Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 201 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014/1530 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 20-06-14/09 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 998 ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ 1004
ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 996
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ 1004 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΣΤΙΣ 21/00 UTC. ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΑΠΟ 20/20 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 21/04 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας καλεί σε μιά ιδιαίτερη Παράσταση Χορού Αφιέρωμα στο Βιβλίο.
  Η Παρασταση θα παρουσιασθεί για δύο μέρες Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουνίου  στις 8:00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


Τα μάθατε αδέλφια τα νέα;
ΜΕΤΑ από την πρώτη «επιτυχή έξοδο» της χώρας στις….. αγορές, και αφού επιστρέψαμε με γεμάτα ταμεία, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς από Σεπτέμβρη μήνα να ξαναβγούμε στις αγορές!
Άμα έχεις ανάπτυξη, έχεις ρε παιδί μου!
Η Ελλάδα λοιπόν πάει φουλαριστή για τις αγορές, πάει για …. μπάμιες, φασολάκια, σέσκουλα, βουρβοβλάσταρα, και όλα τα σχετικά της ανάπτυξης και της ….. κονομησιάς.
Θα πήξουμε στο τάλιρο (για να μη το πω αλλιώς) όπως και στην πρώτη μας έξοδο.
Η βλακεία (αλλιώς το λένε αλλά…), σε αυτό τον τόπο σπάει τα κοντέρ, σπάει κάθε ολυμπιακό ρεκόρ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ μας κοροϊδεύουν οι «κυβερνώντες», μας σερβίρουν και από ένα ψέμα για να καλύψουν την αποτυχία τους, την ακαταλληλότητα τους, και να παρατείνουν την παραμονή τους στις καρέκλες και στους φουσκωμένους μισθούς τους.
Η χώρα, βγήκε στις αγορές, θα ξαναβγεί, και θα ξαναβγεί, μόνο που βγήκε στις αγορές για να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ από άκρη σε άκρη.
Μαζί της ξεπουλιέται και ο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ, ξεπουλιέται η αξιοπρέπεια του, το είναι του γιατί ΕΤΣΙ αποφάσισαν τα μεγάλα αφεντικά μας και τα πιόνια τους.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ αυξάνεται, ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ δε λειτουργεί στην υγεία, το 90% των Ελλήνων χρωστά στο κράτος και στις τράπεζες, στα δυο αυτά συνεταιρακια, για δέκα ζωές, καθημερινά αυτοκτονούν συνάνθρωποι μας, και έχεις τους πολιτικούς με τα «χαβάδια» τους να σε βγάζουν και καλά τρελό, να θέλουν να μας πείσουν πως η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ τους, είναι και καλά… επιτυχία, και ότι την γλυτώσαμε τη χρεοκοπία.
Εντάξει ρε παλικάρια, πεταει ο γάιδαρος, και όχι μόνο πεταει, παίρνει και επιβάτες.
Θα σας χαλάσουμε το χατίρι;
Δεν γίνεται αυτό!
Αφού αντί να σας στείλουμε στο γέρο διάολο εμείς σας ψηφίζουμε ακόμα, πείτε και κάνετε ότι θέλετε.
Συνεχίστε και μην ανησυχείτε.
Ο Έλληνας θα ξυπνήσει μόνο όταν χάσει τον … «καναπέ» και την τηλεόραση του.
Δεν τον νοιάζει αν ΕΣΕΙΣ είστε η αιτία που θα χάσει το σπίτι του.
Όσο θα έχει καναπέ και τηλεόραση, δεν θα αντιδρά.
Και όσο παρακολουθεί μάλιστα και τα μουντιάλ και τις διάφορες τουρκοσειρές, δεν πρόκειται εσείς να κινδυνέψετε.
Είμαστε ΑΞΙΟΙ της τύχης μας και των επιλογών μας.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δύο νέα βιβλία

Μαγικές δρακοϊστορίες των τριών λεπτών

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Φραουλίτσα η Φραουλονεράιδα
Μαγικές ιστορίες των 3 λεπτών από τον φραουλόκηπο


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Ιούνιος 2014

Αγαπητέ Αναγνώστη,
Διανύοντας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, ήδη ονειρευόμαστε χαλαρωτικές διακοπές που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε παραστάσεις. Αλλά κι αν αυτές αργούν ακόμη, δεν ξεχνάμε την πιο όμορφη εναλλακτική λύση: το διάβασμα! Ξεκουραζόμαστε. Ταξιδεύουμε. Διαβάζουμε! Καταδυόμαστε σε έναν ωκεανό νέων αλλά και παλαιότερων βιβλίων στο www.psichogios.gr και πραγματοποιούμε νοερές αποδράσεις. Παράλληλα επισκεπτόμαστε, ως τις 22/06, τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στα περίπτερα 63-66 της έκθεσης βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης, γνωρίζουμε τους αγαπημένους μας συγγραφείς από κοντά και αποκτούμε αντίτυπα με την υπογραφή τους. Εναλλακτικά, κάνουμε τη βόλτα μας από τις 20 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι ή επιλέγουμε ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των Εκδόσεων!

Το νέο σπιρτόζικο βιβλίο της Ελένης Δαφνίδη, ΜΟΝΑ, ΜΟΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;, υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο, ενώ πολύ ευχάριστο είναι το νέο της ανατύπωσης του απολαυστικού πρώτου της βιβλίου, Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ. Η Γεωργία Δεμίρη, γνωστή από τον χώρο των ΜΜΕ και αγαπημένη από τα προηγούμενα βιβλία της, θίγει με χιούμορ το θέμα του καταναγκαστικού γάμου στο βιβλίο της ΝΥΦΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ενώ η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη την οποία γνωρίσαμε με το βιβλίο της Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά «ράβει» δεξιοτεχνικά τον ΚΟΡΣΕ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ και φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό μας.


Ιδανική συντροφιά για τις πιο καυτές μέρες του χρόνου είναι φυσικά οι πιο καυτές σελίδες της χρονιάς! Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με αισθησιακή διάθεση και «ανοίγουμε νέο κεφάλαιο» στον έρωτα με τις Εκδόσεις Τουλίπα!

Άλλη ιδανική λύση για τη ζέστη του καλοκαιριού είναι και τα crime μυθιστορήματα, αφού… υπόσχονται να μας παγώσουν το αίμα. Αυτό τον μήνα προτείνουμε τα κατάλληλα βιβλία για τους «κατά συρροήν αναγνώστες»: ο πατριάρχης της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας Χένινγκ Μάνκελ μάς ξεναγεί στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ, του παγκοσμίου φήμης πρωταγωνιστή του. Η Έμιλι Μπαρ, που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους θαυμαστές της Τζίλιαν Φλιν, μας συνοδεύει στη ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ, όπου δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα τρένο προς την Κορνουάλη, αλλά μόνο ο ένας θα αποβιβαστεί. Παράλληλα, η Σάρα Μπλέντελ, η βασίλισσα του φινλανδικού crime, μας προκαλεί με το ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ. Τέλος, το ιδιόρρυθμο συγγραφικό δίδυμο Έρικ Αξλ Σουντ, που σαρώνει τις λίστες των μπεστ σέλερ διεθνώς, μας χαρίζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας της Βικτόριας Μπέργμαν που έχει περιγραφεί ως «πιθανόν το καλύτερο που έχει συμβεί σε αυτό το λογοτεχνικό είδος μετά τον Στιγκ Λάρσον, ίσως μάλιστα και πριν από αυτόν».



Φέτος, η επέτειος των 35 χρόνων της εταιρείας μας συνοδεύτηκε από πολλές τιμητικές διακρίσεις: το βιβλίο της αγαπημένης μας Καίτης Οικονόμου, Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ, κέρδισε την πρώτη θέση στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014 στην κατηγορία Μεγάλες Συγκινήσεις, ενώ στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2014 τιμήθηκαν τα βιβλία Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ της Γλυκερίας Γκρέκου με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους και ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ της Βούλας Μάστορη με το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου για Παιδιά! Θερμά συγχαρητήρια στις νικήτριές μας!

Με περισσότερες από 950 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book που αυξάνονται καθημερινά απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!

Όταν έχουμε ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, τότε καλούμαστε όλα τα παιδιά -κάθε ηλικίας- να αναλάβουμε δράση! Επιλέγουμε εξαιρετικούς παιδικούς τίτλους, όπως τη ΛΟΤΑ, αλλά και τον ΑΤΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ που επανακυκλοφορεί, και φυσικά χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και κάνουμε like στη facebook page που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τους θαυμαστές του ριψοκίνδυνου πράκτορα Ζακ Πάουερ!!

Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του!
Αυτό το μήνα, διαβάστε το βιβλίο της Αν Φορτιέ, ΑΜΑΖΟΝΕΣ. Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!