Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Παντελόνι 4000 Over FB41 Portwest


Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Επένδυση: NOMEX
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Τα Χαρακτηριστικά για αυτό το παντελόνι εργασίας 4000 Over FB41 της Portwest είναι ότι περιλαμβάνει τσέπες φορτίου στα πόδια και κωνικό άκρο ποδιού με φερμουάρ και τσόντα για να καταστεί δυνατή η επέκταση εάν απαιτείται όταν φοριέται πάνω από μπότες.         

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT. 


Συχνότητα εκπομπής 406406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής5 W
ΔιαμόρφωσηΦάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίαςLithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμούΤουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίαςΤουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C to +55 °C
Βάρος770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Μετέωρη γυναίκα

Μετέωρη γυναίκα 
Μιχάλης Πιτένης
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-210-2

📕 "Ένα παιδί από το πουθενά" εισβάλλει στον κόσμο της Άλκης Ζέη



Η Άλκη Ζέη μάς συστήνει Ένα παιδί από το πουθενά
Το νέο μυθιστόρημά της για παιδιά μόλις κυκλοφόρησε
Αναζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία
Η πολυαγαπημένη και αειθαλής Άλκη Ζέη, δώδεκα χρόνια μετά τον Ψεύτη παππού, επανέρχεται με φρέσκια και ακμαία ματιά, με ένα νέο βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και έχει τίτλο Ένα παιδί από το πουθενά. Η Άλκη Ζέη γράφει με τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα. Μπορεί η λύση που αναζητά ο μικρός της ήρωας να κρύβεται στα απλούστερα πράγματα; Μπορεί ο κόσμος να εξημερωθεί;
Ας γνωρίσουμε τον ήρωά της, τον δεκάχρονο Ίκαρο, έτσι όπως μας συστήνεται ο ίδιος:
Με λένε Ίκαρο Λαμπρίδη και μένω στο Παγκράτι στην οδό Δικαιάρχου με την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου είναι η θεία μου, η Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια, το Αγόρι κι εγώ. Είμαι δέκα χρονών. Την ιστορία της οικογένειάς μου τη μαθαίνω κάθε Πέμπτη, όταν έρχονται οι φίλες της Ελένης-Ιοκάστης να παίξουν μπιρίμπα. Κάθονται στο καθιστικό γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και παίζουν μιλώντας ασταμάτητα. Ακούω τη θεία μου να λέει στις φίλες της: «Από πού βρέθηκαν αυτά τα ξανθά μαλλιά; Κανείς στο σόι μας δεν είχε. Θαρρείς και αυτό το παιδί ήρθε από το πουθενά». Ώρες ώρες το πιστεύω κι εγώ πως ήρθα από το πουθενά.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών, αλλά και σε όλους όσοι μεγάλωσαν με τα βιβλία της Άλκης Ζέη ή θέλουν να το διαβάσουν με τα παιδιά τους. Μετά το βιβλίο Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της το Ένα παιδί από το πουθενά είναι ακόμα ένα βιβλίο χωρίς κανένα αυτοβιογραφικό στοιχείο της συγγραφέα, αλλά επινοημένο εξολοκλήρου από την ίδια, μια καθ’ όλα φανταστική ιστορία για τα παιδιά και όσα τα απασχολούν σήμερα, όπως τα αφουγκράζεται η ίδια με τον μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο της.
Η συγγραφή του ήταν επεισοδιακή, αφού οι 80 περίπου σελίδες που είχε γράψει χάθηκαν ξαφνικά από τον υπολογιστή της.

Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη
«Αν διάλεξα να γράψω για παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σηµαντικά έζησε η γενιά µου, που φοβάµαι µην ξεχαστούν όταν θα έχουµε φύγει εµείς».
Αν τώρα ξεκινήσατε να εξερευνάτε το σύμπαν της Άλκης Ζέη ή θέλετε να συμπληρώσετε τη συλλογή σας και με τα υπόλοιπα βιβλία της και να βυθιστείτε στον μαγικό κόσμο της, αναζητήστε τη συλλεκτική κασετίνα που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Η κασετίνα περιλαμβάνει έξι από τα πιο δημοφιλή βιβλία της αγαπημένης μας συγγραφέα. Δείτε παρακάτω τους τίτλους και πώς μας τους συστήνει η ίδια.

Το καπλάνι της βιτρίνας είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό και περιγράφει τα παιδικά µου χρόνια στη Σάμο.
Έγραψα τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου για να μάθουν τα παιδιά για την Κατοχή και την Αντίσταση.
Ο θείος Πλάτων είναι η ιστορία µε το πάνινο γαϊδουράκι, δώρο του θείου Πλάτωνα στα παιδιά µου, όταν ζούσαμε στη Ρωσία.

Στο βιβλίο Κοντά στις ράγιες η ηρωίδα µου η Σάσα είμαι εγώ, σε µια άλλη εποχή όμως από αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο.
Δυο ξεχωριστοί κόσμοι, παιδιά και μεγάλοι, που ζουν και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα γεγονότα, μικρά και μεγάλα· χωράνε όλοι κάτω από µια Μωβ ομπρέλα.
Στον Ψεύτη παππού δεν γράφω για γεγονότα της Ιστορίας, αλλά µια σύγχρονη ιστορία. Ο παππούς όμως είναι ο ίδιος Ιστορία.
Επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία της:
Για παιδιά

Γατοκουβέντες
Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων
Μια Κυριακή του Απρίλη
Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δυο μικρά παιδιά, μια παχουλή γιαγιά και έναν μεγάλο καύσωνα. Το ταξίδι της Αλίκης στη Χώρα των Μαρμάρων φέρνει τους νεαρούς αναγνώστες σε επαφή με την ιστορία και το όραμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Η φαντασία, τα όνειρά μας και τα πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο μπορούν να κάνουν όλες τις Κυριακές του Απρίλη να είναι χαρούμενες.

Τα παπούτσια του Αννίβα
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Θέατρο για παιδιά
Ο Μάνος που τρελαίνεται για μπάλα ονειρεύεται να τον πάρουν στη δυνατή ομάδα, μα πρέπει να φοράει παπούτσια ΑΝΤΙΝΤΑΣ και δεν έχει. Θα του αγοράσουν η μαμά και ο μπαμπάς; Μα πώς γκρεμίστηκαν όλα για την Κωνσταντίνα; Μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό, στο δικό της σύμπαν όπου κυριαρχεί το ψέμα, παγιδευμένη στις αράχνες της παλεύει με χέρια και με πόδια να ξεμπλεχτεί και να μην μπορεί. Ή μήπως μπορεί;
Το βιβλίο περιλαμβάνει τα θεατρικά έργα: 1. Ο κεραμιδοτρέχαλος (ελεύθερη διασκευή από μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντκρεν), 2. Ματίας ο πρώτος (ελεύθερη διασκευή από το μυθιστόρημα του πολωνού συγγραφέα Γιάννους Κόρτσακ).
Για μεγάλους και εφήβους


Γράψτε μας ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο έργο της Άλκης Ζέη και γιατί. Στείλτε μας μια φράση που αγαπάτε και ξεχωρίζετε από αυτό, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα  μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019. Δέκα από εσάς θα κερδίσουν το βιβλίο που θα επιλέξουν. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις εντυπώσεις σας από το καινούργιο βιβλίο, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με όλους τους αναγνώστες γράφοντας το σχόλιό σας στη σελίδα του βιβλίου.

Το Megaron Plus τιμά την Άλκη Ζέη που θεωρείται πρύτανης της παιδικής λογοτεχνίας με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο της, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μικροί και μεγάλοι θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε τους φίλους της διανοοούμενους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων να μιλούν για το φαινόμενο Άλκη Ζέη: τη συγγραφέα και τον άνθρωπο. Σημειώστε από τώρα την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Μεγάλος Μαθητής και ο Μικρός Δάσκαλος
Γιάννης Αγγελάκας
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6666-2
Τιμή: 12,00 €
ΜΜ Δάσκαλε, μου ζήτησε ο δημιουργός μας να γράψουμε κάτι για το οπισθόφυλλο του βιβλίου. Έτσι γίνεται, λέει, με όλα τα βιβλία, το απαιτούν οι εκδότες.
ΜΔ Ωραία, εσύ, που έχεις το ψώνιο του συγγραφέα, σκάρωσε κάτι, και το συζητάμε.
ΜΜ Εγώ, δάσκαλε, θα έλεγα τα εξής:
Κυρίες και κύριοι, ο Μαθητής και ο Δάσκαλος κου–
ΜΔ Ο δάσκαλος και ο μαθητής.
ΜΜ Οκέι…
Ο Δάσκαλος και ο Μαθητής κουβεντιάζουν. Κι όσο κουβεντιάζουν, λύνονται ένας ένας οι γρίφοι, και αποκαλύπτονται τα μυστήρια του άπειρου σύμπαντος, της αιώνιας δημιουργικής ψυχής και της ανθρώπινης βλακείας.
Πρόκειται για ένα φωτεινό ανάγνωσμα.
Για ένα βιβλίο που δεν χρειάζεται να ανάβετε λαμπατέρ τα βράδια, όταν το διαβάζετε.
Είναι εύχρηστο, οικονομικό, εύληπτο, και έχει και ζωγραφιές για να ξεκουράζεται το μυαλό.
Σας αξίζει!
Αυτά.
ΜΔ Καλή κοτσάνα μού ακούγεται, πρότεινέ την κι ό,τι γίνει. Α! Δεν μου ’πες πώς θα λέγεται το βιβλίο.
ΜΜ Εεε… Ο Μεγάλος Δάσκαλος και ο Μικρός Μαθητής.
ΜΔ Σίγουρα;
ΜΜ Αλίμονο, δάσκαλε, σου ’χω πει ποτέ ψέματα;

Γίγαντες και φασόλια
Τάκης Καμπύλης
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6655-6
Τιμή: 20,00 €
Κι αν ο «Άγνωστος Στρατιώτης» δεν είναι κενοτάφιο; Κι αν πίσω ή κάτω από τον νεκρό οπλίτη υπάρχουν οστά; Κόκκαλα ενός άγνωστου νεκρού; Κι αν ναι, ποιος είναι ο νεκρός και ποιοι τα έβαλαν; Μπορεί να αποδειχτεί αληθινή η ενέργεια μιας αναρχικής σέκτας στις αρχές του 20ού αιώνα και να ταυτοποιηθεί ως νεκρός ο πρώτος αναρχικός τεροριστής στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους;
Η μεγαλύτερη προβοκάτσια εναντίον του κορυφαίου συμβόλου της νέας Ελλάδας ξετυλίγεται μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα μιας παράταιρης ομάδας φίλων σε δύο χρόνους: Σ’ ένα δυστοπικό (κι όχι πολύ μακρινό) μέλλον, με τη δολοφονία του αρχηγού των νεοφασιστών από τους Ελευθεριακούς, και σ’ ένα ζοφερό παρόν συγκρούσεων στους δρόμους και επερχόμενης πτώσης. Μέλλον και παρόν συνδέονται μέσα από το παρελθόν με καταλύτη την ελληνική αναρχική ιστορία από την επικράτηση της Επανάστασης του ’21 και μέχρι τις μέρες μας.
Η μνήμη, η βία, η ιστορική αλήθεια, η παρακμή, η ήττα των λέξεων, η υπερκατανάλωση αγώνων και αγωνιστών αλλά και οι στρεβλώσεις των ιδεολογιών της αλλαγής είναι μερικές από τις αναζητήσεις αυτού του μυθιστορήματος. Κυρίως, όμως, είναι η αναζήτηση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στους γίγαντες και στα φασόλια…

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Ευτυχισμένη Μόσχα
Αντρέι Πλατόνοφ
Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6420-0
Τιμή: 16,00 €
H Μόσχα δεν είναι η πρωτεύουσα της αχανούς χώρας που γνωρίζουμε αλλά μια τολμηρή γυναίκα η οποία ενσαρκώνει τη μετεπαναστατική εποχή στη Σοβιετική Ρωσία. Στην Ευτυχισμένη Μόσχα, την πρώτη από τις δύο νουβέλες του Αντρέι Πλατόνοφ που περιλαμβάνονται στον τόμο, η ορφανή ηρωίδα ενηλικιώνεται κατά τη διάρκεια της πρώιμης σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης και πιστεύει ακράδαντα στο χαρούμενο μέλλον που θα συντελεστεί ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του λαού. Και πράγματι, αρχίζει να δοκιμάζει όλες τις δυνατότητες που της προσφέρονται. Ώσπου ένα απρόσμενο ατύχημα με αλεξίπτωτο, ψηλά στον αέρα, την προσγειώνει σε μια νέα, παράξενη ζωή. Στην Εκσκαφή, τη δεύτερη νουβέλα, το πλέον εμβληματικό και πολιτικό έργο του ανεπανάληπτου αυτού συγγραφέα, παρακολουθούμε μία ομάδα εργατών οι οποίοι έχουν αναλάβει τη θεμελίωση του επιβλητικού παμπρολεταριακού οίκου που θα φιλοξενήσει τις ερχόμενες γενιές των συντρόφων, σε μια πόλη που χτίζεται εκ βάθρων ώστε να υποδεχθεί την ανέφελη κομμουνιστική κοινωνία. Όμως, όσο πιο πολύ δουλεύουν, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση, κι όσο το σκάμμα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο χάνεται το νόημα. Μήπως σκάβουν έναν τάφο; Η ουτοπία είναι όμορφη αλλά η πραγματικότητα σκληρή.
«Διαβάζοντας Πλατόνοφ έχει κανείς την αίσθηση ενός αμείλικτου, ανελέητου παραλογισμού δομημένου μέσα στη γλώσσα […]. Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο Ρώσο συγγραφέα, πριν ή μετά από αυτόν, ο Πλατόνοφ μπορούσε να ανακαλύψει ένα αυτοκαταστροφικό, εσχατολογικό στοιχείο μέσα στην ίδια τη γλώσσα, και τούτο με τη σειρά του αποτελούσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέπεια της επαναστατικής εσχατολογίας την οποία η ιστορία τού παρείχε ως θέμα του έργου του […]. Υπάρχει μια αίσθηση τρομακτικής αυτονομίας σε αυτόν τον άνθρωπο, και μολονότι πολύ θα ήθελα να τον συνδέσω με τον Ντοστογέφσκι, με τον οποίο ίσως να έχει πολύ περισσότερα κοινά από ό,τι με οποιονδήποτε άλλον, εντούτοις αποφεύγω να το κάνω: δεν θα διαφώτιζε τίποτα αυτό».
Από το Επίμετρο του Γιόζεφ Μπρόντσκι

Οικογενειακό λεξικό
Ναταλία Γκίνζμπουργκ
Μετάφραση: Βασιλική Πέτσα
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6659-4
Τιμή: 18,00 €
Στις σελίδες αυτές ζωντανεύει η καθημερινότητα μιας πολυμελούς και ξεχωριστής οικογένειας, με τις παραξενιές και τις εμμονές της, τις ιδιαίτερες ιεροτελεστίες και τις αγαπημένες φράσεις της. Ο πατέρας είναι γιατρός, απορροφημένος από την εργασία και το πάθος του για την πεζοπορία – όταν δεν εξωθείται σε οργισμένα ξεσπάσματα που πυροδοτούνται από την ανάρμοστη ομιλία, την κακή συμπεριφορά ή το λάθος ντύσιμο. Επιπλέον, ο Τζουζέπε Λέβι είναι Εβραίος, παντρεμένος με τη Λίντια η οποία είναι καθολική, κάτι που ωστόσο δεν έχει μεγάλη σημασία. Κατοικούν στο βιομηχανικό Τορίνο, όπου τα παιδιά τους, με το πέρασμα των χρόνων, ανοίγουν δικούς τους δρόμους προς τον γάμο, την επιστήμη, τη λογοτεχνία, την πολιτική. Όλα φαντάζουν εντελώς φυσιολογικά, μόνο που η συγκεκριμένη ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία του Μουσολίνι. Οι Λέβι, συν τοις άλλοις, είναι ακλόνητα αντιφασίστες. Κάτι που θα τους δυσκολέψει τη ζωή. Στον πυρήνα αυτού του αριστουργήματος βρίσκονται η οικογένεια και η γλώσσα, καθώς και η ίδια η αφήγηση, ως τρόπος επιβίωσης και ως μέσο κυριαρχίας. Το Οικογενειακό λεξικό έχει τη μορφή μυθιστορήματος, όμως τα όσα αναφέρονται εδώ είναι απολύτως αληθινά.
Κατέγραψα μονάχα όσα θυμόμουν. Γι’ αυτόν τον λόγο, εάν διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο ως χρονικό, θα προβάλει ενστάσεις σχετικά με τα αμέτρητα κενά που παρουσιάζει. Παρότι αντλεί από την πραγματικότητα, πιστεύω ότι πρέπει να διαβαστεί ως μυθιστόρημα: δηλαδή χωρίς να έχει κανείς ούτε λιγότερες ούτε περισσότερες απαιτήσεις απ’ ό,τι από ένα μυθιστόρημα. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα, που, παρότι τα θυμόμουν, απέφυγα να γράψω γι' αυτά· ανάμεσά τους, πολλά που με αφορούν άμεσα. Δεν επιθυμούσα ιδιαιτέρως να μιλήσω για μένα. Πράγματι, αυτή η ιστορία δεν είναι η δική μου ιστορία, αλλά, παρά τα κενά και τα χάσματα, πρόκειται για την ιστορία της οικογένειάς μου. Πρέπει να προσθέσω ότι, κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής μου ηλικίας, είχα πάντοτε την πρόθεση να γράψω ένα βιβλίο που να μιλά για τους ανθρώπους που ζούσαν τότε γύρω μου. Εν μέρει, τούτο το βιβλίο κάνει ακριβώς αυτό: μόνο εν μέρει όμως, διότι η μνήμη είναι ευμετάβλητη, και διότι τα βιβλία που αντλούν από την πραγματικότητα συχνά δεν απαρτίζονται παρά μόνο από ισχνές λάμψεις και θραύσματα όσων είδαμε και ακούσαμε.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ροδιά μονάχα ξέρει
Σινάν Αντούν
Μετάφραση: Ελένη Καπετανάκη
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6591-7
Τιμή: 17,00 €
Ο νεαρός Τζαουάντ γεννιέται σε μια οικογένεια σιιτών μουσουλμάνων και μεγαλώνει στη Βαγδάτη. Τα καλοκαίρια εξοικειώνεται με την απόκοσμη δουλειά του πατέρα του, μαθαίνοντας κι αυτός να εκτελεί τις ιεροπραξίες πριν από την ταφή. Αλλά ο ίδιος νιώθει να πνίγεται μέσα στο μγέσιλ, το μέρος όπου γίνεται η προετοιμασία των νεκρών. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εγκαταλείψει την οικογενειακή παράδοση και επιλέγει να ακολουθήσει το όνειρό του, να σπουδάσει γλύπτης. Όμως τα ιστορικά γεγονότα δεν εξελίσσονται με βάση τις επιθυμίες των απλών ανθρώπων. Η δικτατορία του Σαντάμ Χουσέιν, ο μακροχρόνιος πόλεμος με το Ιράν και οι οικονομικές κυρώσεις της δεκαετίας του 1990 καταστρέφουν την κοινωνική δομή του Ιράκ. Από το 2003, με την εισβολή και τη στρατιωτική κατοχή των Αμερικανών στη χώρα, η σεκταριστική βία εκτραχύνεται. Τα πτώματα πλέον στοιβάζονται και ο καλλιτέχνης αναγκάζεται να επιστρέψει σε μια ανατριχιαστική συνθήκη όπου τα πάντα σμιλεύονται από τον θάνατο και όχι την αισθητική. Ο Σινάν Αντούν, με τούτο το αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, αφηγείται σπαρακτικά την πρόσφατη, περίπλοκη, τραγική μοίρα της πατρίδας του. Ένας ελεγειακός ύμνος στην ομορφιά της ζωής.
«Ένα από τα πιο συνταρακτικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει ποτέ».
Αλμπέρτο Μανγκέλ
«Ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα, ένα στιβαρό αριστούργημα».
The National
«Αυτό είναι το κατεξοχήν ιρακινό μυθιστόρημα. Το πανόραμα του πόνου στην ολότητά του, ένα εγχείρημα επίπονο που απαιτεί την τέλεια προσέγγιση. Ο Σινάν Αντούν εμφανίζει μπροστά στα μάτια μας τα τραύματα μιας ολόκληρης χώρας. Αυτό είναι το καλύτερο μυθιστόρημα που έχει γραφτεί για την ιρακινή τραγωδία».
Al-Hayat
«Ο Σινάν Αντούν, με το δεύτερο μυθιστόρημά του, γίνεται ο χρονογράφος του ιρακινού εφιάλτη. Ο θάνατος συνιστά την κεντρική μεταφορά αυτού του βιβλίου που έρχεται να μας στοιχειώσει. Υπέροχη αφήγηση, προσηλωμένη στη σκληρή πραγματικότητα. Η γενεαλογία της εκτεταμένης καταστροφής στο σύγχρονο Ιράκ, από τη δικτατορία στην κατοχή και από εκεί στον εμφύλιο πόλεμο. Ένα κείμενο που, πρωτίστως, δοξάζει την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος».
Al-Akhbar
«Μια συγκλονιστική αφήγηση που διερευνά τους ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ ζωής και θανάτου και χρησιμοποιεί την ομορφιά και την τέχνη ως έννοιες λυτρωτικές».
L'Obs

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Μελουζίνης ενώτια ή Η ωραία που έρχεται
Νάσα Παταπίου
ISBN: 978-960-03-6671-6
Τιμή: 9,00 €
Πρόκειται για μια ατέρμονη συνομιλία με το παρελθόν. Με νεράιδες όπως η Μελουζίνη, με θρυλικές βασίλισσες όπως η Αικατερίνη Κορνάρο ή «η ωραία που έρχεται» Νεφερτίτη, με ποιητές όπως ο «αρχιθαλάσσιος» Ρεμπώ και ο Κύπριος βάρδος της ρωμιοσύνης. Με ηρωίδες όπως η Δυσδαιμόνα, με πόλεις όπως η Ουρανία, η Καρπασία, η Καλλινίκεση ή η πόλη των τεναγών Βενετία. Με θεές όπως η Αφροδίτη, με Παναγίες όπως η Πετόμενη και η Χρυσοπράσινη. Με ονόματα φρούτων όπως οι κουμανταντάδες, οι πομπελμοσίες και τα χρυσόμηλα. Με ονόματα λουλουδιών όπως τα αττεμπερούζια, οι μουσιέτες και οι «ελεούσες» ματσιγκόρτες. Ακόμη, με τοπωνύμια, πλατείες, χωριά, ποτάμια, γέφυρες. Σ’ αυτό το σκηνικό το πολυπρόσωπο, το συνδεδεμένο με μύθους, θρύλους, παραμύθια και ιστορίες της τάλαινας και κεκαυμένης Κύπρου, πλην όμως κειμηλίου των θαλασσών, η ποιήτρια προσκαλεί σε δείπνο τους αναγνώστες με «οφτά περτίτζια» και κουμανταρία. Είναι ντυμένη με περηφάνια τη ριζοκαρπασίτικη σαγιά με το δουμπλέττι, ή φορά τη σάρκα με το βυσσινί ρουτζιέττι.

Σιωπές σε χάσμα
Γιάννης Σταυριανός
ISBN: 978-960-03-6614-3
Τιμή: 8,00 €
Σε έναν κατακερματισμένο κόσμο μεταξύ ατομικού και συλλογικού συμφέροντος, παρελθόντος και μέλλοντος χρόνου, ύλης και πνεύματος, συνειδητού νου και ασυνειδήτου, προκύπτουν διασπάσεις οι οποίες μοιραία βιώνονται ως ανεξάρτητες πραγματικότητες ενώ επί της ουσίας είναι αλληλοτροφοδοτούμενες διαστάσεις της ίδιας Αλήθειας, που δεν είναι άλλη από την εμπειρία στο σύνολό της ενός γνήσιου βίου. Η διάσπαση της Αλήθειας προς χάριν μιας δήθεν συμφέρουσας ευκολίας που καταχράται της πληρότητας ενός γνήσιου βίου, ο οποίος βίος δυστυχώς αποσιωπάται ως κάτι το ανέφικτο, καταλήγει σε έναν ένοχο βίο. Ευτυχώς, το χάσμα μεταξύ ένοχου και γνήσιου βίου έρχονται να γεφυρώσουν οι ίδιες οι ενοχές, οι οποίες σαν από μηχανής μοίρες καλούν ακατάπαυστα σε μια αυθεντική ύπαρξη αντί να την αποσιωπούν.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων
Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6645-7
Τιμή: 12,00 €
Είναι βράδυ Χριστουγέννων και η Μάγια τακτοποιεί τα πράγματά της.
Βρίσκει έναν φακό κι αποφασίζει να κάνει μια τελευταία βόλτα.
Με περίσσιο θάρρος κατευθύνεται προς το δάσος.
Ανάμεσα σε κλαδιά και χιόνια ανακαλύπτει όλα αυτά που ομορφαίνουν τις γιορτινές μας μέρες.
Και ένα τραγούδι που μαγεύει όλα τα παιδιά λίγο πριν από τον ύπνο.