Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ      

Παρολες τις προσπάθειες μου να δώσω μια λογική εξήγηση σε αυτό που συμβαίνει, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, ακόμα και μετά από τις επαφές μου με ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας..
Και για να γίνω πιο σαφής, να σας πω την ΜΑΥΡΗ είδηση.
ΛΟΥΚΕΤΟ λοιπόν βάζουν οι αρμόδιοι στο Ιατρείο Πολλαπλής Σκλήρυνσης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενός ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ Ιατρείου το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 1500 ασθενείς, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν στον αέρα.
Όταν μιλώ για «αρμοδίους», μιλώ για την Διοίκηση του Νοσοκομείου το οποίο ΗΤΑΝ από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ της Ευρώπης, και κάποιοι δρομολόγησαν την ΔΙΑΛΥΣΗ του με πρώτον το υποτιθέμενο «κράτος», το οποίο ουσιαστικά ΕΦΑΓΕ τα εκατομμύρια που χρωστούσε στο Ίδρυμα.
Για το Ιατρείο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, οι προθέσεις για λουκέτο των διοικούντων φανήκαν από πρόπερσι, όταν ξαφνικά το ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ (για να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά το χώρο) και το ξαναεπαναφεραν μετά από τις αντιδράσεις των ασθενών, αλλά ΠΩΣ το επανέφεραν;
ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και πολλές ακόμα τρικλοποδιές.
ΟΛΑ τα παραπάνω τα είχα δημοσιεύσει σε οκτώ άρθρα με τίτλο «ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από ασθενείς και συγγενείς τους, αλλά και την ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ των μελλών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μίλησα για «ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ» πιο πάνω, στις οποίες ναι μεν ΔΕΝ θα επεκταθώ, θα αναφερθώ όμως στα αποτελέσματα τους.
Τα αποτελέσματα λοιπόν από τις τρικλοποδιές και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της διοίκησης για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, ήταν οι γιατροί με ειδικότητα στην συγκεκριμένη νόσο να «τρέχουν και να μην φτάνουν» προκειμένου να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ το Ιατρείο ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ και να μην έχουν πρόβλημα οι ασθενείς.
Και πιστέψτε με, το Ιατρείο και η Κλινική χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ και τις προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να ανταποκριθούν μέχρι και σήμερα στις ανάγκες των ασθενών.
Μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, πρωί, απόγευμα, άλλες φορές προσέλευση από τα ξημερώματα, δυο και τρεις ώρες νωρίτερα από την έναρξη για να βγουν τα «ραντεβού», να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς, που σημειωτέον, είναι από ΟΛΗ την Ελλάδα.
Και τώρα, μάθετε τα νέα, όσοι από τους ασθενείς δεν τα έχετε μάθει ακόμα .
ΚΛΕΙΝΕΙ το Ιατρείο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ΑΠΟΧΩΡΕΙ γιατρός που έχει πάνω από ΧΙΛΙΟΥΣ ασθενείς (όταν ΔΕΝ σε αφήνουν να κάνεις τη δουλειά σου φεύγεις), η Διεύθυνση της νευρολογικής Κλινικής πλέον καλείται να εξυπηρετήσει ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς, αλλά «σταδιακά» (θα δείτε τι σημαίνει αυτό όταν επιχειρήσετε να κλείσετε ραντεβού για εξέταση), καλείται όπως λέμε, «ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ» προκειμένου να ανταποκριθεί τόσο στις εξετάσεις των ασθενών, όσο και στη συνταγογραφιση των αγωγών τους.
Και εδώ μια λεπτομέρεια.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ; Σίγουρα θα καλυφτεί το κενό με κάποιον νευρολόγο, αλλά ΠΟΤΕ;
Να διευκρινίσω, πως ο συγκεκριμένος γιατρός θα είναι πλέον σε μεγάλο ΙΔΙΩΤΙΚΟ θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, όμως πείτε μου ΠΟΣΟΙ από τους ασθενείς του έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τον ακολουθησουν εκεί;
Το θέμα μόλις άνοιξε, και θα έχει και συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες.


Βασίλης Τσούγκαρης

ΠΕΡΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΙΙ

ΠΕΡΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΙΙ

Εδώ είμαστε και πάλι, για να πούμε , να επαναλάβουμε θα έλεγα, ένα δυο πράγματα περί των διαφόρων «θεραπειών», παλιών και νέων, για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την πιο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ πάθηση, με την οποία παίζονται πολλά βρώμικα παιχνίδια σε βάρος των ασθενών.
Έγραψα πολλές φορές για τις διάφορες «θεραπείες» που κυκλοφορούν, οι οποίες βέβαια μόνο θεραπείες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλλά ΑΓΩΓΕΣ, που «καθυστερούν» την εξέλιξη της νόσου.
Πολύ συχνά βλέπουμε ανακοινώσεις για «ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» που πλασάρονται σαν «πρωτοποριακές», και ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα, τέτοια, που να «τσιμπήσουν το δόλωμα» τόσο οι ασθενείς, (βλέπετε οι άνθρωποι ελπίζουν να απαλλαγούν από αυτή την κατάρα που τους βασανίζει αλλά μάταια), όσο και οι «αρμόδιοι φαρμακευτικών προμηθειών».
Δεν θα επεκταθώ στο ΠΟΙΟΙ είναι οι «αρμόδιοι» Σκεφτείτε λίγο και θα το βρείτε. ΑΓΩΓΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ) ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, που άλλες φορές έχουν αποτελέσματα (για την Σκλήρυνση), και άλλες όχι. ΣΙΓΟΥΡΑ όμως σε μεγάλο ποσοστό, δημιουργούν ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στους ασθενείς.
Ας δούμε ένα άρθρο για μια τέτοια αγωγή, για την οποία ξαναέγραψα.
« Οριστικό τέλος για θεραπεία κατά της σκλήρυνσης
Σταματά οριστικά η κυκλοφορία του φαρμάκου Zinbryta, που ανεστάλη προσωρινά το Μάρτιο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση του φαρμάκου υπερτερούν των οφελών του.
Η επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου φαρμακοεπαγρύπνησης του Οργανισμού (PRAC) επιβεβαίωσε ότι το Zinbryta (daclizumab) «ενέχει τον κίνδυνο σοβαρών και δυνητικά θανατηφόρων ανοσολογικών αντιδράσεων, που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, το ήπαρ και άλλα όργανα».
Οι ασθενείς θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο από την έναρξη της θεραπείας και αρκετούς μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας και δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν ποιοι οι ασθενείς θα επηρεαστούν.
Το Zinbryta δεν είναι σήμερα διαθέσιμο σε νοσοκομεία και φαρμακεία στην ΕΕ, διότι οι εταιρείες Biogen και η AbbVie το απέσυραν οικειοθελώς το Μάρτιο, έπειτα από σειρά αναφορών για θανατηφόρες φλεγμονώδεις διαταραχές του εγκεφάλου – συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλίτιδας και της μηνιγγειοεγκεφαλίτιδας – σε ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο.
Το φάρμακο εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2016 για τη θεραπεία υποτροπιάζουσων μορφών σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το 2017, η χρήση του περιορίστηκε σε ασθενείς που έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον δύο άλλες θεραπείες τροποποίησης της νόσου και δεν μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία με άλλες θεραπείες, μετά από ανασκόπηση των επιδράσεών του στο ήπαρ.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Βλέπουμε λοιπόν, ΚΑΠΟΙΕΣ από τις παρενέργειες ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ από τα σκευάσματα που κυκλοφόρησαν, μόνο από ΜΙΑ «θεραπεία» σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο σκεύασμα, πρόλαβε και κυκλοφόρησε πριν το πάρουν χαμπάρι πως «σακατεύει» οργανισμούς.
Έγραψα στο παρελθόν για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, πως είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των φαρμακοβιομηχανιών, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις παρενέργειες των πολυδιαφημισμένων «θεραπειών», για τις οποίες οι ασθενείς σε μεγάλο αριθμό, λαμβάνουν και επί μέρους άλλες «θεραπείες» για να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες των…. «θεραπειών». Αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ασθενών. Μπορείτε να δείτε σε ιστοτοπους και forum σχετικά με την πάθηση, ΤΙ προκαλούν σε ζωτικά όργανα ΟΛΕΣ οι αγωγές που μέχρι στιγμής κυκλοφορούν.
Παρόλα αυτά, ο ασθενής παίρνει το ρίσκο, γιατί ΕΛΠΙΖΕΙ να αντιμετωπίσει την Σκλήρυνση…….
Κλείνοντας αυτή μου την αναφορά, θα επαναλάβω κάτι που έγραψα πολλές φορές. Προσωπικά πιστεύω πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
Πολλά τα εκατομμύρια. Δεν υπολογίζουν τον Άνθρωπο προκειμένου να πλουτίσουν. Άλλωστε, τον Χριστό τον πρόδωσαν για τριάντα αργύρια μόνο. Θα σκεφτούν τις ζωές μας σήμερα που τα «τριάντα», συνοδεύονται από πολλά μηδενικά;
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Διασωστών – Δασοπυροσβεστών TYTAN HOT 101.03

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Η κατασκευή του κράνους παρέχει maximun προστασία
στο κεφάλι του χρήστη.
* Καινοτόμα κατασκευή του κέλυφους του κράνους από πολυαμίδιο ΡΑ 6.6 ενισχυμένο με υαλονήματα.
* Υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή σε χτυπήματα και διάτρηση.
* Χαρακτηριστικά υψηλής προστασίας σε ανάγκη απορρόφησης ενέργειας.
* Ιδανικό για εργασία και σε υψηλές αλλά και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
* Άνετο και εύκολο στη χρήση.
* Ελαφρύ. με βάρος μόλις 700 gr.
* Σε διάφορα χρώματα.
Διατίθεται με τον παρακάτω εξοπλισμό:
* Προστατευτική Προσωπίδα
* Εσωτερικό από μαλακό φυσικό δέρμα.
* Εσωτερικό ένθετο για απορρόφηση ενέργειας.
* Σύστημα ρύθμισης για περίμετρο κεφαλής από 50 ως 66cm
* Σύστημα ρύθμισης ύψους εφαρμογής του κράνους στην κεφαλή.
* Σύστημα αερισμού
* Υποσιάγωνο συγκράτησης 3ων σημείων εύκολης αποδέσμευσης.
* Προστατευτικό λαιμού.
* Ανακλαστικά ένθετα στο κέλυφος.
* Αντάπτορες πολλαπλών χρήσεων για προσαρμογή αναπνευστικής μάσκας και φακού.
Επιπλέον αξεσουάρ που μπορεί να δεχτεί:
* Μάσκα προστασίας ματιών.
* Προστατευτικά ακοής.
* Αντάπτορα φακών για προσαρμογή φακού PELI® και Streamlight®
Προδιαγραφές
Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παρακάτω Ευρωπαϊκών Οδηγιών:
EN 12492:2012 Ορειβατικά κράνη
EN 397:1995 Βιομηχανικά Κράνη (Απορρόφηση Ενέργειας, Αντοχή σε χτυπήματα, Αντοχή σε φλόγα, Αντοχή σε μεγάλες πιέσεις)
EN 443:1997 Πυροσβεστικά Κράνη (Αντοχή σε Υψηλές θερμοκρασίες και Φλόγα)
EN 443:2008 Πυροσβεστικά Κράνη σε κτίρια (αντοχή σε υγρά χημικά)
Πιστοποίηση:
Evaluation Certificate EC type no. EC/S/1938/2012
Προτεινόμενη Χρήση
Το κράνος TYTAN HOT 101.03 είναι σχεδιασμένο για Δασοπυροσβέστες και Διασώστες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις σε όλα τα περιβάλλοντα και σε διασώσεις ή δασικές πυρκαγιές αλλά και για βιομηχανικούς κινδύνους.

PLB FASTFIND 220

PLB FASTFIND 220
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Ο Βρετανικός οίκος McMurdo, που πάντα πρωτοπορεί στις τεχνολογικές εξελίξεις των συσκευών διάσωσης παρουσιάζει το πιο μικρό, αδιάβροχο, δυνατό και οικονομικό PLB (Personal Location Beacon) το Fast Find 220.
Αυτό το μικρό θαύμα σε περίπτωση κινδύνου εκπέμπει σήμα με πληροφορίες για την διάσωση του χρήστη του. Το κωδικοποιημένο σήμα αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη του μαζί με την ακριβή θέση που βρίσκεται και μέσω του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος διάσωσης που λειτουργεί από τη COSPS SARSAT στη συχνότητα 406ΜHz, γίνεται δυνατός ο ακριβής εντοπισμός του ατόμου σε κίνδυνο. 
Εκείνη τη στιγμή το σήμα μεταφέρεται στους τοπικούς φορείς διασώσεως, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την Ελλάδα (ΕΜΑΚ κ.λ.), που μπορούν να φτάσουν άμεσα στο σημείο, σε στεριά ή θάλασσα. Η χρήση του Fast Find δεν απαιτεί καμία συνδρομή ή πρόσθετα έξοδα εγγραφής κλ, εκτός από την αρχική αγορά της συσκευής.
Επιπρόσθετές πληροφορίες για το Fast Find είναι ότι λειτουργεί ακόμα και σε θερμοκρασίες κάτω των -20°C, ότι εκπέμπει ασταμάτητα για τουλάχιστον 24 ώρες, έχει SOS LED φως που αναβοσβήνει δίνοντας σήματα Morse και η μπαταρία του αλλάζεται κάθε 6 χρόνια.
Συχνότητα εκπομπής 406.040MHz (alert) / 121.5MHz (homer)
Πλευστότητα Δεν επιπλέει (εκτός αν προστεθεί η προαιρετική θήκη πλευστότητας)
Χρόνος Βύθισης Βύθιση σε 10m (30ft)> 5 λεπτά
Θερμοκρασία λειτουργίας -20 °C to +55 °C
Τύπος μπαταρίας Lithium manganese dioxide
Διάρκεια Ζωής Μπαταρίας 6 χρόνια
Διάρκεια Μετάδοσης >35 ώρες @ +10ºC
Κατανάλωση >5W
Τύπος GPS 50 καναλιών, κεραμική κεραία
Λυχνία Ενδείξεων LED υψηλής φωτεινότητας
SOS λυχνία SOS ακολουθία μορφής κώδικα Morse, 30 επαναλήψεις
Ενεργοποίηση Χειροκίνητη, τριών επιπέδων
Βάρος 150 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SIRIO TOP ONE

SIRIO TOP ONE
SIRIO TOP ONE
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
- Wide Band Base station antenna
- Omnidirectional
- High power handling capability
- Made of aluminium alloy 6063 T-832 
Electrical Data
- Type: 1/4 λ Ground plane
- Frequency range: 26.5-28.5 MHz @ SWR ≤ 1.5
- Impedance: 50Ω
- Radiation (H-plane): 360° omnidirectional
- Polarization: vertical
- Gain: 0 dBd, 2.15 dBi
- Max. power:
1000 Watts (CW) continuous
3000 Watts (CW) short time
- Feed system / position: Gamma match / base
- Connector: UHF-female
Mechanical Data
- Materials: Aluminium, Steel, Nylon
- Wind load / resistance: 242 N @ 150 Km/h / 130 Km/h
- Wind surface: 0.21 m²
- Height (approx.): 3640 mm
- Weight (approx.): 3900 gr
- Mounting mast: Ø 35-42 mm

Μαγικός αέρας

Μαγικός αέρας
Συγγραφέας: Βασίλης Κυριλλίδης
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 19 Μαρτίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 160
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-150-1
Ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο της άνοιξης, μια παρέα από ορειβάτες, έξι άντρες και μια γυναίκα, ξεκινάει μια συνηθισμένη ανάβαση σ’ ένα όμορφο και άγριο βουνό. Όμως τούτη τη φορά τίποτα δεν είναι συνηθισμένο. Όλα μοιάζουν παράξενα και πρωτόγνωρα. Τα φαινόμενα απατούν, οι σταθερές ανατρέπονται, η πραγματικότητα αλλάζει. Κι όσο η ομάδα εισχωρεί προς την καρδιά του βουνού, τα ανεξήγητα πληθαίνουν.
Τα μέλη της συντροφιάς μπλέκουν σε μια περιπέτεια όπου το μεταφυσικό αντιμάχεται τη λογική, τα παράδοξα ζητούν ερμηνεία και οι ίδιοι αναζητούν αγωνιωδώς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν: Πού ακριβώς διαδρα-ματίζονται όλα αυτά; Πώς μια ανάβαση στο βουνό μετατρέπεται σε μια πορεία αναζήτησης της μυστηριακής δύναμης του ανθρώπινου μυαλού; Και πόσοι τελικά θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην αφετηρία;

Σοπέν, Πιατσόλα, Έβανς: Τρείς σταθμοί, ένα ταξίδι / Παρουσίαση του CD Theodore Antoniou Complete Piano Works - Konstantinos Destounis

        

     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      



 
Σοπέν, Πιατσόλα, Έβανς Τρείς σταθμοί, ένα ταξίδι
Ρεσιτάλ Σπύρου Μοσχόπουλου

Παρασκευή 25 Μαΐου, 20:30

Ρεσιτάλ του σολίστ και συνθέτη Σπύρου Μοσχόπουλου με έργα Φρέντερικ Σοπέν, Άστορ Πιατσόλλα και Μπιλ Έβανς.
O λυρισμός και η ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη συνδιαλέγεται με το πάθος και το παλμό του tango nuevo, καθώς και με την αδιόρατη μελαγχoλία της μουσικής ενός μεγαλοφυούς τζαζίστα. Τα ακούσματα τελείως διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους καταλήγουν να "δέσουν" σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Ο πιανίστας πλαισιώνει το τρίπτυχο και με δικά του έργα - "σχόλια" στην νοσταλγική αναπόληση των μεγάλων συνθετών. 

Εισιτήρια - Πληροφορίες
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθλήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
   

  
Παρουσίαση του CD  Theodore Antoniou Complete Piano Works - Konstantinos Destounis, NAXOSΤετάρτη 30 Μαΐου, 19:00

Τον Ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου τιμά η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στις συλλογές της οποίας φυλάσσεται το αρχείο του κορυφαίου συνθέτη, και παρουσιάζει δημόσια την ηχογράφηση απάντων των πιανιστικών του έργων. Σολίστ της δισκογραφικής έκδοσης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίσταςΚωνσταντίνος Δεστούνης, o οποίος είναι παράλληλα ειδικός μελετητής του έργου του Θ. Αντωνίου και θερμός υποστηρικτής της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο μαέστρος, συνθέτης και στενός συνεργάτης του Θ. Αντωνίου, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, η πιανίσταΝέλλη Σεμιτέκολο και ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής θα μιλήσουν για την ηχογράφηση και γενικότερα για το πιανιστικό έργο του Θόδωρου Αντωνίου. Η μουσικολόγος Βάλια Βράκα, υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης θα μιλήσει για το αρχείο του συνθέτη.

Στη συνέχεια Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης θα ερμηνεύσει ζωντανά μερικά από τα έργα της ηχογράφησης.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
Ο ήχος του Άλλου: Η Μουσική του Χρήστου Χατζή

Πέμπτη 31 Μαΐου, 19:00
Ο καταξιωμένος έλληνας συνθέτης Χρήστος Χατζής, που ζει και εργάζεται μόνιμα στον Καναδά και έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μιλάει για το συνθετικό του έργο, σε μια ζωντανή διάλεξη διανθισμένη με μουσικά παραδείγματα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά

Είσοδος ελεύθερη

Αίθουσα Διδασκαλίας της 
Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 


 

   
“The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts” 9 – 11 November 2018Πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων
Το Διεθνές Συνέδριο “The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts” θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘήνα 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018. Θέμα του συνεδρίου είναι η καλλιτεχνική και πολιστική παραγωγή κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου.

Οι ενδιαφρόμενοι καλλούνται να αποστείλουν περίληψη της εισήγησής τους μέχρι τις 25 Ιουνίου 2018 στο email valvraka@megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες 
 
 
Ο Μανώλης Καλομοίρης και η Ελληνική Εθνική Σχολή Μουσικής 
Επιστημονικό μουσικολογικό συμπόσιο στο πλαίσιο των 14ων Ελληνικών Μουσικών Γιορτών

Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
Η Εθνική Σχολή μουσικής δημιουργήθηκε ως η ελληνική εκδοχή ενός πανευρωπαϊκού πολιτιστικού κινήματος.
Διατηρώντας την πολιτιστική σύνδεση με τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, αναπτύσσεται σε ένα κοινωνικό περιβάλλον
με σημαντικές ιδιαιτερότητες και αποκλίσεις, που αναζητάμια ταυτότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. 
Η ηγετική μορφή της, ο Καλομοίρης, αποκτά ένθερμους οπαδούς αλλά και φανατικούς εχθρούς.

Η θεματική του συμποσίου εγείρει σημαντικά ζητήματα στη μουσικολογική έρευνα αλλά και στην καλλιτεχνική πράξη.
Το συμπόσιο αφιερώνεται στη μνήμη μιας πρωτοπόρου της ελληνικής μουσικολογικής έρευνας, της Ολυμπίας Φράγκου ‐ Ψυχοπαίδη.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες 

Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
   

 
 
Συναυλία στη Μουσική ΒιβλιοθήκηΩδείο Μάξ Χάλλεκερ
Παρασκευή 25 Μαΐου, 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ημερολόγιο Κατοχής του Βενιαμίν Χαΐμ Καπόν


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καρατζόγλου:
Το ημερολόγιο Κατοχής του Βενιαμίν Χαΐμ Καπόν. «1446 μέρες αγωνίας»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
(Εθνικής Αμύνης 27, Αίθουσα εκδηλώσεων - 2ος όροφος)
την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 19:30.
Με τον συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Μαρία Καβάλα, διδάσκουσα σύγχρονης Ιστορίας, Α.Π.Θ.
Έρικα Περαχιά Ζεμούρ, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Χάνα Πίντο, Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Ισραηλιτικής Κοινότητας ΘεσσαλονίκηςΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Σταύρος Τζίμας, δημοσιογράφος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ακόμα μαρτυρία της μοίρας που επιφύλαξε η Ιστορία στους Θεσσαλονικείς Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα. Παραθέτει, βήμα προς βήμα την πορεία μιας τυπικής εβραϊκής αστικής οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαφεύγει αναζητώντας τη σωτηρία της στην Αθήνα.
Η ιδιαιτερότητα αλλά και η σημασία αυτής της μαρτυρίας είναι ότι έχει γραφεί σε ημερολογιακή μορφή, με αφήγηση που ξεκινά από την έναρξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου, συνεχίζεται με τα γεγονότα της Κατοχής για να συμπεριλάβει τη δραπέτευση του αφηγητή στα τέλη Μαρτίου του 1943 από το γκέτο της γερμανοκρατούμενης Θεσσαλονίκης προς την ιταλοκρατούμενη Αθήνα.
Ακολουθούν οι περιπέτειες διάσωσης της οικογένειας στην πρωτεύουσα, από κρυψώνα σε κρυψώνα, η προσπάθεια μετάβασης πατέρα και γιου στη Μέση Ανατολή, η σύλληψη αλλά και ο εγκλεισμός τους στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, μέχρι την «απόλυσή» τους από εκεί, με τις περιπέτειες τους να μην έχουν τελειωμό μέχρι τα Δεκεμβριανά, την Απελευθέρωση και την αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αθήνα.
Αυτή άλλωστε είναι και η σημαντική ιδιαιτερότητα του «Ημερολογίου», αντιπροσωπεύει μια από τις πολύ λίγες γραπτές μαρτυρίες που περιγράφουν με λεπτομέρεια τη ζωή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι διέφυγαν στην Αθήνα στο διάστημα της Κατοχής. Υπό αυτήν την έννοια, το Ημερολόγιο Κατοχής του Βενιαμίν Καπόν αποτελεί μια σπάνια, ολοκληρωμένη μαρτυρία, με συχνές αναφορές σε διεθνή γεγονότα της εποχής.
Ο Γιάννης Καρατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) και είναι υποψήφιος Δρ. Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Ως ποιητής έχει δημοσιεύσει 7 ποιητικές συλλογές, όπως και δοκίμια κριτικής. Ασχολείται με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις» με σχετικές μελέτες και άρθρα. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί το βιβλίο του «Ο αφανισμός των Θεσσαλονικέων Εβραίων της Γαλλίας, ένα kadish για τους δικούς μας «Γάλλους» (2014).
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Νέος τίτλος: ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ, του Γιάννη Γρηγοράκη

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Γρηγοράκη με τίτλο ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ.
Ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας, για τον ανθρώπινο μόχθο και για τα όνειρα που παρασύρονται από τα γυρίσματα της Ιστορίας.

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

48 ώρες στα ανυπότακτα, επαναστατικά μα γοητευτικά Σφακιά

ArtTravel

1

 Σφακιά

48 ώρες στα ανυπότακτα, επαναστατικά μα γοητευτικά.
Πατήστε εδώ
2

Ευρώπη

Οι πιο οικονομικοί προορισμοί της .
3

Λίμνη Κερκίνη

Όλη η ομορφιά της από ψηλά.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Κουκάκι

Τα 15 βήματα της καλοπέρασης.
Πατήστε εδώ

Το τυρί αναδεικνύεται παράγοντας μακροζωίας- Τι θα συμβεί αν τρώτε κάθε μέρα

Patti Smith - Because The Night

Φύγαμε για Πρέβεζα Poseidon Beach Hotel με 2Παιδιά Δωρεάν ΚΑΙ Ημιδιατροφή

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
☛ Αγόρασε από το ekdromi.gr και πάρε πίσω ΟΛΑ τα χρήματά σου! ☚
Poseidon Beach Hotel - Πρέβεζα
Poseidon Beach Hotel - ΠρέβεζαΜπροστά στην Παραλία
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στην Παραλία
✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Παιδική Χαρά ✔ Ιδιωτική Παραλία
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Παιδική Χαρά ★ Μπροστά στην Παραλία
€285Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
Cleopatra Beach Hotel - Πρέβεζα
Cleopatra Beach Hotel - Πρέβεζα
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Free WiFi
€324Δες το Τώρα!
Margarona Royal Hotel - Πρέβεζα
Margarona Royal Hotel - Πρέβεζα- 35%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€239 από €370Δες το Τώρα!
Orizontas Hotel - Πρέβεζα
Orizontas Hotel - Πρέβεζα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό!
€119 από €238Δες το Τώρα!
Adonis Hotel & Apartments - Πρέβεζα
Adonis Hotel & Apartments - Πρέβεζα- 20%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€99 από €124Δες το Τώρα!
Preveza City Hotel - Πρέβεζα
Preveza City Hotel - Πρέβεζα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Free Wi Fi
€65Δες το Τώρα!
Dioni Boutique Hotel - Πρέβεζα
Dioni Boutique Hotel - Πρέβεζα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+4 επιλογές)
 Πρωινό
 Free Wi Fi
€105Δες το Τώρα!
4* Prima Vista Boutique Hotel - Σύβοτα
4* Prima Vista Boutique Hotel - Σύβοτα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών (+14 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στη Θάλασσα!
€220 από €440Δες το Τώρα!
5* Sivota Diamond Spa Resort - Σύβοτα
5* Sivota Diamond Spa Resort - Σύβοτα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 4 ετών (+14 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Free WiFi!
€189Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+9 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Αγίου Πνεύματος (25/05 - 28/05/2018)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€280Δες το Τώρα!
4* Cezaria Hotel - Ιωάννινα
4* Cezaria Hotel - Ιωάννινα- 56%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Αγίου Πνεύματος (25/05 - 28/05/2018)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€139 από €318Δες το Τώρα!
Captains Commodore - Ζάκυνθος
Captains Commodore - Ζάκυνθος- 42%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 All Inclusive
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€176 από €305Δες το Τώρα!
Island Panorama (ex Island Hill) - Κέρκυρα
Island Panorama (ex Island Hill) - Κέρκυρα- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+8 επιλογές)
 Χωρίς Πρωϊνό
 Εξωτερική πισίνα
€46 από €77Δες το Τώρα!
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο- 55%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 All Inclusive
 Αγίου Πνεύματος (25/05 - 28/05/2018)
 Δωρεάν χρήση των γηπέδων τένις, μπάσκετ και βόλεϊ!
€269 από €598Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 34%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Αγίου Πνεύματος (25/05 - 28/05/2018)
 Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας!
€219 από €330Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Αγίου Πνεύματος (25-28/05/2018)
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna, Solarium και του Γυμναστηρίου!
€229 από €458Δες το Τώρα!
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας- 40%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 All Inclusive
 Παρέχονται Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα!
€264 από €440Δες το Τώρα!
4* Ramada Attica Riviera Hotel - Μάτι Αττικής
4* Ramada Attica Riviera Hotel - Μάτι Αττικής
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Αγίου Πνεύματος (25/05 - 28/05/2018)
 Free WiFi!
€260Δες το Τώρα!
Rigas Hotel - Σκόπελος
Rigas Hotel - Σκόπελος- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€119 από €238Δες το Τώρα!
footer