Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 24-11-2015/1100 B
Α.Α. 35/2015

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (24-11-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
A. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (24-11-2015) 

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
Β. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (25-11-2015):
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ
ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
2. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ.
3. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΡΧIKA ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
Γ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (26-11-2015):
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΛΛΑ
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙOΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
2. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
Δ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27-11-2015) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ
ΧΩΡΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Simrad Argus X-Band Radar

Simrad Argus X-Band Radar 
Καινοτομία και εξέλιξη στην τεχνολογία του Radar
H Simrad παρουσιάζει τη νέα σειρά X-Band ΙΜΟ Radar ARGUS. Τα Radar ARGUS προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ικανότητα ανίχνευσης στόχων στην επιφάνεια της και χαρακτηρίζονται από την ευελιξία εγκατάστασής τους που τα κάνουν ιδανικά ακόμα και για μικρότερα ή και High-Speed σκάφη.

Κύρια χαρακτηριστικά
- Σχεδιασμένο να πληρεί τα standard IEC-62388 των radar πλοήγησης
- Πομποδέκτης 12 ή 25kW με 6’ ή 9’ πόδια κεραία
- Ευέλικτη εγκατάσταση με διακριτά μέρη ή stand alone ανάλογα με της περίσταση
- Ηλεκτρονικό modulator με τεχνολογία mosfet
- Magnetron 3ης γενιάς για μεγαλύτερη διάρκεια
- Low noise Amplifier το οποίο μειώνει συνολικά τον εκπεμπόμενο ήχο
- Λειτουργίες ελεγχόμενες από μικρο-υπολογιστή
- Σειριακή σύνδεση με τηλεμετρία και remote control για ρυθμίσεις
- Ενσωματωμένη λειτουργία self-test για την τροφοδοσία και τις ρυθμίσεις του modulator
- Αντικραδασμική κατασκευή για την αποφυγή πολλαπλών σαρώσεων
- Performance monitor
- Περιστροφή 40 ή 20 rpm
- Εύκολη plug & play εγκατάσταση
Στην ελληνική μυθολογία ο Άργος ο Πανόπτης ήταν τερατόμορφος γίγαντας, θρυλικός φρουρός της ερωμένης του Δία Ιούς. Ήταν γνωστός ως πανόπτης γιατί είχε εκατό μάτια διάσπαρτα σε όλο του το σώμα ώστε να βλέπει περιμετρικά και υποτίθεται ότι μόνο μερικά από τα μάτια «κοιμούνταν» σε κάθε στιγμή, ενώ πάντα θα υπήρχαν κάποια που θα έμεναν ανοικτά για να συνεχίζει το έργο του απρόσκοπτα. (πηγή: Wikipedia)
Το radar Simrad Argus πληρεί τους νέους κανονισμούς του IMO. Η αρθρωτή του σχεδίαση επιτρέπει την εγκατάστασή του είτε ως stand-alone λύση με pedestal είτε χωνευτό στην κονσόλα ως black-box. Στη βασική του έκδοση περιλαμβάνει λειτουργία Full ARPA, AIS, και ηλεκτρονικό interswitch για εγκατάσταση δύο μονάδων.
Το radar διατίθεται με τις παρακάτω επιλογές οθόνης: 19”, 23” και widescreen 27”, είτε με βάση επιτραπέζιας στήριξης, είτε χωνευτά στην κονσόλα ή σε stand-alone λύση.
Οθόνη Widescreen 26” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Δεύτερο παράθυρο απεικόνισης PPI, ρυθμιζόμενο αυτόνομα
- Δυνατότητα χρήσης του παράθυρου του δεύτερου PPI για κάμερα CCTV, Conning Display κτλ, χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Οθόνες 19” και 23” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Αποθήκευση ρυθμίσεων χειριστή
- Επιλογή θέσης παρουσίασης του PPI από το χειριστή
Δημιουργώντας αντι-πειρατικό σύστημα
Το Simrad ARGUS περιλαμβάνει κάποια κρίσιμα χαρακτηριστικά τα οποία προσθέτουν στην ασφάλεια του σκάφους ή του πλοίου έναντι των πειρατικών επιθέσεων, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του Broadband Radar, το οποίο έχει πολύ κοντινή σάρωση και μηδενική εκπομπή. Οι πειρατικές επιθέσεις συνήθως εκτελούνται όταν τα πλοία κινούνται τη νύχτα και από πίσω ώστε να μη γίνονται αντιληπτές από τα radar πλοήγησης. Κατά κύριο λόγο πλησιάζουν με πολύ μικρά σκάφη τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν μεταξύ των κυμάτων. Οι κεραίες των radar είναι συνήθως εγκατεστημένες μπροστά από τις καμινάδες με τη λογική της ανίχνευσης της πορείας του πλοίου προς τα εμπρός, καθώς επίσης και, λόγω του μεγέθους της κεραίας, δεν είναι δυνατή η εγκατάστασή τους σε στρατηγικά σημεία του πλοίου που θα επέτρεπαν καλύτερη ανίχνευση περιμετρικά του πλοίου.
Το Simrad Argus μπορεί να αξιοποιήσει τη χρήση δύο scanner, απεικονίζοντας και τις δύο λήψεις στην ίδια οθόνη, ώστε να υπάρχει περιμετρική κάλυψη του πλοίου. Επίσης, με το συνδυασμό του Broadband radar της Simrad, αποκτά ακόμη καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος αφού η λεπτομερέστατη απεικόνιση της πιο κοντινής περιμέτρου του πλοίου δεν θα αφήσει κανένα πλοιάριο χωρίς να εντοπιστεί. Και σε αυτήν την περίπτωση, το συμβατικό radar και το broadband εμφανίζονται στην ίδια οθόνη, και πάλι χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Με τη χρήση του Broadband radar, επιτυγχάνεται ολοκληρωμένη σάρωση της περιμέτρου του πλοίου ή του σκάφους, καλύπτοντας τη «σκοτεινή» περιοχή κάλυψης του συμβατικού radar. Οι στόχοι μπορούν να ανιχνευτούν έως και σε 5 μέτρα απόσταση εξασφαλίζοντας ότι όλες οι πιθανές απειλές εντοπίζονται εγκαίρως.











ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News

Υποστηρίξτε την περίθαλψη του Ούσκο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξή σας για τη φροντίδα του Ούσκο. Το ορφανό αρκουδάκι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα πρέπει να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ούσκο και θα ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.
Βοηθήστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να φροντίσει τον Ούσκο, κάνοντας μία δωρεά. Η δωρεά μπορεί να γίνει σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: IBAN No. GR6901102100000021048106351
ALPHA BANK: IBAN No. GR4101407040704002002002926
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No. GR7001722380005238003349718
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε τη δωρεά online μέσω πιστωτικής κάρτας στη διεύθυνση http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation
Κάντε μία δωρεά online
 Ο Ρώμος μεγάλωσε

Ο Ρώμος μας μεγάλωσε! Το ορφανό λυκάκι έχει πλέον ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του και ζει σε περιφραγμένο ελεγχόμενο χώρο. Τρέφεται με ώμο κρέας, δύο φορές τη μέρα, αν και του αρέσουν πολύ και τα μήλα. Καθώς η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι εφικτή, τον επόμενο χρόνο θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο του Λύκου.
Το νέο ημερολόγιο του 2016 είναι έτοιμο

Το νέο επιτραπέζιο ημερολόγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το 2016 έφτασε. Μέσα από τις σελίδες του μπορείτε να γνωρίσετε σημαντικές στιγμές από τη δράση μας τους τελευταίους μήνες. Από τις περιπέτειες του μικρού Πάτρικ, τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, την προσπάθεια που κατεβλήθη για τον Ούσκο και άλλες πολλές στιγμές. Θα το βρείτε στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τιμή: 7€
Αγοράστε το ημερολόγιο
Ο Πάτρικ ετοιμάζεται για την επανένταξ

Ο Πάτρικ το ορφανό αρκουδάκι που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει μεγαλώσει σημαντικά και ζυγίζει πλέον περισσότερα από 30 κιλά. Αυτή την περίοδο η ποσότητα της τροφής που του παρέχεται αυξάνεται σημαντικά για να μπορέσει να αποθηκεύσει το λίπος που θα χρειαστεί για τον χειμέριο ύπνο. Δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε ξηρούς καρπούς όπως κάστανα και καρύδια. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και με την πτώση της θερμοκρασίας να μειωθεί η δραστηριότητα του και να ξεκινήσει η διαδικασία του ύπνου, όπου θα διαμορφώσει την υπάρχουσα φωλιά του ή θα φτιάξει μια καινούρια.
Συνεχίζεται η ανάρρωση του Γιωργάκη

Ο Γιωργάκης, η αρκούδα που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο και ζει πλέον σε ειδικό χώρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μεταφέρθηκε σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων και ζει μόνος του προς το παρόν. Αγαπημένη του συνήθεια είναι να σκαρφαλώνει στα δέντρα, να τρώει καρπούς, κυρίως βελανίδια, και να σκάβει στο έδαφος. Καθημερινά τρώει περίπου 10-12 κιλά τροφής η οποία περιέχει μήλα, ροδάκινα, ψωμί, κ.α. Υπολογίζεται ότι θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο με τις υπόλοιπες αρκούδες το επόμενο καλοκαίρι.
«Έφυγαν» οι Πτολεμαίοι

Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Πτολεμαίος και η Πτολεμαΐδα δεν ζουν πια. Τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν τον Μάϊο του 2000 στο όρος Άσκιο από κυνηγό που εκπαίδευε τους σκύλους του, πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών. Ο Πτολεμαίος τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω όγκων που βρέθηκαν και παρά τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ήταν στο τελευταίο στάδιο. Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του, οι φροντιστές στο Καταφύγιο των Λύκων βρήκαν νεκρή και την αδερφή του που πέθανε από φυσικά αίτια (λόγω μεγάλης ηλικίας). Υπερήλικες και οι δύο, σε ηλικία 15,5 ετών, ήταν πολύ απόμακρα ζώα και δύσκολα μπορούσε κάποιος επισκέπτης να τα παρακολουθήσει στο χώρο, καθώς απέφευγαν τους ανθρώπους.
Δύο θανατηφόρα τροχαία σε λίγες ημέρες

Δύο αρκούδες βρήκαν το θάνατο σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν με λίγες ημέρες διαφορά. Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κορομηλιάς στο ύψος του οικισμού Λεύκης διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ένα αρκουδάκι. Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2.00 π.μ. στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στο ύψος της Expotan.

Lafayette APOLLO PRO CB RADIO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Lafayette APOLLO PRO CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
LAFAYETTE APOLLO PRO CB RADIO

  • 40 ΚΑΝΑΛΙΑ
  • FM/AM
  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 200 ΚΑΝΑΛΙΩΝ(EXPORT)
  • ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ
  • ΑΥΤΟΜΑΤΟ SQL
  • ΕΞΑΠΙΝΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
SPECIFICATIONS
General
Transmitter:
Crystal controlled PLL synthesizer
Receiver:
Double conversion, superheterodyne system
Voltage operation:
DC 13.8 V
Channel step:
10 kHz
Weight:
500 gr.
Dimensions:
140 (D) x 109 (W) x 40 (H) mm
Transmitter
Output power:
4W
Frequency range:
40 ch 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tolerance:
±200 Hz
Modulation sens:
2.5mV (1.25 kHz input)
Modulation capablity:
AM: 85 %
FM: 2 kHz
Receiver
Sensitivity:
AM: -118 dBm (s/n 12dB)
FM: -120 dBm (sinad 12dB)
Tight Squelch close:
up to -47 dBm
Auto Squelch:
-120 dBm
S/N Ratio:
40 dB
Distortion:
3 %
Max power:
4 watt
Audio output power:
min. 2W at 8 Ohms

Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα

Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα

Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα
… Σήκωσαν το χέρι μερικοί! Μετά και άλλοι, και άλλοι, και στο τέλος όλοι, εκτός από τον Νίκο Τσακανίκα!
«Α, κάνατε πολύ καλά που ήρθατε εδώ σε μένα! Θα σας τα μάθω εγώ, γιατί εγώ είμαι δάσκαλος και τα ξέρω, αλλά όταν ήμουν έξι χρονών δεν ήξερα ούτε ένα».
«Εγώ ξέρω ένα», λέει ένας.
«Εγώ δύο», λέει ο άλλος.
«Εγώ τρία», ο τρίτος και πάει λέγοντας.
«Ας σταματήσουμε τις κουβέντες και σηκώστε το χέρι όσοι ενδιαφέρεστε να τα μάθετε όλα!»
Σήκωσαν όλοι το χέρι.
«Εδώ έχουμε απ’ όλα», τους λέω, «και κιμωλίες και πίνακα! Ας ξεκινήσουμε!»
Και αρχίζω να γράφω στον πίνακα με έγχρωμες κιμωλίες, ανάλογα με το χρώμα που ταίριαζε, κάτι σαν αυτά εδώ:….
«Ποιος θα ήθελε να μας διαβάσει τώρα αυτά που έγραψα;» τους λέω!
«Εγώ, κύριε, δεν ξέρω γράμματα και δεν μπορώ να διαβάζω», λέει η Μαρία!
«Ούτ’ εγώ», λέει, ο άλλος κι ο άλλος και η άλλη!
«Καλά, θα σας τα διαβάσω εγώ!»
Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα

Συγγραφέας: Γιάννης Παπαχρήστος
Isbn:978-960-9692-39-7
 Σελίδες: 216
Λιανική Τιμή: 13,5 ευρώ

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Μάνος Στεφανίδης

24 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μάνου Στεφανίδη Τραγούδια για το πένθος την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.
Ποιήματα θα διαβάσουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, φίλοι, το κοινό και ο συγγραφέας.
Την ημέρα της εκδήλωσης ο Μάνος Στεφανίδης θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση με θέμα «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, Το Θέατρο», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος και φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 34
Πειραιάς



Αλέξης Σταμάτης

26 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Σπόρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Το βιβλίο της βροχής την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.
Βιβλιοπωλείο Σπόρος
Δροσίνη 7
Κηφισιά , 210-8086404



Δάφνη Φιλίππου

27 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Βόλου σας προσκαλούν σε συζήτηση με τη συγγραφέα-ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου με αφορμή την κυκλοφορία του ημερολογίου 365 ημέρες γονιός την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Η Δάφνη Φιλίππου θα αναφερθεί σε θέματα που θίγονται στο ημερολόγιο και θα απαντήσει σε ερωτήματα των γονιών.
Public
Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9
Βόλος , 24210-22.904



Ιωάννα Καρυστιάνη

27 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων «Διαδρομές», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής και συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης.
Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ)
Δεκελείας 152
Νέα Φιλαδέλφεια



Βινίτσιο Καποσέλα

28 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το καφενείο «Η Πρίγκηπος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιταλού τραγουδοποιού Βινίτσιο Καποσέλα Τεφτέρι το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χρόνης Βούλτσος, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, θεατρολόγος
Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας.
Καφενείο «Η Πρίγκηπος»
Απόστολου Παύλου 22
Θεσσαλονίκη , 2310-248.188



Ιωάννα Μπουραζοπούλου

29 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο σύλλογος Οι φίλοι του βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Μπουραζοπούλου Η κοιλάδα της λάσπης την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Δημήτρης Αλεξάνδρου.
Αίθουσα «Αρμονία»
Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Θήβα



Ρέα Γαλανάκη

4 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο
Ρήγα Φεραίου 25
Ηλιούπολη , 210-9940110



Αθανάσιος Αλεξανδρίδης

5 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη Το πρωτάκι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης.
Public
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα , 801.11.40000 | 210-8



Ιωάννα Καρυστιάνη

5 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολυχώρος Τέχνης Mabrida σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Φαίδωνα Σοφιανό.
Πολυχώρος Τέχνης Mabrida
Αγίου Γεωργίου & Ελαίας,
Κορωπί , 210-66.20.805