Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Φωσφορούχο Αδιάβροχο Τζάκετ Πυράντοχο Αντιστατικό BIZFLAME S773 PortWest

 Φωσφορούχο Αδιάβροχο Τζάκετ Πυράντοχο Αντιστατικό BIZFLAME S773 PortWest
Συνδυάζοντας ένα πολυεστέρα 98% και 2% αντι-στατικά ανθρακονήματα 250g , αυτό το αναπνέον ύφασμα προσφέρει τη μέγιστη προστασία με τα ακόλουθα πρότυπα: EN ISO 20471, EN 13034, EN ISO 14116, EN1149 και EN343.
Αντοχή σε Φλόγα.

KODEN CVG-200

KODEN CVG-200
Όλες οι λειτουργίες του βυθομέτρου και plotter σε μία μεγάλη οθόνη 10,4’’ TFT LCD
Υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης βυθόμετρο μεγάλων απαιτήσεων, που συνδυάζεται με αξιόπιστο και εύχρηστο GPS plotter, σε μια στιβαρή και στεγανή κατασκευή που φέρει τη σφραγίδα ποιότητας της KODEN
Λειτουργίες Βυθομέτρου
ισχύς 1000W RMS
δύο συχνότητες 50 και 200 kHz για βαθιά και ρηχά νερά
τρεις τρόποι μεγένθυσης για πιο λεπτομερή ανάλυση της μορφολογίας του βυθού και καλύτερο διαχωρισμό ψαριών που βρίσκονται κοντά σ’ αυτόν
ανάλυση σκληρότητας βυθού σε 16 χρώματα
αυτόματη ρύθμιση έντασης και κλίμακας βάθους
επιλεγόμενες κλίμακες βάθους από τον χρήστη
πλήρως ελληνικό μενού
Λειτουργίες Plotter
χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς χάρτες της C-MAP by Jeppesen
εξωτερική κεραία GPS 18 καναλιών
σε συνδυασμό με radar (ARPA) εμφανίζει και αποτυπώνει το ίχνος άλλων σκαφών, καθώς και πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση τους
δυνατότητα σύνδεσης με οποιαδήποτε απλή οθόνη, για εμφάνιση της εικόνας σε 2ο σημείο στο σκάφος
πλήρως ελληνικό μενού

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SPACE UHF

CRT SPACE UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
O ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ MOBILE ΑΠΟ ΤΗΝ CRT ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ UHF400-470MHz (MONOBANDER). ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 10.5 x 10.5 x 2.5 cm ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΕΞΟΔΟΥ 17w.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΟΝΟΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟ VFO !
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΜΕ SHIFT,TONES HI/LOW PWR ΜΝΗΜΕΣ ΚΛΠ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙ ,ΦΟΡΤΗΓΑ,KAIKIA,SECURITY,ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΛΠ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Norm UHF MOBILE RADIO PROFESSIONAL
Mode FM ( Wide / Narrow )
Frequency range RX / TX : 400 - 470 mHz programming by PC
Power HIGH : 17Watts / MIDDLE : 10Watts / LOW : 5Watts
Memories 199 channels
Channel spacing 12.5 kHz / 25 kHz
Step of increment 2,5 / 5 K / 6,25 / 10 / 12,5 / 20 / 25 / 30 / 50 kHz
RELAY MOD / OFFSET Yes : allows to enter a relay with two different frequency
SQUELCH Yes : elimination of background noise (adjustable)
MICRO GAIN Yes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 51 CTCSS / 1024 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone manière sélective
TOT function Yes : time out timer
CTCSS / DCS SCAN function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
TX/OFF function Yes : forbidding emission
BCLO function Yes : busy Channel Lock
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
TALK AROUND function Yes : switch RX/TX frequencies and CTCSS/DCS code to avoid using repetear
APO function Yes : automatic power off (programmable)
Various functions Keyboard lock + channel name édit + RSSI
Bonus Power cord with plug cigarette lighter solder - External speaker jack 3.5mm
Mike UP/DOWN selection
Display LCD display
Level display Display channel / frequency / function setting
Programmable by software Yes
Includ Bracket, hardware kits, fixed microphone, fuse 5A, product manual in French and English
Size 10.5 x 10.5 x 2.5 cm
Weight 434 gr
Guaranty 2 years

Λυσιστράτη

Λυσιστράτη
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ημερομηνία έκδοσης: 2 Νοεμβρίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-124-2
Η Λυσιστράτη, µια δυναµική Αθηναία, αγανακτισµένη από τους συνεχείς πολέµους και την απουσία των αντρών, καταστρώνει ένα σχέδιο για να επικρατήσει η ειρήνη. Πείθει τις γυναίκες των άλλων ελληνικών πόλεων να απέχουν από τα συζυγικά τους καθήκοντα, ενώ οι Αθηναίες καταλαµβάνουν την Ακρόπολη, αποφασισµένες να µη σταµατήσουν τον αγώνα µέχρι οι άντρες να σταµατήσουν τους πολέµους. Θα βρουν όµως πολλά εµπόδια στον δρόµο τους…
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΟΡΝΙΘΕΣ
ΠΛΟΥΤΟΣ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ
EΙΡΗΝΗ

Κυκλοφορεί και στα Αγγλικά

Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν!


Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν!
Δείτε και αυτό:
Richard Feynman Bongo Drums "Orange Juice"

Richard P. Feynman
Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν!
Οι περιπέτειες ενός σπάνιου χαρακτήρα
3η έκδοση, εκ νέου επιμελημένη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα
Εισαγωγή στην 3η έκδοση: Bill Gates
Μετάφραση – επιστημονική επιμέλεια:
Ευάγ. Βιτωράτος
ISBN: 978-618-5111-94-6
Πανόδετο, 430 σελ., 14 × 21 εκ., 25,50 € (χωρίς ΦΠΑ)
Αγορά

 
Δυο λόγια για το βιβλίο
O Richard P. Feynman, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής, επιζητούσε και απολάμβανε τις προκλητικές περιπέτειες. Στο παρόν βιβλίο, παγκόσμιο μπεστ-σέλερ επί πολλές δεκαετίες, διηγείται, με τρόπο μοναδικό, τις εμπειρίες του από τις συναντήσεις και την ανταλλαγή ιδεών για τη σύγχρονη φυσική με τον Αϊνστάιν και τον Bohr, από τις συζητήσεις περί τζόγου με τον Νικ δε Γκρικ, από τη διασκεδαστική του συνήθεια να παραβιάζει τα απροστάτευτα χρηματοκιβώτια του στρατού όπου φυλάσσονταν τα ατομικά μυστικά των ΗΠΑ, από τις προσπάθειές του να μάθει να παίζει τα μπόνγκος για να συμμετάσχει στο βραζιλιάνικο καρναβάλι του Ρίο, από τα ζωγραφικά του γυμνάσματα με χορεύτριες των στριπ-μπαρ στην Καλιφόρνια —και πολλά άλλα αναπάντεχα περιστατικά στη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας. Κοντολογίς, εδώ καταγράφεται το εκκεντρικό μεγαλείο του Feynman —ενός εύφλεκτου μείγματος υψηλής νοημοσύνης, απεριόριστης περιέργειας και απύθμενου θράσους.
 
Είπαν για το βιβλίο
 «Η ζωή του Feynman θα μπορούσε εύστοχα να παρομοιαστεί με αλυσιδωτή αντίδραση: μια κρίσιμη μάζα φαιάς ουσίας προκαλεί έκρηξη, σκορπίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις φως και ζεστασιά».
Time
 «Ένας αφηγητής που θυμίζει Μαρκ Τουέιν. […] Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είναι δυνατόν να γελάτε και να προβληματίζεστε συγχρόνως».
The New York Times Book Review
 «Ένα από τα πιο γνωστά βιβλία επιστήμης της εποχής μας· ένα παγκόσμιο μπεστ-σέλερ που “διδάσκει ενέργεια, χιούμορ και ζωή”. Θα σας κάνει να θέλετε να γίνετε φυσικός. […]».
Science Digest
 «Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτε το διασκεδαστικό στη φυσική, ή στους φυσικούς, γνωρίστε τον κύριο Feynman […], έναν απολαυστικό επιστήμονα που χειρίζεται τα άτομα σαν ταχυδακτυλουργός».
Associated Press
 «Η πεμπτουσία του Feynman —αστείος, σπινθηροβόλος, σκαμπρόζικος, […] εξαιρετικά διασκεδαστικός».
The New Yorker
 «Ο Feynman φημιζόταν για την ευφυΐα και την εκκεντρικότητά του. […] Πολύ δύσκολο να διαβάσει κάποιος αυτό το βιβλίο χωρίς κάθε λίγο, δακρυσμένος από τη συγκίνηση, να ξεσπά σε τρανταχτά γέλια».
Newsweek
 «…Χρειάζεται μια δόση μαγείας για να διακονεί κανείς την επιστήμη του με τον διασκεδαστικό, εκτυφλωτικά επιβλητικό και αφοπλιστικά απλό τρόπο με τον οποίο το κατόρθωνε ο Feynman. Είτε διαβάζετε για πρώτη είτε για πέμπτη φορά αυτό το βιβλίο, ελπίζω να το απολαύσετε τόσο όσο και εγώ».
—Bill Gates
 «…Ένα βιβλίο που απεικονίζει αυτοβιογραφικά ένα από τα πιο σπουδαία επιστημονικά πνεύματα της εποχής μας είναι ασφαλώς μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον αναγνώστη. Στις σελίδες του δεν θα ανακαλύψει ίσως τη σοφία ή τον στοχασμό που υπερβαίνουν τον χρόνο και διαμορφώνουν έναν πολιτισμό. Θα ανακαλύψει όμως ―πράγμα που έχει τη δική του, απέραντη γοητεία― στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που διέθετε επιστημονική ιδιοφυΐα, προσωπική χάρη και ασίγαστη περιέργεια».
—Γιώργος Γραμματικάκης
(από την Εισαγωγή στην Ελληνική Έκδοση)
 
Ο συγγραφέας
Richard P. Feynman
Ο Richard P. Feynman γεννήθηκε το 1918 και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1942. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Πρόγραμμα Manhattan, κατά τη διάρκεια του B′ Παγκοσμίου Πολέμου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Cornell και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech).
Το 1965 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την εργασία του στην κβαντική ηλεκτροδυναμική. Μαζί με τον Murray Gell-Mann, επιτέλεσε θεμελιώδες ερευνητικό έργο στον τομέα των ασθενών αλληλεπιδράσεων. Ακόμη, έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της θεωρίας των κουάρκ, εισάγοντας το μοντέλο των παρτονίων για τις διαδικασίες σκέδασης ανάμεσα σε πρωτόνια υψηλής ενέργειας· επιπλέον, διατύπωσε μια μαθηματική θεωρία που εξηγούσε το φαινόμενο της υπερρευστότητας του υγρού ηλίου. Εκτός αυτών, εισήγαγε εντελώς νέες υπολογιστικές τεχνικές και νέο συμβολισμό στη φυσική, με σημαντικότερα τα πασίγνωστα διαγράμματα Feynman, τα οποία άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις θεμελιώδεις φυσικές διαδικασίες και υπολογίζουμε τα φυσικά μεγέθη που τις χαρακτηρίζουν.
Ο Feynman υπήρξε και εξαιρετικά ικανός δάσκαλος. Το βιβλίο του Διαλέξεις Φυσικής, που πρωτοεκδόθηκε το 1963, χαρακτηρίστηκε από το Scientific American «βιβλίο δύσκολο αλλά γονιμοποιό και σαγηνευτικό», το οποίο, τόσες δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να είναι ιδανικός οδηγός για τους δασκάλους και για τους καλύτερους των φοιτητών που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην επιστήμη.
Εκτός από τη φυσική, κατά καιρούς ασχολήθηκε με την επιδιόρθωση ραδιοφώνων, την παραβίαση κλειδαριών και αρχειοθηκών, τη ζωγραφική, τον χορό, το παίξιμο κρουστών, ακόμη και με την αποκρυπτογράφηση της ιερογλυφικής γραφής των Μάγια. Διαρκώς περίεργος για τον κόσμο που τον περιέβαλλε, υπήρξε ένας υποδειγματικός εμπειριστής.
Ο Feynman πέθανε στο Λος Άντζελες στις 15 Φεβρουαρίου 1988. Το περιοδικό Time τον χαρακτήρισε «ως έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ού αιώνα».
 
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα
τηλ.: 210 9244827, 210 9244852
fax: 210 9244756
web site: www.katoptro.gr

Ο Σίσυφος στην Ανατολή, βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη:
Ο Σίσυφος στην Ανατολή. 150 κείμενα και φωτογραφίες για την Τουρκία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Polis Art Cafe
(Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)
την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 18:00.
Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., αντιπρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ,
Άλκης Κούρκουλας, δημοσιογράφος,
Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος,
Ηρακλής Μήλλας, πολιτικός επιστήμονας,Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Θεσσαλονίκη, Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621, τηλ 2310-256146,books@epikentro.gr
Αθήνα: Ασκληπιού 21, Αθήνα, τηλ 210-3811077,athina@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Άσμα Ασμάτων

Άσμα Ασμάτων


Το Άσμα Ασμάτων, το ωραιότερο ποιητικό έργο της Παλαιάς Διαθήκης, έχει κερδίσει την αγάπη του παγκόσμιου κοινού αλλά και το ενδιαφέρον πολλών ποιητών, οι οποίοι ανέλαβαν να το μεταφράσουν στη γλώσσα της χώρας τους και της εποχής τους.
Για τα ελληνικά Γράμματα αυτή την ευθύνη ανέλαβε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.
Ο Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος στην πολύχρονη ενασχόλησή του με όλα τα είδη γραπτού λόγου –δέκα ποιητικές συλλογές, τρεις σειρές διηγημάτων, τριάντα μία μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, λαϊκά παραμύθια, μελέτες για την Ιστορία της Λογοτεχνίας- γνώρισε πολλές τιμές και τιμήθηκε με πολλά βραβεία. Σήμανε επομένως και η δική του ώρα για τη μεταγραφή-μετάφραση του σπουδαίου αυτού έργου. Και για όποιον ρωτήσει, προς τι μια, ακόμη, μετάφραση και μάλιστα όταν προϋπάρχει η μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη, η πιο πρόσφορη απάντηση είναι αυτή του Κώστα Γεωργουσόπουλου: και οι μεταφράσεις γερνάνε και θέλουν ανανέωση. Αν θέλουμε μια πιο προσωπική απάντηση θα δεχτούμε την επωδό του Λουί ΙΔ΄ cartelleestmonplaisir και σε απλά Ελληνικά, γιατί έτσι μου αρέσει. Και αν κάποιος πει ότι αυτή η απάντηση είναι εγωιστική, ας την διατυπώσουμε αλλιώς, προσθέτοντας κάτι και από τη δική μας επιθυμία: Γιατί έχω καημό κι εγώ να νιώσω και να απολαύσω το έργο στη γλώσσα που μιλάω σήμερα.
Ο Σανουδάκης, πριν μπει στο σώμα του κειμένου, κάνει μια εκτενή και εμπεριστατωμένη εισαγωγή, στην οποία μας πληροφορεί ότι ο Π. Ν. Τρεμπέλας θεωρεί τοΆσμα Ασμάτων«οιονεί είδος τι παλαιού ελληνικού ειδυλλίου» και ο Μ. Βασίλειος «ως επιθαλάμιον ωδήν δραματικώς περιπεπλεγμένην.
Ποιος είναι ο συγγραφέας αυτού του Άσματος δεν γνωρίζουμε. Άλλοι, λέει ο Σανουδάκης, το αποδίδουν στον Σολομώντα, λόγω του πρώτου στίχου του: «Άσμα Ασμάτων ο εστί τω Σαλωμών», άλλοι λένε ότι το έγραψε κάποιος σύγχρονός του και άλλοι ότι είναι επινόηση πολλών συγγραφέων του 4ου αιώνα -την άποψη αυτή υποστηρίζει και ο Σεφέρης και ο EdouardDhorme- και ότι είναι συλλογή λαϊκών, γαμήλιων ασμάτων. Από τους μελετητές άλλοι το θεωρούν λυρικό ποίημα για δύο πρόσωπα (αδελφηδό και Σουλαμίτιδα), άλλοι θεωρούν ότι έχει θεατρική μορφή. Ο Σανουδάκης τάσσεται, εν μέρει όμως, με την άποψη των τελευταίων, διότι επισημαίνει ότι το Άσμα έχει υποτυπώδη δραματουργική δομή και στηρίζει την επιχειρηματολογία του ως εξής: το έργο, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο συγγραφέας και ποια η μορφή του, γεννήθηκε στην ποιμενική εποχή του Ισραήλ, με τη χρήση των μαγικών και αιμομικτικών στοιχείων. Κάποιος Εβραίος ελληνιστής του έδωσε μορφή ελληνικού δράματος των κλασικών χρόνων. Η μορφή που πήρε, τελικά, ως ερωτικό δράμα, ήταν της «νέας αττικής κωμωδίας», και αυτή είναι η μορφή που έλαβαν υπόψη τους και οι Ο΄ εβδομήκοντα (72 για την ακρίβεια) ελληνιστές Εβραίοι που μετέφρασαν το έργο μαζί και τα υπόλοιπα βιβλία της Π.Δ. την εποχή του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλαδέλφου.
Το έργο «θεωρήθηκε σαν τραγούδι αλληγορικό, με θρησκευτικό νόημα» από τους ραβίνους της Συναγωγής, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Σουλαμίτις είναι η Συναγωγή και ο αδελφηδός ο ραββίνος. Τον 5ο αι. μ. Χ. η Σουλαμίτις είναι η Εκκλησία και αδελφηδός ο Ιησούς. Κι έτσι έχει επιβιώσει και ως αλληγορικό- θρησκευτικό ποίημα και ως λογοτεχνικό-ερωτικό.
Ο Σανουδάκης, με τη μεταγραφή-μετάφρασή του, επεχείρησε να παρουσιάσει το έργο δραματουργικά. Δηλαδή το μετέγραψε και το μετέφρασε με στόχο να παρασταθεί στο θέατρο, γιατί, όπως και ο Σεφέρης, υποψιάζεται ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο, ήτοι ο Σολωμών, ενώ άλλοι είναι σίγουροι γι’ αυτό. Και ένα τελευταίο είναι η παρουσία του Χορού που ενισχύει την άποψη του μεταφραστή ότι πρόκειται για «μίμησιν πράξεως», δηλαδή δράμα.
Ως προς το θέμα, η Σουλαμίτις απάγεται από στρατιώτες και οδηγείται στη σκηνή του Σολομώντος και στη συνέχεια στο ανάκτορο, όπου ο βασιλιάς προσπαθεί να την κερδίσει με ερωτόλογα, στην αρχή, και με το θάμπωμα του μεγαλείου, τη δεύτερη. Εκείνη, όμως, παραμένει πιστή στον αδελφηδό της και όλα τελειώνουν με χαρές, μουσικές και τραγούδια. Σε αντάλλαγμα δόθηκε ως δώρο στον βασιλιά ένα αμπέλι. Αυτό, όμως, το τέλος με τους «υπέροχους, μεταφορικούς στίχους, πλημμυρισμένους από άρωμα γυναίκας και όχι βουνών» το θεωρούν εμβόλιμο∙ τους μεταφράζουν ωστόσο, και θεωρούν ότι το έργο είναι λυρικό με δύο μόνο πρόσωπα και τον Χορό.
Για κείνους που υποστηρίζουν την παρουσία του τρίτου προσώπου και με την παρουσία του Χορού να επικουρεί, το έργο παραπέμπει στο αρχαίο δράμα.
Στην παρούσα μεταγραφή το Άσμα διαρθρώνεται σε Πρόλογο, Πάροδο, τρία Επεισόδια, δύο Στάσιμα και Έξοδο, πράγμα που είχε κατά νου ο Εβραίος τελικός διασκευαστής του. Την θεατρική απόδοση δέχεται και ο Τρεμπέλας.
Στο βιβλίο προτάσσεται η μεταγραφή-μετάφραση και ακολουθεί το πρωτότυπο. Παραθέτω δείγμα της μετάφρασης και τα αντίστοιχα αποσπάσματα από το πρωτότυπο:
Στον κήπο με τις καρυδιές κατέβηκα
να δω του ποταμού βλαστάρια
να δω αν άνθισε το αμπέλι
και αν πέταξαν οι ροδιές ανθούς. (87)
Εις κήπον καρύας κατέβην ιδείν εν γεννήμασι
του χειμάρρου, ιδείν ει ήνθισεν η άμπελος,
εξήνθησαν αι ροαί.
*
Ποια είναι αυτή, που κατεβαίνει
στ’ άσπρα ντυμένη,
στον αγαπημένο της ακουμπισμένη; (108 α)
Τις αύτη η αναβαίνουσα λελευκανθισμένη,
επιστηριζομένη επί τον αδελφιδόν αυτής;
*Το κείμενο είναι μια απόλαυση∙ η μετάφραση στη γλώσσα μας, αλλά και το πρωτότυπο που λάμπει μέσα στην αιωνιότητά του. Η εισαγωγή ένα κείμενο γραμμένο με αγάπη και περισσή περίσκεψη.
Ανθούλα Δανιήλ (Ιανουάριος 2018)
Άσμα Ασμάτων
Δραματουργική μεταγραφή και μετάφραση

συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος
Isbn: 978-960-93-9574-8
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 60
Λιανική Τιμή: 5,30 ευρώ

Πάρνωνας: 7 ταβέρνες για καλό φαγητό.


Πάρνωνας: 7 ταβέρνες για καλό φαγητό.

Σημειώστε...

Κράκερς με πέστο παντζαριού.
Μελωμένο τόφου με σάλτσα σόγιας.
Μελομακάρονα παραδοσιακά.

Ελαιόλαδο: 4 ιδιότητες που «επιβάλλουν» την καθημερινή κατανάλωσή του

Κοίταξε να δεις - Μανώλης Μητσιάς

4*Δελφοί 🌟 Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά για 4Ημέρες 2Ατομα+Παιδί Δωρεάν μόνο 238€

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Delphi Palace - Δελφοί
4* Delphi Palace - ΔελφοίΣτο κέντρο των Δελφών!
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Χριστούγεννα (22/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Στο κέντρο των Δελφών!
✔ Free WiFi ✔ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ✔ Δωρεάν Δημόσιος Χώρος Στάθμευσης ✔ Δωμάτια για μη καπνίζοντες
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Οικογενειακά δωμάτια
€238Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
King Iniohos Hotel - Δελφοί
King Iniohos Hotel - Δελφοί
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (22/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική!
€338Δες το Τώρα!
5* Grecotel Larissa Imperial - Λάρισα
5* Grecotel Larissa Imperial - Λάρισα
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα και ένα Παιδί έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (22/12/2018 έως 27/12/2018)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων σε συνοδεία Μουσικής από DJ!
€525Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ Παιδί έως 6 ετών (+21 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (22/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 01/01/2019)
 Προβολές Παιδικών Ταινιών!
€585Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 28%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό Ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τη συνοδεία μουσικής!
€438 από €608Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς με Ζωντανή Μουσική!
€319 από €638Δες το Τώρα!
5* Negroponte Resort - Ερέτρια
5* Negroponte Resort - Ερέτρια- 35%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (23/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (30/12/2018 έως 02/01/2019)
 Ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ζωντανή μουσική!
€304 από €470Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Gala Δείπνο Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς και Kids Club!
€449 από €898Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 46%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Gala Δείπνο Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς!
€389 από €718Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 48%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12/2018 έως 26/12/2018)
 Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική!
€298 από €576Δες το Τώρα!
4* Arion Hotel  - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Χριστούγεννα ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (23/12/2018 έως 02/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€138 από €276Δες το Τώρα!
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ- 20%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση Εσωτερικής Πισίνας ή Υδρομασάζ!
€129 από €162Δες το Τώρα!
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση της Eσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου!
€99 από €166Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 31%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+3 επιλογές)
 Πρωινό + Ρεβεγιόν
 Χριστούγεννα (23/12/2018 έως 26/12/2018) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική!
€270 από €390Δες το Τώρα!
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας- 42%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 Χριστούγεννα (22/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς με Μουσική!
€349 από €598Δες το Τώρα!
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (20/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ένα Μπουκάλι κρασί και Εορταστική πιατέλα με Γλυκίσματα!
€99 από €180Δες το Τώρα!
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2019 έως 03/01/2019)
 Free Wi Fi
€297 από €425Δες το Τώρα!
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα- 33%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€199 από €298Δες το Τώρα!
Ξενώνας Μπαλακώστα - Λίμνη Πλαστήρα