Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

📚 Διάβασε ιστορίες παιδιών σαν και σένα 📜

 


ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
Είσαι αναγνώστης/στρια από επιλογή και όχι από υποχρέωση; Έχεις γίνει πια αρκετά αυτόνομος/η για να επιλέγουν οι γονείς σου τι θα διαβάσεις κι έχουν σταματήσει να σου φέρνουν βιβλία που δε σου λένε απολύτως τίποτα; Καλώς ήρθες στον κόσμο των μεγάλων! Τώρα πλέον μπορείς να διαλέξεις εσύ τις ιστορίες που θα σε παρασύρουν και θα σου κάνουν την πιο απολαυστική παρέα: βιβλία με φόντο την Ιστορία, τη μυθολογία, την οικογενειακή ή τη σχολική ζωή, το bullying, τον ρατσισμό, τη φιλία, τη διαφορετικότητα – με λίγα λόγια, βιβλία για κάθε διάθεση και γούστο, βιβλία που μιλούν για παιδιά σαν και σένα, για παιδιά της εποχής σου ή αλλοτινών καιρών.
Δες παρακάτω τις προτάσεις μας και ζήτησε από τον/την κηδεμόνα σου να επισκεφτείτε το eshop μας ή το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου για να αποκτήσεις το βιβλίο ή τα βιβλία που σε ενδιαφέρουν.
 
Δύο στόματα
Κατερίνα Δημόκα Ο πολύγραφος
ή Το καλοκαίρι των ηρώων
Μαρία Σκαμάγκα
Το ταξίδι στην Ελλάδα ονειρευόταν ο 15χρονος Στέφαν από τη Γερμανία, όταν το Γυμνάσιό του εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Άλλωστε είχε τους λόγους του: ο Ούβε Χάρτμαν, ο τυφλός πια παππούς του, είχε επιμείνει να μάθει ο Στέφαν ελληνικά. Το ταξίδι όμως στη χώρα του ήλιου και του μύθου θα αποδειχτεί μεγάλη περιπέτεια… Ο Παντελής παραθερίζει σ’ ένα νησί του Αιγαίου, σ’ ένα μικρό χωριό δίχως παιδιά, σε μια εποχή δίχως ερεθίσματα άλλα πέρα απ’ αυτά που προσφέρει η φύση, ένα ραδιόφωνο ίσως, και τα χιλιοδιαβασμένα του κόμικς. Όμως το καλοκαίρι αυτό, των δέκα του χρόνων, θα είναι για κείνον ένα καλοκαίρι ανακαλύψεων…
11,00 € ► 9,90 €
8,80 € ► 7,92 €
 
Το αγόρι στο θεωρείο
Αγγελική Δαρλάση Το σεντούκι με τα αμύθητα σεντέφια
Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη
Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922. Ανάμεσα σε δύο παγκόσμιους πολέμους εκτυλίσσεται ετούτη η ιστορία που μιλά για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον πόλεμο, την προσφυγιά. Και στην καρδιά της βρίσκονται κάποιοι που έζησαν στη Σμύρνη τα χρόνια 1918-1922. Μεταξύ αυτών και η μικρή Κλειώ, που παρέα με τη φίλη της Εσμέτ τρέχουν σε χαλάσματα αρχαίων ναών και μεγαλώνουν με παραμύθια και μύθους.
13,30 € ► 11,97 €
11,00 € ► 9,90 €
 
Με κλειστά μάτια
Αγγελική Δαρλάση Σουφλέ σοκολάτας
Αλέκα Τρίπου-Μάνου
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη
Μετά το ατύχημα του καλύτερου φίλου της, η δεκατετράχρονη Λου παραμένει με κλειστά μάτια, άγνωστο γιατί. Με κλειστά μάτια θα τη γνωρίσει κι ο εννιάχρονος Ντόντο, που φαίνεται ότι έχει ένα μυστικό σχέδιο. Κι όταν ο Ντόντο βάλει κάτι στο μυαλό του, είναι αδύνατον να του το βγάλεις, όσο κι αν προσπαθήσεις. Η Σοφία ζει μαζί με τον πατέρα της που τη μεγαλώνει σαν πριγκίπισσα. Οι γονείς της έχουν χωρίσει και αναγκάζεται κάθε Σαββατοκύριακο να το περνάει με τη μητέρα της, τον πατριό της και τα δυο του παιδιά. Περνάει δύσκολα και ούτε η καλύτερή της φίλη δε δείχνει να την καταλαβαίνει. Η Σοφία όμως έχει την κούκλα της, που μαζί της μοιράζεται τα πάντα.
14,40 € ► 12,96 €
11,00 € ► 9,90 €
 
Human Net
Κατερίνα Ζωντανού
εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου Τα χρώματα των παιδιών
Αλέκα Τρίπου-Μάνου
εικονογράφηση: Γιώργος Χατζηβασιλάκης
Ο Αντρέας κάνει δύσκολη τη ζωή του Λεωνίδα στο σχολείο. Εκείνος δεν αντιδρά. Ο Πέτρος, ο διπλανός του Λεωνίδα, αντιμετωπίζει το εξής δίλημμα: Να πάει κόντρα στον φόβο του και να μιλήσει με κίνδυνο να γίνει κι αυτός στόχος ή να πάει κόντρα στη συνείδησή του και να σωπάσει για να προστατευτεί; Μια ιστορία για την προσφυγιά και τον ρατσισμό, το bullying και την απάθεια, την αναπηρία και τη σωματική αρτιμέλεια, αλλά και για το θάρρος, την πίστη στον εαυτό, τη δύναμη της θέλησης, τη συγχώρεση και την αλληλεγγύη.
9,90 € ► 8,91 €
13,30 € ► 11,97 €


Όμηρος στο πέλαγος
Κατερίνα Δημόκα
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη Ένα παιχνίδι με Κανόνες
Μαρία Αγγελίδου
εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Στην απομονωμένη Σκύρο μεγαλώνει ο 13χρoνος Λάμπρος. Η λατρεία του για τη θάλασσα τον έλκει ξανά και ξανά στο πέλαγος. Σε μια από τις καταδύσεις του βρίσκει ένα ασυνήθιστο αρχαίο άγαλμα, το οποίο ανασύρει με τη βοήθεια του φίλου του Ταξιάρχη. Και κάπως έτσι ξεκινά η απίστευτη αυτή περιπέτεια. Ιστορίες ανθρώπων άγνωστων, που δεν τις αφηγήθηκε ποτέ η μεγάλη Ιστορία, σε μια εποχή επαναστάσεων και μεγάλων αλλαγών, όπου επαναπροσδιορίστηκαν έννοιες θεμελιώδεις για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
11,00 € ► 9,90 €
13,30 € ► 11,97 €
 
 
Φτου ξελύπη
Μαριέττα Κόντου
εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο
Αγγελική Δαρλάση
Το γενναίο ταξίδι της Νουρ, που αγαπά το νερό τόσο που πιστεύει πως υπάρχει η Κολυμβησία, μια χώρα με κατοίκους νερένιους. Η διαδρομή της, γεμάτη νοσταλγία για τα παλιά και δύναμη για το άγνωστο μέλλον, με μοναδικά εφόδια τη γάτα της, την Κιταμπάν, την αδερφή της και ένα σακούλι στον λαιμό με τα πιο «πολύτιμα»… Μια ιστορία δρόμου και μαγικού ρεαλισμού, με σχεδόν κινηματογραφικό σασπένς που καθηλώνει και με απόκοσμη ατμόσφαιρα που γοητεύει. Δράση και λυρισμός συνδυάζονται και δημιουργούν μια βαθιά ουμανιστική, αντιπολεμική ιστορία.
11,00 € ► 9,90 €
13,30 € ► 11,97 €
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ

✍ Χ. ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ – Απόκτησε όλα τα βιβλία της!









Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη και θα είναι υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία



Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη και θα είναι υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία

Στοιχεία σοκ από το ΙΦΕΤ – Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν 50% το 2023



Στοιχεία σοκ από το ΙΦΕΤ – Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν 50% το 2023
Στοιχεία σοκ ανακοίνωσε σήμερα σε ειδική ημερίδα το ΙΦΕΤ. Το 2023, οι "πωλήσεις" του αυξήθηκαν περίπου κατά 50% έναντι του 2022!

Προθεσμία 2 ημερών σε οφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ!


Προθεσμία 2 ημερών σε οφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ!
Εκπνέει αύριο το τελεσίγραφο της Εφορίας και του ΕΦΚΑ προς τους οφειλέτες του δημοσίου, για να εξοφλήσουν ή να...

Μπλόκο σε οφειλέτες ΕΦΚΑ και Δημοσίου με ενιαία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα


Μπλόκο σε οφειλέτες ΕΦΚΑ και Δημοσίου με ενιαία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
Δημιουργώντας μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα κι ένα ενιαίο πιστοποιητικό ενημερότητας, η ΑΑΔΕ και ο ΕΦΚΑ ...

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά μέσω των συμβολαιογράφων τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για αποβιώσαντες


ΑΑΔΕ: Ψηφιακά μέσω των συμβολαιογράφων τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για αποβιώσαντες
Επεκτείνεται η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ και στις περιπτώσεις αποβιωσάντων, με την Α. 1...


Ανάκληση παρτίδας πυρηνέλαιου από τον ΕΦΕΤ


Ανάκληση παρτίδας πυρηνέλαιου από τον ΕΦΕΤ
Επώνυμο πυρηνέλαιο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς βρέθηκε να περιέχει άθροισμ...