Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ // Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ // ΓΙΟΥΡΙ ΠΑΪΝΣ


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 
ΓΙΟΥΡΙ ΠΑΪΝΣ
Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Η πολιτική κουλτούρα της αρχαίας Κίνας
και η αυτοκρατορική της κληρονομιά
Μετάφραση: Μαρία Παπαηλιάδη
Σειρά: Κίνα - Ιστορία και πολιτισμός

Η Κινεζική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε το 221 π.Χ. και διήρκεσε μέχρι το 1912, οπότε την αντικατέστησε η Δημοκρατία της Κίνας. Σε αυτά τα 2.132 έτη η Αυτοκρατορία κλονίστηκε από εμφύλιες διαμάχες και ξένες εισβολές, κατακτήθηκε από ξένα φύλα και γνώρισε ολέθριες εξεγέρσεις. Παρ’ όλα αυτά, τα θεμελιώδη θεσμικά, κοινωνικοπολιτικά και πολιτισμικά γνωρίσματά της παρέμειναν αναλλοίωτα. Στην Αιώνια Αυτοκρατορία διερευνώνται οι λόγοι για την απαράμιλλη πολιτική ανθεκτικότητα της Κίνας, δεδομένου ότι η Αυτοκρατορία κατάφερε να επιβιώσει και να αντεπεξέλθει τόσο σε εσωτερικές όσο και εξωτερικές προκλήσεις. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνετέλεσαν στη μακραίωνη πορεία της ήταν ότι συνδύαζε αυστηρά ιδεολογικά θεμέλια με ευέλικτη εφαρμογή. Οι κύριοι πολιτικοί παράγοντες και οι γείτονες της Αυτοκρατορίας σέβονταν και υιοθετούσαν τις θεμελιώδεις αρχές της, όπως η ενότητα υπό έναν μονάρχη. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της ηγεσίας βρίσκονταν συνεχώς υπό διαπραγμάτευση. Καθώς η σύγχρονη Κίνα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο διακυβέρνησης τον 21ο αιώνα, ο Πάινς εξετάζει πώς η αυτοκρατορική της κληρονομιά επηρεάζει την πορεία της.
Ο Γιούρι Πάινς (Yuri Pines· γενν. 1964, Κίεβο, Ουκρανία) διδάσκει κινεζική ιστορία και πολιτισμό στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (από την έδρα του οποίου παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2024) και σε πανεπιστήμια της Κίνας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην πρώιμη κινεζική σκέψη, την παραδοσιακή κινεζική πολιτική κουλτούρα καθώς και την κινεζική ιστοριογραφία. Έχει εκδώσει τέσσερις μονογραφίες, ενώ έχει επιμεληθεί διάφορα βιβλία για την Κίνα στα αγγλικά, τα κινεζικά, τα εβραϊκά και τα γαλλικά. Το 2010 το βιβλίο του Envisioning Eternal Empire: Chinese Political Thought of the Warring States Era απέσπασε το βραβείο Polonsky για τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του στις ανθρωπιστικές επιστήμες.
ISBN 978-618-230-064-0, σχήμα 15 x 23 εκ., 440 σελ., τιμή: 21 ευρώ
Στην ίδια σειρά

ΜΑΙΚΛ ΠΙΟΥΕΤ & ΚΡΙΣΤΙΝ ΓΚΡΟΣ-ΛΟ
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Διδάγματα της κινεζικής φιλοσοφίας για μια καλύτερη ζωή
Μετάφραση: Νίκος Σουελτζής

📚 Επιμένουμε κλασικά ✨

 


16+1 βιβλία που αξίζει να διαβάσουν όλα τα παιδιά
Υπάρχουν κάποια βιβλία που δεν παλιώνουν στον χρόνο και διαβάζονται από παιδιά διαφορετικών εποχών. Βιβλία που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς της ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, που μεταφέρουν διαχρονικά μηνύματα και υπέροχες ιδέες. Αυτά είναι τα κλασικά έργα με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές αναγνωστών – σίγουρα κι εσείς. Ήρωες όπως ο Πίτερ Παν, ο Τομ Σόγιερ ή η Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία και άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους.
Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας, κάντε μαζί με το παιδί σας μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σας ή επισκεφτείτε το eshop μας και αφήστε το να επιλέξει εκείνο τα βιβλία που ξεχωρίζει.

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Κλασικές ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, γραμμένες από την αρχή, από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς. Η γεμάτη χρώμα εικονογράφηση και η ολοζώντανη, απλή και κατανοητή αφήγηση κάνουν τη σειρά ιδανική για τα μικρά παιδιά.
 
Ο πρώτος μου Μαρκ Τουέιν
Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
διασκευή: Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης Ο πρώτος μου Σουίφτ
Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ
διασκευή: Λίνα Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Εγώ, ο Τομ Σόγιερ, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις περιπέτειές μου! Τι να σας πρωτοπώ; Για εκείνο το ταξίδι που κάναμε με τον φίλο μου τον Χακ πάνω σε μια σχεδία; Τότε που βρεθήκαμε σ’ ένα έρημο νησί… Ή μήπως για εκείνη την τρομερή νύχτα που αντιμετωπίσαμε τον φοβερό Ινδιάνο Τζο; Τα ταξίδια του Λέμιουελ Γκιούλιβερ κράτησαν 16 δύσκολα αλλά διασκεδαστικά χρόνια. Ένιωσε γίγαντας, γνώρισε γίγαντες, βρέθηκε σε ιπτάμενο νησί και στο τελευταίο του ταξίδι γνώρισε τα πιο περίεργα άλογα με πολλή λογική.
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €
 
Ο πρώτος μου Ροΐδης
Η Μηλιά
διασκευή: Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης Ο πρώτος μου Βιζυηνός
Το μόνο της ζωής του ταξίδι
διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη
Θα καταφέρει η Μηλιά, το καλόκαρδο κορίτσι που επικοινωνεί με τα ζώα, να κάνει τον αγέλαστο βασιλιά να χαμογελάσει και να κερδίσει την καρδιά του; Ταξίδια σε μέρη μαγικά, δράκοι, μάγισσες και γοργόνες ξεπηδούν μέσα από τις διηγήσεις του παππού στον μικρό εγγονό του. Είναι όμως αληθινά ή απλώς πλάσματα της φαντασίας του;
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €
 
 
Πίτερ Παν
Τζ. Μ. Μπάρι
διασκευή: Κάριλ Χαρτ
εικονογράφηση: Σάρα Γουορμπάρτον Ο μυστικός κήπος
Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ
διασκευή: Τζέραλντιν Μακόκρεν
εικονογράφηση: Μαργκαρίτα Κουκτίνα
Αυτή είναι η ιστορία του Πίτερ Παν, του αγοριού που δεν ήθελε να µεγαλώσει. Έµενε σε µια µακρινή χώρα, πολέµησε µε πειρατές και έζησε απίστευτες περιπέτειες. Όταν οι γονείς της Μαίρης Λένοξ πεθαίνουν, εκείνη πηγαίνει στο αρχοντικό ενός άγνωστου σε αυτή θείου της. Εξερευνώντας το μέρος, βρίσκει το κλειδί ενός μυστικού κήπου, που παραμένει κλειδωμένος εδώ και χρόνια για κάποιον άγνωστο λόγο…
17,70 € ► 15,93 €
17,70 € ► 15,93 €
 
Το φάντασμα του Κάντερβιλ
Όσκαρ Ουάιλντ
διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας Ο απρόθυμος δράκος
Κένεθ Γκράχαμ
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Όλοι το ήξεραν ότι το κάστρο του Κάντερβιλ ήταν στοιχειωμένο. Όμως αυτό καθόλου δεν αποθάρρυνε την οικογένεια Ότις από το ν’ αγοράσει το κάστρο, αφού κανείς τους δεν πίστευε στα φαντάσματα. Γι’ αυτό και η ζωή του γέρικου φαντάσματος του Κάντερβιλ θα γίνει πραγματικά δύσκολη εξαιτίας αυτών των διαφορετικών ανθρώπων. Ένα αγόρι ανακαλύπτει έναν πολυμαθή δράκο και σύντομα οι δυο τους γίνονται φίλοι. Όταν όμως οι χωρικοί μαθαίνουν για τον δράκο και καλούν τον Άγιο Γεώργιο να τον σκοτώσει και να τους απαλλάξει από αυτόν, το αγόρι πρέπει να σκεφτεί ένα έξυπνο σχέδιο για να τον σώσει.
14,40 € ► 12,96 €
11,00 € ► 9,90 €

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Λιούις Κάρολ
διασκευή: Sophie Koechlin
εικονογράφηση: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας. Η κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ σε μια εκπληκτική έκδοση με εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ που αφηγείται την ιστορία με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τα πρόσωπα, οι προοπτικές, οι γωνίες και οι εμπνευσμένες ιδέες της εικονογράφου κάνουν το βιβλίο μαγευτικό για μικρούς και για μεγάλους.
17,70 € → 15,93 €


Σειρά: Κλασική νεανική λογοτεχνία 
Το νησί των θησαυρών
Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον Η μηχανή του χρόνου
Χέρµπερτ Τζορτζ Γουέλς
Ο Τζιµ Χόουκινς ζει µια ήρεµη ζωή στο πανδοχείο του πατέρα του, µέχρι που εµφανίζεται ένας γερο-θαλασσόλυκος, ο οποίος όµως λίγο αργότερα πεθαίνει. Ο Τζιµ ανακαλύπτει στο σεντούκι του τον χάρτη ενός νησιού όπου έχει κρύψει τον θησαυρό του ο θρυλικός πειρατής καπετάν Φλιντ. Από εκείνη τη µέρα ξεκινάνε οι περιπέτειές του… Ο γενναίος εξερευνητής του βιβλίου καλείται να αντιµετωπίσει ένα µέλλον φορτωµένο µε τις µεγαλύτερες ελπίδες και τους σκοτεινότερους φόβους της ανθρωπότητας. Οι δύο παράξενες ανθρώπινες φυλές που ανακαλύπτει συµβολίζουν τις δύο όψεις της ανθρώπινης φύσης.
14,40 € ► 12,96 €
9,90 € ► 8,91 €
 
Ταξίδι στο κέντρο της Γης
Ιούλιος Βερν Το κάλεσμα της άγριας φύσης
Τζακ Λόντον
Ο Γερμανός καθηγητής Ότο Λίντενμπροκ μαζί με τον ανιψιό του Άξελ και τον οδηγό τους Χανς κατεβαίνουν στον κρατήρα του ισλανδικού ηφαιστείου Σνέφελς και μετρούν αμέτρητες περιπέτειες σε έναν μυστηριώδη κόσμο, που κατοικείται από προϊστορικές μορφές ζωής και παράξενα πλάσματα. Αμέριμνος ζούσε ο Μπακ, το μεγαλόσωμο λυκόσκυλο, σ’ ένα κτήμα στην Kαλιφόρνια, ως τη στιγμή που τον πήραν με τη βία από το αφεντικό του, για να τον μεταφέρουν στον αρκτικό Βορρά και να τον ζέψουν στο έλκηθρο.
14,40 € ► 12,96 €
9,90 € ► 8,91 €
 
Ομήρου Ιλιάδα
του Μιχάλη Γκανά
εικονογράφηση: Σοφία Παρασκευοπούλου Ομήρου Οδύσσεια
του Μιχάλη Γκανά
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
14,40 € ► 12,96 €
14,40 € ► 12,96 €
Μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια και Ιλιάδα ξαναγραμμένες από έναν μεγάλο δημιουργό. Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει τα δύο ομηρικά έπη με τον δικό του τρόπο, εντάσσοντας στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική και ποιητική μας παράδοση.
ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Διαβάστε τα και διαφυλάξτε τα

Κλιματική κρίση: Πώς επιμηκύνει τη διάρκεια της ημέρας – Οι οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις



Κλιματική κρίση: Πώς επιμηκύνει τη διάρκεια της ημέρας – Οι οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις

Ένωση Παθολόγων: Τιμωρητικά τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας



Ένωση Παθολόγων: Τιμωρητικά τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας
Την αντίδρασή της σε «απειλές του Υπουργείου Υγείας για οριζόντια τιμωρητικά μέτρα» εκφράζει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας σχετικά με την υπέρβαση της συνταγογράφησης και την επίταξη ιατρών. Δυσοίωνο υποστηρίζει ότι διαγράφεται το μέλλον εξαιτίας της διαχείρισης και ζητά από την Πολιτεία να αναζητήσει ευθύνες για τις κενές θέσεις στα νοσοκομεία στις συνθήκες εργασίας, στις χαμηλές απολαβές κ.ά.

Τελειώνει ο χρόνος για τη αναβίωση ρυθμίσεων της εφορίας – Ποιους οφειλέτες αφορά


Τελειώνει ο χρόνος για τη αναβίωση ρυθμίσεων της εφορίας – Ποιους οφειλέτες αφορά
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους οφειλέτες της εφορίας που θέλουν να αναβιώσουν τις ρυθμίσεις που έχασα...


Μεγάλη πτώση ανεργίας, αύξηση μισθών «βλέπει» η Τράπεζα της Ελλάδος


Μεγάλη πτώση ανεργίας, αύξηση μισθών «βλέπει» η Τράπεζα της Ελλάδος
Σημαντική υποχώρηση της ανεργίας στο 8,7% τα επόμενα χρόνια και ετήσιες αυξήσεις των μισθών της τάξεως του 5% ...

Διεθνές ενδιαφέρον για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο- Market test εντός 2024


Διεθνές ενδιαφέρον για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο- Market test εντός 2024
Διεθνές ενδιαφέρον για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο εκδηλώνουν επιχειρήσεις από Ελλάδα, Βο...


Νέα Πλατφόρμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης στη ΒΑ Χαλκιδική: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και ενισχύει τη διαφάνεια


Νέα Πλατφόρμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης στη ΒΑ Χαλκιδική: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και ενισχύει τη διαφάνεια
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη Βιομηχανία. Οι σύγχρονοι ο...