Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις GEMA

Άννα Μόι  
Το Μαύρο Ρύζι  
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη  
Σελίδες: 239  
ISBN: 978-960-6893-06-3  
Εκδόσεις GEMA  
Βιετνάμ 1968: η βία κορυφώνεται με την επίθεση του Τετ και η Σαϊγκόν παραδίδεται στη φωτιά και στον όλεθρο. Πέρα απ’ αυτά τα πραγματικά γεγονότα, η Άννα Μόι βλέπει και αισθάνεται το Βιετνάμ της παιδικής της ηλικίας. 
Μέσα από τις μνήμες των ηρώων της, ζωντανεύουν εικόνες νοσταλγικές, μυρωδιές, τελετές και μυσταγωγίες, χρώματα: το μαύρο του λακαριστού μεταξιού και των τοίχων της φυλακής, το λευκό του ρυζιού και του ασβέστη, το κίτρινο της καράμβολας και των ράσων των βουδιστών, το κόκκινο του χαρτιού που διώχνει τα κακά πνεύματα ή του αίματος…  
Το μαύρο ρύζι είναι επίσης ένα βιβλίο για τη χαμένη αθωότητα και ένας ύμνος για τις γυναίκες του Βιετνάμ, τις κόρες του δράκου σύμφωνα με την παράδοση, κόρες του νερού και της φωτιάς, εύθραυστες και ακατανίκητες.  
Με μια γλώσσα ποιητική, διαποτισμένη από μνήμες αθωότητας και λατρεμένων προσώπων, μας μεταφέρει στις όχθες του Μεκόνγκ, στις αριστοκρατικές συνοικίες της Σαϊγκόν αλλά και στα σκοτεινά κάτεργα και στις αίθουσες βασανιστηρίων.  
Σελίδες επώδυνης ομορφιάς, μια ωδή στο Βιετνάμ, στις τελετές του, στον απόκρυφο αισθησιασμό του, στα μοναδικά τοπία του.   
Μια γραφή εκθαμβωτική.  
Βιογραφικό 
Η Άννα Μόι γεννήθηκε στο Βιετνάμ και μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Παρίσι και στη Σαϊγκόν, τη γενέθλια πόλη της. 
Συγγραφέας, δημοσιογράφος αλλά και στιλίστρια μόδας, γράφει αποκλειστικά στα γαλλικά ιστορίες εμπνευσμένες από την πατρίδα της. 
Το Μαύρο ρύζι είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.  
Αποσπάσματα κριτικών  
«Μια έξοχη αφήγηση, μια γραφή γυναικεία, ποιητική, μ’ ένα ίχνος αθωότητας. Ένα βιβλίο γραμμένο στα γαλλικά αλλά με φωνή και μουσικότητα φερμένες από το Βιετνάμ».  
Περιοδικό Elle.  
«Ένα υπέροχο μυθιστόρημα όπου οι μνήμες μιας αθώας παιδικής ηλικίας εναλλάσσονται με τις μνήμες του εγκλεισμού και των βασανιστηρίων. Λέξεις γλυκόπικρες, ανάμικτες με ήχους ζωής και θανάτου».  
Le Figaro  
«Η συγκλονιστική αφήγηση μιας μαρτυρικής μνήμης, ένας ύμνος αγάπης για τις όχθες του Μεκόνγκ και το Βιετνάμ. 
Λέξεις ατελείωτης τρυφερότητας χρησιμεύουν για να εκφράσουν την απόλυτη φρίκη. Το μαύρο ρύζι είναι αποκαλυπτικό: ακόμα και το χειρότερο μπορεί να ζωντανέψει τη νοσταλγία».  
L’ Εxpress  
 «Ένα ταξίδι στην άκρη της νύχτας όπου παραδοσιακές τελετές, χρώματα, εικόνες κόλασης σμίγουν με σιωπές τρόμου και μνήμες.  
 Ένα αξιοπρόσεκτο μυθιστόρημα γραμμένο με κομψότητα». 
Lepetitjournal.com  
«Με μια γραφή χωρίς βία, έντονα ποιητική, που συχνά μας φέρνει στο νου την Ντυράς,  
Το μαύρο ρύζι κουβαλάει το πένθος της αθωότητας και, συνάμα, το πένθος της ντροπής».  
Περιοδικό Études  
Εκδόσεις GEMA  
Σπευσίππου 1, Αθήνα 10675, τ: +30 210 7258350, φ: +30 2107222072  
www.gemapublications.gr   

ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΕΙΡΑ :  ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ  
ISBN : 9789604557882  
ΣΕΛΙΔΕΣ : 192   ΕΚΔΟΣΗ : Απρ 10  
Ο λόρδος Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον είχε ύψος 1,74 εκ., χωλό δεξί πόδι, καστανά μαλλιά, μόνιμη χλωμάδα, γκρίζα μάτια στεφανωμένα με σκούρες βλεφαρίδες και μια γοητεία στην οποία δεν μπορούσε κανείς να αντισταθεί, ούτε άντρας ούτε γυναίκα. Τα πάντα πάνω του ήταν μια αντίφαση, μύστης και ξένος, ωραίος και παραμορφωμένος, σοβαρός και γελοίος, σπάταλος αλλά ενίοτε μίζερος και κυριευμένος από μιαν άγρια ευφυΐα, παγιδευμένη ωστόσο στη μαγγανεία και τη μοχθηρία παιδιού. Ήταν επίσης γιγάντιος ποιητής, αλλά, όπως μας θυμίζει ο ίδιος, η ποίηση είναι ξεχωριστό χάρισμα και ελάχιστα έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του δημιουργού της.
Η ολοζώντανη βιογραφία της Έντνα Ο’ Μπράιεν διακρίνεται από λιτή ομορφιά, είναι υποδειγματικά ακριβής και επικεντρώνεται στις πολλές και ποικίλες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Μπάιρον. Αφηγηματικός πυρήνας της είναι το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον ίδιο, τη γυναίκα του και την ετεροθαλή αδελφή του – μια σχέση που κατέστρεψε τη φήμη του για πάντα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  
ΕΙΔΟΣ: ΝΟΥΒΕΛΑ  
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ  
ΣΧΗΜΑ: 13x20.5  
ISBN: 978-960-05-1413-1 
Τη νύχτα που πέθανε ο αρχιεπίσκοπος γέννησε η Σίσσυ. Έκανε τρία κουτάβια σα θρεμμένα ποντικάκια. Ο Βικέντιος από μέρες την είχε κατά νου. Περίμενε. Είχανε σωθεί τα φουντούκια στην τσέπη του ράσου του. Πηγαινοερχότανε μες στο μοναστήρι, μοναχικός διακονητής, κι εκείνη, φουσκωμένη, έτρεχε βαριανασαίνοντας από πίσω του, ταμένη να συντροφεύει τα βήματά του στο μαγειριό, στο προαύλιο, στα αγριεμένα πια κηπάρια και στην πεζούλα με τους σταυρούς. Ο Βικέντιος, μοναχικός μοναχός, πενθεί για την αδικοχαμένη σκυλίτσα του, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. Κατόπιν, καθώς οι κεφαλές της Εκκλησίας μετέχουν σε ιερές και ανίερες διαδικασίες διαδοχής, εκείνος αγωνιά να κρατήσει στη ζωή έστω και έναν από τους τρεις νεογέννητους διαδόχους της νεκρής σκυλίτσας.  
Mια έντονα σημειολογική νουβέλα που ακροβατεί μεταξύ προσωπικού και συλλογικού πένθους, προσωπικής και συλλογικής ελπίδας. Από τον συγγραφέα-έκπληξη του μυθιστορήματος Ανάμισης ντενεκές.

FREE SOUL ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

FREE SOUL ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ 
Τρίτη στις 9:00 π.μ.   
CLUB ΜΥΛΟΥ  
ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 56, ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΦΑΓΕΙΑ 
ΤΗΛ: 2310 510081 
 Thessaloníki, Greece

FLAMENCO ALCHEMY (17/10/2010)

Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 
Κυριακή 17 Οκτωβρίου (Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.) 
JOAQUIN GRILO   
** Το Flamenco σε όλο του το μεγαλείο! (Times)  
** Ένας από τους καλύτερους χορευτές της νέας γενιάς! (Observer)  
** Αυτή είναι η Ισπανία του Flamenco που θέλουμε! (El Pais) 
O Μεγάλος Ισπανός χορευτής παρουσιάζει το έργο του Έλληνα συνθέτη και κιθαριστή  Χρίστου Τζιφάκι  "Flamenco Alchemy"  
Για πολλά χρόνια συνεργάτης του Paco de Lucia , ο καταπληκτικός ερμηνευτής του φλαμένκο Joaquin Grilo χορογραφεί και χορεύει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του έλληνα συνθέτη Χρίστου Τζιφάκι, “Flamenco Alchemy “ σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Τραυλού.  
Ο κορυφαίος Ισπανός χορευτής του flamenco είναι ήδη γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό με τον Paco de Lucia. 
Γεννημένος στο Jerez de la Frontera ξεκίνησε τον χορό με τους Fernando Belmonte και Paco del Rio. Σύντομα έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο “Albarizuela”, εμφανιζόμενος στην Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Ιαπωνία. 
Το 1986 εμφανίστηκε στο Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο. Το 1987 κέρδισε το πρώτο βραβείο του τηλεοπτικού διαγωνισμού “Gente Joven”. Μετά την νίκη του χόρεψε στο παλάτι της Σεβίλλης για τον βασιλιά της Ισπανίας και την βασίλισσα της Αγγλίας. Το 1989 κέρδισε το πρώτο βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού της Ισπανίας στην Κόρδοβα. Το 1992 συνεργάστηκε με τους πέντε κορυφαίους χορευτές της Ισπανίας στο έργο “Zambra” (Joaquin Cortez, Antonio Canales, Cristobal Reyes, Joaquin Ruiz, Adrian Gallia). Έκτοτε συνεργάστηκε τακτικά με τους Paco de Lucia, Joaquin Cortez, Vicente Amigo. Το 2004 ανέλαβε χορογράφος του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας. Το 2006 η παράσταση του “a Solas” ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη παράσταση flamenco της χρονιάς. 
Με τον Χρίστο Τζιφάκι ο Grilo χορογραφεί για πρώτη φορά μουσική μη Ισπανού καλλιτέχνη.
Επίσης, είναι η δεύτερη συνεργασία Τζιφάκι - Τραυλού, η πρώτη ήταν το κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του Μ.Τ. που πρωτοπαίχτηκε από την Ορχήστρα των Χρωμάτων με σολίστ τον Χ.Τ.).   
Συντελεστές 
1) Σύνθεση - σόλο κιθάρα Χρίστος Τζιφάκις 
2) Ενορχήστρωση Μιχάλης Τραυλός 
3) Ορχήστρα εγχόρδων Intrarti  
 4) Μαέστρος Νίκος Χαλιάσας  
5) Χορογραφία Joaquin Grilo  
6) Τραγούδι Carmen Grilo, Jose Valencia  
7) Κιθάρα Juan Reguena  
8) Flamenco Aire
( Νίκος Καπηλίδης ντραμς  Γιάννης Παπαγιαννούλης κρουστά Παναγιώτης Μπουραζάνης μπάσο Νικος Κατριτζιδακης φλαουτο) 
Τιμές εισιτηρίων: 25 € ( φοιτητικό ) , 35 €, 45€, 55 €, 75 € ( διακεκριμένη ζώνη )

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το νησί των σημαδεμένων  
Σπιναλόγκα – Η άρρωστη πολιτεία  
* Γαλάτεια Καζαντζάκη,  
* Θέμος Κορνάρος  
ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA  
Επιλεγόμενα: Μάνος Λουκάκης  
Σύνθεση εξωφύλλου: egreen  
* ISBN: 978-960-03-5142-2  
* 27 Σεπτεμβρίου 2010  
Για μισό περίπου αιώνα στον υποβλητικό βράχο της Σπιναλόγκας περπάτησαν, ερωτεύτηκαν, μαρτύρησαν αλλά και επιβίωσαν άνθρωποι που προέρχονταν από την «απέναντι όχθη», θύματα μιας ολόκληρης εποχής. 
Στο καστρόχτιστο νησί του Μεραμπέλλου, σ’ ένα χώρο ταυτισμένο με την προκατάληψη, έχτιζαν τη ζωή τους από την αρχή οι εκτοπισμένοι, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις κοινωνικές αντιξοότητες, ώστε να προετοιμάσουν μια αξιοπρεπή αποχώρηση από τον «επίγειο παράδεισο». 
Ο αποκλεισμός αυτών των ανθρώπων και η καθημερινότητά τους υπήρξαν για πολλά χρόνια ζητήματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και την πεζογραφία της. 
Δύο όμως Έλληνες συγγραφείς τόλμησαν να τα θίξουν, γράφοντας εν θερμώ δύο συγκλονιστικά κείμενα που έμειναν στην Ιστορία: η Γαλάτεια Καζαντζάκη, που δημοσίευσε το 1914 την Άρρωστη πολιτεία της αφηγούμενη μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο νησί, και ο Θέμος Κορνάρος, που το 1933 έδωσε στον έξω κόσμο τη δική του καταγγελτική μαρτυρία με τον τίτλο Σπιναλόγκα. 
Με τον τόμο αυτό τα δύο κείμενα, της Καζαντζάκη και του Κορνάρου, δημοσιεύονται πρώτη φορά μαζί, ώστε να δημιουργήσει ο αναγνώστης μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική εικόνα για το νησί των σημαδεμένων, που συγκινεί ακόμα όποιον το επισκέπτεται από την ακτή απέναντι ή μέσα από τα βιβλία.

Τιμητική Διάκριση από το "Ψαλτήρι"

Τιμητική Διάκριση από το "Ψαλτήρι"
Το μουσικολογικό και εκκλησιαστικό περιοδικό "Το Ψαλτήρι" τίμησε τη Νεκταρία Καραντζή για την προσφορά της στη Βυζαντινή Μουσική Παράδοση και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Σεπτέμβριο του 2010.  
Στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο εκατοντάδες πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσυνης στην Καλλιθέα Ορεινής Τριχωνίδας για να εορτάσουν την μνήμη της Οσίας αλλά και την επετειακή εκδήλωση ευκαιρία πέντε ετών εκδόσεως του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ".


Παρόλες τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των βροχοπτόσεων η προσέλευση ήταν μεγαλειώδης και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και συλλειτουργούντων των ιερέων: αιδεσ. π. Βασιλείου Δημοπούλου, αιδεσ. π. Ιωάννη Ραυτόπουλου, αιδεσιμ. π. Κωνσταντίνου Λαζαρίνη, αιδεσιμ. π. Παν. Ραυτόπουλου, αιδεσιμ. π. Ιωάννη Κολιώνη, αιδεσιμ. π. Αθανασ. Ραυτόπουλου. 
Με την παρουσία τους τίμησαν και λάμπρυναν την λειτουργία και την εκδήλωση ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελος π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ και ο πανοσιλογιώτατος ιεροκήρυκας π. ΜΑΞΙΜΟΣ. Ο χορός απέδωσε σε μαθήματα κλασικά με πατριαρχικό ύφος με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη κ. Απόστολο Παπαχρήστο και συμμετεχόντων των μουσικολογιωτάτων : πρωτοψάλτη κ. Λουκά Σκιαδά, πρωτοψάλτη κ. Θωμά Μωραίτη, πρωτοψάλτη κ. Παν. Βίγλα, πρωτοψάλτη κ. Κωστα Καμζέλα, πρωτοψάλτη κ. Ιωάννου Μυλωνά, λαμπαδαρίου κ. Πάνου Μήτσου.
Στο πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της κτήτορος του Ναού αειμνήστου διδασκάλισσας κ. Ευφροσύνης Παπαγαλάνη και πάντων των κεκοιμημένων αδελφών. 

Παρουσίαση βιβλίου: Το Νόημα, της Έλενας Μαρούτσου - 21-10-10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Μαρούτσου, Το νøημα  την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στη Στοά  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:  
Λουκία Ρικάκη, σκηνοθέτης  
Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας  
Ευριπίδης στη Στοά
Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς, Χαλάνδρι
Τ: 210 680 0644-6

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δημοτικές εκλογές και εκατοντάδες υποψήφιοι με και χωρίς αναπηρίες που θέλουν να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους με αναπηρίες αναζητούν τρόπο. Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός: Μπορείτε να ενημερώσετε τους ενδεχόμενους ψηφοφόρους μέσα από το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ γράφοντας το δικό σας μήνυμα με τα δικά σας λόγια. 
Ύστερα εκτός από τα μέλη του φόρουμ θα το διαβάσουν και αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Κάποιοι από αυτούς θα είναι και από την εκλογική σας περιφέρεια. Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ομάδα του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο Facebook στη διεύθυνση http://www.facebook.com/group.php?gid=111810225539020   
Ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 40.000 ανέργους βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=33093   
Μπορεί να μη καταφέραμε να κάνουμε στα σχολεία αίθουσες πληροφορικής, μπορεί να μην καταφέραμε να κάνουμε ψηφιακές τάξεις αλλά δεν έχει καμία σημασία. Εμπρός λοιπόν για το ψηφιακό σχολείο http://news.disabled.gr/?p=33091, και όποιος πει πως κάνω αντιπολίτευση να του καεί το router. Κάτι τέτοια διαβάζουμε και αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο μας παίρνουν στα σοβαρά τα πολιτικά στελέχη.  
Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια τη στιγμή που η μισή Ελλάδα βρίσκεται online και στοιχειωδώς γνωρίζει τι θα πει ψηφιακό σχολείο, σε τι διαφέρει από την ψηφιακή τάξη και πόσο μακριά βρίσκεται από την αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών που ακόμη και σήμερα δεν βρίσκεται σε πολλά σχολεία. 
Η οικονομική κρίση θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη χορήγηση των επιδομάτων σύμφωνα με δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=33085   
Πληροφορίες για την εισαγωγή ΑμεΑ άνευ εξετάσεων στα πανεπιστήμια μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29527   
Εγκύκλιος για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων με αναπηρίες έχει εκδοθεί και μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29564
Εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση έχει δοθεί από το υπουργείο εργασίας και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29548
Έγκριση για χάπι κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχει δώσει ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκου και μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29464
Στις 3 Αυγούστου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 129/Α ο Νόμος 3868/2010, βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ανθρώπων με τύφλωση και σκύλων-βοηθών ανθρώπων με άλλες αναπηρίες, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Άρθρο 16, παρ. 7).  
Στο ίδιο άρθρο (παρ. 1) γίνεται αναφορά και στην επέκταση της χορήγησης του επιδόματος κίνησης στην περίπτωση πολιτών με ακρωτηριασμό άνω άκρων. διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29389   
Οδηγός επιλογής αλλά και των απαραίτητων προσαρμογών για χειροκίνητο αναπηρικό κάθισμα έχει γραφτεί από τον Μπαριέρα και μπορείτε να το διαβάσετε στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29406
Το νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=33106
Αυτοκίνητα που οδηγούνται χωρίς οδηγό δοκιμάζει το google. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=33103
Ύστερα από το πανδαιμόνιο που έγινε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη νέα εγκύκλιο του Ι.Κ.Α. για τα ειδικά παπούτσια για τους διαβητικούς το Ι.Κ.Α. αποσύρει την εγκύκλιο http://news.disabled.gr/?p=33101 και εμάς μας προκαλεί αμφιβολίες:  
Αντί να ασχολούμαστε με περιοδικά και με σάιτ για την αναπηρία μήπως τελικά να φτιάξουμε ένα τηλεοπτικό σταθμό γιατί όπως όλα δείχνουν τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν τα παίξει η τηλεόραση; Τα τελευταία χρόνια όλα δείχνουν πως δεν έχουμε κυβέρνησεις και αντί για κυβερνήσεις είμαστε θεατές σε πολιτικό reality show.
Για όσους χρησιμοποιείτε το Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε από την ομάδα του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο Facebook στη διεύθυνση
http://www.facebook.com/group.php?gid=111810225539020   
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ  
Συγγραφέας: ΑΝΑΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.  
Μετάφραση: ΟΝΤΕΤ ΒΑΡΩΝ-ΒΑΣΑΡ  
ISBN: 978-960-256-658-9 
Έτος έκδοσης: 2008  
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ  
Σελίδες: 224   
Σύντομη περιγραφή: Έξι διηγήματα του γαλλόφωνου ποιητή, συγγραφέα και δοκιμιογράφου, που μιλούν για τη στιγμή που ο άνθρωπος, αναζητώντας το απόλυτο, αρπάζεται από τις συμπτώσεις. Οι «ιστορίες» αυτές είναι αληθινές, με τη διαφορά ότι η πραγματικότητα μοιάζει συχνά με οπτική απάτη, γιατί προσπαθεί να καταστεί (πέρα από τις όποιες ομοιότητες) μια «αληθινή» πραγματικότητα.

Νέος τίτλος: Μπονζάι της Κλαίτης Σωτηριάδου

Κλαίτη Σωτηριάδου   
ΜΠΟΝΖΑΪ   
Ελληνική πεζογραφία,  
ISBN: 978-960-04-4091-1 
σελ. 312 
Οκτώβριος 2010  
Μετά το θάνατο της Ελένης ο γιος της ανακαλύπτει τα γραπτά της και προσπαθεί μέσα από αυτά να εξηγήσει τα αναπάντητα της ζωής της: την αιτία που την ώθησε να αφήσει πίσω πατρίδα και οικογένεια και να ξενιτευτεί στη Νότια Αμερική, την προσπάθειά της να βάλει ρίζες σ’ εκείνη τη μακρινή χώρα και να φτιάξει οικογένεια, την απογοήτευσή της στις καθημερινές μικρές ήττες, την άγνωστη σ’ εκείνον αλλά φοβερή γνωριμία της με την τρομοκρατία και, τέλος, την αποδοχή της αποτυχίας και της απώλειας. Μέσα από διαφορετικές μορφές αφήγησης – όνειρα, ημερολόγια, σενάρια και μεταφράσεις – παρακολουθούμε τον κεραυνοβόλο έρωτα και το οικειοθελές ξερίζωμα μιας σύγχρονης Ελληνίδας, τις συμβολικές μεταφυτεύσεις ενός μικρού δέντρου μπονζάι αλλά και τη διαδικασία με την οποία η Ελένη καταφέρνει να φτάσει στην αυτογνωσία και να βρει το δρόμο της. Κι ο αναγνώστης μοιράζεται μαζί της το μυστικό που εξηγεί την αναπάντεχη επιστροφή της στην Ελλάδα.  
Η Κλαίτη Σωτηριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακά στη Θεωρία και Πρακτική της Λογοτεχνικής Μετάφρασης στην Αγγλία. Έχει μεταφράσει όλο το λογοτεχνικό έργο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, πολλά μυθιστορήματα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, καθώς και άλλων γνωστών συγγραφέων. Ποιήματα, δοκίμια και πεζά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει διδάξει Αγγλική Λογοτεχνία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree και εργαστήρια μετάφρασης στο ΕΚΕΜΕΛ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεταφρασεολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οργανώσεων Μεταφραστών Λογοτεχνίας CEATL (Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires) από το 2004.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύγκληση Δημαρχιακής Επιτροπής

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 105 Δ.K.K. (N. 3463/2006), θα προσέλθει στην 23η τακτική συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 58,  στο γραφείο Δημάρχου, με θέματα,
ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  
Συγγραφέας: Γιώτα Ν. Γουβέλη  
Σελίδες: 480  
ISBN: 978-960-364-410-1 
Format: Paperback 
Μέγεθος: 140 x 205 
Έκδοση: 1η  
Περιγραφή
«…από ένα γάμο στο ξωκλήσι του Αϊ-Λια θα ξεκινήσω να σου λέω την ιστορία, ένα γάμο που τον θυμάμαι σαν να ’ταν τώρα κι ας περάσανε κοντά σαράντα χρόνια από τότε».
Σε κάποια γωνιά της ελληνικής υπαίθρου στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όπου η κλειστή κοινωνία καθρεφτίζει τη μιζέρια αλλά και την ισχύ της ανθρώπινης ύπαρξης, η 17χρονη Αρτεμισία γνωρίζει τη βίαιη όψη της ζωής και στιγματίζεται για πάντα. Θα ξαναβρεί το χαμόγελό της στα μάτια του νεαρού Κωστή και μαζί θα ονειρευτούν και θα σχεδιάσουν μια καλύτερη ζωή που θα τους οδηγήσει στην πόλη, αφήνοντας για πάντα πίσω το παρελθόν.
Ωστόσο, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους θα ανατραπούν πολλές φορές ακόμα. 
Τα σκαμπανεβάσματα της ζωής τους ακολουθούν τα κρεσέντα της μουσικής του κόσμου, της μουσικής που συνθέτει το σύμπαν ζυμώνοντας το καλό με το κακό, το μεγαλείο με τη μικρότητα, τις μονοδιάστατες κοσμικές χορδές τη μια με την άλλη…

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση δείχνει Φίλιο από την πρώτη Κυριακή!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ 

Geopolitics-GR

* Το μεγάλο καρκίνωμα της Τουρκίας  
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στρατηγικό Βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας (Πάφος)  
* Το μεγάλο δίλημμα για τις κυβερνήσεις  
* Ξανά στο τραπέζι το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του  
* Το Προσωπο: Φιντέλ Κάστρο  
* The Last Utopia: Human Rights in History  
* White House Diary   
* ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΑΧ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΡΘΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ  
* Την κυριότερη δίοδο ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ανοίγει το Πακιστάν  
* Μοτακί: Τέλη Οκτωβρίου/ αρχές Νοεμβρίου καλή ημερομηνία για νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν  
* Ερντογάν: Δεν πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.  
* Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας- Κίνας  
* Κίνα: Oι περισσότερες εκτελέσεις για το 2009  
* «Αγορά του αιώνα» μεταξύ ΗΠΑ - Ισραήλ   
* Υπoγραφή οκτώ συμφωνιών με Αγκυρα  
* Κύρωση συμφωνιών συνεργασίας στρατιωτικών βιομηχανιών Βρετανίας- Αυστραλίας- ΗΠΑ  
* Η στρατηγική της Κίνας και η Ευρώπη

Greek Alert

* Υπήρξαμε και εμείς μετανάστες...  
* «Για πρώτη φορά μετά το 1974 ο τουρκικός στρατός παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη.»  
* ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τη Δυτική Ελλάδα

Oι έξυπνοι-πρακτικοί (της πΓΔΜ) και οι ''τουρίστες-παπατζήδες'' (του GAP).

- ΗΠΑ-Επενδύσεις: Oι έξυπνοι-πρακτικοί (της πΓΔΜ) και οι ''τουρίστες-παπατζήδες'' (του GAP).
- Παπακωνσταντίνου: Ο μόνος 'Ελληνας πολιτικός, που ''έγραψε ιστορία'' στην Ουάσιγκτον.
- ''Διεθνές βραβείο'' σε ΑΝΤ και MEGA (και στους ανταποκριτές τους στις ΗΠΑ).
- Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου προωθούν την Ελλάδα, με...τουριστική περιοδεία στις ΗΠΑ.
- Οι 40 ''δημοσιοκάφροι'' αθηναικών ΜΜΕ, συνεχίζουν τον -8 ημερών- τουρισμό στις ΗΠΑ, με λεφτά της ''Εθνικής Τράπεζας''.   
.............................................................Και ν' ακούτε:www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

PIAZZA del POPOLO

Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια ΝΙΚΗΣ της Κοινωνικής Συμμαχίας!  
Αχμές, ο γιος του φεγγαριού

''Ληστεία'' με τιμές καρμπόν - Σούπερ μάρκετ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Εγκλωβισµένοι σε τιµές-καρµπόν οι καταναλωτές  
Σύγκριση σε 29 προϊόντα σούπερ µάρκετ  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήµητρα Σκούφου  
Τιµές-καρµπόν καταγράφονται σε ίδια προϊόντα που πωλούνται στα ράφια διαφορετικών σούπερ µάρκετ. Ο έλληνας καταναλωτής είναι εγκλωβισµένος σε µια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισµός.   '
Ταυτόχρονα είναι αναγκασµένος να πληρώνει και ακριβότερα σε σχέση µε τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα.  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics  
* Η Επιστολή φωτιά του Γιάννη Καψή με στόχο τον Πάγκαλο!  
* Ισραήλ - Επίσκεψη Χ. Παμπούκη και Δ. Δόλλη  
* Ημερίδα για ελληνοτουρκικές σχέσεις  
* Οι τουρκικές βλέψεις καθ' ομολογίαν Νταβούτογλου  
* Το μεγάλο καρκίνωμα της Τουρκίας  
* Κύπρος: Από την Τσεχοσλοβακία στην Κούβα  
* Ο Παπανδρέου και η Κίνα  
* Γιατί αυτονομείται εκλογικά η μειονότητα στη Θράκη  
* Χάσαμε την ψυχή μας;  
* Βάζει ψηλά το μειονοτικό και «θολώνει τα νερά» στο Αιγαίο  
* Ευαγ. Βενιζέλος: Μπορούν να μειωθούν οι εξοπλισμοί  
* «Κύριε πρωθυπουργέ, ποιος σκότωσε την Πολιτκόφσκαγια;»  
* Να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για Τουρκία  
* Ο πόλεμος των νομισμάτων ν 
* Πομάκοι Θράκης: «Οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους, οι Έλληνες μας έκαναν σε 50 χρόνια»  
* Διάνοιξη των αντιαρματικών τάφρων στον Έβρο  
* Growing ties between Turkey, China, Iran worry Israel and U.S.  
* Πώς «έπεσε» ο Μιλόσεβιτς  
* Turkey’s public diplomacy efforts start with former foe Greece  
* Την απαγόρευση κουρδικού καναλιού ζητά η εισαγγελία της Δανίας  
* ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ:Ζήτησε ευελιξία στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας  
* Στήριξη από Χίλαρι στο Σκοπιανό  
* Ούτε και φέτος «Νικηφόρος»  
* Αναζητούνται ιδιώτες για ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PULSE. ΔΗΜΑΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ 18 - 44, ΣΓΟΥΡΟ, ΚΙΚΙΛΙΑ ΟΙ ΑΝ ΤΩΝ 45  
Διαβάστε επίσης:  
1) ΠΑΣΟΚ: ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  
2) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ 'Η ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  
3) ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ  
4) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ Β' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Ο Γ. ΜΙΧΑΣ  
5) ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΥ  
6) ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 
7) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr  
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

* Ομιλία στην παρουσίαση του "Ψηφιακού Σχολείου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ   
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30  
69100 Κομοτηνή  
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555  
email: press@gpetalotis.gr   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
O Υφυπουργός Εσωτερικών και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χθές Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και ένα χρόνο, περίπου, δίνουμε την καθημερινή μάχη για την επανάσταση του αυτονόητου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον και υπό πρωτοφανείς συνθήκες για τη χώρα. Ήταν τόσο πολλές οι χρόνιες παθογένειες και τόσα πολλά και συσσωρευμένα τα προβλήματα, που ακόμη και τα αυτονόητα είχαν χαθεί. Με συνέπεια, πίστη, όραμα και σχέδιο, εμείς προχωράμε σε ανατροπές. Αλλάζουμε τη χώρα, μέρα με τη μέρα, και αυτό πλέον είναι εμφανές και στους πολίτες, αλλά και στη διεθνή κοινότητα. Η προ ολίγων μηνών διεθνείς επικριτές μας, σήμερα μας θεωρούν υπόδειγμα δημοσιονομικού συμμαζέματος και κυρίως υπόδειγμα λαού και κοινωνίας που πραγματικά επιζητά ουσιαστικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια ζωή και συνεπώς και την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτή είναι η μεγάλη προτεραιότητά μας. Σε αυτή την πορεία μας προς τις ριζικές αλλαγές, τις ανατροπές παθογενειών, νοοτροπιών και πρακτικών που εξέθρεψαν, όχι μόνο την κρίση, αλλά και όλες τις άλλες παθογένειες που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης, προχωράμε με αποφασιστικότητα. Δυστυχώς, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν δυνάμεις της συντήρησης, νοσταλγοί του παρελθόντος, που δεν αντέχουν, δεν θέλουν, επιτέλους, να αλλάξει κάτι στον τόπο. Είναι οι ίδιοι που λιποτακτούν στα δύσκολα. Είναι οι ίδιοι που αποχωρούν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είναι οι ίδιοι που αποθέωσαν πραγματικά την σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τους ημέτερους και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. Και γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η Ν.Δ. Σε αυτές, ακριβώς, τις αυτονόητες ανατροπές, εμείς προχωράμε με ισχυρή βούληση και αυτές τις ανατροπές εμείς θα τις πετύχουμε».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

e-pontos  
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ"  
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ  
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  
* «Από την Κρώμνη του Πόντου στα καπνοτόπια της Μακεδονίας»