Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

❦ Νέες Κυκλοφορίες

 


Αόρατα φτερά
Μυθιστόρημα
Βεατρίκη Σαΐας-Μαγρίζου
Τιμή €14
Σελ 192
ISBN 9780960-03-7154-3
Η Εύα Καμπά είναι μια έφηβη με κινητικά προβλήματα που διψά για τη ζωή και ονειρευόταν από μικρή να γίνει χορεύτρια. Ζει όμως σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να αποδέχεται τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ένα βράδυ του Ιουνίου του 1988 τρεις άνδρες εισβάλλουν στο σπίτι της και αρπάζουν την Εύα και δύο φίλες της.
Τι σχέση μπορεί να έχει η απαγωγή, χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον ατιμώρητο εγκληματία Άντολφ Χόρβαρτ;
Τι ρόλο θα παίξουν ένα πολύτιμο ρουμπίνι και μια πολύ παλιά και σπάνια εικόνα;
Πώς συνδέεται η ιστορία της οικογένειας Καμπά με το δράμα των εβραίων της Θεσσαλονίκης, τις πυρπολήσεις χωριών, τις εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιοχών κατά την περίοδο της Κατοχής;
Ένα μυθιστόρημα με πλούσια πλοκή, πολλές ανατροπές και έντονο κινηματογραφικό ρυθμό. Ένα βιβλίο για τη δικαίωση και την ιστορική αλήθεια, για την αποδοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, μέσα από τη ζωή ενός κοριτσιού που βιώνει τη διάκριση αλλά, όταν πεισμώνει, πετάει με αόρατα φτερά.
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Το βραχιόλι της φωτιάς.

Kράτα την ανάσα σου
Μυθιστόρημα
Αιμίλιος Σολωμού
Τιμή €16
Σελ 256
ISBN 9780960-03-7156-7
Ο Ιωάννης Καλλέργης διδάσκει σε δημόσιο σχολείο Ιστορία, ενώ ασχολείται επιστημονικά με τη ναζιστική Γερμανία έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Έχει ισχυρές γνωριμίες με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες χάρη στον πλούσιο κτηματομεσίτη πεθερό του. Οι μαθητές και οι γείτονές του τον εκτιμούν.
Όλα όμως αλλάζουν, όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μιας μαθήτριας. Οι σχέσεις με τη γυναίκα του διασαλεύονται. Διαπομπεύεται στον Τύπο, στο σχολείο, στη γειτονιά. Οι ισχυροί φίλοι του τον εγκαταλείπουν. Ο ίδιος αισθάνεται πως είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας κοινωνίας που νοσεί. Τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, αλλά η ζωή του καταστρέφεται μέσα σε μια μέρα.
Ο Καλλέργης αποφασίζει να καταφύγει προσωρινά στο ορεινό χωριό του, να ασχοληθεί με το πατρικό σπίτι και τη γη του. Αναπάντεχα συναντά τη Ρίτα, τον εφηβικό του έρωτα. Οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά και, παράλληλα με τις προσδοκίες του για μια διαφορετική ζωή, αποκαλύπτονται παλιά επώδυνα μυστικά που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον εαυτό του και τις ενοχές του.


Τάφος στην άμμο
Μυθιστόρημα
Γκιτάντζαλι Σρι
Μετάφραση: Στεφανία Γεωργάκη
Τιμή €26
Σελ 616
ISBN 9780960-03-7121-5
*Βραβείο Μπούκερ
Η Μαμά, μια ογδοντάχρονη γυναίκα στη βόρεια Ινδία, βουλιάζει σε μια περίοδο κατάθλιψης μετά τον θάνατο του άντρα της και, όταν συνέρχεται, την πλημμυρίζει μια νέα όρεξη για ζωή. Αποφασισμένη να σαρώσει κάθε κανόνα και περιορισμό, προκαλεί αναστάτωση με τις αντισυμβατικές επιλογές της. Πιάνει φιλίες με μια χίτζρα, ένα άτομο του τρίτου φύλου, και φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα της κόρης της, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρείται το πιο ανοιχτόμυαλο μέλος της οικογένειας.
Η Μαμά, σε πείσμα όλων, ταξιδεύει στο Πακιστάν και έρχεται αντιμέτωπη με το ιστορικό τραύμα του Διαχωρισμού της Ινδίας και του ξεριζωμού, βιώματα που στιγμάτισαν την εφηβεία και τη μετέπειτα πορεία της. Τι σημαίνει να είσαι μητέρα, κόρη, γυναίκα, φεμινίστρια; Οι έννοιες αποκτούν εδώ καινούργια και απρόβλεπτα νοήματα, δίχως ποτέ να εγκλωβίζονται σε στεγανά. Παρά το τραγικό υπόβαθρο της αφήγησης, το θαυμάσιο ύφος της Γκιτάντζαλι Σρι σμιλεύει ένα φωτεινό, ευφρόσυνο, λεπταίσθητο, συγκινητικό και πρωτότυπο μυθιστόρημα, το οποίο παράλληλα συνιστά μια επίκαιρη και επείγουσα διαμαρτυρία ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες των συνόρων που χαράσσονται ανάμεσα σε χώρες, θρησκείες, ανθρώπους και φύλα.


Σκιά ψυχής
Αθηνά Παπαδάκη
Τιμή €10
Σελ 48
ISBN 9780960-03-7140-6
Η Αθηνά Παπαδάκη με τη νέα ποιητική συλλογή Σκιά ψυχής, αρθρώνει λόγο με ενέργεια υψηλής τάσης, λόγο ο οποίος εμπεριέχει κοινωνική και οντολογική θεματολογία.
Οι μάστιγες των καιρών, δραματικά παρούσες, αναμετρούνται με αμυντικές δυνάμεις, τις δημιουργικές και αντιασφυξιογόνες ασπίδες του ανθρώπου. Αναχαίτιση στα δεινά, η διαρκής εμψύχωση της ζωής με μαγεία, σαγήνη, το απρόοπτο της στιγμής, καθώς και η πολυμήχανη ατομική φαντασία. Ελπίδα, το γίγνεσθαι του κόσμου και οι «αγέννητοι» της γης.


Ο σοσιαλισμός στον Μεσοπόλεμο
1933-2023: ενενήντα χρόνια από την άνοδο των ναζί στη Γερμανία
Γιώργος Α. Λεονταρίτης
Τιμή €14
Σελ 160
ISBN 9780960-03-7146-8
Ο Μεσοπόλεμος σέρνει πάντα μαζί του την εικόνα και την αίσθηση μιας γοητευτικής εποχής, που είχε έδρα το Παρίσι. Ήταν «η πόλις των πόλεων και των μητροπόλεων»! Εκεί, στο μαγευτικό σκηνικό με τους καφενέδες του Μονπαρνάς, το δάσος της Βουλώνης, τον Κήπο του Λουξεμβούργου, το «Μουλέν Ρουζ», ιστορικό στέκι του Τουλούζ Λωτρέκ, κάτω από τον γκρίζο ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας, υπήρχε ακόμα ο απόηχος από τις δολοφονικές σφαίρες που σκότωσαν το «χελιδόνι της ειρήνης», τον μεγάλο Ζωρές.
Κι ήταν η εποχή που η Αριστερά μπορούσε να γεννά αγανακτισμένους. Με το Λαϊκό Μέτωπο στην άνθησή του, με τον Λεόν Μπλουμ και τον Μωρίς Τορέζ. Με σοσιαλιστές και κομμουνιστές να υψώνουν μαζί τις γροθιές τους ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό που σκοτείνιαζαν απειλητικά τον ορίζοντα, ενώ οι κόκκινες σημαίες ανέμιζαν υπερήφανα στους αιθέρες. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο παιζόταν το ισπανικό δράμα, με τις Διεθνείς Ταξιαρχίες να αγωνίζονται να βάλουν φραγμό στον Φράνκο.
Καχεκτικό τότε το ελληνικό σοσιαλιστικό κίνημα, με εξέχουσες όμως μορφές τον Τσιριμώκο, τον Σωμερίτη, τον Σβώλο, που επηρεάζονταν άμεσα από τον Μπλουμ κι αργότερα θα είχαν μαζί του στενή συνεργασία. «Ο σοσιαλισμός είναι εναντίον της βίας, εναντίον κάθε εγκλήματος», έλεγε ο Ζωρές. Τα λόγια του ήταν «το τραγούδι της ερήμου, που μας ακολουθεί».
Τη συναρπαστική γεύση του Μεσοπολέμου προσπάθησα να δώσω σ’ αυτό το βιβλίο. Αναστενάρηδες, σήμερα, μιας χαμένης ιδεολογίας, ξαναζωντανεύουμε εικόνες απ’ τον Μεσοπόλεμο, πνιγμένες σ’ ένα ποτήρι πίκρας...
Γ.Λ.

Εκδήλωση: ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ


ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ
Ο Φώτης Τερζάκης μεταφράζει και μας συστήνει τρία βιβλία
Οι εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ και ΕΠΕΚΕΙΝΑ σας προσκαλούν
το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα - τηλ. 2103388054)
στη συζήτηση και παρουσίαση τριών βιβλίων σε μετάφραση και επιμέλεια του Φώτη ΤερζάκηΙατρική, μαγεία και θρησκεία του William H.R. Rivers (εκδόσεις Αλεξάνδρεια)
Το νοήμον σώμα. Ένα προλεγόμενον στο μελλοντικό έργο της ιατρικής ανθρωπολογίας των Νancy Scheper-Hughes & Margaret M. Lock (εκδόσεις Αλήστου Μνήμης)
Η ψυχοδυναμική του πολιτισμού. Ο Άμπραμ Κάρντινερ και η νεοφροϋδική ανθρωπολογία του William C. Manson (εκδόσεις Επέκεινα)
Θα μιλήσουν η Κατερίνα Μελισσινού, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο μεταφραστής Φώτης Τερζάκης.

Προπώληση παιδικών παραστάσεων & εκπαιδευτικών προγραμμάτων


Νέα και δράσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Ταινία animation
με την ιστορία του Συλλόγου
Δείτε την ταινία animation που αποτυπώνει μερικά από τα σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Η ταινία δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της Θεοδώρας Βαλεντή και της Marni F
Ανεβάζει αυλαία η παιδική σκηνή της
Μουσικής Βιβλιοθήκης
Κυριακές τακτικές παραστάσεις για το κοινό
και καθημερινές για σχολεία.
Με πέντε διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες παιδιών έως 10 ετών ανεβάζει τον Οκτώβριο αυλαία η παιδική σκηνή της
Μουσικής Βιβλιοθήκης
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Συμφωνία SOS
Για παιδιά 4 έως 10 ετών
Νέα παράσταση
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 15:00
Η παράσταση πραγματοποιείται και καθημερινές για επισκέψεις σχολείων καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες-κρατήσεις:
210 86 65 144, 210 86 74 657

Το τομέμ των ήχων
Για παιδιά 3 έως 8 ετών
Νέα παράσταση
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 13:30

Η φάρμα των ζώων - Η παράσταση αρχίζει!
Για παιδιά 3 έως 9 ετών
Νέα παράσταση
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου
στις 11:30
Η παράσταση πραγματοποιείται και καθημερινές για επισκέψεις σχολείων καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες-κρατήσεις:
210 86 65 144, 210 86 74 657

αβγώ
Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών και τους γονείς τους
Για τέταρτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 10:30

Η βασίλισσα των πάντων
Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών και τους γονείς τους
Για τέταρτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 12:30
Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
Τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες παιδιών έως 12 ετών περιμένουν φέτος τους μικρούς μας φίλους τις Κυριακές στη
Μουσική Βιβλιοθήκη.

Η Μαρία Κάλλας και οι ηρωΐδες της
Για παιδιά 8 έως 12 ετών
Νέο πρόγραμμα
Πρεμιέρα Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 12:00

Digital vegan orchestra
Για παιδιά 6 έως 8 ετών
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 12:00

Ήχοι και μπλιμπλίκια
Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 12:00

Music coin djs
Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Νέο πρόγραμμα
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 12:00
Συναυλία στο Μέγαρο

“Θυμήσου…”
Αφιέρωμα στο ελληνικό αστικό τραγούδι
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 20:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ο συνθέτης και μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ενορχήστρωσε και διευθύνει τα υπέροχα και διαχρονικά τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου, Σουγιούλ, Μουζάκη, Σπάρτακου και άλλων μεγάλων συνθετών της ρομαντικής Αθήνας του Μεσοπολέμου. Ερμηνεύουν οι γνωστοί λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου και Μιχάλης Δημητρακάκος, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Η χορευτική ομάδα Tango Amanti της Deppy Venezia πλαισιώνει με τέσσερα ζευγάρια την παράσταση στους ρυθμούς του τάνγκο, του μπολέρο, του τσάρλεστον, του φοξ τροτ.
Μια παράσταση αφιερωμένη στην εποχή που ήταν ο κόσμος δροσερός, με τραγούδια που αγαπήθηκαν κι έχουν ακόμα τη δύναμη να συγκινούν.
MUSICA - Ακροάσεις για την επιλογή νέων χορωδών
Καλλιτεχνική περίοδος 2023-2024
CAMERATA JUNIOR
Ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών
Καλλιτεχνικό έτος 2023-2024

Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων
των Φίλων της Μουσικής εμπλουτίζεται
με νέα μέλη στα όργανα
ΒΙΟΛΙ, ΒΙΟΛΑ, ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ, ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ, ΟΜΠΟΕ, ΚΟΡΝΟ, ΤΡΟΜΠΕΤΑ
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Η Μαγεία της Μαρίας Κάλλας

έως 29 Δεκεμβρίου 2023
στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα που προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο μέσα από μεγάλο αριθμό βιβλίων, παρτιτούρων, προγραμμάτων συναυλιών, δημοσιευμάτων και οπτικοακουστικού υλικού (δίσκοι LP, cd, dvd, βάσεις δεδομένων), που ανήκουν στη συλλογή της. Ο επισκέπτης θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το υλικό εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης.
Εκτίθενται, μεταξύ άλλων, αρχειακά τεκμήρια από τη δωρεά Κωνσταντίνου και Βικτωρίας Πυλαρινού και από το αρχείο του βαθύφωνου Νίκου Ζαχαρίου.
Σχεδιασμός & επιστημονική επιμέλεια:
Gabriella Spanò, μουσικολόγος, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών της Μουσικής Βιβλιοθήκης
ΔΕ, ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 10:00-16:45
ΤΕ 10:00-19:00
Είσοδος ελεύθερη

Σύλβια Καρέλια, Πρόεδρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας
"Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής αποτελεί διαχρονική αξία γνήσιου πολιτιστικού έργου διεθνούς αναγνώρισης, μακροχρόνια, σταθερή και ποιοτική κοινωνική προσφορά για το φιλόμουσο κοινό και τους νέους, δυναμικό καλλιτεχνικό-μουσικό επιχειρείν, εμπεριέχει διαρκή δράση και εξέλιξη, εμπλουτισμό δραστηριοτήτων, συμβολίζει νεωτερισμό και τόλμη, συλλογικότητα, προσήλωση και οργάνωση, με γνώμονα πάντοτε την ποιότητα, τη μοναδικότητα και βεβαίως την αγάπη για τη μουσική, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, την παράδοση, την κληρονομιά και την πρόοδο.
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής είναι μια γέφυρα μεταξύ των εποχών, των γενεών, των αξιών, ένας φάρος με μεγάλη εμβέλεια.
Ως πρόεδρος του ομολόγου Συλλόγου των Φίλων Μουσικής Καλαμάτας, που δημιουργήθηκε το 1993 μετά από πρόταση του κ. Κωνσταντίνου Πυλαρινού από την κα Βικτωρία Καρέλια, ιδρύτρια και πρώτη Πρόεδρο μέχρι το 2015, αλλά και ως τακτικό μέλος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Αθηνών, χαίρομαι για τη συνεργασία, συγχαίρω και ευχαριστώ τον Σύλλογο για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί στον τόπο μας."

Νίκος Α. Δοντάς, κριτικός μουσικής Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
"Η έντονη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην ανοικοδόμηση δημόσιων κτιρίων υπήρξε βασικό στοιχείο της Αθήνας, ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Η Βιβλιοθήκη είναι Βαλλιάνειος, η Ακαδημία Σιναία, το αρρεναγωγείο Βαρβάκειο, το Πολυτεχνείο Τοσίτσειο, το Στάδιο Αβερώφειο, το Αρσάκειο, το Ζάππειο, η Ριζάρειος κ.ο.κ. Από τον σχεδιασμό αυτό απουσίαζε εξ αρχής προκλητικά η πρόβλεψη κτιρίου όπερας και κτιρίου συναυλιών.
Περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής έδωσε απάντηση, καθώς πρωταρχικός σκοπός της ίδρυσής του υπήρξε η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Μέχρι τα εγκαίνια του Μεγάρου, συμφωνική μουσική και όπερα παρουσιάζονταν σε χώρους ακατάλληλους. Χώρους χωρίς την απαιτούμενη ακουστική αλλά και χωρίς επαρκείς υποδομές για τους καλλιτέχνες και τα θεάματα.
Παράλληλα, για όσους ασχολούνται με τα συγκεκριμένα είδη, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη αποτέλεσε και παραμένει η πιο πλούσια πηγή αναζήτησης υλικού.
Για μένα προσωπικά, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής είναι εκείνος ο φορέας, ο οποίος υποστήριξε και υποστηρίζει με διαχρονική συνέπεια, με πράξεις και απτά αποτελέσματα ένα είδος τέχνης του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που κατά την αντίληψή μου προάγει το πνεύμα και τρέφει την ψυχή.
Σε μια εποχή, που η συγκεκριμένη τέχνη περιθωριοποιείται ολοένα και περισσότερο, θα εκτιμούσα εάν ο Σύλλογος συνεχίσει να κάνει το ίδιο και μελλοντικά."

Βασίλης Χριστόπουλος, Αρχιμουσικός
"Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής σημαίνει κατ’ αρχάς Χρήστος Λαμπράκης. Μια προσωπικότητα εξαιρετικής παιδείας, χωρίς τον οποίο ίσως να μην είχε ολοκληρωθεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -ένας ναός της μουσικής με εξαιρετική ακουστική που μεταμόρφωσε το συναυλιακό τοπίο της Αθήνας και την ενέταξε ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Σύλλογος σημαίνει επίσης Αλεξάνδρα Τριάντη, χάρη στο Κληροδότημα της οποίας πολλοί νέοι Έλληνες μουσικοί (εμού συμπεριλαμβανομένου) έλαβαν υποτροφία για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, μονόδρομος για εμάς που προερχόμαστε από μια χώρα χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Τέχνη της Μουσικής.
Και βέβαια σημαίνει Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ένας σημαντικός μουσικός και εκπαιδευτικός οργανισμός που δυστυχώς παρήκμασε και έσβησε πολύ άδοξα.
Τα επόμενα χρόνια θα ήθελα ο Σύλλογος να εντείνει τις προσπάθειες για να δημιουργηθεί επιτέλους Πανεπιστήμιο/Ακαδημία Μουσικής στη χώρα μας και θα ευχόμουν τη δημιουργία μιας νέας «Καμεράτας» –μιας ευέλικτης ορχήστρας δωματίου υψηλού επιπέδου που θα ερμηνεύει κλασικό και θα εξερευνά άγνωστο ρεπερτόριο, θα συνοδεύει νέους και καταξιωμένους σολίστ, θα συμμετέχει στην εκπαίδευση νέων αρχιμουσικών, θα δίνει παραγγελίες σε σύγχρονους συνθέτες, θα ηχογραφεί, θα περιοδεύει στα σχολεία και στις κοινότητες όλης της χώρας και θα αποτελεί πρεσβευτή της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό."

Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος Δ.Σ. Ίδρυμα Μποδοσάκη
"Είναι μεγάλη χαρά για το Ίδρυμα Μποδοσάκη να αποτελεί τακτικό μέλος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Ενός Συλλόγου που στα 70 χρόνια δραστηριοποίησής του έχει συμβάλει καθοριστικά και με ποικίλους τρόπους στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.
Πρωτοστατώντας στην ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ιδρύοντας μετέπειτα την Ορχήστρα Καμεράτα, ο Σύλλογος έφερε το ευρύ κοινό πιο κοντά στην κλασική μουσική. Με την ίδρυση της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιεί, και τις υποτροφίες που απονέμει σε νέους καλλιτέχνες, ενισχύει την μουσική εκπαίδευση και θέτει τις βάσεις τόσο για τη διατήρηση της υπάρχουσας πολιτισμικής μας κληρονομιάς όσο και για την ανάδειξη νέων ταλέντων και δημιουργών.
Η μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου αλλά και η διαρκής αναζήτηση νέων δράσεων που να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο μουσικό τοπίο, όπως το MusiXLab, αποτελούν εχέγγυα για ένα πολύ αισιόδοξο μέλλον."

Ξέσπασμα Αγαπηδάκη- Καταγγέλλει ότι ρίχνουν λάσπη στο πρόσωπό της



Ξέσπασμα Αγαπηδάκη- Καταγγέλλει ότι ρίχνουν λάσπη στο πρόσωπό της
Σε έντονο τόνο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της για δημοσιεύματα και σχόλια που της καταλογίζουν ανυπόστατα ψεύδη. Λάσπη χαρακτηρίζει η κ. Αγαπηδάκη τις φήμες που υποδαυλίζουν το έργο της.