Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 18-09-2015/1300 C
Α.Α. 24/2015


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20-09-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ
ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ (ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 80%) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (21-09-2015) 

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ
ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (22-09-2015) 

ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εδώ ειμαστε αδελφια, με τη «συνεχεια του θρίλερ» που ονομάζεται ΥΓΕΙΑ, και τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της, και σε βάρος ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων, που όπως έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, μόνο ασφαλισμένοι δε μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι.
Έγραψα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές, για το χάλι της υγείας στη χώρα μας, για φωνές ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ και ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ πρώτα απ’ όλα από ΓΙΑΤΡΟΥΣ των οποίων ΜΑΛΛΙΑΣΑΝ οι γλώσσες να προειδοποιούν ΟΛΟΥΣ τους «μεταρρυθμιστές», και να λένε πως ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…..
Το θυμάστε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, η το ξεχάσατε ΚΑΙ αυτό κάποιοι;
Είπαμε, πάμε σε εκλογές, και ο καθένας πρέπει να πάρει ΑΥΤΟ που του αξίζει…. Εδώ θα κάνω μια παρένθεση, μεταφέροντας σας την ΑΠΟΡΙΑ ενός φίλου, που σε mail που μου έστειλε, αναρωτιέται, ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ αδελφέ ΤΙΜΙΟΙ. Ψάξε και θα τους βρεις. Δε φαίνονται γιατί έχουν χαθεί από τα ΛΑΜΟΓΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως, αν ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, θα βρούμε τους τίμιους!
Η εικόνα της ΥΓΕΙΑΣ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι, να το πω πολύ απλά, ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ.
Νοσοκομεία λίγο πριν το «λουκέτο», χωρίς φάρμακα, και διάφορα αναλώσιμα, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, τα οποία, ελέω μεταρρυθμίσεων έχουν μετατραπεί από μονάδες υγείας, σε ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ.
ΟΛΟΙ όσοι πέρασαν από την υγεία, έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τη διαλύσουν, και το πέτυχαν, έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να πάψει να υπάρχει αυτό που λέμε (για να ευθυμήσουμε) Δημόσια Υγεία. Βρώμικα Συμφέροντα ορισμένων, με μεγάλο βοηθό τους την «ΚΡΙΣΗ» των τελευταίων ετών, είχαν σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να επικρατεί το «ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ».
Οι εκλογές ηρθαν, παρακολουθήσαμε ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς να «αναλύουν» και καλά τα προγράμματα των κομμάτων τους, αλλά για το θέμα «ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ», ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας, εκτός από κάποιες ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ, κάποια ΘΑ, τα γνωστά πολιτικάντικα.
Όπως λέει όμως ο λαός, «Με το ΝΑ και με το ΘΑ, έσπειραν και δεν θέρισαν».
ΤΟ ΧΑΛΙ μας συνεχίζεται, και έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, οι γιατροί φωνάζουν προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, μόνο που δεν ακούει ΚΑΝΕΙΣ.

Ένα παράδειγμα της Ελλάδας των «ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ», των «Επικίνδυνων αρμοδίων», των παρατρεχαμενων, ΟΛΩΝ εκείνων που δε δίνουνε δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή, είναι μια από τις πολλές επιστολές που έχω πάρει από γιατρούς, και συγκεκριμένα από γιατρούς της ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
Διαβάστε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ την ΑΓΩΝΙΑ των γιατρών, τα αναπάντητα ερωτήματα τους προς τους «αρμόδιους» φορείς, διαβάστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ καταστάσεις που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν συμβαίνουν μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Αυτό είναι ένα από τα ΠΟΛΛΑ παραδείγματα.
Έχουμε στην Ελλάδα λαμπρούς επιστήμονες που είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, χωρίς υπερβολή, της Ευρώπης, και το ΚΡΑΤΟΣ, οι παρατρεχάμενοι του, και τα ΚΟΡΑΚΙΑ, τους δένουν τα χέρια, και ΔΕΝ τους αφήνουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο. Έχουμε επίσης εδώ και χρόνια, νοσοκομεία με ΜΟΝΑΔΙΚΟ εξοπλισμό, ο οποίος ΚΑΜΙΑ φορά δε λειτούργησε και σκουριάζει στις κλειστές αίθουσες, ενώ οι ασθενείς, για να κάνουν συγκεκριμένες εξετάσεις, πηγαίνουν ΕΞΩ, σε Ιδιωτικά Συμβεβλημένα Κέντρα.. Διαβάστε αδέλφια την επιστολή, και ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.
Το ξαναέγραψα, ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ..
Την ΥΓΕΙΑ στη χώρα μας την έχουν ΣΚΟΤΩΣΕΙ, και οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ της, ΟΛΟΙ, την Κυριακή περιμένουν να τους «επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας.
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Νέα Radar από τη Koden με λειτουρία ARPA για σταθερή παρακολούθηση μέχρι και 60 στόχων

Νέα Radar από τη Koden με λειτουρία ARPA για σταθερή παρακολούθηση μέχρι και 60 στόχων
Με 19΄΄ SXGA LCD οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο για εύκολη εγκατάσταση, η σειρά Radar MDC-2900, είναι η πιο εξελιγμένη σειρά radar που κατασκευάζει KODEN.
19΄΄ SXGA LCD έγχρωμη οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο
λειτουργία SSP (Strong Signal Processing) για σταθερή απεικόνιση μικρών στόχων
λειτουργία CFAR για αυτόματη ρύθμιση του Gain και αυτόματη αποκοπή κυματισμού και βροχής
μοναδική μέθοδος ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, που εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο μικροί, μακρινοί στόχοι παρουσιάζονται ευδιάκριτα χωρίς παράσιτα
λειτουργία ‘true-trail’ για καταγραφή του ίχνους μονό των κινούμενων στόχων ακόμα και όταν το σκάφος είναι σε πορεία
overlay με χάρτη (δέχεται χάρτη C-MAP και εμφανίζει τους στόχους πάνω στο χάρτη)
ένδειξη στίγματος και απεικόνιση waypoints σε συνεργασία με GPS course-up και north-up (σε συνεργασία με GPS ή δορυφορική πυξίδα), true motion (σε συνεργασία με δορυφορική πυξίδα και speed log)
παρακολούθηση μέχρι 60 στόχων (ATA) και έξοδος σε plotter ή PC
δυνατότητα απεικόνισης μέχρι 254 στόχων AIS
διαθέσιμο και σε έκδοση Black Box, για σύνδεση με οποιοδήποτε μόνιτορ
πλήρως ελληνικό μενού  

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Μουσικό Αλφαβητάρι
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος: Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-087-0
Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.

Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα. Συνοδεύεται από CD.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης


Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος: Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά: 32
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας
Συγγραφέας: Ρούλα Παπανικολάου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ21
Σελίδες: 60
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-090-0
Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας είναι μικρές φράσεις ή ποιηματάκια που εστιάζουν στα γράμματα της αλφαβήτας. Βοηθούν τα παιδιά να προφέρουν δύσκολες λέξεις και φράσεις και να εξοικειωθούν με τα γράμματα και τα φωνήματα των γραμμάτων.
Παράλληλα, καλλιεργούν τη γλώσσα, πλουτίζουν το λεξιλόγιο και υποστηρίζουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο τη συνεχή και εξελικτική πορεία των μικρών παιδιών για την κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής.

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Σειρά: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Αρίθμηση στην σειρά: 2
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Τραγουδούν: Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 10 Ιουνίου 2015
Σχήμα: 24X32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-083-2
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει· το θησαυροφυλάκιο αδειάζει· η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει.
Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», εκδόθηκε πρώτη φορά το 1910 σε μια εποχή που άνθιζε η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια και βλέπουμε, ότι και σήμερα είναι το ίδιο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Εδώ έχουμε μια πολύ όμορφη διασκευή για μικρότερα παιδιά απ την Κάρμεν Ρουγγέρη και στο CD ακούμε την θεατρική εκδοχή του κειμένου.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος: Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά: 32
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

YAESU FT-8900R - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

YAESU FT-8900R
29/50/144/430 MHz FM Transceiver

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-8900R is a ruggedly-built, high quality Quad Band FM transceiver providing 50 Watts of power output on the 29/50/144 MHz Amateur bands, and 35 Watts on the 430 MHz band. It includes leading-edge features like cross-band repeat, dual receive, VHF-UHF Full Duplex capability, and over 800 memory channels. And its 10-meter FM coverage brings the possibility of world-wide FM DX-ing to you on your drive in to work!

Convenient Remote-Head Mounting Capability
Having trouble mounting your mobile radio in your compact car? With the FT-8900R and its optional YSK-8900 Separation Kit, mounting is a breeze even in the tightest locations. The YSK-8900 includes a 20’ (6 m) remote cable and a mounting bracket for the front panel, and the microphone jack is located on the side of the front panel, eliminating the need to run a separate cable. Convenient Access to WIRES and other Internet-linking Systems
When six and ten meters are dead, you can still talk around the world with the FT-8900R! The front panel provides easy access to any WIRES™ (Wide-coverage Internet Repeater Enhancement System) repeater, automatically sending the required single DTMF access code at the beginning of each transmission. And if you’re using another Internet linking system, one that requires a DTMF string to being up the link, you can easily configure the FT-8900R to store and send the required tone sequence, as well! Quad Band Operation
The FT-8900R combines the “traditional” 144/430 MHz local-communications concept with the exciting capability for Sporadic-E or F2 DX on the 29 MHz and 50 MHz bands, for nationwide or worldwide FM communications from your car! The first Amateur Radio FM mobile transceiver providing this capability, the FT-8900R will make you wonder how you got by with a two-band transceiver up to now! Wide Frequency Coverage
The FT-8900R provides extended receiver coverage beyond the Amateur bands, so you can keep informed of communication activities in the public safety, commercial, aircraft, and government communications ranges. Included is coverage of 28-29.7 MHz, 50-54 MHz, 108-180 MHz, 300-480 MHz, and 700-985 MHz (cellular frequencies are blocked and non-restorable). High Power Output
To get your message through when it counts, the FT-8900R puts out a full 50 Watts of power on the 29/50/144 MHz bands, and 35 Watts on 430 MHz. To ensure thermal stability during long transmissions, a thermal sensor monitors heat sink temperature, engaging the rear panel’s cooling fan only when needed. Over 800 Memory Channels
The FT-8900R provides a wide variety of memory resources, including 799 “regular” memories, six “Home” channels for favorite frequencies, five sets of band-edge memories, and six “Hyper Memory” memories, which store complete transceiver operating status, for maximum operating efficiency and convenience. Six-character Alpha-Numeric “Tags” (labels) may be appended to memory channels, affording instant channel identification. No transceiver can compare with the memory capability of the FT-8900R! Cross-Band Repeat Capability
For emergency work, or to extend the range of a hand-held unit, the FT-8900R includes Cross-Band Repeat capability, similar to that pioneered on our popular FT-8100R Dual Band FM Mobile! One-Touch Band-Pattern
To save valuable time while operating a transceiver with the versatility of the FT-8900R, the “Hyper Memory” feature allows you to store a complete set of configuration data for the two bands on which you’re operating. Besides the usual storage of frequency and tone data, Hyper Memory will store such setup parameters as Automatic Repeater Shift status, Packet parameters, Scanning mode, and VFO tracking, avoiding the need to change each of these functions manually on a regular basis. CTCSS and DCS Encoders Built In
Providing excellent performance even under difficult link conditions, Yaesu’s 50-tone sub-audible CTCSS and 104-tone DCS signaling systems ensure that you have full access to repeater and remote-base inputs, and the built-in CTCSS/DCS decoders allow silent listening on busy channels. Plus you get Tone Search Scanning, which will scan for the tone being received on an incoming signal, allowing you to match tones quickly when operating on a new repeater system Easy Setup for FM Satellite Operation
For operating on FM satellites like UO-14, the versatile memory system of the FT-8900R allows you to store a set of uplink and downlink frequencies that account for Doppler shift over the entire horizon-to-horizon pass, allowing you to select the optimum uplink/downlink combination effortlessly! Truly Independent Two-Channel Operation
Basically operating as two radios in one, the FT-8900R may be configured in a number of ways. For example, you can set up the "left" side of the rig for operation on 29, 50, 144, or 430 MHz operation, while setting the "right" side either to 144 MHz or 430 MHz. And, if you like, you can configure the FT-8900R for 144-144 MHz or 430-430 MHz Dual Receive operation, so you'll never miss out on the action!
The left and right sides have their own Volume and Squelch controls, as well as S-Meters, so your operating preferences are never compromised.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μουσικό ντόμινο
Συγγραφέας: Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Ημερομηνία έκδοσης: 10 Σεπτεμβρίου 2008
Το Μουσικό Ντόμινο είναι μια πρωτότυπη συλλογή από μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον εκπαιδευτικό στην τάξη όσο και από τον γονιό στο σπίτι. Σκοπό του αποτελεί η εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών σκοπών με το να ασκούνται βασικές δεξιότητες αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να είναι και διασκεδαστικό για τα παιδιά. Κύριο θέμα επεξεργασίας του υλικού αποτελούν οι βασικές κατηγορίες οργάνων. Τα έγχορδα, τα πνευστά και τα κρουστά, μέσα από τη συμμετοχική δραστηριότητα στο παιχνίδι «προκαλούν» για σωστούς συνδυασμούς και επιλογές. Είναι δίγλωσσο : Ελληνικά - Αγγλικά


Ο Καραγκιόζης οικολόγος
Συγγραφέας: Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Ημερομηνία έκδοσης: 10 Σεπτεμβρίου 2008
Το παιχνίδι συνδυάζει τις γνώσεις για το τα φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας ως εκπαιδευτικό υλικό φιγούρες του Θεάτρου Σκιών. Θεωρείται απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης σχετικά με το δάσος. Ο έξυπνος συνδυασμός από έννοιες κλειδιά και λαογραφικά στοιχεία δίνει ελκυστική διάσταση στην εκπαίδευση με καινοτόμο τρόπο

Μαθαίνω τα Ελληνικά Λαικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια
Συγγραφέας: Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
ISBN: 978-960-6638-68-8
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό προσπαθεί να δώσει παιγνιώδη διάσταση στη μάθηση για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό. Ο πρωτότυπος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα μουσικά όργανα ενισχύει τόσο τη μνήμη, όσο και τη γνώση για τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την αγάπη για την παράδοση. Παίζοντας με τις κάρτες, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν γρήγορα και εύκολα όλες τις κατηγορίες των παραδοσιακών οργάνων γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Νομίζεις πως τα μουσικά όργανα χρησιμεύουν μόνο στο χορό και στο τραγούδι; Κι όμως τα παιδιά σε άλλες εποχές συνήθιζαν να συνοδεύουν και τα παιχνίδια τους μΆ εκείνα. ¶λλοτε τραγουδώντας ή μουρμουρίζοντας σκοπούς μέσα σε αυτά. Στην προσπάθειά τους να μιμηθούν φωνές πουλιών και ζώων, του αέρα ή του νερού, αλλά και συνοδεύοντας τα κάλαντα της ¶νοιξης, με το όργανο μεταμόρφωναν το παιχνίδι. Παίζοντας και συ με τις κάρτες, μαθαίνεις γρήγορα και εύκολα όλες τις κατηγορίες των παραδοσιακών οργάνων γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Εμπρός, λοιπόν, το γλέντι ξεκινά… Βήματα για παιχνίδι Κι όμως τα όργανα …έχουν «οικογένεια». Αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει από τον τρόπο παιξίματος! Χωρίζονται σε 4 μεγάλες κατηγορίες που στο παιχνίδι μας έχουν διαφορετικό χρώμα: κάρτες για τα ιδιόφωνα, για τα μεμβρανόφωνα, για τα αερόφωνα και για τα χορδόφωνα. • ¶πλωσε όλες τις κάρτες στο τραπέζι, αναποδογυρισμένες. • Αποφάσισε με τους φίλους σου, ποιος θα ξεκινήσει πρώτος; • Σήκωσε 2 κάρτες στην τύχη, προσπαθώντας να θυμηθείς το κάθε όργανο σε ποια συγκεκριμένη θέση βρίσκεται. Όταν βρεις τα σωστά ζευγάρια, κερδίζεις τις κάρτες. • Επέλεξε από τις χρωματιστές «φανερές» κάρτες τη σωστή κατηγορία για το κάθε όργανο που σηκώνεις κάθε φορά. Αν βρεις τη σωστή, τότε κερδίζεις και αυτή. • Επέλεξε, επίσης, από τις «φανερές» κάρτες τις σωστές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τους (τρόπο παιξίματος, τόπο κ.ά). • Ο παίκτης ή η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες, είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Ο Πι και η Φι σε μαθαίνουν πως να κυκλοφορείς
Συγγραφέας: Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2008

  Με ευχάριστο και εύκολο τρόπο μπορούμε να μάθουμε στους αυριανούς «οδηγούς» τα βασικά σήματα οδικής κυκλοφορίας διεγείροντας την περιέργεια τους. Η καλύτερη όμως πρόταση είναι να παίξουμε μαζί τους συμμετέχοντας στο κοινό παιχνίδι της γνώσης μαθαίνοντας τα σήματα του Κ.Ο.Κ με βιωματικό τρόπο. Ένα έξυπνο παιχνίδι για να μάθεις να κυκλοφορείς με ασφάλεια Για τα παιδιά • Σας αρέσει να κυκλοφορείτε µε ασφάλεια; • Χωρίς όµως να ακούµε συνέχεια: Πρόσεχε, θα χτυπήσεις! • Έχετε σκεφτεί πως θα µπορούσε να ήταν η πόλη µας, αν υπήρχε η δυνατότητα να κυκλοφορούν σΆ αυτήν µε ασφάλεια µικροί και µεγάλοι; • Εµείς το σκεφτήκαµε και… σκαρφιστήκαµε ένα παιχνίδι που θα σας βοηθήσει να µάθετε εύκολα τα βασικά σήµατα του Κ.Ο.Κ. Ίσως, έτσι, η διαδροµή προς το σχολείο να γίνει πιο εύκολη. Ίσως ακόµα και εσείς, τα παιδιά, να γίνετε «δάσκαλοι» για τους γονείς σας. Ευκαιρία λοιπόν για να παίξουµε µε τον Πι και τη Φι στο… πι και φι! • Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς • Η εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχηµάτων (ποδηλατών - αυτοκινήτων) αποτελεί προτεραιότητα για µικρούς και µεγάλους. Ας προσπαθήσουµε να γίνουµε όλοι εµψυχωτές δράσεων που θα βελτιώσουν την οδική µας συµπεριφορά και κατά ασυνέπεια των δεικτών της ασφάλειας, χρησιµοποιώντας το συγκεκριµένο υλικό. Με ευχάριστο και εύκολο τρόπο µπορούµε να µάθουµε στα παιδιά µας τα βασικά σήµατα οδικής κυκλοφορίας διεγείροντας την περιέργεια τους. Μπορούµε επίσης να προκαλέσουµε συζήτηση ή µε αφορµή ένα ατύχηµα να ανταλλάξουµε απόψεις µε τα παιδιά για το τι πρέπει να προσέχουν. Η καλύτερη όµως πρόταση είναι να παίξουµε µαζί τους συµµετέχοντας στο κοινό παιχνίδι της γνώσης και της πρόληψης.
ISBN: 978-960-6638-63-3

Ξεκινούν οι εγγραφές στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης


Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
Από τον Μπραμς στα ντραμς για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven για παιδιά 5-10 ετών
Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: 21 Σεπτεμβρίου  Εισητήρια-πληροφορίες:
www.ticketservices.gr , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€
(και 4€ για τους γονείς στο πρόγραμμα
"Από τον Μπραμς στα ντραμς")
Περισσότερες Πληροφορίες

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Στιγμές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού με αφορμή τέσσερις επετείους
Οι εγγραφές ξεκινούν από
30 Σεπτεμβρίου 2015, 10:00
Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια μιας λυρικής τραγουδίστριας, Σόνια Θεοδωρίδου. (14,21/10/2015, 18:00 - 20:00)
Αττίκ - Η μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών. Αναζητώντας τον Αττίκ και την εποχή του, Λάμπρος Λιάβας. (4,11/11/2015, 18:00 - 20:00)
Αισθητική της λαϊκής μουσικής: η συνθετική τεχνοτροπία του Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκος Ορδουλίδης. (18,25/11 2015, 18:00 - 20:00)
Για τον Μάνο Χατζιδάκι: 1ο σεμινάριο, Το τραγούδι του, σημαία του ελληνικόυ πολιτισμού - 2ο σεμινάριο, Μια προσπάθεια ορισμού των εννοιών με αφορμή το έργο του, Νότης Μαυρουδής. (02,09/12 2015, 18:00 - 20:00)
Εγγραφές ηλεκτρονικά www.mmb.org.gr ή στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της
Κόστος συμμετοχής: 50€ για το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου του Εργαστηρίου.
Πληροφορίες: 210 72.82.571, Ρηνιώ Χρυσαδάκου
Περισσότερες πληροφορίες
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία ή Βιβλοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες σπουδαστών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 15:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ωδεία, Μουσικές σχολές και νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Ειρήνη Κρίκη, τηλ: 210 7282570, irinikriki@megaron.gr) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση.
Περισσότερες Πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-570
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

Αστροβραδιά στο Κτήμα Γεροβασιλείου, Παρασκευή18/9/2015

2015-09-14 120833

Υπάρχει το Σύμπαν, η Μουσική και το Φως της Σελήνης χωρίς τον Άνθρωπο;

2015-09-14 121154
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι, καλωσορίζει το φθινόπωρο και τη νέα αμπελοοινική χρονιά και σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μακρινά αλλά τόσο αγαπητά αστέρια!
«Υπάρχει ο ηθοποιός που υποδύεται τον Παιδαγωγό στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους; Πώς το διαπιστώνω; «Μα τον βλέπω και τον ακούω»! Και αν δεν υπήρχα; Πως θα το διαπίστωνα; Υπάρχει το Σύμπαν; Και αν δεν υπάρχει άνθρωπος στο Σύμπαν, θα υπήρχε το Σύμπαν; Ποιος θα το ήταν εκεί να το διαπιστώσει;»
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν από τον Γιάννη Σειραδάκη, καθηγητή αστρονομίας, στην φιλοσοφική και μουσική αστροβραδιά μας.
2015-09-14 121654
Στη συνέχεια, η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο θα μας πάνε «μια βόλτα στο φεγγάρι» με γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από τη μαγεία του έναστρου ουρανού.
IMG 1727
Η βραδιά θα κλείσει με αστροπαρατήρηση! Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, τοποθετεί τα τηλεσκόπιά του στον κήπο του κτήματος και φέρνει πιο κοντά στις αισθήσεις μας τη Σελήνη, τον Κρόνο και άλλα συναρπαστικά αντικείμενα του νυχτερινού ουρανού.
Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα είναι επισκέψιμο από τις 18:00 έως τις 19:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή Θεσσαλονίκη - Τ: 2392044567 - www.gerovassiliou.gr
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Διάθεση προϊόντων από παραγωγούς

Διάθεση προϊόντων από παραγωγούς

Επόμενη αγορά του Αγροτικού το Σάββατο 19-9-2015, 
10-2,στην πλαζ Καλαμαριάς !

Από το Σάββατο 19-9-2015 αλλάζει η λειτουργία μας και μπαίνουμε στο χειμερινό πρόγραμμα.
Έτσι θα μας βρίσκετε πλέον κάθε Σάββατο πρωί από τις 10 – 2 στην πλαζ Καλαμαριάς

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:
Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
- Ψήφος-φραγμός στην παλινόρθωση
- Γιάννης Δραγασάκης: Δεχτήκαμε ιδιότυπο πόλεμο από κατεστημένα συμφέροντα
- Αποκαλυπτική συνέντευξη: Ερβέ Φαλτσιάνι
Ισχυρά πρόσωπα δεν θέλουν να βγουν στο φως τα ονόματα που κρύβονται πίσω από τη «λίστα Λαγκάρντ»
- Μεταναστευτικό: Η Γερμανία σπάει συνθήκες της ΕΕ

Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:
  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - Ψήφος-φραγμός στην παλινόρθωση
    • Το δυνατό χαρτί Τσίπρα απέναντι στο παλαιό σύστημα
    • Μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς
    • Μετασχηματισμός του κράτους - Παραγωγική ανασυγκρότηση
  • Γιάννης Δραγασάκης
    • Δεχτήκαμε ιδιότυπο πόλεμο από κατεστημένα συμφέροντα
    • Η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να είναι ριζοσπαστική και να δρα με τα κοινωνικά κινήματα
  • Συνεντεύξεις-άρθρα
    • Έλενα Κουντουρά: Ιστορικό ρεκόρ τουρισμού με 26 εκατ. αφίξεις και 15 δις έσοδα
    • Παναγιώτης Σγουρίδης: Οι ΑΝΕΛ συντέλεσαν να μην υπάρξει εθνικός διχασμός
    • Χρήστος Ζαχαράκις: Η διζωνική ομοσπονδία είναι ψευδώνυμο της διχοτόμησης της Κύπρου
  • Αποκαλυπτική συνέντευξη: Ερβέ Φαλτσιάνι
    • Ισχυρά πρόσωπα δεν θέλουν να βγουν στο φως τα ονόματα που κρύβονται πίσω από τη «λίστα Λαγκάρντ»
    • Ψέμα ότι είμαι υπάλληλος των Podemos
    • Μεγάλη η πίεση για τους Έλληνες δικαστές
  • Μεταναστευτικό: Η Γερμανία σπάει συνθήκες της ΕΕ - Κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία

Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις

στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
Και...
Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΕΛΛΑΚ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα: Ανάπτυξη wearable συστήματος βασισμένου σε Arduino για χρήση σε αθλητικές δραστηριότητες

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #516
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα εθελοντισμού του επερχόμενου 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (6-15 Νοεμβρίου 2015). Ο εθελοντισμός, αποτελεί για το ΦΚΘ, βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας με τη ματιά πάντα στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To Φεστιβάλ, μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία. 
 
 
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών), οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.  
 
Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού
Η Προβλήτα Α΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμού, χώρος ζωντανός και φιλόξενος, αγαπημένο στέκι ανθρώπων κάθε ηλικίας, υποδέχεται μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Τις δράσεις υλοποιούν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η αρχή γίνεται με τη Φθινοπωρινή Ισημερία, το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκπαιδευτικών και όχι μόνο δράσεων, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιεργαστούν, να ανακαλύψουν, να αισθανθούν και εντέλει να συνειδητοποιήσουν, ότι πολιτισμός και λιμάνι 
είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.  
 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη, Jules Dassin
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Jules Dassin, που διοργανώθηκε από το 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-14 Νοεμβρίου 1993), και επανεκδόθηκε το 2000. Περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κριτικά κείμενα σημαντικών ελλήνων κριτικών, μια συζήτηση με τους Μιχάλη Δημόπουλο και Αχιλλέα Κυριακίδη και μια αναλυτική φιλμογραφία του αμερικανού-έλληνα Jules Dassin συμπληρώνουν την έκδοση.
Επιμέλεια έκδοσης: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 94
Γλώσσες: ελληνικά
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400