Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Κερδίστε ένα τρίημερο στη Δημητσάνα

  Κερδίστε ένα φθινοπωρινό 3ήμερο στο πέτρινο ξενώνα Εν Δημητσάνη.dimitsanis.jpg

ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΩΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ;


Η κρίση που έχει πιάσει την υποτιθέμενη κυβέρνηση για να μαζέψει λεφτά, δεν περιγράφεται.
Κτυπάει αλύπητα όλες τις ευαίσθητες ομάδες, με τακτικές ΚΛΕΨΙΑΣ.
ΚΛΕΒΕΙ στην κυριολεξία την μπουκιά από το στόμα των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων.
Και διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ!
«Μισθοί, συντάξεις κατάσχονται ως...καταθέσεις
Σε κατάργηση μισθών, συντάξεων αλλά και επιδομάτων ανεργίας ή θέρμανσης προχωρούν οι τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο έπειτα από καταιγίδα εντολών που στέλνουν οι ΔΟΥ κατ' επιταγήν του υπουργείου.  
Το ακατάσχετο που ισχύει για ποσά έως 1.000 ευρώ προσπερνάται με τη «λογική» ότι μετά την πάροδο 24 ωρών από την πίστωση του λογαριασμού το ποσό που υπάρχει θεωρείται κατάθεση και όχι μισθός, σύνταξη ή επίδομα.»
Τα αρπακτικά έβαλαν στο μάτι τα «ψίχουλα» που παίρνει ο κοσμάκης για να φάει, για να πληρώσει το νοίκι του, για να πληρώσει τα φάρμακα του.
Βάζουν χέρι στα ποσά της πείνας, και αφήνουν ΟΛΟΥΣ τους μεγαλοφειλέτες, τους μεγαλοκαρχαρίες να αλωνίζουν σε βάρος του λαού.
Ο κόσμος στενάζει, η φτώχεια  και η ανεργία  καθημερινά «ανεβαίνουν» όλο και περισσότερο, και η «κυβέρνηση», ο ληστής με το ένα χέρι, τραβά τις σάρκες του λαού.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, όπως πάντα το μεγάλο «ζόρι» των πολιτικών, ΔΕΝ είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση της χώρας, αλλά οι δημοσκοπήσεις, οι καρέκλες τους, οι φουσκωμένοι μισθοί τους.
Από την μια «διαβεβαιώνουν» ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα, νέα βάρη στις πλάτες του κοσμάκη, και από την άλλη, την ίδια στιγμή, φορτώνουν το «γομάρι» με πρόσθετο βάρος.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά, αφού ο κόσμος τους αφήνει, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, και ας κάνουν και άλλα.
Και θα κάνουν κι άλλα μέχρι να μην έχει μείνει κανείς όρθιος.
Και προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, βγαίνουν και κάποιοι «διαφωνούντες» και κάνουν δηλώσεις όπως η παρακάτω!
«Το μήνυμα ότι οι βουλευτές δεν λειτουργούν στυγνά τεχνοκρατικά καθώς και ότι διαφωνούν με τη λογική των οριζόντιων μέτρων στέλνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με συνέντευξή του στην Κ.Ε.»
Διαφωνούν (μετά ξύπνησαν) με τα οριζόντια μέτρα, αλλά, συμφωνούν με τα … «κάθετα».
Και σε όλο αυτό το πανηγύρι του παραλογισμού, της κοροϊδίας, της εκμετάλλευσης, των δυο μέτρων και σταθμών, έχει ανθρώπους που ακόμα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ και ΤΙ;
Εκείνους που στο όνομα των «μεταρρυθμίσεων» και της «κρίσης», διαπράττουν καθημερινές ΑΔΙΚΙΕΣ σε βάρος ενός ταλαίπωρου λαού, χειροκροτούν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τους, την καταστροφή μας.
Άνθρωποι που δεν τους άγγιξε ακόμα τίποτα, άνθρωποι που ακόμα και αν τους άγγιξε, οι παρωπίδες τους δεν τους αφήνουν να δουν την καθημερινότητα και την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ εκείνων που χειροκροτούν και υποστηρίζουν με πάθος.
Πάρτε ρε «κλεφτόπουλα» μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αλλά να είστε για ένα πράγμα σίγουροι.
Όπως παλιά κρεμαγαν τους λήσταρχους, έτσι και τώρα, πολύ σύντομα, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα σας δώσουμε αυτό που πραγματικά σας αξίζει.
Μαντέψτε ΤΙ.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΟΡΙΑΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

Τα νέα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ www.metaixmio.gr/polychoros
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Κι αν ο Γούντι γινόταν ο ψυχαναλυτής σας;
Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Ερίκ Βαρτζμπέντ Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, στις 8 μ.μ.
Ο Γούντι Άλεν έγινε γνωστός χάρη στις ταινίες του, στους ρόλους του νευρωτικού άντρα που ο ίδιος ενσάρκωσε μοναδικά, στην ποικιλία ύφους τόσο στις κωμικές όσο και στις δραματικές ταινίες του, αλλά και στους υπέροχους γυναικείους χαρακτήρες που έγραψε.
Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης μιλάει για τον αγαπημένο του σκηνοθέτη.
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας έλληνας κωμικός του stand up comedy, μιλά και παρουσιάζει μια σχετικά άγνωστη πτυχή του μεγάλου δημιουργού που έχει άμεση σχέση με το κινηματογραφικό έργο του: πώς άφησε το στίγμα του στον χώρο του stand up ως ένας από τους κορυφαίους του είδους όλων των εποχών.
Θα προβληθούν αποσπάσματα από εκπομπές (late night) της δεκαετίας του ’60 και του ’70 στις οποίες ο Γούντι Άλεν ήταν καλεσμένος και θα ανακαλύψετε έναν νέο, αρκετά εξωστρεφή Γούντι στα πρώτα του βήματα.

CINEMA THERAPY
Κινηματογράφος και ψυχολογία με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση ξεκινά ένα νέο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα …ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καυγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Πρεμιέρα την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013, στις 8 μ.μ. με τη θεματική: Τι γίνεται όταν τελειώνει ο έρωτας;
Στο Cinema Therapy το παραδοσιακό ψυχολογικό σεμινάριο συναντά την κινηματογραφική προβολή και το αποτέλεσμα είναι μια διαδραστική βιωματική άσκηση φωτισμένη από τη μαγική λάμψη του κινηματογράφου που μας επιτρέπει να μοιραστούμε συναισθήματα, να λύσουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων, να προβληματιστούμε και εν τέλει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.
Οι συντονίστριες Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων -επαγγελματίες ψυχολόγοι και κατάλληλα καταρτισμένες στην κινηματογραφο-θεραπεία- επιλέγουν τα κινηματογραφικά ερεθίσματα και σας καλούν να τις ακολουθήσετε σε ένα δίωρο ταξίδι αυτογνωσίας, επιτρέποντας σε αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες να σας συνεπάρουν και να «αναδείξουν» νέες πτυχές της προσωπικότητάς σας.
Με αφορμή το κινηματογραφικό απόσπασμα που θα προβάλλεται κάθε φορά, εκτός από τη διασκέδαση και τον προβληματισμό, απώτερος στόχος είναι η συνάντηση με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Οι υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές:
• Χάσμα Γενεών! Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
• Έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπος με την προδοσία; Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
Για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:
• Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη. Στόχοι της διδασκαλίας, προϋποθέσεις για την εφαρμογή, τι κερδίζει ο μαθητής, πώς αξιολογούμε τα μαθητικά κείμενα.
• Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο: Πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.
• Ο λογοτεχνικός ήρωας: Οι εκπαιδευτικοί συζητούν, με βάση συγκεκριμένα λογοτεχνικά παραδείγματα, πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή του, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη.
• Ποιητική φόρμα: Πώς οι περιορισμοί στην ποιητική φόρμα μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για τους μαθητές. Ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος, λίμερικ, χαϊκού.
• Δημιουργική γραφή και θεωρία της λογοτεχνίας: Πώς μπορώ να διδάξω στους μαθητές τεχνικές αφήγησης με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Εισηγήτρια: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Γραμματική της φαντασίας: Εισαγωγή στην τέχνη να επινοείς ιστορίες.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου και σχεδιασμού εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003580
• στα e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο θεατρικής αγωγής
Ένα εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 7-9 ετών με την παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας-συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 1, 15 και 29 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου 2013
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -100 € για δύο αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσει στα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.
Με ερέθισμα την ιστορία Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες», τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια ρόλων, θα αυτοσχεδιάσουν, θα στήσουν τον δικό τους σκηνικό χώρο και θα παρουσιάσουν στο κοινό με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία. Με έναν πλούσιο συνδυασμό τεχνικών αφήγησης, σωματικού θεάτρου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν ως γλώσσα επικοινωνίας, εκτός από τη φωνή, τους ήχους και τη μουσική, τις κινήσεις, το σώμα, θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους, θα γνωρίσουν τα στάδια της θεατρικής πράξης και θα εξοικειωθούν με το σύνολο των εκφραστικών μέσων του θεάτρου.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με το ανέβασμα της παράστασης από τα ίδια τα παιδιά το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του κάθε εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
50 χρόνια Καπλάνι της βιτρίνας
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά 8-12 ετών
Μια συνάντηση με την Άλκη Ζέη με αφορμή το εμβληματικό βιβλίο της και αγαπημένο των παιδιών το οποίο μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές και γενιές.
Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου Το καπλάνι της βιτρίνας. Η Άλκη Ζέη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να συνομιλήσουν για το βιβλίο και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Εμπνευστείτε από το βιβλίο και φέρτε μαζί σας ζωγραφιές, κείμενα, στίχους που η φαντασία σας θα γεννήσει. Και μην ξεχνάτε το σύνθημά μας: ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr με τίτλο 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. Στο μήνυμα θα πρέπει να σημειώνετε έως δύο ερωτήσεις που το παιδί θα ήθελε να θέσει στη συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο και τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας) και του κηδεμόνα του.
Εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και η δήλωση συμμετοχής πληροί τις προϋποθέσεις, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα σας επιβεβαιώσει την κράτηση της θέσης.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Από το βουνό στον άμβωνα

Από το βουνό στον άμβωνα
Ο π. Μιχαήλ Κοσβύρας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως αγροκτηνοτρόφος στην Αγναντιά, ένα ορεινό χωριό των Χασίων,
και μετά από επίμονες προσπάθειες υλοποίησε το στόχο του να γίνει ιερέας. Στην αφήγησή του καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή στο χωριό στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τα βιώματά του από την τραγική δεκαετία του 1940. Στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ενταγμένος στον Εθνικό Στρατό στον Εμφύλιο πόλεμο. 
Πρόκειται για μια μοναδική μαρτυρία, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή την πορεία, παρέμειναν "βουβοί". Το βιβλίο συνοδεύεται από μια εκτενή εισαγωγή των ιστορικών Γαβρίλη Λαμπάτου και Αγαθοκλή Αζέλη. Στην εισαγωγή εξετάζονται θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του αντιστασιακού κινήματος της Θεσσαλίας, τις εμφύλιες συγκρούσεις της περιόδου 1943-1949, καθώς και το πρόβλημα της αριστερής βίας. Θέματα για τα οποία διεξάγεται 
σήμερα έντονος και δημιουργικός διάλογος, όχι μόνο στο επίπεδο της ακαδημαϊκής ιστοριογραφίας, αλλά και σε αυτό της δημόσιας ιστορίας. 

Από το βουνό στον άμβωνα
Ο μετασχηματισμός μια ορεινής κοινότητας

συγγραφέας: π.Μιχαήλ Κοσβύρας
επιμέλεια: Γαβρίλης Λαμπάτος, Αγαθοκλής Αζέλης
Σειρά: Έκκεντρη Ιστορία- Ιστορία από το Περιθώριο
επιμέλεια σειράς: Γιώργος Κόκκινος

200 σελ.
ISBN 978-960-6748-60-8

13 υπέροχα φθινοπωρινά τοπία


Χρυσά και κόκκινα πεσμένα φύλλα, γκρίζα ομίχλη και άλλες αποδείξεις ότι η φύση γιορτάζει το φθινόπωρο. fall23232.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Κερδίστε ένα τρίημερο στη Δημητσάνα

Κερδίστε ένα φθινοπωρινό 3ήμερο στο πέτρινο ξενώνα Εν Δημητσάνη.8905.jpg

ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ

ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 22-10-13/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ
1024 ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1014 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6 ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΤΟΥ 24.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 EΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΣΤΗΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 4, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

Ψηφίζεται η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ - in.gr

Αναμένεται ευρεία πλειοψηφία
Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει το απόγευμα από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Επιμέρους ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.  
Ψηφίζεται η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ
Στα τέλη Νοεμβρίου το επίδομα θέμανσης
Έκρηξη «θολών» δηλώσεων για πιστοποιητικά γέννησης στο ληξιαρχείο Αθηνών
Επικοινωνία Ομπάμα-Ολάντ με φόντο το νέο σκάνδαλο παρακολουθήσεων
Μετεκλογική επιχείρηση «εκπαραθύρωσης» του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα της Αυστραλίας
Ριζικές αλλαγές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
«Κοντά στο 3%» υποχώρησε η ύφεση στο γ' τρίμηνο λόγω τουρισμού
Τα πρωτεία στο χρέος κρατά στην ΕΕ η Ελλάδα
Πείραμα στο Χάρβαρντ αλλάζει τον γενετικό κώδικα της ζωής
Φόβοι για επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στη Συρία
Ευρωπαϊκός δορυφόρος έμεινε από καύσιμα, ετοιμάζεται για αυτοκτονία
Την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης ενέκρινε το ΚΑΣ
«Αρχεία, πολίτες και πολιτικοί» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
«Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών» στο ΕΜΣΤ
Η Ρουμανία «εμπόδιο» της Εθνικής στο δρόμο για το Μουντιάλ 2014
ΠΑΣάς στους Ζωσιμάδες ο Πανιώνιος με Ντούνη
Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Πανελευσινιακό

Μια συνέργεια του in.gr και της PostCredit
Η Δούκισσα, ο Γαβαλάς, τα φώτα και οι 14 διαγωνιζόμενοι του "Dancing With The Stars 4"
Οι Locomondo live στο PassPort
«Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους»: Η Ταινία σε 3D: ποτέ άλλοτε πιο «ζωντανοί» δεινόσαυροι!
Οδηγούμε στην Ιταλία το νέο Hyundai i10
Η Volvo μετατρέπει το αμάξωμα των μοντέλων της σε μπαταρία
Ρεκόρ της Alfa Romeo 4C στο Nurburgring
28η Οκτωβρίου: πείτε ΝΑΙ στο Ρέθυμνο!
Πετρόστρουγκα, πάνω απ' τα σύννεφα!
Μύτικας, μια μύτη μέσα στη θάλασσα!
Moιραία γυναίκα σε 10 βήματα
Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;
Το στυλ της Carlie Kloss στο μικροσκόπιο
Γονίδιο της «ηλιοθεραπείας» προκαλεί καρκίνο των όρχεων;
Από πόνους στη μέση υποφέρουν όσοι έχουν πλατυποδία
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποιο είναι το «μυστικό» για τον έλεγχο της;
Bιολογικό «ρολόι» καθορίζει την ηλικία των οργάνων του σώματος
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Fit & Fat: Όταν οι διάσημες παλεύουν με τα κιλά τους (πριν & μετά)
10 απλοί τρόποι για να σταματήσετε τους καβγάδες με τα παιδιά!
Οι πιο ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη!
Το Xbox One θα τρέχει apps για τα Windows 8, αποκαλύπτει η Dell
Το «πιο οικονομικό » Apple iPhone 5C ήρθε στην Ελλάδα
H Apple θα μπορούσε να διαβάσει μηνύματα iMessage, αποδεικνύουν χάκερ
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup