Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 26-06-2017/1300 C
Α.Α. 1/2017 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 
ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ  ΤΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ: 
1. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (28-06-2017) ΤΟΥΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-6-2017) ΤΟΥΣ 40-41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (30-06-2017) ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (01-07-2017) ΤΟΥΣ 42 ΚΑΙ
ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟΥΣ 43 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (02-07-2017) ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 37-39 ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥΣ
40-42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

2. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (28-06-2017) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-6-2017) ΤΟΥΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΚΕΛΣΙΟΥ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (30-06-2017) ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (01-07-2017) ΤΟΥΣ 36-38
ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (02-07-2017) ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 33-35 ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥΣ
37-39 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (03-07-2017) Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΤΩΣΗ, Η
ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr). 

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2017

Καλοκαιρι 2017, στην Ελλάδα της «Ευρώπης», με τις μύριες εκδηλώσεις «πολιτισμού» σε κάθε (σχεδόν) γωνιά της, τα διάφορα φεστιβάλ, τις συναυλίες από επώνυμους και μη, τον «άρτο και θεάματα» γενικότερα….
Από ΟΛΑ αυτά φίλοι μου, υπάρχει ΜΙΑ εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ, που μετρά δεκαεπτά χρόνια ζωής, και ξεχωρίζει για τον σκοπό της, και για τη όλη διοργάνωση της.
Πρόκειται για τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, που διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ του Ζαφείρη Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά!
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, με πολλές περγαμηνές, και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, διακρίνεται και για την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!
Όσο και να θέλω να σταθώ στο σήμερα, αυτό δεν γίνεται!
Πολλές οι αναμνήσεις, πολλά τα περιστατικά, οι χαρές, οι λύπες, οι αγωνίες…. Βλέπετε φίλοι μου, είχα την ΤΥΧΗ να ζήσω την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αυτή εκδήλωση από την… γέννηση της!
Δεκαεπτά χρόνια ύπαρξης, και κάθε φέτος, είναι σαν να αντικρίζω για πρώτη φορά εκείνες τις ημέρες, με τις πυρετώδεις ετοιμασίες, το «τρέξιμο»…..
Α, να μιλήσουμε λίγο γι αυτό, για ΟΛΑ!
Για πολλοστή φορά θα αναφέρω πως στη Συναυλία αυτή, ΔΕΝ συμμετέχουν «επαγγελματίες» μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές!
Για την πραγματοποίηση αυτής της Συναυλίας, συμμετέχουν οι ΜΑΘΗΤΕΣ των μουσικών και χορευτικών τμημάτων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος, όσο και στο άλλο, του «τρεξίματος» για να κολλήσουν αφίσες, ακόμα και να πουλήσουν εισιτήρια, να κουβαλήσουν και να στήσουν τα όργανα, κλπ, μαζί με τους Πρωτεργάτες της εκδήλωσης, τον Ζαφείρη Φωτιάδη, την οικογένεια του, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους καθηγητές!
Ο σκοπός της συναυλίας αυτής, είναι ΙΕΡΟΣ!
Οι «ερασιτέχνες» (που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους επαγγελματίες), οι μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν, για να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο!
ΟΛΑ τα έσοδα της συναυλίας, πηγαίνουν στους συλλόγους ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για τα ΠΑΙΔΙΑ που τα χτύπησε αυτή η κατάρα!
Τα παιδιά λοιπόν, για τα παιδιά!
Η φωτεινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών, και θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!
Να πω πως σε περίπτωση που δεν θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να γίνει την Τετάρτη η εκδήλωση, θα μεταφερθεί για την επόμενη μέρα, Πέμπτη 6 Ιουλίου!
Εμείς, θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε τα παιδιά, και να δώσουμε με την παρουσία μας ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ!
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΣΥΝΘΕΣΗ στο τηλέφωνο 2373024234!

Βασίλης Τσούγκαρης

GP 160 5/8

GP 160 5/8
⅝ λ Ground-Plane Base Station and Marine Antenna for the 2 m Band
The antenna is tunable (by cutting the radiator) within the frequency band 145…175 MHz.
GP 160 5/8 is a very sturdy construction which can stand mounting under extreme conditions. It is well suited for mounting on fishing vessels etc. and a good choice for base stations in the land mobile field.
DESCRIPTION
ORDERING DESIGNATIONS
SPECIFICATIONS
DIAGRAMS
SPECIFICATIONS
ELECTRICAL
MODEL GP 160 5/8
ANTENNA TYPE ⅝ λ ground-plane
FREQUENCY Tunable by cutting within: 145…175 MHz
IMPEDANCE Nom. 50 Ω
RADIATION Omnidirectional
POLARIZATION Vertical
GAIN 3 dBi 1 dBd
BANDWIDTH 6 MHz (SWR ≤ 2.0)
SWR ≤ 1.2 @ f. res.
MAX. POWER 500 W
ANTISTATIC PROTECTION All metal parts DC-grounded
(Connector shows a DC-short)
MECHANICAL
TEMP. RANGE -30° C → +70° C
CONNECTOR UHF-female (fitting PL-259)
WIND SURFACE 0.028 m²
WIND LOAD 35 N @ 160 km/h
COLOUR White/bright chrome
MATERIALS Shroud : Polyurethane-coated glass fibre
Metal parts: Bright chromed brass
TOTAL HEIGHT Approx. 1.34 m
DIA. IN TOP END 5 mm
DIA. IN BOTTOM END 8 mm
WEIGHT Approx. 1.3 kg
MOUNTING On 27 mm dia. mast tube (¾” water pipe)
The length of the radiator is measured from the upper edge of the head, right above the mounting point of the radials, to the top end of the antenna element. The radials should not be cut

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι

Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι
Σύμβουλος έκδοσης: Κατερίνα Αδάμ
Συγγραφέας: Τζούλι Μασίνο
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Τζούλι Μασίνο
Τραγουδούν: Τζούλι Μασίνο, Παίζουν: Κατερίνα Αδάμ, Σωτήρης Καρκαλέμης
Ημερομηνία έκδοσης: 24 Απριλίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-121-1
Ετικέτες Μουσική
Γειααααα! Με λένε Πούκυ!
Και ήρθα µέσα από αυτό το βιβλίο για να κάνουµε ένα µουσικό ταξίδι µε το µαγικό λεωφορείο µου στην όµορφη Ελλάδα. Να γνωρίσουµε νέα µέρη, νέους φίλους, και να ανακαλύψουµε τη µουσική παράδοση του κάθε τόπου αλλά και τα µουσικά του όργανα.
Μ’ ένα τραγούδι συντροφιά
και µε καλή παρέα,
θα ταξιδέψουµε µαζί
και θα περνάµε ωραία!
Γιούπιιιιιι!!!
Όµως έχω πολλές εκπλήξεις που πρέπει να δεις...
Έλα! Έλαααα! Πάµεεεεεε!!
Το ταξίδι ξεκινάει και ο Πούκυ τραγουδάει...
Το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας και το τραγούδι του Πούκυ, που με διαφορετικό ρυθμό και ενορχήστρωση παίρνει κάθε φορά τη μουσική μορφή του τόπου που επισκέπτεται η παρέα. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και μαθαίνουν πραγματικά τη μουσική παράδοση της πατρίδας τους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ CD:
Μουσική: Julie Massino Στίχοι: Julie Massino - Κατερίνα Αδάμ Τραγούδι-φωνητικά: Julie Massino Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Αδάμ Ενορχήστρωση-μουσική επιμέλεια: Julie Massino - Κατερίνα Αδάμ - Τίτος Γεωργιάδης Ηχογράφηση-μίξη-mastering & sound effects: Τίτος Γεωργιάδης - G-Production Studio Ηχολήπτης: Τίτος Γεωργιάδης Αφήγηση παραμυθιού: Κατερίνα Αδάμ Επιμέλεια έκφρασης λόγου: Αλεξάνδρα Καραμάνη Στα τραγούδια παίζουν οι ακόλουθοι μουσικοί: 1) Αλεξανδρούπολη - Ζωναράδικος Γκάιντα & κιθάρα: Αντρέας Αρβανίτης Κρουστά: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 2) Κιλκίς - Ποντιακό Ποντιακή λύρα-κεμεντζές: Θοδωρής Σταύρου Νταούλι: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 3) Ιωάννινα - Ηπειρώτικο συρτό Κλαρίνο: Πετράκης Λούκας Χαλκιάς Βιολί: Λεωνίδας Πότσης Κιθάρα: Κατερίνα Αδάμ Ντέφι: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 4) Ζάκυνθος - Καντάδα Μαντολίνο: Γιώργος Βόλης Κιθάρα: Κατερίνα Αδάμ Κρουστά: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 5) Καλαμάτα - Καλαματιανό Ήχος-πίπιζα: Τίτος Γεωργιάδης Βιολί & λαούτο: Κώστας Χατζόπουλος Κρουστά: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 6) Κρήτη - Σούστα Λαούτο: Νεκτάριος Χατζιδάκης Κρητική λύρα: Παναγιώτης Γκότσης Κιθάρα: Κατερίνα Αδάμ Κρουστά: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης Συντελεστές 7) Πάρος - Μπάλος Βιολί: Γιάννης Μπαφαλούκος Λαούτο: Λευτέρης Μπαφαλούκος Τουμπί: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 8) Λάρισα - Τσάμικο Κλαρίνο: Πετράκης Λούκας Χαλκιάς Κιθάρα: Κατερίνα Αδάμ Κρουστά: Κωνσταντίνος Γιουλτούρης 9) Αθήνα Ήχος-άρπα, μπουζούκι & λατέρνα: Τίτος Γεωργιάδης

Σελίδες Ιουνίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο Ιούνιος κλείνει τον κύκλο των μαθητικών εξετάσεων, απομακρύνει την κούραση του χειμώνα και φέρνει την προσδοκία για ένα υπέροχο καλοκαίρι. Και επειδή καλοκαίρι δίχως μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα βιβλίων με τίτλους για μικρούς και μεγάλους δεν γίνεται, παρακάτω θα βρείτε προτάσεις από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις μας για να μη σας βρει η θερινή περίοδος… αδιάβαστους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.
Λογοτεχνία

ΤΟ ΘΑΥΜΑ
Emma Donoghue
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 360,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 16,99€
Την ιδιαίτερη πατρίδα της την Ιρλανδία επέλεξε η διάσημη συγγραφέας Emma Donoghue ως σκηνικό για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Το Θαύμα. Η ιστορία τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα και ξεκινά με την επείγουσα επίσκεψη της Αγγλίδας νοσοκόμας Λιμπ Ράιτ σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό για να παρακολουθήσει την αλλόκοτη περίπτωση ενός 11χρονου κοριτσιού, της Άννας, που μετά την πρώτη της Μετάληψη και επί τέσσερις μήνες αρνείται εντελώς να τραφεί. Η Λιμπ Ράιτ, εκπαιδευμένη στην Κριμαία πλάι στην ξακουστή Φλόρενς Ναϊτνγκέιλ, εμπιστεύεται μόνο τη λογική της και τις απαντήσεις που δίνει η επιστήμη γι’ αυτό και απορρίπτει την πεποίθηση των πιστών καθολικών πως η περίπτωση της Άννας οφείλεται σε θαύμα, όπως και την άποψη περί ιατρικού φαινομένου. Σκοπός της γίνεται να αποκαλύψει μια κατά πάσα πιθανότητα θρασύτατη απάτη. Μοναδικός της σύμμαχος ένας δηµοσιογράφος που φτάνει από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Θα κατορθώσει η νοσοκόµα να αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας και να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού;
Διατηρώντας την ικανότητά της να ψυχογραφεί σε βάθος τους ήρωες των βιβλίων της, η διάσημη συγγραφέας κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που διατηρεί παράλληλα τη στόφα ενός ολοζώντανου μυθιστορήματος εποχής, μια δυνατή ιστορία αγάπης με χαρακτήρες που προκαλούν ταύτιση ή απέχθεια στους αναγνώστες καθώς αναμετρώνται με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες.
Η Emma Donoghue έγινε ευρέως γνωστή μετά την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματος της Το Δωμάτιο που βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Man Booker Prize και εξασφάλισε στην ίδια μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα κάνοντας κλικ εδώ.
Δοκίμια - Μελέτες

ΠΡΟΟΔΟΣ
Johan Norberg
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99€
Πολλοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι τα πράγµατα οδεύουν στις µέρες µας προς το χειρότερο και αναπολούν τις «παλιές καλές µέρες». Έχοντας την πεποίθηση πως οι παλιές καλές μέρες δεν χρειάζονται περαιτέρω εξιδανίκευση, ο Johan Norberg βασίστηκε στην ιστορία και τη στατιστική και έγραψε το βιβλίο Πρόοδος υποστηρίζοντας πως η συνειδητοποίηση της προόδου που έχει επιτύχει το ανθρώπινο γένος λειτουργεί ως αντίδοτο στην κακή μνήμη και κατά επέκταση στη δημαγωγία.
Χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία παρµένα από τα Ηνωµένα Έθνη, την Παγκόσµια Τράπεζα και την Παγκόσµια Οργάνωση Υγείας, o συγγραφέας φανερώνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πως, σε αντίθεση µε όσα πιστεύουµε, βρισκόµαστε συνολικά σε πολύ καλύτερη µοίρα από ό,τι πενήντα ή εκατό χρόνια πριν.
Τεκμηριωμένο, εύστοχο, ωφέλιμο και αισιόδοξο, το βιβλίο Πρόοδος κατορθώνει μέσα από το κατανοητό ύφος του να λειτουργήσει ως υπενθύμιση όλων όσων έχει πετύχει το ανθρώπινο γένος αλλά και ως προειδοποίηση πως αυτά τα επιτεύγματα δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
Timothy Snyder
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Γραμμένο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το βιβλίο μέσα στα 20 κεφάλαιά του ανατρέχει όλη την ιστορία του 20ού αιώνα, µε βασικούς σταθμούς την ανάδυση του φασισμού, του ναζισμού και του κομμουνισμού. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πώς εγκαθιδρύθηκαν αυτά τα καθεστώτα, στο πώς επιβλήθηκαν σε λαούς που παρακολουθούσαν σαν υπνωτισμένοι τη µία παραβίαση των δημοκρατικών αρχών μετά την άλλη, στο πώς παρέσυραν απλούς πολίτες και τους μετέτρεψαν σε όργανα των δόλιων σκοπών τους, το βιβλίο αυτό δείχνει πόσο ανεπαίσθητα και σταδιακά μπορεί ένα δηµοκρατικό πολίτευµα να διαλυθεί. Με κεντρικό μήνυμα «Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, σίγουρα, όμως, διδάσκει» ο Αμερικανός ιστορικός Timothy Snyder χρησιμοποιεί πραγματικά γεγονότα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να τονίσει τη σημαντικότητα της επαγρύπνησης των σύγχρονων πολιτών.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ Γεώργιος Κ. Μπήτρος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 104,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99€
Μετά τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο, σε κάθε φυσιολογική κρίση της οικονομίας έχει παρατηρηθεί γιγάντωση του κράτους και περιορισμός των ατοµικών ελευθεριών και επιλογών. Με φανερούς πλέον τους καταστροφικούς πειραματισμούς των οπαδών του μεγάλου κράτους, παρατηρείται μια ραγδαία µεταστροφή υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ελεύθερης οικονοµίας. Η μεταστροφή αυτή, όπως είναι φυσικό, γεννά σημαντικά ερωτήματα για τον αποτυχημένο ρόλο του σύγχρονου κράτους, για την αυτορυθμιζόμενη τάξη πραγμάτων και για τη δυνατότητα σύγκλισης, ως χώρα, με το αναδυόμενο πρότυπο. Στο συγκεκριμένο βιβλίο συνοψίζονται οι απαντήσεις που προκύπτουν από τη σχετική διεθνή και εγχώρια βιβλιογραφία και έτσι τεκµηριώνεται γιατί οι δηµόσιες επιλογές και πρακτικές που υιοθετήσαµε µεταπολεµικά µας οδήγησαν σε πτώχευση, και προβάλλονται οι κατευθύνσεις µέτρων πολιτικής οικονοµίας τα οποία θα είχαν υψηλή πιθανότητα να µας βγάλουν σε εύλογο χρονικό διάστηµα από το αδιέξοδο στο οποίο έχουµε περιέλθει.
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΞΕΧΩΡΙΖΩ & ΣΦΥΡΙΖΩ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Rob BIddulph
Σχήμα: 22Χ28, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Όλα τα σκυλάκια πάνε στη δουλειά ακόμα και στο γήπεδο με ίδια φορεσιά. Όμως μια σκυλίτσα ανακαλύπτει πως δεν είναι σαν τους άλλους. Το μόνο που θέλει η αταίριαστη σκυλίτσα είναι να μη διαφέρει. Έτσι ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι ώσπου να βρει έναν τόπο όπου θα ταιριάζει… Καμιά φορά, όμως, χρειάζεται να γίνεις ένα με το πλήθος για να καταλάβεις ότι είναι προτιμότερο να ξεχωρίζεις! Ο βραβευμένος και ο πλέον ανερχόμενος δημιουργός παιδικών βιβλίων Rob Biddulph επιστρέφει με έναν νέο τίτλο που φανερώνει την πιο διασκεδαστική πλευρά της διαφορετικότητας.
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών.
Ανακαλύψτε και τα άλλα εικονογραφημένα βιβλία του Rob Biddulph που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, «ΓΚΡΡΡΡ! Μια ιστορία για τη φιλία» και «Φύσηξε αεράκι»

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99 €
Η ιστορία των Κυκλάδων από τα χρόνια που η Λητώ γεννούσε στη Δήλο την Άρτεμη και τον Απόλλωνα ως τις σημερινές μέρες του τουρισμού, δοσμένη με απλά, διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τα ηλιοκαμένα νησιά, την πολυτάραχη μοίρα τους και τον πλούσιο πολιτισμό τους. Ο νέος τίτλος Κυκλάδες εμπλουτίζει τη σειρά «Η πρώτη μου ιστορία» που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής ιστορίας από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο και το Έπος του ΄40.
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ
Κείμενο: Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier
Σχήμα: 21Χ21, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,99 €
Σήμερα ο λύκος Ζαχαρίας έχει μια σούπερ ιδέα: Κι αν γινόταν σούπερ- ήρωας; Ράβει μια σούπερ-στολή και... να τος, μεταμορφώνεται σε Σούπερ-Έξτρα-Λύκμαν! Το μόνο που του μένει πια είναι να βρει κάποιον για να σώσει... Εύκολο; Όχι βέβαια, όταν κάποιος είναι σούπερ-αδέξιος! Ο αγαπημένος ήρωας Λύκος Ζαχαρίας -που έχει συνδέσει το όνομα του με ένα σωρό ευτράπελα- επιστρέφει με μία νέα, ξεκαρδιστική περιπέτεια.
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Λύκος Ζαχαρίας» εδώ.

Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της


Γνωρίστε από κοντά τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου
σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της
Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας
και διαβάστε το νέο της μυθιστόρημα Οι Μαγεμένες
Η πολυαγαπημένη και πολυδιαβασμένη συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου συναντά πέντε τυχερούς αναγνώστες σε ένα αποκλειστικό δείπνο στο φιλόξενο εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar (Βεΐκου 1), σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, στο Κουκάκι, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, και ξεδιπλώνει το νήμα της ιστορίας των Μαγεμένων, του νέου της μυθιστορήματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και της μοίρας των ηρώων της που συνδέονται άρρηκτα με το ομώνυμο μνημείο της πόλης της, της μαγικής Θεσσαλονίκης. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Εάν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα και να συνομιλήσετε μαζί της για το νέο της μυθιστόρημα, την περιπέτεια της γραφής, την έμπνευση και τη ζωή, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού μας έως τις 25 Ιουνίου 2017. Οι πέντε τυχεροί που θα αναδειχτούν με κλήρωση (τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr στις 26 Ιουνίου 2017, ενώ θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά) θα λάβουν το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Κόντζογλου (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση) και θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί της.
Για να μπείτε στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα του βιβλίου, δείτε παρακάτω τη συγγραφέα να εξηγεί πώς προέκυψαν Οι Μαγεμένες και ξεφυλλίστε ΕΔΩ τις πρώτες σελίδες.
Μόλις είχα αρχίσει να γράφω την τριλογία τα «Παλιά Ασήμια» όταν ο γιος μου, από το διπλανό δωμάτιο –ακόμη έμενε μαζί μας τότε– μου έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ήταν ένα άρθρο για «Τις άγνωστες Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης» ή κάπως έτσι. Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά για τα «Είδωλα», τις «Μαγεμένες», «Las Incantadas», τους «Αγγέλους», όπως αποκαλούσαν οι κάτοικοι της Σαλονίκης, ανάλογα με το θρήσκευμά τους, τις μυθολογικές ανάγλυφες μορφές που απεικονίζονται στους τέσσερις πεσσούς της Στοάς των Ειδώλων.
Όσο διάβαζα το άρθρο, τόσο πιο ενδιαφέρον μού φαινόταν. Όταν τέλειωσα την ανάγνωση, ενθουσιασμένη και συγκινημένη μαζί, πήγα στο δωμάτιο του γιου μου και αντί να του πω «Τι ωραία ιστορία, τι ωραίο άρθρο!» όπως είχα σκοπό, του είπα «Τι ωραίο θέμα!».
Το κατέγραψα σε μια άκρη του μυαλού μου και όταν στα τέλη του Αυγούστου του 2015 παρέδωσα το τρίτο μέρος της τριλογίας «Τα Παλιά Ασήμια», αφού ξεκουράστηκα δυο τρεις μέρες, όχι παραπάνω, τόσο συνήθως κρατάει η κόπωση –και από μια τριλογία είναι τεράστια–, νιώθοντας και πάλι μόνη και έρημη χωρίς τους ήρωές μου, άρχισα να σκαλίζω τα υποψήφια θέματα που έχω καταγραμμένα.
Οι «Μαγεμένες» μού τράβηξαν την προσοχή αμέσως, όχι πως τις είχα ξεχάσει. Επειδή όμως εδώ και κάμποσα χρόνια έχω στο μυαλό μου να γράψω κάτι σαν αστυνομικό, και επειδή ασφαλώς και δεν είχα αποφασίσει με ποιο θέμα να ασχοληθώ, άρχισα να γράφω και τα δυο συγχρόνως. Δέκα σελίδες στο ένα, δέκα για το άλλο.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις «Μαγεμένες», έγραψα τον λαϊκό θρύλο με τον Μεγαλέξανδρο και τη βασίλισσα από τη Θράκη, με το οποίο αρχίζει και το βιβλίο. Ύστερα τα άφησα και τα δύο και είπα πως τώρα το σύμπαν θα μου στείλει το σήμα για το ποιο από τα δύο θα συνεχίσω.
Την άλλη ακριβώς μέρα, μπαίνοντας το πρωί στο ίντερνετ για να μάθω τα νέα, διάβασα πως στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2015) θα εξέθεταν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων». Το σήμα είχε δοθεί από το σύμπαν, πολύ νωρίτερα είναι η αλήθεια απ’ ό,τι περίμενα.
Επισκέφθηκα τις «Μαγεμένες» ένα απόγευμα Τρίτης, το θυμάμαι σαν τώρα. Είχε πολύ κόσμο έξω από το περίπτερο που δέσποζαν, έκανε και τρομακτική ζέστη. Όταν μπήκα στον χώρο, αισθάνθηκα σαν να έμπαινα σε ναό –αδιάφορο τίνος Θεού– και παρά το πλήθος νόμισα πως ήμουν μόνη μου. Εγώ κι Αυτές!
Τις παρατήρησα πολλή ώρα, ίσως παραπάνω από όσο επιτρεπόταν όταν από πίσω μου περίμεναν και άλλοι.
«Τι θέλετε από μένα;» ρώτησα τη Λήδα – μου φάνηκε η πιο θλιμμένη.
«Να πεις την ιστορία μας» και μειδίασε κάπως. «Μας ξέχασαν».
«Μπορώ;» δεν ήμουν σίγουρη, ήταν ένα άλλο μονοπάτι, εδώ είχαμε ένα αληθινό γεγονός.
«Μπορείς να προσπαθήσεις πάντως» μουρμούρισε μέσα απ’ τα δόντια του ο Διόνυσος.
Ο κύβος είχε ριφθεί και για μένα άρχιζε ένα ακόμα μαγικό ταξίδι.

Ακούστε ΕΔΩ την ιστορία των Μαγεμένων από τη συγγραφέα, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε πλούσιο πραγματολογικό υλικό για το ιστορικό υπόβαθρο της αφήγησης, πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της συγγραφέα και άλλα νέα για το βιβλίο.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τη Μαίρη Κόντζογλου.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η Μαίρη Κόντζογλου θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο της, στο βιβλιοπωλείο IANOS, στην Αθήνα (Σταδίου 24), στις 8:30 το βράδυ. Δείτε λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε το Balcony Restaurant & Bar για την ευγενική προσφορά του δείπνου (www.balconyathens.com, 211 4118437).
Το Balcony Restaurant & Bar βρίσκεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, το οποίο κλείνει στους τοίχους του ένα κομμάτι από τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας σε μια περιοχή που είναι συνδεδεμένη με το παρελθόν και το παρόν της Αθήνας, λίγα βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα.
Ένας φιλόξενος χώρος ο οποίος κάνει τους επισκέπτες του να νιώσουν οικεία και τους δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις και προϊόντα σε συνδυασμό με τον πλούσιο ελληνικό αμπελώνα από όλη την Ελλάδα με βάση την εποχικότητα των προϊόντων στηριζόμενοι στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά διάφορων περιοχών της Ελλάδας και σε φρέσκιες πρώτες ύλες.
To εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar με τα πιάτα του προσπαθεί να κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα είτε με συνταγές ξεχασμένες και όχι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό είτε με προϊόντα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε γευτεί μαγειρεύοντάς τα με καινούργιες τεχνικές και μια φρέσκια ματιά.

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε

ArtTravel

1

Σύβοτα-Πάργα

Η Ριβιέρα της Ηπείρου που πρέπει να ανακαλύψετε.
Κάντε κλικ
2

Πόρος

Εδώ χτυπάει ΔΥΝΑΤΑ ο παλμός και του καλοκαιριου.
3

Λιουμπλιάνα

Μικρή αλλά πανέμορφη και ανερχόμενη αγαπημένη όλων.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Πού να βγείτε στα Πετράλωνα.
Κάντε κλικ

Αιγάλεω: Τι ωραίο συμβαίνει στο Αιγάλεω;


Αιγάλεω: Τι ωραίο συμβαίνει στο Αιγάλεω;

Σημειώστε...

Μακαρόνια από κολοκύθι με φέτα.
Γρήγορο cheseecake κεράσι στο ποτήρι.
Εύκολος, πολύ νόστιμος σπιτικός γύρος.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ