Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Κράνος Ασφαλείας Πυροσβεστών VFR2009 TX SICOR

Κράνος Ασφαλείας Πυροσβεστών VFR2009 TX SICOR
Το Κράνος Ασφαλείας Πυροσβεστών VFR2009 TX SICOR έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς σε κτίρια και άλλες δομές, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14458.
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από κράμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου και Kevlar, από ειδικές ίνες υψηλής τεχνολογίας και ρητίνες τα οποία εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας.
Απορροφά και διανέμει την ενέργεια από την επίδραση ώστε να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου και βίαια στο κεφάλι και το λαιμό του χρήστη ενώ για μεγαλύτερη δύναμη στο κράνος έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και εγκάρσια στρογγυλεμένες ενισχύσεις.
Επίσης προσφέρει μια τέλεια μόνωση μεταξύ του εξωτερικού του κράνους και στο κεφάλι του χρήστη. Διαθέτει σύστημα ρύθμισης προσαρμογής για μεγαλύτερη άνεση στην χρήση ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας.

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια). 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

Μάρτιος - Απρίλιος στη Μουσική Βιβλιοθήκη

ΜΑΡΤΙΟΣ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ '20
Ομιλίες - Διαλέξεις - Σεμινάρια
• Εγκώ ματαίνεις εσύ καντάρε
"Πως ένας Ιταλός μαέστρος συνέβαλε αποφασιστικά στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη μιας ελληνικής κωμόπολης"
Τρίτη 10 Μαρτίου, 19:00| Πολυχώρος

Ο Πολιτικός Μηχανικός, κριτικός και ιστορικός μουσικής
Γιώργος Β. Μονεμβασίτης διερευνά και τεκμηριώνει με πολυσήμαντες μαρτυρίες το πέρασμα ζωής του Ιταλού μαέστρου Τζοκόντο Μορέττι (Giocondo Moretti, 1867-1941) από το Γύθειο.
Είσοδος ελεύθερη
• Η μουσική στο...μιούζικαλ
Τραγούδι, Instrumental μουσική, Ρυθμός, Χορός και Περφόρμανς
Δευτέρα 6 Απριλίου, 17:00 | Πολυχώρος

O συνθέτης, μουσικολόγος, καθηγητής όπερας και μουσικού θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσει τη γενική συνολική εικόνα για την ιστορία και τη θεωρία του μιούζικαλ και κυρίως για τα μουσικά και μουσικοχορευτικά ιδιώματα που συνδέθηκαν με αυτό το είδος. Θα συζητηθούν τα χαρακτηριστικ και η αναγνώριση των μουσικών ιδιωμάτων, ο χορός, η περφόρμανς στη «χρυσή» εποχή του Μπρόντγουεϋ και του Χόλυγουντ, μέχρι και τις πρόσφατες δεκαετίες.
Είσοδος ελεύθερη
Συναυλίες
• Λες και ήταν χθες
Αφιέρωμα στο ελαφρύ τραγούδι
Τετάρτη 18 Μαρτίου, 19:00 & Πέμπτη 19 Μαρτίου,20:30 | Πολυχώρος

Ο συνθέτης Απόλλων Κουσκουμβεκάκης παρουσιάζει ένα γοητευτικό αφιέρωμα στο λεγόμενο ελαφρύ τραγούδι.
Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Βουδουράκη και η Άννα Ματσούκα ερμηνεύουν τα ομορφότερα τραγούδια των Αττίκ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Μωράκη, Μουζάκη κ.α.
• Ταξίδι στη μεσαιωνική Κύπρο: Ο κωδικός του Τορίνου και η εποχή του
Δευτέρα 23 Μαρτίου, 19:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας

Τι μουσική γράφονταν στην Κύπρο του Μεσαίωνα;
Πώς σώθηκε η μουσική στη γαλλική αυλή της Λευκωσίας;
Υπήρχε γαλλική πολυφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο;
Η συναυλία-παρουσίαση του συνόλου του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κούντουρα και του Francis Biggi θα δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα προβάλλοντας την υπέροχη μουσική της εποχής.
• Beethoven Pastoral Project
Δευτέρα 6 Απριλίου, 19:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννηση του Μπετόβεν, η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή Ηριδανός συμμετέχουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα με τίτλο Beethoven Pastoral Project.
Το διεθνές αυτό project διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Έτους Μπετόβεν τη Γραμματεία του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και το δίκτυο Earth Day, με σκοπό να προβάλλει μέσω της Συμφωνίας αρ. 6, της επονομαζόμενης «Ποιμενικής», το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, αυτό της κλιματικής αλλαγής.
Η εκδήλωση θα περιέχει μεταγραφές διαφόρων θεμάτων της «Ποιμενικής», που θα ερμηνευθούν από διάφορα μουσικά σύνολα αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη Συμφωνία αρ. 6 που θα ερμηνεύσουν μαθητές, τελειόφοιτοι σπουδαστές, καθηγητές του ωδείου, αλλά και φιλοξενούμενοι
καλλιτέχνες.
Είσοδος ελεύθερη
MusiX LAB
NEA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Μουσικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Μέσων
• Χωράει η Ορχήστρα σε ένα τάμπλετ;
για μικρά παιδιά 6-10 ετών
Κυριακή 8 & 29 Μαρτίου, 11:30
​​​​​​​Τα εισιτήρια του προγράμματος έχουν εξαντληθεί

Παιδιά από 6 ετών θα παίξουν μουσική, θα συνθέσουν, θα ηχογραφήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα παρουσιάσουν στο "κοινό" τις μουσικές τους ιδέες. Και αν αυτό ακούγεται ανέφικτο αρκεί ένα iPad.
Έχοντας στα χέρια τους ένα περιβάλλον studio και ποικιλία ψηφιακών μουσικών οργάνων, μεταμορφώνονται σε μικρούς παραγωγούς και δημιουργούς, οι οποίοι θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να χαράξουν το προσωπικό τους μουσικό μονοπάτι.
• Space Audissey
Ένα διαδραστικό παιχνίδι για μεγάλα παιδιά 9-14 ετών
Κυριακή 22 Μαρτίου, 11:30

Ένα συνεργατικό εργαστήριο-παιχνίδι μουσικής δημιουργίας σε τάμπλετ και υπολογιστή.
Οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα δυο βασικά σύγχρονα μέσα ψηφιακής σύνθεσης και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ηχογραφούν ηχητικές πηγές, εξοικειώνονται με την επικοινωνία των συσκευών μέσω εικονικού σύννεφου, εισάγονται στις βασικές αρχές ηχητικής επεξεργασίας σε studio περιβάλλον και εξασκούνται σε τεχνικές ηχητικού κολάζ - και όλα αυτά μέσα από την ψυχαγωγική εμπειρία ενός διαστημικού παιχνιδιού!
Γίνετε Φίλοι της Βιβλιοθήκης

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών – αναγνωστών της, η Βιβλιοθήκη εισήγαγε το θεσμό των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, στους οποίους παρέχει μια σειρά ειδικών προνομίων, όπως δανεισμό υλικού και πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από απόσταση.
2020 Έτος Beethoven

Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της συμπλήρωσης των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη L. van Beethoven, με διάφορες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και έκθεση με σπάνιο υλικό.
Στην Βιβλιοθήκη, στις προθήκες του χώρου υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών, παρουσιάζεται ειδικό αφιέρωμα με επιλεγμένο υλικό αποτελούμενο από ηχογραφήσεις (απάντων), παρτιτούρες και βιβλία ενώ από την 1η Μάρτιου μέχρι τέλη Απριλίου θα φιλοξενηθεί και έκθεση με σπάνιο υλικό σχετικό με τον L. van Beethoven.
Στις συναυλίες περιλαμβάνονται τρεις συναυλίες με τις σονάτες για βιολί και πιάνο με τον Λεωνίδα Καβάκο και τον Enrico Pace, και κύκλος συναυλιών με τις σονάτες για πιάνο τις οποίες θα παρουσιάσουν νέοι σολίστ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χάρη Δημαρά, πιανίστα και Καθηγητή στο Ithaca College (ΗΠΑ)
Τέλος ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τίτλο Beethoven Pastoral Project έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη Συμφωνία αρ. 6, την επονομαζόμενη "ποιμενική".
Πρόσφατα αποκτήματα
Βιβλία
Georgopoulou, M. & Thanasakis, K. (επιμ.). Ottoman Athens: Topography, Archaeology, History. Athens: The Gennadius Library & The Aikaterini Laskaridis Foundation, 2019. ISBN 9789609994545 & 9786188301993.
Δρίτσας, Θανάσης. Η μουσική ως φάρμακο. Η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας. Αθήνα: Eκδ. Παπαζήση, 2019. ISBN 9789600234619.
Μηλιώνης, Άρης. Τασία Βέρρα και οι Βερραίοι τραγουδιστάδες. Πάτρα: Το Δόντι, 2018. ISBN 9786185387075.
Ξανθούλης, Νίκος. Αρχαία Ελληνική λύρα. Μέθοδος εκμάθησης. Θεσσαλονίκη: iWrite, 2018. ISBN 9789606270208..
Φραγκεσκάκη, Χριστίνα, Υπόγεια εκδρομή. Αθήνα: Καλειδοσκόπιο, 2019. ISBN 9789604711383..
Baud-Bovy,Samuel. Journal du Dodecanese (1930-1931)/ Ημερολόγιο Δωδεκανήσου. Μετάφραση Γ. Ζακοπούλου. Ρόδος: Τυπογραφείο 1985, 2019. ISBN 9786188418127..
Lange, Barbara Rose. Local fusions: Folk music experiments in Central Europe at the Millennium. New York: OUP, 2018. ISBN 9780190245375..
McPherson, Gary E. & Welch, G. F. Music and music education in people’s lives. An Oxford handbook of music education. New York: OUP, 2018. ISBN 9780190674434.
Morley, Iain. The prehistory of music. Human evolution, archaeology, and the origins of musicality. New York: OUP, 2018. ISBN 9780198827269..
Walsh, Stephen. Debussy: a painter in sound. London: Faber& Faber, 2018. ISBN 9780571330171..
Παρτιτούρες
Gourzi, Konstantia. Israel: string quartet no. 1. Munchen: mph, 2017. Score. No. 2712..
Καλομοίρης, Μανώλης. Τρεις Ελληνικοί χοροί. Αθήνα: Κέντρο Ελληνικής μουσικής, 2019. ISMN 9790801168153..
Sourvinos, Michalis. Tango Mediterraneo for solo guitar. Athens: Panas Music Papagrigoriou -Nakas, 2018. ISMN 9790691517529
Rodriguies, Gerardo Matos / Μπαμιώτης, Χρήστος. La cumparsita. Tango (option for band). Athens: Panas Music Papagrigoriou -Nakas, 2018. ISMN 9790691517550..
CD - DVD
Καρπάθιος, Ε. (επιμ.).Το Αρχιπολενά. Τραγούδια & Σκοποί στην Αρχίπολη Ρόδου. Αρχίπολη: Άγιος Μηνάς , 2019.
Κωνσταντινίδης. Ντ. Musical potpourri 2. K. Nikkanen (vn)/ Louisiana Singonietta/ M. Asteriadou (pn)/ M. McKnezie (S)/ Y. Milanova (vn)/ M. Todorova (vn)/ Hamiruge - B. Dietz, E. Scherer, M. Trevino, K. Cherwinski (perc). Magni MP 21006. .
Μάντζαρος, Χ. Ν. Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Διευθ. Χριστίνα Καλλιαρίδου. Ανδρική χορωδία Κέρκυρας. Κέρκυρας: ΕΡΗΜΕΕ, 2018. .
Βιβλία
Παιδί
αβγώ
Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους
Κυριακές 8, 15, 22 & 29 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 10:30| Πολυχώρος
Ένας ελέφαντας στο δωμάτι
Θέατρο για παιδιά 3-9 ετών
Κυριακές 8, 15, 22 &29 Μαρτίου,5 & 12 Απριλίου, 11:30 | Αίθουσα Διδασκαλίας

Σβήσε το φως!
Θέατρο για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακές 8, 15, 22 & 29 Μαρτίου,5 &12 Απριλίου,15:00
Αίθουσα Διδασκαλίας
Συγχαρητήρια για τη μουσική σας!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών
Κυριακή 15 Μαρτίου, 12:30 Συγχαρητήρια, κύριε Σούμπερτ!
Κυριακή 5 Απριλίου, 12:30 Συγχαρητήρια, κύριε Ντεμπυσί!

Μουσική συμμορία

Μουσικοκινητικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους
Κυριακές 8, 22 29 Μαρτίου,
12 Απριλίου, 12:00| Πολυχώρος
Φιλοξενούμενες εκδηλώσεις
5 - 11 Μαρτίου
Νίκος Καρακαλπάκης & Χαριτίνη Πανοπούλου
"Ψάξε στο όνειρό μας"
Παρασκευή 6 Μαρτίου, 21:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας
Η πόρτα της αγάπης μένει πάντα ανοιχτή...
Σάββατο 7 Μαρτίου, 20:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας
Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου, Μουσικής και Λόγου. Εκδήλωση - Ημερίδα
Κυριακή 8 Μαρτίου, 15:00 | Πολυχώρος
Και η τέχνη είναι γυναίκα
Μια μουσική παράσταση της Ελισσάβετ Καρατζόλη
Κυριακή 8 Μαρτίου, 20:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας
«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η εξωτερική πολιτική της Κύπρου»
Δευτέρα 9 Μαρτίου, 18:30 | Πολυχώρος
Παρουσίαση βιβλίου & δίσκου. "Το λαϊκό πιάνο - η εποχή του ρεμπέτικου" Νίκος Ορδουλίδης
Τετάρτη 11 Μαρτίου, 20:00 | Αίθουσα Διδασκαλίας

Παρουσίαση των βιβλίων του C. M. Woodhouse τη Δευτέρα στο Public Συντάγματος


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 21:00 στο Public café, το κλασικό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse 1821: O Πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας καθώς και την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο Μια ζωή γεμάτη τόλμη: Από τον Γοργοπόταμο και τον Εμφύλιο στο Ιράν και στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί, για να μοιραστεί στιγμές από την καθημερινότητα του σπουδαίου συγγραφέα και φιλέλληνα, ο υιός του Christopher R. J. Woodhouse, 6th Baron Terrington. Το πάνελ συμπληρώνουν δύο σπουδαίοι ιστορικοί: O κ. Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο κ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, ιστορικός και διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή Μαργαρίτα Πουρνάρα.


Christopher Montague Woodhouse
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ:
ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Το 1942, ο νεαρός τότε απόφοιτος της Οξφόρδης, Christopher «Monty» Woodhouse, προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στα βουνά της Στερεάς Ελλάδος για να συμμετάσχει στην Επιχείρηση Χάρλινγκ, την ανατίναξη του Γοργοποτάμου. Ένα συναρπαστικό αυτοβιογραφικό χρονικό γεμάτο χιούμορ, γλαφυρές περιγραφές και δράση, που διαβάζεται ως θρίλερ.

Christopher Montague Woodhouse
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Το κλασικό αυτό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001) παραμένει διεθνώς ένα από τα καλύτερα και πιο περιεκτικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Woodhouse προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.

🔝 Ενεργά ηχεία με bluetooth: IRX Series

Ενεργά ηχεία με Bluetooth:  IRX series από την JBL
Η νέα σειρά φορητών ηχείων της JBL IRX series σημειώνει τις κορυφαίες επιδόσεις στη κατηγορία της, με ευκολία στη χρήση και ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Με τα EQ Presets που προσφέρονται, για κάθε ξεχωριστή εφαρμογή, σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε την κατάλληλη χροιά για κάθε περίσταση.

Το αυτόματο σύστημα κατά του μικροφωνισμού, dbx AFS Automatic Feedback Supperessio, σας επιτρέπει να δυναμώσετε την ένταση με σιγουριά.

Μπορείτε να αναπαράγετε μουσικό πρόγραμμα μέσω Bluetooth audio streaming ενώ η φωνή σας μπορεί να συμπιέζει την μουσική με το ενσωματωμένο σύστημα ducking. Δύο είσοδοι mic/line combo και μία έξοδος XLR (loop-out) ολοκληρώνουν τα ηχεία της σειράς.
Διαθέσιμη σε μοντέλα των  8’’ (108-BT) και 12’’ (112-ΒΤ), η νέα σειρά  JBL IRX επιτρέπει στους μουσικούς, παρουσιαστές ή fitness instructors να προσφέρουν στο ακροατήριό τους απαράμιλλης ποιότητας ήχο σε οποιαδήποτε εκδήλωση.
BLUETOOTH 5.0 και AUDIO STREAMING
Τα ηχεία της σειράς IRX συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο επαγγελματικά και ισχυρά ηχεία Bluetooth της αγοράς.
Προσφέρουν Bluetooth 5.0. audio streaming, το οποίο σας επιτρέπει να αναπαράγετε background μουσική, video soundtracks ή backing tracks με εκπληκτική ποιότητα ήχου. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε δύο ηχεία δημιουργώντας μία αληθινή stereo εικόνα επεκτείνοντας την λειτουργικότητα του συστήματος. 
Ρυθμίστε εύκολα και γρήγορα τον ήχο
Βρείτε την ιδανική χροιά στον ήχο σας, για κάθε σενάριο εκδήλωσης, χρησιμοποιώντας τα EQ presets. Με το Bass Boost προσθέστε τις απαραίτητες χαμηλές συχνότητες που χρειάζεστε  για την εμφάνισή σας ή για ένα Djset. Το ενσωματωμένο σύστημα dbx AFS Automatic Feedback Suppression προστατεύει τα ηχεία σας - και τα αυτιά σας - αποτρέποντας, αυτόματα, τον μικροφωνισμό, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με το σύστημα one-touch ducking, η μουσική χαμηλώνει αυτόματα όταν ανιχνευθεί το σήμα φωνής στην είσοδο, ούτως ώστε να ακουστεί δυνατά και καθαρά.
Πανίσχυρα ηχεία με εύκολη μεταφορά
Τα ηχεία της σειράς IRX είναι σχεδιασμένα να αποδίδουν όπως ένα μεγάλο σύστημα ήχου αλλά σε ένα πιο συμπαγές μέγεθος. Με μία ανθεκτική και ιδιαιτέρως ελαφριά καμπίνα από πολυπροπυλένιο, η φόρτωση και το στήσιμο πραγματοποιούνται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ οι εργονομικές χειρολαβές καθιστούν πανεύκολη την μεταφορά τους. Με λίγα λόγια, απολαμβάνετε διαυγή και πανίσχυρο ήχο χωρίς τις δυσκολίες ενός τεράστιου ηχοσυστήματος.
Ανθεκτικότητα και αντοχή στον δρόμο
Όπως όλα τα ηχεία της JBL έτσι και τα ηχεία της σειράς IRX υποβάλλονται στο test των 100 ωρών προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία και η άψογη απόδοσή τους σε πραγματικές συνθήκες.
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755