Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

🗣 Διαβάστε φωναχτά με το παιδί σας βιβλία για υγιείς τρόπους συμπεριφοράς 📚

 









📙 Ανακαλύψτε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μίνωας!




Αγαπητοί αναγνώστες,
Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του πλούσιου εκδοτικού προγράμματός μας, γεμάτο σασπένς, ανατροπές, δολοφονίες, αλλά και ρομαντικές ιστορίες, διλήμματα και προκλήσεις που απαιτούν από τους χαρακτήρες δύσκολες αποφάσεις.
Τα νέα μας βιβλία θα είναι διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία από τις
20 Μαΐου.
Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μια σύντομη περιγραφή των νέων
βιβλίων μας.


Το άλλο κορίτσι
Ειρήνη Βαρδάκη
Ένα βιβλίο στον σφυγμό των γεγονότων, το οποίο θίγει τη φρίκη του βιασμού, τη δύναμη των social media και του cancel culture, ενώ εξερευνεί πού μπορεί να οδηγήσει το bullying μεταξύ ανηλίκων.
H Χαρά είχε τα πάντα. Η Μία δεν είχε τίποτα. Δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες θα εμπιστευτούν το λάθος άτομο και θα βιώσουν τον ίδιο εφιάλτη. Σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία διάλεξε προσεκτικά την πλευρά που θα φωτίσεις.


Ο δολοφόνος στις σελίδες
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Μπορεί η τέχνη να εμπνεύσει έναν δολοφόνο;
Μόνο ένας πραγματικός λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτή τη σειρά εγκλημάτων.
Ένας φόρος τιμής στην αστυνομική λογοτεχνία και στους λαμπρότερους εκπροσώπους της.



Κλυταιμνήστρα
Costanza Casati
Μετάφραση: Ντόρα Δαρβίρη
Τις βασίλισσες τις ξεχνούν ή τις μισούν. Η Κλυταιμνήστρα ξέρει ήδη ποια επιλογή της ταιριάζει καλύτερα. Αν δεν της δοθεί η εξουσία, θα την πάρει μόνη της, θα εκδικηθεί για όλες τις αδικίες που υπέστη και όσα αναγκάστηκε να θυσιάσει. Μια συναρπαστική ιστορία δύναμης, μίσους, αγάπης, μιας αξέχαστης βασίλισσας που σκόρπισε άγρια τον θάνατο σε όσους την αδίκησαν.

Η κόρη του διοικητή
Catherine Hokin
Μετάφραση:
Αναστασία Δεληγιάννη
Γερμανία, 1945: Η Χάνι παρακολουθεί τον πατέρα της να γίνεται ένας σκληρός και απάνθρωπος διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης. Αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της και να συνεργαστεί με τους Συμμάχους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αντιταχθεί στην οικογένειά της. Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει το απίστευτο θάρρος των απλών ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αλφάβητο της σιωπής
Delphine Minoui
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Η καταστολή που επιβάλλει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ανελέητη και βίαιη. Χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και πανεπιστημια­κοί φιμώνονται από μια κυνική εξουσία, επιδέξια στο να χειραγωγεί την κοινή γνώμη. Ο Γκιοκτάι, ένας ιδεαλιστής καθηγητής, υπογράφει με θάρρος ένα κείμενο διαμαρτυρίας και καταλήγει στη φυλακή, το έργο του όμως θα συνεχίσει η Αϊλά και όσοι εμπνεύστηκαν από αυτόν.
Το αλφάβητο της σιωπής είναι ένας ύμνος στην ελευθερία που θεωρούμε δεδομένη και ένας φόρος τιμής στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΤΩΝ 10.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 25 ΓΛΩΣΣΕΣ
Μοιραίες χάριτες
Louise Penny
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Η Σι Σι ντε Πουατιέ πέθανε από ηλεκτροπληξία στη μέση μιας παγωμένης λίμνης, μπροστά σε ολόκληρο το χωριό, ενόσω παρακολουθούσε το ετήσιο τουρνουά κέρλινγκ. Κι ωστόσο κανείς δεν είδε τίποτα. Ή μήπως προσπαθούν να καλύψουν τον δολοφόνο;

Τα χρόνια της αθωότητας
Edith Wharton
Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα
Ένα σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται ανάμεσα στον Νιούλαντ Άρτσερ, έναν νεαρό φέρελπι δικηγόρο της υψηλής κοινωνίας, την όμορφη και αθώα Μέι Γουέλαντ και τη γοητευτική, αντισυμβατική κόμησσα, Έλεν Ολένσκα. Ένα διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα στο καθήκον και την αγάπη, ένας ύμνος στη γυναικεία δύναμη!




Εφηβεία, μια αλλόκοτη περίοδος
Cara Natterson, MD &
Vanessa Kroll Bennett
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει γύρω από την εφηβεία. Ξεκινά κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα και διαρκεί περισσότερο. Το βιβλίο αυτό θα προετοιμάσει τους γονείς ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τα παιδιά τους και να μπορέσουν να τα υποστηρίξουν καλύτερα σε αυτή την αλλόκοτη περίοδο!

Στην κορυφή της ευτυχίας
Ferran Cases
Μετάφραση: Μαρία Τσαρουχίδου
Στη διαδρομή ανάβασης στην κορυφή του Ολύμπου, ο Ferran Cases αναθεωρεί τον τρόπο ζωής, βρίσκει την αξία του διαλογισμού και χρήσιμους τρόπους για να αποβάλλει το άγχος και να αξιοποιήσει από την αρχή μια πιο γαλήνια ζωή. Μέσα από τη δική του ιστορία, μας καθοδηγεί στο πώς επιτυγχάνει την εσωτερική αρμονία και πώς πραγματοποίησε τα όνειρά του, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης επιχείρησής του.


ΣΕΙΡΑ 81 ΤΙΤΛΩΝ
Οι τρεις σωματοφύλακες
Αλέξανδρος Δουμάς
Ηλικία: 8-12 ετών
Οι γενναίοι και ατρόμητοι σωματοφύλακες του βασιλείου μάς διδάσκουν ότι με αμοιβαία υποστήριξη, η αφοσίωση και η ανδρεία μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια.
Ένα βιβλίο υπόδειγμα για τις ανθρώπινες αξίες και κυρίως τη φιλία!

Ο τελευταίος των Μοϊκανών
Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ
Ηλικία: 8-12 ετών
Ο τελευταίος των Μοϊκανών θεωρείται το μεγαλύτερο αριστούργημα του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, βραβεύτηκε με Όσκαρ και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία.


ΣΕΙΡΑ 9 ΤΙΤΛΩΝ
Η Κίτι στο Σεν Κλερ
Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη
Ηλικία: 7-11 ετών
Οι περιπέτειες των μαθητριών του Σεν Κλερ συμπληρώνονται με το ένατο βιβλίο της σειράς! Σκανταλιές, αταξίες και άπειρες φάρσες χαρακτηρίζουν τη ζωή των κοριτσιών που διεκδικούν τη θέση της νέας αρχηγού του σχολείου!


ΣΕΙΡΑ 11 ΤΙΤΛΩΝ
5 Λαγωνικά, Το μυστήριο της έπαυλης
Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου
Ηλικία: 7-11 ετών
Ένας πολύτιμος πίνακας λείπει από την πινακοθήκη, ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται όλη η καλή κοινωνία. Ένα μυστήριο για τα αχτύπητα 5 Λαγωνικά, μία από τις πιο επιτυχημένες διαχρονικές σειρές της κορυφαίας Ένιντ Μπλάιτον!


ΣΕΙΡΑ 14 ΤΙΤΛΩΝ
Σέρλοκ Χολμς:
Ο αντίχειρας του μηχανικού
Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή
Ηλικία: 7-11 ετών
Κάθε μικρός ερευνητής έχει για πρότυπο τον Σέρλοκ Χολμς και τις περιπέτειές του!
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενισχύσουν οι μικροί αναγνώστες την παρατηρητικότητά τους και τη σύνθετη σκέψη προκειμένου να λύσουν κάθε μυστήριο.


ΣΕΙΡΑ 8 ΤΙΤΛΩΝ
Οι Μυστικοί Επτά:
Το αίνιγμα του σκοτεινού δωματίου
Ένιντ Μπλάιτον
Ηλικία: 7-11 ετών
Η ομάδα των θαρραλέων παιδιών έχει πολλά αινίγματα να λύσει. Ένα αεροπλανάκι που δεν επέστρεψε ποτέ, ένας εξαγριωμένος κηπουρός και φυσικά αυτό που μπορεί να κρύβεται πίσω από το σκοτεινό δωμάτιο!


ΣΕΙΡΑ 12 ΤΙΤΛΩΝ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 14 ΓΛΩΣΣΕΣ
Ο Μούργος στο αγρόκτημα
Κολά Γκουτμάν,
Μαρκ Μπουταβάν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ηλικία: 5-8 ετών
Μια ξεκαρδιστική σειρά βιβλίων με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του. Αυτή τη φορά ανακαλύπτει πώς είναι η ζωή για τα ζώα στο αγρόκτημα!




ΣΕΙΡΑ 28 ΤΙΤΛΩΝ
250.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ
Μόγλης, Το βιβλίο της ζούγκλας
Ράντγιαρντ Κίπλινγκ
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Ηλικία: 4-8 ετών
Η κλασική ιστορία του Μόγλη μάς διδάσκει τη σημασία των αξιών, της ηθικής και της αλληλεγγύης.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Τα πρωταθλητάκια
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης
Ηλικία: 2-6 ετών
Η νέα ξεκαρδιστική σειρά του αχτύπητου διδύμου, Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση, με επίκεντρο τη στρογγυλή θεά! Γνωρίστε τα πρωταθλητάκια μέσα από δώδεκα ιστορίες ποδοσφαίρου!







ΣΕΙΡΑ18 ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
The Little Mythology Series
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης
Ηλικία: 2-6 ετών
Η πολυαγαπημένη σειρά μυθολογίας από μικρούς και μεγάλους τώρα διαθέσιμη και στα αγγλικά με περισσότερους τίτλους! Ιδανικό υποστηρικτικό υλικό για παιδιά που ξεκινούν την εκμάθηση των αγγλικών από πολύ μικρή ηλικία.





ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Το άτακτο καπέλο
Χριστίνα Αποστολίδη
Εικονογράφηση: Σεραφείμ Στρουμπής
Ηλικία: 2-6 ετών
Οι αταξίες του ψηλού μαύρου καπέλου φέρνουν απρόοπτα και μπελάδες στον μάγο που γίνεται έξαλλος μαζί του!
Μια ιστορία που μας προτρέπει να μη χάσουμε ποτέ την παιδική μας διάθεση που δίνει χρώμα στη ζωή!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Ζικ & Ζακ, Μια μαγική βόλτα στο πάρκο
Κυριάκος Αθανασιάδης
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Ηλικία: 2-6 ετών
Η πρώτη περιπέτεια των Ζικ & Ζακ ξεκινά μετακομίζοντας στην Τοσοδούπολη γεμάτοι ενθουσιασμό για νέες εξερευνήσεις! Μια ιστορία για την προσαρμογή, τις αλλαγές και πώς να αντιμετωπίσουμε τα απρόοπτ
ΣΕΙΡΑ 4 ΤΙΤΛΩΝ
Μικρές ιστορίες
για παιδιά 4 ετών
Στεφάνο Μπορντιλιόνι
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Ηλικία: 2-6 ετών
Μια συλλογή ιστοριών που βοηθά στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από το πρωινό ξύπνημα μέχρι τον ύπνο τους!

BEST SELLER ΣΕΙΡΑ 23 ΤΙΤΛΩΝ
O Τίμος μαθαίνει κολύμπι
Εμάνιελ Μασονό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ηλικία: 2-4 ετών
Ο Τίμος προετοιμάζεται για το καλοκαίρι με μαθήματα κολύμβησης! Μια ιστορία για τον ενθουσιασμό αλλά και τις ανησυχίες μιας καινούριας δραστηριότητας!

ΣΕΙΡΑ 4 ΤΙΤΛΩΝ
Ο Αστέρης
Σαρλότ Μουντλίκ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ηλικία: 2-4 ετών

Ο Αστέρης στην παραλίαΟ Αστέρης δεν βλέπει την ώρα να καλοκαιριάσει για να ξεκινήσει το ατελείωτο παιχνίδι στην παραλία! Ζήτω οι διακοπές!
Ο Αστέρης στον γιατρόΟ Αστέρης πηγαίνει στον γιατρό για να κάνει ένα εμβόλιο και νιώθει λίγο ανήσυχος.



ΣΕΙΡΑ 5 ΤΙΤΛΩΝ
Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια, Τα σπορ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ηλικία: 3-6 ετών
Η συνέχεια της εικονογραφημένης μικρής εγκυκλοπαίδειας καταπιάνεται με τα σπορ! Βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν τα οφέλη της κίνησης και της σωματικής δραστηριότητας, καθώς και να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα.


Το μεγάλο βιβλίο ασκήσεων
για το Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο
Κλερ Σαμπό
Παιδαγωγική επιμέλεια: Χαρά Κατσαρή
Ηλικία: 4-6 ετών

Δυο βιβλία που μεταδίδουν στα παιδιά τη χαρά της μάθησης και της γνώσης, φέρνοντάς τα σε επαφή με τους αριθμούς, τα γράμματα, τα σχήματα, τα χρώματα και πολλά άλλα, μέσα από 120 εκπαιδευτικές δραστηριότητες γεμάτες χρώμα και φαντασία! Προσαρμοσμένα στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή. Ιδανικά τόσο για γονείς όσο και για εκπαιδευτικούς.

Με μολύβι και χαρά ξεκινώ:
Τα γραμματα, Οι αριθμοί
Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
Ηλικία: 2-6 ετών

Μια νέα σειρά που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα ώστε να σχηματίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Με ευφάνταστες προγραφικές ασκήσεις και μοντέρνο σχεδιασμό από τη Νικολέττα Φιλιππίδη.
ΣΕΙΡΑ 5 ΤΙΤΛΩΝ
500 αυτοκόλλητα
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης
Ηλικία: 2-6 ετών
Τρεις νέοι τίτλοι διαδραστικών βιβλίων με 500 αυτοκόλλητα για να προσθέσετε στη συλλογή σας! Για δημιουργική και διασκεδαστική απασχόληση, βασισμένα στις αγαπημένες σειρές των Κωνσταντινίδη και Μητρούση «Μικρή μυθολογία» και «Μικροί δεινόσαυροι».




ΣΕΙΡΑ 4 ΤΙΤΛΩΝ
Δες τι κρύβεται
Ηλικία: 0-4 ετών
Μέσα από δέκα σελίδες με πολλές εκπλήξεις τα μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν, μαθαίνοντας τα πάντα για την άγρια φύση και τη φάρμα! Μια σειρά που αναπτύσσει την παρατηρητικότητα, την προσοχή και τη μνήμη.


Βιβλία δραστηριοτήτων Disney
Ηλικία: 2-6 ετών
Πέραστε ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί με τους πιο διάσημους ήρωες της Disney και όλη την αγαπημένη σας παρέα!
Απίθανες δραστηριότητες και παιχνίδια, ζωγραφική, αλλά και τα φανταστικά αυτοκόλλητα του βιβλίου θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά και αυτό το καλοκαίρι!



ΣΕΙΡΑ 39 ΤΙΤΛΩΝ
Χρωμοπινελιές με πόστερ
Ηλικία: 2-6 ετών
Χρωματίστε τις περιπέτειες των αγαπημένων ηρώων της Disney!



ΣΕΙΡΑ 51 ΤΙΤΛΩΝ
250 αυτοκόλλητα
Ηλικία: 2-6 ετών
Yπέροχες δραστηριότητες και φανταστικά αυτοκόλλητα για πολλή διασκέδαση!


ΣΕΙΡΑ 13 ΤΙΤΛΩΝ
Βάζω χρώμα και κολλάω
Ηλικία: 2-6 ετών
Οι αγαπημένοι σου φίλοι είναι εδώ και σε περιμένουν για πολύ χρώμα και διασκέδαση με τα πιο εντυπωσιακά αυτοκόλλητα που έχεις δει ποτέ!


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Πού κρύβεσαι;
Ηλικία: 0-3 ετών
Άνοιξε τα παραθυράκια του βιβλίου και ανακάλυψε πού κρύβεται κάθε αγαπημένος σου χαρακτήρας.

Πού κρύβεσαι, Όλαφ;Ο Όλαφ και οι φίλοι του σε περιμένουν να παίξετε κρυφτό!
Πού κρύβεσαι, Σίμπα;Ο μικρός Σίμπα και οι φίλοι του σε περιμένουν να παίξετε κρυφτό!