Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Παραστάσεις • Εργαστήρια



Τo ΚΘΒΕ στην 20Η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Ξεχωριστή η παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για ακόμη μια χρονιά ανάμεσα σε φορείς του βιβλίου και του πολιτισμού, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, τόσο στο πλαίσιο του Γενικού Πολιτιστικού Προγράμματος και των Θεματικών Αφιερωμάτων όσο και στο πλαίσιο της Παιδικής – Εφηβικής Γωνιάς.
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το ΚΘΒΕ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία παρακολούθησε την κεντρική εκδήλωση του γενικού πολιτιστικού προγράμματος «Ο Νίκος Μπακόλας τότε και τώρα» , η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Σοκόλη και με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, κ. Αστέρη Πελτέκη.


ΠΛΟΥΤΟΣ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία και μετάφραση / απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, με την οποία θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.




Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Θέατρο Δάσους στις 3 & 4 Ιουλίου, για να ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 19 & 20 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Στο ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο θίασο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green. Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η Ιστορικός- Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου.

Τώρα και προσεχώς


ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ-ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ
Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
«Και αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!»
Έλα κι εσύ να επικοινωνήσεις, να μοιραστείς, να εξελιχθείς και να διασκεδάσεις!
Το ΚΘΒΕ, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, ξεκινάει και φέτος την αγαπημένη πια καλοκαιρινή δραστηριότητα των παιδιών που δεν είναι άλλη από το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο!
Αυτό το καλοκαίρι, οι μικροί συμμετέχοντες των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα επινοούν κάθε εβδομάδα τη δική τους παράσταση βασισμένοι στα έργα Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.
Από 17|06 έως 19|07 και από 19|08 έως 6|08|2024, το Θέατρο ανοίγει την αγκαλιά του και προσκαλεί τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους σ’ έναν κόσμο έκφρασης, φαντασίας και δημιουργίας.
Ξεκινούν οι εγγραφές από τις 21 Μαΐου 2024

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιμάνι το νέο βιβλίο της Ελίζας Σουφλή "Συναντήσεις"

 Ελίζα Σουφλή

Συναντήσεις
Τιμή: 13.90 ευρώ, Σελίδες: 170
ISBN: 978-618-86649-2-0
Εκδόσεις Λιμάνι
Η συλλογή διηγημάτων «Συναντήσεις», της Ελίζας Σουφλή, φωτίζει ήρωες και ηρωίδες που έχουν έναν κοινό πόθο, μία κοινή ανάγκη: να συνδεθούν, να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούν μέσα από τις λέξεις. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα καταφέρνουν. Μία ανάγκη που ενώνει όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις σελίδες: συγγραφέα, ήρωες και αναγνώστες.
Κάθε ιστορία τιμά τις συναντήσεις που υπήρξαν καθοριστικές, απαραίτητες για τη ροή της ζωής, ακόμη κι αν δε γίνεται κατανοητή η σημασία τους τη στιγμή που συμβαίνουν. Κάποιες φορές βρισκόμαστε απέναντι στον Άλλον, κάποιες βρισκόμαστε απέναντι στο κενό, κάποιες απέναντι σε έναν ξένο, κάποιες απέναντι σε έναν ραγισμένο καθρέφτη. Όμως κάθε φορά, κάθε στιγμή, κάθε σύνδεση, είναι εξίσου σημαντική, είναι μία ακόμα συνάντηση που θα καθορίσει το «μετά».
Γράμματα, λέξεις και σύμβολα, στιγμές και σκέψεις, πρόσωπα, καταστάσεις, ονειροπολήσεις και φαντασιώσεις, αναμνήσεις, σχέδια, γραμμές που τρέχουν και πηδούν από τη μία σελίδα στην άλλη χωρίς σταματημό· οι «Συναντήσεις» φέρνουν μαζί τους ελεύθερα σκίτσα της συγγραφέως που χαρίζουν σκηνές σε κάποιες από τις ιστορίες.
Βιογραφικό
Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης, τη φιλολογία και την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour. Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και της υπολογιστικής γλωσσολογίας. Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι. Από τις Εκδόσεις Λιμάνι κυκλοφορούν επίσης η συλλογή πεζών «σκέψεις σε παρένθεση» (2022) και η ποιητική συλλογή «στιγμές» (2021), η οποία έχει μεταγραφεί και σε κώδικα Braille.
Online παραγγελίες: https://harbourbooks.gr/shop/ και hello@harbourbooks.gr

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περιμένοντας την επόμενη πανδημία με τα χέρια… σταυρωμένα;



Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περιμένοντας την επόμενη πανδημία με τα χέρια… σταυρωμένα;



SOS για το ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας



SOS για το ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Σήμα κινδύνου εκπέμπει για το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κέρκυρας το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Η λειτουργία του, όπως προειδοποιεί το σωματείο απειλείται μετά από 14 χρόνια προσφοράς στους ασθενείς, ζητώντας άμεση επίλυση με μόνιμη μετακίνηση ογκολόγου.

Ανακαλύφθηκε ο "ροοστάτης" της φλεγμονής σε δύο ομάδες νευρώνων


Ανακαλύφθηκε ο "ροοστάτης" της φλεγμονής σε δύο ομάδες νευρώνων
Οι ερευνητές εντόπισαν πρόσφατα νευρώνες στο εγκεφαλικό στέλεχος που ρυθμίζουν τις ανοσολογικές αποκρίσεις του...



Φρένο στις μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, «δώρο» στις ελληνικές τράπεζες


Φρένο στις μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, «δώρο» στις ελληνικές τράπεζες
Νέα δεδομένα για τα επιτόκια στην ευρωζώνη δημιουργούν τα οικονομικά στοιχεία που παραπέμπουν σε πιο επίμονες ...


Δικαστική απόφαση - ράπισμα στους servicers δανείων


Δικαστική απόφαση - ράπισμα στους servicers δανείων
«Τα funds αγοράζουν κόκκινα δάνεια πολύ φθηνά από τις τράπεζες, άρα οφείλουν να κάνουν βιώσιμες προτάσεις ρύθμ...



Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ και 40.000 ευρώ σε Ασημακοπούλου για διαρροή δεδομένων


Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ και 40.000 ευρώ σε Ασημακοπούλου για διαρροή δεδομένων
Πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλ...