Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον Γιάννη Ζουγανέλη στις 28/1

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον Γιάννη Ζουγανέλη στις 28/1
Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται.

«Αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση για το 2024. Μας τιμά με την παρουσία του ο υπέροχος, όσο και αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, που θα κουβεντιάσει παρέα με δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς στο στέκι μας στην Πλάκα. Με καφεδάκι και κέρασμα θα συστήσουμε ο καθένας τον εαυτό και την ψυχή μας, με τρόπο απροβάριστο, αληθινό, όμορφο. Αυτή η χρονιά νιώθεις ότι μας ζητά προσαρμογές. Σαν διόδια από το πριν για το μετά. Η συνάντηση αυτή δένει με την πεμπτουσία του Να Μου Γελλάς. Μια ευχή, μια κουβέντα, ένα χάδι ψυχής. Ένα ποδαρικό με αγάπη αληθινή.
Θέμα στη συνάντηση αυτή ο Γιάννης Ζουγανέλης βάζει το «Μορφές ανθρώπων». Κι έτσι, με δυο λέξεις, λες πως τα είπε όλα, όσα έχουν σημασία. Αυτό το χάρισμα θα του αποδώσω πρώτο. Το να μπαίνει στην καρδιά κάθε συνθήκης. Να αγγίζει τις πιο κρυμμένες χορδές και να φέρνει, με μια γλύκα και ευγένεια στο φως ό,τι αξίζει να κοιτάξουμε κατάματα. Θα του το αποδώσω πρώτο γιατί αυτό με καθήλωσε στην επικοινωνία μας και γιατί όσο εκείνος το εξέφραζε με φυσικότητα, εγώ συνειδητοποιούσα πόσο αναγκαίο είναι όσο και σπάνιο.
«Μορφές ανθρώπων». «Τι σημαίνει όμορφος;», ρωτάει. Μου εξηγεί ότι παλιά δεν ήταν επίθετο. Ήταν ευχή. Σου εύχομαι να είσαι όμορφος. Δηλαδή τη μορφή σου να τη βελτιώνεις, να την εξελίσσεις. Και άσχημο θα πεις κάτι που δεν έχει σχήμα.
Σχήμα, μορφή, δομή! Πόσο πολύτιμη η δομή. Και ο Γιάννης Ζουγανέλης την αναζητά σε όλες του τις διαδρομές. Στη γλώσσα! Κάθε του πρόταση κρύβει μια ιστορία. Μιλάει για τη νοηματική γλώσσα που χρειάστηκε για να επικοινωνεί με τους γονείς του. Μια γλώσσα που ήταν οικουμενική πριν φτάσει να αποδίδει μόνο μια σειρά γραμμάτων. Τονίζει πώς τα ελληνικά είναι η μόνη εννοιολογική γλώσσα στον κόσμο. Βρίσκει κοινό παρονομαστή με τα γερμανικά. Τη γλώσσα που δεν ήξερε αρκετά όταν σπούδαζε «σύνθεση, ενορχήστρωση και όπερα στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, από την οποία και αποφοίτησε με άριστα» όπως μαθαίνω από το βιογραφικό του στο διαδίκτυο. Και έτσι ανοίγει το τεράστιο κεφάλαιο μουσική! Ρυθμός, αρμονία, δομή! Υποψήφιος για βραβείο Grammy το 2009. Πόσο σταθήκαμε σε αυτό το επίτευγμα; Και σε τόσα άλλα. Πολυτεχνείο, συνθέσεις, διδασκαλία, βραβεύσεις.
Κρατήσαμε μόνο την ηθοποιία. Και από αυτό στεκόμαστε μόνο στον κωμικό. Στον ταλαντούχο ηθοποιό που λατρεύουμε. Στον φανταστικό κωμικό που φτάνει να πει όσα λαχταράμε, όσα μας βαραίνουν, όσα είμαστε, με το δικό του απίθανο τρόπο. Και εμείς, σαν παιδάκια, να χειροκροτάμε, να ευχαριστούμε το Γιάννη Ζουγανέλη γι’ αυτό που είναι.
Είναι σπουδαίο αυτό. Αλλά είναι και τόσα πάρα πολλά άλλα ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ένα φωτεινό, ταλαντούχο πλάσμα που λες, ξεχειλίζει. Το 2021 διάλεξε ο Γιάννης Ζουγανέλης να χωρέσει λίγο από το πολύ του, σε λέξεις, ποιήματα, σκέψεις. Τις σκέψεις αυτές τις έντυσε με μουσικές δικές του. Και μέσα από το βιβλίο του «Τάδε έφη… άνθρωπος. Εν Χορδαίς και Οργάνοις», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα το 2021, ο Γιάννης Ζουγανέλης βρήκε άλλο ένα μοναδικό τρόπο να πει και να μοιραστεί όσα έχουν αξία και ψυχή με εμάς. Το βιβλίο αυτό με μεγάλη χαρά θα το χαρίσω στους συνομιλητές που θα συμμετέχουν την Κυριακή στη συνάντηση αυτή.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης με τίμησε, γιατί δέχτηκε με ενθουσιασμό να κάνουμε τη συνάντηση του Να Μου Γελλάς την Κυριακή 28/1. Του ταίριαξε αυτή η φόρμα άμεσης, ισότιμης και ουσιαστικής επικοινωνίας.
Εσύ που θες να ζήσεις κάτι μοναδικό, ιδιαίτερο, ουσιαστικό.
Εσύ που έχεις σκέψεις να μοιραστείς.
Εσύ που θαυμάζεις το Γιάννη Ζουγανέλη από μακριά.
Μπορείς τόσο εύκολα να διαμορφώσεις τη συνάντηση αυτή.
Έλα να τη ζήσουμε μαζί.
Την περιμένω με συγκίνηση και χαρά τη στιγμή αυτή.
Με εκτίμηση,
Νικολέττα Λέκκα»
Ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας από τους δέκα συνομιλητές στη συνάντηση με τον Γιάννη Ζουγανέλη; Μάθε πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ: https://www.namougellas.com/page.aspx?s=%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83&Id=55&Mid=323
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου θα ενημερωθούν οι δέκα συνδρομητές που θα κληρωθούν να συμμετέχουν στη συνάντηση.
Για όποιον κληρωθεί και δε μπορεί να παρευρεθεί ζωντανά στην Πλάκα, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω zoom.
Θέμα συνάντησης: «Μορφές ανθρώπων»
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 28 Ιανουαρίου
Ώρα συνάντησης: 17:00-19:00
Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) αλλά και με σύνδεση μέσω zoom.
Να Μου Γελλάς: Το στέκι που έχεις μαζί σου παντού, έγινε πια η παρέα σου όπου κι αν πας.

Αλλαγή τοποθεσίας για τη διάλεξη και την κοπή πίτας του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας


Αλλαγή τοποθεσίας για τη διάλεξη και την κοπή πίτας. Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας,
ανακοινώνεται πως η διάλεξη και η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»,το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00.
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χηλής και Τριπόλεως (είσοδος από την Χηλής), κοντά στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Για τη μετάβασή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αστικές γραμμές Νο 5 και Νο 6 και να κατεβείτε στην στάση «Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς».
Χάρτης τοποθεσίας:
https://maps.app.goo.gl/
Καλεσμένος ομιλητής ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας, καθηγητής Αστροφυσικής του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ένα εκ των ιδρυτικών μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, θα δώσει ομιλία με θέμα «Τα σώματα μικρής μάζας του Ηλιακού Συστήματος».
Περίληψη ομιλίας:
Πριν από περίπου 4,6 δισ. χρόνια ο Ήλιος μας έλαμψε ως ένα νέο αστέρι στον ουρανό, ξεπροβάλλοντας μέσα από ένα θερμό δίσκο σκόνης και αερίων. Τα υπολείμματα αυτής της διαδικασίας αποτέλεσαν τους δομικούς λίθους για τη δημιουργία ενός πλανητικού συστήματος με 8 πλανήτες, και εκατομμύρια σώματα μικρής μάζας, όπως είναι οι νάνοι πλανήτες, οι αστεροειδείς και οι κομήτες. Σήμερα η έρευνα των αστρονόμων επιδιώκει την κατανόηση του μηχανισμού της δημιουργίας των πλανητών μέσα από παρατηρήσεις και μοντέλα, τα οποία αναπαράγουν τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνα τα πρώτα χρόνια. Η παρατηρησιακή έρευνα εστιάζεται περισσότερο στη μελέτη των σωμάτων μικρής μάζας μέσω των επιπροσθήσεων και τεχνικές παρατήρησης που συνδυάζουν την ανάλυση του φάσματος των σωμάτων αυτών, τον ακριβή προσδιορισμό της τροχιάς τους και την καταγραφή της συνεχούς μεταβολής της φωτεινότητάς τους.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου.
Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Βιογραφικό:
Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας κατάγεται από την Καστοριά. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πήρε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Η μεταδιδακτορική του έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε με εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble (NASA). Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency, ESA) στην Ολλανδία, με ειδικότητα στη διαστημική οπτική και τεχνολογία.
Παράλληλα με την ερευνητική του δραστηριότητα, η αγάπη του για το διάστημα τον οδήγησε να λάβει μέρος και στη διαδικασία επιλογής αστροναυτών της ESA το 2008. Κατάφερε να φτάσει σε τελικό στάδιο επιλογής, αφού κρίθηκε ως ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους.
Το 2023 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ονόμασε τον αστεροειδή “30278 Gazeas” (2000 HN56) προς τιμή του, αναγνωρίζοντας διεθνώς την ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα στον χώρο της Αστροφυσικής και της μελέτης του Ηλιακού Συστήματος.
Σήμερα ο Δρ. Γαζέας διδάσκει Αστροφυσική στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην αστρονομική παρατήρηση διπλών εκλειπτικών αστέρων, υπερκαινοφανών, blazar, μελανών οπών και άλλων εξωτικών αντικειμένων στο σύμπαν, καθώς παράλληλα ασχολείται με την αστεροσεισμολογία, τη διαστημική τεχνολογία, την οπτική και την αστρονομική οργανολογία.
Το πλούσιο ερευνητικό του έργο αντικατοπτρίζεται από το μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ποικιλία αστρονομικών εφαρμογών, ενώ η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τη διάδοση της αστρονομίας στο ευρύ κοινό τον ώθησε να ασχοληθεί με την επικοινωνία της επιστήμης. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πλήθος ομιλιών σε σχολεία, συλλόγους, πανεπιστήμια και άλλους φορείς, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Athens Science Festival. Είναι έμπειρος αστροφωτογράφος και έχει ταξιδέψει στις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη μας για την παρατήρηση και την καταγραφή των ηλιακών εκλείψεων.
Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (International Astronomical Union-IAU), της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Ένωσης (European Astronomical Society-EAS), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛΑΣΕΤ).
Είναι ο εμπνευστής και συντονιστής του πολύ πετυχημένου προγράμματος «Planets In Your Hand», ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και ηγείται των ερευνητικών προγραμμάτων «Ancient Asteroids», «Contact Binaries Towards Merging - CoBiToM» και “Blazar Optical Sky Survey - BOSS».
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

📍 Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας



Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και άλλες δράσεις.
Ανοίξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε. Συναντήστε τους συγγραφείς μας και συμμετέχετε στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις σας.


ΣΥΜΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μακριά μαλλιά μπλεγμένα
Μια ιστορία για μαλλιά και κουβάρια.
Για μαλλιά που μπλέκονται
και για παρεξηγήσεις που ξεμπλέκονται!
Διαδραστική εκδήλωση για παιδιά
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Η συγγραφέας Συμώνη Δημητρακοπούλου
χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.
Οι ήρωες του βιβλίου της
βγήκαν έξω από τις σελίδες, ζωντάνεψαν.
Θέλουν να αφηγηθούν την ιστορία του βιβλίου,
να αποκτήσουν φωνή.
Ποιος θεατής θα δώσει στους ήρωες φωνή;
Ποιος θα αφηγηθεί μαζί με τη συγγραφέα
αυτή την ιστορία;
Σας περιμένουμε να πούμε όλοι μαζί
μία ιστορία για μαλλιά και κουβάρια
και να ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι τον τρόπο
για να ξετυλίξετε τα κουβάρια
που υπάρχουν στο δικό σας μυαλό!
Μαζί μας θα βρίσκεται
η ζωγράφος Τάνια Δημητρακοπούλου
που θα συντονίσει τη δράση των θεατών
για να αποτυπώσουν στο χαρτί σκηνές από το βιβλίο.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 7 ετών
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
στο 211 3003580 ή στο polychoros@metaixmio.gr,
σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού και του κηδεμόνα,
την ηλικία του παιδιού και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Μετά την εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε
στην έκθεση εικονογράφησης με τίτλο «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση»,
που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία
με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays.
30 ξεχωριστά έργα αγαπημένων και πολυβραβευμένων εικονογράφων
που αντλούν έμπνευση από κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα
σας περιμένουν να τα απολαύσετε και να τα αποκτήσετε για να στολίσετε
το σπίτι σας, το παιδικό σας δωμάτιο, το γραφείο σας
ή να τα χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα.
Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν
στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών,
καθώς και στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ.


ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Η μπαλάντα των ανίδεων και καλών
Μια παρέα. Ένα ροκ συγκρότημα.
Η ακατανίκητη γοητεία της νεότητας
στο μεταίχμιο μιας εποχής.
Παρουσίαση βιβλίου
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 7 μ.μ.,
στον Πολυχώρο «Το πικάπ»
(Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη)
Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος συνομιλεί με τον συγγραφέα
και Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
Νικόλα Σεβαστάκη.
Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«Έλληνες συγγραφείς στα γαλλικά
Η δυναμική της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας
στη γαλλόφωνη αγορά»
Στρογγυλό τραπέζι
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 7 μ.μ.,
στο Auditorium Theo Angelopoulos
του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
(Σίνα 31, Αθήνα)
Συμμετέχουν οι συγγραφείς
Μίνως Ευσταθιάδης (εκδόσεις Ίκαρος)
Ιωάννα Μπουραζοπούλου (εκδόσεις Καστανιώτη)
Νίκος Παναγιωτόπουλος (εκδόσεις Μεταίχμιο)
και Χρήστος Α. Χωμενίδης (εκδόσεις Πατάκη)
Συντονίζει η κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.
Είσοδος ελεύθερη
Στα ελληνικά, με διαδοχική διερμηνεία στα γαλλικά
Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΛΕΞΙΚΟΠΩΛΕΙΟ

Δρ LAUREN STARNES
Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά
Πώς να διαχειριστούμε απορίες, ανησυχίες και φόβους
Πώς να ξεκινήσετε συζητήσεις με τα παιδιά σας
για δύσκολα και σοβαρά θέματα
χωρίς αμηχανία και δισταγμούς
«Πώς μπορώ να συζητήσω δύσκολα θέματα
με ένα μικρό παιδί»
Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 7 το βράδυ
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ
των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Έχετε αναρωτηθεί πότε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις καθημερινές απορίες, ανησυχίες και φόβους των μικρών παιδιών; Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε, ως εκπαιδευτικοί, στα αιτήματα για υποστήριξη γονιών και εκπαιδευτικών προκειμένου να προσεγγίσουν δύσκολα θέματα με ένα μικρό παιδί;
Μικροί και μεγάλοι ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο συμβαίνουν καθημερινές ανατροπές και καταστροφές σε παγκόσμιο αλλά και προσωπικό επίπεδο: τρομοκρατικές επιθέσεις, πόλεμος, πείνα, φυσικές καταστροφές και υγειονομικές κρίσεις, αλλά και θάνατοι, ασθένειες, διαζύγια, ανεργία.
Επόμενο είναι, όταν δουλεύει κανείς με μικρά παιδιά, να έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος/η με ερωτήσεις για θέματα για τα οποία δεν είμαστε πάντα προετοιμασμένοι/ες να συζητήσουμε.
Το βιβλίο Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά της Δρ Lauren Starnes στοχεύει να υποστηρίξει τους ενήλικους εκπαιδευτικούς, φροντιστές, γονείς στην προσπάθειά τους να κάνουν δύσκολες ή συναισθηματικά φορτισμένες συζητήσεις με μικρά παιδιά, να τους ενδυναμώσει ώστε με τη σειρά τους να διευκολύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
Η Kαλλιόπη Εμμανουηλίδου και η Αντιόπη Φραντζή παρουσιάζουν το βιβλίο και συζητούν για τις «αμήχανες» καταστάσεις όπου ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται να απαντήσει σε μια δύσκολη ερώτηση ενός παιδιού ή να συνεργαστεί με έναν ενήλικα πάνω σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα.
Κατά τη διάρκεια του webinar:Θα παρουσιαστεί η μέθοδος που προτείνεται από τη συγγραφέα, καθώς και ο τρόπος που ένας εκπαιδευτικός μπορεί να είναι προετοιμασμένος για την καθημερινή αλληλεπίδραση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, με γνώμονα να δημιουργηθεί και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Θα συζητηθούν διάφορα παραδείγματα δύσκολων θεμάτων (διαζύγιο, πένθος, φυσικές καταστροφές, συρράξεις κτλ.).
Θα διεξαχθεί συζήτηση, στην οποία θα απαντηθούν και απορίες των συμμετεχόντων.
Εισηγήτριες
Kαλλιόπη Εμμανουηλίδου, μεταφράστρια του βιβλίου, συγγραφέας και ψυχολόγος
Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και συγγραφέας
Το webinar θα πραγματοποιηθεί ζωντανά και δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Meeting ID 827 3350 3906
Passcode 649224
***

«Τρεις Αριστερές (ΕΔΑ, ΚΚΕ, ΑΚΕΛ) και το κυπριακό ζήτημα»: Συζήτηση/Βιβλιοπαρουσίαση στη Λεμεσό

 

Εκδόσεις Επίκεντρο,Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Απόδραση 🚗 στο μαγευτικό Καρπενήσι με +1 Νύχτα🎁ΔΩΡΟ, ημιδιατροφή & παιδί ΔΩΡΕΑΝ!


Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!


Ξενώνας Yliessa - Καρπενήσι -30%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+3 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 29/02/2024
Δίδεται μία διανυκτέρευση Δωρεάν!
Επέτειος Γενέθλια Κοντά στη Θεσσαλονίκη Υπέροχη Τοποθεσία Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Κοντά στην Αθήνα Free WiFi
★ Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ ★ Δωμάτια για μη καπνίζοντες ★ Οικογενειακά δωμάτια ★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίν
€199 €285 Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές

Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι - 44%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 31/05/2024
Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία Διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό!
€269 €478 Δες το Τώρα!

5* Blue Lagoon Princess - Καλύβες Πολυγύρου, Χαλκιδική - 34%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών
All Inclusive
01/05/2024 έως 12/10/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
από €318 €480 Δες το Τώρα!

5* Valis Resort Hotel - Βόλος - 60%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+10 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 31/05/2024
 πιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€198 €490 Δες το Τώρα!

5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα - 45%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 2 παιδιά έως 6 ετών (+7 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 30/04/2024
Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€269 €490 Δες το Τώρα!

Εσπερίδες - Καλάβρυτα - 35%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 2 παιδιά έως 12 ετών (+2 επιλογές)
Πρωινό
έως 30/04/2024
Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€232 €355 Δες το Τώρα!

Η Τεύθις - Δημητσάνα - 20%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 5 ετών (+2 επιλογές)
Πρωινό
έως 31/05/2024
Early check in & Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€169 €212 Δες το Τώρα!

5* Club Hotel Loutraki - Λουτράκι - 20%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών
Ημιδιατροφή
έως 30/04/2024
ΔΩΡΟ η Ημιδιατροφή!
από €236 €295 Δες το Τώρα!

4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα - 40%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 2 παιδιά έως 6 ετών (+3 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 31/05/2024
Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€259 €430 Δες το Τώρα!

Mont Helmos Hotel - Καλάβρυτα
2 ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως και 13 ετών
Πρωινό
έως 31/10/2024
Υπέροχη Τοποθεσία!
από €60 Δες το Τώρα!

Τα Πέτρινα της Ελάτης - Ελάτη, Τρίκαλα - 10%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα (+7 επιλογές)
Πρωινό
έως 31/05/2024
Early Check in 11:00 & Late Check out 15:00 κατόπιν διαθεσιμότητας!
€218 €243 Δες το Τώρα!

4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα - 35%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
Ημιδιατροφή
έως 31/05/2024
Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις και Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου!
€195 €300 Δες το Τώρα!

Οικολογικός Ξενώνας «Philothea» - Δροσοπηγή Μάνης - 30%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
έως 5 άτομα
έως 18/07/2024
Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€179 €255 Δες το Τώρα!

Nefeles Hotel - Λίμνη Πλαστήρα - 30%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα (+2 επιλογές)
Πρωινό
έως 30/04/2024
Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€155 €220 Δες το Τώρα!

4* Anavasi Mountain Resort - Τζουμέρκα
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
Πρωινό
01/02/2024 έως 31/12/2024
Ένας ορεινός παράδεισος!
από €217 Δες το Τώρα!

5* ViP Chalet 4 Season - Αράχωβα
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα
Πρωινό
έως 31/03/2024
Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο!
από €277 Δες το Τώρα!

4* Cezaria Hotel - Νεοκαισάρεια, Ιωάννινα - 40%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
Πρωινό
έως 31/05/2024
Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με κωδικό COSMOTE DEALS for YOU!
€136 €225 Δες το Τώρα!

5* Maritsa's Hotel & Suites - Πορταριά, Πήλιο - 20%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα (+10 επιλογές)
Πρωινό
έως 30/06/2024 με Πρωινό
Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς!
€129 €162 Δες το Τώρα!

4* Magnes Hotel - Βόλος - 30%
3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
Πρωινό
έως 31/03/2024
Δωρεάν 1 massage herbal relaxing 20 λεπτών!
€195 €280 Δες το Τώρα!