Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ – Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Τέλειωσαν τα ψέματα, από ΑΥΡΙΟ κομμένο το κάπνισμα με ΔΙΑΤΑΓΗ της Ευρώπης και του δικού μας Υπουργείου Υγείας. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Για να δούμε ρε μάγκες τα πράγματα λίγο διαφορετικά, γιατί σαν κάτι να μην υπολόγισαν οι «Υπέρμαχοι της Υγείας». Πρώτα απ’ όλα, ΠΟΙΟΣ τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ υγεία; Ποιος τους έχρισε ΘΕΟΥΣ για να σώσουν τον κόσμο; Θέλουν να μας πουν ότι «νοιάζονται» για την υγεία μας όταν δεν είναι ικανοί να ελέγξουν ότι μολυσμένο και πλαστικοποιημένο μπαίνει καθημερινά στο πιάτο μας; Όταν η μόλυνση του πλανήτη είναι καθημερινή ρουτίνα; Από πού μας πρόεκυψαν οι «Ευρωπαίοι Σωτήρες» όταν κάνουν την πάπια μπροστά στους μεγάλους «φονιάδες» της γης; Κάτσε ρε φίλε, γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ. Στο κάτω κάτω της γραφής ΠΟΙΟΣ τους είπε αυτούς ότι στους καπνιστές δεν αρέσει ο τσιγαροβηχας, ακόμα και ο καρκίνος από το τσιγάρο; Και για ΠΟΙΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ μιλάμε, όταν στις μεγαλουπόλεις τα αιωρούμενα σωματίδια σπάνουν κάθε ρεκόρ; Μήπως αυτά δεν είναι καρκίνος; Αλλά γι αυτά μεριμνά το «κράτος» οπότε δεν μας πέφτει λόγος. Ούτε μας πέφτει λόγος για την κάθε λογής νόσο που εμφανίζεται από το πουθενά…. Το κάπνισμα πειράζει και πρέπει να το κόψουμε όλοι. Ρε πάμε καλά; Ότι γελοιότητα σκεφτούν την βάζουν με «νόμο» σε εφαρμογή. Θα μου πουν κάποιοι ότι οι μη καπνιστές δεν χρωστανε σε τίποτα να αναπνέουν τον καπνό μας. Σεβαστό. Να γίνουν λοιπόν χώροι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, γιατί οι καπνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολλοί περισσότεροι. Φτάνει η υποκρισία. Και άμα θέλουν να διαφυλάξουν την υγεία μας, ας φροντίσουν να διορθώσουν όλα τα προαναφερθέντα και μερικές εκατοντάδες ακόμα, και μετά τα λέμε για το κάπνισμα. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΣΥΝΘΕΣΗ» Κ. ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ 17β
ΤΚ 63200
Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΤΗΛ.2373024234 FAX2373065086 ΚΙΝ.6972017412
e-mail: synthesi1992@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας προσκαλεί στην ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΛΠΙΔΑ που γίνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών την Τετάρτη 1 Ιουλίου ώρα 9:00 μμ. Στην συναυλία θα ακουσθούν τραγούδια Ελλήνων συνθετών από προχωρημένους μαθητές και θα παρουσιασθούν και βραβευμένες Ομάδες Χορού από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ». Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ". Πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε το χαμόγελο της "Ελπίδας" να λάμψει στα πρόσωπα των παιδιών που πάσχουν από την επάρατη νόσο γιατί…. ο καρκίνος πολλές φορές νικιέται. Επίσης πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν τον τόπο μας γι' αυτό ας είμαστε όλοι την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9:00 μμ στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών. Η Συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και είναι υπό την ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ. (Εναλλακτική ημερομηνία Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 9:00μμ.)

«ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» - ΔΙΣΚΟΠΡΟΤΑΣΗ.

Όλοι μας, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο, είχαμε την τύχη να κάνουμε κάποια» γνωριμία» με τον καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, τον μεγάλο αυτό Κρητικό. Οι πιο παλιοί τον άκουγαν στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας μαζί με τον Ξυλούρη (Ψαρονίκο), τον Γαργανουράκη, τη Βασιλική Λαβίνα, και πολλούς ακόμα σε τραγούδια των Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων. Η φωνή του Σκουλά, καθήλωνε, και καθηλώνει τον ακροατή, πράγμα που από μαρτυρίες συνέβαινε μόνο όταν ένας άλλος κρητικός, νεαρός τότε, γέμιζε αλάνες με κόσμο και επικρατούσε νεκρική σιγή για να τον ακούσουν. Μιλώ για τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη. Ίδια νεκρική σιγή επικρατεί όταν τραγουδά ο Σκουλάς. Σήμερα, σας παρουσιάζω αλλά και σας προτείνω μια καινούργια δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Σκουλά που κυκλοφορεί από τις Μουσικές Εκδόσεις «ΣΕΙΣΤΡΟΝ» και φέρει τον τίτλο «ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ». Πρόκειται για ένα διπλό CD το οποίο περιέχει τόσο τις δημιουργίες μεγάλων συνθετών και στιχουργών, όσο και τις δημιουργίες ποιητών μας όπως ο Νικηφόρος Βρεττάκος ο Βιτσέντζος Κορνάρος κ.α! Στο διπλό αυτό CD συμμετέχουν ακόμα και οι Παντελής Θαλασσινός, Γεράσιμος Ανδρεάτος Γιώργης Καράτζης, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώτα Νέγκα! Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Σκουλά λίγο καλύτερα μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό! «Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου το 1946 σ' ένα χώρο και μια μεγάλη οικογένεια με παράδοση στη μουσική και γενικότερα τις τέχνες.
Εγγονός του Μιχάλη Σκουλά, σπουδαίου λυράρη της εποχής του και γιός του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Αλκιβιάδη Σκουλά ή Γρυλιού. Αρχίζει να μαθαίνει λύρα στα επτά του χρόνια και σε ηλικία μόλις 16 ετών κατορθώνει να καθιερωθεί ως ένας από τους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές του νησιού, χαράζοντας ήδη μια δική του πορεία στην κρητική μουσική παράδοση. Στο κατώφλι 40 χρόνων συνεχούς και λαμπρής πορείας στο χώρο, τόσο του παραδοσιακού, όσο και του σύγχρονου κρητικού τραγουδιού, ο Βασίλης Σκουλάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών, από την Αμερική ως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανία, καθώς επίσης και στα στέκια που κατά καιρούς δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής.
θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι πέρα από την γενικότερη προσφορά του στην κρητική μουσική, ο Βασίλης Σκουλάς καθιέρωσε ειδικότερα τις Ανωγειανές κοντυλιές με το μοναδικό εκφραστικό του τρόπο και ταυτόχρονα έγινε φορέας επικοινωνίας με τον υπέροχο μαντιναδολογικό πλούτο του τόπου μας. Ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1969, όμως η ουσιαστική δισκογραφική παρουσία και η συνεργασία του με έντεχνους Έλληνες συνθέτες αρχίζει για το Βασίλη Σκουλά το 1980 με το "Σεργιάνισμα στη Κρήτη" και ακολουθούν η Κρητική Ανθολογία, τα τραγούδια του σίδερου και του νερού σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι Χίλιες χρυσές αθιβολές, του Έρωτα και του καημού, η Αναφορά στην Κρήτη, ο Πικραμένος αναχωρητής σε ποίηση Ν. Βρεττάκου, οι Δροσοσταλίδες κ.α. Παράλληλα την περίοδο 1981 - 85 πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στο θέατρο Καφενείον η Ελλάς και αμέσως μετά με το θίασο του Γιάννη Βόγλη στην παράσταση του έργου του Ν. Καζαντζάκη "Καπετάν Μιχάλης", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Βασίλης Σκουλάς συνεχίζει ακόμη και σήμερα, με το ίδιο πάθος και μεράκι της νιότης, να δημιουργεί.» ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ «ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ». Καλή ακρόαση!
Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

Οι δυσανάλογα υψηλές αμοιβές των Ελλήνων τηλεστάρ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Οι δυσανάλογα υψηλές αμοιβές των Ελλήνων τηλεστάρ
Η κρίση στο χώρο των ΜΜΕ αναπόφευκτα επηρεάζει και τις παχυλές αμοιβές των σταρ της «φτωχής» ελληνικής τηλεόρασης.
Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επέβαλαν την μείωση των (υψηλών) αποδοχών ορισμένων εξ΄ αυτών.
Παρ΄ όλα αυτά οι αμοιβές των τηλεστάρ στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με των συναδέλφων τους στην Ευρώπη.
Οι φήμες για συμβόλαια που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Οργή στην μπλογκόσφαιρα για Σανιδά

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Οργή στην μπλογκόσφαιρα για Σανιδά
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των bloggers στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά σύμφωνα με την οποία τα blogs δεν καταλαμβάνονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που προβλέπει το άρθρο 19 του Συντάγματος.
Η πρόταση για την άρση του απορρήτου και της ανωνυμίας των χιλιάδων blogger έγινε δεκτή με οργή, ειρωνείες αλλά και απειλές για αποκαλύψεις κρουσμάτων διαπλοκής και διαφθοράς.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΓΝΩΡΙΖΑΝ & ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης ΘΕΜΑ: «Κυβέρνηση συγκάλυψης και ατιμωρησίας σε όλα τα επίπεδα: Από τον Ιούλιο του 2007 η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, επέμεινε στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ “ΕΚΛΕΚΤΗΣ” νομικής συμβούλου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ από τα όρια της Ηλιούπολης… μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΓΑΛΑΖΙΟ” ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ σε διάφορες θέσεις κλειδιά ακόμα και στην ΚΕΔ, δημιουργώντας προφανή σύγκρουση συμφερόντων. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ… ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!!! Η Κυβέρνηση Καραμανλή και η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ενημερωθεί με δύο αναλυτικότατες και πλήρεις στοιχείων ερωτήσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που δημιουργούνται από τους δώδεκα (12) ευνοιοκρατικούς διορισμούς «εκλεκτής ημέτερης» δικηγόρου, σε θέσεις κλειδιά, αλλά και για τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από τις πολλαπλές και νευραλγικές αρμοδιότητές της σε σχέση με τις ιδιοκτησιακές επιδιώξεις αυτής και της οικογένειας της επί δημοσίων κτημάτων σε μεγάλο τμήμα του όρους Υμηττού. Η Κυβέρνηση Καραμανλή πιστή στο δόγμα της συγκάλυψης και της ασυδοσίας που συνοδεύει την ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας που την χαρακτηρίζει και στην περίπτωση αυτή προσβάλλοντας τους θεσμούς απέκρυψε πληροφορίες και στοιχεία από τη Βουλή και συντήρησε μέχρι πρότινος το πρόσωπο αυτό σε σειρά νευραλγικών θέσεων, ανανεώνοντας τους διορισμούς της ή προσθέτοντας και άλλους, παρά την ήδη ασκηθείσα από τον Μάρτιο του 2008 ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της!! Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕ ΣΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Καραμανλή και η αρμόδια πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εμπλέκεται μαζί με την οικογένειά της «στη διεκδίκηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το Ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή της Ηλιούπολης και στις πλαγιές του Υμηττού, με το αιτιολογικό ότι οι χειμερινές και θερινές βοσκές που αιώνες πριν αναφέρονταν στο «Τσιφλίκι Καρά» - χωρίς βέβαια κάποιο έγγραφο («ταπί» την εποχή εκείνη) - τους ανήκουν! Στην πορεία των διεκδικήσεων της οικογένειας της συγκεκριμένης δικηγόρου, έχουν υπάρξει δικαστικές αποφάσεις – καταπέλτες που ομιλούν για σφετερισμό δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς και Υπουργική Απόφαση το 1984 που ξεκαθαρίζει την κατάσταση υπέρ του Δημοσίου, αφού κρίνει ότι τα 5.000 και πλέον στρέμματα που η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ήδη πουλήσει στις επίμαχες περιοχές εξαντλούν και με το παραπάνω τα όποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα επικαλείται». Και οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες είχαν κληθεί να δώσουν απαντήσεις για την «πολιτικά και ηθικά επιλήψιμη πράξη» του διορισμού της συγκεκριμένης δικηγόρου «στη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που τα ιδιωτικά της συμφέρονται βρίσκονται σε κάθετη ρήξη με το καθήκον της να υπηρετεί ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών τα συμφέροντα του Δημοσίου». Είχαμε δε αναφερθεί στη ρητή απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης την 22/2/2007 να απομακρυνθεί η «εκλεκτή» δικηγόρος «από την συγκεκριμένη θέση ή από άλλες που πιθανά θα δημιουργούσαν εμπλοκή ή θα είχαν οποιοδήποτε σχέση με το επίμαχο θέμα». Και μάλιστα ήδη από τον Ιούλιο του 2007 οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες της Κυβέρνησης Καραμανλή είχαν ενημερωθεί εγγράφως στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και για την πιθανότητα ύπαρξης εισαγγελικού εγγράφου που ενδεχομένως ενέπλεκε την συγκεκριμένη Κυβερνητική «εκλεκτή» σε ποινική υπόθεση και είχε ζητηθεί αρμοδίως διαλεύκανση και ενημέρωση της Βουλής. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε η Κυβερνητική ασυδοσία έφθασε στο σημείο, όχι μόνο να παραβιάσει τον Κανονισμό της Βουλής, αρνούμενη να υπαχθεί στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, όχι μόνο θα πρόσφερε αφειδώς «κάλυψη» και «συγκάλυψη» στους εκλεκτούς της, αλλά να αποκρύψει και το γεγονός της άσκησης ποινικής δίωξης ακριβώς για το θέμα των ιδιοκτησιακών επιδιώξεων στον Υμηττό κατά της συγκεκριμένης «εκλεκτής» δικηγόρου, συνεχίζοντας τον γαϊτανάκι των διορισμών της σε Επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια. Ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕ 2 ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ Επιγραμματικά, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει διατελέσει, πέρα από την φερόμενη συμμετοχή της στο ΔΣ της ΚΕΔ ΑΕ, στις παρακάτω Κυβερνητικού ενδιαφέροντος θέσεις, στις οποίες διορίστηκε με υπογραφές όχι ενός, αλλά αρκετών νυν και πρώην Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ: Ειδική Συνεργάτιδα Πολιτικού Γραφείου Υπουργού (ΦΕΚ Γ’ 129/5-5-04) με ειδική μνεία για την απρόσκοπτη συνέχιση του ελεύθερου επαγγέλματός της κατ’ εξαίρεση από την γενική υποχρέωση αναστολής [ΦΕΚ Β’ 863/11-6-04] Στη θέση αυτή ακολούθησε επαναδιορισμός της και μετά τις εκλογές του 2007 με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 495/19-11-07] Μέλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΦΕΚ ΝΠΔΔ 128/27-5-04 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 22/28-9-06) Μέλος του ΔΣ της ανήκουσας στο Δημόσιο Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) – [ΦΕΚ Β’ 148/7-2-05] Μέλος της Διυπουργικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την Κατάρτιση Σχεδίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΛΒΟ [ΦΕΚ Β’ 754/6-6-2005]Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ) [ΦΕΚ ΥΟΟΔ 19/25-9-06] Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων (Διαχειριστική Αρχή ΚΠΣ) [ΦΕΚ Β 1030/31-7-06] Μέλος της Τεχνική Γραμματεία της Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προσδιορισμός επικοινωνιακής στρατηγικής και εφαρμογή σχεδίου δράσης του Γ’ ΚΠΣ για το υπόλοιπό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωσή του» [ΦΕΚ Β 1041/1-8-06 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 286/10-7-07] Μέλος του ΔΣ της «Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες [Δελτίο Τύπου Υπουργείου Μεταφορών 25-10-07] Και οι δύο διορισμοί που ακολούθησαν την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της συγκεκριμένης Κυβερνητικής «εκλεκτής» δικηγόρου: Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 180/23-4-08] ·Μέλος ευκαιριακής Επιτροπής για την μελέτη και την εξέταση ισχυρισμών φορέων σχετικά με εριδόμενους τίτλους ιδιοκτησίας (περίπτωση που κατά σατανική σύμπτωση σε πρώτη ανάγνωση ομοιάζει με την οικογενειακή διαμάχη της συγκεκριμένης δικηγόρου με το Ελληνικό Δημόσιο για τις εκτάσεις του Υμηττού) [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 218/15-5-08 Σεβόμενοι, μάλιστα, την ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στις σχετικές ερωτήσεις που από τον Ιούλιο του 2007 καταθέταμε στη Βουλή, είχαμε τονίσει ότι επιμέρους δικαστικές διαμάχες για το ιδιοκτησιακό ζήτημα των εκτάσεων στον Υμηττό «δεν αποτελούν αντικείμενο» των ερωτήσεών μας και είχαμε ζητήσει ενημέρωση μόνο σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης εισαγγελικού εγγράφου που ενέπλεκε την συγκεκριμένη δικηγόρο – Κυβερνητικό στέλεχος σε ποινική υπόθεση, θεωρώντας βέβαια αυτονόητο ότι εφόσον κάτι τέτοιο ίσχυε, η Κυβέρνηση όφειλε μέχρι τη διαλεύκανσή της υπόθεσης να το απομακρύνει από τα καθήκοντά του. Ήταν αδιανόητο τότε το μέγεθος της συγκάλυψης που απροκάλυπτα θα επεδίωκε η Κυβέρνηση Καραμανλή, όχι μόνο σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και στα μεγάλα σκάνδαλα που θα ακολουθούσαν, φθάνοντας στο σημείο ακόμα και να διατάξει την αποχώρηση της πλειοψηφίας της από τη Βουλή για να διασφαλιστεί η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων στελεχών της και η πολιτική επιβίωση της ηγεσίας που εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα, η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής φαίνεται να επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η ασυδοσία, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη σε κάθε βαθμό διαχείρισης της Κυβερνητικής εξουσίας είναι αποτελέσματα της ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση Καραμανλή και φέρει τη σφραγίδα της. Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε: 1.Γιατί δεν απαντήσατε ποτέ με ποια κριτήρια η συγκεκριμένη δικηγόρος καταλαμβάνει τόσες πολλές θέσεις και αρμοδιότητες, τη στιγμή που πέρα από κάθε δεοντολογικό ή ηθικό ζήτημα, είναι και πρακτικά δυσχερές να ανταποκρίνεται το ίδιο άτομο σε τόσα πολλά καθήκοντα; 2.Γιατί δεν απαντήσατε ποτέ, γιατί, ενώ γνωρίζατε τις διεκδικήσεις της συγκεκριμένης δικηγόρου και της οικογένειάς της απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και την επί θητείας της στο ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανάκληση της παραχώρησης των επίμαχων εκτάσεων με τεράστια ζημία του Δήμου Ηλιούπολης, την επιλέξατε να στελεχώσει με πολλαπλές ιδιότητες και εξουσίες τον Κυβερνητικό μηχανισμό σας; 3.Είναι η ανάθεση της εκπροσώπησης του Δημοσίου στους αντιδίκους τους -και μάλιστα ποινικά διωκόμενους- για υποθέσεις ιδιωτικών διεκδικήσεων δημοσίων κτημάτων μετεξέλιξη των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν στο Κυβερνητικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Ποιο ρόλο έπαιξε στην συγκεκριμένη υπόθεση η πολύπαθή από την Κυβέρνησή σας ΚΕΔ που στις 29/9/04 αποφάσισε να ανακαλέσει την παραχώρηση των επίμαχων δημοσίων ακινήτων στο Δήμο Ηλιούπολης; Γιατί, ενώ σας ζητήθηκε, αρνηθήκατε πεισματικά να καταθέσετε στη Βουλή την εν λόγω απόφαση; Παρακαλείσθε να το πράξετε τώρα. 4.Γιατί, ενώ σας είχαμε ενημερώσει με ερώτησή μας για την ύπαρξη εισαγγελικού εγγράφου με το οποίο ερευνώνται κακουργηματικές απάτες σε βάρος του δημοσίου από πρόσωπα στα οποία συμπεριλαμβανόταν η συγκεκριμένη δικηγόρος, οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες όχι μόνο στέρησαν από τη Βουλή τις αιτούμενες απαντήσεις, αλλά προσφέροντας πολιτική κάλυψη συνέχισαν την ευνοιοκρατική μεταχείριση της «εκλεκτής δικηγόρου» με δύο ακόμα διορισμούς ακόμα και μετά την άσκηση εις βάρος της ποινικής δίωξης για απάτη κατ’ εξακολούθηση; Οι ερωτώντες Βουλευτές Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΓ ρηγόρης Νιώτης Μάρκος Μπόλαρης Γιώργος Πεταλωτής Θεοδώρα Τζάκρη Χρήστος Αηδόνης Βασίλης Κεγκέρογλου Δημήτρης Τσιρώνης Μανώλης Στρατάκης Βαγγέλης Παπαχρήστος Γιώργος Ντόλιος Νίκος Ζωΐδης Μιχάλης Τιμοσίδης Γιάννης Δριβελέγκας Λεωνίδας Γρηγοράκος Παναγιώτης Ρήγας Θάνος ΜωραΐτηςΓιάννης Αμοιρίδης Τάσος Σιδηρόπουλος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552 Web: http://www.karximakis.gr Email: karximakis@parliament.gr

Ιράν: Επίκειται απελευθέρωση του Έλληνα δημοσιογράφου

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Ιράν: Επίκειται απελευθέρωση του Έλληνα δημοσιογράφου
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ενδεχομένως να απελευθερωθεί από τις Ιρανικές φυλακές ο Ιάσωνας Αθανασιάδης, συνεργάτης της εφημερίδας Washington Times. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Τεχεράνη, ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα τον Αθανασιάδη στις φυλακές και διαπίστωσε ότι η υγεία του είναι καλή.

Η κρίση του τύπου και ο τύπος της κρίσης

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MANIFESTOΗ κρίση του τύπου και ο τύπος της κρίσης
του Θεόδωρου Ε. Παντούλα, διευθυντή του περιοδικού manifesto
Πολύ μελάνι ξοδεύθηκε τον τελευταίο καιρό με αφορμή το αιφνίδιο κλείσιμο της εφημερίδος «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City».
Εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι και κοπετοί για την κρίση του Tύπου, η οποία αποτελεί κρίση της Δημοκρατίας και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Κι επειδή έχασε η Βενετιά βελόνι, εκκλήσεις στο κράτος για να συνδράμει τους αναξιοπαθούντες δημοσιογράφους και να συντηρήσει άλλη μια προβληματική επιχείριση χάριν του … δημοσίου συμφέροντος. Ας τα πάρουμε τα πράγματα με σειρά (θυμίζοντας ότι όχι μόνο δεν στηρίζαμε το, ολυμπιακών διαστάσεων, έγκλημα που έγινε με το πρόσχημα του 2004, αλλά σταθήκαμε με παρρησία απέναντι σε αυτό, στην εθνική ρεμούλα που το κάλυψε και στην οψίπλουτη κυρία που το ενορχήστρωσε).

Ελληνορωσικές ασκήσεις εξπρές σε Μαύρη Θάλασσα - Αιγαίο

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ελληνορωσικές ασκήσεις μικρής διάρκειας συμφωνήθηκε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν στη Μαύρη Θάλασσα και στο Αιγαίο από τους αρχηγούς των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας και Ρωσίας. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης και ο Ρώσος ομόλογός του, οι οποίοι συναντήθηκαν επισήμως στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού, συμφώνησαν σε ένα πρωτοποριακό για τις σχέσεις Ρωσίας- ΝΑΤΟ βήμα: την εκπαίδευση ρωσικών πληρωμάτων στο Κέντρο Ναυτικής Αντιτρομοκρατικής Αποτροπής της Συμμαχίας που λειτουργεί στη Σούδα.
Αυτό όμως, υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί γενική συμφωνία για τη συμμετοχή εκ νέου της Ρωσίας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση Ακτίβ Έντερβορ στη Μεσόγειο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS Genocide Recognition (Greece - Australia - Armenia - Turkey) ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ - Μακρυνίτσα Σερρών

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - καφτάνι Θέμα της εβδομάδας: Ρούχα του καλοκαιριού
Ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Το καφτάνι είναι ριχτό γυναικείο ένδυμα που συνήθως φοριέται τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από το μαγιό και μπορεί να φτάνει λίγο πιο πάνω ή πιο κάτω από το γόνατο.
Στην Ανατολή το καφτάνι είναι ένα φαρδύ και μακρύ πολυτελές ρούχο σαν χιτώνας με φαρδιά μανίκια, πλούσια διακοσμημένο και ντυμένο με γούνα, που φοριέται σε επίσημες εκδηλώσεις και αποτελεί ένδυμα της αντρικής γκαρνταρόμπας.
Καφτάνια συνήθιζαν να φορούν οι Οθωμανοί σουλτάνοι.
Μερικά από αυτά ήταν τόσο περίτεχνα και ακριβά που απονέμονταν ως βραβείο κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών σε σημαντικούς αξιωματούχους και σε στρατηγούς ύστερα από νικηφόρες μάχες.
Ο Φώτης Κόντογλου (στη συλλογή «Μυστικά Άνθη») χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Οι χοτζάδες είναι ίδιοι παντού, με το σαρίκι, με το καφτάνι, με τα γένια και τα μουστάκια σε τύπο του προφήτη τους Μωάμεθ, και ψέλνουνε απάνω από το μιναρέ τα ίδια λόγια...».
Επίσης, καφτάνι δώριζε ο Σουλτάνος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, σε εκείνους που του προσέφεραν σπουδαίες υπηρεσίες.
Μεγάλη συλλογή από καφτάνια εκτίθενται στο παλάτι Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης.
Επίσης, το καφτάνι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς της Θράκης
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία[Θέλω να μάθω πως]

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ