Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Μάρω Θεοδωράκη στην Λάρισα (σεμινάριο και εκδήλωση)

Με μουσικοκινητική φτιάχνω μια γιορτή
Βιωματικό Σεμινάριο με τη Μάρω Θεοδωράκη για εκπαιδευτικούς,
δάσκαλους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, μουσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές
Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο “ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ”
(2ο χιλ. Περιφερειακής Οδού Τρικάλων - ΛΑΡΙΣΑ)
Έναρξη 10:30 π.μ.
Το Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής με την καθηγήτρια μουσικοπαιδαγωγικής και συγγραφέα Μάρω Θεοδωράκη είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα εξερευνητικό μουσικό παιχνίδι γνώσης, ψυχοκινητικών και νοητικών δεξιοτήτων αλλά και συνεργατικής βιωματικής τεχνικής.
Οι εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί και μουσικοπαιδαγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν θεματικές γιορτές μέσα από τα ρυθμικά παιχνίδια, τον αυτοσχεδιασμό, την ταξινόμηση και αποτύπωση των ήχων, την αναγνώριση μουσικών και ρυθμικών στοιχείων την επεξεργασία τραγουδιών κ.α.
Στόχος ακόμα η ενεργοποίηση των φυσικών ικανοτήτων της ομάδας και η αφύπνιση της δημιουργικότητάς της μέσα από σενάρια δραστηριοτήτων που συνδέονται με γιορτές και θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις - Οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα
Πληροφοριες
Βιβλιοπωλείο ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ Αθανασίου Διάκου 5  ΛΑΡΙΣΑ τηλ. 2410 537791
Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ 2ο χιλ. Περ. Οδού Τρικάλων – ΛΑΡΙΣΑ τηλ. 2410 661178
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Βιβλιοπωλείο ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ



Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στον ΧΟΡΙΑΜΒΟ, Γαληνού 5 Λάρισα παρουσίαση του παραμυθιού Το σύννεφο έφερε βροχή.
Οι εκδόσεις Διάπλαση. η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Παραμύθι σας προσκαλούν την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στον ΧΟΡΙΑΜΒΟ, Γαληνού 5 Λάρισα στην παρουσίαση του παραμυθιού Το σύννεφο έφερε βροχή. Θα απολαύσουμε μια δραματοποιημένη απόδοση παραμυθιού πλαισιωμένη με αγαπημένα ελληνικά Τραγούδια ερμηνευμένα μοναδικά από ομάδα ηθοποιών!

Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Παραμύθι Αθαν. Διάκου 5, τηλ. 2410537791
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Εργαστήριο φωνητικής έρευνας με το Σπύρο Σακκά - 2ος ΚΥΚΛΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ με το Σπύρο Σακκά στη Θεσσαλονίκη (2ος κύκλος)
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Εισηγητής: Σπύρος Σακκάς

Σάββατο 22 - Τρίτη 25 Μαρτίου 2014
Παρασκευή 11 - Δευτέρα 14 Απριλίου 2014
Παρασκευή 23 - Δευτέρα 26 Μαίου 2014



1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: διαμόρφωση προγράμματος εργαστηρίου και ομαδικό session:
Σάββατο 22 Μαρτίου: 10.00 - 21.00


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩAITΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
Εγγραφές και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
Εισφορά μέλους: €200
ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (μετά από συννενόηση)

ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ
Το «Κέντρο Φωνητικών Τεχνών» (Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης & Έρευνας) ιδρύθηκε το 1972 στο Catholic University of Washington DC, USA από τον Σπύρο Σακκά. Από το 1985 άρχισε να λειτουργεί παράλληλα και στην Αθήνα, υπο τη σκέπη του Ιδρύματος Γουλανδρή Χορν και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη μετάδοση τεχνικών της ανθρώπινης φωνής και την έρευνά της σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα και τις πνευματικές και ψυχικές λειτουργίες του. Με ιδιαίτερη έμφαση στον Αρχαίο Ελληνικό Λόγο, την Παραδοσιακή μορφή του Τραγουδιού μας, του μελοδράματος της εποχής του Belle Canto και της Όπερας, του σύγχρονου μουσικού θεάτρου και του διεθνούς έντεχνου σύγχρονου ρεπερτορίου, το ΚΦΤ έχει παρουσιάσει παραστάσεις, παραγωγές και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα παγκοσμίως.
Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του, το Κέντρο Φωνητικών Τεχνών ξεκινάει έναν κύκλο πενθήμερων εργαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας στ
ην έρευνα του ανθρώπινου ήχου και τη διεύρυνση των εκφραστικών δυνατοτήτων της φωνής, σε ολοκληρωτική και αρμονική σχέση με το σώμα. Προσπαθούμε ν’ ανιχνεύσουμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος, που σε σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου
ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – ΣΩΜΑΤΟΣ
Επιθυμούμε ν’ αγγίξουμε αυτή την αρμονική μορφή σχέσης πνεύματος – ήχου, σώματος – φωνής, μέσα από ασκήσεις και τεχνικές: της φωνής, του θεάτρου, της κίνησης, του διαλογισμού, της λογοτεχνίας, της ανάλυσης, της επιστήμης κ.λπ., αναζητώντας τη «φυσική» μας θέση μέσα στην εξουσία του πλανήτη μας, έχοντας βαθειά εμπιστοσύνη κυρίως στην εσωτερική πρόνοια, αλλά και στην ποιότητα κάθε ανθρώπινου όντος, που είναι ταυτόχρονα καλλιτέχνης αριστουργηματικός, θεόφωτος καλλιτέχνης. Αυτή τέλος η ποιότητα είναι που καθορίζει την αναγκαιότητα για μια προχωρημένη μορφή ζωής, η οποία με τη σειρά της μας ωθεί να ψάξουμε να βρούμε και να ζήσουμε εκείνους τους καινούριους και τολμηρούς χώρους που θα είναι το «αύριο» της ενέργειάς μας, το «αύριο» της ζωής του ανθρώπου.
ΔΙΑΔΟΧΕΣ
Το Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν άφωνοι, φάλτσοι, κακόφωνοι.
-Συγκεκριμένες συνθήκες και «συμπεριφορές» (πολύ γνωστές πια), πριν ή και μετά τη γέννησή μας, δημιουργούν ανθρώπους ανυποψίαστους για τις πραγματικές ικανότητες και ενέργειες, που φέρουν έτσι κι αλλιώς μέσα τους από την ίδια τη φύση.
-Με την αποκάλυψη αυτών των «ενεργειών» φανερώνεται ταυτόχρονα και ο άλλος, υπέροχος, αλλά εγκαταλελειμμένος κόσμος, που φέρει μέσα του την υγεία της ισορροπίας και της χαράς, για μία διαρκώς ανανεούμενη ισορροπημένη «καθημερινότητα».
-Μέσα από τη σωστή λειτουργία της φωνής έρχονται στην επιφάνεια οι υπέροχες αυτές «καθημερινότητες», οι οποίες κάνουν τον καλλιτέχνη – ερμηνευτή όχι μόνον κάτοχο σπάνιας ικανότητας, τεχνικής και πνευματικότητας, αλλά και άνθρωπο με επίσης σπάνια καθημερινή ζωή. Ο δε μέσος άνθρωπος, εραστής της φωνητικής έκφρασης, μεταμορφώνεται σε έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη της ζωής και σ’ ένα θεατή-ακροατή ανοιχτό στις πιο λεπτεπίλεπτες ευαισθησίες, συμμετέχοντας έτσι δημιουργικά, σ’ αυτό που ονομάζουμε Τέχνη.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιδρύθηκετο 1972 στο «Catholic University of Washington D.C.» απότονΣπύροΣακκά.
1972 – 1976    Catholic University of Washington, DC
1976 – 1992    Philadelphia Musical Academy (Philadelphia University of Arts)
Στα άνω πανεπιστήμια ο Σπύρος Σακκάς είχε τη θέση του Καθηγητή Φωνητικής Αγωγής, του Μουσικού Διευθυντή στα OperaDepartments, καθώς και τις τάξεις του Lied-Oratorium και σύγχρονου τραγουδιού. Παράλληλα οργάνωνε και διεύθυνε τα Εργαστήρια Φωνητικής Έρευνας).
Workshops & Seminars: UTAH University, Boston University (USA)

Strasburg University (France)
1985 – 2013         Αθήνα: Ερευνητικό Πρόγραμμα επί 28 χρόνια
1985 – 1988         Καθημερινά Εργαστήρια (περίπου 300 άτομα όλων των ηλικιών και τάξεων)
1988 – 1991         Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος με τον Λευτέρη Βογιατζή και με 30 επιλεγμένους ηθοποιούς. Παραστάσεις: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε Αθήνα, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία (1991 – 1993).
1992 – 1993         Τρία επιδοτούμενα εργαστήρια δύο συνεχόμενων μηνών το κάθε ένα σε καθημερινή βάση εργασίας 12 ωρών επί 55 συνεχείς ημέρες.
1993 – 2013         Εβδομαδιαία Εργαστήρια σε καθημερινή βάση εργασίας 10 ωρών
1994 – 2003         Ο Σπύρος Σακκάς διδάσκει φωνητική αγωγή και φιλοσοφία φωνής και τραγουδιού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών & Μουσικολογίας. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη καθώς και στη Γαλλία και στην Γερμανία.
2011 – 2012         Εργαστήριο Φωνής στο «TheatreduSoleil» (της ArianeMnouchkine), Παρίσι.
2004 – 2012          Καθηγητής MasterDegrees στο UniversityofIndianapolisAthensCampus, και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρο Φωνητικών Τεχνών υπό τη σκέπη του UniversityofIndianapolis.
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα μαθήματα φωνητικής αγωγής και τέχνης απευθύνονται στα Μέσα επικοινωνίας, που αντιπροσωπεύονται κυρίως από τους εξής κλάδους:
Α. ΤΕΧΝΕΣ

1. Θέατρο: Ηθοποιοί, Δραματουργοί, Σκηνοθέτες, Χορογράφοι
2. Μουσική: Τραγουδιστές, Συνθέτες, Διευθυντές Ορχήστρας, Καθηγητές Τραγουδιού
3. Χορός: Χορευτές και Χορογράφοι που υπηρετούν το Μουσικό Θέατρο, τον Σύγχρονο Χορό, το Χοροθέατρο κ.λπ.
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ
1. Καθηγητές κάθε επιστημονικού κλάδου
2. Καθηγητές Λυκείου – Γυμνασίου
3. Δάσκαλοι Δημοτικού – Νηπιαγωγείου
4. Δάσκαλοι Μουσικής, Χορωδίας
5. Δάσκαλοι Μουσικής Προπαιδείας
6. Καθηγητές φωνητικές (Ωδεία)
Γ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

1. Νομικής
2. Ιατρικής: ΟΡΛ, Φωνοπαθολογίας, Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας, Πνευμονολογίας
3. Φιλολογίας, Μουσικολογίας, Θεατρολογίας
4. Κοινωνιολογίας, Ψυχανάλυσης, Ψυχοθεραπείας
5. Πολιτικές Επιστήμες
6. Αρχιτεκτονικ
Δ. ΜΑΘΗΤΕΣ
1. Τελειόφοιτοι: Λυκείου, Δραματικών Σχολών, Μουσικών Σχολών, Εκπαιδευτικών Σχολών
2. Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου Σχολείου (ηλικίας 8 -15
Ε. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δημοσιογράφοι, Παρουσιαστές, Εκφωνητές κ.λπ.


Σπύρος Σακκάς
Διεθνής Έλληνας βαρύτονος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (μονωδία με τον Κίμωνα Τριανταφύλλου και με την Μαρίκα Καλφοπούλου - δίπλωμα 1963). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ (1963-67), με τον Μαξ Λόρεντς (μονωδία – όπερα) και τον Πάουλ φον Σιλάφσκυ (lied – ορατόριο).
Παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός για τις ξεχωριστές και επιτυχημένες πρωτοποριακές ερμηνείες του σε όλα τα είδη της φωνητικής και τραγουδιστικής μουσικής έκφρασης, συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου, σε διεθνή φεστιβάλ, Όπερες και συναυλίες, ερμηνεύοντας το τ ρ α γ ο ύ δ ι σε όλες τις μορφές του (lied, όπερα, σύγχρονο), από την εποχή του μεγάλου πολιτισμού - της Αρχαίας Ελλάδας- μέχρι σήμερα!!
Διέπρεψε ιδιαίτερα στο Γερμανικό Lied όπου έχει τραγουδήσει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος όλων των έργων των μεγάλων συνθετών του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα, καθώς και τα σημαντικότερα έργα στο έντεχνο τραγούδι του υπόλοιπου δυτικού πολιτισμού μαζί και της Αμερικής.
Οι ερμηνείες του στο έντεχνο και ποιητικό τραγούδι στάθηκαν μοναδικές, αφού του χάρισαν την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και την αναγνώριση του παγκοσμίου τύπου στην πρωτοπορία και την δεινότητα της φωνής του, η οποία έχει ήδη χαράξει νέους δρόμους στην ερμηνεία του Lied!
Έχει τραγουδήσει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου όπως, Philharmonia, B.B.C, London Symphony, Mozarteum and Camerata Academica (SALZBURG,) B.R Symphony (Muenchen), Nouvelle Orch. Philharmonique, Toscanini Orch. Boston Orch. New York, e.t. και μαέστρους όπως, R. Kempe, J. Keilberth, R. Kubelik, J. Metha, P. Eotvos, M. Janovsky, E.P. Salonen, M. Tabachnik, και πολλοί άλλοι!! Το μοναδικό του ταλέντο στην σύγχρονη μουσική και στην πρωτοπορία της τέχνης, έκανε πολλούς διάσημους συνθέτες να γράψουν έργα, ειδικά για την φωνή του, J. Cage, G. Crumb, I. Xenakis, J. Taverner, R. Koering, G. Apergis, J. Christou, W. Rihm, Th. Antoniou, W. Ligetti, G. Bialas, G. Couroupos, W. Killmayer, W. Hiller, N. Mamangakis, M. Chadjidakis e.t.
Καθοριστική ήταν η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και μια φιλία από το 1961 έως τον θάνατο του συνθέτη, έργα του οποίου ερμήνευσε με τον ίδιο στο πιάνο και στο Pontium, σε 250 και πλέον συναυλίες σε όλον τον κόσμο! Ο Ιάννης Ξενάκης, επίσης στενός φίλος και συνεργάτης επί 30 χρόνια και επιστήμονας ο οποίος ερεύνησε με τον Σακκά τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και της φωνής του, συνέθεσε για τον Σπ. Σακκά τα μοναδικά σολιστικά έργα για φωνή, "AIS" 1981, "Pour Maurice" 1984, «Κασσάνδρα» 1988, «Θεά Αθηνά» 1992, ενώ είχε αρχίσει την προετοιμασία του Προμηθέα, χωρίς όμως να τον προλάβει.
Ο Σπύρος Σακκάς έχει τραγουδήσει πάνω 500 παγκόσμιες πρεμιέρες σύγχρονων μουσικών έργων (όπερες, μουσικό θέατρο, συναυλίες), από τις οποίες τουλάχιστον οι μισές γράφτηκαν για την φωνή του!! Ο Σπ. Σακκάς σκηνοθετεί όπερες, μουσικό θέατρο, μονοδράματα, στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α. και διευθύνει διεθνώς πολλά προγράμματα-εργαστήρια-έρευνες για την ανθρώπινη φωνή, σε σχέση πάντα με την σωματική και ψυχική δραστηριότητα!! Ίδρυσε στις Η.Π.Α, το 1973 το εργαστήριο φωνητικής έρευνας το οποίο διευθύνει έως σήμερα, ενώ από το 1985 μετονομάστηκε στην Αθήνα σε «Κέντρο Φωνητικών Τεχνών» (Κ.Φ.Τ.) και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ερευνά και να συλλέγει σημαντικές «πληροφορίες» και πρακτικές φωνητικής αγωγής, που αφορούν στο πολύ σκοτεινό μέλλον της ανθρώπινης φωνής!
Δίδαξε φωνητική αγωγή και φιλοσοφία του ανθρώπινου ήχου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1994–2002). Επίσης, στο «Καθολικό Πανεπιστήμιο» Washington DC (1973-1977), στο Πανεπιστήμιο «Παραστατικών Τεχνών» της Φιλαδέλφειας (1977-1991) και στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και στο Salt Lake City. Το Κ. Φ. Τ., έχει παρουσιάσει πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές και ερευνητικά προγράμματα στον ποιητικό και θεατρικό λόγο παγκοσμίως! (Αντιγόνη 1991 και 2006, και «Πέρσες» 1999, με τον Λ. Βογιατζή. «Φωνές του μύθου – Φωνές του οίστρου» 1996 και «Χρησμολογία» (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών), «Υπό το ίσον φως» 1997 (Πολ. Πρωτεύουσα Θες/κης), «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» Λυρική Σκηνή Αθήνα (2009-2010). Επίσης έχει σκηνοθετήσει στη Λυρική Σκηνή τις όπερες «Προφορική προδοσία» του Μ. Κάγκελ (1995) και « Η μάσκα του κόκκινου» του Δ. Μαραγκόπουλου (1999).

Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του



Οι 15 πιο πολύχρωμες πόλεις του πλανήτη. (φωτό)

Οι πόλεις που ακολουθούν μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από πίνακα επιδέξιου ζωγράφου.colorcities2.jpg

Τα 10 πιο εντυπωσιακά βουνά στον πλανήτη. (φωτό)

Ανακαλύψτε τις κορυφές που πρέπει να κατακτήσουμε. oroseires.jpg

Απόκριες στα μυστικά χωριά του Ζαγορίου. (φωτό)

Στο πρώτο επίσημο τριήμερο της άνοιξης ανακαλύπτουμε τα Άνω Πεδινά. anopedina.jpg

Πλήρη γκάμα από Notebooks με χαρακτηριστικά και τιμές για όλους!

Μόνο 590€ Πολυμηχάνημα Laser Lexmark - όλες οι λειτουργίες σε μια συσκευή!


«Η Νάουσα στον 21ο αιώνα» στο Wine Club THESSALONIKI'96








Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

  Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/Sima.jpg Οικουμένη - Πίστη - Πολιτισμός
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει την εξαιρετική τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του τετράτομου έργου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Cotsen Hall” της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης - είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου 9) την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Προσφώνηση, υπό του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου,
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας
ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ):
Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού - Έως εσχάτου της Γης- Στην Αφρική - Η λησμονημένη εντολή «Πορευθέντες»
κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Αθηνών
κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης
κ. Κώστας Ιορδανίδης, Δημοσιογράφος,
κ. Νικόλαος Τσιρέβελος, Δρ. Θεολογίας
ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ)
Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
κ. Ιωάννης Καζάζης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης,
Πρόεδρος Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
«ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ - ΠΙΣΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», Σκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου
• Κλείσιμο εκδηλώσεως, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου
Συντονίζει η κ. Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
(Παράλληλη μετάφραση της εκδηλώσεως στην αγγλική και γαλλική γλώσσα)
Ζωντανή μετάδοση της εκδηλώσεως από την ιστοσελίδα https:live.grnet.gr/ascsa/

Η λησμονημένη εντολή, ‘Πορευθέντες', από τον λήθαργο στην αφύπνιση,
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/99.18.061.jpgΕκδόθηκε και κυκλοφορείται από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας το νέο έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, το οποίο τιτλοφορείται «Η λησμονημένη εντολή, ‘Πορευθέντες', από τον λήθαργο στην αφύπνιση». Πρόκειται για συλλογή ποικίλων κειμένων που συνέβαλαν στην ιεραποστολική αφύπνιση και στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την ορθόδοξη ιεραποστολή, μετά από μία μακρά περίοδο λήθαργου. Ο συγγραφέας τονίζει την λησμονημένη εντολή «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» (Ματθ., 28,19), την οποία ενσαρκώνει με την πάνω από μισό αιώνα ιεραποστολική του πορεία και το ιεραποστολικό έργο του στην Αλβανία.
Σελ. 528, Σχ. 16Χ23, Τιμή: 15€

Στην Αφρική
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/Afriki.jpgΣτο βιβλίο αυτό καταγράφονται ίχνη της ιεραποστολικής πορείας στην Αφρική του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς και μελετήματά του για την αφρικανική θρησκευτικότητα, που καταδεικνύουν με πόσο σεβασμό και γνώση προσπάθησε να προσεγγίσει την αφρικανική ψυχή, προσφέροντας της τον θησαυρό της ορθόδοξης αλήθειας, της σταυρωμένης αγάπης και της αναστάσιμης ελπίδας του Χριστού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (Γιαννουλάτος), ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με την αποστολική φλόγα που χαρακτηρίζει το σύνολο της βιοτής του, συνδυάζοντας τα χαρίσματα του έγκριτου θεολόγου και θρησκειολόγου, του δημιουργικού ηγέτη, και κυρίως του ανθρώπου αγάπης και αυτοθυσίας, περπάτησε στη σαβάνα και τις ζούγκλες της Αφρικής, και το πέρασμα του «έφερε καρπόν πολύν» που συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται και μετά τη φυσική απουσία του από τους «προσφιλείς του Αφρικανούς».
Σχήμα: 15Χ22, σελίδες 479 Τιμή: 10 €

Έως εσχάτου της γης
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/Esxatou_gis.jpgΗ παρούσα συλλογή ιεραποστολικών μελετημάτων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αποτελεί εκδοτικό γεγονός, καθώς οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα χάρη σ' αυτό το ευσύνοπτο πόνημα να κατανοήσουν εκκλησιολογικά την ανά τον κόσμο διάδοση της αλήθειας του Ευαγγελίου μέσω των γραπτών ενός ιεράρχη ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σ' αυτόν τον σκοπό, επαληθεύοντας στο πρόσωπό του όσο λίγοι το Καινοδιαθηκικό «έσεσθέ μοι μάρτυρες». Ο συγγραφέας αναδεικνύει την βαθύτερη θεολογική σημασία της ιεραποστολής που είναι συνηφασμένη με την ίδια την φύση της Εκκλησίας: η Εκκλησία οφείλει να είναι ιεραποστολική, ν' ανοίγει τις αγκάλες της σε μη μέλη της κηρύσσοντας τον λόγο του Ευαγγελίου, πραγματώνοντας έτσι την εντολή του Κυρίου μας: «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» (Ματθ. 28:19).
Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην ιεραποστολική δράση των μοναχών της ερήμου και των πρώτων χριστιανών, καθώς και στην ένδοξη εποχή του εκχριστιανισμού της Αν. Ευρώπης χάρη στις σύντονες και οργανωμένες ιεραποστολές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται εκτενώς οι μέχρι πρότινος άγνωστες στο ευρύ κοινό ορθόδοξες ιεραποστολές των νεότερων χρόνων στην Κίνα, την Ιαπωνία αλλά και την Αλάσκα. Η ευρύτητα των παρατιθέμενων πληροφοριών και η πλούσια βιβλιογραφία στην οποία παραπέμπει ο συγγραφέας καθιστούν το έργο, πέρα από εύληπτο για το ευρύ κοινό, απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε επιστημονικό ερευνητή.

Σχήμα 15,5Χ22,5, σελίδες 388. Τιμή 10€.
Ιεραποστολή στα ίχνη του χριστού
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/Ierapostoli.jpgΕκδόθηκε και κυκλοφορείται από την Αποστολική Διακονία το βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου -ο οποίος επί δύο σχεδόν δεκαετίες διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της- με τίτλο: «Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού». «Οι μελέτες και ομιλίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή αποτελούν την κατάθεση μιας προσωπικής θεολογικής ανησυχίας, κάποτε μιας πνευματικής μυστικής αγωνίας, που αρχίζει με σειρά ερωτημάτων για να μετεξελιχθεί συχνά σε πόνο, έκκληση, κραυγή, εμπρός στην αδράνεια, τη σύγχυση και την αδιαφορία διαφόρων "αρμοδίων" και μη. Ετοιμάσθηκαν για ποικίλα ακροατήρια: νεανικά, θεολογικά ή ευρύτερα διεθνή περιβάλλοντα. Το γεγονός αυτό καθόρισε το ύφος, τους τόνους, τους εναλλασσόμενους "ήχους". Τα περισσότερα από τα κείμενα του παρόντος τόμου δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε ξένη γλώσσα και κατόπιν στην ελληνική. Ορισμένα (κεφ. 2,10,13,14) μεταφράζονται και δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά στα ελληνικά. Στην αρχή κάθε κειμένου σημειώνεται η αφορμή συγγραφής του, το έτος της πρώτης δημοσιεύσεώς του, καθώς και οι αναδημοσιεύσεις του...
Πολλές από τις ιδέες και προτάσεις που πρωτοδιατυπώθηκαν σ' αυτά τα κείμενα κάποτε ξένιζαν ή αμφισβητήθηκαν. Η προσπάθεια θεολογικής αντιμετωπίσεως νέων προβλημάτων απαιτεί συνήθως τόλμη και αποδοχή κάποιου κινδύνου. Τώρα, εν πολλοίς έχουν γίνει αποδεκτές από την ορθόδοξη συνείδηση και τονίζονται πλέον από επίσημα χείλη. Συγχρόνως, έχουν συμβάλει σε σημαντικές αποφάσεις πολλών στις δεκαετίες που πέρασαν».
Στο Προλογικό Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου εξαίρεται «...ο πρωταρχικός ρόλος τον οποίον διεδραμάτισεν [ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας] εις την αναγέννησιν και επανενεργοποίησιν εν τοις χρόνοις ημών της ιεραποστολικής πρακτικής και διακονίας, ως αναγκαιοτάτου έργου και χρεωστικής εκφράσεως της αυτοσυνειδησίας της Εκκλησίας προς τους εκτός της Πίστεως και ανά πάσας τας ηπείρους του πλανήτου ημών θεοπλάστους αδελφούς».
Οι δέκα πέντε μελέτες που περιλαμβάνονται στον παρόντα τόμο «...παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά, δηλώνοντας έτσι την ανέλιξη και τους κυματισμούς του θεολογικού μας προβληματισμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες».
Στο τέλος του τόμου υπάρχει αλφαβητικό ευρετήριο, πίνακας των δημοσιευμάτων του Συγγραφέως και βιογραφικό του Σημείωμα.

Σχήμα 17Χ24, σελίδες 374. Τιμή: 10€
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
(Βιβλία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ Αναστασίου)
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, εξασφάλισε για τους φίλους αναγνώστες της την κεντρική διάθεση τριών εμβριθών μελετημάτων του σε προνομιακές τιμές.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/01.05.008.jpgΠαγκοσμιότητα και Ορθοδοξία
Συλλογή μελετημάτων θεολογικού- θρησκειολογικού προβληματισμού, δημοσιευμένα σε ειδικά περιοδικά ή αφιερωματικούς τόμους, τα οποία δεν ήταν προσιτά στο ελληνικό κοινό. Στις πολλές θεματικές ενότητες προβάλλεται η Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, η οποία αποτελεί τη μόνη διαχρονική απάντηση στα πολυδιάστατα προβλήματα της εποχής της παγκοσμιοποίησης.
Σελ. 288, Σχ. 15Χ23, Τιμή: 10€

 
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/01.05.001.jpgΙσλάμ, Θρησκειολογική επισκόπηση
Η εμβριθής και διαχρονική μελέτη για το Ισλάμ, η οποία επί δεκαετίες διδάσκεται στους φοιτητές της Θεολογικής σχολής και έχει φτάσει αισίως τις 15 επανεκδόσεις. Η επιστημονική θεώρηση του Ισλάμ και η ήρεμη θέασή του συνέτειναν στην υπέρβαση των παλαιοτέρων αρνητικών στερεοτύπων.
Σελ. 508, Σχ. 16Χ23, Τιμή: 20€

 
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-02-10/01.05.007.jpgΊχνη από την αναζήτηση του υπερβατικού -
Συλλογή θρησκειολογικών μελετημάτων
Μελέτημα στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι μεγάλοι ιδρυτές θρησκειών και τα σύγχρονα θρησκευτικά συστήματα, μέσα από τα οποία εκφράσθηκε διαχρονικά η αναζήτηση των εννοιών του θείου και του αιωνίου στην ανθρωπότητα. Στο έργο παρατίθεται πλούσια βιβλιογραφία την οποία μπορεί να συμβουλευτεί ο αναγνώστης- ερευνητής.
Σελ. 496, Σχ. 16Χ23, Τιμή: 20€

Στη λακούβα Άγαμοι Θύται (Sti lakouva agamoi thytai)

Λευκάδα 3Μέρες+2Παιδιά+Κρουαζιέρα 98€(-50%)


    €98 από €196
    Έκπτωση : 50%
Καθαρά Δευτέρα στην Λευκάδα, στο Hotel Lefkas! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με θέα Θάλασσα και Πρωινό σε Μπουφέ, με 98€ από 196€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome drink στο Navi Bar! Παρέχεται μία Κρουαζιέρα με το Nydri Star II στα Πριγκηπονήσια και στο Σκορπιό, καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

€98 
μόνο!  
  Αξία €196
  Έκπτωση 50%
  Κέρδος €98

Καθαρά Δευτέρα στην Λευκάδα, στο Hotel Lefkas! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με θέα Θάλασσα και Πρωινό σε Μπουφέ, με 98€ από 196€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome drink στο Navi Bar! Παρέχεται μία Κρουαζιέρα με το Nydri Star II στα Πριγκηπονήσια και στο Σκορπιό, καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου στα Καμένα Βούρλα με 189€ από 380€ (-50%) για 3 Ημέρες για 2 Άτομα+Παιδιά σε Luxury δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 5* Ξενοδοχείο!
Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου στα Καμένα Βούρλα, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο σε Μπουφέ) σε πολυτελές δίκλινο δωμάτιο, με 189€ από 380€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Σαρακοστιανός Μπουφές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, μια χρήση ανά άτομο της Εσωτερικής Ιαματικής Πισίνας, ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου στα Καμένα Βούρλα, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο σε Μπουφέ) σε πολυτελές δίκλινο δωμάτιο, με 189€ από 380€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Σαρακοστιανός Μπουφές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, μια χρήση ανά άτομο της Εσωτερικής Ιαματικής Πισίνας, ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
ALL INCLUSIVE την Καθαρά Δευτέρα στην Καλαμπάκα με 299€ από 598€ (-50%) για 3 Hμέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε 4* Ξενοδοχείο, σε δίκλινο δωμάτιο!
ΑLL INCLUSIVE την Καθαρά Δευτέρα στην Καλαμπάκα, στη σκιά των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, στο 4 αστέρων Amalia Kalambaka Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ, Απεριόριστη κατανάλωση σε αλκοολούχα ποτά, καφέδες, αναψυκτικά, κρασί, αφεψήματα και νερό, καθώς και ζεστά και κρύα σνακ, πίτες, σάντουιτς, ποικιλία από γλυκά, κουλουράκια, τσουρέκια και κρουασάν, κάστανα και καλαμπόκια! Γιορτινό ξεφάντωμα με Αποκριάτικες βραδιές με Ζωντανή Μουσική και Μασκέ Party! Μini Club για τους μικρούς μας φίλους με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, φουσκωτά παιχνίδια ξηράς και Εργοστάσιο Σοκολάτας με ομαδικά παιχνίδια! Παρέχεται Eαrly check in στις 10:00 και Late Check Out στις 18:00 για να γιορτάστε τα κούλουμα απολαμβάνοντας 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
ΑLL INCLUSIVE την Καθαρά Δευτέρα στην Καλαμπάκα, στη σκιά των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, στο 4 αστέρων Amalia Kalambaka Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ, Απεριόριστη κατανάλωση σε αλκοολούχα ποτά, καφέδες, αναψυκτικά, κρασί, αφεψήματα και νερό, καθώς και ζεστά και κρύα σνακ, πίτες, σάντουιτς, ποικιλία από γλυκά, κουλουράκια, τσουρέκια και κρουασάν, κάστανα και καλαμπόκια! Γιορτινό ξεφάντωμα με Αποκριάτικες βραδιές με Ζωντανή Μουσική και Μασκέ Party! Μini Club για τους μικρούς μας φίλους με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, φουσκωτά παιχνίδια ξηράς και Εργοστάσιο Σοκολάτας με ομαδικά παιχνίδια! Παρέχεται Eαrly check in στις 10:00 και Late Check Out στις 18:00 για να γιορτάστε τα κούλουμα απολαμβάνοντας 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Καρδίτσα με 359€ από 718€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Θέα + Ημιδιατροφή + Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
Καθαρά Δευτέρα στην Καρδίτσα, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο με Θέα, με 359€ από 718€ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται δύο Μπουκάλια Κρασί τοπικής παραγωγής και Ελεύθερη Χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ απολαύστε το δείπνο σας με Ζωντανή Μουσική και Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας γιορτάστε τα κούλουμα με Πλούσιο Σαρακοστιανό Μπουφέ! Παρέχεται Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 4 ημέρες ξεκούρασης και αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Καρδίτσα, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο με Θέα, με 359€ από 718€ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται δύο Μπουκάλια Κρασί τοπικής παραγωγής και Ελεύθερη Χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ απολαύστε το δείπνο σας με Ζωντανή Μουσική και Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας γιορτάστε τα κούλουμα με Πλούσιο Σαρακοστιανό Μπουφέ! Παρέχεται Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 4 ημέρες ξεκούρασης και αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στο Ναύπλιο 96€ από 198€ (-52%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ!
Καθαρά Δευτέρα μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, στο Ignatia Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 96€ από 198€ ( Έκπτωση 52%)! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 17:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, στο Ignatia Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 96€ από 198€ ( Έκπτωση 52%)! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 17:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στα Ιωάννινα με 290€ από 580€ (-50%) για 3 Hμέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε Executive δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο!
Καθαρά Δευτέρα στα Ιωάννινα, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε Executive Δίκλινο Δωμάτιο, με 290€ από 580€ (Έκπτωση 50%)! Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας παρέχεται Σαρακοστιανός Μπουφές! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα, μία Υδροθεραπεία κατ΄άτομο και ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στα Ιωάννινα, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε Executive Δίκλινο Δωμάτιο, με 290€ από 580€ (Έκπτωση 50%)! Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας παρέχεται Σαρακοστιανός Μπουφές! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα, μία Υδροθεραπεία κατ΄άτομο και ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Πλαστήρα με 199€ από 398€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Superior Full Lake View Room με Τζάκι και Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Πλαστήρα, στο Υψίβατον Mountain Resort! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα σε Superior Full Lake View Room με Τζάκι, με 199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%)! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες με φόντο το τοπίο της λίμνης!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Πλαστήρα, στο Υψίβατον Mountain Resort! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα σε Superior Full Lake View Room με Τζάκι, με 199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%)! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες με φόντο το τοπίο της λίμνης!
Καθαρά Δευτέρα στην Κόρινθο με 269€ από 540€ (-50%) για 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο!
Καθαρά Δευτέρα στην Κόρινθο, στο 4 αστέρων King Saron  Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 269€ από 540€ ( Έκπτωση 50%)!  Προσφέρονται κρασί, μπύρες και αναψυκτικά σε όλα τα γεύματα! Διασκεδάστε το Σαββατόβραδο με Ζωντανή Μουσική, την Κυριακή ξεφαντώστε με τους Prestige Band στο Αποκριάτικο party και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας παρέχεται Σαρακοστιανός Μπουφές & γλέντι με Ζωντανή Μουσική!!! Αθλητικό Παιδικό Πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια και Mini club με δημιουργική απασχόληση υπό την επίβλεψη παιδαγωγών, για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Κόρινθο, στο 4 αστέρων King Saron Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 269€ από 540€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται κρασί, μπύρες και αναψυκτικά σε όλα τα γεύματα! Διασκεδάστε το Σαββατόβραδο με Ζωντανή Μουσική, την Κυριακή ξεφαντώστε με τους Prestige Band στο Αποκριάτικο party και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας παρέχεται Σαρακοστιανός Μπουφές & γλέντι με Ζωντανή Μουσική!!! Αθλητικό Παιδικό Πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια και Mini club με δημιουργική απασχόληση υπό την επίβλεψη παιδαγωγών, για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Άνδρο με 79€ από 160€ (-51%) για έως KAI 3 Άτομα σε Studio με Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στην Άνδρο, στο Nicolas Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις για έως KAI 3 Άτομα με Πρωινό σε Studio, με 79€ από 160€ ( Έκπτωση 51%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στο παραδοσιακό νησί με τα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Άνδρο, στο Nicolas Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις για έως KAI 3 Άτομα με Πρωινό σε Studio, με 79€ από 160€ ( Έκπτωση 51%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στο παραδοσιακό νησί με τα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στον Όλυμπο, με 149€ από 298€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Σοφίτα με Τζάκι+Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στον Όλυμπο, στο Ξενώνα Δημάτη! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Σοφίτα με Τζάκι και Πλούσιο Χωριάτικο Πρωινό, με 149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε για 4 ημέρες την Άγρια Ομορφιά των κορφών του Ολύμπου!
Καθαρά Δευτέρα στον Όλυμπο, στο Ξενώνα Δημάτη! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Σοφίτα με Τζάκι και Πλούσιο Χωριάτικο Πρωινό, με 149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε για 4 ημέρες την Άγρια Ομορφιά των κορφών του Ολύμπου!
Καθαρά Δευτέρα στην Ορεινή Καστοριά, με 199€ από 400€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στην Ορεινή Καστοριά, στο Hotel 1450! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 199€ από 400€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και Ξύλα για το Τζάκι! Απολαύστε 4 χαλαρωτικές ημέρες στη φύση! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Ορεινή Καστοριά, στο Hotel 1450! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 199€ από 400€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και Ξύλα για το Τζάκι! Απολαύστε 4 χαλαρωτικές ημέρες στη φύση! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στο Κοκκώνι Κορινθίας, με 75€ από 150€ (-50%) για 3 Ημέρες για 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στο Κοκκώνι Κορινθίας, στο Onar Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, με 75€ από 150€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στο Κοκκώνι Κορινθίας, στο Onar Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, με 75€ από 150€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στον Ψαθόπυργο Πάτρας με 129€ από 260€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
Καθαρά Δευτέρα στο Ψαθόπυργο Πάτρας, στο Florida Blue Bay Hotel Resort & Spa! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 129€ από 260€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στο Ψαθόπυργο Πάτρας, στο Florida Blue Bay Hotel Resort & Spa! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 129€ από 260€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Τριχωνίδα με 149€ από 300€ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι, Jaccuzi+Πρωινό!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Τριχωνίδα, στο Θέρμιος Απόλλων! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι, Jacuzzi και Πρωινό, με 149€ από 300€ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί με Ποικιλία Τυριών για καλωσόρισμα και Ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε τα κούλουμα για 4 γεμάτες ημέρες!
Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Τριχωνίδα, στο Θέρμιος Απόλλων! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι, Jacuzzi και Πρωινό, με 149€ από 300€ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί με Ποικιλία Τυριών για καλωσόρισμα και Ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε τα κούλουμα για 4 γεμάτες ημέρες!
Καθαρά Δευτέρα στην Κατερίνη Πιερίας με 198€ από 396€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+ Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
Καθαρά Δευτέρα στην Κατερίνη Πιερίας, στο 5 αστέρων Mediterranean Village! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 198€ από 396€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome drink και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο, ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου καθώς και Ζωντανή Μουσική καθημερινά στο Bar του Ξενοδοχείου με Μασκέ party! Για τους μικρούς μας φίλους παιδότοπος και πέταγμα του χαρταετού στην παραλία! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στην Κατερίνη Πιερίας, στο 5 αστέρων Mediterranean Village! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 198€ από 396€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome drink και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο, ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου καθώς και Ζωντανή Μουσική καθημερινά στο Bar του Ξενοδοχείου με Μασκέ party! Για τους μικρούς μας φίλους παιδότοπος και πέταγμα του χαρταετού στην παραλία! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!