Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»

Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»
Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στο τεύχος 125, η Μαρία Λούκα και ο Γιάννης Συμεωνίδης αποκαλύπτουν και χαρτογραφούν το «κύκλωμα» τν καρτέλ και των μεσαζόντων στη χώρα μας.
Από το εισαγωγικό εμπόριο μέχρι τα δημόσια έργα και από το λιανεμπόριο μέχρι τα καύσιμα, ολόκληρο το σύστημα της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στη δράση των καρτέλ και στους μεσάζοντες, που κερδοσκοπούν ασύστολα κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών και εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών.
Δεν απαιτείται να έχει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις μακροοικονομίας για να διαπιστώσει τις στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά. Αρκεί απλά μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.
Όταν η ύφεση αγγίζει το 6,8% και ο πληθωρισμός παραμένει στο 3,34% για το σύνολο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τότε η «καρτελοποίηση» της αγοράς και η υπονόμευση του ελεύθερου ανταγωνισμού είναι γεγονός. Την ώρα που μισθοί και συντάξεις καταβαραθρώνονται, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών ανεβαίνουν, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, όπως αποκαλύπτεται στην έρευνα των «Επικαίρων».
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι μεσάζοντες και πώς λειτουργούν;
Πρόκειται για εκείνους που εκμεταλλεύονται την από τη «φύση» της, λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας μας, ολιγοπωλιακή διαμόρφωση της ελληνικής αγοράς προκειμένου να αποκομίζουν υπερκέρδη. Στους περισσότερους κλάδους, εξάλλου, βρίσκουμε δύο και τρεις μεσάζοντες, που κυριαρχούν εις βάρος των άλλων συναδέλφων τους, οι οποίοι συνεννοούνται μεταξύ τους και όχι βεβαίως υπό το φως της ημέρας.
Η απουσία, εξάλλου, ισχυρής και αυτόνομης ελληνικής βιομηχανίας, ικανής να δημιουργήσει υγιή ανταγωνισμό, έχει «απελευθερώσει» σε τέτοιο βαθμό τους «διαμεσολαβητές», έτσι ώστε ακόμη, για παράδειγμα, και οι τιμές ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ να βρίσκονται στον «ουρανό»… Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Τη συγκλονιστική αποκάλυψη με τα άκρως απόρρητα έγγραφα για τους αγνοούμενους της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 στην έρευνα του Πέτρου Κασιμάτη.
- Την γεμάτη πολιτικές αλήθειες συνέντευξη της γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά ζητήματα.
- Το άρθρο του Σωτήρη Νίκα για τη «δυστυχή» κατάληξη των χρημάτων που θα πάρει η χώρα μας μετά τη νέα δανειακή σύμβαση.
- Το ρεπορτάζ του Αγγελου Μόσχοβα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ πριν την εκλογή του νέου αρχηγού.
- Την ανησυχία των δανειστών μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στο άρθρο του Μανόλη Κοττάκη. - Τα βασικά σημεία του νέου Πειθαρχικού Κώδικα των δημόσιων υπαλλήλων που οδηγεί κατευθείαν σε απολύσεις.

Οι γυναίκες της διπλανής πόρτας

Έξι γυναίκες, γυναίκες της διπλανής πόρτας, ενώνουν τη φωνή τους και αποκαλύπτουν τον ποιητικό τους κόσμο. Ξεδιπλώνουν την αγωνία τους καθώς "αλλάζουν οι εποχές", βιώνουν τη μοναξιά της "κουρτίνας", τραγουδάνε τον Έρωτα και αντιμετωπίζουν το Θάνατο.
Μα πάνω από όλα, τον ίδιο τους τον εαυτό!
Οι γυναίκες της διπλανής πόρτας, σε ένα, εκ βαθέως, μοίρασμα ψυχής, σας προσκαλούν στον ποιητικό τους κόσμο.
Η λογοτεχνική βραδιά, αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργανώνεται αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2, πλαζ Αρετσούς)
Διαβάζουν οι: Κωνστάντια Αλαμπορινού, Έφη Καγξίδου, Ευτέρπη Κωσταρέλη, Μαρία Πισιώτη, Λίνα Σπεντζάρη, Θάλεια Τραϊανού.
Συντονίζει ο Γιώργος Σαράτσης
Την ανάγνωση των λογοτεχνικών κειμένων θα συνοδεύουν ο Κώστας Βασιλειάδης (φυσαρμόνικα) και ο τραγουδοποιός Κώστας Ραπτόπουλος (κιθάρα).

Απονομή βραβείου Balkanika 2010

Το καθιερωμένο βραβείο Balkanika απονεμήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, στα Σκόπια της ΠΓΔΜ για το 2010 στον υποψήφιο από την ΠΓΔΜ Aleksandar Prokopiev για το βιβλίο Homunculus. 
Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που έχουν τη μορφή παραμυθιών για ενηλίκους με συμβολική διάσταση για τον αναγνώστη.
Στην κριτική επιτροπή, εκ μέρους της Ελλάδας, συμμετείχε ο συγγραφέας Γιώργος Ξενάριος.
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες ήταν:
Mira Meksi / The red of toros (Αλβανία)
Zdravka Evtimora / Carts and other stories (Βουλγαρία)
Christos Oikonomou / Something will happen, you ’ll see (Ελλάδα)
Aleksandar Prokopiev / Homunculus (ΠΓΔΜ)
Oma Stanescu / The fire of karma (Ρουμανία)
Dejan Stojiljković / Constantine’s Crossing (Σερβία) Asli Erdoğan / The house of stone (Τουρκία)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

7 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ): Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση, σε επιμέλεια του Βασίλη Π. Κικίλια, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Σταύρος Δήμας, Υπουργός Εξωτερικών
Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
καθώς και οι συγγραφείς:
Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Maryland
Σόλων Κασσίνης, Διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ. Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Κικίλιας.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Banquet
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
τηλ.: 210 7282000
7 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Λέσχη Ανάγνωσης και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίων της Ελένης Πριοβόλου Όπως ήθελα να ζήσω την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 7:30 μ.μ.
Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης»
Σίφνου & Αγίου Γεωργίου
Αγία Βαρβάρα
τηλ. 210 5697223-4

14 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας σάς προσκαλούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη Ο χάρτης των ονείρων στα γραφεία του συλλόγου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χριστόφορος Κάσδαγλης, συγγραφέας
Γιώγια Σιώκου, ποιήτρια
Βιβή Τουρόγιαννη, οικονομολόγος
Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας
Δραγατσανίου 8
Αθήνα
20 Μαρτίου 2012
Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης και, βεβαίως, της εαρινής ισημερίας, στις 6.00 μ.μ. ακριβώς, στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Eκδόσεων Καστανιώτη και στο πλαίσιο των μηνιαίων εκδηλώσεων «Με τα λόγια (γίνεται)», οι:
Μ. ΓΙΟΣΗ, Γ. ΔΑΛΛΑΣ, Κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ε.-Α. ΛΟΥΚΙΔΟΥ, Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΑ, Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΠΑΤΙΛΗΣ, Α. ΠΛΑΣΤΗΡΑ, Σ. ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ, Μ. ΡΑΝΤΙΤΣ και Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ.
διαβάζουν ποιήματα των:
Ε. ΒΑΚΑΛΟ, Ε.Χ. ΓΟΝΑΤΑ, Ν. ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, Α. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ, Ν.-Ρ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΔΙΤΣΑ, Μ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τ. ΠΑΠΑΤΣΩΝΗ, Τ. ΠΑΥΛΟΣΤΑΘΗ, Ν.Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗ, Α. ΤΡΑΪΑΝΟΥ και Α. ΦΙΛΗΤΑ.
Καθώς ανασταίνεται η φύση, ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη, ξαναζωντανεύοντας τα λόγια τεθνεώτων Ελλήνων ποιητών και ποιητριών.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
22 Μαρτίου 2012
Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Eκδόσεων Καστανιώτη σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι Ο χειροτέχνης του αίματος την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 στις 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Τζίνα Καλογήρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
19 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Μαντουβάλου Χαρέμι ανδρών τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 6:30 μ.μ. στο ρεστοράν-μπαρ Clochard.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας
Ρεστοράν-μπαρ Clochard
Παλαιολόγου & Ορφέων 3
Παλαιά Πόλη
Ξάνθη
25410 72363

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ


ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΌΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΩΦΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Η ΓΝΗΣΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ.
Αυτό δεν είναι πάντοτε πλήρες, δηλαδή δε συμβαίνει 100%, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να ξεγελάσει τον κλινικό γιατρό και να νομίζει ότι έχει να κάνει με μια αιτία κωφότητας και έτσι ξεκινάει η ιστορία με ακουστικά κ.τ.λ. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για βλάβη του εξωτερικού ακουστικού νεύρου και επόμενο είναι ότι ένα ακουστικό, όπως πολλές φορές είδαμε να εφαρμόζεται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, δε βοηθάει στην περίπτωση αυτή, διότι η βλάβη είναι αμιγώς ενδοεγκεφαλική. Βέβαια μπορεί να είναι μικρότερης έντασης, έτσι που να ποικίλει η συμπτωματολογία ή να έχουμε αυξομειώσεις των συμπτωμάτων, αλλά η εικόνα του συνδρόμου είναι χαρακτηριστική και δεν πρέπει να ξεγελάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθάει η γενικευμένη θεραπεία εναντίων της σκλήρυνσης κατά πλάκας παρά οποιαδήποτε άλλη τοπική «μικροεφαρμογή». Π.χ. ακουστικό.

Γράμμα σ' ένα παιδί, φιλανθρωπική παράσταση και τέλος παραστάσεων

Δελτίο τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσαλονίκης

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καλωσορίζουν τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, φτάνει από το νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν, τον άσπρο του ελέφαντα, για να μοιράσει ηλιόσπορους που, όταν τους φυτεύεις, φυτρώνουν ήλιοι, και να παρουσιάσει τα νέα του βιβλία. 

Μια μοναδική ευκαιρία για να μάθετε τα μυστικά που κρύβουν τα κόκκινα κεράκια γενεθλίων στη Χώρα των Χαρταετών, αλλά και τα γλειφιτζούρια με γεύση κανέλα στον Πλανήτη των Γλειφιτζουριών.
Σας περιμένει το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012, στις 11 το πρωί, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην Αθήνα (Ιπποκράτους 118).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!

Τρεις τυχεροί θα επιλέξουν και θα κερδίσουν το αγαπημένο τους Παραμύθι Ντορεμύθι!
Όσα παιδιά έρθουν στην εκδήλωση και συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο ΤΡΙΒΙΖΑΣ Fan Fun Club θα πάρουν μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκδήλωσης για να κερδίσουν ένα Παραμύθι Ντορεμύθι.
Η μυστική παρέα του Ευγένιου. Γίνε και εσύ μέλος! 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δημιούργησαν μια μυστική παρέα για όσους δεν χορταίνουν να διαβάζουν τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά. Τα μέλη της παρέας θα μαθαίνουν πρώτοι όλα τα νέα του αγαπημένου τους συγγραφέα και θα αποκτήσουν πολλά προνόμια και κοσμοδρόμια για φανταστικές περιπλανήσεις. Για να γίνετε μέλη της παρέας, πατήστε με όλη σας τη δύναμη ΕΔΩ.

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ_MEETING POINTS 6_7-11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Είκοσι τρεις φορές πιο βλαβερό το κάπνισμα στο Ι.Χ.

medicalnews.gr
Είκοσι τρεις φορές πιο βλαβερό το κάπνισμα στο Ι.Χ.
Κάνει καλό ο καφές στην υγεία μας;

Βελτιώστε τη διάθεσή σας σε 30 λετπά

Ραδιοσυχνότητες και λεμφικό μασάζ διώχνουν την κυτταρίτιδα

Ασφαλέστερες από το νυστέρι οι ρομποτικές επεμβάσεις

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ

blackmail magazine

blackmailmagazine.
Σε βλέπω στον...καθρέφτη μου!!!

Ο Δαίμων του ... ηλεκτρισμού!!

Ένα ζευγάρι χέρια ,είναι η ευτυχία!!

Η ανατομία της διαφθοράς....

Σοκ σε γυμνάσιο της Πάτρας από την πτώση 13χρονου μαθητή από τον τρίτο όροφο - 7.000 μέρες άδειας σε ένα χρόνο με συνταγή γιατρού στην Κρήτη!!! - Τα swaps της Goldman Sachs είναι μία πολύ σέξι ιστορία μεταξύ δύο αμαρτωλών

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Τα swaps της Goldman Sachs είναι μία πολύ σέξι ιστορία μεταξύ δύο αμαρτωλών

Πρωταθλήτρια στην ύφεση η Ελλάδα με 7%

Σοκ σε γυμνάσιο της Πάτρας από την πτώση 13χρονου μαθητή από τον τρίτο όροφο

Ιδιοκτησία των Γερμανών, η Ελλάδα σε διαφημιστική εκστρατεία βρετανικού περιοδικού

7.000 μέρες άδειας σε ένα χρόνο με συνταγή γιατρού στην Κρήτη!!!

Στο χείλος του γκρεμού θα οδηγήσει το Πολυτεχνείο το PSI

Προσοχή σε email από το ΙΚΑ

Ως τις 30 Μαρτίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

Καψής: "Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI"

Κέρδη για την Γερμανία από τα δάνεια προς την Ελλάδα

Τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Σαχινίδης

Επιζήμιο το κούρεμα των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία λέει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ισχνή μεν, ανάκαμψη δε, της ευρωπαϊκής οικονομίας εντός του 2012, διαβλέπει η Eurobank

Η νταντά του Ομπάμα ήταν τρανσέξουαλ!

7,6 εκ. δολάρια για ένα χρυσό νόμισμα

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση...

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση…
Οι απαντήσεις που εισέπραξε το αίτημα πολιτικού ρεαλισμού από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή, ήταν εκκωφαντικά αρνητικές. Και όπως αποδείχτηκε, εθνικά επιζήμιες. [...]
Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ΝΔ και δυνατό ΠΑΣΟΚ

Αυτή τη μεγάλη εθνική αποστολή κανένας δεν μπορεί να τη φέρει σε πέρας χωρίς συναίνεση, συνεργασία και εθνική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα. [...]
Όταν δεν ξέρουμε… διαβάζουμε

Χωρίς να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό από τις θέσεις τις οποίες είχε εξαρχής αγκαλιάσει, η Μάργκαρετ Θάτσερ ανάγκασε τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων να τερματίσουν την απεργία τους. Αφού πρώτα είχαν ήδη οδηγηθεί σε λουκέτο τα μισά από αυτά. [...]
Ο νέος ρόλος του Βορίδη

Δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως αν από το αποτέλεσμα της κάλπης των πρόωρων εκλογών θα προκύψει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνη Σαμαράς θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. [...]
Αυτό είναι φασισμός

Ο πολιτικός κόσμος, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τη στάση τους ενισχύουν τον λαϊκισμό που νομοτελειακά οδηγεί σε φασίζουσες συμπεριφορές. [...]
Το Μνημόνιο συνεχίζει τις… μεταρρυθμίσεις

Εκείνοι που πιστεύουν ότι τα μέτρα του Μνημονίου, χωρίς αναπτυξιακά αντίβαρα, δηλαδή επί της ουσίας χωρίς αλλαγή στον πυρήνα της στόχευσής τους, οδηγούν σε… μεταρρυθμίσεις, προφανώς ανήκουν αλλού. Πάντως όχι στην Ελλάδα του 2012. [...]
Το κάλεσμα της εξουσίας

Η «γαλάζια» Παράταξη άλλωστε είναι το μοναδικό κόμμα στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, το οποίο δίνει προοπτική εξουσίας στους ψηφοφόρους που θα την επιλέξουν, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει… μόνο δημοσκοπικά. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ποιο σκάνδαλο Βατοπεδίου και κουραφέξαλα;
Επιστρέφουν μέσα στη βδομάδα οι πέντε διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ

Εγκύκλιος Καρχιμάκη για διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ! Πως θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος

Ιατρείο κοινωνικής προσφοράς θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Καβάλας

Στο φυλάκιο Δραγάτη ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής

Απεργούν οι φαρμακοποιοί 8 και 9 Μαρτίου

Λεωφορεία από την Κομοτηνή για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη

Μηνιαία δραστηριότητα υφισταμένων Υπηρεσιών ΓΑΔ Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Η παράσταση Sleuth με τους Κιμούλη και Μαρκουλάκη στην Κομοτηνή

Άρης Γιαννακίδης: «Να μην αφήσουμε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη»

Η ληστεία σε σπίτι στη Ροδόπη είχε λάφυρα 5 ευρώ και ένα πακέτο τσιγάρα

Πρόταση στον καθηγητή Φώτη Μάρη να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στον Έβρο

Εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΥΠΑΑΤ ζητά η Ελένη Τσιαούση

«Πιάσανε στα πράσα» δύο Βούλγαρους στο Οφρύνιο Καβάλας

Τα Μωρά στη Φωτιά … live στην Ξάνθη

Ο Σάββας Εμινίδης για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Νέο πρόγραμμα παραστάσεων από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Μηνιαίος απολογισμός για θέματα Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ενημερωτική συνάντηση στην Ξάνθη για τις εκθεσιακές εκδηλώσεις της ΔΕΘ 2012

ΟΧΙ της κοινωνίας στην επένδυση των Χρυσωρυχείων

Στο Δήμο Θάσου και επίσημα το Λιμενικό Ταμείο

Νίκη Πούτιν με πάνω από 64% δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την Ρωσία

«Με το κλείσιμο των ΔΟΥ στον Βόρειο Έβρο η περιοχή μας οδηγείται σε μαρασμό»

Νέος φόρος ακινήτων - αγροτεμαχίων | Κούρεμα αποθεματικών Ταμείων | Κούρεμα εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ | Εγκύκλιος για δημόσιο | Έρχονται χειρότερα μέτρα!

Από το 2013 αντικαθίσταται το χαράτσι με νέο φόρο στα ακίνητα, χωρίς αφορολόγητο!
περισσότερα

Επιβαρύνσεις στα ακίνητα από την εξίσωση αντικειμενικών - εμπορικών αξιών
περισσότερα

«Κουρεύονται» τα αποθεματικά των Ταμείων, εξαιρέσεις και σκοτάδι για τις Τράπεζες!
περισσότερα
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΣΕΕ για τις αλλαγές στα εργασιακά
περισσότερα

Αναδρομική μείωση μισθών στο δημόσιο από το ενιαίο μισθολόγιο
περισσότερα

Ψαλίδι 50% στους εισακτέους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις!

περισσότερα

«Ναι» από Βενιζέλο, «όχι» από Παπουτσή σε μετεκλογική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
περισσότερα

Τασούλας για συγκυβέρνηση: Δεν είμαστε ναυαγοσώστες του ΠΑΣΟΚ

περισσότερα

Καρατζαφέρης: Έρχονται τον Ιούνιο πολύ σκληρότερα μέτρα...
περισσότερα

«Βρώμικο χρήμα» 166 εκατ. μόνο σε 2 μήνες! - Καρχιμάκης: Επέκταση «πόθεν έσχες»
περισσότερα

Δημοσκοπήσεις Public Issue και ALCO: Βουλή με 9 κόμματα και...Π. Καμμένο
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Ξαναχτύπησε ο "ομορφάντρας" της Cosmote! Δείτε τη νέα διαφήμιση με τις απίστευτες ατάκες!!


* Συναγερμός Μπάμπη, περνάει παρέλαση!

* Τέτοιο έφαγε η Μαντόνα, κι έκανε κορμί κολόνα!

* Λουκάνικα... υπάρχουν!

Απολαύστε τη νέα διαφήμιση της Cosmote...

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Y&P εναντίον S&P’s
Τα ψέματα τελείωσαν
Η Bundesbank μόλις ανακάλυψε ότι έχουμε νομισματική ένωση!
Στην τελική ευθεία για το PSI– Πτώση για ΧΑ

Δάνειο του ΟΕΚ προς τον Ραγκούση με "έκπτωση" 40% - Αποτυχία του PSI φοβάται ο Βενιζέλος και αφήνει να εννοηθεί πως θα προβεί στην ενεργοποίηση των CAC - Πέταξαν καφέδες και γιαούρτια στο Νταλάρα

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Αποτυχία του PSI φοβάται ο Βενιζέλος και αφήνει να εννοηθεί πως θα προβεί στην ενεργοποίηση των CAC

Δάνειο του ΟΕΚ προς τον Ραγκούση με "έκπτωση" 40%

Καρατζαφέρης: Η Νέα Δημοκρατία χρηματοδότησε το ΚΚΕ

Αλλαγές στο πολiτικό σκηνικό, επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO

Απάτη μέσω Facebook καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Συνεχείς φορολογικοί έλεγχοι για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων

Το ένα τρισ. αγγίζει το κόστος μίας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας κατά το IIF

Μπαρόζο:"Ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη θα προκαλούσε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"

Η Ολλανδική ακροδεξιά ζητά έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Πέταξαν καφέδες και γιαούρτια στο Νταλάρα

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του, "λάμβανε" τη σύνταξη

Τράπεζες: Με το… σταγονόμετρο η ρευστότητα

Η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει επειγόντως τα επιτόκιά της
Αυτές τις μέρες έχουμε την πρώτη ντε φάκτο χρεοκοπία μιας χώρας που αναγνωρίζεται ως ‘αναπτυγμένη’, με τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα να δέχονται ‘εθελοντικά’ ένα κούρεμα των απαιτήσεών τους από την ελληνική κυβέρνηση που ξεπερνά το 50%. Αν το PSI ολοκληρωθεί επιτυχώς, η Ελλάδα θα χρωστά πλέον πολύ λιγότερα στους ιδιώτες ξένους πιστωτές.
Συνέχεια
Τράπεζες: Με το… σταγονόμετρο η ρευστότητα
Oλοένα και επιδεινώνονται οι συνθήκες χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τη Moody’s η μείωση των καταθέσεων και η άρνηση της ΕΚΤ να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals κλείνουν ακόμη πιο πολύ τις στρόφιγγες της ρευστότητας για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  

Συνέχεια

Ανοικτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφήνει ο Λοβέρδος - Δεν απέκλεισε και νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις στο μέλλον ο Κουτρουμάνης - Δασκάλα είχε ερωτικές σχέσεις με μαθητή της

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Στο εισαγγελέα συνταξιούχος εφοριακός για σωρεία παρανόμων πράξεων

Εφιάλτης το 2012 για ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων εστίασης

Στην Καρδίτσα αναβάλλονται χειρουργεία, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών

Δεν απέκλεισε και νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις στο μέλλον ο Κουτρουμάνης

Ανοικτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφήνει ο Λοβέρδος

Με μεθόδους ανάλυσης κινδύνου οι έλεγχοι των φοροελεγκτικών μηχανισμών

Πονοκέφαλος για τους γερμανούς οι τιμές των καυσίμων

Δασκάλα είχε ερωτικές σχέσεις με μαθητή της

Δύο χρόνια ζωής στον Ερντογάν, δίνει τηλεγράφημα της Stratfor

Οι Ιάπωνες της Φουκουσίμα μεταναστεύουν στη Νότια Κορέα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Υποθαλάσσια ενεργειακή σύνδεση για Ισραήλ-Κύπρο

ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Υεμένη: Τουλάχιστον 78 στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με την αλ Κάιντα

Ευρύτερη οικονομική συνεργασία αναζητούν Ιράν και Ινδία

Νίκη Πούτιν, από τον πρώτο γύρο, στις ρωσικές εκλογές

Γιατί δεν αρέσει το ΠΑΣΟΚ

Γιατί δεν αρέσει το ΠΑΣΟΚ
Το κόμμα που κρύφτηκε πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του Κινήματος, και αλλοίωσε τον γενετικό κώδικα της προόδου. Σταμάτησε την πρόοδο, από κοινού με τη Γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία κατά πλειοψηφία εκφράστηκε στους κόλπους του. [...]
Ο νόμος της Ιστορίας

Μια στοιχειώδης συσχέτιση είναι η επικράτηση στην αλληλουχία των γεγονότων μιας κάποιας αρχής, που δεν ενδιαφέρει εάν τη γνωρίζουμε ή δεν τη γνωρίζουμε. [...]
Η Διαμαντοπούλου διεκδικεί διακριτό ρόλο

Η Υπουργός Υγείας φημολογείται ότι θα δημοσιοποιήσει εντός των επόμενων ημερών κείμενο με τις θέσεις της για τον πολιτικό «αναπροσανατολισμό» του ΠΑΣΟΚ, και φυσικά για τους στρατηγικούς στόχους τους οποίους θα πρέπει να θέσει και να επιδιώξει να υλοποιήσει η νέα ηγεσία του Κινήματος. [...]
Η απουσία του Λέτο κοστίζει

Δεν αποτελεί δικαιολογία πλέον, μετά την χθεσινή αποκάλυψη της σοβαρότητας του τραυματισμού του, να θεωρήσουμε πως πιθανή απώλεια του φετινού τίτλου θα οφείλεται και στο μεγάλο διάστημα απουσίας του Αργεντίνου. [...]
Β. Κικίλιας στο Statesmen: Η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος…

Ο Αντώνης Σαμάράς είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός, που από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, έθεσε την χάραξη της ΑΟΖ, μέσα στις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της δικής του διακυβέρνησης. [...]
Δίνουν δυο χρόνια ζωής στον Ερντογάν

Ακόμη, η «Stratfor» διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι στρατηγοί έχουν πλέον χάσει το πολιτικό παιχνίδι, και ο στρατός δεν είναι σε θέση να παρέμβει καθοριστικά στα πράγματα, όπως για παράδειγμα μέσω πραξικοπήματος. [...]
Η “Νίκη” της Ελλάδας

Η Ελλάδα μας, πρέπει να κρατήσει μέσα της και πάνω της, τη Θεά Νίκη. Αυτή τη Νίκη που όλοι έχουμε στην καρδιά μας. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Για αυτήν αγωνιζόμαστε. [...]
Μιας και μιλάμε για “νοθεία”…

Όπως είχε πει ο ΜακΛούαν, «το μέσο είναι το μήνυμα». Σημασία λοιπόν έχει ποιος μιλάει για νοθεία. Ή μάλλον… ποιος δεν πρέπει να μιλάει. Για να μην θυμηθούμε τα του οίκου μας, με τη Β’ Αθηνών… [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Νίκη στη νεκρή ζώνη. Η αντίσταση της Α' ΜΚ στον "Αττίλα" και την προδοσία
Η αλήθεια για τον δολοφόνο της Νορβηγίας!

Γιαούρτια και καφέδες στον Γ. Νταλάρα σε συναυλία - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλια σε άρθρο του Καζάκη για τα δεκεμβριανά

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν.ΣΠΑΡΤΗΣ!! ΒΙΝΤΕΟ

Διπλογραφικό λογιστικό σύστημα εισάγει το Γενικό Επιτελείο Στρατού ...!!!

Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ - ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

"Όχι, δεν είμαστε όλοι Έλληνες"... !!!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού αλλά ...ηλιθίου!

Βενιζέλος έχουμε πολλά περιθώρια να γίνουμε Εσθονία

Χωρίς τέλος το μαρτύριο των μέτρων

www.marketbeast.gr
Χωρίς τέλος το μαρτύριο των μέτρων
Ιδιοκτήτες πουλάνε τα ακίνητά τους… όσο όσο!
Με 12 δισ. ευρώ θα συμμετέχουν τα Ταμεία στο κούρεμα
Ζητείται η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του χαρατσιού στα ακίνητα
Το ΔΝΤ έτοιμο να αρχίσει να δανειοδοτεί ξανά το Κόσοβο
Στοιχεία αμερικανών φοροφυγάδων θα δώσει η Ελβετία
«Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ.Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ
«Μα ποίος είστε επιτέλους, αλαζόνα Κύριε Μπαγίς;»

Ο Ζωνιανος για την Κριση !

Άδειες εισόδου στην Ελλάδα από Τούρκους ιδιώτες

«Mais qui êtes-vous donc, arrogant Monsieur Bagis?»

Μια αποικιοκρατική Τουρκία σκοπεύει να προσαρτήσει παράνομα την Κύπρο

Επίθεση Τούρκων σε Αμερικανούς ναύτες στην Αλικαρνασσό

Η τουρκική ΤΙΚΑ ( ΥΔΑΣ) αναστηλώνει τζαμιά στην Αλβανία

Ενα μήνα νωρίτερα η επιστροφή της φρεγάτας «Ύδρα»

Η άνοιξη ξεκινά με σημαντικές εξελίξεις στην Τουρκία

Έρευνα στο Ντιγιάρμπακιρ για αγνοούμενους Ελληνοκύπριους

Πετρέλαιο: Οι "αυθαίρετες" έρευνες του 2001

Αναλυτές του Stratfor : "Στην Τουρκία όλοι θέλουν να μας προσεγγίσουν"

Ισραηλινές αντιδράσεις για την "κακιά" ομιλία του Ομπάμα στην AIPAC

Το Βερολίνο θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Μόσχα

Διπλωματία των τεμενάδων

EE: Γιατί να απορρίψουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας;

Η τουρκική υπεροψία

Το μέλλον της ρωσικής αεροπορίας καταστρώματος

Τι είναι οι προτιμήσεις διαφημίσεων Google και πώς επηρεάζουν το ποιες διαφημίσεις βλέπω;

Δολοφονία Γουέλς 17Ν - Είχε άνθρωπο στην πρεσβεία;

Wikileaks: Ο Papa-D, ο Papa-C, o Έλληνας πληροφοριοδότης και η Stratfor

Το παραμύθι του «καλού» και του «κακού» Τούρκου...

Βόμβα εξερράγη κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Αγκυρα

Επιτέλους ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο - Λαμιώτης επιχειρηματίας πρωταγωνιστής σε ροζ βίντεο

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ
Κούρεμα των ιδιωτικών δανείων ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Μπακογιάννη

Ο Λεωνίδας, ο Ιησούς, ο Καίσαρας, ο Βορίδης και ο Καρατζαφέρης

Η Έλενα επέλεξε τον Πάνο

Προσφεύγει στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για τα εργασιακά

Πορεία στο άγνωστο για το PSI

Επιτέλους ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο

Λαμιώτης επιχειρηματίας πρωταγωνιστής σε ροζ βίντεο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες! περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη, 

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα 
Τηλ. 210-3643601

Νέα σε τίτλους από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos
Ρίζα μ´ Γωγοπούλ´, εσέν ´κ´ έπρεπαν σάβανα.
Zarakolu to be reunited with son behind bars

"Τρυφερός Σύντροφος"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση εκπροσώπων της νεολαίας των ποντιακών συλλόγων Πιερίας