Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ζώνη Ασυρμάτου Στήθους Stealth TrueNorth

Ζώνη Ασυρμάτου Στήθους Stealth TrueNorth 
Κωδικός: STEALTH RADIO CHEST HARNESS
Brand: TrueNorth
Υλικό Κατασκευής: Cordura,Νάιλον
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές - Εσωτερικές εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Περιληψη
Η Ζώνη Ασυρμάτου Στήθους Stealth TrueNorth είναι η εξυπνότερη ζώνη ασυρμάτου, με τη μικρότερη επιφάνεια από κάθε άλλη ζώνη. Συγκρατεί τη λιγότερη θερμότητα και σας βοηθάει να αισθάνεστε πιο άνετα.
Μπορεί να μετατραπεί από ζώνη στήθους σε ζώνη μέσης ή να προσαρμοστεί στους ιμάντες του σακιδίου σας.
Με ρυθμιζόμενες τσέπες σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε όλες τις μάρκες και μοντέλα ασυρμάτων με εσωτερικό σύστημα ανάρτησης που διατηρεί σταθερή την καλωδίωση.

Sector Scanning Sonar S-1800MBB

Βρείτε τα ψάρια που υπάρχουν γύρω από το σκάφος σας, όχι μόνο κάτω από αυτό.
Η δυνατότητα ανίχνευσης 360° ή η λεπτομερής σάρωση ενός συγκεκριμένου τομέα γύρω από το σκάφος, δίνουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα για ένα άκρως παραγωγικό ψάρεμα. Τα Sector Scanning Sonar S-1800MBB με συχνότητα 110kHz τύπος H110, σε διάταξη Black Box για χρήση οποιασδήποτε οθόνης, είναι ιδανικό όταν απαιτείται γρήγορή σάρωση σε τομείς των 45° για την ανίχνευση γρήγορων κοπαδιών.
τρομερά γρήγορη σάρωση (έως και 10πλάσια ταχύτητα σάρωσης σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα 80 ή 180 kHz)
ιδανικό για ανίχνευση γρήγορων κοπαδιών
ανίχνευση από +5° μέχρι τη γωνία κλίσης 90°
μεταβλητός δείκτης μέτρησης βάθους και απόστασης
η λειτουργία σταθεροποίησης (σε συνδυασμό με το προαιρετικό stabilizer) αποκαθιστά αυτόματα στην εικόνα την ταλάντωση (μπότζι) του σκάφους
απεικόνιση οριζόντιας σάρωσης (πλήρης ή μισός κύκλος), κάθετης σάρωση (βεντάλια), μετατόπιση κέντρου και βυθόμετρο
η λειτουργία κλειδώματος στόχων μπορεί να παρακολουθεί τα κοπάδια ψαριών ανεξάρτητα από την κίνηση του σκάφους
δυνατότητα σύνδεσης με GPS για παρακολούθηση του ίχνους του σκάφους
η λειτουργία βεντάλιας βοηθάει στην ανίχνευση ψαριών κάτω από τα «ρομπότ», καθώς και πληροφορίες όπως το πόσο ψηλά ή πατωμένα είναι τα ψάρια 

πλήρως ελληνικό μενού

Οθόνη   15 – 19 ίντσες LCD
Τάση Λειτουργίας20 - 30 VDC
Κατανάλωση110 W
Ισχύς Εκπομπής1,5 kW
Συχνότητα110 kHz
Κλίμακα0 - 2000m
Γωνία Ανίχνευσης45°, 12°, 8° ή 6° (Λειτουργία Σόναρ)
12° ή 6°             (Λειτουργία Βεντάλια)
Γωνία Κλίσης+5 έως -90 μοίρες
ΛειτουργίεςΛειτουργία Σόναρ, Μετατόπιση κέντρου, Βεντάλια, Βυθόμετρο
StabilizerΠροαιρετικό

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Ο ελέφαντας στη σκιά

Ο ελέφαντας στη σκιά 
Ναντίν Ρομπέρ
Εικονογράφος: Βαλέριο Βιντάλι
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 29Χ24
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-223-2
Έλεγαν πως ο ελέφαντας ήταν κατσούφης.
Έλεγαν πως ο ελέφαντας έκρυβε τη λύπη του.
Έλεγαν ότι προτιμούσε τη σκιά.
Τα άλλα ζώα προσπαθούσαν να του φτιάξουν τη διάθεση με παιχνίδια και χορούς και λαχταριστά κεράσματα.
Εκείνος όμως είχε ανάγκη από παρηγοριά, κάποιον που να μπορεί να του εμπιστευτεί το μυστικό του…
Μια τρυφερή ιστορία που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 100 Εξαιρετικών Εικονογραφημένων Παιδικών Βιβλίων
της χρονιάς στη διεθνή έκθεση της Φραγκφούρτης.

Νέες κυκλοφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Αθώα πλάσματα
Αλέξης Σταμάτης
ISBN: 978-960-03-6684-6
Τιμή: 16,00 €
ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο Στέφανος, ένας μοναχικός άντρας, επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από καιρό απουσίας σε περιοχή του μακρινού Βορρά. Η φυγή του σχετίζεται με ένα έντονο συναισθηματικό τραύμα από τη σχέση του με μια γυναίκα. Με ανεπούλωτες τις πληγές του, προσπαθεί να εργαστεί ως ιδιωτικός ερευνητής. Δεν έχει ιδιαίτερη δουλειά, ώσπου κάποια μέρα τον επισκέπτεται μια υποψήφια πελάτισσα, η Μαριάννα, που του ζητά κάτι ασυνήθιστο: Να την παρακολουθήσει. Αυτός αρχικά αρνείται, αλλά εντέλει παρασύρεται σε μια μυστηριώδη υπόθεση, στα σκοτεινά μονοπάτια ενός άλλου κόσμου, όπου κυριαρχεί το Κακό με μια μορφή που δεν έχει ξανασυναντήσει, ούτε έχει καν διανοηθεί.
Στο νέο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη το πανάρχαιο δίπολο έρωτας-θάνατος είναι η κινητήρια δύναμη του μυθιστορηματικού του κόσμου. Είτε ταλαντώνεται σαν απειλητικό εκκρεμές, είτε πέφτει σαν σκιά στα γεγονότα, οδηγεί την ιστορία σε μια αναπάντεχη διαδρομή που σημαδεύει ανεξίτηλα όλους τους εμπλεκομένους.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ιστορία του γερασμένου παιδιού
Τζέννυ Έρπενμπεκ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κυπριώτης
ISBN: 978-960-03-6687-7
Τιμή: 12,00 €
ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
«Όταν το βρήκανε, στεκότανε νυχτιάτικα μες στον δρόμο μ’ έναν άδειο κουβά στο χέρι, σ’ έναν εμπορικό δρόμο, και δεν έλεγε τίποτα». Το κορίτσι που βρέθηκε δεν είναι ούτε όμορφο ούτε άσχημο, κανένας δεν γνωρίζει το όνομά του, κανένας δεν ξέρει από πού είναι, κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι οι γονείς του. Κανένας, ούτε καν το ίδιο το παιδί. Οπότε το βάζουν σε ένα ίδρυμα και το στέλνουν στο σχολείο. Μια αύρα αμορφίας περιβάλλει αυτό το πλάσμα και σπέρνει σύγχυση· κάθε απόπειρα επαφής επιστρέφει σαν μπάλα που χτυπάει σε τοίχο. Πολύ σπάνια μόνο φαίνεται σαν να ξέρει το παιδί περισσότερα απ’ όσα αφήνει να φανούν – ωστόσο όποιος προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό του έχει την αίσθηση ότι κοιτάζει έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Με αυτή την έξοχη αλληγορική νουβέλα, το πρώτο της έργο, η Τζέννυ Έρπενμπεκ δίνει στην παράξενη μορφή του γερασμένου παιδιού μια εντελώς δική του γλώσσα. Μια γλώσσα που, με έναν τρόπο που συγχρόνως γοητεύει και προκαλεί σύγχυση, περιέχει τα πάντα: τη μαγεία του αλλότριου, την αβεβαιότητα για τον κόσμο, το μυστικό του παιδιού.
«Η Έρπενμπεκ έχει κάνει όρκο να μην ξεστομίσει καμιά κοινοτοπία, κανέναν κοινόλεκτο ψυχολογισμό· και τον κρατάει».
Κωστής Παπαγιώργης, Αθηνόραμα (15/7/2004)
«Με μια ποιητική και συνάμα σκληρή και ασθμαίνουσα γλώσσα και με μια θαυμάσια μετάφραση που αναδεικνύει το νόημα, τον ήχο, τη μουσική, ακόμα και τη σιωπή των λέξεων, το γερασμένο παιδί αφυπνίζει τις κοιμισμένες αισθήσεις σου, τις τακτοποιημένες σε ένα ερμάρι σκέψεις σου».
Φωτεινή Τσαλίκογλου, Τα Νέα (24/12/2004)
«Η γλώσσα της δαιμόνιας Έρπενμπεκ σκάβει βαθιά και απρόβλεπτα. Σπάνια συναντάς σήμερα ανάλογη γραφή, κοπής αδαμάντων, σκληρής απόστασης και σωτήριας εγγύτητας μαζί».
Τάσος Γουδέλης, Ελευθεροτυπία (9/7/2004)

Στιγμιότυπα
Κλάουντιο Μάγκρις
Μετάφραση: Μαρία Σπυριδοπούλου
ISBN: 978-960-03-6580-1
Τιμή: 14,00 €
ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Σύμφωνα με τον ορισμό του Σαλβατόρε Μπατάλια, στο Μεγάλο Λεξικό της Ιταλικής Γλώσσας, το στιγμιότυπο πραγματοποιείται με σύντομο χρόνο έκθεσης και χωρίς τη χρήση στηρίγματος. Εδώ ο Κλάουντιο Μάγκρις συνθέτει μιαν ανθολογία τέτοιων στιγμιοτύπων, έχοντας συγκεντρώσει κάποια από τα αφηγήματά του με χρονολογική σειρά, από το 1999 ως το 2016. Σε αυτά απομονώνει μικρές και μεγάλες πτυχές της καθημερινότητας, της πολιτικής, της κοινωνίας, της τέχνης, της δικής μας ιδιωτικής ζωής. Στιγματίζει εσφαλμένες πεποιθήσεις, γνωμικά, συμπεριφορές που κρύβουν μιαν άβυσσο παρανοήσεων και επιπολαιότητας· επισημαίνει μικρές, κρυμμένες πράξεις, που αποκαλύπτουν τη μεγαλοψυχία του ανθρώπου. Αλιεύει από την ιστορία και τη λογοτεχνία καταστάσεις εκπληκτικές, που μπορούν να ρίξουν φως στο συγκεχυμένο παρόν μέσα στο οποίο ζούμε. Αναδεικνύεται έτσι μια μικρή ανθρώπινη κωμωδία, μια συνεκτική νωπογραφία της νευρωτικής μας ζωής, που έχει για τελάρο το καυστικό, ειρωνικό, γεμάτο ανθρωπιά πνεύμα του συγγραφέα, ενός γνήσιου ηθικολόγου (με την υψηλή έννοια του όρου) της εποχής μας, ο οποίος δεν μας λέει ποτέ πώς πρέπει να είμαστε ή να ζούμε, αλλά μας καλεί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας με αυστηρότητα και τρυφερότητα.
«Ένα βιβλίο», έλεγε ο Πολ Βαλερί, «σε βοηθά να μη σκέφτεσαι και αυτό είναι ό,τι ο καθένας μας, από τα βάθη της καρδιάς του, επιθυμεί περισσότερο».
Υπάρχει και η ποιήτρια, δημιουργός πολλών ευαίσθητων ποιημάτων, ασυνάρτητων και ατελών, τα οποία υποστήριζε πως της υπαγόρευε από το υπερπέραν ο Χάινε, μέσω ενός προσωπικού της μέντιουμ. Στο σημείο αυτό, ένας πανέξυπνος αυλικός σύμβουλος, που δυστυχώς παρέμεινε ανώνυμος, παρατήρησε: «Φαίνεται πως ο Χάινε, μετά θάνατον, χειροτέρεψε».
Νομίζω πως ήταν ο Καρλ Κράους αυτός που επινόησε την έκφραση «Το χειρότερο πράγμα είναι η σωστή λέξη σε λάθος χείλη». Για παράδειγμα –πρόκειται όμως για πολύ εύκολα παραδείγματα– η λέξη «πατρίδα» στο στόμα ενός εθνικιστή ή «Θεός» στο στόμα ενός αδιάλλακτου θρησκόληπτου.
«Μόνον όταν μπορείς να γελάσεις και πάλι», έλεγε μια επιγραφή που είχα διαβάσει πάνω από τριάντα τόσα χρόνια στην πύλη του καθεδρικού ναού του Λιντς, «έχεις πραγματικά συγχωρήσει».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Κυπριακή θύελλα
Γιώργος Α. Λεονταρίτης
ISBN: 978-960-03-6682-2
Τιμή: 10,00 €
«Μακαριότατε, μην έχετε εμπιστοσύνη στους στρατηγούς των Αθηνών…» Αρχές Ιουλίου του 1974 ο δημοσιογράφος Σάββας Κωνσταντόπουλος βρισκόταν στην Λευκωσία, σε μια προσπάθεια να προφυλάξει τον Μακάριο από τα σκοτεινά σχέδια του ιωαννιδικού καθεστώτος. «Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά… Να προσέχετε…»
Ήταν οι παραμονές του κυπριακού δράματος. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1974, ο Μακάριος σε επιστολή του προς τον Σάββα Κωνσταντόπουλο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλως ιδιαιτέρως εξετίμησα την προσπάθειάν σας όπως προλάβητε τα θλιβερά γεγονότα της 15ης Ιουλίου. Ενθυμούμαι την μακράν συνάντησίν μας εις Λευκωσίαν το βράδυ της 8ης Ιουλίου».
Το άγνωστο παρασκήνιο της μακράς συνεργασίας του αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τον εκδότη και αρθρογράφο του Ελευθέρου Κόσμου έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μετά ο Σάββας Κωνσταντόπουλος υπήρξε στην Αθήνα ο εκφραστής της πολιτικής του Μακαρίου. Μέσα σε θυελλώδεις περιόδους, με ελλαδικές κυβερνήσεις που ανεβοκατέβαιναν, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της Επταετίας των συνταγματαρχών, ο Σάββας Κωνσταντόπουλος ήταν ο άνθρωπος που υπερασπίσθηκε την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτή εκφραζόταν από την «γραμμή» του αρχιεπισκόπου. Ο εθνικός διχασμός και μέσα στην Μεγαλόνησο είχε ολέθρια αποτελέσματα. Σαράντα πέντε περίπου χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία, μέσα από απόρρητα αρχεία, σύρουμε την αυλαία για να έλθει στο φως ένα συγκλονιστικό πολιτικό παρασκήνιο.

ΔΟΚΙΜΙΑ

Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου
Νιλ Φόκνερ
Μετάφραση: Μαριάννα Τζιαντζή
ISBN: 978-960-03-6669-3
Τιμή: 28,01 €
ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν μένει το ίδιο.
Η ιστορία είναι ένα όπλο. Οι πλούσιοι έχουν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, ο λαός έχει μια άλλη. Και αν κατανοήσουμε πώς διαμορφώθηκε το παρελθόν, εξοπλιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Αυτή είναι μια ιστορία αγώνα, επανάστασης και κοινωνικής αλλαγής – ανθρωπιδών, κυνηγών, βοσκών· αυτοκρατόρων και δούλων· του άντρα-αφέντη και των γυναικών· πλούσιων και φτωχών· δικτατόρων και επαναστατών. Από τις αρχαίες αυτοκρατορίες της Περσίας και της Ρώμης μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση, τον Πόλεμο του Βιετνάμ και το κραχ του 2008, ξετυλίγεται μια ιστορία απληστίας και βίας, αλλά και αλληλεγγύης και αντίστασης. Πολλές φορές στο παρελθόν τέθηκε επιτακτικά το αίτημα για μια διαφορετική κοινωνία. Ανέκαθεν ο άνθρωπος αγωνιζόταν για μια καλύτερη ζωή. Αυτό το βιβλίο μάς δείχνει ότι οι πολλοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.
Μια παγκόσμια ιστορία που είναι γραμμένη από τα κάτω.
«Σε έναν κόσμο εντεινόμενων κινδύνων, όπου οι αντιδραστικές αφηγήσεις εξακολουθούν να κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, ο Νιλ Φόκνερ αποτελεί μια ισχυρή και αναγκαία εξαίρεση, καθώς μας υπενθυμίζει την πραγματική ριζοσπαστική ιστορία που κινεί την κοινωνική και πολιτική εξέλιξη».
Rachel Holmes
«Ένας από τους πιο λαμπρούς ιστορικούς της αριστεράς».
John Newsinger
«Μεθυστικά φιλόδοξο».
New Internationalist

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για το σεξ
Τσουσίτα
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
ISBN: 978-960-03-6649-5
Τιμή: 15,00 €
Τι συμβαίνει την πρώτη φορά; Αν φτάσω σε οργασμό, θα το καταλάβω; Τα κορίτσια εκσπερματώνουν; Πώς θα καταλάβω ότι είμαι γκέι; Τι είναι η αιδοιολειξία; Και το 69; Και αν σπάσει το προφυλακτικό;
Αν έχεις αυτές και άλλες απορίες, τότε βρήκες το ιδανικό βιβλίο!
Το σεξ είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης. Πρέπει να μάθεις την θεωρία, πριν αρχίσεις την πράξη.
Ένας ειλικρινής και διασκεδαστικός οδηγός, χωρίς λογοκρισία, στον οποίο σου δίνουμε απαντήσεις, και προτείνουμε ιδέες και παραδείγματα, για να σκεφτείς αναλυτικά το σεξ και, παράλληλα, να διασκεδάσεις! Όλα αυτά συνοδεύονται από εικόνες τόσο σέξι που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Είσαι μέσα, λοιπόν;
Εγγυημένη απόλαυση 100%!
Στον λόγο της Τσουσίτα.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Ρήγας Φεραίος
Γιολάντα Χατζή
ISBN: 978-960-03-6697-6
Τιμή: 10,00 €
Στη Βιέννη του 18ου αιώνα ένας άνθρωπος αγωνίζεται για την απελευθέρωση της πατρίδας του.
Ποιος είναι αυτός;
Και γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αγώνας του;
Ρήγας Φεραίος, η ιστορία ενός ελεύθερου ανθρώπου.
Οι σειρά «Μικρές ελληνικές ιστορίες» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής δίνονται με απλό τρόπο και με χαρούμενη εικονογράφηση, για να είναι κατανοητά από τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Σουλιώτες και Αλή Πασάς
Γιολάντα Χατζή
ISBN: 978-960-03-6698-3
Τιμή: 10,00 €
Ένας περήφανος πολεμιστής.
Ένας άπληστος αφέντης.
Ο Λάμπρος Τζαβέλας και ο Αλή πασάς.
Τι θα γίνει όταν ο δεύτερος βάζει τον πρώτο να διαλέξει ανάμεσα στο γιο του και στην πατρίδα του;
Οι Σουλιώτες και ο Αλή Πασάς, μια ιστορία θάρρους και πατριωτισμού.
Οι σειρά «Μικρές ελληνικές ιστορίες» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής δίνονται με απλό τρόπο και με χαρούμενη εικονογράφηση, για να είναι κατανοητά από τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Νικῶσα


Νικῶσα
Η Νικώσα, το πρωτόλειο μυθιστόρημα του Τάσου Πασπάλα, δεν είναι απλώς το ελπιδοφόρο όνομα ενός πλοίου που πάνω του έχει χτιστεί μια (φρούδη) οικογενειακή ευτυχία. Είναι η ιστορία τριών γενιών, που καθεμιά επιβιώνει και τελικά νικά, σε πείσμα ανυπέρβλητων σχεδόν αντιξοοτήτων και δυστυχιών.
Μέσα από τη γοητευτική εξιστόρηση ενός έρωτα που παραπέμπει στα ευγενικά ήθη μιας άλλης εποχής, όχι και τόσο μακρινής, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει κινηματογραφικά μιαν αστυνομική ιστορία, που αφήνει τον αναγνώστη με τη συγκίνηση της δικαίωσης αλλά και με έναν καίριο προβληματισμό για το μέλλον του Ανδρέα, του κεντρικού ήρωα.
Το ανήσυχο πνεύμα και η αχαλίνωτη φαντασία του Αντρέα ασφυκτιούν κάτω από τον χαμηλό ορίζοντα του χωριού και τη «μελαγχολική ομορφιά της επαρχίας». Αντιλαμβάνεται πως, κάπου εκεί έξω, υπάρχει ένας κόσμος που πρέπει να ανακαλύψει. Είναι γιος φαροφύλακα και το σπινθηροβόλο πνεύμα του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφουγκραστεί τον κόσμο πέρα απ’ το δικό τους ακροούρανο.
Τον αναζητά μέσα από το ραδιοφωνάκι του, τις εφημερίδες, τα τραγούδια, το διάβασμα, τα ομηρικά έπη και προσπαθεί να εκφραστεί πλάθοντας μύθους, διηγούμενος ιστορίες και παραμύθια, υποδυόμενος τον τοπικό μυθικό ήρωα, τον Αίαντα τον Λοκρό.
Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Μυρτώ, που ήρθε για τις καλοκαιρινές της διακοπές στο χωριό, και τη μαγεύει με τη φαντασία, τις γνώσεις του και την αστείρευτη ομορφιά της φύσης.
Όλα αυτά όμως σημαδεύονται από ένα τραγικό γεγονός που τον στιγματίζει βαριά και πυροδοτεί έναν πολυετή κύκλο περιπέτειας.
Απρόοπτα, συμπτώσεις, στημένα γεγονότα και η σκληρή πραγματικότητα διατηρούν μέχρι τέλους μιαν απνευστί αστυνομική περιπέτεια, στην οποία πρωταγωνιστές αναδεικνύονται οι βαθιές ανθρώπινες αξίες, η δύναμη της φιλίας και της αγάπης, καθώς και το ανεξίτηλο λεύτερο πνεύμα της νιότης, που περικλείεται στην άγνωστη λέξη «Νικώσα».
Η Νικώσα θα σας συναρπάσει με τις ζωηρές περιγραφές, τη γοργή αφήγηση και το ψυχογραφικό βάθος της.
Νικώσα 
Μυθιστόρημα
συγγραφέας: Τάσος Πασπάλας
Isbn:978-960-579-109-4
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 2504

ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ - Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

4* Golden Coast Hotel & Bungalows - Νέα Μάκρη

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Golden Coast Hotel & Bungalows - Νέα Μάκρη
4* Golden Coast Hotel & Bungalows - Νέα Μάκρη-20%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα
 All Inclusive
 Μπροστά στην Παραλία!
✔ Free WiFi στους κοινόχρηστους Χωρους ✔ Δημόσιος Χώρος Στάθμευσης
★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Εσωτερική Πισίνα
€224 από €279

Εβρος : Το έγκλημα της Ευρώπης, οι αποφάσεις που ελήφθησαν και η πρόκληση της Ελλάδας

Εβρος : Το έγκλημα της Ευρώπης, οι αποφάσεις που ελήφθησαν και η πρόκληση της Ελλάδας
img_10731583058426-1-600x400.jpg

Έρχονται προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες (έγγραφα)