Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Χωρίς μεσάζοντες: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! (Δελτίο Τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς)

Αστυνομικές δυνάμεις (με κλούβα) με εισαγγελική εντολή, όπως μας δήλωσαν, κατέστειλαν σήμερα την αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά.
Το Αγροτικό Παντοπωλείο μετά από 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, με περισσότερες από 200 παραδόσεις ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές για τον καταναλωτή και τον παραγωγό, αντίκρισε σήμερα στην είσοδο των πρώην Καπναποθηκών στη Ν. Κρήνη, την καταστολή. Την καταστολή ενός κινήματος αλληλεγγύης που βοηθάει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο τους καταναλωτές, όσο και δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προστατευτεί η λειτουργία αυτών των αγορών που γίνεται από πραγματικούς παραγωγούς με όλα τα νόμιμα έγγραφα και ταμειακές μηχανές.



ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:00 μ.μ.η Κάρμεν Ρουγγέρη στο Little Linguists - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Ντογραματζή

Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:00 μ.μ.η Κάρμεν Ρουγγέρη στο Little Linguists - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Ντογραματζή
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ένα κορίτσι στο παράθυρο βλέπει την Χιονάτη με τους 7 ψηλούς νάνους να μιλάνε με τον Αίσωπο..... που έχει κάτι να μας πει!
Ελάτε Κυριακή 10 Μαΐου  στις 7:00 μ.μ. στο Little Linguists - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Ντογραματζή που η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών που δημιούργησαν με τις εκδόσεις Διάπλαση
Μαζί τους, τα παιδιά θα μας γνωρίσουν τη μαγεία της ξένης γλώσσας μέσα από τις δικές τους δημιουργίες.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Little Linguists
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Μαρίας Ντογραματζή,
Καλαβρύτων 8, 13451 Καματερό
Τηλέφωνα  2102313303 και 2102312914.


Οι καλύτερες ανοιξιάτικες βιβλιοπροτάσεις!

Αγαπητέ Αναγνώστη,
Καλό μήνα!
Υποδεχόμαστε τον Μάιο με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς κάθε χρονιά, τον μήνα αυτό, κυκλοφορούν τα βιβλία τριών από τις πλέον αγαπημένες συγγραφείς εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών, τα οποία μας συνοδεύουν κάθε χρόνο στις ανοιξιάτικες αποδράσεις μας αλλά και στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Με πολλή χαρά, λοιπόν, σας ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ της Λένας Μαντά (1η έκδοση 80.000 αντίτυπα) στις 7/5, ενώ για το ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ της Χρυσηίδας Δημουλίδου (1η έκδοση 50.000 αντίτυπα) θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 21/5. Ευτυχώς, μέχρι τότε θα βρισκόμαστε ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (1η έκδοση 40.000 αντίτυπα) με τη συντροφιά της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη (κυκλοφορία 7/5). Η Ελένη Δαφνίδη και η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη θα μας δροσίσουν με το χιούμορ τους προς τα τέλη του μήνα, ενώ δύο νέα απολαυστικά θρίλερ της αγγλικής και σκανδιναβικής σχολής υπόσχονται να μας παγώσουν το αίμα. Επιλέξτε κι εσείς το ανάγνωσμα που σας ταιριάζει μέσα από τις νέες βιβλιοπροτάσεις που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσάς, και ανακαλύψτε πρώτοι τα βιβλία που θα συζητηθούν το καλοκαίρι που έρχεται!


Το καινούργιο βιβλίο της Λένας Μαντά είναι πανέτοιμο και όλοι μας ανυπομονούμε να το διαβάσουμε! Η αγαπημένη συγγραφέας 1,5 εκατομμυρίου αναγνωστών, συνεπής στο καθιερωμένο της ραντεβού με το αναγνωστικό κοινό κάθε Μάιο, μας παραδίδει το νέο της μυθιστόρημα ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Ηρωίδα της η Μυρσίνη, η οποία όλα τα είδε στη ζωή, όλα τα γεύτηκε και όλα τα υπέμεινε. Μόνο ένα δεν της είπαν: μια συγγνώμη για το τέλος!



Τι μπορεί να συμβεί όταν ο άντρας που αγαπάς και σου έχει κλέψει την καρδιά κρατάει ένα πιστόλι και σε σημαδεύει; Επειδή εκείνος τυγχάνει να είναι αστυνομικός κι εσύ μια κλέφτρα; Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, η συγγραφέας των χρωμάτων και των αρωμάτων, μας έχει κλείσει θέση ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ για ένα ταξίδι στην Κρήτη και την Κύπρο με το Οριάν Εξπρές της καρδιάς μας… και μας παρασύρει σ’ ένα πεντοζάλι, παρέα με τις λέξεις και με τα συναισθήματά μας.



Το καινούργιο μυθιστόρημα της Χρυσηίδας Δημουλίδου έρχεται να ταράξει τα νερά με την ιστορία του Δ. Χ. και τον θυελλώδη βίο του. Πρόκειται για το πιο αποκαλυπτικό ερωτικό μυθιστόρημα που έχει υπογράψει ποτέ η συγγραφέας, το οποίο παράλληλα περιέχει στοιχεία κοινωνικού δράματος. Προσοχή! Για να μπορέσετε να διαβάσετε τη ζωή του Δ. Χ. πρέπει να μπορέσετε να την αντέξετε… Αυστηρά Ακατάλληλο για Ανηλίκους!


Ακόμη δύο γνωστά βιβλία από την εργογραφία της συγγραφέως που αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό επανεκδίδονται από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ και το ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟΨΕ (που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν με τον τίτλο Τον άντρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις) είναι διαθέσιμα για τους αναγνώστες που δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμη!



Τα κακά νέα είναι ότι πέθανα. Τα καλά νέα είναι ότι ίσως και να είμαι ακόμη ζωντανός. Τώρα θα αναρωτηθείς πώς γίνεται αυτό. Κι όμως… γίνεται. Κι εγώ προ εκπλήξεως βρέθηκα, μη νομίζεις.Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα αρχίσετε να πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες… Γιατί η Ελένη Δαφνίδη ετοιμάζεται να μας πείσει με το χιουμοριστικό βιβλίο της ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΑΠ’ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
Μήπως έχετε βρεθεί κι εσείς στο ίδιο τραπέζι γάμου με κάποιες άλλες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή είστε… ανύπαντρες; Η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη αντιμετωπίζει χιουμοριστικά τον ρατσισμό κατά της γεροντοκόρης με ένα ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα! Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου πρόκειται να αποδυθούν σε ένα απίστευτο κυνήγι… τι άλλο; Γαμπρών!



Ετοιμαστείτε για ένα crime σαν και αυτά που μόνο οι Δανοί ξέρουν να γράφουν! Ο best selling συγγραφέας της Δανίας Μίκαελ Κατς Κρέφελ συνέθεσε το πιο φιλόδοξο έργο του και μας ταξιδεύει στα σκοτεινά μυστικά της Σκανδιναβίας! Τα ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ είναι το πρώτο μέρος της αστυνομικής σειράς με τον ντετέκτιβ Τόμας Ράουνσχολτ.


Η Ρεμπέκα Τζέιμς, η συγγραφέας για την οποία η Wall Street Journal έγραψε ότι είναι η επόμενη J. K. Rowling, επιστρέφει μετά τις ΑΣΠΟΝΔΕΣ ΦΙΛΕΣ με τις ΚΡΥΦΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με απρόσμενο τέλος που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα!



Αν θέλετε να κρατήσετε για πάντα ζωντανή μια από τις ομορφότερες μέρες της ζωής σας από την πρόταση γάμου μέχρι την προετοιμασία για το γαμήλιο ταξίδι μην παραλείψετε να αναζητήσετε το λεύκωμα Ο ΓΑΜΟΣ ΜΑΣ!




Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το γέλιο και το χιούμορ για να επικοινωνείτε καλύτερα αλλά και –γιατί όχι;– να αδυνατίσετε, αφού 10-15 λεπτά γέλιου καίνε περίπου 50 θερμίδες! Μάθετε για την επιστήμη του γέλιου στο βιβλίο ΓΕΛΩΤΟΛΟΓΙΑ!


Αν θέλετε να πάρετε απαντήσεις για σοβαρά ζητήματα όπως: Θα βρέξει αύριο; Να βγω το βράδυ; Ταιριάζουν τα παπούτσια με την τσάντα μου; και άλλα τέτοια καυτά θέματα, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ τις έχει! Φτάνει να ακολουθήσετε πιστά τη διαδικασία και φυσικά να σκεφτείτε την ερώτηση!


Στις 10 Μαΐου ευχόμαστε σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά και τους χαρίζουμε βιβλία ή ebooks. Επίσης, στις 15 Μαΐου γιορτάζουμε με σχετικά αναγνώσματα την Ημέρα της Οικογένειας! Επιλέξτε μέσα από τις νέες βιβλιοπροτάσεις που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσάς και αξιοποιήστε το κουπόνι MOTHER15 για να προμηθευτείτε βιβλία-δώρα για τη Γιορτή της Μητέρας αλλά και για τις μαγιάτικες αποδράσεις σας, μέσα σε 48 ώρες και χωρίς μεταφορικά έξοδα, για παραγγελίες άνω των 15 €!



Καλή ευκαιρία για ν’ αποφασίσουμε να κόψουμε βλαβερές και κοστοβόρες συνήθειες όπως το τσιγάρο. Κάντε ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ με βοηθό τον πρακτικό οδηγό του γιατρού Σάιμον Άτκινς και, με την ευκαιρία, ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.




Με περισσότερες από 1.000 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




Εσείς τι θα κάνατε αν μία μέρα ανακαλύπτατε ότι οι One Direction ηχογραφούν τον καινούργιο τους δίσκο λίγα μέτρα μακριά απ’ το σπίτι σας; Η Μέγκαν, όπως κάθε πραγματική φαν του συγκροτήματος, θα προσπαθήσει να τους συναντήσει και, ποιος ξέρει, ίσως κερδίσει την καρδιά τους!
Λιγότερο τυχερή μέχρι στιγμής, όντας στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας, η Μάγια Βαν Γουάγκενεν ακολουθεί έναν οδηγό της δεκαετίας του ’50 με θέμα «Πώς να γίνεις δημοφιλής» με ξεκαρδιστικά, συχνά στενάχωρα αποτελέσματα, δίνοντας στους αναγνώστες όλων των ηλικιών ένα μάθημα αυτοπεποίθησης.



Μετά τον γαλαζοαίματο κύριο Βρομύλο και τον δυστυχή δωδεκάχρονο δισεκατομμυριούχο, ο πολυτάλαντος Ντέιβιντ Ουάλιαμς μας συστήνει ακόμη μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και μας αφηγείται μια ιστορία για την προκατάληψη και την αποδοχή με τον σπιρτόζικο και συνάμα συγκινητικό τρόπο του. Στο τρίτο μέρος της συναρπαστικής σειράς του Πίτερ Λεράντζις, ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο Τζακ και οι φίλοι του συνεχίζουν την αναζήτησή τους προκειμένου να σώσουν τον κόσμο. Επικές μάχες και περιπέτειες γεμάτες δράση θα κρατήσουν τους φαν της σειράς καθηλωμένους!



Η Σάρα επανέρχεται με άλλες 75 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, αυτή τη φορά για να βοηθήσει τους φίλους της να επιβιώσουν στην κατασκήνωση, ενώ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ Λίντια και Τζούλι κινούν γη και ουρανό για να αποκαταστήσουν την «πληγωμένη» τους φήμη, μετά τη διαρροή προσωπικών σκέψεων από το λεύκωμά τους. Για τους λάτρεις του ΣΠΑΣΙΚΛΑ έρχεται μια νέα χιουμοριστική σειρά, γραμμένη από κάποιον σαν και αυτούς. Ο Τζέικ Άλι Μάθιους είναι αποφασισμένος να αναρριχηθεί από το κατώτερο σκαλοπάτι της κοινωνικής κλίμακας στην κορυφή με τη βοήθεια της ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ του! Θα καταφέρει, όμως, να νικήσει την κακιά, μεγαλύτερη αδελφή του, έναν νταή που είναι αληθινά «άγριος» και τους ενήλικες που δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα;




Η αγαπημένη μας Μαριλίτα Χατζημποντόζη μας χαρίζει ακόμη μια παραμυθένια ιστορία με τον Ευτύχιο και την Ευτυχούλα σε ένα ονειρικό ταξίδι με προορισμό την ΕΥΤΥΧΟΥΠΟΛΗ! Αγόρια και κορίτσια θα ξετρελαθούν με τις νέες συλλογές ιστοριών, ενώ όλοι όσοι αρνούνται να μεγαλώσουν, όπως ο ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ, θα απολαύσουν την εξαιρετική αναπαραγωγή του κλασικού αυτού έργου από τον Τζ. Μ. Μπάρι!



Για παιδάκια από 6 μηνών προτείνουμε τα νέα μας βιβλία από χαρτόνι με ήχους και γλυκιά εικονογράφηση, που τους προσφέρουν πολύτιμα νοητικά και συναισθηματικά ερεθίσματα.








Οι Εκδόσεις Ψυχογιός αποχαιρετούν τον συγγραφέα, συνεργάτη και φίλο Νίκο Γούλια.
«Ο Νικόλας με την Ιάσμη χάθηκαν… Χάθηκαν στην ομίχλη που από αργά το βράδυ, εκεί γύρω στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε σιγά σιγά κι αθόρυβα από απέναντι και μέχρι το πρωί τα είχε σκεπασμένα όλα. Αδύνατο πια να ψάξουν έγκαιρα, αδύνατο να βρουν κάτι οι λιμενικοί, ούτε κανένας άλλος. Ακουγόταν πού και πού η μπουρού που φυσούσε μπας και υπήρχε απόκριση. Μα απόκριση καμία… Για μέρες και μήνες ψάχνανε στις ακτές, στα ακρογιάλια, στους κόλπους και στα πόρτα, ψάχναν στις γύρω θάλασσες και στις βραχονησίδες. Ποτέ δε βρήκαν τίποτα. Ο Νικόλας και η Ιάσμη είχαν χαθεί οριστικά. Μαζί είχαν αναληφθεί στον γαλαξία των μύθων…»
Καλό ταξίδι, Νικόλα…
Νίκος Γούλιας, 3 Μαΐου 1955 – 14 Απριλίου 2015




Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που θέλετε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς! Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν από την κυκλοφορία του! Αυτό τον μήνα, διαβάστε το βιβλίο ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΑΠ’ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ της Ελένης Δαφνίδη. Πάρτε μέρος στην κλήρωση και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου