Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 13-11-2013 / 1300 Β
Α.Α. 25 / 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-11-2013) ΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΕΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.
Β) ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (14-11-2013) ΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΕΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Γ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-11-2013)ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Νέες κυκλοφορίες


Το παιδί του ξένου
Άλαν Χόλινγκχερστ
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
ISBN: 978-960-03-5459-1
Στα τέλη του καλοκαιριού του 1913 ο αριστοκράτης νεαρός ποιητής Σεσίλ Βάλανς έρχεται να μείνει στα «Δυο Χωράφια», το σπίτι του στενού φίλου του από το Κέιμπριτζ, Τζορτζ Σολ. Το Σαββατοκύριακο κρύβει πολλές συγκινήσεις και αναστατώσεις για όλους τους Σολ, βαθύτερα όμως θα επηρεάσει τη δεκαεξάχρονη αδελφή του Τζορτζ, τη Δάφνη, η οποία θα γίνει το κύριο πρόσωπο μιας αφήγησης γεμάτης χιούμορ που αφορά τα σεξουαλικά, λογοτεχνικά και κοινωνικά ήθη μιας ολόκληρης εποχής.
Όπως και στη βραβευμένη Γραμμή της ομορφιάς, ο Άλαν Χόλινγκχερστ, με την απολαυστικά ευφυή και παρατηρητική του πρόζα, αποκαλύπτει τις κρυφές επιθυμίες μας μπροστά στα αναπάντεχα γεγονότα και στις εκπλήξεις του χρόνου, δίνοντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που όχι μόνο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά και θεωρήθηκε από σύσσωμη την αγγλική κριτική ως ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά λογοτεχνικά έργα των τελευταίων χρόνων. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ
Στη σκιά των σουλτάνων
Κώστας Ιορδανίδης
ISBN: 978-960-03-5631-1
Πέντε Οθωμανοί σουλτάνοι, οι Μουράτ Β΄ ο Κατακτητής, Μεχμέτ Δ΄ ο «Κυνηγός», Αμπντούλ Μετσίντ ο Μεταρρυθμιστής, Αμπντούλ Χαμίτ ο Δαιμονικός, Μεχμέτ Ε΄ ο «Πατερούλης».Μια πόλη, η Θεσσαλονίκη, από την υποταγή της στους Οθωμανούς έως λίγους μήνες πριν από την απελευθέρωσή της. Μια περίοδος περίπου τετρακοσίων χρόνων. Ένα αφήγημα βασισμένο αποκλειστικά σε γραπτές πηγές, δίχως ίχνος δημιουργικής φαντασίας. Μια περιδιάβαση στην καθ’ ημάς Ανατολή, δίχως προσποιήσεις ακαδημαϊκής «ιστορικότητος». Μια «οθωμανική κιβωτός», στη δημιουργία της οποίας μετείχε και το έθνος των Ελλήνων. Από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και μετά γίνεται εκτενής αναφορά σε εξελίξεις παράλληλες –στην Ελλάδα και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία– στις παρεμβάσεις των ευρωπαϊκών δυνάμεων, που προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν τις δύο κρατικές οντότητες κατά τα πρότυπα της Δύσεως και φυσικά απέτυχαν. Ανεκδοτολογικά στοιχεία, παραθέσεις διπλωματικών εγγράφων και δημοσιευμάτων του τύπου συνθέτουν το υλικό της εποχής εκείνης. Μια ιστορία που προσπαθούμε ενίοτε να απωθήσουμε. 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Η ζωή είναι εδώ
Χαλίλ Γκιμπράν
Μετάφραση: Βανέσσα Λάππα
ISBN: 978-960-03-5636-6
Ο Χαλίλ Γκιμπράν υπήρξε από τους σημαντικότερους στοχαστές που επηρέασαν τη σκέψη και την τέχνη του 20ού αιώνα. Με το έργο του άσκησε μεγάλη επιρροή τόσο στις αραβικές χώρες όσο στη Δύση.
Δεν έγινε τυχαία ο τρίτος διεθνώς σε πωλήσεις ποιητής όλων των εποχών – μετά τον Σαίξπηρ και τον Λάο Τσε. Η ενασχόλησή του με τα μεγάλα θέματα του έρωτα, της αγάπης και του θανάτου, ο ρομαντισμός και ο βαθύς μυστικισμός που διακρίνει τη σκέψη του βρήκαν απήχηση σε εκατομμύρια αναγνώστες και διανοουμένους, επέδρασαν καθοριστικά στη δημιουργία και τη διάδοση των New Age κινημάτων και ενέπνευσαν σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Τζόνι Κας και ο Τζον Λένον.
Το βιβλίο Η ζωή είναι εδώ περιλαμβάνει κείμενα, αποφθέγματα, αφορισμούς και αποσπάσματα από το έργο του παντα επίκαιρου αυτού διανοητή, συμπυκνώνοντας τη σοφία του σε μια ανθολογία που διαβάζεται ως οδηγός για την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση του κάθε αναγνώστη.

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
Η εισβολή της σεξουαλικής ηθικής
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Κώστας Νικολόπουλος
ISBN: 978-960-03-4582-7
Η εμβληματική αυτή μελέτη για την εισβολή της σεξουαλικής ηθικής στην ανθρώπινη κοινωνία γράφτηκε το 1931 και αποτελεί την πρώτη απόπειρα του Βίλχελμ Ράιχ να λύσει το πρόβλημα των νευρώσεων στις ανθρώπινες μάζες.
Ξεκινώντας από το κρίσιμο ερώτημα της καταγωγής της σεξουαλικής απώθησης, ο Ράιχ προσπαθεί να ερμηνεύσει ιστορικά το πρόβλημα των σεξουαλικών διαταραχών και νευρώσεων, στηριζόμενος στις εθνολογικές έρευνες του Μόργκαν, του Ένγκελς και ιδιαίτερα του Μαλινόφσκι, που με τις αξιόλογες μελέτες του πάνω στη σεξουαλική ζωή και τα έθιμα των πρωτόγονων πλη­θυσμών επιβεβαιώνει τις κλινικές ανακαλύψεις του σπουδαίου Αυστριακού ψυχαναλυτή.

Ο θωρακισμένος άνθρωπος
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Αργυρώ Τσιραντωνάκη
ISBN: 978-960-03-4429-5
Με κάθε νεογέννητο βρέφος, αναδύεται από τη μήτρα ένα εξαιρετικά εύπλαστο βιοενεργειακό σύστημα, που από εκείνη τη στιγμή και ύστερα θα επη­ρεαστεί από ένα πλήθος ποικίλων επωράσεων του περίγυρου.
Βίλχελμ Ράιχ
Ο θωρακισμένος άνθρωπος συγκεντρώνει μελέτες που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Orgone Energy Bulletin και βασίζο­νται σε παρατηρήσεις των συγγραφέων πάνω σε συγκεκριμένα παιδιά. Ο Βίλχελμ Ράιχ, η Ίλζε Όλεντορφ-Ράιχ, ο Θίοντορ Γουλφ, η Φελίτσια Σάξι και η Ελίζαμπεθ Τάισον εστιάζουν και δίνουν ιδιαίτερη σημασία τόσο στην προγεννητική όσο και στη μεταγεννητική ανάπτυξη του παιδιού, στην επαφή του με τη μητέρα, τον πατέρα και το περιβάλλον. Δεν κρύβουν τις δυσκολίες της ανατροφής ενός παιδιού ούτε υπόσχονται λύσεις σε όλα τα προβλήματα, όμως μέσα από τις αναλύσεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων μας πείθουν και μας ενθαρρύνουν να ζούμε από μία άλλη σκοπιά το παιδί, τονίζοντας πως πρέπει «ν’ αφήσουμε μόνο το συμφέρον του παιδιού να καθορίσει την πορεία των γεγονότων και τίποτε άλλο, στο μέτρο βέβαια που αυτό είναι δυνα­τό».

Το ένστικτο του θανάτου
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Δ. Π. Κωστελένος
ISBN: 978-960-03-4584-1
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές μελέτες του αιρετικού στοχαστή Βίλχελμ Ράιχ, αλλά και σπάνια ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο, όπως τις επιστολές του στον Φρόυντ, τον Άντλερ, τον Φερέντζι και τους άλλους διανοουμένους που σφράγισαν την εποχή τους με τη συμβολή τους στην εξέλιξη της ψυχανάλυσης. Επίσης φέρνει στο φως κείμενα και στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν τον αδυσώπητο πόλεμο που είχε κηρύξει η ψυχαναλυτική κοινότητα εναντίον του Ράιχ, κι έτσι ανασυστήνεται μία πολύ κρίσιμη περίοδος, στην οποία τέθηκαν και διατυπώθηκαν προτάγματα και διακυβεύματα που καθόρισαν την ιστορία της ψυχαναλυτικής επιστήμης, όπου κατέχει πάντα μία περίοπτη θέση, ως ιδρυτής του φροϋδομαρξισμού, ο σπου­δαίος Αυστριακός ψυχαναλυτής.

Arts Bursaries announced

Arts Bursaries announced
for professional dancers, choreographers,
actors, directors, performing arts teachers

For application candidates should send 
biography 
with photo and a cover letter stating the Lab dates to physiktheater@gmail.com

Nearest meeting is taking place in
 Austria on 
December 14-21
 

Ίδρυμα Ευγενίδου


Kυρίες και Κύριοι,
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας προτείνουμε την Διάλεξη με τίτλο «Το χρώμα του καιρού και του κλίματος», των Ακαδημαϊκών Παναγιώτη Τέτση και Χρήστου Ζερεφού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο ΜEGARON PLUS - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα). 
Πρόκειται για μια διάλεξη-απόσταγμα της συμμετοχής του καταξιωμένου εικαστικού Παναγιώτη Τέτση και του διεθνούς κύρους, πολυβραβευμένου καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστου Ζερεφού, στο άκρως ενδιαφέρον πείραμα της  καταγραφής μοναδικών περιβαλλοντικών πληροφοριών μέσα από τη μελέτη των χρωμάτων στον ουρανό κατά τη δύση του ηλίου, έτσι όπως τα απέδωσαν στους πίνακές τους διάσημοι ζωγράφοι των περασμένων πέντε αιώνων (Τέρνερ, Ντεγκά, Κλιμτ, Ρενουάρ, Ρόμπινσον, Ντελακρουά, Μονέ, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, βαν Ντάικ κ.ά.).
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
 
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ 
Τηλ: 210 9469600 - Fax: 210 9417372

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Αγαπητοί φίλοι ,
Σαν σήμερα, το 1990, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος.
Σήμερα κυκλοφορεί η ανέκδοτη ποιητική του συλλογή ΥΠΕΡΩΟΝ.

Κυκλοφόρησαν επίσης: το βιβλίο ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ του Νόαμ Τσόμσκι,
ένας τόμος που συγκεντρώνει τέσσερα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα βιβλία του
και το νέο μυθιστόρημα του Ευάγγελου Μαυρουδή, συγγραφέα της τριλογίας μπεστ σέλερ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ, με τίτλο Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΙ.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για μικρούς και μεγάλους.

Σημειώνουμε το αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου,
στις 14/11 (8 μ.μ. - Polis Art Café)
και τη συζήτηση με θέμα Πολιτικοί πρόσφυγες τότε, οικονομικοί μετανάστες τώρα
στις 22/11 (8 μ.μ. - Polis Art Café).
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ - ΥΠΕΡΩΟΝ
Γιάννης Ρίτσος
ΥΠΕΡΩΟΝ
Η ποιητική συλλογή Υπερώον γράφτηκε στην Αθήνα τo 1985, απ’ την 1 του Μάρτη ως τις 21 του ίδιου μήνα.
Η Β’ γραφή των ποιημάτων έγινε πάλι στην Αθήνα, απ’ τις 6-29 του Απρίλη
και στον Κάλαμο απ’ τις 30 του Απρίλη ως την 1 του Μάη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Υπερώον. Μια ανέκδοτη συλλογή του Γιάννη Ρίτσου. Μία απ’ τις πολλές, σχεδόν πενήντα, που άφησε πίσω, μετά το θάνατό του, ολοκληρωμένες, έτοιμες για έκδοση. Ορισμένες από αυτές εκδόθηκαν αμέσως μετά στον τόμο Αργά, πολύ αργά μέσα στη νύχτα και κάποιες άλλες συμπεριλήφθηκαν αργότερα στους τόμους Ποιήματα που ακολούθησαν, με καθαρά χρονολογικά κριτήρια.
Στο διάστημα που προηγήθηκε, μετά την ανακοίνωση αυτής της έκδοσης, δέχτηκα διάφορα ερωτήματα σχετικά. Δύο είναι τα κυρίαρχα: Γιατί αυτή η συλλογή – ή και πολλές άλλες – δεν είχε εκδοθεί στη διάρκεια της ζωής του Ρίτσου; Γιατί η αυτόνομη έκδοση αυτής της συγκεκριμένης συλλογής τώρα;
Είναι γνωστό – ή τουλάχιστον εγώ το έχω ξαναπεί – πως ο Γιάννης Ρίτσος θεωρούσε την ποίηση τόσο απαραίτητη για την ύπαρξή του, όσο και την αναπνοή του. Έγραφε λοιπόν καθημερινά, ώρες πολλές, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια τεράστια ποιητική παραγωγή. Τρεις και τέσσερις και πέντε ή και περισσότερες ποιητικές συλλογές μέσα σ’ ένα χρόνο είναι λογικό πως για λόγους πρακτικούς δεν θα μπορούσαν να εκδοθούν στη διάρκεια του έτους γραφής τους. Ούτε οι εκδότες του μα ούτε και το αναγνωστικό κοινό θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μια τέτοια παραγωγή. Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να επιλέξει τι θα εκδοθεί και τι όχι.
Οι επιλογές του δεν είχαν χαρακτήρα «αυτολογοκρισίας», όπως έχω ακούσει να λέγεται, αλλά εξαρτιόνταν από τη διάθεσή του την εκάστοτε περίοδο και από τη συγκυρία.
Η συλλογή Υπερώον, γραμμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αποτελείται από ποιήματα αυτοβιογραφικά, που ταυτόχρονα αντανακλούν το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν. Εποχή κρίσης ηθικής τα χρόνια εκείνα, δεν μπορεί παρά να έχει συνάφεια με την κρίση την οικονομική που βιώνουμε ως συνέπεια και του ηθικού εκείνου ελλείμματος που, ανάμεσα σε άλλα, προετοίμασε το έδαφος για το σήμερα. Τα ποιήματα αυτά είναι, νομίζω, με τον τρόπο τους επίκαιρα, και για τούτο θεώρησα πως θα άξιζε να αποδοθούν στο κοινό σε μια αυτόνομη έκδοση.
Έρη Ρίτσου
Περισσότερα
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ - Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΙ
Ευάγγελος Μαυρουδής
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΙ

Μια διαφορετική ματιά στην παθολογική φυσιολογία του έρωτα και στην αποδυνάμωση των ονείρων.
Από την Αθήνα του χτες και του σήμερα στην Μπανγκόκ του ερωτικού τουρισμού. Από τα προσφυγικά του Ποδονίφτη στις μεζονέτες της Εκάλης. Μνήμες από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τον Ανένδοτο, τη γενιά του Πολυτεχνείου, τα φεστιβάλ των Νεολαιών. Το ανεκπλήρωτο των επιδιώξεων, η άρνηση, η ανάγκη για αλλαγή πλεύσης. Ένας ταλαντούχος μουσικός σπάει την μπαγκέτα του. Θα πετύχει ως γιατρός, μα παρά τις ειδικές γνώσεις του γύρω από την ερωτική πράξη συνειδητοποιεί την άγνοιά του για τον ίδιο τον έρωτα.
Περισσότερα
COLIN DURIEZ - ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ
Noam Chomsky
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ


Μετάφραση: Μαρία-Αριάδνη Αλαβάνου

Κανείς δεν μπορεί να ξεσκεπάσει τις κρυμμένες αλήθειες της σύγχρονης γεωπολιτικής πιο πειστικά από τον Νόαμ Τσόμσκι. Το Πώς λειτουργεί ο κόσμος είναι ένας τόμος που συγκεντρώνει τέσσερα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα βιβλία του.
Εκδομένα στο πλαίσιο της σειράς βιβλίων Real Story, τα τέσσερα αυτά βιβλία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερο από 600.000 αντίτυπα, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους μέσα στο χρόνο κι επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητα της σκέψης αυτού του σπουδαίου στοχαστή της εποχής μας.
Περισσότερα
JILL BOLTE TAYLOR - ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΗΣ ΜΟΥ

Jill Bolte Taylor
ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΗΣ ΜΟΥ
H εμπειρία μιας νευροανατόμου από τον άλλο κόσμο
Μετάφραση: Ανδρέας Λυμπερόπουλος Στο Εγκεφαλικό της φώτισής μου η Τέιλορ μοιράζεται τη μοναδική οπτική της για τον εγκέφαλο και την ικανότητά του για ανάρρωση, καθώς και την αίσθηση της απόλυτης κατανόησης που κέρδισε από αυτό το ασυνήθιστο ταξίδι έξω από την άβυσσο ενός πληγωμένου εγκεφάλου.
Ξέχωρα από ένα γοητευτικό ταξίδι στους μηχανισμούς του ανθρώπινου νου, Το εγκεφαλικό της φώτισής μου αποτελεί ταυτόχρονα έναν πολύτιμο οδηγό ανάρρωσης για όποιον έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη, καθώς και μια συναρπαστική συναισθηματική μαρτυρία, που αποδεικνύει ότι η βαθιά εσωτερική γαλήνη είναι εφικτή για όλους μας.
Περισσότερα
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου
ΠΕΜΠΤΗ | 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 | 8:00 μ.μ. | Polis Art Café Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου, Αθήνα)
ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΕΜΠΕΤΟΛΟΓΙΑ
Ηλίας Πετρόπουλος
ΡΕΜΠΕΤΟΛΟΓΙΑ


Κυκλοφορεί ξανά η Ρεμπετολογία του Ηλία Πετρόπουλου.

«Το βιβλίο του Πετρόπουλου αποτελεί μέρος της ρεμπέτικης κουλτούρας. Είναι και το ίδιο ένα ιστορικό ντοκουμέντο.»
Δημοσθένης Κούρτοβικ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 14-3-1990

Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν:
Ρεμπέτικα τραγούδια, 1979
Ρεμπετολογία, 1990
Ελλάδος Κοιμητήρια, 2005
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 | 8:00 μ.μ. | Polis Art Café Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου, Αθήνα)

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας διοργανώνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 18:30 Θεατρικό Αναλόγιο με δωρεάν είσοδο, βασισμένο σε συνέντευξη της Βάσως Κατράκη στον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη.
Τη μεγάλη ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη ενσαρκώνει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Έφη Δρόσου και τον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη, ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Θανάσης Ρέστας.
«… ήρθε λοιπόν ο Κεφαλληνός και μου λέει: “πού το πας με την πέτρα;”. Του λέω εγώ: “Ξέρω εγώ; Όπου με πάει”. “Δε θα σε πάει, δεν έχει μέλλον. Αν ήταν θα το κάναμε κι εμείς”. Αλλά αυτό το τελευταίο με έβαλε σε πονηριά. Λέω: “Δάσκαλε, θα σου αποδείξω ότι πάει παραπέρα”.»
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Κυριακή 24/11 και την Κυριακή 08/12 στις 18:30.
*** Νωρίτερα στις 17:00 η καθιερωμένη οργανωμένη ξενάγηση της Τετάρτης στις εκθέσεις του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ: «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια». ***
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://teloglion.gr/menu1.php?section=events
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ.:  2310 247111
fax:  2310 991610
teloglion@teloglion.gr
www.teloglion.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟΥ "ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ"

www.metaixmio.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ
Αλλάζει πουκάμισο το φίδι
Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου
ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ
την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
Με αφορμή το βιβλίο ο συγγραφέας συζητά με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Είμαι τυχερός ή όχι που γεννήθηκα Έλληνας;... Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει έναν συγγραφέα από τη στιγμή που ακούει κάποιον Τούρκο να μιλάει προσβλητικά για τη χώρα του. Για να βρει την απάντηση, ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά, συναντιέται με συνηθισμένους αλλά και παράξενους ανθρώπους, σκοντάφτει πάνω σε σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, νοσταλγεί πρόσωπα λαμπρά όσο και αδικημένα. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, ένα μυστήριο ψάχνει τη λύση του, μια περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει. Ένα μυθιστόρημα φτιαγμένο με τα υλικά του χρονικού, της αυτοβιογραφίας, του οδοιπορικού, των απομνημονευμάτων και της μαρτυρίας. Ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα τρίημερο στο ξενοδοχείο Ναϊάδες στην Αριδαία

Κερδίστε ένα σούπερ 3ήμερο στο Νομός Πέλλας, στο γραφικό χωριό Όρμα.naiadespella.jpg

Κόκκινο κρέας και διαβήτης

Κόκκινο κρέας και διαβήτης
Συναγερμός για τη λύσσα στη Θεσσαλονίκη

Η αντικαρκινική δράση των οσπρίων

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός «κλέφτη»

Οι γυναίκες που μικροδείχνουν ζουν και πιο πολύ

Οι δίγλωσσοι εμφανίζουν άνοια πέντε χρόνια μετά

Γυμναστική κατά τη διάρκεια μιας γρίπης

Ο ήλιος ευθύνεται για τη γήρανση του δέρματος

Ο λιναρόσπορος ρίχνει την αρτηριακή πίεση

''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - ΜΑΡΓΑΡΩ''

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στα νευρά

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στα νευρά
Ποτέ δεν είναι αργά για υγιεινές συνήθειες

Καμήλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Η γυμναστική ωφελεί τον εγκέφαλο των εμβρύων

Ημερίδα με θέμα «Ο Μαθητής με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα»

Γιατί οι γονείς μισούν τους συντρόφους των παιδιών τους

Αρνητικές οι επιδράσεις του junk food στον εγκέφαλο

Internet παντού χωρίς τηλεφωνική γραμμή

Winter Sales 2013

Εξασφαλίστε πρόσβαση στο internet χωρίς τηλεφωνική γραμμή με το
3G/GSM router RUT500 από την Teltonika  στην μοναδική τιμή των 179 € + ΦΠΑ και ειδικές τιμές για επαγγελματίες
Εξαιρετικά αξιόπιστο, γρήγορο, με ενσωματωμένη υποδοχή για την SIM.
RUT500
     Ιδανικό για internet σε:

  Φωτοβολταϊκά πάρκα
  Εργοτάξια
  Σημεία άντλησης
  Θερμοκήπια
  Αρδευτικά και αποχετευτικά έργα
  Σκάφη
  Λεωφορεία και μέσα μαζικής μεταφοράς
  Εξοχικές κατοικίες



     

      Δυνατότητες και λειτουργίες:
  • Ταχύτητα 14.4Mbps downlink και 5,75Mbps Uplink.
  • Επικοινωνία σε 4 ζώνες συχνοτήτων GSM και UMTS 800,900,1800,2100MHz. Συμβατό με όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας).
  • Τέσσερις Ethernet εξόδους.
  • Αποσπώμενες προεκτάσιμες εξωτερικές κεραίες για βελτιστοποίηση της λήψης.
  • Υποστηρίζει Open VPN και Dynamic DNS για ενημέρωση της δυναμικής IP του router και απομακρυσμένη πρόσβαση.
  • Δυνατότητα λειτουργίας και με σταθερή γραμμή WAN μπαίνοντας σε 3G λειτουργία όταν κοπεί η WAN παροχή.
  • Δυνατότητα επανεκκίνησης στέλνοντας SMS.
  • Εύκολο στην παραμετροποίηση με εύχρηστο και γρήγορο interface.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένου firmware update διατηρώντας την παραμετροποίησή του.
  • Ανθεκτικό περίβλημα αλουμινίου με ενσωματωμένη εσωτερική υποδοχή για την κάρτα SIM (δεν χρειάζεται stick, μόνο την κάρτα SIM).
  • Δυνατότητα προσαρμογής στην ράγα του ηλεκτρολογικού πίνακα (προαιρετικά).
Με την σιγουριά της κορυφής:
Αξιοποιήστε το 3G router που εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και οι μεγαλύτερες εταιρίες αυτοματισμού για απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάμερες, καταγραφικά και όργανα ελέγχου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε την συσκευή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://plantron.gr/3G-GSM-router-internet-apomakrismeni-prosvasi-security-VPN-fotovoltaiko-RUT500-Teltonika
Δείτε επίσης...
Netio230B TUTA S-30 GSM alarm

Mαίναλο Executive Villa|Ημιδιατροφή 3Μέρες-50%


    ¤209 από ¤420
    Έκπτωση : 50%
209¤ από 420¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ορεινή Αρκαδία στις παρυφές του Μαινάλου, σε Executive Villa με Τζάκι και Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) στο Nefeles Mainalon Resort με θέα το Ελατόδασος! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Τοπικού Οίνου στο δωμάτιο σας για καλωσόρισμα, 2 εισιτήρια για τα Σπήλαια του Κάψια, επίσκεψη σε τοπικό Βιολογικό Οινοποιείο, 2 βόλτες με άλογα συνολικής διάρκειας 30 λεπτών και χρήση ποδηλάτων βουνού! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

¤209 
μόνο!  
  Αξία ¤420
  Έκπτωση 50%
  Κέρδος ¤211

209¤ από 420¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ορεινή Αρκαδία στις παρυφές του Μαινάλου, σε Executive Villa με Τζάκι και Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) στο Nefeles Mainalon Resort με θέα το Ελατόδασος! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Τοπικού Οίνου στο δωμάτιο σας για καλωσόρισμα, 2 εισιτήρια για τα Σπήλαια του Κάψια, επίσκεψη σε τοπικό Βιολογικό Οινοποιείο, 2 βόλτες με άλογα συνολικής διάρκειας 30 λεπτών και χρήση ποδηλάτων βουνού! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Τρίκαλα Κορινθίας με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Σουίτα με Τζάκι, Jacuzzi και Πρωινό!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, σε Σουίτα με Τζάκι, Jacuzzi και Πρωινό στο δωμάτιο στο Μούσες Art Suites! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύσετε 4 ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, σε Σουίτα με Τζάκι, Jacuzzi και Πρωινό στο δωμάτιο στο Μούσες Art Suites! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύσετε 4 ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καλάβρυτα με 95¤ από 190¤ (-50%) για 3 ή 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ και Spa!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Καλάβρυτα, στο Filoxenia Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται μία χρήση ανά άτομο και για κάθε ημέρα διαμονής της Sauna ή του Jacuzzi ή του Hamam καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στα Καλάβρυτα, στο Filoxenia Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται μία χρήση ανά άτομο και για κάθε ημέρα διαμονής της Sauna ή του Jacuzzi ή του Hamam καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Λίμνη Πλαστήρα με 156¤ από 312¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καρπενήσι με 159¤ από 398¤ (-60%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε Ξενοδοχείο 5*!
159¤ από 398¤ ( Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο Καρπενήσι στο 5 αστέρων AVARIS Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή προορισμό!
159¤ από 398¤ ( Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο Καρπενήσι στο 5 αστέρων AVARIS Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή προορισμό!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες!
Καρδίτσα με 199¤ από 400¤ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+ 2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Massage + Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
199¤ από 400¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρεται 1 Relax Massage με αιθέρια έλαια 30 λεπτών, 1 Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού διάρκειας 20 λεπτών, 1 περιποίηση αναζωογόνησης και αντιγήρανσης  προσώπου διάρκειας 40 λεπτών, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, καθώς και της Σάουνας, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late check out στις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης και να αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
199¤ από 400¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρεται 1 Relax Massage με αιθέρια έλαια 30 λεπτών, 1 Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού διάρκειας 20 λεπτών, 1 περιποίηση αναζωογόνησης και αντιγήρανσης προσώπου διάρκειας 40 λεπτών, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, καθώς και της Σάουνας, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Late check out στις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης και να αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Αρεόπολη Μάνης με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Μάνη, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Areos Polis Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρoνται 2 Χαλαρωτικά Massage 30 λεπτών το καθένα και μία πιατέλα με Τοπικά Εδέσματα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα Μάνης συνοδεία Τοπικού Οίνου, για κάθε ημέρα διαμονής στο Τζάκι του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Με την αγορά 2 κουπονιών δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δώρεαν, με Πρωινό! Αποδράστε και απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Μάνη, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Areos Polis Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρoνται 2 Χαλαρωτικά Massage 30 λεπτών το καθένα και μία πιατέλα με Τοπικά Εδέσματα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα Μάνης συνοδεία Τοπικού Οίνου, για κάθε ημέρα διαμονής στο Τζάκι του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Με την αγορά 2 κουπονιών δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δώρεαν, με Πρωινό! Αποδράστε και απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα!
Καστοριά με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι + Πρωινό σε Μπουφέ!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Oρεινή Καστοριά, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, στο Hotel 1450! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στη φύση!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Oρεινή Καστοριά, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, στο Hotel 1450! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται χειροποίητο λικέρ για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στη φύση!
Ερέτρια με 91¤ από 227¤ (-60%) για 2 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Deluxe δωμάτιο με Θέα + Ημιδιατροφή σε 5* Ξενοδοχείο!
91¤ από 227¤ ( Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 5* Ξενοδοχείο Negroponte Resort στην Ερέτρια, σε Deluxe Δωμάτιο με θέα στη θάλασσα και Πρωινό! Για ένα παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και ένα Καλάθι με φρούτα στο δωμάτιο σας! Παρέχεται Απεριτίφ και ένα Πλήρες Δείπνο στο εστιατόριο Λεβάντε με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο και ένα Μπουκάλι Κρασί ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ καθώς και ξενάγηση στο Βραβευμένο Οινοποιείο ΑΒΑΝΤΙΣ με γευστική δοκιμή τεσσάρων ειδών κρασιού!!! Κάντε Ελεύθερη Xρήση του Πλήρως Εξοπλισμένου Γυμναστηρίου, των Γηπέδων Τέννις, Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου!  Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για μια πολυτελή διήμερη εκδρομή!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθροιστικά τα κουπόνια για να παρατείνετε τη διαμονή σας!
91¤ από 227¤ ( Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 5* Ξενοδοχείο Negroponte Resort στην Ερέτρια, σε Deluxe Δωμάτιο με θέα στη θάλασσα και Πρωινό! Για ένα παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και ένα Καλάθι με φρούτα στο δωμάτιο σας! Παρέχεται Απεριτίφ και ένα Πλήρες Δείπνο στο εστιατόριο Λεβάντε με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο και ένα Μπουκάλι Κρασί ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ καθώς και ξενάγηση στο Βραβευμένο Οινοποιείο ΑΒΑΝΤΙΣ με γευστική δοκιμή τεσσάρων ειδών κρασιού!!! Κάντε Ελεύθερη Xρήση του Πλήρως Εξοπλισμένου Γυμναστηρίου, των Γηπέδων Τέννις, Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για μια πολυτελή διήμερη εκδρομή!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθροιστικά τα κουπόνια για να παρατείνετε τη διαμονή σας!
Ναύπλιο με 108¤ από 245¤ (-56%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ!
108¤ από 245¤ ( Έκπτωση 56%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ στο Alexandros Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και μια πιατέλα με τυριά και αλλαντικά για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
108¤ από 245¤ ( Έκπτωση 56%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ στο Alexandros Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και μια πιατέλα με τυριά και αλλαντικά για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Μετέωρα με 75¤ από 150¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
75¤ από 150¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Καστράκι των Μετεώρων, στο Meteoritis Hotel σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Απολαύστε για 3 ημέρες την επιβλητική ομορφιά των Μετεώρων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
75¤ από 150¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Καστράκι των Μετεώρων, στο Meteoritis Hotel σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Απολαύστε για 3 ημέρες την επιβλητική ομορφιά των Μετεώρων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Αριδαία με 89¤ από 180¤ (-51%) για 3 Hμέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ, Χαμάμ και Πρωινό μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ζαγοροχώρια με 95¤ από 200¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ελατοχώρι Πιερίας με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Ελατοχώρι Πιερίας, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Πρωινό στο Atrion Highland Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και δύο ποτήρια κρασί στο δωμάτιο το βράδυ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Ελατοχώρι Πιερίας, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Πρωινό στο Atrion Highland Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και δύο ποτήρια κρασί στο δωμάτιο το βράδυ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!