Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Εγκώμια Μ Παρασκευής

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Νέος τίτλος: Η αλφαβήτα της εφηβείας, της Μάγιας Δεληβοριά

Το «χρυσό» Τσακάλι – Ένας θησαυρός της Σάμου


Το «χρυσό» Τσακάλι – Ένας θησαυρός της Σάμου του Γιάννη Κουτελίδα - 10/04/2012
“Η Σάμος είναι το μοναδικό νησί στη Μεσόγειο όπου εντοπίζεται το πιο σπάνιο σαρκοφάγο της Ελλάδας, το ευρωπαϊκό «χρυσό» τσακάλι. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοναδικής βιοποικιλότητας της Σάμου, καθώς κοσμεί με την παρουσία του το νησί για χιλιάδες χρόνια. Το «χρυσό» τσακάλι μαζί με την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα της Σάμου προσφέρουν ένα διαφορετικό συγκριτικό πλεονέκτημα, και ενισχύουν την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού.” 

Οι μικροί και διάσπαρτοι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί του «χρυσού» τσακαλιού συναντώνται κυρίως στις ακτές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, στο ύψος της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αν και αρχικά το είδος ήταν αρκετά διαδεδομένο στην ελληνική επικράτεια, το τσακάλι σημείωσε μια κατακόρυφη πληθυσμιακή πτώση στην Ελλάδα (μέχρι και 90%) τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Η Σάμος είναι το μοναδικό ελληνικό νησί στο οποίο ακόμα συναντάται το τσακάλι.
Το είδος πλέον έχει χαρακτηριστεί ως «προστατευόμενο» βάσει του Κόκκινου Βιβλίου των Απειλούμενων Ειδών Ζώων και είναι με διαφορά το πιο σπάνιο σαρκοφάγο της Ελλάδας. Οι ακριβείς λόγοι της εξαφάνισης του δεν είναι γνωστοί. Παρόλα αυτά, το «χρυσό» τσακάλι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στο παρελθόν καθώς θεωρείτο, εσφαλμένα, πληγή για την ποιμενική αιγοπροβατοτροφία, απειλή για τον άνθρωπο, τα οικόσιτα ή ακόμα και φορέας διάφορων νόσων. Τα τελευταία χρόνια δε, υπάρχουν πολλές πληροφορίες εσκεμμένης θανάτωσης τσακαλιών από ασυνείδητους κυνηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν δηλητηριασμένα δολώματα. Αυτό το φαινόμενο εκδηλώθηκε λόγω της ανταγωνιστικής σχέσης που άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ τους, καθώς τόσο οι κυνηγοί, όσο και τα τσακάλια στοχεύουν στα ίδια θηράματα. Πολλά τσακάλια συνεχίζουν και σκοτώνονται ακούσια ακόμα και σήμερα κατά τη διάρκεια της κυνηγητικής περιόδου. Επίσης, τα τελευταία 25-30 χρόνια, το χρυσό τσακάλι συνεχίζει και απειλείται στην Ελλάδα λόγω της εντατικοποίησης της γεωργίας, της αστικοποίησης και των πυρκαγιών που ξεσπάνε στα δάση. Ιδιαίτερα στη Σάμο, έρευνα του Αρχιπελάγους έδειξε ότι οι περισσότερες ομάδες τσακαλιών ζουν κοντά στα χωράφια και σε απόσταση μικρότερη από 2 χλμ από κατοικημένες περιοχές. Τα συγκεκριμένα ζώα εμφανίζουν ψηλά επίπεδα θνησιμότητας λόγω ατυχημάτων στους αυτοκινητόδρομους ή λόγω μολύνσεων που μεταδίδονται από αδέσποτα σκυλιά.
Ωστόσο, τα «χρυσά» τσακάλια συνιστούν μία πολύ σημαντική παρουσία στο νησί, διότι κατέχουν λειτουργική θέση στην αλυσίδα του οικοσυστήματος με το να ελέγχουν πληθυσμούς, όπως τα τρωκτικά. Η αναπαραγωγή ενός τρωκτικού αυξάνεται ετησίως με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να φτάσει, με την απουσία θηρευτή (όπως το τσακάλι) τα 22,000 άτομα! Η εξαφάνιση τους θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε άλλα ζώα στο νησί, όπως επίσης και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, αφού η απουσία του τσακαλιού, θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση του αριθμού των τρωκτικών. Επομένως, έμμεσα αλλά με πολύ ουσιαστικό τρόπο, το τσακάλι συμβάλλει στη διατήρηση της βλάστησης και των καλλιεργειών του νησιού.
Σήμερα, οι επιθέσεις των τσακαλιών σε εκτρεφόμενα ζώα είναι ελάχιστη και η λήψη προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια της νύχτας (κρατώντας τα αμνοερίφια σε προστατευόμενους χώρους) αρκεί για να αποφευχθούν τυχόν απώλειες.
Το 2010, σε έρευνα της χερσαίας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους παρατηρήθηκε ότι ο πληθυσμός του τσακαλιού στην Σάμο, αριθμεί περίπου 46 ομάδες, στα νότια, ανατολικά και δυτικά του νησιού, σε υψόμετρο κάτω των 430μ..
Προς το παρόν, το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ έχει αναλάβει να ερευνήσει ολόκληρο το νησί με σκοπό να επιβεβαιώσει την επαναφορά του πληθυσμού και να εντοπίσει τυχόν βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2011 από ερευνητές του Αρχιπελάγους, εντοπίστηκαν λιγότερες ομάδες από το 2010, γεγονός που ίσως οφείλεται σε μετατοπίσεις αγελών στα βόρεια του νησιού.
Το «χρυσό» τσακάλι, το οποίο μεταξύ άλλων αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και αγαπητό ζώο, μπορεί να συνδράμει σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη του νησιού, καθώς η Σάμος είναι το μοναδικό νησί στη Μεσόγειο όπου εντοπίζεται ο πληθυσμός τους. Η προσέλκυση επιστημονικού τουρισμού και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την σπάνια πανίδα της Σάμου μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της φυσικής κληρονομιάς του νησιού
Δράση προστασίας
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, έχει ξεκινήσει από το 2010 προσπάθειες για την προστασία του «χρυσού» τσακαλιού. Το ερευνητικό πλάνο περιλαμβάνει την πληθυσμιακή καταγραφή των τσακαλιών και την περιοδική βιολογική χαρτογράφηση του νησιού προκειμένου να παρακολουθούμε, και να αξιολογήσουμε τις απειλές που αντιμετωπίζει το είδος. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να θέσουμε σε ισχύ προστατευτικά μέτρα, ελαχιστοποιώντας οποιαδήποτε μελλοντική απώλεια πληθυσμού.
Το «χρυσό» τσακάλι αν και είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ευέλικτο είδος, εξακολουθεί να χρειάζεται τη βοήθειά μας. Αν έχετε κάποια πληροφορία σχετικά με την τοποθεσία των «χρυσών» τσακαλιών στο νησί και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία επικοινωνήσετε με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στο τηλέφωνο 22730 37533 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) fauna@archipelago.gr.
Στην περίπτωση που εντοπίσετε τραυματισμένο ή νεκρό ζώο επικοινωνήστε άμεσα στο
697474 4949 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το «χρυσό» τσακάλι ή και ακόμα να βοήσετε στην έρευνα μας θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστολή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στα κόμματα με προτάσεις Στρατηγικής για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εν όψη της προεκλογικής περιόδου

ARCTUROS

Οι αρκούδες ξύπνησαν την… Άνοιξη, χαρείτε την 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας εύχεται καλό Πάσχα και συνιστά προσοχή και χαμηλές ταχύτητες στους αυτοκινητοδρόμους για χάρη της άγριας ζωής!
Δείτε την πασχαλινή κάρτα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περιθάλπει ένα άτυχο ζαρκάδι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μικρός Τζον κι ο Νικήτας κυκλοφορούν ως ελεύθερες αρκούδες

Διαβάστε περισσότερα

Το Καταφύγιο της Αρκούδας σας περιμένει και τις ημέρες του Πάσχα

Δείτε τις ώρες ξεναγήσεων και πληροφορίες επικοινωνίας

Παιδαγωγικές δραστηριότητες ακόμα και στα νησιά!

Η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τον προηγούμενο μήνα υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Καθημερινά στα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ στο Νυμφαίο εκπαιδεύονται δεκάδες μαθητές από δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Κάθε Πέμπτη στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού οι μικροί επισκέπτες μέσα από τη βόλτα τους με τραινάκι στο αλσύλλιο του, ενημερώνονται για τις αρκούδες, τους λύκους και το δάσος. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία συνεχίστηκαν και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ τον προηγούμενο μήνα έφτασε μέχρι και τη Μυτιλήνη!
20 νεκρά ζώα από φόλες στην Καλαμπάκα!

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε εθελοντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην Αθήνα!

Θέλεις να εργαστείς εθελοντικά για την προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος; Έλα στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ! Καθώς η παρουσία και οι δράσεις μας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας επεκτείνονται διαρκώς χρειαζόμαστε την πολύτιμη βοήθεια επιπλέον εθελοντών. Ως εθελοντής θα συμμετάσχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία καθώς και σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ενδιαφέρεσαι; Επικοινώνησε άμεσα με την Υπεύθυνη Εθελοντών, Μαρία Τσιτινίδου: 2310 555920 και mtsitinidou@arcturos.gr
BEARIES… βραχιολάκια

Bearies βραχιόλια από καουτσούκ με κρεμαστό αρκουδάκι από χαολίτη και μέταλλο. Διατίθεται σε έντονα χρώματα, όπως πράσινο, μωβ, ροζ, άσπρο, μπλε, γκρι, μπεζ, κόκκινο. Τιμή: 3,00 €
Αγοράστε τα βραχιολάκια εδώ και υποστηρίξτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ευχές από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ISME.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME στο ενημερωτικό φυλλάδιο και την αφίσα
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε.Μ.Ε.
Οι εγγραφές στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME συνεχίζονται. Πληροφορίες www.eeme.gr
Ενημερωθείτε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Το πιάνο... αλλιώς σε συνεργασία με την Ε.Ε.Μ.Ε.
Η ομάδα για την παιδαγωγική του πιάνου θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 29 Απριλίου
Πληροφορίες για το προσυνεδριακό σεμινάριο ECME που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2012

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2012 
«Συ βασιλεία ουρανών, συ γη, Χριστέ, πραέων, συ χλόης παράδεισος, συ ο νυμφών ο θείος». 
Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, Ύμνοι.
Με την ευλογημένη ευκαιρία της εισόδου μας στην εορτή της λαμπροφόρου ημέρας της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εύχομαι να ανακαλύψουμε τον Θεό που δεν παύει να έρχεται προς εμάς με παραφορά ερωτικής αγαθότητος, για να μας συναντήσει στον πόνο μας και να μας εισαγάγει από του «νυν» στη ζωή της Βασιλείας Του.
Να έχετε κάθε ευλογία, αδιάπτωτη υγεία και μακρότητα ημερών, για να δίδετε και Σεις μαζί με τους αδελφούς μας Χριστιανούς το ελπιδοφόρο μήνυμα οτι «ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται».
Μετά τιμής και αγάπης
Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος
Γενικός Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας

Η εις Άδου Κάθοδος (18ου αιώνα). Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου. Άγιον Όρος.
HOLY EASTER 2012
"You, O Christ, are the Kingdom of Heaven; You are the Land of the Meek; You are the verdure of Paradise;
You are the Divine Bridal Chamber".
St. Symeon the New Theologian, Hymns.
On the blessed occasion of our entry into our celebration of the illustrious day of the Resurrection of our Lord Jesus Christ, the Apostoliki Diakonia wishes for us to discover the God who never ceases to approach us passionately with amorous benevolence, so that He may encounter us in our suffering and take us from this day into the life of His Kingdom.
†Bishop of Fanarion, Agathangelos
General Director of Apostoliki Diakonia

Επισκεφθείτε την ομορφότερη λουτρόπολη της Ελλάδας!

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και δωμάτιο με τζάκι και τζακούζι στο ξενοδοχείο Βορέας! Επισκεφθείτε την ωραιότερη λουτρόπολη της χώρας και αναζωογονηθείτε εν μέσω κρίσης.
Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και δωμάτιο με τζάκι και τζακούζι στο ξενοδοχείο Βορέας! Επισκεφθείτε την ωραιότερη λουτρόπολη της χώρας και αναζωογονηθείτε εν μέσω κρίσης.

Last minutes Πασχαλινές Προσφορές

Πασχαλινή προσφορά Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 138€ για 4ήμερο για 2 άτομα  
Πασχαλινό Πακέτο για Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 138€ για 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και δωμάτιο με τζάκι στο πολυτελές ξενοδοχείο Νόστος. Επισκεφθείτε την ωραιότερη λουτρόπολη της χώρας και αναζωογονηθείτε εν μέσω κρίσης. Ζήστε το Πάσχα κοντά στην Φύση σε super τιμή!
Πασχαλινό Πακέτο στην Πάρο: 90€ για 2 άτομα

Πασχαλινό πακέτο Πάρος, Νάουσα: 90€ για 3ημερη διαμονή για δύο άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο Hotel Zefi. Welcome drink, μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο, late check out, φαγητό και ποτό δύο ατόμων με έκπτωση 20% σε εστιατόρια και Cafe Bar της Νάουσας.
Πασχαλινό Πακέτο στις Σπέτσες στο Spetses Hotel 330€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Πασχαλινό Πακέτο στις Σπέτσες στο Spetses Hotel 330€ για 4ήμερο για 2 άτομα. Ζήστε ένα μοναδικό Πάσχα στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού και φροντίστε η παραμονή σας εκεί να γίνει ανεπανάληπτα ωραία!
Πασχαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη στην πολυτελή Villa Agnanti 129€ για 2 άτομα

Πασχαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη στην πολυτελή Villa Agnanti 129€ για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο. Απολαύστε το φετινό Πάσχα στο πιο ρομαντικό νησί των Κυκλάδων και μαγευτείτε από τη θέα της Καλντέρας και τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος!
Πασχαλινή Προσφορά:Apollon Hotel στην Παροικιά της Πάρου: 99€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε superior δωμάτιο

Πασχαλινή Προσφορά:Apollon Hotel στην Παροικιά της Πάρου: 99€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε superior δωμάτιο με transfer από και προς το λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Περάστε τις ημέρες του Πάσχα στο νησί της πολυτέλειας και της αστείρευτης ομορφιάς!
Πασxαλινό Πακέτο στην Ίο 99€ για 2 άτομα στο Aphrodite Hotel

Πασxαλινό Πακέτο στην Ίο για 2 άτομα στο Aphrodite Hotel. Πάσχα με άρωμα πολυτέλειας στην πανέμορφη και γραφική Ίο σε ένα υπερσύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον!
Πασχαλινό Πακέτο, Κεφαλλονιά: 214€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε σουίτα!

Πασχαλινό Πακέτο, Κεφαλλονιά: 214€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε σουίτα στο Suites and the City με παραδοσιακά τοπικά προιόντα για πρωινό, late check out και κρασί στο δωμάτιο. Περάστε τις ημέρες του Πάσχα σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου και ζήστε όμορφες και ξένοιαστες στιγμές σε αυτό το υπέροχο συγκρότημα!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΘΡΗΝΟΣ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone;

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone;
ANAMONH – Νέες επιθέσεις εναντίον της Κίνας σχεδιάζουν οι Anonymous

Αποχωρούν μαζικά χρήστες του Instagram

Οι 26χρονοι δημιουργοί του Instagram που έγιναν ζάπλουτοι

Το Kinect εξελίσσεται

Το Pirate Bay μετατρέπεται σε Promo Bay

Στη Ζάκυνθο το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου
Εκατό λόγοι για να κάνει κάποιος jailbreak το iPhone του

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη β΄ Αθηνών - Μήνυμα των Anonymous ότι θα χτυπήσουν την 6η Μαϊου

Δημοσκόπηση της Metron analysis επιβεβαιώνει το μετεκλογικό πολιτικό αδιέξοδο
Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη β΄ Αθηνών

Σαμαράς: "Η ακυβερνησία θα φέρει επαναληπτικές εκλογές"

Μήνυμα των Anonymous ότι θα χτυπήσουν την 6η Μαϊου

Το ΒΒC για τις πρακτικές λύσεις που βρήκαν στο Βόλο εναντίον της κρίσης

Πώς να κερδίσετε 750 ευρώ από το σούπερ μάρκετ

Η Αντελίνα απατά τον Πιτ και το ομολογεί

Προς πελάτες της Hellas Power ή της Energa, υπογράψτε σύμβαση με τη ΔΕΗ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Η λίστα με όλους τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο

Εκλογές στις 6 Μαΐου!!! Αρχίζει επισήμως η προεκλογική περίοδος

Δημοσκοπική πτώση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την Public Issue

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στην ΠΕ Δράμας

Παράταση πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε σεμινάρια για νέους μηχανικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κομοτηνής στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Πολυδύναμο ιατρείο αποκτά το Δοξάτο Δράμας

Η οικογενειοκρατία χτυπά και τον ΣΥΡΙΖΑ! Υποψήφια η κόρη του Κωνσταντόπουλου

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σύλληψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΝΚΛΩ

Οι καλύτερες και πιο πρωτότυπες ευχές για το Πάσχα από τον Στέφανο Τζανίδη

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ | Τα πάντα για εκλογές 6ης Μαϊου, τις θέσεις των κομμάτων, τους υποψηφίους, τις δημοσκοπήσεις

Αλλαγή «σελίδας» στο ΠΑΣΟΚ - Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια
Γύρισε «σελίδα» στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο. Περιέγραψε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, αρχής γενομένης από τον έλεγχο των οικονομικών του από διεθνή ελεγκτική εταιρεία, προανήγγειλε συντακτικό συνέδριο για το κόμμα και ανακοίνωσε την ανανέωση των ψηφοδελτίων, με νέα κριτήρια και όρους. Σε δύο περιφέρειες θα είναι υποψήφιος ο ίδιος, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια ...
περισσότερα

Συνελήφθη ο Α. Τσοχατζόπουλος και συνεργάτες - Προεκλογική «κάθαρση»...
Συνελήφθη το πρωί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε η σύλληψη του επιχειρηματία, πρώην εκδότη και παράγοντα του αθλητισμού, Γιώργου Σαχπατζίδη καθώς και του ξαδέρφου του πρώην υπουργού, Ν.Ζήγρα, ενώ σε σπίτια συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού βρέθηκαν πλάκες χρυσού και λίρες... Πώς τοποθετούνται ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι Πράσινοι και Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επιχείρηση «κάθαρσης»...
περισσότερα

Η επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ - Ποιοι συμμετέχουν
Ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικούς Αγώνα της ΝΔ, με απόφαση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Στην επιτροπή μετέχουν 51 κορυφαία κομματικά, κοινοβουλευτικά στελέχη, ευρωβουλευτές, εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί αλλά και πρόεδροι μεγάλων παραγωγικών φορέων της χώρας, με επικεφαλής τον πρόεδρο. Η σύνθεσή της έχει ως εξής ...
περισσότερα

Δύο Δημοσκοπήσεις: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Πρώτη δύναμη η ΝΔ, αλλά με την «ψαλίδα» της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ να μειώνεται, συνολικά 8 κόμματα στη Βουλή, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue που θα παρουσιαστεί το βράδυ στον ΣΚΑΪ. Σε άλλη πανελλαδική δημοσκόπηση του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσιάστηκε στο enikos.gr, εκμηδενίζεται η διαφορά (0,7%) μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Τα ποσοστά των κομμάτων...
περισσότερα

Προσχωρήσεις & αποχωρήσεις βουλευτών - Υποψήφιοι - Συνεργασίες κομμάτων
Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άρια Αγάτσα και θα είναι υποψήφια στη Βοιωτία! Δεν θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης. Ο ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπήτρος, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενώ ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι της στο Νομό Ηρακλείου. Σε κοινό ψηφοδέλτιο ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα ...
περισσότερα

Το ΚΚΕ για το Δημόσιο - «Όχι» στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
Χθες, το ΚΚΕ παρουσίασε την απόφαση του Π.Γ για τις επιχειρούμενες μετά τις εκλογές αναδιαρθώσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τις απολύσεις εργαζομένων, ασκώντας και κριτική για την υπάρχουσα κατάσταση. Σήμερα, νέο «όχι» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην πρόταση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για συνεργασία των δύο κομμάτων στις μονοεδρικές. Πώς επιχειρηματολόγησε. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ ...
περισσότερα

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλη ευκαιρία για ανατροπή οι εκλογές, ο λαός είναι ώριμος
Την πρόταση νόμου για τους ανέργους και την πρόταση μιας «κυβερνητικής Αριστεράς», κατέθεσαν χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις. Σήμερα από την Κεφαλλονιά, ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για μια μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές που έφεραν την Ελλάδα στο μνημόνιο και> ...
περισσότερα

Θα αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω «μπόνους» 50 εδρών - απογραφή!
Δύο μείζονος εκλογικής διαδικασίας θέματα, τα οποία μπορεί να αμφισβητήσουν και το αποτέλεσμα της κάλπης, ή να ακυρωθούν από το εκλογοδικείο, έθεσαν στον πρωθυπουργό οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το πρώτο, είναι το «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και το δεύτερο, ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, εάν δεν κυρωθούν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, με τα οποία «επέρχεται μεταβολή εδρών σε πέντε εκλογικές περιφέρειες». Πώς το τεκμηριώνουν...
περισσότερα

Γ. Κύρτσος: Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποδομηθεί ο δικομματισμός
Την άποψη ότι στις προσεχείς εκλογές θα πρέπει να αποδομηθεί ο δικομματισμός, καθώς «δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορεί να μας σώσει ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Σαμαράς», εξέφρασε ο του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Κύρτσος. Υποστήριξε ακόμη ότι η ένταξή του στον ΛΑ.Ο.Σ. δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς, όπως είπε...
περισσότερα

Καμμένος: Δυναμική παρουσία αποστράτων στα ψηφοδέλτια
Υποσχέσεις για προσλήψεις κληρικών και δεσμεύσεις υπέρ των αιτημάτων και των προβλημάτων των Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ προανήγγειλε τη «δυναμική ένταξης στελεχών ε.α. ως υποψηφίων βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες στις επερχόμενες εθνικές εκλογές». Τι είπε...
περισσότερα

Διορίζει αθρόα μέλη νέων Δ.Σ φορέων πολιτισμού ο κ. Γερουλάνος!
Υπάρχει «θέμα» με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ο οποίος την ημέρα ανακοίνωσης των εκλογών, υπογράφει αθρόες αποφάσεις για την αντικατάσταση μελών Δ.Σ σε φορείς πολιτισμού, των οποίων η θητεία είναι διετής και τριετής: το νέο ΔΣ του ΕΤΟΣ ΚΟΑ (του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα μέλη των επιτροπών για τα Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Εισαγγελέας καλεί και την Ντόρα - Ο Γκλέτσος έσπασε στο ξύλο εργολάβο που του πρότεινε μίζα

Εισαγγελέας καλεί και την Ντόρα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην Ελλάδα

Ο Γκλέτσος έσπασε στο ξύλο εργολάβο που του πρότεινε μίζα

Γαλαντόμος ο Καβαλιέρε με τα...κορίτσια του

| Εκλογές χωρίς (;) τηλεόραση

Εκλογές… χωρίς (;) τηλεόραση
Τα σωματεία των τεχνικών που εργάζονται στα ιδιωτικά ΜΜΕ βρίσκονται σε συζητήσεις και συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου την ημέρα των εκλογών, Κυριακή 6 Μαϊου, να υπάρξει κοινή απεργιακή κινητοποίηση. [...]
Η Ντόρα ανοίγει μέτωπο

Οι ίδιες πληροφορίες αλλά και η… κοινή λογική, αναφέρουν ότι η άλλοτε δελφίνος του Κώστα Καραμανλή, που έχασε τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, θα επιλέξει ως εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφια, την Κρήτη καθώς και τη Β’ Αθηνών. [...]
Οι εκλογές και οι… φωτοτυπίες

Όταν λοιπόν η κοινωνία ακούει την Άννα Διαμαντοπούλου να υπερθεματίζει της διαιώνισης αυτής της κατάστασης, έστω και κατά μια εβδομάδα, και μάλιστα σε μια στιγμή κατά την οποία δεν προχωρά ουσιαστικά τίποτα στη χώρα, είναι εύλογο να… σκαρφαλώσει στα κεραμίδια. [...]
Αν καταρρεύσει η Ισπανία…

Αν «πέσει» η Ισπανία, δεν θα αντέξει η ευρωζώνη. Αν απειληθεί η Ιταλία, πιθανόν το κοινό νόμισμα να έχει μια, μικρή έστω, ευκαιρία να αντέξει, λόγω των ισχυρότερων δομών, αλλά και του πολιτικού εκτοπίσματος της Ρώμης. [...]

Γιατί η Bundesbank κάνει λάθος

Γιατί η Bundesbank κάνει λάθος
Πόσο έχει προχωρήσει η Ευρωζώνη στην επίλυση της κρίσης; Οι αισιόδοξοι θα απαντούσαν ότι κατάφερε να γλιτώσει την καρδιακή προσβολή, όμως ακόμη πρέπει να τα βγάλει πέρα με μια δύσκολη ανάρρωση που ενέχει σοβαρές πιθανότητες για νέες προσβολές. Πρέπει επίσης να υιοθετήσει ένα καθεστώς που θα μπορούσε να την προστατέψει από μελλοντικές κρίσεις. Κι αυτό το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο η Ευρωζώνη έχει κερδίσει χρόνο. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο καλά θα τον χρησιμοποιήσει τώρα.
Συνέχεια
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, βάσει κυβερνητικών πηγών, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είναι όμως προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ώστε το ΤΧΣ να υποδεχθεί τα κεφάλαια που θα έρθουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης, ενέκρινε τη χρήση κρατικών εγγυήσεων για να στηριχθεί η αξία των νέων ομολόγων που λαμβάνουν οι τράπεζες σε σχέση με το PSI. Πάντως η ολοκλήρωση του προγράμματος και...
Συνέχεια

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα και έμβλημα!

Νέα χρέη γεννιούνται, αλλά…
Το αγαπημένο ‘11’ της σκεπαστής το έχει βάλει σκοπό να κερδίσει ξανά τις καρδιές των φίλων της ομάδας του. Πραγματικά θέλω να πιστεύω πως οι προσπάθειές του θα αποδώσουν καρπούς. [...]
Ο Ολάντ έκλεισε την πόρτα στην Τουρκία

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει σημαντικά κάτι, ώστε να προκύψουν οι προϋποθέσεις αυτές μέσα στην επόμενη πενταετία», σχολίασε με έμφαση ο Φρανσουά Ολάντ. [...]
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα και έμβλημα!

Σε εκείνο το Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα περιοριστεί σε μέσες λύσεις. Αντιθέτως, θα προχωρήσει στη δική του, προσωπική πολιτική επανάσταση. [...]

Περιμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό...

Περιμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό
Ο επόμενος πρωθυπουργός λοιπόν, θα πρέπει εκ των πραγμάτων να προέλθει από την… ορθή διαδρομή της Δημοκρατίας. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας για το πρόγραμμά του, και να θωρακιστεί με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. [...]
Η επιστροφή των καραμανλικών

Στο πρόσωπο των θεσμικών Ανδρέα Λυκουρέντζου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Θανάση Σκορδά, καθώς και των Λευτέρη Ζαγορίτη και Μενέλαου Δασκαλάκη. Όπως επίσης και του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με ισχυρές προσβάσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. [...]
Το εθνικό ερώτημα των εκλογών

Ναι λοιπόν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αλλά με αυτούς πού ΠΑΝΤΑ προέταξαν το Εθνικό Χρέος έναντι του κομματικού. Στα δύσκολα πάντα η συντηρητική παράταξη έδινε λύσεις και προοπτικές. [...]
Σε τροχιά σύγκλισης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δύο είναι οι βασικοί άξονες που θα την ορίζουν. Η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Οι τελευταίες έρευνες για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο υπολογιστή στον κόσμο
ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣΩΝΩΝ!!! ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ - KONTRA CHANNEL

Αυτά τα "τέρατα" είναι μέσα στο νερό που πίνουμε. Σοκάρουν οι φωτογραφίες από μικροσκόπιο ..Βιντεο

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΙΚΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 2012 ΒΡΑΔΥ

Μεγάλη Πέμπτη ~ Σήμερον Κρεμάται ...!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΩΝ

Ακύρωσε το e bay τη δημοπρασία ...της ψήφου Έλληνα!

Μήνυμα στους "πρόθυμους χρήσιμους" στέλνουν οι Πομάκοι

Νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών »

www.marketbeast.gr
Νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών »
Στα 7,3 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο τρίμηνο
Ελληνικοί κίνδυνοι απειλούν τους Γερμανούς φορολογούμενους»

Πάσχα … στα σπίτια μας! – 90% πτώση του εσωτερικού τουρισμού »

Κούρεμα στεγαστικών δανείων διεθνώς υποστηρίζει το ΔΝΤ! »

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η καταπληκτική δύναμη των λέξεων…
ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Σερβία: Μουφτής υποψήφιος για την προεδρία

Πούτιν: Η Ρωσία βοηθά το ΝΑΤΟ για να μην πολεμήσει η ίδια στο Αφγανιστάν

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

Το Ελντοράντο της Σαχάρας Οι Τουαρέγκ διεκδικούν την περιοχή που θεωρούν πατρίδα τους

Κοινή άσκηση Έρευνας διάσωσης Κύπρου-Γερμανίας Πραγματοποιήθηκε ανατολικά της Λεμεσού και κάλυψε σωρεία σεναρίων

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΕ “ΣΦΑΓΗ” KINΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ»

Για να χαλαρώσουμε λίγο...

Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Στα κόμματα το σχέδιο σύμβασης για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Και με την «βούλα» τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες στις πλάτες των λαών

ΣΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ NEW YORK TIMES ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ρουσφέτια δίχως τέλος κάτω από τη μύτη της τρόικας

ΑΠΟΦΑΣΗ Βασανισμός η ρίψη δακρυγόνων

ICG: Sabine Freizer on The Eastern Mediterranean: Zone of Conflict or Opportunity?

Συνάντηση του πατριάρχη Βαρθολομαίου με Γκ. Ιβάνοφ

Ο μύθος της μίας ψήφου

Απέκλεισε οδόφραγμα ο Επίσκοπος Καρπασίας Το ψευδοκράτος δεν του επιτρέπει να συναντήσει το ποίμνιό του

Stratfor: Σε κατάσταση ομηρίας ο κέλτικος τίγρης

Οικονομικοί αιμοδότες των κατεχομένων και της Τουρκίας αποδεικνύονται χιλιάδες Ε/κ

Στραβή διάγνωση, σωστή θεραπεία;

Η Αγκυρα εξετάζει σενάρια επέμβασης στη Συρία Η Τουρκία εξετάζει τη νομική φόρμουλα με ή χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue - Πάσχα στο κρατητήριο για τον Άκη - Πάσχα στο Άγιο όρος - Όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue
Άρνηση και θυμός των πολιτών για τα δύο μεγάλα κόμματα

Το διάγγελμα Παπαδήμου

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Πάσχα στο κρατητήριο για τον Άκ

Άκης: Προεκλογικό δώρο η σύλληψή μου

Στίγκλιτς:"Η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα"

Σπίτι παντός καιρού

Η Σαντορίνη στην Ταϊλάνδη!!!

Πάσχα στο Άγιο όρος

Κρασάτα καλαμαράκια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Καλωσορίζουμε στον Πλανήτη Γη τους «μαχητές της διαφάνειας» περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Κοπή πίτας στο Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας, 04-03-2012
Ημερίδα Μνήμης για τον Γιάννη Πασαλίδη

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ