Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

SOS για τα ελληνικά νοσοκομεία από το ECDC: Διασπορά επικίνδυνου βακτηρίου



SOS για τα ελληνικά νοσοκομεία από το ECDC: Διασπορά επικίνδυνου βακτηρίου
Σήμα κινδύνου εκπέμπεται για την ταχεία εξάπλωση της καρβαπενεμάσης (Carbapenem), με βάση τα πορίσματα κοινής μελέτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα (ΕΟΔΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Η έρευνα διεξήχθη σε 15 ελληνικά νοσοκομεία το 2022 και ρίχνει φως στην διασπορά του εξαιρετικά ανθεκτικού στα φάρμακα βακτηρίου Klebsiella pneumoniae.

🆕 Η Victoria Hislop επιστρέφει με το ακαταμάχητο νέο της μυθιστόρημα TO ΕΙΔΩΛΙΟ!

 







     

🍼 Για να μεγαλώσετε υγιή και χαρούμενα παιδιά 👶



Για σύγχρονους γονείς με ανησυχίες
Ο ρόλος του γονιού μπορεί να μας χαρίζει απολαυστικές στιγμές, γέλιο, χαρά
και ικανοποίηση, αλλά παράλληλα μας φορτώνει με μπόλικο άγχος
και προβληματισμό, και κάποιες φορές μας φέρνει σε δύσκολη θέση.
Στην καθημερινή αυτή μάχη όλοι οι γονείς ψάχνουν τις σωστές απαντήσεις, προσπαθούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις ή να διατηρήσουν λεπτές ισορροπίες. Πολύτιμοι βοηθοί σε αυτή την προσπάθεια είναι τα βιβλία,
που δεν θα δώσουν μαγικές λύσεις, αλλά θα προτείνουν στους γονείς ιδέες
και τρόπους αντιμετώπισης για να ανταποκριθούν με επιτυχία στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής τους. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας
και αναζητήστε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν στο eshop μας ή
στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σας.
Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά
Πώς να διαχειριστούμε απορίες, ανησυχίες και φόβους
δρ Lauren Starnes Το παιχνίδι της φιλοσοφίας
Πώς τα παιδιά μάς βοηθούν
να κατανοήσουμε τον κόσμο
Scott Hershovitz
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε σαφείς οδηγίες και μεγάλη ποικιλία παραδειγμάτων για να απαντήσετε στις δύσκολες ερωτήσεις των παιδιών με απλότητα και ειλικρίνεια και να τα καθοδηγήσετε ώστε να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία είναι διασκεδαστική! Ένας μοναδικός οδηγός για την τέχνη της σκέψης, που εξηγεί γιατί οι πιο μικροί άνθρωποι έχουν τις απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα.
16,60 € ► 14,94 €
18,80 € ► 16,92 €
Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό
Ο πιο απλός εικονογραφημένος οδηγός για υγιή και χαρούμενα μωρά
Stephen Gross Οι πρώτοι 12 μήνες του μωρού μου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν
οι νέοι γονείς
Ανδρέας Κωνσταντόπουλος
Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού σας βήμα βήμα, μέσα από έναν πλούσια εικονογραφημένο πρακτικό οδηγό. Με έγκυρες συμβουλές από γιατρούς, μαίες, βρεφοκόμους και γονείς. Με απλές και κατανοητές απαντήσεις, ο Καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος λύνει όλες τις απορίες των γονιών σχετικά µε τη φροντίδα του παιδιού τους κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.
19,90 € ► 17,91 €
13,30 € ► 11,97 €
Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μωρό
(0-12 μηνών)
Simone Davies, Junnifa Uzodike Μοντεσσόρι: 60 παιχνίδια
και δραστηριότητες για μικρά παιδιά
Beth Wood
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα βρέφη. Ένας πρακτικός οδηγός για να μεγαλώσετε το μωρό σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση. Ποικίλες δραστηριότητες που υπόσχονται όμορφες στιγμές μάθησης στο σπίτι κι ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία των παιδιών.
16,60 € ► 14,94 €
12,20 € ► 10,98 €

Σειρά: Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
Η εποχή της εξερεύνησης
Hedvig Montgomery Εφηβεία
Η πορεία προς την ανεξαρτησία
Hedvig Montgomery
Η καταξιωµένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύµβουλος Hedvig Montgomery βοηθάει τους γονείς µέσα από πραγµατικά περιστατικά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των νηπίων (2-6 ετών) και προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν µε επιτυχία σηµαντικά θέµατα, όπως τις συναισθηµατικές εκρήξεις, τους αδελφικούς καβγάδες, τον ρόλο του ύπνου και της σωστής διατροφής, την προσαρµογή στον παιδικό σταθµό και το νηπιαγωγείο. H συγγραφέας προτείνει τρόπους για να διαχειριστείτε με επιτυχία σημαντικά θέματα που απασχολούν το έφηβο παιδί σας, όπως τις συναισθηματικές εξάρσεις, το άγχος, την πίεση της ομάδας και τον εκφοβισμό, την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την εξάρτηση από τις οθόνες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
15,50 € ► 13,95 €

15,50 € ► 13,95 €

Σειρά: Γονείς στην πράξη
Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται
και δεν ηρεμεί! Πώς να το βοηθήσω;
Laura Caldironi Το παιδί μου δεν με ακούει!
Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές;
Nina Bataille
Ένας εικονογραφημένος οδηγός για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει ψυχική ηρεμία και να απελευθερώσει με υγιή τρόπο την ενέργειά του. Ακούστε. Κατανοήστε. Επικοινωνήστε. Ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε γονιό που θέλει να θέσει όρια με ηρεμία και χωρίς αυταρχισμό.
9,90 € ► 8,91 €
11,00 € ► 9,90 €
Σειρά: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου...
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου
να μην αγχώνεται
Vicki Vrint Πώς να βοηθήσω το παιδί μου
να έχει φίλους
Poppy O'Neill
Πρακτικές συμβουλές και στρατηγικές για να δείξετε στο παιδί πώς μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος του και να ζει με ηρεμία και χαρά. Ένας έξυπνος οδηγός με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να χτίσει ισχυρότερους δεσμούς, να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να κάνει νέους φίλους.
11,00 € ► 9,90 €
2,20 € ► 10,98 €
Το σώμα μου είναι μόνο δικό μου
Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά
για τα προσωπικά όρια,
τον σεβασμό και τη συναίνεση
δρ Εlizabeth Schroeder Ναι στις οθόνες όταν κάνουν καλό!
Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά
να επωφεληθούν από τα θετικά
της τεχνολογίας
Richard Culatta
Το βιβλίο αυτό θα σας δείξει πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία των ορίων και της συναίνεσης. Ένας πολύτιμος οδηγός απαραίτητος για κάθε γονιό και παιδαγωγό. Ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σας δείξει τρόπους για να επωφεληθεί το παιδί σας από τα θετικά της τεχνολογίας και να γίνει ένας υπεύθυνος ψηφιακός πολίτης
12,20 € ► 10,98 €
16,60 € ► 14,94 €

Οδηγός για εγκύους,
βρέφη και μικρά παιδιά
Περσεφόνη Παπαδοπούλου Στο φάσμα του αυτισμού
Οδηγός καθημερινής επιβίωσης
Elizabeth Verdick, δρ Elizabeth Reeve
Το βιβλίο αυτό θα σας δείξει πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία των ορίων και της συναίνεσης. Ένας πολύτιμος οδηγός απαραίτητος για κάθε γονιό και παιδαγωγό. Ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σας δείξει τρόπους για να επωφεληθεί το παιδί σας από τα θετικά της τεχνολογίας και να γίνει ένας υπεύθυνος ψηφιακός πολίτης.
18,80 € ► 16,92 €
16,60 € ► 14,94 €
Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς
50 + 2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού
Μάριος Μάζαρης
εικονογράφηση: Missy Merida Κόλλα πέντε!
Daisy Upton
Βοηθήστε το παιδί σας να ανακαλύψει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του μέσα από έναν κόσµο γεµάτο έµπνευση και ιδέες για βιωµατικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και θα τονώσει τους δεσμούς της τάξης και της οικογένειας! Ένα βιβλίο-οδηγός για ευχάριστες και δημιουργικές ώρες με το παιδί… χωρίς τύψεις! Πάνω από 150 διασκεδαστικές δραστηριότητες που απαιτούν μόνο 5 λεπτά για το στήσιμό τους και άλλα 5 λεπτά για το συμμάζεμα.
14,40 € ► 12,86 €
15,50 € ► 13,95 €
«Το παιδί περιμένει από τους γονείς του αγάπη. Όχι όμως αγάπη όπως να ’ναι, μιαν αγάπη άτεχνη ή κακότεχνη. Περιμένει μια έντεχνη αγάπη, που προσιδιάζει στη σχέση γονιού-παιδιού. Κι αυτή η έντεχνη αγάπη θα βοηθήσει το παιδί στον μακρόχρονο αγώνα του να κατακτήσει τη δική του έντεχνη αυτονομία και να πραγματώσει τη δική του έντεχνη προσωπική λειτουργία. Η τέχνη του γονιού είναι μια σπουδαία όψη της τέχνης του ζην, που και το ίδιο μπορεί να καλλιεργήσει και να μεταδώσει παραπέρα».
Απόσπασμα από το best seller βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
Διαβάζοντας γινόμαστε καλύτεροι… γονείς και άνθρωποι!