Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λοιπόν Συνέλληνες, ωραίο το παιχνίδι που έχει στηθεί στη χώρα μας ε;
Μη μου πείτε πως δεν σας αρέσει. Και το παιχνίδι αυτό, στήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας το «μεγάλο σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας», και κατ’ επέκταση και των Ελλήνων στους Ευρωπαίους Νταβατζήδες.
Το προσφυγικό, κατά την άποψη μου δεν είναι το κύριο πρόβλημα, αλλά το κερασάκι στην «τούρτα της βρωμιάς» του τότε, και του σήμερα.
Και επειδή πολλοί Έλληνες έχουν επιλεκτική μνήμη, να θυμίσω το άνοιγμα συνόρων από Ελληνική Κυβέρνηση, ΤΟΤΕ, όχι πάρα πολύ πίσω, που μπήκαν διάφοροι στη χώρα και…. «αξιοποιήθηκαν» ψηφοθηρικά από τις εκαστοτε κυβερνήσεις… Μη τα ξεχνάμε αυτά, και κυρίως, μη βγει κανένα κομματόσκυλο και πει πως δεν είναι έτσι, γιατί θα του ξεριζώσω τα δόντια….
ΤΟΤΕ, και ΤΩΡΑ.
Τώρα λοιπόν, κατάφερε η κυβέρνηση που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, να γεμίσει με πρόσφυγες, μετανάστες, και λαθρομετανάστες τη χώρα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ των προηγούμενων κυβερνήσεων (ας τις πούμε…).
Διαβάστε Συνέλληνες ένα φρέσκο άρθρο….
«Σπάει ρεκόρ ο αριθμός των εγκλωβισμένων - Χάος στην Ειδομένη
Παρά τη μείωση που καταγράφεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Βάσει των τελευταίων στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν στους 46.207. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε το πρωί της Παρασκευής, στα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται 7.271 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στη Λέσβο.
Στην Ειδομένη ο αριθμός τους φτάνει τους 10.500. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική ξεπερνά τις 13.500, στην κεντρική Ελλάδα φιλοξενούνται 1.530 σε δομές και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά 23.814. Το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 576 πρόσφυγες σε 10 περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο και Μεγίστη.
Προσπάθεια αποσυμφόρησης στο λιμάνι του Πειραιά
Την Πέμπτη μόνο 349 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους τους σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του Λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο συμπλοκές που έγιναν την Πέμπτη, εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρεις τραυματίες. Τη λήψη άμεσων μέτρων αποσυμπίεσης του λιμανιού του Πειραιά ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. 
Η περιφέρεια Πειραιά ζητά να αποσυμφορηθεί το λιμάνι με τη μεταφορά προσφύγων σε δομές φιλοξενίας αλλά παράλληλα και με ελεγχόμενη ροή από τα νησιά. Επίσης ζητεί να διοχετεύονται πρόσφυγες και σε άλλα λιμάνια της χώρας και να υπάρξει σωστή πληροφόρηση των προσφύγων.
«Η κατάσταση έχει ζορίσει παρά πολύ και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνάει τις δυνατότητές μας, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι παραμονής και φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, άρα δεν μπορούν και να εξασφαλιστούν και όλες οι αναγκαίες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
Χάος στην Ειδομένη
Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δύσκολη, με περίπου 10.500 άτομα να διαμένουν σε σκηνές μέσα στη λάσπη και το κρύο, με την θερμοκρασία σήμερα το πρωί να μην ξεπερνά τους τέσσερις βαθμούς κελσίου.  
Επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποιεί χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε την Ειδομένη «σύγχρονο Νταχάου». «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο καταυλισμός της Ειδομένης απέκτησε οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους. Τα λυόμενα μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως info points για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζόμενους σ' αυτές τις δομές.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Το άρθρο φέρει ημερομηνία 19/3/2016, και εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια δυο «επισημάνσεις», γιατί μπορεί να μας έχουν για ηλίθιους, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν είμαστε.
Κύριε Υπουργέ, με όλο το σεβασμό αλλά και όλη μου την ΟΡΓΗ, λέω, λέμε σε εσάς και σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, πως ΕΚΤΟΣ από το «Σύγχρονο Νταχάου» της Ειδομένης, έχουμε και το άλλο, εκείνο που ΟΛΕΣ οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων σαράντα ετών των στήσατε για τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Αλλά ξέχασα, η «ευαισθησία» σας περιορίζεται στην Ειδομένη. ΕΣΕΙΣ, και ΟΛΟΙ οι προκάτοχοι σας, πιστέψατε στην «Ευρώπη των ανοικτών Συνόρων» τόσο πολύ, που καταντήσατε τη χώρα ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ (νομίζετε) ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (εκτός από αυτά που σας φρουρούν) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
ΦΕΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Τέλος, για να μην αναφέρω (για την ώρα και άλλα, και είναι πάρα πολλά) φέρατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ το οποίο βέβαια δεν σας ανησυχεί γιατί τις συνέπειες ΟΛΩΝ όσων κάνατε, τις πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ, και θα τις πληρώνουμε για μια ζωή.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ

Μη μου πείτε πως δεν μας αρέσει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σαν λαός! Μη μου πείτε πως δεν την «καταβρίσκουμε» (για να το πω στα νεοελληνικά), που μας δουλεύουν ψιλό γαζί ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες, που δεν απολαμβάνουμε το ΑΔΙΕΞΟΔΟ της χώρας, τη ΦΤΩΧΕΙΑ μας και ένα σωρό άλλα, γιατί δεν θα σας πιστέψω.
Αν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, και άλλα πολλά που έγραψα πιο πάνω, ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ;
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
Συνέλληνες, το «πάμε κατά διαόλου», δεν ισχύει, γιατί όχι μόνο «φτάσαμε», άλλα συνεχίζουμε για «παραπέρα» και όπου βγούμε….
Δεν υπάρχει σπίτι ΕΛΛΗΝΙΚΟ που να μην είναι καταχρεωμένο….
Τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ακόμα και αυτά που πρόκειται να έρθουν τώρα στη ζωή, θα ΧΡΩΣΤΟΥΝ σε ΠΟΙΟΥΣ;
Στους «Νταβατζήδες» των Εθνών, σε εκείνους, που οι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις που ΕΜΕΙΣ τα πρόβατα στηρίζαμε και στηρίζουμε (γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δε βάζουν μυαλό και παίρνουν στο λαιμό τους ΟΛΟΥΣ τους άλλους) μας ΠΟΥΛΗΣΑΝ.
Το ξαναέγραψα, άλλα ας το υπενθυμίσω σε ΟΛΟΥΣ εκείνους που σκόπιμα το αγνοούν….
Έτσι όπως τα καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια οι διάφορες «γενιές», αφήνουμε ΣΗΜΕΡΑ, και αύριο στα παιδιά μας, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.
Και να είμαστε σίγουροι, πως το πρώτο ανάθεμα θα το φάμε από τα ίδια μας τα παιδιά που τα φέραμε σε έναν κόσμο ΚΟΛΑΣΗ να ζήσουν.
Αλήθεια ρε αδέλφια, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΗΣΤΡΙΚΟ,;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
Ρωτάω, γιατί η «επικαιρότητα απομακρύνθηκε» από αυτά τα θέματα ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ για τη χώρα, και επικεντρώθηκε στο «προσφυγικό».
Πήρατε χαμπάρι το «νέο φορολογικό», την….. «αριστερή αφαίμαξη» που έρχεται; Πήρατε χαμπάρι τα περί «Εθνικής Σύνταξης Πείνας»;
Πήρατε χαμπάρι τη ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ που έρχεται για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, όχι εκείνους τους λίγους, τους κονομημένους, τα ΛΑΜΟΓΙΑ, αλλά για τους υπόλοιπους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους Ανέργους;
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Τους αφήνουμε να μας εξοντώνουν, αντί να τους ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Κάπου διάβασα ένα άρθρο, και λέει πως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ»…..
Τι λέτε μωρέ πυροβολημένοι; Έχει ο Έλληνας χρήματα για να πληρώσει; Και αν πάρει κάποια χρήματα στα χέρια του, για πείτε μου, ΤΙ θα πληρώσει; Τους φόρους του, η το φαί της οικογένειας του;
Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους «ανεγκέφαλους». Θέλουν να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία που ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ, και ας ψοφήσουμε όλοι εμείς. ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.
Το πέτυχαν, γιατί ΕΜΕΙΣ τους αφήσαμε να το πετυχουν. Και ΕΣΥ, και ΕΓΩ, και ΟΛΟΙ.
Και ο ΕΛΛΗΝΑΣ αδέλφια, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θα ξεχρεώσει με την εξόντωση του ΟΛΗ την Ευρώπη…. Τι λέω; Μόνο την Ευρώπη; Ακόμα και τα χρέη των…. Εξωγήινων.
ΡΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ…….

Βασίλης Τσούγκαρης

Simrad HALO™-3 Radar

Simrad HALO™-3 Radar
Combining the best characteristics of traditional pulse and FMCW broadband radar systems, our Halo™ Radar uses Pulse Compression technology to provide an unprecedented mix of long and short detection range, high target definition, and minimal clutter. Solid State technology means minimal warm-up time and maximum ocean-going reliability, while compliance with upcoming Low Emission standards makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas.
Key Features
True 48nm range with 3-foot open array antenna
Beam Sharpening with Target Separation Control
Compatible exclusively with Simrad NSS evo2 and NSO evo2 multifunction displays
Dual Range operation
Advanced signal processing with Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes
High-speed 48RPM operation
InstantOn™, ready in 16-25 seconds from power-on, instant from standby
MARPA target tracking, up to 10 targets (20 with dual range)
Low electromagnetic emissions and radiation
Low power consumption with 12/24V operation
Ethernet connectivity
Unique blue LED accent lighting with brightness control

HaloTM sees all the way across the bay
From Pax River, HaloTM sees all the way across the Cheasapeake Bay(1) and detects storms over Cambridge, Maryland(2)

300ft and up to 72nm - same time & screen
HaloTM lets you see near and far in Dual Range mode, with competely independent split-screen displays.
Note a remarkably small 20ft main bang area(1)

Track multiple high-speed targets
With high-speed operation, Halo shows target trails of four fast-moving jet skis in Clearwater, Florida harbour

Monitor far-away weather cells
HaloTM sees weather cells 65NM away (3), giving you a real-time view of rough weather long before you encounter it.

Superior target separation
HaloTM shows clear separation of even the smallest targets, as seen in this sailing dingy race.

Birdfinder radar
Birds mean fish, and Halo's dedicated BIRD mode means it's easy to find flocks of birds from a distance. Birds are visible at 3.5nm here, with no high-gain screen clutter thanks to Halo Radar's advanced DSP.
Solid-State with Pulse Compression Technology
Simrad Halo Radar is the world’s first high performance, solid-state radar with pulse compression technology designed specifically for recreational mariners. Unlike traditional pulse radar, Halo Radar isn’t reliant on a high-powered magnetron (vacuum tube) to transmit. Instead, Halo Radar uses solid-state electronics and low-power 25W pulsed, frequency-swept transmission bursts to deliver pulse radar-like range and resolution, without the associated warm-up time, power consumption, or electromagnetic emissions.
48nm Range
Halo Radar delivers a maximum range comparable to traditional 6kW pulse radar, at up to 48nm with the HALO-3 Radar’s 3-foot open array antenna. It offers unprecedented 6m (20ft) minimum range, peering into that pulse-radar blind spot where once only FMCW (3G/4G) Broadband Radar could operate.
Beam Sharpening
Whether you’re looking at a flock of birds or a string of channel markers, separating one radar target from another is key. Beam Sharpening with Target Separation Control provides unmatched target resolution, granting the Halo Pulse Compression Radar’s 3-foot open array antenna the same effective target resolution as a 4-foot array without beam sharpening.
Dual Range Operation
With Dual Range, Halo Radar functions like two arrays in one – monitor two distance ranges simultaneously with independent displays, controls, and totally independent MARPA target tracking. Take full advantage of Halo Radar’s combination of short-, mid-, and long-range performance to keep an eye on faraway weather cells, while monitoring channel markers and high speed watercraft up close.
Target Detection
The HALO-3 Radar offers excellent target detection for its compact 3-foot open array. For enhanced target detection in line with tough IEC 62388 Annex D specifications, consider our larger HALO-4 Radar or HALO-6 Radar arrays.
View comparison table
MARPA Target Tracking
Track up to 10 user-selected radar targets, displaying CPA (closest point of approach) and TCPA (time to closest point of approach). Up to 20 different targets can be tracked in Dual Range mode, with 10 targets per screen. MARPA functionality requires a heading sensor and GPS.
Advanced Signal Processing
Halo Radar employs advanced signal processing for digital azimuth and range sidelobe reduction, enhancing discrimination of small targets such as channel markers from larger adjacent targets such as ships and bridges. In addition, Directional Sea Clutter Rejection dynamically changes gain in the sweep to allow smaller targets to be seen in the leeward. Coming soon via free NSS/NSO evo2 software update, Sector Blanking reduces on-screen clutter by eliminating unwanted reflections in up to four user-defined zones.
5 Usage Modes with Automatic Harbour/Offshore Selection
Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes tune Halo Radar’s advanced signal processing to help ensure the targets you’re interested in can be seen vividly – even in the toughest environmental conditions. Automatic selection of Harbour and Offshore modes configures your Halo Radar to suit your surroundings, while a ‘Custom’ mode enables easy manual tuning to suit any purpose or condition.
High Speed Mode
Halo Pulse Compression Radar provides rapid position updates, with high speed operation up to 48RPM (mode and range dependent). Simrad quality construction and Halo Radar's brushless motor with advanced helical geartrain design ensure exceptionally quiet operation, especially at 48RPM.
InstantOn™
Collision hazards won’t wait for your radar to start up – why should you? Halo Radar’s solid-state technology is ready instantly from standby, and in just 16-25 seconds from power-on to fully-operational. Avoid the 2-3 minute warm-up time associated with traditional pulse radar, and trust Halo Radar to produce an immediate, accurate radar image when you need it.
High Reliability
Halo Radar is built to last, with its solid-state transceiver meaning no magnetron to replace, and no manual tuning required as the magnetron heats up or ages. Similarly, a solid-state brushless motor driver means no motor brushes to wear out and replace. Be confident that Halo Radar will operate at high speed in winds up to 70 knots, year after year.
Low Electromagnetic Emissions
Unlike traditional pulse radar, Halo Radar’s low-power pulsed transmissions meet upcoming Low Emission standards. This makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas, providing enhanced radar coverage at the very start and end of each journey. In fact, Halo Radar’s minimum safe distance in any transmission mode is within the swing circle of its open array antenna.
Low Power Consumption
Halo Radar uses 40W average with no wind, and no more than 150W at maximum wind velocity. Experience even greater power savings in standby with just 6.5W power usage, versus 10-15W for pulse radar. With its low power consumption and support for 12/24 volt DC systems, Halo Radar is ideal for small to mid-sized powerboats.
Ethernet Connectivity
Simrad Halo Pulse Compression Radar connects to any Simrad NSS evo2 or NSO evo2 multifunction display system via Ethernet, with a bulkhead-mounted interface box below deck. Antenna installation is simple and elegant, with the same thin cable and small-diameter connectors as our 3G/4G Broadband radars.
Uncompromising Aesthetics
Bringing the range and reliability of Halo Pulse Compression Radar to your boat doesn’t mean compromising on aesthetics. Halo Radar’s sleek open-array antenna sits atop a uniquely curved pedestal, a departure from traditional boxy and utilitarian radar designs. Display your Halo Radar on the water with soft-glow, dual-beam Blue LED accent lighting, integrated into the pedestal and customizable with 4-level brightness control.
* Halo™ Pulse Compression Radar’s blue 4 level static accent pedestal lighting may not be approved for use in your boating location. Please check your local boating regulations before turning the blue accent lights ON.
Technical/Environmental
Humidity +40°C, 93% RH
Operating Temperature -25° to +55°C
Water Resistance IPX6
Product Width 1,068mm / 3.5'
Product Height 448mm /17.6"
Product Weight Unpacked System: 26.8kg/59lb±10%
Pedestal:18.75kg/41.5lb±10%
Antenna 3’: 4.1kg/9.0lb±10%
RI-12: 1.6kg/3.5lb±10%
20m (33ft) Cable: 2.3kg/5.0lb±10%
Specified Standards FCC ID: RAYHALO
IC: 4697A-HALO
Emissions compliant to SM1541-4 (including -40dB/dec future design objectives)
Waterproof Standard/rating IEC60945-4
Power
Power Consumption 150W (peak in 70kt winds), 40W (average with zero wind velocity), 6.5W (standby)
Power Supply (Supply Voltage) 10.8V – 31.2V DC (12/24 Volt DC systems)
Other
Pulse Length / PRF Pulse length: 0.04µsec; Chirp length: 2-96µsec; Chirp Bandwidth: 2-32MHz; Up to 1 pulse and 5 chirps in a burst with burst repetition rate of 500-2000Hz. Range and mode dependent. Effective Pulse Compression Ratio less than 150 in all modes.
Other Features Automatic Harbour, Offshore, Weather and BIRD modes, Custom manual mode, MARPA, Dual Range, InstantON, Low power draw, Low electromagnetic emission
Radar
Antenna Horizontal Beam Width [deg] 2.4° ±10% (-3dB width), 2.1/1.9/1.6° with Beam Sharpening mode enabled (Low/Med/High)
Antenna Receiver Noise Figure [dB] 5
Antenna Rotation Speed Approx. 24-48RPM (min 20RPM at 70 knots)
Antenna Type Circulator and Isolator; Radar Mixer: MIC front-end
Antenna Vertical Beam Width 25° +20% (-3dB width)
RadarVibration 2-100Hz and 20G, 100,000 cycles
Synthesized - X-Band 9.410–9.495GHz
Communications
Ethernet 10/100 BaseT, NMEA2000/NMEA0183
Overview
Cable Length 20m (65ft). Optional 10m (33ft) cable
Radar Technology
Solid-state X-Band transceiver with Pulse Compression technology
Radar Max Range
100m / 300ft to 48nm
Radar Features
Peak Power Output: 25W ±10% under any transmit condition (up to 10% duty cycle max)
Radiation Safe Distance: 100W/m2 (Occupational) at 0m - touch anywhere; 10W m2 (Public) measured at .28m/.92ft. FCC CFR47 Part 2.1091 calculated public safe distance is 0.80m/2.6ft. (less than the swing circle of the antenna with either method).

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DJ-500 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nεο στην αγορά το DJ-500  με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G  ,προσφέρει ποιότητα
και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ,
μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας
ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM
σε προσιτή τιμή ALINCO!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.

DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH


Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF

SPECIFICATIONS
General
Frequency range:[T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz
[T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide
[E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
Modulation:F3E (FM)
Frequency step:2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
Memory channel:200 memory channels in total
Antenna impedance:50ohm unbalanced
Frequency stability:+/- 2.5ppm
Supply voltage:DC 7.4V (Battery)
Current consumption:
(Typical value)
1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
70mA squelched
Battery-save ON: average 27mA
Temperature range:Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)
Ground:Negative
Dimensions:59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
Weight:approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
Transmitter
Power output:
(Approx.value)
Approx.5 / 2.5 / 1W
Modulation:Variable reactance FM
Spurious emission:-60dB or less
Max. deviation:FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
Receiver
System:Direct-conversion
Sensitivity:Wide -12dBu / Narrow -9dBu
Intermediate frequency:1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
Selectivity:-6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more
-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less 
AF output:1W (10% distortion)

Τραγουδώ για τη φύση και το περιβάλλον

Τραγουδώ για τη φύση και το περιβάλλον
Συγγραφέας:Μαριλένα Καββαδά
Εικονογράφος:Ντανιέλα Σταματιάδη
Σειρά:Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
Αρίθμηση στην σειρά:7
Μουσική:Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης:24 Μαίου 2011
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:36
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-69-8
ΕτικέτεςΟικολογία
Μια μοναδική συλλογή παιδικών τραγουδιών που υμνούν τις ομορφιές της φύσης και καλλιεργούν το σεβασμό και την αγάπη για το περιβάλλον. Μια μελωδική περιπλάνηση σΆ ένα παραμυθένιο τοπίο, όπου το ουράνιο τόξο και οι ηλιαχτίδες, οι χιονονιφάδες και ο αέρας, τα λουλούδια και τα αστέρια, τα ζουζούνια και τα πλάσματα του βυθού γίνονται αφορμή για ένα ξεχωριστό παιχνίδι, στα ονειρεμένα μονοπάτια όλων των αισθήσεων, που ξυπνούν σε κάθε κάλεσμα της πλάσης.

VOLVO's for sale

MD Trucks - Holland  
 
 
VOLVO
FH12.420
2001 prod.
manual
original paint
 
Price : 11.700,-€
 
 
VOLVO
FH12.280
1998 prod.
manual
not original paint
 
Price : 8.500,-€
 
 
 
  MD Trucks | Hazeldonk 6258 | 4836 LG Breda | Holland
 
              tel. +31 6256 94 276  ( Whatsapp + Viber )
 
      erik@md-trucks.nl                     www.md-trucks.nl

Μάθημα Μαγειρικής «Ινδική κουζίνα» - Δελτίο Τύπου

Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

«Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»
του Οδυσσέα Ελύτη
Μουσική: Γιώργος Κουρουπός
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
 ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτημε οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού
στο πλαίσιο της έκθεσης
“Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”
που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο  από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016
Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, με μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού.
Κυρίαρχα θέματα, άξονες του έργου του, όπως φύση, γλώσσα, αισθήσεις, λυρικός και υπερβατικός στοχασμός, συνομιλούν με τη μουσική δίνοντας άλλοτε φόρμες τραγουδιού και άλλοτε μουσικής συνοδείας, ενώ ένα εναλλασσόμενο περιβάλλον εικαστικών έργων του ποιητή, φωτογραφιών του και βίντεο συμπληρώνουν αυτό το αφιέρωμα στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη.
Τραγουδούν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δάφνη Πανουργιά
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Αχιλλέας Κυριακίδης
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Στέλλα Τσάνη
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού

INFOΒασιλικό θέατρο
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήριο θεάματος: 12€, Μειωμένο: 8€
Προπώληση εισιτηρίων: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., τηλ. 2310 247 111
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Τετάρτη 17:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00

Τι θα πράξουν οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια; Απόφαση Δήμου Πατρέων περί απαλλαγής τελών για κατοικίες των ΑμεΑ

Ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε ήδη την απαλλαγή από τα τέλη στις κατοικίες των Ανθρώπων με Αναπηρία.
Επαναλαμβάνουμε το αίτημα του Σωματείου μας και παραθέτουμε την απόφαση του Δήμου Πατρέων:
Θέμα: Αίτημα για λήψη άμεσης απόφασης απαλλαγής από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης αποχέτευσης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, απαλλαγή που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους
•Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έχει επανηλημένα ζητήσει από τα δημοτικά συμβούλια να λάβουν τη γενναία απόφαση της απαλλαγής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης, καλώντας τα να αποδείξουν έμπρακτα με αυτή τους την απόφαση, τη στήριξη που προσφέρουν στους
ανθρώπους που υποφέρουν ιδιαίτερα υπό το ασφυκτικό βάρος της επιτεινόμενης κρίσης, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει το κόστος των απαλλαγών αυτών να μετακυλιθεί στους υπόλοιπους δημότες, δημιουργώντας έριδα εντός της κοινωνίας. Πρόσφατα, με την επιστολή της 19ης
Ιανουαρίου 2016, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τύπο, το Σωματείο μας καλούσε, για μια ακόμη φορά, τους δήμους της Λακωνίας να ενεργήσουν άμεσα και να λάβουν ομόφωνα σχετική απόφαση για την απαλλαγή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από τα τέλη.
•Τώρα, μετά την ψήφηση από τη Βουλή των Ελλήνων, του παράλληλου προγράμματος κατά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2016, αποτελεί και νόμο του κράτους (ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, Νόμος 4368/2016 (ΦΕΚ A 21 – 21.02.2016) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις») το δικαίωμα των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων να απαλλάξουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τους δημότες τους των λοιπών ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης.
•Τι θα πράξουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λακωνίας και της χώρας ολόκληρης;
•Συγκεκριμένα: "ψψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» ή αλλιώς «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων. Τι περιλαμβάνει όμως το «παράλληλο πρόγραμμα», που έγινε
μόλις νόμος, όσον αφορά τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών; Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, οι ευπαθείς ομάδες όπως αυτές ορίζονται από το άρθρο 202 παρ 3 του δημοτικού κώδικα ( 3. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να πληρώνουν ειδικό τιμολόγιο με μειωμένα ή και μηδενικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης".
•Τι θα πράξουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λακωνίας και της χώρας ολόκληρης;
•Παραθέτουμε την σχετική απόφαση του Δήμου Πατρέων με τις κατηγοριοποιήσεις που προβλέπει:
Πάτρα: Πλήρης Απαλλαγή ΄Η Μείωση Ανταποδοτικών Τελών Για Ευπαθείς Ομάδες - Ποιους Αφορά
•Από τη Δευτέρα έως τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις - Οι ημερομηνίες ανά κατηγορία
•Ανακοινώνεται ότι με την υπ' αριθμ. 720/7-12-2015, ΑΔΑ: Ω1ΨΒΩΞΙ-11Σ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκαν οι κατηγορίες που εμπίπτουν στην ευνοϊκή ρύθμιση ως προς τη μείωση ή την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη, στην κύρια κατοικία τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως επίσης και στον καθορισμό των απαραίτητων προσκομιζόμενων δικαιολογητικών τα οποία αναφέρονται ακολούθως.
Δικαιούχοι της ρύθμισης είναι οι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων που ανήκουν στις παρακάτω αναφερόμενες κατηγορίες :
•Δικαιούχοι και απαραίτητα δικαιολογητικά
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και
ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€ - πλήρης απαλλαγή.
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000€ - απαλλαγή κατά το 50%.
•1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
•2. Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Η στο όνομά του.
•3. Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής, ή Απόφαση Συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, ήαποφάσεις και γνωματεύσεις αρμόδιων Υγειονομικών Επιτροπών που έχουν εκδοθεί πριν τη λειτουργία των ΚΕΠΑ και εξακολουθούν να ισχύουν.
•4. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2014.
•5. Φορολογική δήλωση (Ε1) 2014.
•Σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορ. δήλωση, βεβαίωση θεωρημένη περί μη υποβολής από την Δ.Ο.Υ.
•6. Για τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται θα προσκομίζεται και
το Ε1 του φιλοξενούντος ατόμου.
•Άποροι, (ποσοστό μείωσης 100%)
•1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
•2. Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Η στο όνομά του.
•3. Θεωρημένο ατομικό βιβλιάριο ανασφαλίστου του τμήματος κοινωνικής πρόνοιας.
•4. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2014.
•5. Φορολογική δήλωση (Ε1) 2014.
•Σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορ. δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ. Διαβάστε την απόφαση του Δήμου Πατρέων και για τις λοιπές ευπαθείς
κοινωνικές ομάδες πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/p/blog-page_21.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Πρ. Παυλόπουλος: Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ιστορικό γεγονός (Video)

Πρ. Παυλόπουλος: Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ιστορικό γεγονός (Video)


Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ιστορικό γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Πολιτικού Αρχείου των Ελλήνων του Πόντου (1916-1924), στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ και το Video με τη δήλωση, εδώ...

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

H αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα έπεσε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στο Ολύμπιον. «Oι συζητήσεις για ταινίες που έχουν απλωθεί στη πόλη, είναι για μας η πιο σημαντική επιβράβευση. Η εποχή μας θέλει τόλμη και κινητοποίηση. Φέτος πολύ περισσότερο, με την κρίση του προσφυγικού. Το αφιέρωμα του φεστιβάλ για τους πρόσφυγες έδωσε μια ανθρώπινη προσέγγιση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Μοιραστήκαμε δέκα μέρες, με συγκλονιστικές ιστορίες από όλο τον κόσμο» είπε ο ιδρυτής και διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, το κοινό και όσους στηρίζουν το φεστιβάλ και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που είναι πραγματικά παιδί του, με όλες του τις δυνάμεις.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα Βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι που διοργανώνεται από το τμήμα προγράμματος του Φεστιβάλ, έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και τόπους που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. Ας γίνουμε λοιπόν και πάλι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι του πολιτισμού και ας κάνουμε για μια ακόμη φορά πράξη την κοινή πεποίθηση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πως ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία ικανή να μας ενώσει.
Έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού
Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου 2016.
Βιντεοεγκατάσταση Occupy, Resist, Produce
Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μαζικές απολύσεις, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους με ελάχιστες ελπίδες να βρουν μια δουλειά. Η κατάσταση αυτή επανάφερε στο προσκήνιο, στην Ευρώπη, τη διαχείριση απ’ τους ίδιους τους εργάτες. Η τρικάναλη βιντεο-εγκατάστασηOccupy, Resist, Produce, που αποτελείται από τρία φιλμ συνολικής διάρκειας 97’, γυρισμένα σε εργοστάσια υπό κατάληψη στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη, εστιάζει σε εκείνες τις σπάνιες και καλά οργανωμένες περιπτώσεις, όπου ο σκοπός του αγώνα είναι να φέρει την παραγωγή υπό τον έλεγχο των εργατών.
Έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories»
Η έκθεση Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories, η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.

Μονεμβασιά: Άνοιξη στο πέτρινο καράβι

ArtTravel

1

Μονεμβασιά: Άνοιξη στο πέτρινο καράβι.

Ανθίζει η καστροπολιτεία.
2

Σκωτία

Η άγρια ομορφιά της σε ένα βίντεο.
3

Αράχωβα

Το αγαπημένο μας στέκι.
4
 Marek Fichtner: Ο star chef της Πράγας μιλάει στο Art Travel.
EDITOR'S PICK

Το ταξιδιωτικό ρητό της ημέρας.