Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Παραστάσεις Καραγκιόζη

Παραστάσεις Καραγκιόζη - 06/10/2009 έως 07/10/2009 Ώρα: 10:00
Χώρος Εκδήλωσης: Αμφιθέατρο Τούμπας Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 5,6,33
Στα
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.
Παράσταση κλασική, από τις πρώτες που παίχτηκαν στον μπερντέ του ελληνικού θεάτρου σκιών με αξία καταξιωμένη στο χρόνο και τις προτιμήσεις του κοινού, όλωντων ηλικιών και εποχών.
Ένας θρύλος, ένα παραμύθι που οι γιαγιάδες διηγούνται στα εγγόνια από γενιά σε γενιά μπλέκεται με του Άη Γιώργη την ιστορία, σε μια ηρωική, πολυπρόσωπη και γεμάτη εκπλήξεις δράση, αναδεικνύοντας τον Μέγα Αλέξανδρο σαν το λαϊκό παλικάρι, σύμβολοπέρα από τόπο και χρόνο.
Ένα καταραμένο φίδι, φοβερό και τρομερό, φύλακας της πηγήςαπό όπου υδρεύεται η πόλη, ζητά να φαει μια κοπέλα το χρόνο για να επιτρέψει τους κατοίκους να παίρνουν νερό.
Ο κλήρος για τη θυσία πέφτει στη βεζυροπούλα κι έτσι ξετυλίγεταιτο κουβάρι του μύθου, μέχρις ότου ο Μέγας Αλέξανδρος σκοτώσει το καταραμένο φίδι και σώσει το κορίτσι και την πόλη.
Και ο Καραγκιόζης;
Εδώ που τα λέμε, βάζει κι αυτός το χεράκι του στην μονομαχία, διεκδικώντας μερίδιο στην αμοιβή.
Μόνο που.....τα θέλει όλα δικά του και κοντά στα πολλά χάνει και τα λίγα.
"Ο Κουρέας της Φοντάν Χαμιδιέ"
Ο Γιάννης Χατζής παρουσιάζει μια διασκευή παλιάς παράστασης του θεάτρου σκιών στα ηθογραφικά δεδομένα της πόλης των αρχών του αιώνα.
Στη Φοντάν Χαμιδιέ,το γνωστό σε όλους "Συντριβάνι ", η πονηριά του Χατζηαβάτη συγκρούεται με την εξυπνάδα του Καραγκιόζη, την ώρα που ένας θεριακλής Πασάς, μόνιμος θαμώνας του καφενείου του "Μήτα", ενοχλημένος προσπαθεί να μοιράσει ανώδυνα δικαιοσύνη.
Oλόγυρα συναντάμε τους "Μπαγιάτηδες" Θεσσαλονικείς.
Eνα πολύφερνο πλήθος που προσπαθεί να μπαλώσει τα ράκη μιας μίζερης ζωής, αμπελοφιλοσοφώντας ίσως όχι γι' αυτά που έφυγαν, αλλά γι' αυτά που έρχονται.

«Μήδεια» - Χοροθέατρο

Μήδεια - 07/10/2009 έως 08/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Ε.Μ.Σ. Είδος Εκδήλωσης: Χορός Κανονικό: 20 € Φοιτητικό: 15 € Λεωφορεία: 5,6,33,39,78,11,58
«Μήδεια»Χοροθέατρο Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας, του Fond for Lyd og Bidet, του Norwegian Cultural Council και υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας Αθηνών. Φορέας και συνδιοργανωτής: Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο Η σύμπραξη μιας Ελληνίδας χορογράφου και ενός Νορβηγού συνθέτη αναβιώνει σκηνικά τον μύθο της Μήδειας, όπως τον έχουμε κληρονομήσει από τον κορυφαίο τραγικό Ευριπίδη. Η Όλγα Παπαλεξίου και ο Ole Henrik Moe ακολουθούν τα αχνάρια της Μήδειας από τον Εύξεινο Πόντο στον Βορρά και μετά στην Κόρινθο, στο Νότο.Εικαστικά και μουσικά στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα συγχωνεύονται με την σύγχρονη χορευτική και μουσική γλώσσα. Στη «Μήδεια» συναντάμε χαρακτήρες που σμιλεύονται από τις αντιξοότητες της ζωής, την ερωτική έλξη και τη δύναμη του πεπρωμένου.
Ο τρικυμισμένος ωκεανός της ανθρώπινης ψυχής αντικατοπτρίζεται στη δύναμη της κίνησης και στον ήχο των εγχόρδων.
Στη «Μήδεια» μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν επέρχεται κάθαρση.
Η τελική «δίκη» είναι το αποτέλεσμα του παράφορου ανθρώπινου πάθους.
Ο θεατής βιώνει το δράμα της παιδοκτόνας μάνας μέσα από την αναζήτηση της αγάπης και της αναγνώρισης, μέσα από το πάθος της, τη δύναμη και τις αδυναμίες της που τελικά σφραγίζουν το πεπρωμένο της.
Μήδεια, Ιάσωνας και θεατές παραμένουν «αδικαίωτοι» με το τέλος της τραγωδίας.
Η ανθρώπινη ψυχή αποκαλύπτεται σε όλη της την τραγικότητα και το κοινό καλείται να λάβει θέση στα λεγόμενα της Μήδειας: «ο θυμός κρείσσων των βουλευμάτων».
Η παρούσα παράσταση της Μήδειας συνδυάζει τον δυναμισμό και την εκρηκτικότητα με την ευαισθησία και τον λυρισμό στην χορευτική έκφραση.
Η πλοκή του μύθου παρουσιάζεται σαν «δρώμενα» επί σκηνής και η μουσική σκιαγραφεί το ψυχολογικό «τοπίο» και την δραματική ατμόσφαιρα στην πορεία του έργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Συμπατριώσσες – τες Η χώρα, μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλάζει σελίδα, η Χαλκιδική αλλάζει σελίδα. Με πολύ μεγάλη συγκίνηση και τιμή, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, στον Γ. Παπανδρέου και στο πρόσωπό μου. Από σήμερα, ξεκινάμε μαζί μια μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια για να βάλουμε ξανά τη χώρα και τη Χαλκιδική μας σε πορεία προόδου και ανάπτυξης. Στη νέα αυτή προσπάθεια, σας καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί χρειάζεται πολύ, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας θα είμαι, όπως μέχρι τώρα, δίπλα σας, σε κάθε πολίτη χωριστά αλλά και σε όλους τους φορείς του τόπου. Πάντα ειλικρινής μαζί σας, χωρίς ρεβανσισμούς και αλαζονείες. Από σήμερα η ελπίδα ξαναγεννιέται. Και πάλι, από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη. Με εκτίμηση Γιάννης Δριβελέγκας Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τα δύο πολυαναμενόμενα βιβλία:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ...Οι δύο πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, με τεράστια εμπειρία και γνώση, φέρνουν στο φως απόρρητα τηλεγραφήματα των αμερικανικών υπηρεσιών μέσα από τα οποία προκύπτουν οι προθέσεις των πρωταγωνιστών, τα λάθη που έγιναν, και αποκα-λύπτουν παράλληλα όλες τις λεπτομέρειες των λεπτών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην αποτροπή της κλιμάκωσης της κρίσης και, ενδεχομένως, του πολέμου. Καταγράφονται επίσης οι διαφορές στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από τα αμερικανικά τηλεγραφήματα αλλά και τις μακρές συζητήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών με τους συγγραφείς. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ! Αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους, αλλά και να δώσεις άφεση στους ανθρώπους και στα προβλήματα που δεν είναι δικά σου, να τα προσπεράσεις και να μη σε βασανίζουν στο υπόλοιπο της ζωής σου. Αραγε έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας; Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους άλλους ή να διορθώσουμε τον εαυτό μας για να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί τους; Μας αφήνει όμως η πίεση της σκέψης να ελέγξουμε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος; Όχι, γιατί ποτέ δεν κοιτάξαμε τι δώσαμε, μόνο κοιτάμε τι πήραμε σαν απάντηση και μας εκνεύρισε... Τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που δώσαμε, αυτό πήραμε, συγχρόνως όμως αυτό που είχαμε, αυτό και δώσαμε γιατί τούτο είναι η είσπραξη της φύσης και του ανθρώπου: ό,τι δίνει, αυτό να παίρνει. Αυτό που είμαστε είναι αυτό που μας ενοχλεί στον άλλο, γιατί αν δεν το είχαμε, δε θα το παρατηρούσαμε. Είσαι κακός; Θα πεις ότι όλοι είναι κακοί. Είσαι καλός; Θα πεις ότι όλοι είναι καλοί... Λύσεις; Υπάρχουν.

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Η πανελλαδική γιορτή οικολογίας και χειροτεχνίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια στην Θεσσαλονίκη από μια χούφτα ανθρώπους, που την εποχή εκείνη θεωρούνταν λίγο γραφικοί, γιατί ονειρευόταν μια ζωή με περισσότερο σεβασμό στην φύση και τον άνθρωπο.
Σήμερα η οικολογία είναι πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια, πριν 16 χρόνια όμως το να μιλάς για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη θεωρούνταν κινδυνολογία και αντιμετωπιζόταν με χλευασμό.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις γιορτές είναι άνθρωποι που ακολούθουν έναν λίγο ή πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που προτείνουν οι κοινωνικές νόρμες. Αντί να τρέχουν πίσω από το καρότο του χρήματος επέλεξαν αυτό το καρότο να το φυτεύουν με τα χεράκια τους και να το γεύονται με χιλίους δυο τρόπους στο καθημερινό τους τραπέζι. Την εμπειρία αυτήν και την χαρά του να φτιάχνεις πράγματα με τα χεριά σου, να ζεις πιο κοντά στην φύση, να παράγεις με φυσικό τρόπο και να διαθέτεις τα προϊόντα σου απευθείας στον καταναλωτή δημιουργώντας μαζί του σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας θέλησαν να τα μοιραστούν μέσα από τις πανελλαδικές γιορτές και με άλλους ανθρώπους. Οι σχεσεις που δημιουργουνται με αυτον τον τροπο γίνονται εξαιρετικά γόνιμες μέσα από την ανταλλαγή προβληματισμών γύρω από θέματα όπως ο κίνδυνος της εξαφάνισης των ντόπιων ποικιλιών και αυτοχθόνων ζωών, η πατεντοποίηση των σπόρων από τις εταιρίες, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αναδάσωση με φυσικό τρόπο, οι επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην διατροφή μας και στο περιβάλλον, και αλλά πολλά, Αυτός είναι ένας από τους κύριους λογούς που αυτές οι γιορτές συνεχίζονται τόσα χρόνια και ο κόσμος τις αγκαλιάζει με συνεχώς περισσότερο ενδιαφέρον και αγάπη.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους, η άλογη χρήση των πρώτων υλών του πλανήτη, η τεραστία αύξηση της ανασφάλειας και του άγχους που βιώνουμε όλο και περισσότερο, βάζουν το θέμα της επανεξέτασης του μοντέλου ζωής μας και κάνουν την φετινή γιορτή πιο επίκαιρη από ποτέ. Η γιορτή οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας. Eφέτος είχε προγραμματισθεί να γίνει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 2-3 και 4 του Οκτώβρη.
Λόγω όμως της αιφνιδιαστικής αναγγελίας των εκλογών η ημερομηνία μετατοπίζεται στις 8 - 11 του Οκτώβρη. Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πέμπτη 8/10/09 21.00 - Μουσική βραδιά με τον Αλέξανδρο Χατζή και τους ΝΑΜΑΣΤΕ Παρασκευή 9/10/09 09.00-11.00 Επίσκεψη Δημοτικών σχολείων Νομού Χαλκιδικής 11.00-13.00 Επίσκεψη Γυμνασίων και Λυκείων Νομού Χαλκιδικής 17.00-18.00 Πλέξιμο καλαθιών από την μοναχή Σοφία 18.00-19.00 Παρασκευή φυσικών σκευασμάτων για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών των φυτών (Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου, Γεωπόνος) 19.00-20.00 Εργαστήριο για την παρασκευή κηραλοιφών (Χατζηπαναγιώτου Μένη) 20.00-21.00 Ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Γ. Δαουτόπουλου με θέμα “Τοπική παραγωγή για τοπική κατανάλωση” 22.00- Μουσική βραδιά με τους Ιχνηλάτες της παράδοσης Σάββατο 10/10/09 11.00-12.00 Εργαστήρι παρασκευής φυσικού σαπουνιού (Μαρία Σκαρλή ) 12.00-13.00 Εργαστήρι Ξύλου (Τάσος Βασιλειάδης) 13.00-14.00 Οικολογικές κατασκευές κτιρίων-βιοκλιματικοί σχεδιασμοί εφαρμογή καθαρών τεχνολογιών (Έλλη Γεωργιάδου) 18.00-19.00 Κατασκευή αχυρόκουκλας (Βάσου Πετρίνα) 19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό 19.30-20.00 Παράσταση-Παρουσίαση για παιδιά “ Πως να σώσουμε τον πλανήτη με τα ελαττώματα μας” (Κώστας Χαραλάς Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους) 20.00-21.00 Οικολογικές επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική (Τόλης Παπαγεωργίου Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων) 22.00- Μουσική βραδιά* Κυριακή 11/10/09 11.00-12.00 Ανακύκλωση αποβλήτων ελαιοτριβείων για δημιουργία κόμποστ (Βλυσίδης Απόστολος καθηγητής Μετσόβιου Πολυτεχνείου) 12.00-13.00 Εργαστήρι Αργαλειού (Στράτος Μυλωνάς) 13.00-14.00 Εργαστήρι κατασκευής γυάλινων κοσμημάτων (Άννα Βοζικάκη) 17.30-19.00 Εργαστήρι πηλοπλαστικής με τροχό (ομαδικό εργαστήριο) 19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό 19.30-20.30 Πως να επαναχρησιμοποιήσουμε πράγματα που θεωρούμε “σκουπίδια” (ομαδικό εργαστήριο) 20.30-21.00 Υδροβιότοποι (Σταύρος Καλπάκης) 22.00-Μουσική Βραδιά με τους αδελφούς Τσικούρη
Όσοι από τους επισκέπτες παίζετε κάποιο όργανο η τραγουδάτε είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στις μουσικές μας βραδιές. Στην διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί οικολογικό κυλικείο τα έσοδα του οποίου θα καλύψουν τα έξοδα της γιορτής. Φιλοδοξούμε αυτή να είναι μια γιορτή που δεν θα οργανωθεί από την επιτροπή που την ανέλαβε μόνο, αλλά με την βοήθεια όλων των συμμετεχόντων παλιών και νέων. Ελπίζουμε αυτή η ιστοσελίδα να γίνει ένας τόπος ανοιχτού διαλόγου με προτάσεις και ιδέες που θα έχουν σχέση όχι μόνο με την διοργάνωση της γιορτής αλλά και με προβλήματα που απασχολούν καλλιεργητές, χειροτέχνες, καταναλωτές και όλη τη κοινωνία γιατί πιστεύουμε ότι η λύση των προβλημάτων εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα χωριστά.

Η Οφηλία είναι έγκυος - NIXON BAR screening room

«Η Οφηλία είναι έγκυος» του Vimal Shab από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο: NIXON BAR screening room,
Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός Αν ο Άμλετ και η Οφηλία ζούσαν σήμερα θα ήταν Emo ή Trendy;
Ο Άμλετ ήταν bisexual; Είναι τελικά η Οφηλία έγκυος; Και οι θεατές τι δουλειά έχουν μέσα σ’ ένα καμαρίνι; Δυο ηθοποιοί ανάμεσα στη ζωή και στο θέατρο μπλέκονται στην κωμικοτραγική περιπέτεια της ίδιας τους της ύπαρξης. «Η Οφηλία είναι έγκυος»… ξανά!
Αυτή τη φορά «κυοφορεί», ή έτσι νομίζει, στο Nixon.
Μετά την επιτυχία της παράστασης στο Επί Κολωνώ μεταφέρεται σε ένα καινούριο θεατρικά χώρο.
Εκεί οι δύο ήρωες του έργου, δυο φίλοι και συνάδελφοι στα τριάντα, συγκρούονται απροκάλυπτα, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας τους ένα μυστικό έρχεται να τα διαλύσει όλα. Μέσα από αυτό το υπέροχο χάος η σχέση τους εκτίθεται και δοκιμάζεται.
Το χιούμορ προσπαθεί να ισορροπήσει με το ρεαλισμό και το συναίσθημα δηλώνει παρόν, όπως πάντα στις ιστορίες των ανθρώπων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, η παράσταση μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό θεατών. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6981982591 ή στο 210 8839657Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Αθηνά Αλεξοπούλου, Χάρης Μπόσινας Κείμενα: Vimal Shab Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου Χάρης Μπόσινας Συμεών Τσακίρης Σκηνοθεσία video: Πέτρος Καλκόβαλης & Μελίνα Tσαμπάνη Σκηνικά-κουστούμια: ομάδα Annada Kadda και Μαριανίνα Σέττα Μουσική: Carlos Cuervas Galvez (Misteregg) Οργάνωση παραγωγής: 4actors www.4actors.gr LΙΝΚ: http://www.youtube.com/watch?v=ieK1yXkryHA INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 Bar ΝΙΧΟΝ (screening room) Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591
Διάρκεια της παράστασης: 60’ Τιμή εισιτηρίου: 15 € με ποτό (γενική είσοδος)

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ «ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ» ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Την πρώτη θέση σε ένταση πόνου έχει η νευραλγία του τριδύμου.
Η νευραλγία του τριδύμου είναι ένα κλινικά σχεδόν άλυτο θέμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ευτυχώς εμφανίζεται μόνο σε 2% περίπου των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αντίθετα πρώτα σε εμφάνιση σε ποσοστό 18% περίπου είναι ο διαισθητικός πόνος που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα με φάρμακα.
Πολύ τακτικές είναι και οι οσφυο-ισχιαλγίες σε ποσοστό 16%-17% οι οποίες στην περίπτωση αυτή χρειάζονται και επιπλέον θεραπεία με κορτικοστεροειδή.
Τέλος ένα σημαντικό μέρος αποτελούν και οι επώδυνοι τονικοί σπασμοί με 11% και η κεφαλαλγία.

AutismosHellas - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ASPERGER ΚΑΙ ΥΛΑ Πανεπιστημίου 67, 105 64 Αθήνα, Αττική – Greece Τηλ. 210 96 39 166 & 69 48 079 564 Email info@aspergerhellas.org ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΠΑΙΔΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ". Κύριε Σταυρόπουλε, Σαν Αρχισυντάκτης και Εκδότης του περιοδικού το βρήσκω ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ απο εσάς να αφιερώνεται στο τεύχος του Μαΐου-Ιουνίου-Ιουλίου 2009 ενα τρισέλιδο στο σεμινάριο του καθηγητή Tony Attwood, και να έχετε το ΘΡΑΣΣΟΣ να γράφετε οτι "Με την ευκαιρία της εκδοσης του νέου του βιβλίου, ήρθε στην Ελλάδα, όπου σε τριήμερη ημερίδα το παρουσίασε, με τον πάντα ενδιαφέροντα τρόπο που ξέρει" πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου σωστό! Κατ' αρχάς ο Tony Attwood ήρθε στην Ελλάδα επειδή εγώ προσωπικά τον κάλεσα τον Απρίλιο του 2007 όταν συναντήθηκα μαζί του στην Δανία. Τότε, δεν υπήρχε καν λόγος περί εκδοσης βιβλίου του στην Ελλάδα! Δεύτερον, το τριήμερο εντατικό σεμινάριο και οχι τριήμερη ημεριδα όπως γράφετε, το οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ, με δικά του έξοδα και χωρίς καμία χρηματοδότηση οπότε αυτο και μόνο αξίζει έναν έπαινο, μιά και έδειξε ορατά και ολοφάνερα τι ικανότητες κρύβουν μέσα τους οι ίδιοι οι Αυτιστικοί!Τρίτον, η παρουσίαση του βιβλίου έγινε διότι θέλαμε απλά να συντονήσουμε αυτά τα δύο γεγονότα και να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εκδήλωση για τον Αυτισμό και το Σύνδρομο Asperger. Ούτε ο εκδοτικός οίκος Ελληνικά Γράμματα συνέβαλε στην διοργάνωση αυτή, ούτε κανείς άλλος σύλλογος, ή άτομο. Τέταρτον, εκτώς απο την αντιπρόσωπο του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα και την μεταφράστρια του βιβλίου, στην οποια προσφέραμε μια μεγάλη έκπτωση στο εισητήριο του σεμιναρίου, ώστε να μπορεί να είναι και παρούσα στην παρουσίαση του βιβλίου, κανείς άλλος σχετικά με το βιβλίο αυτό δεν ήταν παρών, ούτε η επιστημονική επιμελήτρια παρ' όλο που την προσκαλέσαμε και της δώσαμε την ευκαιρία να παρουσιάσει το βιβλίο αυτό!Και για να ολοκληρώσω θέλω να σας πω ότι το βρήσκω άκρως αγενές απο εσάς Κε Σταυρόπουλε και το περιοδικό σας να παραλείψει να αναφέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το όνομα του Συλλόγου μας, στα άρθρα σας με τίτλο: "Tony Attwood: Η Ημερίδα στην Αθήνα" που φυσικά δεν ήταν ημερίδα αλλά τριήμερο σεμινάριο!!! Μάλλον, δεν θέλετε να αναφέρετε το όνομα του Συλλόγου μας και να επικυρώσετε την προτωβουλία μας να ΦΕΡΟΥΜΕ τον Tony Attwood στην Αθήνα! Δεν θέλετε καν να δείξετε πόσο βασική και ευεργετική ήταν αυτή η προτωβουλία και πόσο ανέδειξε τις ικανότητες των ίδιων των Αυτιστικών.' Αλλωστε ούτε εσείς ο ίδιος, ούτε κάποιος απο την συντακτική σας επιτροπή ήταν παρών στο σεμινάριο αυτό. Πως λοιπόν μπορείτε να φέρετε μιά σωστή γνώμη; Περιμένω απο εσάς να κάνετε μια διόρθωση και να αναφέρετε στο περιοδικό σας τον Σύλλογό μας ως διοργανωτή αυτού του σεμιναρίου, καθώς και να διορθώσετε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ που κάνατε ή θα κάνετε σε προσεχή τεύχη, σχετικά τον ερχομό του Tony Attwood στην Αθήνα ως προς αυτά που αναφέρω. Πέρλα Μεσσίνα Πρόεδρος Συλλογου Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Αγαπητοί φίλοι της άσπρης λέξης, καλό μήνα και καλώς ήρθατε στη νέα Άσπρη λέξη.
Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων.
- 4ο Χαριστικό παζάρι βιβλίου - φέρτε τα βιβλία σας
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 στις 19:30 θα γίνει από τις εκδόσεις Άσπρη λέξη η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ernesto Spinelli: "Eρμηνεύοντας τον κόσμο: H φαινομενολογία στον υπαρξισμό και στην ψυχολογία" στον Πολυχώρο «Δ. Αρεοπαγίτης» Σίνα 4, (Μετρό Πανεπιστημίου) 106 75, Αθήνα
Επιμορφωτικά σεμινάρια Λεξικογραφίας από πανεπιστημιακούς καθηγητές για επαγγελματική κατάρτιση και σεμινάρια Internet για εσάς και τα παιδιά σας.
Το νέο, συλλεκτικό, λεξικό - ημερολόγιο της Άσπρης λέξης θα είναι διαθέσιμο σε λίγες ημέρες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Σε μια δύσκολη περίοδο αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το νέο μας ημερολόγιο στην αισιοδοξία και να γίνει το γούρι μας για τη νέα χρονιά, γιαυτό κυκλοφορεί με ...δείκτη ευτυχίας 10
Λεξιλάγνος του μήνα ο κ. Χατζησαββίδης Σωφρόνης καθηγητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ
Όσοι φίλοι επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία στο 4ο χαριστικό παζάρι της Άσπρης λέξης που θα διεξαχθεί το Δεκέμβρη, ενημερώνονται πως μπορούν να τα παραδίδουν στην οδό Μαντζάρου 6 στον 1ο όροφο έως και τις 30 Νοεμβρίου 2009.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον κ. Χάρη Τζαννή στο τηλέφωνο 210 3608008.
Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ακόμα 10 συνδιοργανωτές (πανεπιστήμια και άλλοι φορείς) σας καλούν να συμμετάσχετε και να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 7ου Συνεδρίου «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία». 22-24.10.09
Το 4ο Συμπόσιο Art Therapy με θέμα "20 χρόνια Εικαστικής Θεραπείας στην Ελλάδα. Εξελίξεις και Προοπτικές" που οργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, θα πραγματοποιηθεί 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό – Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑTExcelixi, στο Καστρί.
Πώς παίρνουμε ή δίνουμε μια συνέντευξη, πώς επιλέγουμε και πώς διαμορφώνουμε ένα θέμα, πώς φτιάχνουμε το σενάριο, πώς κάνουμε το γύρισμα, πώς διαλέγουμε τις εικόνες, τι ρόλο παίζει ο ήχος, πώς επιλέγουμε και πώς «κόβουμε» το υλικό στο μοντάζ.
Τι διαφορές έχει το ρεπορτάζ από το ντοκιμαντέρ.
O Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» προκηρύσσει τον Α’ Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας».
Η Άσπρη λέξη άλλαξε για να γίνει καλύτερη.
Μάθετε περισσότερα για τις αλλαγές.
Ο Αλέξης περιμένει την κριτική σας στο Facebook Asprilexi Group

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

O ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ Η μΠΑΝΤΑ-ΚΟΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ CATHY IDRA LIVE ΣΤΟ ΚookooΑπό Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη Ώρα έναρξης: 22.30 Eίσοδος: 10€ με ποτό (στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης…) Διαβάστε περισσότερα...
MΑΤΙΝΈΕS ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιούνται matinèes, όπου καθιερωμένοι μουσικοί, νέοι καλλιτέχνες, αριστούχοι σπουδαστές Ωδείων εμφανίζονται με μεγάλη επιτυχία. Διαβάστε περισσότερα...
Mad Radio 106,2 @ ELECTRO WORLD Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Πολλές εκπλήξεις, non stop μουσική και guest ο Μύρωνας Στρατής! Διαβάστε περισσότερα... ATHENS PHOTO-FESTIVAL 09 - EΓΚΑΙΝΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
11o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 29 Σεπτεμβρίου - 13 Οκτωβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα... “ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ” Your Voice @ Μad TV Οι ετικέτες των ρούχων μήπως καταλήγουν... ταμπέλες των ανθρώπων που τα φοράνε;
Την Τετάρτη 07/10 η εκπομπή “Your Voice” ντύνεται και πάει σχολείο Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΟ αγαπημένος σκηνοθέτης του ΣΠΙΡΟΚΟΥΤΟ , η ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ και σε λίγο ο ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ, θα είναι πάλι μαζί μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Οκτώβρη στις 4μμμ Θα μιλήσει για το ανεξάρτητο & ψηφιακό σινεμά, για τη νέα του ταινία, θα μας δείξει αποσμάσματα από τον ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗ ….και θα κουβεντιάσει μαζί σας για ότι θέμα θέλετε εσείς.Ένα αλλιώτικο master-class, όπως αλλιώτικο αλλά τόσο σημαντικό είναι και το σινεμά του. «ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ» των αδελφών Γκριμ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΝΑΡΞΗ : Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΡΟΛΟ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Το Σχήμα εκτός Άξονα ξεκινάει τις δραστηριότητες του για το 2009-2010 στο νέο του χώρο στην Πλάτωνος 35. Διαβάστε περισσότερα...
«ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΙΙ» ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΚΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ Διαβάστε περισσότερα...
«ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ» Ο Σύλλογός μας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που πραγματοποιεί, την Τετάρτη 14/10/09 στο Κέντρο Ιστορίας, πλατεία Ιπποδρομίου και ώρα 6.30 μ.μ. Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ» Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας στα πλαίσια του μήνα πρόληψης παγκοσμίως για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει Μουσική Βραδιά στο Δημαρχείο στην Αλεξάνδρεια στις 9/10/2009 και ώρα 9:00μμ, με την Ιαπωνέζα μουσικό Άννα Μιένο Μπατζώνη. Διαβάστε περισσότερα...
«Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΙΕΝΤZΙΔΗΣ-ΞΥΛΟΒΑΤΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΜΑ Γιώργου Διαλεγμένου
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ Στουρνάρη 32 τηλ.¨210 5223522 Διαβάστε περισσότερα... ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 18:00 σας περιμένουμε για ένα μεγάλο ξεφάντωμα στην ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης.Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» (τηλ. 6977.716.780) θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους με μπαλόνια, μάγειρες-κλόουν και πολλές-πολλές εκπλήξεις! Σας περιμένουμε όλους ! ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ για παιδιά και εφήβουςμε την Παιδαγωγική ευθύνη του κ. Λάκη Κουρετζή Διαβάστε περισσότερα...
ΗΜΕΡΙΔΑ «Το Θεατρικό Παιχνίδι και οι διαστάσεις του»Εισηγητής : Λάκης Κουρετζής Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 10π.μ – 3μ.μ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Διαβάστε περισσότερα...
«Η ΟΦΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ» του Vimal Shabαπό Δευτέρα 12 Οκτωβρίουστο: NIXON BAR screening room, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός Διαβάστε περισσότερα...
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Έναρξη: Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Βασίλης Τσούγκαρης
Ανταπόκριση από τα Μουδανιά Διαβάστε περισσότερα...
ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΛΟΥΚΙΑ ΡΙΚΑΚΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟ Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ 14 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις επαναλαμβάνει για 14 παραστάσεις την βραβευμένη από την ένωση Ελλήνων θεατρικών κριτικών, θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, (πρώην Κρατητήρια της Κομαντατούρ) στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από της 9 μέχρι της 31 Οκτωβρίου του 2009 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:15, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διαβάστε περισσότερα...
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διηγήσεις» οργανώνει: Ετήσιο Βιωματικό Σεμινάριο Δραματικής Τέχνης στην ΕκπαίδευσηΝοέμβριος 2009 – Μάιος 2010«Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση (Drama in Education ): Θεωρία και Πράξη» Διαβάστε περισσότερα...
“NAKED BOYS SINGING!” (Reloaded…) A musical comedyby Robert SchrockΘέατρο ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ (πρώην ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ) Αγ.Δημητρίου 115 τηλ.2310 205 452Από 14 Οκτωβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

10 παιδιά-θαύματα απ' όλο τον κόσμο!!!

10 παιδιά-θαύματα απ' όλο τον κόσμο!!! Διαβάστε κατά αύξοντα αριθμό τα 10 παιδιά... Θαύματα!!
Πραγματικά αξίζει, θα.. μείνετε.....!!!

Αυξάνονται και πληθύνονται οι... Ντορικοί στα Γιάννενα

Αυξάνονται και πληθύνονται οι... Ντορικοί στα Γιάννενα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2009 Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης! Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Τα αποτελέσματα των ερευνών των Μεταπτυχιακών Φοιτητών, των Διδακτόρων και των υποψηφίων Διδακτόρων του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 1ου Συνεδρίου μεταπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Παιδαγωγικής, με τίτλο «Νέες Φωνές». Διαβάστε περισσότερα...
«ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΥΡΑ» Ο IANOS παρουσιάζει τον χαρισματικό σολίστα νυκτών εγχόρδων (κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο, ούτι, λαούτο) της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής, Γιώργη Κοντογιάννη «Κρη», την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009, στις 21.30, στο café του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24). Διαβάστε περισσότερα...
ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης. Διαβάστε περισσότερα...
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ LIVE Διαβάστε περισσότερα...
«ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Επτά μουσικά παιδικά παραμύθια του Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου Διαβάστε περισσότερα...
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΙΜΑΜ BAILDI ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣΤΟ VOXΔιαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΔιαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή του ΚΥ.ΚΕ.Μ. στο ATHENA 2009

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Συμμετοχή του ΚΥ.ΚΕ.Μ. στο ATHENA 2009 Πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα το διεθνούς φήμης θεσμοθετημένο συνέδριο για τη διαχείριση κρίσεων (ΑΤΗΕΝΑ – CRISIS MANEGEMENT) που διοργανώνει για σειρά ετών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από όλα σχεδόν τα κράτη της ΕΕ, της Μέσης Ανατολής καθώς επίσης των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και Καναδά.
Στο τριήμερο συνέδριο παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός θεμάτων που αφορούν απειλές και τρόπους διαχείρισής τους στις διεθνείς σχέσεις, όπως η τρομοκρατία, η πειρατεία, ο χημικός πόλεμος, η λαθρομετανάστευση κά.