Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Παντελόνι 4000 Over FB41 Portwest


Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Επένδυση: NOMEX
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Τα Χαρακτηριστικά για αυτό το παντελόνι εργασίας 4000 Over FB41 της Portwest είναι ότι περιλαμβάνει τσέπες φορτίου στα πόδια και κωνικό άκρο ποδιού με φερμουάρ και τσόντα για να καταστεί δυνατή η επέκταση εάν απαιτείται όταν φοριέται πάνω από μπότες.         

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT. 


Συχνότητα εκπομπής 406406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής5 W
ΔιαμόρφωσηΦάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίαςLithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμούΤουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίαςΤουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C to +55 °C
Βάρος770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Μετέωρη γυναίκα

Μετέωρη γυναίκα 
Μιχάλης Πιτένης
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-210-2

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | LEONARD MLODINOW | ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ


LEONARD MLODINOW

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ
ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Από τις νευρολογικές έρευνες των τριών τελευταίων δεκαετιών, έχει γίνει σταδιακά προφανές ότι ο τρόπος που βιώνουμε τον κόσμο –η πρόσληψη των ερεθισμάτων, η συμπεριφορά, η μνήμη και η κοινωνική κρίση– καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό όχι από τις συνειδητές διεργασίες του νου, όπως πίστευαν οι επιστήμονες παλιότερα, αλλά από τις ασυνείδητες. Στο Κάτω από το κατώφλι, ο Λέοναρντ Μλοντίνοφ χρησιμοποιεί την απαράμιλλη ικανότητά του να διαφωτίζει με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο ακόμα και τα πιο δυσνόητα επιστημονικά ζητήματα, για να διαλευκάνει την πολυπλοκότητα του «υποκατωφλικού» νου. Στην πορεία αυτής της παρουσίασης, καταδεικνύει τις πολλές ασυνείδητες πτυχές των παρανοήσεών μας σχετικά με τους συγγενείς, τους φίλους και τους επαγγελματικούς μας συνεργάτες, φωτίζει τους μηχανισμούς των παρερμηνειών μας για τους λόγους των επενδυτικών μας επιλογών, και εξηγεί πώς δημιουργούνται οι ανακριβείς αναμνήσεις για σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, οδηγώντας μας να αναθεωρήσουμε δραστικά την αντίληψή μας για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. 

Ο Leonard Mlodinow (Λέοναρντ Μλοντίνοφ) έλαβε το διδακτορικό του στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Berkeley, εργάστηκε ερευνητικά στο Ινστιτούτο Max Planck, και τώρα διδάσκει μαθήματα σχετικά με την τυχαιότητα σε μελλοντικούς επιστήμονες στο Caltech. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη συγγραφή σεναρίου για τις τηλεοπτικές σειρές ΜακΓκάιβερ και ΣταρΤρεκ: Η επόμενη γενιά. Τα προηγούμενα βιβλία του είναι, μεταξύ άλλων: Το παράθυρο του Ευκλείδη: Η ιστορία της γεωμετρίας, από τις παράλληλες ευθείες έως τον υπερχώρο (Κάτοπτρο, 2007), Το ουράνιο τόξο του Φάυνμαν: Μια αναζήτηση του ωραίου στη φυσική και στη ζωή (Αλεξάνδρεια, 2007), Ένα συντομότερο χρονικό του χρόνου (μαζί με τον Stephen Hawking, Κάτοπτρο, 2005) και Τα βήματα του μεθυσμένου. Πώς η τυχαιότητα κυβερνά τη ζωή μας (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2016).
ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ | SCI-CLOPEDIA
ISBN 978-960-524-564-1, σχήμα 17x24 εκ., 284 σελ., τιμή: 16 ευρώ

Νέα κυκλοφορία "H μοναξιά, ως πάθηση και ως ικανότητα"

Melanie Klein, Donald W. Winnicott,
Frieda Fromm-Reichmann,
Christopher R. Long,
Gerald J. Gargiulo,  James R. Averill


 
Η μοναξιά
ως πάθηση και ως ικανότητα

ISBN: 978-960-221-837-2,
σχ. 14x21, σελ. 168,
α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2019,
τιμή: 12,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)
Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται όσοι, επιστήμονες ή μη, ισχυρίζονται ότι η μοναξιά μαζί με την κατάθλιψη πρόκειται πολύ σύντομα να αποτελέσουν τις μεγάλες επιδημίες του 21ου αιώνα. Το φαινόμενο της μοναξιάς απασχόλησε έντονα, μέσα στους αιώνες, την τέχνη, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία, και στις μέρες μας τις κοινωνικές επιστήμες, κυρίως δε την εφαρμοσμένη κοινωνιολογία. Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν υπάρχουν πολλές μελέτες από τους ασχολούμενους με την ψυχική υγεία ψυχολόγους, ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές, η πλειονότητα των οποίων εστιάζει και υπερτονίζει την παθολογία και τις οδυνηρές συνέπειες της μοναξιάς. Σε αντιστάθμισμα όμως, υπάρχουν μελέτες, όπως του κορυφαίου ψυχαναλυτή Ντόναλντ Γουίνικοτ, οι οποίες αναφέρονται στην ικανότητα του ατόμου να μένει μόνο, θεωρώντας ότι η ικανότητα αυτή είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια ωριμότητας στη συναισθηματική ανάπτυξη και συντελεί στην ανεξαρτησία και τη δημιουργικότητα του ανθρώπου.

Σε αυτόν τον τόμο, παρουσιάζουμε τις τρεις σημαντικότερες, κλασικές πλέον, ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις για τη μοναξιά, οι οποίες συμπληρώνονται από δύο νεότερες μελέτες που διερευνούν τα πιθανά οφέλη της μοναχικότητας από τη σκοπιά της ψυχανάλυσης, της πνευματικότητας και της κοινωνικής ψυχολογίας.
Ο Donald W. Winnicott ήταν παιδίατρος και παιδοψυχίατρος προτού γίνει ψυχαναλυτής και ενταχθεί στη λεγόμενη Ανεξάρτητη Ομάδα της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος δύο φορές. Το θεωρητικό του έργο για την παιδική ηλικία θεωρείται σήμερα από πολλούς εφάμιλλο του φροϋδικού έργου. Το κείμενο του παρόντος τόμου αποτελεί σταθμό στην ψυχαναλυτική σκέψη και ίσως τη σημαντικότερη συμβολή όσον αφορά την κατανόηση του φαινομένου της μοναξιάς.

Ο Christopher R. Long είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και καθηγητής στο τμήμα ψυχιατρικής του University of Arkansas for Medical Sciences.

Ο Gerald J. Gargiulo σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και ψυχολογία στη Νέα Υόρκη και στην Οξφόρδη. Με πολύχρονη κλινική εμπειρία στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και στην εκπαίδευση νέων ψυχαναλυτών, έχει διατελέσει κοσμήτορας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του NPAP (National Psychological Association for Psychoanalysis) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Εκπαίδευσης. Είναι, επίσης, μέλος των εκδοτικών ομάδων των περιοδικών Psychoanalytic Psychology και The Psychoanalytic Review.

Η Frieda Fromm-Reichmann, Γερμανίδα νευρολόγος-ψυχίατρος, σύγχρονη του Φρόιντ, ασχολήθηκε με την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία από τη δεκαετία του 1920 και μετανάστευσε στις Η.Π.Α. μόλις ξέσπασε ο πόλεμος. Ήταν η πρώτη σύζυγος του Έριχ Φρομ, ο οποίος υπήρξε αναλυόμενός της, όπως και ο Ρόλο Μέι, ο πατέρας της υπαρξιστικής ψυχανάλυσης. Το έργο της θεωρείται σημαντικό, κυρίως όσον αφορά τη θεραπεία των ψυχώσεων.

Η Melanie Klein γεννήθηκε στη Βιέννη, αλλά αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρος ψυχαναλύτρια στην Αγγλία, όπου και εργάστηκε, χάρη στις καινοτόμες θεωρητικές προσεγγίσεις της, οι οποίες εδράζονταν στην πλούσια κλινική εμπειρία της με ψυχικά ασθενείς και κυρίως με παιδιά. Το ανά χείρας κείμενό της δημοσιεύτηκε τρία χρόνια μετά τον θάνατό της και θεωρείται, μέχρι σήμερα, η ώριμη ολοκλήρωση του έργου της και μια διεισδυτική μελέτη της ανθρώπινης κατάστασης.

Ο James R. Averill είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, με ειδικότητα στη Θεωρία της Προσωπικότητας, το άγχος και τη δημιουργικότητα.

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες 
Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
Πολύ απλά, απο­σκοπεί να δείξει, πώς μια κοινωνία δύο αδελφών χωριών, της Βλάστης και των Ναμάτων, εξαιτίας των εθνικιστικών εξάρσεων και των κοινωνικών διαφοροποιήσεων και τάξεων, έφτασε στις μέρες μας να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και να διατηρεί μια εντελώς ακατανόητη εικόνα για τους τρίτους σχετικά με το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι δύο αυτές κοινότητες υπήρξαν βλαχόφωνες και οι κάτοικοί τους είναι Έλληνες βλαχικής καταγωγής.
Το θέμα της μελέτης δεν εί­ναι επί του παρόντος τι είναι οι Βλάχοι, όπως πολύ σωστά γράφει ο Αστ. Κουκούδης, αλλά το ποιοί είναι οι Βλάχοι. Το τι είναι το έδειξαν και το δείχνουν σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στη μητρόπολή τους, την Ελλάδα, ως αναπό­σπαστο κομμάτι της. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα Ζάππας, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Δούμπας.
Έχει λοιπόν χαρακτήρα “ενωτικό” και αποσκοπεί στην εξήγηση και ουτοπικά ίσως στην εξάλειψη μίας άσκοπης, στις μέρες μας, διχόνοιας, που ταλανίζει πολλά χρόνια την κοινωνία των δύο χωριών.
Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα)
Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

συγγραφέας: Δημήτρης Παράσχος
πρόλογος: Βασίλης Νιτσιάκος
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις No5
Isbn:978-960-579-106-3
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες: 217
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Τα ωραιότερα Καφέ στο Κολωνάκι

Τα ωραιότερα Καφέ στο Κολωνάκι

Σημειώστε...

Χοιρινό Κότσι Μαριναρισμένο με Μπύρα
Σέρρες: Στα Στέκια των Καλοφαγάδων 
Πατάτες Ογκραντέν με Μήλο & Σελινόριζα

Ηπειρώτικα παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων

Last minute απίστευτες 🎄 Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σε κορυφαίους προορισμούς έως -53%

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα-35%
‌ 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
‌ 2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 και 1 έως 2 ετών (+8 επιλογές)
‌ Πλήρης Διατροφή
‌ Χριστούγεννα (23/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (30/12/2019 έως 02/01/2020)
‌ Εορταστικό ρεβεγιόν με συνοδεία μουσικής!
★ 1,5 ωρα από την Αθήνα ★ Free WiFi ★ Kids Club ★ Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου
★ WiFi ★ Bar ★ Γυμναστήριο ★ Spa
€438 από €670

5* Alkyon Resort Hotel & Spa - Βραχάτι Κορινθίας

5* Alkyon Resort Hotel & Spa - Βραχάτι Κορινθίας
5* Alkyon Resort Hotel & Spa - Βραχάτι Κορινθίας- 48%
‌ 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
‌ 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+6 επιλογές)
‌ Πρωινό
‌  έως 07/04/2020
‌ Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και κέρδος 10% σε go4more πόντους!

Η προκλητικότητα Ερντογάν επιτάχυνε τη συμφωνία για τον East Med – Στο περιθώριο η Άγκυρα

Η προκλητικότητα Ερντογάν επιτάχυνε τη συμφωνία για τον East Med – Στο περιθώριο η Άγκυρα
21eastmdf-thumb-large-600x375.jpg

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Παρέμβαση Ινστιτούτου Καταναλωτών μετά από καταγγελίες