Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ - Ο απόλυτος οδηγός 💪

 




❦ Νέες Κυκλοφορίες 📚





Τα φαντάσματα του Δεκέμβρη
Μυθιστόρημα
Λευτέρης Γιαννακουδάκης
Τιμή €18
Σελ. 300
ISBN 978-960-03-7182-6
Αθήνα, Δεκέμβρης 2008. Ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής δολοφονείται από έναν αστυνομικό, και η πόλη αναφλέγεται. Ο Αλεξάγγελος Ελεφάντης, λάτρης της ροκ και πρώην πυγμάχος, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θύελλας, όταν κληρονομεί ένα σημαντικό ποσό, μια μυστηριώδη κόρη και έναν πεισματάρικο σκύλο. Με την πόλη σε χάος και τα φαντάσματα του παρελθόντος να τον καταδιώκουν, ο Αλεξάγγελος πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από μια σειρά γεγονότων που συνδέονται με έναν άλλο Δεκέμβρη, χρόνια πριν.
Το πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ο Μέγας Αλέξανδρος και οι στωικοί φιλόσοφοι συνθέτουν ένα ροκ μυθιστόρημα για μια χώρα που καίγεται, για το παρελθόν που δεν επανέρχεται, για τη σύγκρουση και τον αγώνα.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες
Μυθιστόρημα
Ελισάβετ Παπαδοπούλου
Τιμή €15
Σελ. 224
ISBN 978-960-03-7184-0
Μια ιστορία για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσουν τα προσωπικά μας οικοσυστήματα. Για γονείς που θέλουν το καλό των παιδιών τους, όμως εμποδίζονται από τις προκαταλήψεις τους. Η Λίλα και η Νεφέλη έρχονται από τέτοια σπίτια. Η Νεφέλη έχει παραπανίσια κιλά και μια κοσμική γυναίκα για μητέρα, που θεωρεί το πάχος αναπηρία. Η Λίλα, με μια μάνα θρησκόληπτη και εκδικητική, ψάχνει προστασία στους άντρες. Η Άννα και ο Ίκαρος, αδέλφια όχι από το ίδιο αίμα αλλά από κοινά βιώματα, μπλέκονται στη ζωή των κοριτσιών. Η φιλία, στην περίπτωσή τους, επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι κατεστραμμένοι ψυχισμοί σε συνθήκες αποδοχής γιατρεύονται και ανθίζουν.
Ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται σε κλειστά δωμάτια, όμως ανοιγοκλείνει τα παράθυρα που κοιτούν την κοινωνία, τους θεσμούς, την εξουσία. Μέσα και έξω από τα δωμάτια αυτά, σκοντάφτουμε στη σχέση που έχουν με το σώμα τα νέα κορίτσια, στον φυλετικό ρατσισμό και στον ρατσισμό της εικόνας, σε άντρες κακοποιητικούς αλλά και σε άντρες τρυφερούς.
Στο τέλος μπορεί να υποψιαστούμε πως δεν φέρνει πάντα η «τέλεια ζωή» την ευτυχία. Μερικές φορές τα τραύματα τα καταφέρνουν καλύτερα, επειδή διατηρούν στη μνήμη τους την τέχνη της επούλωσης.

Ρετούς
Μυθιστόρημα
Μιχάλης Φακίνος
Τιμή €14
Σελ. 168
ISBN 978-960-03-7173-4
Ελλάδα. Αθήνα. Κυψέλη. Δώμα σε ταράτσα. Πρώτοι μήνες του κορονοϊού. Μια γυναίκα μόνη σε καραντίνα. Παίζει σκάκι με αντίπαλο τον Χρόνο και τα αόρατα γίνονται ορατά καθώς εισβάλλει το παρελθόν. Τα πρόσωπα στην παλιά φωτογραφία ζωντανεύουν και ζητούν εξηγήσεις. Στον καθρέφτη η Ρετούς βλέπει τον άλλον της εαυτό. Σπαράγματα ζωής την οδηγούν στην τρύπα όπου έπεσε η Αλίκη για να φτάσει όχι στη Χώρα των Θαυμάτων αλλά στη Χώρα του Χτες, εκεί όπου σκοτεινά μυστικά κρύβονται σε μια κόκκινη γόβα στιλέτο, στις ανίερες ζωγραφιές μιας επαναστάτριας Παναγίας, σε ήχους ονείρων, αινιγματικές φράσεις, ξεχασμένες οσμές και σκόνη απ’ τη Σαχάρα, σ’ έναν «τρυφερό» Οιωνό, κι όλα αυτά υπό το βλέμμα μιας συμμορίας παπαγάλων που αναγγέλλει παλιές καταστροφές… Και τότε ένα μπουκάλι μ’ ένα μήνυμα μέσα του πέφτει εξ ουρανού. Από άγνωστο ναυαγό. Σαν κι αυτήν.
Ένα μυθιστόρημα όπου ο Χρόνος μ’ ένα πινέλο στο χέρι ρετουσάρει, ωραιοποιώντας ή μουντζουρώνοντας, τη Μνήμη.



Διαλέξεις και ομιλίες (1937-1958)
Αλμπέρ Καμύ
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
Τιμή €18
Σελ. 336
ISBN 978-960-03-6631-0
Νόμπελ Λογοτεχνίας
Στον τόμο συγκεντρώνονται τριάντα τρία κείμενα από δημόσιες παρεμβάσεις του σπουδαίου νομπελίστα συγγραφέα. Η φήμη του ως δημιουργού και το κύρος του ως διανοούμενου είχαν καταστήσει τις απόψεις του περιζήτητες παντού. Ο εξεγερμένος Αλμπέρ Καμύ τοποθετείται στο επίκεντρο του παραλόγου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τόσο την κοινή μας μοίρα όσο και την ατομική ελευθερία του καθενός. Κινούμενος με ηθική συνέπεια από το ένα ζήτημα στο άλλο, εκφράζει και αποσαφηνίζει μια στράτευση η οποία σκοπό έχει να ξαναδώσει φωνή, πρόσωπο και αξιοπρέπεια σε εκείνους που τα στερήθηκαν εξαιτίας μισού αιώνα σάλου και οργής. Παράλληλα, θίγει την εσφαλμένη χρήση των λέξεων και την υπερβολή των ιδεών που μεταμόρφωσαν τον άνθρωπο σε λύκο για τον ίδιο του τον εαυτό. Υπάρχει μια «Κρίση του Ανθρώπου». Ο Καμύ την καταγράφει και την εξηγεί, διατυπώνοντας συστηματικά τις αιτίες και τα συμπτώματά της. Γνωρίζει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι ο πολιτισμός και το αίσθημα αδελφοσύνης που ενώνει τους ανθρώπους στον αγώνα τους ενάντια στο πεπρωμένο τους. «Προτιμώ τους στρατευμένους ανθρώπους από τις στρατευμένες λογοτεχνίες. Θάρρος στη ζωή και ταλέντο στο έργο δεν είναι και λίγο», έγραφε στα Σημειωματάριά του.
[…] Διότι εάν τίποτα δεν είναι αλήθεια ή ψέμα, εάν τίποτα δεν είναι καλό ή κακό, και εάν η μόνη αξία είναι η αποτελεσματικότητα, τότε ο κανόνας θα είναι ότι οφείλεις να αποδείξεις πως είσαι ο πιο αποτελεσματικός, δηλαδή ο πιο ισχυρός. Ο κόσμος δεν είναι πλέον μοιρασμένος σε ανθρώπους δίκαιους και άδικους, αλλά σε αφέντες και δούλους.
Αυτός που έχει δίκιο είναι αυτός που υποδουλώνει […]. Κοιτάξτε λοιπόν τα πράγματα γύρω σας, και δείτε εάν δεν είναι ακόμη αληθινά. Μας εξουθενώνει η βία και μας πνίγει. Είτε στα έθνη είτε στον κόσμο, η δυσπιστία, η μνησικακία, η απληστία, ο αγώνας για την εξουσία εξυφαίνουν τώρα ένα σκοτεινό και απελπισμένο σύμπαν όπου ο κάθε άνθρωπος υποχρεούται να ζει στο παρόν, και η λέξη «μέλλον» αυτή καθαυτήν συμβολίζει γι’ αυτόν την αγωνία σε όλες τις μορφές της· παραδομένος σε αφηρημένες δυνάμεις· ισχνός και καταπονημένος από μια ορμητική ζωή· μακριά από φυσικές αλήθειες, γαλήνιες ενασχολήσεις, την απλή ευτυχία.
Η κρίση του ανθρώπου, 1946

Η θάλασσα δεν βρέχει τη Νάπολη
Άννα Μαρία Ορτέζε
Μετάφραση: Μαρία Φραγκούλη
Τιμή €14
Σελ. 192
ISBN 978-960-03-7194-9
Όταν εμφανίστηκε το συγκεκριμένο βιβλίο, πολλοί το κατέταξαν στο ρεύμα του «νεορεαλισμού». Ήταν όμως κάτι εντελώς διαφορετικό. Γεννημένο από τη συνάντηση της συγγραφέως με μια πόλη που ήταν και δεν ήταν δική της, μια πόλη η οποία είχε βγει κομματιασμένη από τον πόλεμο (συνάντηση και συγχρόνως αποχαιρετισμός, καθώς η Ορτέζε δεν θα επέστρεφε στη Νάπολη ουσιαστικά ποτέ), το βιβλίο αποτελεί ακριβώς το χρονικό μιας αποξένωσης. Η τραυματισμένη, σπαραγμένη πόλη γίνεται μια οθόνη πάνω στην οποία η συγγραφέας προβάλλει ό,τι η ίδια προσδιορίζει ως δική της «νεύρωση», μια νεύρωση μεταφυσική, μια αδυναμία να αποδεχτεί το πραγματικό και τη ζοφερή του υπόσταση, την τύφλωση της ζωής, μια φρίκη για τον χρόνο που διαβρώνει και καταβροχθίζει το καθετί – και συνάμα η αναγνώριση της «σκοτεινής σαγήνης» της πόλης, του κόσμου. Όλο το βιβλίο, με μια «πυρετώδη και παραισθησιακή» γραφή, αλλά και με υπερβολική ακρίβεια, συνιστά μια κραυγή ενάντια σε εκείνη τη φρίκη, από την οποία το βλέμμα (όπως εκείνο της μικρούλας Εουτζένια τη μέρα που φορά τα γυαλιά, στο πρώτο, αξέχαστο διήγημα) θα ήθελε να αποστραφεί, χωρίς ωστόσο να το κατορθώνει.


Περασμένα παραμύθια
Γιώργος Παυλάκης
Τιμή €10
Σελ. 64
ISBN 978-960-03-7208-3
Ίσως έτσι γεννιέται το ποίημα, ξύνοντας πληγές και μνήμες. Προσπαθώντας να μορφώσεις κάποιον και αυτός να λερώνει ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Όσο κοντινότερος ο δεσμός τόσο χειρότερο το χτύπημα. Και τι να πεις για την επόμενη μέρα, θα υπάρξει το μέλι; Έτσι ήρθε το ποίημα ζητώντας να βγει, να φέρει κάθαρση. Περιμένει υπομονετικά, ζητώντας κάπου-κάπου ένα χάδι, σαν τη γάτα. Αλλά τι είναι ένα ποίημα; Αυτό μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ.


Η κούνια
Συγγραφέας/Εικονογράφος: Μπρίτα Τέκεντρουπ
Μετάφραση: Ελένη Μαρκοπούλου, Αγγελική Κορρέ
Τιμή €20
Σελ. 160
ISBN 978-960-03-7206-9
Σε αυτό το υπέροχο βιβλίο της διάσημης και πολυβραβευμένης συγγραφέως και εικονογράφου Μπρίτα Τέκεντρουπ μια κούνια σε έναν λόφο με θέα τη θάλασσα είναι το σημείο για να συναντήσεις άλλους ανθρώπους, να κάνεις νέους φίλους, αλλά και για να μείνεις μόνος με τις σκέψεις σου. Είναι ένα μέρος γεμάτο χαρά και γέλια, αλλά κι ένα μέρος όπου συμβαίνουν αλλαγές και βιώνονται απώλειες. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα παιδιά μεγαλώνουν στην κούνια, ονειρεύονται το μέλλον, έχουν ανησυχίες, φεύγουν και επιστρέφουν ως γονείς.
Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους που υμνεί το αντικείμενο που θυμίζει την πορεία της ζωής και έχει ταυτιστεί όσο κανένα με την παιδική ηλικία.

Η λεωφόρος
Ζαν-Φρανσουά Σενεσάλ
Μετάφραση: Άννα Κοντολέων
Τιμή €14
Σελ. 296
ISBN 978-960-03-7006-5
Ο Κρις έχει σώμα νεαρού άνδρα αλλά μυαλό παιδιού. Η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα δέκατα όγδοα γενέθλιά του αναγκάζοντάς τον να τα βγάλει πέρα μόνος του. Στην αρχή, κυριευμένος από την απόγνωση, καταφέρνει να ξανασταθεί στα πόδια του και να συντηρηθεί δουλεύοντας ως θυρωρός στο κτίριο όπου μένει. Για να απαλύνει τον πόνο και τη μοναξιά του, ο Κρις μιλάει νοητά στην απούσα μητέρα του για την καθημερινότητά του. Φαινομενικά αβοήθητος, αυτός ο αξιαγάπητος χαρακτήρας, που είναι γεμάτος ειλικρίνεια, γίνεται φίλος με ανθρώπους που θα τον στηρίξουν και τους οποίους θα στηρίξει κι εκείνος σε αντάλλαγμα, επιδεικνύοντας ασυνήθιστη δύναμη και ωριμότητα. Με τη Λεωφόρο, ο Ζαν-Φρανσουά Σενεσάλ προσφέρει μια συγκινητική ιστορία, σκληρή όσο και τρυφερή, αστεία και τραγική, γραμμένη σε μια γλώσσα απαράμιλλης ομορφιάς.


Καλά θα πάει αυτό – 2024 Ancient Memes Ημερολόγιο
Κείμενα: Κώστας Τουλάκης, Ισμήνη Βιλλιώτη
Σχεδιασμός: Βαγγέλης Χαντζής
Τιμή €10
Σελ. 128
ISBN 978-960-03-7205-2
Το ημερολόγιο που πολλοί ζήτησαν ήρθε επιτέλους για να σου υπενθυμίζει με χιούμορ –κάθε φορά που θα νομίζεις ότι το 2024 θα είναι η χρονιά σου– πως τελικά «Καλά θα πάει αυτό».
Στην τσάντα σου, στο γραφείο σου, στο κομοδίνο σου, στη βαλίτσα σου, πάνω στο καλαθάκι της τουαλέτας, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, το ημερολόγιο που κρατάς θα είναι πάντα δίπλα σου σαν συγγενής που σου ζητάει δανεικά και δεν μπορείς να ξεφορτωθείς.
Οι χαρακτήρες των Ancient Memes μέσα από τις σελίδες αυτού του ημερολογίου, που δεν είναι μόνο ημερολόγιο, προβλέπουν, περιγράφουν, θυμούνται την καθημερινότητα και τη ζωή μέσα από τη δική τους ματιά και με τον μοναδικό τους χιουμοριστικό και ιδιαίτερα σατιρικό τρόπο.



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε στα τρία



Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε στα τρία



Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024-Τι περιλαμβάνει για την Υγεία



Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024-Τι περιλαμβάνει για την Υγεία
Αυξημένη θα είναι η επιχορήγηση στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ κατά 338 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό του κράτους. Ακόμη προβλέπεται η αναμορφωση του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ, η ολοκλήρωση έργων του ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Καυσόξυλα: Πιο φθηνά σε σχέση με πέρυσι -Πού κυμαίνονται οι τιμές



Καυσόξυλα: Πιο φθηνά σε σχέση με πέρυσι -Πού κυμαίνονται οι τιμές






Μίνι ασφαλιστικό: Μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα - Νέες διατάξεις για ανέργους


Μίνι ασφαλιστικό: Μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα - Νέες διατάξεις για ανέργους
Σημαντικές αλλαγές στο «καθεστώς» που διέπει τα επιδόματα των ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ και νέες διατάξεις που αφορού...



Με 10 τρόπους σβήνει αποδείξεις το παράνομο λογισμικό!


Με 10 τρόπους σβήνει αποδείξεις το παράνομο λογισμικό!
Ούτε η χρήση των POS δεν αποτρέπει τη χρήση του παράνομου λογισμικού το οποίο χρησιμοποιούν επιτήδειοι, προκει...



Τριπλασιάστηκαν οι απάτες με ηλεκτρονικές πληρωμές


Τριπλασιάστηκαν οι απάτες με ηλεκτρονικές πληρωμές
Τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι απάτες με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, σημειώνοντας αύξηση 204%. Η Τράπεζα ...


Φάμελλος: Η ΝΔ επέλεξε να συγκαλύψει τις ευθύνες Καραμανλή για τα Τέμπη


Φάμελλος: Η ΝΔ επέλεξε να συγκαλύψει τις ευθύνες Καραμανλή για τα Τέμπη
«Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την αλήθεια και έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με το δίκαιο», αναφέρει σε δηλώσεις του...


Πληρωμή επιδομάτων σε κάρτες: Αναλυτικά η διαδικασία όπως εντάχθηκε στο ν/σ



Πληρωμή επιδομάτων σε κάρτες: Αναλυτικά η διαδικασία όπως εντάχθηκε στο ν/σ