Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες Αριθμ. οικ. 44867/1637

ΑΠΟ DISABLED.GRΑριθμ. οικ. 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008) Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) Του άρθρου 51 παρ. 1 του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 13/τ.Α’), “Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις”, όπως ισχύει.
β) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/τ.Α’).
γ) Του π.δ. 293/1999 “Οργανισμός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών” (ΦΕΚ 263/τ.Α’), όπως ισχύει.
2. Την υπ’ αριθμ. 436/35/24.5.2007 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Αρθρο 1 Αντικείμενο Αντικείμενο της παρούσας απόφασης είναι η λήψη μέτρων για τους τελικούς χρήστες, που είναι Άτομα με Αναπηρίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των διαθέσιμων στο κοινό τηλεφωνικών Αρθρο 2 Ειδικές ρυθμίσεις 1. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας οφείλει, στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας, να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες. 2. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας, κατόπιν σχετικής αιτήσεως ενός ευλόγου αριθμού χρηστών, που είναι άτομα κωφά ή έχουν σοβαρά προβλήματα αρθρώσεως, εγκαθιστά κοινόχρηστους τηλεκειμενογράφους σε συγκεκριμένο σημείο. 3. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, προκειμένου το σύνολο των κοινόχρηστων τηλεφώνων, που θα εγκατασταθούν από αυτόν μετά την έναρξη ισχύος της παρούσης, να είναι διαμορφωμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση από άτομα, που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, έχουν κινητικές δυσκολίες, είναι τυφλά και έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής.
Η Ε.Ε.Τ.Τ. δύναται με απόφαση της να προσδιορίσει τημορφή, τους όρους και τις προδιαγραφές λειτουργίας των κοινοχρήστων τηλεφώνων, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και αποτελεσματική χρήση τους απότα άτομα με αναπηρίες. 4. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας θα παρέχει σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως τέτοιου βαθμού, που δεν τους επιτρέπουν να συμβουλευτούν τον τηλεφωνικό κατάλογο, τη δυνατότητα πρόσβασης ατελώς στην υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου.
Για τη διευκόλυνση της χρήσης των ονομαστικών τηλεφωνικών καταλόγων ηλεκτρονικής μορφής από άτομα τυφλά, ο πάροχος.
Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να καθιστά διαθέσιμους τους ως άνω καταλόγους στα άτομα αυτά σε μορφή απλού κειμένου χωρίς γραφικά (text only) μέσω CD-ROM, που παρέχεται δωρεάν, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του. 5. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει τερματικό εξοπλισμό για χρήση τηλε-κειμενογράφου ή άλλου ειδικού εξοπλισμού σε τιμές κόστους σε άτομα με δυσκολίες ακοής και όρασης (αναπηρία 67% και άνω).
Τυχόν επισκευή καθώς και πιθανή αντικατάσταση ελαττωματικού τερματικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει διατεθεί από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας κατά τα ανωτέρω, πραγματοποιείται άμεσα από αυτόν, χωρίς χρέωση του συνδρομητή, εκτός αν ο συνδρομητής έχει αποδεδειγμένα προβεί σε κακή χρήση του τερματικού εξοπλισμού. 6. Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο: • Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. • Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων. • Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού). • Ατομα τυφλά. • Ατομα κωφά - βαρήκοα. • Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS. • Χανσενικοί. • Ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία. Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007. Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός που κατά νόμο τον εκπροσωπεί δηλώνει στον πάροχο τηςΚαθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνεται η έκπτωση. 7. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, ώστε τα Άτομα με Αναπηρίες, σε περίπτωση απώλειας της δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας, να έχουν προτεραιότητα, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην αποκατάσταση βλαβών στην τηλεφωνική τους σύνδεση. 8. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει σε άτομα τυφλά ή με σοβαρά προβλήματα οράσεως, που δεν τους επιτρέπουν να αναγνώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στους λογαριασμούς, τη δυνατότητα να πληροφορούνται ατελώς το ύψος του τελευταίου λογαριασμού της τηλεφωνικής χρέωσης, καλώντας έναν κωδικό αριθμό επιλογής. 9. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει πρόσφορο και οικονομικό εναλλακτικό σχήμα για την παροχή βασικούεπιπέδου αναλυτικής χρέωσης σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως.
Το εν λόγω εναλλακτικό σχήμα, καθώς και η διαδικασία υλοποίησης του,υποβάλλονται προηγουμένως στην Ε.Ε.Τ.Τ. για έγκριση.
Το βασικό επίπεδο αναλυτικής χρέωσης, για τις ανάγκες της παρούσας παραγράφου, περιλαμβάνει τα ακόλουθα: - τον καλούμενο αριθμό, - την ημερομηνία και ώρα κατά την οποία έλαβε χώρα η κλήση και - τη χρέωση της κλήσης. 10. Για την εξυπηρέτηση ατόμων κωφών και ατόμων με σοβαρά προβλήματα άρθρωσης και ακοής, η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης παρέχεται ατελώς και μέσω της υπηρεσίας γραπτών μηνυμάτων (SMS) κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. 11. 0 πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως, σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων: • Νεφροπαθείς τελικού σταδίου. • Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας-παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων. • Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. • Ατομα τυφλά. • Ατομα πάσχοντα από Θαλασσαιμία. • Ατομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς,πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού). • Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS. • Χανσενικοί. Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007. Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο τηςΚαθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση. 12. Ατομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, τα οποία προσκομίζουν γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007 δικαιούνται έκπτωσης 50% στην αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητής τηλεφωνίας, η δαπάνη των οποίων βαρύνει τον εκάστοτε πάροχο της Καθολικής Υπηρεσίας του τόπου της διαμονής τους.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση.
Με απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ. ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της παραπάνω έκπτωσης, καθώς και ο τρόπος διακανονισμού των ποσών της έκπτωσης μεταξύ των παροχών κινητής τηλεφωνίας και του παρόχου της Καθολικής Υπηρεσίας.
Την ανωτέρω έκπτωση δικαιούνται και τα ανήλικα άτομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, των οποίων η σύνδεση είναι στο όνομα του ενός εκ των δύο γονέων, ή άλλου προσώπου, που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, αφού προσκομίσουν τη σχετική γνωμάτευση αναπηρίας και πιστοποιητικόοικογενειακής κατάστασης, καθώς και οι οικογένειες των ατόμων με νοητική υστέρηση, αυτισμό, ψυχοσωματικές και πολλαπλές αναπηρίες, που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με βασική προϋπόθεση την προσκόμιση γνωμάτευσης των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007. 13. Σε όλες τις περιπτώσεις, που περιγράφονται στο παρόν άρθρο, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να ελέγχει την ακρίβεια των προσκομιζομένων δικαιολογητικών, από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα των αιτούντων και υποχρεούται να τηρεί σχετικό αρχείο, παρέχοντας στην Ε.Ε.Τ.Τ., εφόσον του ζητηθεί σχετικά, κάθε αναγκαία πληροφορία για τον έλεγχο της παροχής και τωνόρων παροχής της καθολικής υπηρεσίας. Αρθρο 3 Εναρξη Ισχύος Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παπάγου, 1 Αυγούστου 2008 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΓ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΔ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝκ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr

το ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ

ΑΠΟ LIBEROPOULOS.GRη κατάρρευση της Wall Street το ΚΡΑΧ του 1929 23.000 αυτοκτόνησαν - 12 εκατομμύρια έμειναν άνεργοι - 1616 τράπεζες πτώχευσαν "Δεν θα υπάρξουν άλλα κραχ στην εποχή μας", δήλωνε ο Άγγλος οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς το 1927, αλλά ο Dow Jones έχασε 12% στην Γουόλ Στριτ τη Μαύρη Τρίτη 29 Οκτωβρίου 1929 και η αγορά 14 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της, φέρνοντας τις απώλειες της εβδομάδας σε 30 δις, δηλαδή δέκα φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πολλά περισσότερα από όσα είχαν ξοδέψει οι ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!
Μετά το κραχ ο Dow Jones ανέκαμψε για λίγο στις αρχές του 1930, ξανακυλώντας στη συνέχεια στο κατήφορο του 1932.
Η αγορά δεν επέστρεψε στα προ του 1929 επίπεδα (πριν από τα τέλη του 1954 και στις 8 Ιουλίου) και το 1932 βρισκόταν σε χαμηλότερο επίπεδο από το 1800!!! Σκηνές ανησυχίας και φόβου περιέγραφε στα μέσα του 1929 ο αρχισυντάκτης του περιοδικού "Harper's" Frederick Lewis Allen, λίγο καιρό δηλαδή πριν η καταστροφή χτυπήσει τη πόρτα του αμερικανικού χρηματιστηρίου, προκαλώντας ξαφνικά κύματα ανησυχίας στους ανυποψίαστους ως τότε επενδυτές και καταθέτες.
Εβδομήντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται αυτό το μήνα (29 Οκτωβρίου) από το μεγάλο κραχ, μία από τις χειρότερες χρηματιστηριακές καταστροφικές κρίσεις της αμερικανικής ιστορίας.
Προηγήθηκε η Μαύρη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, που έδωσε μια εικόνα εκείνου που θα ακολουθούσε τη Μαύρη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, δηλαδή την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ. Άλλωστε αυτό το κραχ σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου μακροχρόνιων συνεπειών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ισχυρότερο κράτος της Υφηλίου. Ενδεικτικό των διαστάσεων του κραχ ήταν πως ο Dow Jones δεν ξαναβρήκε το χαμένο μεγαλείο του παρά μόνο έπειτα από 25 χρόνια, το 1954!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών στo περίπτερο της FirexpressΑΠΟ FIRE.GRΜε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η συμμετοχή της εταιρίας μας στην Διεθνή έκθεση Defendory International 2008 η οποία κλείνει φέτος 30 χρόνια.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο μας επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Δανίας, ο Υφυπουργός εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης , Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Ι. Κοντοκώστας με τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Β. Δημητρίου και άλλα ανώτατα στελέχη του Π.Σ, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη των τμημάτων της Ε.Κ.Α.Μ, ανώτατα στρατιωτικά στελέχη της Ελλάδος αλλά και διαφόρων χωρών, επαγγελματίες, και ιδιώτες. Μεγάλη εντύπωση έκανε στους επισκέπτες η νεοεισαχθείσα πυροσβεστική μοτοσυκλέτα τύπου BMW με το πυροσβεστικό μας σύστημα ενσωματωμένο καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα μας που έτυχαν μεγάλη προσοχής από όλους τους επισκέπτες.
Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008
Η 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Καλαμαριάς Το θεατρικό έργο «Ένας στους δέκα» έρχεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων που δόθηκαν στα τέλη του περασμένου Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο των «Θεατρικών Συναντήσεων» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς. «Το Θέατρο του Νέου Κόσμου» προσκαλείται και πάλι από τον Π.Ο.Δ.Κ. για 15 παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Λίγα λόγια για την παράσταση... Είμαστε η γενιά χωρίς αποχαιρετισμό. Είμαστε η γενιά χωρίς επιστροφή. Είμαστε η γενιά της άφιξης... Τρεις νέοι ηθοποιοί, παιδιά μεταναστών, σ' ένα βαλκανικό παιχνίδι με τις ενοχές, την πραγματικότητα και την ελπίδα, στο δύσκολο δρόμο που οδηγεί από ένα ονειρικό αλλού και κάποτε, σε ένα οικείο εδώ και τώρα. Τρεις νέοι ηθοποιοί, μετανάστες δεύτερης γενιάς, μιλούν για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο για τις προσωπικές τους εμπειρίες, σχολιάζοντας με ευαισθησία και χιούμορ την προσπάθειά τους να επιβιώσουν σ' έναν τόπο που οι υπόλοιποι ονομάζουμε πατρίδα. Στην Ελλάδα, το δέκα τοις εκατό του πληθυσμού αποτελείται από μετανάστες. Αντιμέτωποι με μύρια όσα προβλήματα, ανδρώνονται πια ανάμεσά μας οι μετανάστες δεύτερης γενιάς. Θα υιοθετήσουμε μια πολιτική που θα τους ενσωματώσει ή θα τους απομονώσει; Δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε. Ένας στους δέκα δίπλα μας είναι μετανάστης. Συντελεστές της παράστασης Διαμόρφωση κειμένου - Σκηνοθεσία: Λαέρτης Βασιλείου Δραματουργική επεξεργασία: Σύλβια Λιούλιου Σκηνικά: Άγγελος Μέντης Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού Επιμέλεια κίνησης: Μαριέλα Νέστορα Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης Βίντεo: Ελένη Αγγελοπούλου Παίζουν οι ηθοποιοί Δαβίδ Μαλτέζε, Κρις Ραντάνοφ, Ένκελεντ Φεζολλάρι Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς, τηλ. 2310 481711 Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, τηλ. 2310 458591

Το κραχ αγχώνει το Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ενώ γίνονται προβλέψεις σοκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Συναγερμό στην κυβέρνηση προκαλεί το διεθνές χρηματιστηριακό κραχ που συμπαρασύρει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ προβλέψεις σοκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009 γίνονται τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.
Με στόχο να καθησυχάσει καταθέτες και επενδυτές, το υπουργείο Οικονομίας προώθησε άμεσα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που αυξάνει στα 100.000 ευρώ την κρατική εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις, ενώ σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι είναι εγγυημένο το σύνολο των καταθέσεων.
Κορυφαίοι υπουργοί, ωστόσο, παραδέχονται ότι μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί διέξοδος για την κυβέρνηση και να καταφέρει να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, είτε με μια συντονισμένη προσπάθεια για τον έλεγχο της ακρίβειας στην αγορά είτε από τις όποιες παροχές ετοιμάζει, όπως το επίδομα θέρμανσης ή τη λειτουργία
του πολυδιαφημισμένου Ταμείου κατά της Φτώχειας.
Το άγχος του Μαξίμου- και του Πρωθυπουργού, όπως διαφάνηκε από την επίσκεψή του στο υφυπουργείο Εμπορίου - γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς από τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου προκύπτει ότι η πλειονότητα των πολιτών αποδίδει στην κυβέρνηση την κύρια ευθύνη για την έκρηξη της ακρίβειας και την επιδείνωση των οικονομικών δει κτών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Σωσίβιο επιτοκίων στην παγκόσμια κρίση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑγωνιώδης και συντονισμένη προσπάθεια να μπει φρένο στο κλίμα πανικού που έφερε χθες η κατρακύλα των αγορών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κανελλόπουλος
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει από το κραχ των χρηματιστηρίων και τους κλυδωνισμούς στις τράπεζες με αποτέλεσμα χθες οι έξι μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες στον πλανήτη να προχωρήσουν σε συντονισμένη παρέμβαση μειώνοντας κατά μισή μονάδα τα επιτόκια.
Στην κίνηση αυτή, που είναι πρωτοφανής στα χρονικά, προχώρησαν χθες άρον άρον οι Κεντρικές Τράπεζες Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να μπει φρένο στο κλίμα πανικού που επικρατούσε από νωρίς το πρωί στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.
Πρόκειται για παρέμβαση που στόχο έχει να δώσει ανάσα στο τραπεζικό σύστημα που κινδυνεύει με ασφυξία, ανάσα στους δανειολήπτες που πλήττονται από την εκτίναξη του κόστους εξυπηρέτησης των δανείων και εγγυήσεις στους καταθέτες για την ασφάλεια των αποταμιεύσεών τους.
Πού έφτασαν
Χθες και ενώ τα χρηματιστήρια βυθίζονταν έως 8% στην Ευρώπη και 9% στην Ασία, ακολουθώντας την προχθεσινή πτώση 5% της Γουόλ Στριτ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FΕD), η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα του Καναδά, η Τράπεζα της Ελβετίας και η Τράπεζα της Σουηδίας μείωσαν κατά 0,5% τα βασικά επιτόκια δανεισμού.
Το βασικό επιτόκιο του ευρώ μειώθηκε από 4,25% σε 3,75%, του αμερικανικού δολαρίου από 2% σε 1,5%, του καναδικού δολαρίου από 3% σε 2,5%, του ελβετικού φράγκου από 3% σε 2,5% και της σουηδικής κορώνας από 4,75% σε 4,25%.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν εξάλλου η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας που μείωσε τα επιτόκια από 7,20% σε 6,93%, η νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ από 3,5% σε 2,5%, η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ από 5,75% σε 4,5% και η Τράπεζα της Ινδίας από 9% σε 8,5%.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2009 Ώρα:14:30 Αθήνα: 09/10/2008 Συνάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. με τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια. Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, η κυρία Colleen P. Graffy, Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Δημόσιας Διπλωματίας των Η.Π.Α., προκειμένου να συγχαρεί τους πυροσβέστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών, που έπληξαν την πολιτεία της Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι. Η κυρία Graffy, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνονται και περιβαλλοντικά θέματα, συναντήθηκε με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και εξέφρασε τη βαθιά της εκτίμηση για τη συνδρομή που παρείχε η Ελλάδα, στη χώρα της. Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών, που ταλανίζει όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και να διαβεβαιώσει εκ νέου την ηγεσία του Π.Σ., ότι η συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.
Η κυρία Graffy συνεχάρη τους πυροσβέστες, που έλαβαν μέρος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις Η.Π.Α. και τους κάλεσε να ξαναεπισκεφθούν τη χώρα της, αυτή τη φορά για να απολαύσουν τις ομορφιές της. Σε ανάμνηση της επίσκεψής της, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας της επέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σώματος. Φωτογραφίες από τη συνάντηση θα βρείτε στο site του Π.Σ. http://www.fireservice.gr/.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τον Πόντο

ΑΠΟ E-PONTOSΔύο λύρες, κρητική και ποντιακή συνομιλούν και μας ταξιδεύουν στην παράδοση της Κρήτης και του Πόντου.
Όθωνας Μπικάκης (λύρα κρητική), Χρόνης Αμανατίδης (ποντιακή λύρα –τραγούδι),Ηλίας Αλεξόπουλος(λαούτο)
16/10 και 30/10 στις 10.00 μ.μ.
Είσοδος 15€ (με ποτό).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η χορευτική ομάδα της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» θα συμμετέχει στο 4ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε., που θα παρουσιάσει χορούς από την περιοχή του Καρς.
Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των χορευτών για το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Την προηγούμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008 έγινε η πρώτη συνάντηση των συλλόγων του Συνδέσμου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ομαδική πρόβα.
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax : 2431074588
Σύνδεσμος Ποντιακών ΣωματείωνΝότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30,
Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις: • Παρασκευή 10/10/2008 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Μελισσίων και την Επιτροπή Βραβείου Δ. & Μ. Τομπουλίδη, η τελετή βράβευσης αποφοίτων μαθητών γυμνασίων και λυκείου Μελισσίων, στο Πνευματικό Κέντρο της ένωσης, Π. Τσαλδάρη 13, Μελίσσια.
• Η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το δήμο Κερατσινίου και τη ΔΕΠΑΚ διοργανώνουν, το Σάββατο 11/10/2008 και την Κυριακή 12/10/2008, τα «ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΕΙΑ 2008», στην πλατεία Ευγένειας Κερατσινίου (οδός Προικονήσου).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Σάββατο 11/10/2008 και ώρα 19:00
- Χαιρετισμός του προέδρου της ένωσης κ. Δ. Ποιμενίδη
- Ομιλία από το δημοσιογράφο κ. Κ. Κούση
- Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Ποντίων Περάματος, του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου και του μικρού χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Κυριακή 12/10/2008 και ώρα 19:00
- Παρουσίαση δρώμενου από την ΕΠΟΝΑ και τα παιδιά της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας- Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου, του Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ» και το μεγάλο χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Ακολουθεί ποντιακό γλέντι με τον Η. Υφαντίδη (λύρα - τραγούδι)
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο ερευνητής – λαογράφος κ. Γιώργος Χατζηελευθερίου.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία