Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

38ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΝΟΣ "ΔΑΜΑΣΕ" ΤΟΝ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΣΕ 6.11'
ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
Μετά από 6 ώρες και 11 λεπτά ο Γιώργος Ιωάννης Τσιάνος κατάφερε να τερματίσει στην παραλία της Νικήτης διαπλέοντας τον Τορωναίο Κόλπο για πρώτη φορά.
Πλήθος κόσμου τον περίμενε στην παραλία της Νικήτης για να τον καταχειροκροτήσει και να τον στεφανώσει με τον κότινο, το στεφάνι ελιάς.
Ο Γ.Ι.Τσιάνος μεταφέρθηκε στους ώμους στην εξέδρα για να λάβει ένα συμβολικό έπαθλο. Στις 8.15 το πρωί του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του 38ου Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου από την παραλία της Καλλιθέας.
Είκοσι οκτώ αθλητές βούτηξαν στα φιλόξενα νερά του Τορωναίου με στόχο να τερματίσουν στη Νικήτη δοκιμάζοντας την πρόκληση.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τη φετινή διοργάνωση και από νωρίς ο Γεώργιος Ιωάννης Τσιάνος από τα Τρίκαλα και ο Τσέχος David Cech, που πέρυσι τερμάτισε πρώτος, πάλευαν για την πρώτη θέση. Τελικά ο Τσιάνος κατάφερε να φθάσει πρώτος στη Νικήτη μέσα σε 6.11’.
Ο Τσιάνος είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια την κορυφή του Έβερεστ.
«Νομίζω ότι αυτό που έζησα σήμερα δεν το αλλάζω με τίποτα» είπε ο Γ.Ι.Τσιάνος.
Μετά από 28 λεπτά, δηλαδή μετά από 6.39΄ έφθασε στην παραλία της Νικήτης ο Τσέχος David Cech, όπου τον υποδέχτηκε θερμά ο κόσμος που κατάκλεισε την εξέδρα.
Πολύ κοντά του ερχόταν ο Κώστας Δοβανάς, ο οποίος τερμάτισε σε 6.48’. Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας
Για περισσότερα Νέα από την Χαλκιδική πατήστε εδώ.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Επειδή από λάθος έσβησα το σχόλιο φίλου αναγνώστη της σελίδας στο post του Θεάτρου Σκιών, θα του απαντήσω μέσα από αυτό το μικρό αρθράκι ζητώντας του παράλληλα και συγγνώμη (όταν χωρίς να πιεις καφέ ξεκινάς να γράψεις, θα την κάνεις την στραβή).
Με ρώτησε στο μήνυμα του αν υπάρχουν DVD με τον μεγάλο ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ προκειμένου να τα αγοράσει και να τα δείξει στο μικρό του!Να τον συγχαρώ για αυτή του την κίνηση, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν ΠΡΩΤΑ μέσα από το σπίτι για τα Ήθη, Έθιμα, και τις Παραδόσεις του τόπου.
Μακάρι όλοι Μπαμπάδες, μαμάδες, θείοι, θείες, να μιλούν στα παιδιά για το θέατρο σκιών, για τα παλιά παιδικά παιχνίδια.
Έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ όλα αυτά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.
Αν και στο παρελθόν έψαξα να βρω κάποια DVD με τον Ευγένιο Σπαθάρη, δεν βρήκα.
Βρήκα μια δυο Βιντεοκασέτες.
Υπήρχε όμως αρκετά πλούσια δισκογραφία με τον Ευγένιο Σπαθαρη, σε LP, που πολλούς από αυτούς τους δίσκους έχω στην δισκοθήκη μου.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας ενημερώσει γιατί καλό θα ηταν όλα αυτά να ΣΩΘΟΥΝ, ειδικά οι παραστάσεις του ΣΠΑΘΑΡΗ, αυτό το ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Κάποια βίντεο με παραστάσεις Καραγιόζη εδώ.

Διόρθωσαν το λάθος τους..

(ΑΠΟ ΤΟ GREEK ALERT http://www.greekalert.com/)Η αγγλική εταιρεία που εμφάνιζε στην ιστοσελίδα της την Ελλάδα να συνορεύει με τη ...Μακεδονία, διόρθωσε το λάθος της. Στη θέση του "Μακεδονία" εμφανίζεται πλέον το ΦΥΡΟΜ.
(
http://www.holiday-rentals.co.uk/Greece/r33.htm)
Περισσοτερα νέα εδώ.