Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ISBN:978-960-524-268-8 Χαρακτηριστικά: 14,5 x 21 εκ., 347 σελ.
Η ποιητική αυτή σύνθεση του Κώστα Μανουρά είναι άκρως εντυπωσιακή από άποψη μορφής και περιεχομένου.
Σε μια εποχή που η διαλεκτική ποίηση υποχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, έρχεται ως παρήγορο μήνυμα το έμμετρο αυτό μυθιστόρημα το οποίο ανακαλεί αυτόματα στη μνήμη μας τα λαμπρά έργα της Κρητικής Αναγέννησης, με κορυφαίο δημιούργημα τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Ο έρωτας και η παλικαριά αποτελούν τους κεντρικούς άξονες γύρω από τους οποίους υφαίνεται η πλοκή του έργου σε μια γλώσσα πλούσια και εκφραστική.
Ο ποιητής έχει αφομοιώσει δημιουργικά την προφορική παράδοση στη διαχρονική της πορεία, αλλά σε κάθε στίχο διαφαίνεται η προσπάθειά του να δώσει το δικό του στίγμα, να παρουσιάσει πτυχές της προσωπικότητάς του με τις επιλογές και τους συνδυασμούς που κάνει, συνειδητά ή μη, για να διαμορφώσει τελικά το ύφος του.
Το ποίημα έχει έντονο διαπροσωπικό υπόβαθρο που του δίνει τον χαρακτήρα του λαϊκού δημιουργήματος, στην επιφάνεια όμως αναδύονται συχνά λυρικές εξάρσεις που παραπέμπουν στην προσωπική, και με την έννοια αυτή, ανεπανάληπτη, δημιουργία.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

οι εκδόσεις οξυ και η σειρά ΚΟΛΑΣΗ παρουσιάζουν το νέο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Neil Gaiman Οι γιοι της Αράχνης (Αnansi Boys)Βρετανικό Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού 2006 Βραβείο Μυθοποιίας 2006 Βραβείο Alex 2006 Φιναλίστ Βραβείου Hugo 2006 Mετάφραση: Βασίλης Μπαμπούρης
“O ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.
ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ.” Ο Χοντρο-Τσάρλι Νάνσι είναι ένας απολύτως συνηθισμένος άνθρωπος.
Έτσι νομίζει τουλάχιστον.
Γιατί σύντομα όλα τα δεδομένα στη ζωή του θα ανατραπούν με τον πιο δραματικό τρόπο. Και ο Χοντρο-Τσάρλι Νάνσι θα βρεθεί να νοσταλγεί τις μέρες που ήταν ένας απολύτως συνηθισμένος άνθρωπος... Μη γελάς – δεν είναι αστείο.
Εσύ τι θα 'κανες αν εμφανιζόταν ξαφνικά στη ζωή σου ο αδελφός που δεν ήξερες καν ότι είχες και σου έκλεβε τη μνηστή σου και το σπίτι σου;
Τι θα 'κανες αν σε καταζητούσε η αστυνομία για ένα έγκλημα που δεν διέπραξες; Τι θα 'κανες αν μάθαινες ότι ο μακαρίτης ο πατέρας σου ήταν ο κατεργάρης θεός Ανάνσι, ο θεός-αράχνη; Κι ότι οι υπόλοιποι θεοί σε κυνηγούν για να πάρουν εκδίκηση για τις κακόγουστες φάρσες που τους είχε σκαρώσει; Ο Νeil Gaiman επιστρέφει στον κόσμο του πολυβραβευμένου Ο Πόλεμος των Θεών και μας δίνει ένα μυθιστόρημα εκπληκτικής πρωτοτυπίας, στο οποίο ο τρόμος, η μυθολογία και το μαύρο χιούμορ αποτελούν τα συστατικά ενός πραγματικά εθιστικού λογοτεχνικού χαρμανιού. “Ο Νeil Gaiman είναι ένας λογοτεχνικός θησαυρός και η ποιότητα της δουλειάς του με φοβίζει” Stephen King

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία για την ΠΑΕ «Απόλλων Καλαμαριάς»
Κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία που αφορά στην υπόθεση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, από τον γνωστό και έμπειρο δικηγόρο της πόλης Δημήτρη Μόκκα, στον οποίο ανατέθηκε και η δικαστική εκπροσώπηση.
Στη μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία ζητείται η παρέμβαση του Εισαγγελέα και του ΣΔΟΕ, μετά από έλεγχο του οποίου να διαπιστωθεί και επίσημα αν στο διάστημα της συνεχούς εναλλαγής προσώπων, φερόμενων ως πωλητών και αγοραστών της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα για υπεξαιρέσεις χρημάτων από πωλήσεις ή μεταγραφές ποδοσφαιριστών, απιστίας περί την διαχείριση των οικονομικών φορολογικών παραβάσεων, μη απόδοσης ΦΠΑ κλπ.
Να σημειωθεί ότι αύριο κατατίθεται και η αίτηση προσφυγής από κοινού με τους θεσμοθετημένους φορείς του Απόλλωνα, για το διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Δήμητρα Θεοτόκη-Αλυφαντή
Διάσταση: 14 Χ 21 Σελίδες: 320 Κεντρική Διάθεση: Επτάλοφος ΑΒΕΕ Αφιερωμένο στους γιους της, με σκοπό όπως ομολογεί, να τους μεταδώσει την αγάπη που έχει για τον τόπο καταγωγής της την Κεφαλονιά, το νέο μυθιστόρημα της Δήμητρας Θεοτόκη-Αλυφαντή, που με τον τίτλο «Το άρωμα της Λεβάντας», έρχεται να προστεθεί στη σειρά των προηγούμενων επιτυχημένων μυθιστορημάτων της. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επτάλοφος» και αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία που είχε συνταράξει την Κεφαλονιά, την εποχή του απελευθερωτικού αγώνα των Επτανήσων από τον Αγγλικό ζυγό. Τα στοιχεία που συνθέτουν την συγκεκριμένη ιστορία, είναι αφ’ ενός η δολιότητα και το μίσος και αφ’ ετέρου η αγάπη και η αυταπάρνηση, ανάμεσα δε στα συγκρουόμενα αυτά συναισθήματα πάλλεται ποιός άλλος, από τον έρωτα; Άσχετα πάντως με την πλοκή του νέου μυθιστορήματος και τη γλαφυρή απόδοσή του, ένα είναι το βέβαιο.
Η Δήμητρα Θεοτόκη-Αλυφαντή, καθιερώνεται πλέον ως νουβελογράφος που διαβάζεται με πολύ πολύ ευχαρίστηση και αδιάπτωτο ενδιαφέρον, δικαιώνουσα πλήρως την πρόβλεψη του Τάσου Αθανασιάδη του συγγραφέα και ακαδημαϊκού, που όπως αποκαλύπτει στον πρόλογό της η συγγραφεύς, της είχε πει στα πρώτα βήματά της: «Αυτός ο δρόμος που ξεκίνησες είναι πολύ δύσκολος για να τον διαβείς. Να ξέρεις ότι θα συναντήσεις πολλές ανηφοριές.
Θα έχεις μπροστά σου κρίσεις, κατακρίσεις, επικρίσεις, αλλά και διακρίσεις. Εσύ να οπλιστείς με θάρρος. Μη σταματήσεις στις πρώτες δυσκολίες.
Να μη καμφθείς από τα χτυπήματα που θα δεχθείς.
Κι’ όταν θα φθάσεις εκεί που ονειρεύεσαι, θα έχεις αφήσει πίσω σου ένα έργο». Και πράγματι, όπως είχε προβλέψει ο Τάσος Αθανασιάδης, το έργο της συμπληρώνεται με βήματα σταθερά και όλο συχνότερα αν λάβουμε υπόψη, ότι ολοκληρώνονται άλλα δύο πονήματά της, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η Εστία Ν. Ιωνίας και η Εταιρεία μας, σας καλούν την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, στην νέα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της συγγραφέως κ. Λιάνας Μυστακίδου με τίτλο «Οι γυναίκες στην αυλή των Οθωμανών και ο ρόλος της Βαλιντέ Σουλτάνας». στον χώρο της πρώτης (28ης Οκτωβρίου και Αγ. Κωνσταντίνου 2 - Ν. Ιωνία).
Για το βιβλίο της κ. Μυστακίδου, θα μιλήσει η γνωστή δημοσιογράφος και πολιτικός κ. Σοφία Βούλτεψη και θα αναγνώσει αποσπάσματα η καταξιωμένη ηθοποιός κ. Μαρία Αλιφέρη. * Στην αίθουσα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από την Βασιλεύουσα του γνωστού καλλιτέχνη κ. Χρήστου Σταυρίδη. http://www.eptalofos.com.gr/OlaNew.asp?id=242

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2049 Ώρα:09:30 Αθήνα:16/02/2009 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:05 χθες, σε μηχανουργείο, στην περιοχή Τρία Γεφύρια στην Κέρκυρα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον μηχανολογικό εξοπλισμό της επιχείρησης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:25 χθες, σε βουλκανιζατέρ, στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στον Πειραιά. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματα της επιχείρησης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έλαβαν μέρος, 27 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με εννιά οχήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

Θητεία: άγριο ψαλίδι στις αναβολές

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Θητεία μόνο στον Στρατό Ξηράς Καταργείται από το 2010 η κατάταξη των νέων στην Αεροπορία και στο Ναυτικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας ldimakas@dolnet.gr
Αλλαγές στη διάρκεια των αναβολών στράτευσης για σπουδές, με κόψιμο της αναβολής για μεταπτυχιακά, σταδιακή κατάργηση από το 2010 της κατάταξης των νέων στην Αεροπορία και στο Ναυτικό και στράτευση όλων πλέον στον Στρατό Ξηράς- όπου θα υπηρετούν οι πάντες στην περιφέρεια- προβλέπει το σχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Άμυνας για τη στρατιωτική θητεία.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Τρία σκάνδαλα επιστρέφουν στο Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤα σκάνδαλα ξανάρχονται... ...ενώ οι ψηφοφόροι φεύγουν από τη Ν.Δ.
Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού το Μαξίμου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Τρία μεγάλα σκάνδαλα, από τα οποία η Ν.Δ. καταβάλλει επί μήνες αγωνιώδεις προσπάθειες να απεγκλωβιστεί, επιστρέφουν στο Μαξίμου.
Και προκαλούν νευρικό κλονισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, που βλέπει να διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις μια μη αναστρέψιψη κατάσταση υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος με τα γαλάζια σκάνδαλα που θα κάνει ακόμη πιο βαρύ το πολιτικό κλίμα για τη Ν.Δ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Κρυμμένος Θησαυρός

Κρυμμένος Θησαυρός.
Φράση που αποτελείται από τη μετοχή παθητικού παρακειμένου του ρήματος κρύβω και το ουσιαστικό θησαυρός, αρσενικού γένους.
Η λέξη θησαυρός είναι αρχαιοελληνικής προέλευσης.
Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.
Το 2009 διεξάγεται το 3o Διαδικτυακό Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου με θέμα «Το Κυνήγι του Θησαυρού» στον ιστότοπο www.carnivalpatras.gr και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο τίτλος του θέματος παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, όπου οι πειρατές ήταν τα αφεντικά στην θάλασσα».
Το παιχνίδι αποτελείται από τέσσερις φάσεις.
Στην πρώτη φάση, που διαδραματίζεται πάνω στο χάρτη της Ευρώπης, ο παίκτης πρέπει να ψάξει μέσα στο Διαδίκτυο τις απαντήσεις των ερωτήσεων.
Στη δεύτερη φάση δίνεται στους παίκτες ένα παιχνίδι και όποιος παίκτης καταφέρει να το λύσει αποκτά ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το τι είναι ο θησαυρός.
Στην τρίτη φάση δίνεται παιχνίδι με τη μορφή παζλ.
Σε όποιον το λύσει δίνεται ένας γρίφος ο οποίος λέει πού είναι κρυμμένος ο θησαυρός.
Τέλος, στην τέταρτη φάση ο παίκτης πάνω σε ένα δυναμικό χάρτη, μαζί με τις πληροφορίες που έχει από τις προηγούμενες φάσεις, θα βρει το θησαυρό.
Θέμα της εβδομάδας: Πατρινό καρναβάλι... για πάντα
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση www.asprilexi.com.

Jerusalem Post: Το Ισραήλ πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Jerusalem Post: Το Ισραήλ πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων Η Jerusalem Post, μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες του Ισραήλ, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο που υπογράφει ο Sean Gannon, γίνεται αναφορά στη δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών του Ισραήλ, Majallie Whbee, ο οποίος είπε: "Σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να επιμένει στον ισχυρισμό ότι γίνεται γενοκτονία στη Γάζα και μεις αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ένα θέμα που πρέπει να αφορά περισσότερο από όλους το Ισραήλ. Τα γεγονότα του 1915 έχουν ενταχθεί διεθνώς στην κατηγορία της γενοκτονίας".
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS
10-02-2009
Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Αλεξάνδρειο» στο Πολύκαστρο, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», η κοπή της βασιλόπιτας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο γεμάτο από τη μουσική ποντιακή παράδοση.
Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν τα τρία χορευτικά του Συλλόγου που ενθουσίασαν το κοινό.
Μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και τυχερός αναδείχτηκε ο Ελευθεριάδης Χρήστος που κέρδισε μία χρυσή λίρα, προσφορά του Συλλόγου. Επίσης, στην κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, μεγάλος τυχερός αναδείχτηκε ο Κιτσικίδης Αντώνης, που κέρδισε ένα δερμάτινο σαλόνι αξίας 3.500 €, προσφορά των αδελφών Παζαρτζικλή.
Στη συνέχεια, ο Σύλλογος τίμησε με την ευκαιρία της αποφόιτησής τους από το Λύκειο, τους χορευτές Νίκο Μετεντζή, Νίνα Καρακασίδου και Αναστασία Τσανικίδου.
Μουσικά έντυσαν την εκδήλωση οι αδελφοί Ιακωβίδη, ο Στάθης Πορφυρίδης, ο Κώστας Τυρεκίδης, ο Κώστας Βαφειάδης και ο Κώστας Χαλκίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος πατέρας Δωρόθεος, ο Δήμαρχος Πολυκάστρου κ. Δημήτριος Σμυδάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι βουλευτές του νομού Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης και κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Μπαλάσκας, ο αστυνομικός διευθυντής νομού Κιλκίς κ. Ιωάννης Πέστριβας, ο αντινομάρχης Κιλκίς κ. Γκουντενούδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι Πολυκάστρου κ. Ηρακλής Τομπουλίδης και Λάζαρος Ευθυμιάδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Αθανασιάδης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νομού Κιλκίς και πλήθος κόσμου.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους αδελφούς Παζαρτζικλή, τον Φώτη Βασιλειάδη καθώς και όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας για την προσφορά δώρων στη λαχειοφόρο αγορά της βραδιάς.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες"
Εθνικής Αμύνης 37
Τ.Κ. 61200
Πολύκαστρο
Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403
info@akrites-polikastrou.gr Παρουσιάστηκε στη Νάουσα «Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού» Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργάνωσε εκδήλωση- παρουσίαση του 12τομου έργου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» των εκδόσεων ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ.»
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά του κ. Γιώργου Ορδουλίδη (ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης) στην Εύξεινο Λέσχη και ιδιαίτερα στην Βιβλιοθήκη, καθώς και στην μεγάλη αξία και σημασία του βιβλίου γενικότερα, κλείνοντας με τα λόγια του Κικέρωνα: « Σπίτι στο οποίο δεν υπάρχουν βιβλία μοιάζει με σώμα στο οποίο δεν υπάρχει ψυχή».
Ακολούθησε χαιρετισμός της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων « ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ» κας Κικής Εμμανουλίδου η οποία τόνισε ότι ο εκδοτικός οίκος μας θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στην Εύξεινο Λέσχη και ιδιαίτερα στην βιβλιοθήκη κάνοντας δε ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά βιβλία.
Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση της εγκυκλοπαίδειας από τον καθηγητή – συγγραφέα κ. Μαυρίδη Σάββα, ο οποίος με τον μεστό λόγο του κέρδισε το ακροατήριο.
Τέλος οι μαθητές του τμηματος Ποντιακής λύρας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας & Ναούσης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θεόδωρου Βεροιώτη με τους ήχους της ποντιακής λύρας και τα τραγούδια, ταξίδεψαν το κοινό στις αλησμόνητες Πατρίδες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Μητροπολίτη ο αρχιερατικός επίτροπος Νάουσας π. Ιωακείμ, η Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Καρυδά Μαρία, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ιωσηφίδου Ίλια και Υφαντίδης Αχιλλέας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, εκπρόσωποι του Στρατού, πρόεδροι εκπολιτιστικών φορέων, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.
(Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την εγκυκλοπαίδεια, μπορούν να απευθύνονται στην βιβλιοθήκη της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ καθημερινά από τις 5.00-9.00μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής τηλ. 2332022577). ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΘΕΡΜΗΣ" ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΘΕΡΜΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΜΙΘΡΙΟ".
ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΘΕΡΜΗΣ"
ΚΑΡΑΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ
Τ.Κ. 57001
ΘΕΡΜΗ
ΤΗΛ & FAX: 2310464844
mail@panagiasoumelathermis.gr ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ", ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ "Ο ΝΙΚΟΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΘΩΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ"
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ
Τ.Κ. 60066
ΤΗΛ. & FAX: 2351085276

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Παιγνίδια τακτικής από τη Μόσχα

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Των Helen Burry και Michael Schwirtz
New York Times
Ο λόγος περί αμφισημίας μηνυμάτων. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, οι ηγέτες της Ρωσίας εκθείαζαν τον πρόεδρο Ομπάμα και τις προθέσεις του για μία νέα πολιτική.
Οι προεκλογικές θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν ήταν «ενθαρρυντικές», οι προτάσεις του αναφορικά με τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών «ένα θετικό σημάδι», όπως και οι δηλώσεις για διπλωματικό διάλογο με το Ιράν.
Τα κομπλιμέντα, ωστόσο, συνοδεύτηκαν από μια γροθιά στο πρόσωπο στο γεωπολιτικό επίπεδο. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.