Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Guitar Music by Greek Composers

George Tossikian - Guitar Music by Greek Composers   
Κυκλοφορεί από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη δισκογραφική  κατάθεση του κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers''.   
Πρόκειται για μια έκδοση με έργα ελληνικής μουσικής για κλασική κιθάρα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη δισκογράφηση.Τα έργα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της λόγιας ελληνικής μουσικής.   
Στο CD, που έχει διάρκεια 70 λεπτά,  περιλαμβάνονται κατά σειράν συνθέσεις του  Θάνου Μικρούτσικου, του Γιώργου Βαρσαμάκη, του Νίκου Κυπουργού, του Νότη Μαυρουδή, του Θεόδωρου Αντωνίου, του Ιάκωβου Κολανιάν , της Βασιλικής Λεγάκη, του Κώστα Γρηγορέα, του Γιώργου Κουρουπού και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.    
Το πρόγραμμα ακρόασης της έκδοσης, τεκμηριώνει, εκτός των άλλων, και το εύρωστο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας έργων για κλασική κιθάρα.   
Η έκδοση συνοδεύεται από  εκτενές σημείωμα του κριτικού-ιστορικού της μουσικής Γιώργου Β. Μονεμβασίτη, ενώ το artwork υπογράφει ο εικονογράφος Πέτρος Μπουλούμπασης.    
Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά τo 1981.   
Σπούδασε κιθάρα με δάσκαλο τον Ιάκωβο Κολανιάν.   
Από το 2005 δίνει ατομικά ρεσιτάλ και συμμετέχει σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   
Διδάσκει κλασική κιθάρα στο ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία.    
περισσότερες πληροφορίες :    
www.myspace.com/tosikian 

Βιβλιοπαρουσίαση "Φαντάσματα του Εμφυλίου"

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Φαντάσματα του Εμφυλίου», του Στέλιου Περράκη, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου  2010, στις 7:15  μ.μ., Πολυχώρος Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»      
*Ο Στέλιος Περράκης είναι σήμερα κάτοχος της έδρας RBC Professorship in Financial Derivatives στο Πανεπιστήμιο Concordia του Μοντρεάλ.Το 2007 εξελέγη μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Καναδά. 
Για να δείτε τα περιεχόμενα και την εισαγωγή του βιβλίουhttp://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582600

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ - ΤΑ ΛΕΜΕ...ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

«Τα λέμε… του χρόνου!»    
Ένας  άντρας…! Μια γυναίκα…! Ένα δωμάτιο…! Ένα Σαββατοκύριακο το χρόνο!  
Μια τρελή ιστορία  γέλιου, όπου δύο  άνθρωποι «παίζουν»με  τα όρια της ευτυχίας, της αμαρτίας, της ανάγκης, του έρωτα… της ζωής!  
Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2010.   
Το θεατρικό έργο του Bernard Slade, "Same time, next year", αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι» η οποία και θα παρουσιάζει από τις 9 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 21:00 στον Πολυχώρο «Στάβλος» την πραγματικά πρωτότυπη και γεμάτη εκπλήξεις μουσικο-χορευτική παράσταση.  
Ο κεραυνοβόλος έρωτας, λένε, είναι το πιο δυνατό και αστείο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος. Αυτό ακριβώς συνέβη ανάμεσα στον Δημήτρη και την Έλλη.     
Μόνο που τους συνέβη, ενώ ήδη ήταν παντρεμένοι… με άλλους. Έτσι μπροστά στο «ηθικό» αδιέξοδο αποφασίζουν να συναντιούνται στο ίδιο μέρος ένα Σαββατοκύριακο τον χρόνο.   
Οι ζωές τους κυλούν κανονικά, μα για δύο μέρες το χρόνο το ‘σκάνε’ από την ζωή τους. Η ανάγκη τους και η επιθυμία τους να βρίσκονται εκεί είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί να την σταματήσει τίποτα. Ούτε καν μία ‘απρόσμενη’ εγκυμοσύνη.   
Ακόμα όμως και αυτή η κρυφή, παθιασμένη, μαγική, τρελή και ουτοπική σχέση, έχει όλα τα γνωρίσματα μιας κανονικής σχέσης, όπως αγάπη, μίσος, εγωισμό, εμπιστοσύνη, καυγάδες…
Πόσο σημαντικό  λοιπόν είναι για τον Δημήτρη  και την Έλλη αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην κάνουν το «μεγάλο βήμα»;    
Είτε αυτό είναι να φύγουν μαζί για πάντα…είτε να μην ξαναβρεθούν ποτέ!    
Συντελεστές:     
Σκηνοθεσία: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι    
Παίζουν: Νίκος Βατικιώτης, Αθηνά Αρσένη   
Χορογραφίες: Μάυ Χάννα   
Ενδυματολόγος: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα    
Φωτογράφος: Φύλλης Παππάς    
Δημιουργικό: Δάφνη Παπαδάκη     
Χορηγός Επικοινωνίας ο ιντερνετικός σταθμός  Athens Juke Box Radio   
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Θεατρική ομάδα και το έργο, επικοινωνήστε με την Ηλιάς Γεραφέντη στο 6970808764     
Από τις 9 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στον Πολυχώρο «Στάβλος», Ηρακλειδών 10, Θησείο
Είσοδος με ποτό: 12 Ευρώ - Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 34 52 502

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Εκτός από τις εκλογές υπάρχει και ο Πολιτισμός    

Η ΜΑΝΑ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

H Μάνα     
Συγγραφέας - Συντελεστές Μαξίμ Γκόρκη     
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου     
ISBN 960-270-237-0      
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο     
Σχήμα 14 χ 21 εκ.     
Σελίδες 488

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010-ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ -ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Κάθε Σάββατο, στις 11:00 π.µ. στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι.     
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νεαροί μας φίλοι (από 4 ετών και πάνω) θα συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, θα μπορούν να παρακολουθούν μικρές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις, και όχι μόνο.    
Είσοδος ∆ωρεάν!    
Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010   
Συνάντηση με: τη γωστή Πανεπιστημιακό, με κρατικό βραβείο βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, Νένα Κοκκινάκη.    
Τι θα γίνει: θα γνωρίσετε καλύτερα τη ζωή και το έργο της Πηνελόπης Δέλτα & του Αριστοτέλη, και θα σας ταξιδέψει με τα γνωστά παραμύθια της.    
Τα πιο πρόσφατα βιβλία της:    
«Πηνελόπη Δέλτα, η ζωή της σαν παραμύθι» (εκδ. Άγκυρα), «Αριστοτέλης» (εκδ. Άγκυρα), «Σωκράτης» (εκδ. Άγκυρα), «Μου δανείζετε μια ιστορία παρακαλώ» (εκδ. Πατάκης), και «Κι όμως τη νύχτα η γη κοιμάται» (εκδ. Πατάκης).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2010     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Cecilia Malmstrom και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Frontex κ. Ι lkka Laitinen στην Ορεστιάδα για την ανάπτυξη δυνάμεων ταχείας επέμβασης Frontex
Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης
«Εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, θέλω να καλωσορίσω την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γάλλο Υπουργό Μετανάστευσης και βεβαίως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή.
Να τους πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί, για πρώτη φορά στα χρονικά, βλέπουμε κάτι απτό από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δεσμεύσεις, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι τώρα.
Ένας μόνο μήνας πέρασε από τότε που συναντηθήκαμε με τον κ. Υπουργό. Ακολούθησε η επιστολή που έστειλε στην Επίτροπο, και βλέπουμε τώρα την άμεση ανταπόκριση από την πλευρά της Επιτρόπου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήρθαν 120 στελέχη του Frontex και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Πάντως, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πανευρωπαϊκό, δεν είναι μόνο της Ελλάδας.
Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε αυτή τη στήριξη, αφού πρώτα πούμε για πρώτη φορά, γιατί πρώτη φορά το λέμε, ευχαριστώ.
Να είστε καλά. Καλωσήρθατε».
Ερωτήσεις δημοσιογράφων
Η ερώτηση απευθύνεται στην Επίτροπο κ. Malmstrom . Λέγομαι Κώστας Καντούρης από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότι έχει ευθύνη η Τουρκία, και πόση είναι αυτή, για τη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών εισροών στο εθνικό έδαφος και από εκεί και πέρα στην Ευρώπη. Και πως μπορεί από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή ένωση να πείσει την Τουρκία να κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Cecilia Μ almstrom : «Οι άνθρωποι αυτοί που εισέρχονται στην περιοχή προέρχονται από την Τουρκία, συνεπώς είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί εδώ και καιρό να διαπραγματευθεί μια συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την προσπάθεια αυτή και υπάρχουν ακόμα λίγα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα με την τουρκική πλευρά. Είναι άλλωστε ένα θέμα που συζητήσαμε με την ελληνική πλευρά και κάτι το οποίο σίγουρα διευκολύνει την κατάσταση και έχει να κάνει την κατάσταση τουλάχιστον λίγο πιο εύκολη για τους Έλληνες».
ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει αυτή η διαδικασία που βλέπουμε αυτό το διάστημα να γίνεται στην περιοχή; Γιατί το φαινόμενο δεν έχει εμφανιστεί ξαφνικά μέσα στο 2010.
C . Malmstorm : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει την αλληλεγγύη της. Είμαστε εδώ και μερικές μέρες στην περιοχή. Ο Frontex και τα κράτη μέλη σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί περίπου 26 χώρες εκπροσωπούνται στην περιοχή εδώ σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση όντως είναι δραματική και όχι μόνο σήμερα, αλλά για χρόνια θα έλεγα. Αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια συνεργασία για να δημιουργήσουμε μεταξύ άλλων και υποδομή υποδοχής, κάτι το οποίο θα γίνει χάρη στην υποστήριξη, ακριβώς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, τα οποία είναι πολύ γενναιόδωρα από αυτήν την άποψη. Η Ελληνική Κυβέρνηση λοιπόν ζήτησε βοήθεια, εμείς την παράσχουμε. Και αυτό δεν είναι κάτι που δείχνει μόνο τώρα την αλληλεγγύη της Ε.Ε.. Την είχε δείξει και στο παρελθόν.»
Είναι σαν την αλληλεγγύη που δείχνει βεβαίως η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, αντιστρόφως όμως η ερώτησή μου είναι, τι περιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα, όσον αφορά ακριβώς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών; Και όσον αφορά πιο συγκεκριμένα στις συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών.
C . Μ almstrom : «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Η αλληλεγγύη όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εδώ και είναι δεδομένη. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να την επιδεικνύουμε μακροπρόθεσμα.
Αλλά πιο συγκεκριμένα νομίζω ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex που είναι εδώ θα μπορούσε να σας πει περισσότερα. Όσον αφορά στην παροχή ασύλου, αυτό βεβαίως είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει καταστρώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης στο οποίο εμείς θα βοηθήσουμε, θα παράσχουμε όλη μας την υποστήριξη, είτε με οικονομικούς πόρους, είτε με την εμπειρία μας, τις υποδομές, διοικητικές ρυθμίσεις, τους διερμηνείς και ούτω καθεξής σε συνεργασία πάντα με τα κράτη μέλη. Αυτό, όπως είπα, αποτελεί ευθύνη βεβαίως της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι και ελληνικές. Ξέρω ότι υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη πίεση τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, προς την Ελλάδα, αλλά όπως είπα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».
Δημοσιογράφος: Θα μείνω στο θέμα της κοινοτικής συνδρομής προς την τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να σας μεταφέρω ένα μήνυμα, έτσι όπως το εισπράττουμε από τα τόσα χρόνια ρεπορτάζ και ενασχόλησης με το θέμα αυτό, από την τοπική κοινωνία, η οποία στο θέμα της μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Είναι μια τοπική κοινωνία που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τα θέματα των πολιτικών δικαιωμάτων, τα θέματα των προσφύγων είναι προτεραιότητα για όλους μας. Είναι ένας κοινός τόπος συνάντησης για όλους μας. Τόσα χρόνια καταγράφουμε το πρόβλημα, το έχουμε αναδείξει από όλες του τις πλευρές. Είναι ένα ζήτημα που ξεπερνάει τις δυνατότητες διαχείρισης των τοπικών δομών, οργανισμών και υπηρεσιών. Και θέλω να σας καταστήσω σαφές ότι εδώ, οι άνθρωποι, οι δομές, οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Πως θα συνδράμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς όλους όσοι έχουν κάνει ένα εξαιρετικό έργο; Με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο θέλω να μου πείτε το μήνυμα σας προς την τοπική κοινωνία.
C . Malmstrom : «Καταλαβαίνω πολύ καλά την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζουν τόσο οι δημόσιοι τοπικοί φορείς, όσο και η τοπική κοινωνία. Πάντως υπήρξε, υπάρχει συνεργασία και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπάρχει περισσότερη στο μέλλον. Και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε σε επαφές με την ελληνική Κυβέρνηση, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αν θα δημιουργήσουμε περισσότερα κέντρα υποδοχής, κέντρα ελέγχου και καταγραφής των στοιχείων των μεταναστών, κάτι το οποίο όπως σας είπα μπορούμε να υποστηρίξουμε και θα δούμε συγκεκριμένα πώς μπορούμε να το υποστηρίξουμε, δηλαδή οικονομικά ή με την εμπειρία μας. Αυτά πάντα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, το οποίο έχει καταστρώσει η ελληνική Κυβέρνηση, στο οποίο είμαι βεβαία ότι θα ληφθούν υπόψη κα οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».
Γιάννης Πετρακόπουλος (ΕΤ3): Μία ερώτηση για τον κύριο Παπουτσή. Καταρχάς κύριε Υπουργέ, έχει συμβεί στην Ελλάδα, είτε για τα μικρά είτε για τα μεγάλα, τα πράγματα να προχωράνε και να εξελίσσονται αργά. Σε τούτη όμως την περίπτωση τα πράγματα εξελίχθηκαν αστραπιαία σχεδόν. Πως συνέβη αυτό;
Και μία ερώτηση αν μου επιτρέπετε στην κ. Malmstrom . Με δεδομένο ότι πρώτη φορά διεξάγεται μια τέτοια επιχείρηση, ποια είναι είναι η πρώτη σας εντύπωση από τη συνεργασία σας με τις ελληνικές αρχές. Κατά πόσο είστε ικανοποιημένη και αν υπάρχουν κάποια κενά.
Χρήστος Παπουτσής: «Στην ερώτηση που έγινε σε εμένα, η απάντηση είναι ότι αυτή η γρήγορη εξέλιξη, αυτή η ταχύτατη ανταπόκριση, οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού και η ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε αυτό το θέμα το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Ο δεύτερος λόγος είναι η άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της κας Επιτρόπου, την οποία θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως γι’ αυτό, όπως και του FRONTEX , του κ. Εκτελεστικού Διευθυντή, όλων των κρατών μελών που αμέσως έδειξαν την αλληλεγγύη τους και το ενδιαφέρον τους.
Ο τρίτος λόγος ήταν ότι είχαμε την άμεση αντίδραση των κυβερνήσεων των κρατών μελών. Εκείνων, δηλαδή, που εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτον από όλους τον Υπουργό κ. Besson . Ήταν ο πρώτος Υπουργός, εκ μέρους της Γαλλίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε θερμά στο ελληνικό αίτημα και ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους συναδέλφους μας Υπουργούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθούν με ταχύτητα.
Στην πραγματικότητα, πίσω από αυτούς τους τρεις παράγοντες υπάρχει μία βασική παραδοχή. Ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν ταχύτατα όταν μιλάμε για την κοινοτική αλληλεγγύη και το εννοούμε. Ε, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση όσοι αναφερόμαστε στην κοινοτική αλληλεγγύη, το εννοούσαμε. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο βρήκε την ευρωπαϊκή του λύση μέσα από τον ευρωπαϊκό συντονισμό και γι΄ αυτό η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα εδώ, στα δικά της σύνορα».
I . Laitinen : «Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τη συνεργασία που είχαμε με τους Έλληνες συναδέλφους, όπως επίσης και με τα μέλη της ομάδας ταχείας επέμβασης. Καταρχήν να σας πω ότι δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ήδη υπήρχε μια επιχείρηση στα σύνορα, αλλά στη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση θέλαμε να έχουμε ένα σοβαρό αποτέλεσμα.
Πρώτον, για να αυξηθεί ο έλεγχος στα σύνορα, δεύτερον, για να υπάρξει περιορισμός του φαινομένου και τρίτον, για να προσφέρουμε υποστήριξη στους συναδέλφους, οι οποίοι θέλουμε να μπορέσουν να αναπτύξουν και να οικοδομήσουν ένα σύστημα.
Το μόνο που μπορώ να πω για τη συνεργασία μου με τους Έλληνες είναι «λόγια θαυμασμού». Να εκφραστώ με θαυμασμό για τη συνεργασία μου με τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κασαπάκη και με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Κουσούτη, όπως και τους συνεργάτες τους. Είχαμε πλήρη υποστήριξη από την Ελληνική Αστυνομία. Η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική, όχι μόνο με το δικό μας Οργανισμό, αλλά και με τα κράτη- μέλη, τα οποία συνεισφέρουν στη δύναμη αυτή και κάνουμε τις συγκεκριμένες περιπολίες τις οποίες είδατε σήμερα. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στους Έλληνες συναδέλφους μας για τη συνεργασία που μας προσφέρουν.
Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και πραγματικά ο καλύτερος έλεγχος στα σύνορα δεν είναι ολόκληρη η λύση του προβλήματος. Αποτελεί, όμως, ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής» .

'Eγιναν ''ρόμπα'', Παυλόπουλος και Σταθάτου του ALTER.

Καλοστημένη απάτη: 'Ενας ''ξεσαλωμένος'' αλητοτουρίστας από Ελλάδα, βρίζει και διασύρει την Ομογένεια Νέας Υόρκης με λάσπες και ψεύτικες ροζ ''αποκαλύψεις'' (με ηχητικά ''ντοκουμέντα''-μαϊμούδες) και στην Ελλάδα ''τσιμπάνε''...       
'Eγιναν ''ρόμπα'', Παυλόπουλος και Σταθάτου του ALTER.   
'Ολα όσα θέλετε να μάθετε ειδικά γιά Ομογένεια Νέας Υόρκης και όχι μόνο.    

Στο Καρφί Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΥΧΟΣ  491 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010      
Σελ. 12 και Σελ. 13        
Είδε κρυφά μόνο Τον Σαμαρά     
Σελ. 14    
Οι χρυσές κότες και τα κλούβια αυγά της TV      
Σελ. 44 και Σελ. 45     
Eκλογές χωρίς το «βαρίδι» του Καραμανλή     
Σελ. 62       
στο Πέταλο    
Σελ. 63  
Σελ. 64

Όλα τα ΝΕΑ, φρέσκα στην οθόνη σας


Χωρίς exit poll θα παρακολουθήσουν οι πολίτες, από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή το βράδυ. Βασικός λόγος είναι η ευρεία οικονομική στενότητα, που υποχρέωσε [...]     
Παρουσίαση Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα      
Παρουσίαση των ομάδων ταχείας αντίδρασης (RABIT) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (Frontex) πραγματοποιήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα έξω από την Ορεστιάδα, παρουσία της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Γάλλου [...]   
Σε ισχύ το νέο σύστημα τελών       
Από την Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, έχει τεθεί σε ισχύ -δυο μήνες νωρίτερα- το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας με τα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν [...]        Ρωσικό Άγημα στις Σπέτσες     
(video)Του ανταποκριτή μας από το Βερολίνο Κ.Χ.
Ρωσικό Άγημα άπέδωσε τιμές και παρήλασε στις Σπέτσες την 28 Οκτ 2010 γιά να τιμήσει την Ελληνική συμβολή στη συμμαχικη Νίκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Η  δημοσιότητα που [...]      

Κ. Αρσένης: Η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλεί την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ευρώπη       
«Η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλεί την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ευρώπη» δήλωσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία [...]       
Περιοδεία Σγουρού στη Νέα Ιωνία      
Στη Νέα Ιωνία βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, [...]    
Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση για τη περαίωση        
Στροφή ως προς την περαίωση κάνει τώρα το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το απίστευτο αλαλούμ στις εφορίες που προκάλεσε η αποστολή χιλιάδων λανθασμένων εκκαθαριστικών [...]      
Νίκη κορυφής ο ΠΑΟΚ, έ«Χ»ασε την ευκαιρία η ΑΕΚ, άδικη ήττα για τον Άρη     
Σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League, αποτέλεσμα που τον φέρνει στην κορυφή του 4ου ομίλου.
Αντίθετα, ο Άρης που έχασε [...]   

Απεργία στα πρακτορεία ΟΠΑΠ        
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή οι πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ. Κάνουν λόγο για  «αθέτηση υποσχέσεων εκ μέρους της διοίκησης του ΟΠΑΠ, ζητούν: άμεση ασφαλιστική κάλυψη, να μην υπαχθούν [...]    
 Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο      
Επεισόδιο με πυροβολισμούς έγινε στις 04:53 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Δύο άτομα ένας αλλοδαπός και ημεδαπός πυροβόλησαν κατά θαμώνα, με συνέπεια [...]

Greek Alert

* Μία οικουμενική κυβέρνηση θα είναι «προδοσία» του λαού     
* Άντε να δούμε αν θα του βγει η εξίσωση     
* Μηδενιστής - Θεέ μου, άκου με     
* ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΑΣ     
* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 286 ΜΤΠ (ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ) ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1974     
* Γέμισε τη Μακεδονία αφίσες ο οικολόγος Τρεμόπουλος     
* Δήλωση Παπαθεμελή για την απόταξη αστυνομικών που αρνήθηκαν να παραλάβουν την "κάρτα του πολίτη"    
* και όμως...ισχύει     
* Πετάει για τους τελικούς του Κ-1 ΜΑΧ στο Τόκυο ο Ζαμπίδης     
* Αν κρίνει κανείς από τον εκνευρισμό του Σγουρού, είναι πολύ πιθανόν το ζευγάρι του δευτέρου γύρου να είναι ΔΗΜΑΡΑΣ-ΚΙΚΙΛΙΑΣ!!     
* Γιος δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ ο καταζητούμενος Α. Μητρούσιας

Ολα τα σενάρια στη χθεσινή σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του - Οι εκλογές στη ζυγαριά του Γιώργου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ     
Σκληρά διλήµµατα µέχρι το τέλος    
Ο Γιώργος ζήτησε «µήνυµα συνέχειας και σταθερότητας στην πορεία αναµόρφωσης της χώρας»    
Ολα θα κριθούν το βράδυ των εκλογών της Κυριακής, σχετικά µε το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεµβρίου.     
Αυτό αποφασίστηκε χθες σε κλειστή σύσκεψη κορυφαίων στελεχών που πραγµατοποιήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, έπειτα από επισταµένη εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων σχετικά µε το εκλογικό αποτέλεσµα της 7ης Νοεµβρίου.    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Το debate της Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε στο νέο ενημερωτικό portal της Θεσσαλονίκης  www.spnews.gr   
Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προεκλογική περίοδος οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες
Κεντρικής Μακεδονίας, απαντάνε στις ερωτήσεις της SPNEWS για το όραμά τους,
τα δυνατά τους χαρτιά, ενώ παράλληλα στέλνουν και το τελευταίο μήνυμά τους
πριν ανοίξουν οι κάλπες.   
http://www.spnews.gr/index.php/2010-10-11-14-01-01/39-2010-10-11-13-44-47/1402--debate---     
Salonica Press News     
Αξιόπιστη Ενημέρωση    
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση   
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη    
E-mail:info@spnews.gr

Η ''λασπολογία'' δίνει και παίρνει στο ελληνικό γκέττο Αστόριας, Νέας Υόκης.

- Η ''λασπολογία'' δίνει και παίρνει στο ελληνικό γκέττο Αστόριας, Νέας Υόκης.
''Δημοσιοκάφροι'' διασύρουν ιερωμένο, με ψευδή ''ροζ'' δημοσιεύματα και δήθεν ''καταγγελίες'' των ''θυμάτων'' στις αρχές.΄   
- Στο ''σκαμνί'' τo Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο... Αναμένεται ερήμην καταδίκη του.      
www.kalami.us    
www.kalami.net    
.............................................................     
Και ν' ακούτε:  
www.24-7Radio.us     
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics     
* Γιατροί του Κόσμου: «Σοβαρή ανθρωπιστική κρίση» στην Αθήνα     
* Πρόσκληση σε ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη     
* Αντίθετη η Τουρκία στο κλείσιμο του στρατηγείου της Σμύρνης    
* Γιορτές οθωμανικής μνήμης στην Καβάλα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια πράξη;     
* Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη    
* Μοιρολόι. Απόδοση από ελληνόφωνο του Πόντου    
* Εκτάκτως ερριμμένα: Χτένια και βεντάλιες    
* Τουρκική πρόκληση ενοχλεί το Στρασβούργο    
* Toυ 3ου προμαχούντος του μακρύτερου...     
* Υπερπαραγωγή το άγαλμα του Φιλίππου στην ΠΓΔΜ      
* «Η πίστη στο Ισλάμ» στην κορυφή της τουρκική Εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης      
* Περνάει ο στρατός, της Ελλάδος αντιπαραγωγικός φρουρός     
* Σχέση Ιράν-Τουρκίας κοινά συμφέροντα και αντιπαλότητες.     
* Κενό γράμμα η διευκόλυνση στην ίδρυση επιχειρήσεων      
* Ο Γιώργος, ο Αντώνης και η Ελλάδα      
* Το Ισραήλ αναβάλει το στρατηγικό διάλογο με τη Βρετανία     
* ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ      
* Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΕΞ…      
* Για βιομηχανική κατασκοπία κατηγορεί η αμερικανική Oracle τη γερμανική SAP * ή εκβιασμοί ή διλήμματα ...     
* Η τάση αποχής από τις εκλογές     
* Σε καλό κλίμα η συνάντηση Θάτσι - Ερντογάν      
* Το Ισραήλ αναστέλλει τη συνεργασία με την Ουνέσκο     
* “Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας, κ. Βενιζέλο!”      
* Υπέρ του απευθείας εμπορίου το Κόμμα των Πρασίνων

ΥΠ.ΕΣ.: ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 40 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την αναμενόμενη κυριαρχία των 13 πράσινων, γαλάζιων και λευκών προτομών το βράδυ της Κυριακής, αλλά και για τα πολιτικά συμπεράσματα και τα ...κομπιουτεράκια, καθώς δεν θα υπάρχει συνολικό αποτέλεσμα για την επικράτεια.   
Διαβάστε επίσης:  
ΘΕΜΑΤΑ    
1) Γ. Ραγκούσης: «Δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης των εκλογών»     
2) Στο facebook το opengov: Συζήτηση Παπανδρέου με τους νέους     
3) Στην παρουσίαση του βιβλίου "Πράσινη Αυτοδιοίκηση" η aftodioikisi.gr        
4) Δ. Βύρωνα: «Φτάνει πια κ. Κόνσουλα»       
5) Ν. Πειραιά: Πληροφορίες για τις εκλογές στο 1570     
6) Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι του Βελβενδού      
7) «Άρμα Πολιτών» κατά ΥΠΕΣ για τον αποκλεισμό από τη Διακομματική http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8845         
8) Γ. Σταθόπουλος: Αλλαγή ή απραξία για την Αγ. Παρασκευή;     
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ       
1) Γ. Μίχας: «Η αυτοδιοίκηση έχει χορτάσει από ‘περαστικούς’»        
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8851         
2) Απ. Παπατόλιας: Στόχος μου να γίνει η Θεσσαλία ο τρίτος πόλος στην Ελλάδα          
3) Κ. Διάκος: H αυτοδιοίκηση από τη σκοπιά ενός πράσινου κόμματος      
ΕΚΛΟΓΕΣ     
1) Η τελική λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους.    
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr    
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ     
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2010        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στις περιοχές, όπου αναπτύσσεται η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης του Frontex , στα ελληνικά σύνορα, στην Ορεστιάδα.   
Μαζί με το Γάλλο Υπουργό Μετανάστευσης κ. Eric Besson , την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Cecilia Malmstrom και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Ilkka Laitinen , επισκέφθηκαν τη Ζώνη Επιχειρήσεων στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή Φυλάκιο.
Τόσο ο Γάλλος Υπουργός, όσο και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex , επεσήμαναν από κοινού ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.
Ο κ. Besson , από την πλευρά του, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την είσοδο χιλιάδων παράνομων μεταναστών και εξέφρασε την πρόθεση τόσο της χώρας του, όσο και των υπολοίπων Κρατών- Μελών, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να αναζητηθούν μακροχρόνιες λύσεις, ενώ ο κ. Ilkka Laitinen εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τους Έλληνες αστυνομικούς και αξιωματούχους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Παπουτσής ανέφερε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της ελληνικής Κυβέρνησης προς τον Υπουργό τον κ. Besson, τη Γαλλική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επίτροπο κ. Malmstrom, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της χώρας μας, προκειμένου να έρθουν εδώ οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης του Frontex ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το μεγάλο θέμα της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, αφορά την Ευρώπη και για αυτό χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές λύσεις και ευρωπαϊκό συντονισμό.
Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στο πρόσωπο του κ. Besson όπως και της κ. Malmstrom βλέπουμε την κοινοτική αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ταυτόχρονα και την ισχυρή πολιτική βούληση της Ευρώπης προκειμένου να φρουρήσουμε και να προστατεύσουμε τα σύνορα μας, τα ευρωπαϊκά σύνορα. Εδώ δεν είναι σύνορα μόνο της Ελλάδας, είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Και από την άποψη αυτή έχουμε κάθε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.
Αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από τα μεταναστευτικά ρεύματα, υπάρχει πείνα, δυστυχία, φτώχια, αγωνίες, υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας σε ορισμένες χώρες που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν νέα ελπίδα. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι κανείς δεν έρχεται μόνος του αλλά υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα τα οποία διακινούν αυτούς τους ανθρώπους, οργανωμένα κυκλώματα τα οποία εκμεταλλεύονται την ελπίδα των ανθρώπων αυτών για μια καλύτερη ζωή.
Προφανώς δεν θα ξεχάσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού. Προφανώς παραμένουμε σταθεροί στις αξίες της Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Προφανώς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ούτε για μια στιγμή ότι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ευρώπη είναι μια κοινότητα κατά βάση δημοκρατική, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα που σέβεται την αξία των ανθρώπων. Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε υποχρέωση να εγγυηθούμε τη συνοχή και την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Γι’ αυτό ακόμη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τόσο τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και τον εκτελεστικό διευθυντή του Frontex . Και τις δυνάμεις του Frontex που ανταποκρίθηκαν από δέκα χώρες και βρίσκονται σήμερα μαζί μας, ελπίζοντας ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και με την ελληνική αστυνομία θα είναι δημιουργική και ταυτόχρονα θα στείλει τα μηνύματα που χρειάζονται προς όλες τις πλευρές.
Και ένα τελευταίο σχόλιο. Προσδοκούμε τη συνεργασία της Τουρκικής πλευράς, προσδοκούμε τη συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης, ελπίζουμε ότι το ταχύτερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Δευτέρα να συζητήσουμε τους όρους και τις θέσεις μιας μακρόχρονης ευρωπαϊκής συνεργασίας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει αυστηρούς κανόνες αλλά και ένα σταθερό πλαίσιο όσον αφορά στο άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα και μια αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ Συμφωνία της οποίας υπάρχει πρακτική εφαρμογή, αλλά έχουμε διαπιστώσει ότι οδηγεί σε προβλήματα τα οποία τα κράτη μέλη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.»

Νέα από το e-Pontos

* Με επιτυχία ο χορός των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας   
* Δώρο 3 βιβλία από το e-Pontos     
* Xρύσανθος Φιλιππίδης: Ο τελευταίος Αργοναύτης    
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ HERBRECHTINGEN "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"