Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Ο Ηλίας του 16ου στα σοκάκια της Πλάκας

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr
Ο «Ηλίας του 16ου» επαναλαμβάνεται. Η αγαπημένη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, 49 χρόνια μετά την έξοδό της στα ελληνικά σινεμά, θα αρχίσει από σήμερα να γυρίζεται στην Πλάκα βρίσκοντας την εκσυγχρονισμένη της εκδοχή στα σοκάκια της περιοχής αλλά και τα πρόσωπα των ηθοποιών που θα βηματίσουν στα χνάρια του Κώστα Χατζηχρήστου, του Θανάση Βέγγου, του Σταύρου Ξενίδη, του Διονύση Παπαγιαννόπουλου αλλά και όλων εκείνων που απάρτιζαν το καστ του Σακελλάριου.
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Φιλοποίμενα Φίνου, η Odeon και η Φίνος Φιλμ επιχειρούν να επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή τον λαϊκό ελληνικό κινηματογράφο.
«Μπροστάρηδες» θα είναι ο Νίκος Ζαπατίνας, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ο Πέτρος Φιλιππίδης που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ηλία (στην πρωτότυπη ταινία τον υποδύθηκε ο Κώστας Χατζηχρήστος), ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που έχει τον ρόλο του Θωμά (τον υποδύθηκε ο Θανάσης Βέγγος) και ο Κώστας Αποστολάκης στον ρόλο του Βαγγέλη (τον υποδύθηκε ο Σταύρος Ξενίδης).
Οι τρεις αυτοί φίλοι, γκαρσόνια που τρέχουν για να ξεφύγουν από τις οικονομικές τους «τρύπες», αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.

Ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας, θα φυλάει τσίλιες απέξω, αλλά για κακή του τύχη, εκείνη την ώρα θα γίνει αντιληπτή η απώλεια ενός δαχτυλιδιού...
«Εχουμε μεγαλώσει με αυτή τη γενιά ταινιών που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο», μας είπε ο Νίκος Ζαπατίνας στην αυλή του Καφενείου της Ενωσης Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Πλάκα, όπου θα πραγματοποιηθεί μέρος των γυρισμάτων.
«Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια ταινία με αγάπη και πάθος.
Οχι για να συγκριθούμε με τους παλιούς, αλλά για να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης τονίζοντας πως οι ηθοποιοί του καστ είναι «ισάξιοι και αντάξιοι» των προκατόχων τους.
Ως η πιο δημοφιλής ταινία της Φίνος Φιλμ, βάσει στοιχείων, ο «Ηλίας του 16ου», επιλέχθηκε για να γυριστεί ξανά και να δείξει πως το κοινωνικό σχόλιο της ιστορίας (ένας κοινός άνθρωπος παίρνει στα χέρια του την εξουσία για να προστατεύσει τους αδύνατους) παραμένει επίκαιρο.
Την επαναπροσαρμογή του σεναρίου του Χρήστου Γιαννακόπουλου ανέλαβε η Κάτια Κισσονέργη, ενώ στο καστ θα δούμε ακόμα τους Θέμιδα Μπαζάκα (Αλέκα), Ηρώ Μανέ (Λουκία), Αντώνη Αντωνίου (Λάμπρος), Τάσο Κωστή (Ορέστης), Νένα Μεντή (κυρία Λογοθέτη), Εριέττα Μουτούση (Ελλη), Θάλεια Ματίκα (Τασία), Χρήστο Σιμαρδάνη (Υπαστυνόμος), Ορφέα Αυγουστίδη («Τράκας»), Λαέρτη Μαλκότση (Αστυνομικός), Γιάννη Τσιμιτσέλη και Μαρία Κωνσταντάκη (νεαρό ζευγάρι), Μιχάλη Γιαννάτο (Μάνος ταβερνιάρης) και Σωτήρη Τζεβελέκο (συμπαίκτης τάβλι).
Η έξοδος της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου και θα συνοδευτεί από ένα ευρύτερο αφιέρωμα στον Φίνο.
Αντα Δαλιάκα
adaliaka@pegasus.gr

Πυρκαγιές σε εξέλιξη

(ΑΠΟ http://www.ethnos.gr)
Σε εξέλιξη βρίσκονται και την Πέμπτη πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πυρκαγιές μαίνονται στην Πρέβεζα και την Αριδαία Πέλλας ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στο Μαίναλο, στο Καρπενήσι και την Αργολίδα. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Μουζακέικα στην Πρέβεζα που καίει καλλιεργήσιμη έκταση.
Ρίψεις νερού πραγματοποιεί 1 ελικόπτερο ενώ παράλληλα επιχειρούν 9 οχήματα, με 22 πυροσβέστες και 24 άνδρες πεζοπόρο τμήμα. Μεγάλη δασική έκταση καίγεται και από το μέτωπο της πυρκαγιάς κοντά στην Αριδαία Πέλλας, στα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ. καθώς η φωτιά που καίει για δύο 24ωρα άλλοτε είναι σε ύφεση και άλλοτε αναζωπυρώνεται. Από την ελληνική πλευρά στη μάχη για την κατάσβεση συμμετέχουν 8 οχήματα, 25 πυροσβέστες, 50 άνδρες πεζοπόρο, 1 ελικόπτερο και 35 εθελοντές. Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μαίναλο, στο Καρπενήσι στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα και σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο νομό Αργολίδας στην περιοχή Αραχναίου - Μουσουφάκα. Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Ευβοίας, Ανατολικής Αττικής, Σάμου και Ικαρίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Την περασμένη Κυριακή 6 Ιουλίου, όσοι βρέθηκαν στο Ανοικτό Θέατρο Μουδανιών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές.
Στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν Μουδανιωτες καλλιτέχνες, αλλά την παράσταση έκλεψε το «δεύτερο» μέρος της όταν στην εξέδρα ανέβηκε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΓΙΩΡΓΗΣ μαζί με τους ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και ΜΑΝΟ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ.

Είχα ΧΡΟΝΙΑ (χωρίς καμία υπερβολή) να δω τον κόσμο να είναι «ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΣ» στις θέσεις του, και να «ταξιδεύει» μέσα από τις μουσικές αυτών των παιδιών.
Ελλάδα, Πόλη, Ρουμανία, Τουρκία, Ανατολία, χρώματα μουσικά, και εικόνες που πολλοί θα ήθελαν να δουν από κοντά αλλά δεν είδαν, το βράδυ της Κυριακής ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ μέσα από την μουσική!
Ο

Γιώργος Στογιώργης (κανονάκι), ο Κώστας Σταυρόπουλος (κιθάρα), και ο Μάνος Επιτροπάκης (τσέλο)είχαν «μεταμορφωθεί» σε ένα «μουσικό μαγικό χαλί» πάνω στο οποίο όλοι οι θεατές που βρισκόταν στο Ανοικτό Θέατρο ταξίδεψαν σε «χώρες» και απόλαυσαν τον Απέραντο μουσικό Ορίζοντα τους.
Έχω γράψει πολλές φορές, και έχω αναφέρει μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές μου ότι τα παραδοσιακά όργανα είναι πολύ παρεξηγημένα ακόμα και σήμερα, και οι νέοι δύσκολα ασχολούνται με αυτά.
Στο πρόσωπο του Γιώργου Στογιώργη είδα την «ΣΥΝΕΧΕΙΑ» της παράδοσης, τη συνέχεια των «πρωτομαστόρων».
Άκουσα όμως και την «άλλη άποψη», άκουσα το κανονάκι να παίζει μελωδίες που μέχρι πρόσφατα ηταν «έξω» από το «πεδίο» του, πράγμα που για ακόμα μια φορά επαληθευσε ότι «η Μουσική είναι Μια», χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ετικέτες.
Άκουσα το τσέλο του Μάνου Επιτροπάκη να βγάζει ήχο «τσιγγάνικων βιολιών» και μαγεύτηκα!
Άκουσα τον Κώστα Σταυρόπουλο να παίζει και να τραγουδά, το «Τζιβαέρι», το «τρεχαντηράκι», και άλλα τραγούδια, και πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η συναυλία.
Την συναυλία παρακολούθησαν πολλοί επώνυμοι και απλοί πολίτες – επισκέπτες που ενθουσιάστηκαν.
Μεταξύ αυτών και η ΜΕΓΑΛΗ τραγουδίστρια ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ στην οποία οι μουσικοί αφιέρωσαν το «τρεχαντηράκι» (τραγούδι που είχε η ίδια ερμηνεύσει εκπληκτικά), ο στιχουργός και ποιητής ΛΑΚΗΣ ΤΕΑΖΗΣ, και άλλοι.Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που είχαν την ιδέα της συναυλίας αυτής, αλλά περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στους τρεις ΝΕΟΥΣ και καταξιωμένους μουσικούς, για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν και μας βοήθησαν μέσα από τις μουσικές τους να ξεχάσουμε ΟΛΑ όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα!
Δυο βιντεάκια από την συναυλία παρολες τις αντιρρήσεις του Γιώργου, ανέβασα στις παρακάτω διευθύνσεις!

http://www.youtube.com/watch?v=bqZIG2eZmUo

http://www.youtube.com/watch?v=OZ-tELocf_8

BLUE ROSE BAND

Είναι επιθυμία, είναι θα έλεγα μια γλυκεια «φαγούρα» αυτό που με έχει πιάσει με το γκρουπ αυτό.
Όπως πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ έχω «κολλήσει» με αυτά τα παιδιά και αυτό το κόλλημα δικαιολογείται από την «εικόνα» και τον «ήχο» τους. Είναι μια «μπάντα» που το κύριο γνώρισμα της ακούει σε μια λέξη που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ΣΠΑΝΙΖΕΙ στους περισσότερους μουσικούς.
Ποια είναι αυτή η λέξη;
ΜΕΡΑΚΙ.
Δεν υπάρχει γλωσσολογική ερμηνεία, το μεράκι είναι κάτι το αυθεντικό, όπως Αυθεντικά είναι και τα παιδιά που συνθέτουν την μπάντα.
«Φωνή : Παναγιώτα Τέντζου
Κιθάρα - Φωνή: Βασίλης Σωτηρίου
Σαξόφωνο: Γιάννης Τσάκωνας
Πιάνο : Φίλιππος Κωσταβέλης
Μπάσο: Αποστόλης Βλαχόπουλος
Τύμπανα : Στέλιος Τσομπανίδης»
Χωρίς «θόρυβο», και με πολύ μεράκι και αγάπη για τη δουλειά τους, κατάφεραν να κάνουν τους ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ στην μουσική να τους αναζητούν, και να γεμίζουν τους χώρους όπου εμφανίζονται.
Μια διευκρίνηση, όταν λέω ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ στην μουσική, δεν εννοώ όλους εκείνους τους ψευτοκουλτουριαραίους, που προκειμένου να είναι «IN» πηγαίνουν σε κάποια συναυλία, άσχετα με το αν ξέρουν η όχι τι θα ακούσουν.
Οι πραγματικοί ΨΑΓΜΕΝΟΙ είναι ο απλός κόσμος, που θέλει να ακούσει την μουσική που θα τον «ΑΓΓΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ».
Και οι BRB, αυτή τη μουσική παίζουν.
Σέβονται τον ακροατή τους, μα πάνω απ’ όλα σέβονται την ίδια την μουσική!
Γι αυτό οι νότες τους μας αγγίζουν πρώτα στην ψυχή!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην μουσική, και δεν παίζουν «μηχανικά».
Βγάζουν «ψυχούλα», και αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος «επικοινωνίας» με το κοινό. Να δούμε μια δυο μικρολεπτομέρειες για την μπάντα.
«Το σχήμα ξεκινά τη μουσική του πορεία το Σεπτέμβριο του 2007 και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πραγματοποιεί μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα.
Αποτελείται από πιάνο ,σαξόφωνο , κιθάρα , ηλεκτρικό μπάσο , τύμπανα , και δύο φωνές.
Παράλληλα με το βασικό άξονα που είναι η μουσική ( jazz blues funky ,soul ) το άκουσμα διαφοροποιείται πολύ από το συνηθισμένο, χάρη στην ιδιομορφία του σχήματος αλλά και στις πρωτότυπες διασκευές.
Οι μουσικοί που απαρτίζουν το σχήμα είναι πολλά χρόνια ενεργοί στο χώρο της jazz-blues μουσικής σκηνής της πόλης.
Οι Brb έχουν παίξει σε συναυλίες , beach bars και festivals σε πολλά μέρη της Ελλάδος».
Είμαστε θα έλεγα τυχεροί, που αυτό το μουσικό σχήμα είναι «βόρειοι», θεσσαλονικείς και έχουμε την ευκαιρία να τους βλέπουμε τακτικά.
Και επειδή πολύς λόγος έχει γίνει στους μουσικούς κύκλους περί «Αθηναϊκών γκρουπ» πρέπει να γνωστοποιήσω σε πολλούς ότι οι BRB όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τα Αθηναϊκά γκρουπ, αλλά είναι και ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ από πολλά απ’ αυτά.
Παιδιά ΜΠΡΑΒΟ, και ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ τις μουσικές σας αναζητήσεις χωρίς να αλλάξετε τίποτα!
Εμείς θα ανυπομονούμε ΠΑΝΤΑ να σας ακούσουμε!

"Μπούκωσαν" διαφήμιση τα κανάλια για να μας προσφέρουν το χάπι του μύθου...

(ΑΠΟ GREEK ALERT http://www.greekalert.com/)
Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν γεμίσει τα κανάλια με την παραπάνω διαφήμισηκαι μέχρι εδώ όλα καλά...αλλά ας δούμε τι λέει αυτή η διαφήμιση;
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΟΡΑΜΑΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!
ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΜΟΤΟ"
3200 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΠΛΟΙΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
50000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 1050 ΠΛΟΙΑ
για ποια Ελληνική ναυτιλία μιλάνε; για αυτή που την διοικούν άλλοι;
για την ναυτιλία που δεν διαθέτει δικά της ναυπηγεία γιατί τα ξεπουλήσαν και αυτά; για την ναυτιλία που δεν θα διαθέτει ούτε δικά της λιμάνια γιατί θα τα πουλήσουν και αυτά;
για ποιούς Έλληνες ναυτικούς μιλάνε;
για αυτούς που συνωστίζονται στα γραφεία ευρέσεως εργασίας;
για αυτούς που δίνουν "μπροστά" χιλιάδες ευρώ στους πράκτορες με το όνειρο πως δεν θα μείνουν και αυτό τον χρόνο άνεργοι;
μήπως μιλάνε για τους Έλληνες ναυτικούς που τριγυρνάνε στον Πειραιά και στα άλλα λιμάνια μας ψάχνωντας για δουλειά κανοντας τράκα τσιγάρα ο ένας από τον άλλον;
και επειδή μιλάνε για ναυτιλία...
για τους λιμενεργάτες γιατί δεν λένε τίποτα;
κομμάτι της ναυτιλίας δεν είναι και αυτοί;
για τους λιμενικούς και τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατί δεν μιλάνε;
γιατί δεν διαφημίζουν τις επιτυχίες τους και με αυτούς;
για ποια παράδοση ναυτικών μιλάνε;
για τους ναυτικούς που πλέον οι υποχρεωτικές θέσεις για Έλληνες στα πλοία είναι μόνο δύο,τρείς; μήπως μιλάνε για τους ναυτικούς που παλιά διέθεταν ταμείο με @@ και με τις "αλχημείες" του Ελληνικού κράτους τις τελευταίες δεκαετίες τώρα πλέον έχουν @@ ταμείο;
μήπως αναφέρονται στους ναυτικούς που όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολα ξαναβρίσκουν μπάργκο για να φύγουν..και όταν περνούν τα 40-45 τους "σκοτώνουν" στην ανεργία όπως τα γέρικα άλογα;
ας μας πουν οι βουλευτές είναι η δεν είναι χιλιάδες τα αιτήματα που έχουν στα γραφεία τους για ευρεση εργασίας από ναυτικούς;
ποια ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο; αυτή που δεν κατάφερε τόσα χρόνια ούτε τα δικά της νησιά να εξυπηρετήσει;
γιατί κρύβονται πίσω από την έκφραση "Ελληνική ναυτιλία" όταν όλοι γνωρίζουν πως μιλάμε μόνο για "Έλληνες εφοπλιστές";
Για Έλληνες εφοπλιστές που με ελάχιστες εξαιρέσεις κόπτονται τόσο πολύ για την Ελλάδα που σε αρκετές περιπτώσεις δεν βάζουν πλοία(λόγω κόστους) ούτε στα νησιά καταγωγής τους;
για ποια πρωτοπόρο ναυτιλία μιλάνε;
για αυτή που τον χειμώνα αφήνει αρκετά Ελληνικά νησιά αποκλεισμένα στο έλεος του Θεού;
αυτή που με την αδιαφορία της στέλνει τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών στις αγκαλιές των Τούρκων;
και εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί...
γιατί δεν μιλάει κανείς;
μα γιατί "μπούκωσαν" στην διαφήμιση όλα τα κανάλια και μαζί με αυτά "μπούκωσαν" και τα υπόλοιπα Μέσα που είναι συγκοινωνούντα δοχεία (σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως από όλα αυτά τα λεφτά των εκατοντάδων διαφημίσεων το 20% αποτελεί το αγγελιόσημο που πάει στο ταμείο των δημοσιογράφων)!!
τι θα κάνουν τα κανάλια;
θα αμφισβητήσουν τους διαφημιζόμενους;
και άντε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δεν μιλάνε...οι πολιτικοί;;;
εκλογές έρχονται (αργά η γρήγορα)...ψηφοφόροι θα πρέπει να μετακινηθούν...εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνουν...χορηγοί θα πρέπει να βρεθούν...είμαστε για τέτοια κόλπα τέτοια ώρα;;;;
και όλα αυτά για να μας παραμυθιάσουν πως η Ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη!!
όχι κύριοι..δεν είναι η Ελληνική ναυτιλία πρώτη...
αν η Ελληνική Ναυτιλία ήταν πρώτη θα δημιουργούσε συνέχεια νέες θέσεις εργασίας...
τα νησιά μας θα είχαν τις καλύτερες ναυτικές συγκοινωνίες...
τα ταμεία των ναυτικών θα τους έδιναν τα αυτονόητα...
τα λιμάνια και τα ναυπηγεία δεν θα ξεπουλιόντουσαν...
τα πληρώματα θα ήταν Ελληνικά και θα δημιουργούσαν ξανά Ναυτική παράδοση για αυτόν τον τόπο...
ΟΧΙ η Ελληνική Ναυτιλία δεν είναι πρώτη στον κόσμο....
οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι στον κόσμο...
πράγμα που δεν αγγίζει σε τίποτα τον Ελληνικό λαό και δεν του προσφέρει τίποτα απολύτως...
ο μόνος που κερδίζει είναι οι ίδιοι οι εφοπλιστές και τα ΜΜΕ που πληρώνονται για να σερβίρουν(διαφημίζουν) το χάπι της διαφήμισης και της δημιουργιάς μύθων...
χάπι που σερβίρετε στον κόσμο γιατί γνωρίζετε πως τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα σφίξουν...
η ανεργία θα μεγαλώσει...τα ναύλα θα ακριβύνουν και άλλο...συγκοινωνίες θα κοπούν ή θα περάσουν στα χέρια άλλων...και οτιδήποτε Ελληνικό θα περάσει ή σε ξένους ή σε ιδιώτες(που ακόμη και να φέρουν την Ελληνική υπηκοότητα το χρώμα του χρήματος θα τους την υπερκαλύπτει)...
και προσπαθείτε να δημιουργήσετε μύθους για να διατηρήσετε και να διπλασιάσετε τα κεκτημένα...είτε αυτά λέγονται επενδύσεις είτε μετοχές...
εύγε συνεχίστε το παραμύθακι σας...αλλά να θυμάστε ο λαός σιγοβράζει...και αν τον ξεχάσετε στην φωτιά του...κάποια στιγμή μπορεί να ανοίξει το καπάκι και να σας κάψει...
** τα εκατομμύρια που μοιράζονται εδώ και ένα μήνα για να δημιουργηθεί ο μύθος θα μπορούσαν να ανακουφίσουν χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων ναυτικών, και τότε δικαίως θα μπορούσαμε να ισχυριζόμαστε πως έχουμε την Νο1 Ναυτιλία στον κόσμο ..
τώρα όμως όχι..δεν μας αξίζουν τέτοιοι τίτλοι!
υ.σ ζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά ελπίζω να βοηθήσετε και να περάσει η αλήθεια στον κόσμο όπως πρέπει
απόμαχος