Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


Αναγνώστες του http://www.disabled.gr/ αναφέρουν πως στη Ρόδο δεν έχουν εισπράξει τα αναπηρικά επιδόματα εδώ και τρεις μήνες.         
Αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που δεν έχουν εισπράξει τα αναπηρικά επιδόματα και πόσους μήνες έχει καθυστερήσει η είσπραξη των αναπηρικών επιδομάτων;            
Ενημερώστε μας για να γράψουμε σχετικά.            
Διαβάστε και το http://news.disabled.gr/?p=37036 που λέει πολλά.            
Όπως σας έγραψα και στο προηγούμενο newsletter το περιοδικάκι μας και πιο συγκεκριμένα το μεγάλο, ανεπανάληπτο, τρελιάρικο και φευγάτο έντυπο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται για online ανάγνωση και ξεκοκκάλισμα στο http://issuu.com/sifis/docs/at078 ή εάν θέλετε να επιλέξετε τη μορφή που θα το διαβάσετε ανοίξτε το http://www.disabled.gr/lib/?p=35509 και διαλέξτε μορφή.           
Ο μηχανισμός αναζήτησης στο http://www.disabled.gr/ δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ καλά.          
Έχω προσέξει όμως πως κάποιοι αναγνώστες που προσπαθούν να βρουν αυτό που ψάχνουν γράφουν ότι γράφουν χωρίς ορθογραφία αλλά και χωρίς στρατηγική αναζήτησης.             
Δεν χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση μια ολόκληρη πρόταση επειδή ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι σκληρός για να βγάζει αποτελέσματα και μάλιστα με ακρίβεια.      
Χρειάζεται να βάζετε τις βασικές λέξεις κλειδιά και ας βγάλει και δέκα αποτελέσματα περισσότερα.           
Ο Γιάννης Οικονόμου www.antithesis.gr έκανε πολύ καλή δουλειά και η μηχανή βγάζει σωστά αποτελέσματα. Χρειάζεται όμως να την χρησιμοποιούμε σωστά και ορθολογικά. Δεν είναι σαν το google που βγάζει κατά προσέγγιση.            
Η συγκεκριμένη μηχανή βγάζει αυτό που υπάρχει και επειδή υπάρχουν χιλιάδες κείμενα είναι σημαντικό να βγάζει αυτά που πρέπει να βγουν και αυτό εξαρτάται από τις λέξεις κλειδιά που βάζουμε.             
Η μηχανή αναζήτησης βρίσκεται σε όλες τις σελίδες του http://www.disabled.gr/, του http
://
news.disabled.gr/ και του http://www.disabled.gr/biz/ στην επάνω δεξιά γωνία.            
Ι.Κ.Α. Αρ. πρωτ.: Γ32/184/25.2.2011: Αιτήματα ασφαλισμένων απόδοσης δαπάνης για επίσκεψη σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ http://www.disabled.gr/lib/?p=35735           
Ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου http://news.disabled.gr/?p=38160           
Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα ισχύει όχι μόνο για την Δ.Ε.Η. αλλά και για τις άλλες εταιρείες που προμηθεύουν ηλεκτρικό ρεύμα http://news.disabled.gr/?p=37613             
Εγκρίθηκε ο κανονισμός πυρασφάλειας για τα αεροδρόμια και (για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία) περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν και τους ανθρώπους με αναπηρίες.           
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=35647          
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πότε κόβεται η σύνταξη των συνταξιούχων ( και μεταξύ των συνταξιούχων και των ΑμεΑ) όταν εργάζονται βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=38081               
Εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. για την απασχόληση των συνταξιούχων http://www.disabled.gr/lib/?p=35709            
Μια ενδιαφέρουσα απόφαση δικαστηρίου για τη φορολογία, το φόρο μεταβίβασης ακινήτων και την απαλλαγή αγοράς πρώτης κατοικίας (που αφορά ιδιοκτήτες με αναπηρίες) βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=35644                
Συνεχίζεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση 200.000 θέσεων εργασίας http://news.disabled.gr/?p=37882.             Συρρικνώνεται το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι http://news.disabled.gr/?p=37920             
Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» http://news.disabled.gr/?p=35371 αλλά με τα ίδια κουσούρια.       
Κάποτε επίπεδο θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση την απόφαση να χρηματοδοτήσει τους καταναλωτές των υπηρεσιών των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να εργαστούν.           
Το περιμέναμε πως τα συνταξιοδοτικά όρια θα καθοριστούν από το προσδόκιμο ζωής.           
Τώρα γιατί κανένας δεν το λέει αυτό είναι μια άλλη ιστορία.           
Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=37454              
Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Βιοανάδραση & Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές» και μπορείτε να μάθετε περισσότερα από το http://www.disabled.gr/lib/?p=35771              
Ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδoς διοργανώνει ημερίδα για τη μυασθένεια, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.          
Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο μέρη.           
Το πρώτο μέρος, με θέμα "ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ" ξεκινά στις 10:00 π.μ. και απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς και ειδικούς.           
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας, που ξεκινά στις 2:30 μ.μ, έχει θέμα "ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΑΣΘΕΝΩΝ" και εκεί, οι μυασθενείς θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές για θέματα σχετικά με τη μυασθένεια.             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δώρο 5 Ποντιακά Παραμύθια "Ο χαμαιλετάρτς και ο πάρδον" από το e-Pontos

Το e-Pontos, συνεχίζει, στα πλαίσια της καθημερινής του ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό τη στήριξη και την προβολή των βιβλίων.           
Πέρα από την παρουσίαση των βιβλίων μέσα από τις σελίδες του e-Pontos, θα προσπαθούμε να δίνουμε στους αναγνώστες του ιστολογίου μας, όταν αυτό είναι δυνατό, και κάποια από τα βιβλία που θα παρουσιάζουμε.          
Έτσι λοιπόν προσφέρουμε 5 Ποντιακά Παραμύθια "Ο χαμαιλετάρτς και ο πάρδον", μία έκδοση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos συμπληρώσουν από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011 το mail τους στη Mailing List του ιστολογίου μας.           
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώνοντας το mail τους στη Mailing List να κάνουν κλικ στο link που θα τους έρθει στο απαντητικό mail έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και την καθημερινή του ενημέρωση.          
Τα βιβλία θα αποσταλλούν στους 5 τυχερούς στη διεύθυνση που θα μας στείλουν μετά από επικοινωνία.         
Η «Ένωση Ποντίων Πιερίας» δημιούργησε και κυκλοφόρησε τον Αισώπειο μύθο «Ο μυλωνάς και ο γάτος» στην Ποντιακή Διάλεκτο και τη Νεοελληνική γλώσσα, καθώς και το ομότιτλο DVD κινουμένου σχεδίου στην Ποντιακή Διάλεκτο, για πρώτη φορά πανελλαδικά, στα πλαίσια του «Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου» που δημιούργησε για την εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.          
Η «Ένωση Ποντίων Πιερίας» συνεχίζει ένα ταξίδι που άρχισε το 1932 στα μονοπάτια της παράδοσης ανιχνεύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.        
Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να έχουμε κάθε χρόνο περισσότερους συνταξιδιώτες σε αυτό το υπέροχο ταξίδι για να μοιραζόμαστε μαζί τα έντονα συναισθήματα που εννιούνται από την ανακάλυψη του πλούτου της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού του Πόντου.          
Με τη δύναμη της εικόνας και την αλήθεια του παραμυθιού το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ» της Ένωσης Ποντίων Πιερίας από το 2009 ανέλαβε να οδηγήσει τους μικρούς Πόντιους «κωπηλάτες» στα βαθειά νερά της Ποντιακής Διαλέκτου.          
Οι παππούδες μας, για χιλιάδες χρόνια πάλεψαν και κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το σπανιότερο δείγμα αρχαίας ομιλούσας γλώσσας στον πλανήτη!           
Κόντρα σε εχθρούς και αντιξοότητες διατήρησαν και έφεραν τη γλώσσα τους πίσω στον τόπο που γεννήθηκε όπου και δυστυχώς κινδυνεύει να πεθάνει.           
Σήμερα εμείς οι Πόντιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς έχουμε ιστορικό χρέος να αποκρούσουμε τον άμεσο κίνδυνο αφανισμού της και να της δώσουμε την πνοή και το οξυγόνο που χρειάζεται ώστε να ξαναγίνει ζωντανή και ομιλούσα!        
Τα νεαρά Ποντιόπουλα μας δείχνουν το δρόμο.           
Με τη μαζική τους συμμετοχή στα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου και με την πρωτόγνωρη αγάπη και ζήλο με τον οποίο αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.       

Κάποτε ο Καζαντζάκης και ο Σικελιανός – σε εκδρομή τους – είδαν ένα λουλούδι που δεν το είχαν ξαναδεί. Ρώτησαν πιο πέρα τα παιδιά που έπαιζαν το όνομά του λουλουδιού.           
Τα παιδιά τους είπαν δεν ξέρουν, αλλά υπάρχει μια γερόντισσα στο χωριό που ξέρει όλα τα ονόματα των φυτών. Πήγαν και έξω από το σπίτι της γερόντισσας, ήταν κόσμος, στεφάνια και ένα φέρετρο ακουμπισμένο στον τοίχο… «Εκείνο το απόγευμα εθρηνήσαμε δύο θανάτους» είπε ο Σικελιανός.       
Εμείς μπορούμε να αποτρέψουμε τον έναν θάνατο!           
Ελπίζουμε ότι θα σώσουμε τουλάχιστον το όνομα του λουλουδιού!

"Μία ιστορία" από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων" νέο videoclip!

“Μία ιστορία” από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων.                
Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, την δεύτερη σαν φάρσα και την τρίτη σαν videoclip των ΝΤΠ.            
Το σύμπαν φτιάχνεται από ιστορίες και όχι από άτομα. Μια τέτοια ιστορία πάρθηκε από το album των ΝΤΠ. με τίτλο “Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν” (Sony Music) και οπτικοποιήθηκε επιτυχώς από τον Μάνο Κουντούρη (OnArt).            
Η διήγηση αφορά “ένα παλικάρι που το λέγανε Χ” που όλο έμπλεκε σε περιπέτειες, ενώ μέσα στο video guest εμφανίσεις κάνουν γνωστοί hip hop καλλιτέχνες όπως: Μηδενιστής, Tus, Sparky T, ΤΝS, Μοίχος 24 (Rec), Stereo Mike, Phyrosun, Qb Mix, Ju Ju, Μελωδός (Σκιές), Μέγας, Sol, Πύρινη Λαίλαπα, Νεκρική Σιγή, Origin K (Freedom of Speech), Απέχεις, Neon, Salto Mortal και SXO (Ορθολογιστές) οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα.            
Τα υπόλοιπα βρίσκονται επί της οθόνης σας, απολαύστε το ελεύθερα.        
Εξάλλου, πρόκειται για μια ιστορία με happy ending!         
Κανάλι των ΝΤΠ. στο Youtube

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΡΕΪΜΟΝΤ ΚΑΡΒΕΡ_8 Μαρτίου 2011 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ          
με βιωματικο εργαστήριο - στην Αθήνα        
Αγαπητοί φίλοι,          
Το "Σεμινάριο Κατανόησης του Αυτιστικού Τρόπου Σκέψης με βιωματικό εργαστήριο" πραγματοποιήται ως μιά ημερίδα το Σαβ. 19 Μαρτίου 2011 από τις 10.30πμ - 6.30μμ, στην Αθήνα, Πρωτογέννους 8, στον 1ο όροφο.        
Από την Αθηνάς προς Ομόνοια είναι το 2ο στενό αριστερά. Θα είμαστε εκεί από τις 10πμ             
'Οσοι ενδιαφέρεστε για το σεμινάριο του Σαββάτου 19/3/11, παρακαλώ στείλτε ένα εμαιλ στο info@aspergerhellas.org με τα εξής στοιχεία σας:           
- Ονοματεπώνυμο (στα ελληνικά με μικρά γράμματα και σωστό τονισμό για να καταγραφεί και σωστά στη βεβαίωση συμμετοχής σας)           
- τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό και κινητό αν γίνεται)         
- επάγγελμα/ειδικότητα (αν είσαστε ειδικός ή φοιτητής) ή/και αναφορά αν είσαστε γονέας αυτιστικού παιδιού          
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:           
10.30πμ - 12μμ: "Εισαγωγή στον Αυτισμό και το Σύνδρομο 'Ασπεργκερ"    
Καθηγητής Τόνυ 'Αττγουντ, Κλινικός Ψυχολόγος (βίντεο απο το σεμινάριο που έγινε στις 22-24/5/09)       
Διάλειμμα          
12.30 - 2.00μμ: "Νοητικές Ικανότητες: 'Ενας διαφορετικός τρόπος σκέψης και μάθησης"        
Καθηγητής Τόνυ 'Αττγουντ, Κλινικός Ψυχολόγος (βίντεο απο το σεμινάριο που έγινε στις 22-24/5/09)                
Διάλειμμα για Γεύμα              
3.00 - 4.30μμ: "Ο Αυτισμός και το Σύνδρομο 'Ασπεργκερ: Τρόπος Σκέψης και Επικοινωνίας"        
Ηλέκτρα Αναγνωστοπούλου, Εξελικτική Ψυχολόγος Πέρλα Μεσσίνα, Πρόεδρος του Συλλόγου και Αυτιστική Ενήλικας         
Διάλειμμα            
5.00 - 5.45μμ: Βιωματικό Εργαστήριο 5.45 - 6.30μμ: Ανοιχτή Συζήτηση 6.30μμ Τέλος Σεμιναρίουhttp://aspergerhellas.org/AutismMind-seminar.html              
Το κόστος του σεμιναρίου:       
Για να καλύψουμε τα έξοδα διοργάνωσης του σεμιναρίου σας παρακαλέσουμε να μας βοηθήσετε με ένα ποσό από 35 ευρώ και άνω.        
Με μιά κατάθέση 50 ευρώ και άνω, γίνεστε αυτόματα και ομότιμο ή τακτικό μέλος του Συλλόγου μας.         
Δείτε το καταστατικό μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιότητα του μέλους.       
Η συνεισφορά σας θα μας βεβαιώσει για την σοβαρότητα του ενδιαφεροντός σας για αυτό το σεμινάριο.           
Μπορείτε να καταθέσετε το ποσό μέχρι και την Παρασκευή 11/3/11 στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 121/765809-54 ή ΙΒΑΝ:  GR83 0110 1210 0000 1217 6580 954.       
Δικαιούχος: Πέρλα Μεσσίνα.         
Αν κάνετε τη κατάθεση μετά που στείλατε το email με τα στοιχεία σας, στείλτε μας ένα δε'υτερο email με το όνοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία που κάνατε την κατάθεση, και το ποσό της χορηγίας σας ώστε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας.       
Φυλάξτε την απόδειξη κατάθεσης σας και φέρτε την μαζί σας στο σεμινάριο.         
Θα δωθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου.

24γράμματα.

24γράμματα.           
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.          
Οι λέξεις της εβδομάδας από τα 24γράμματα. Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τριώδιο, Αποκριά, Μασκαράς κ.ά.;           
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός             
Τριώδιο:           
«άνοιξε το Tριώδιο»: H φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει την έναρξη της Aποκριάς. Για την Oρθόδοξη Eκκλησία, όμως, η φράση κυριολεκτείται, επειδή δέκα Κυριακές πριν το Πάσχα αναγνώσκεται το εκκλησιαστικό βιβλίο, το λεγόμενο Tριώδιο< τρεις ωδές.             
Πρόκειται για Υμνογραφικούς Κανόνες – εκκλησιαστικά ποιήματα- που αποτελούνται μόνο από τρεις ωδές αντί από εννέα ωδές, που είναι το σύνηθες.24γράμματα            
Απόκρεως, αποκριά, απόκριες:            
Η αποκρέα (ενν. Κυριακή ή ημέρα), αρχικά, προσδιόριζε την τελευταία μέρα κατανάλωσης του κρέατος (από+κρέας). Η εβδομάδα πριν τη μεγάλη Σαρακοστή θεωρείται προπαρασκευαστική για τη νηστεία των σαράντα ημερών.            
Σ’ αυτή την εβδομάδα επιτρέπεται η κατανάλωση γαλακτομικών αλλά όχι του κρέατος (από + κρέως> γεν. ενικ. του ουσ. “κρέας”). Γι αυτό, άλλωστε, η σαρκοφαγία, τιμάται ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη.          
Η τελευταία ημέρα σαρκοφαγίας (η αποκριά) προσδιόρισε, τελικά, όλη την περίοδο των αποκριάτικων εορτασμών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιστοί αποκρεύουν (απέχουν από το κρέας) την ημέρα του Aγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου), πριν αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Aγίων Πάντων (την Kυριακή μετά την Πεντηκοστή) και την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.24γράμματα            
Μασκαράς:          
Η Ιταλική λέξη maschera σημαίνει το “προσωπείο”. Το maschera παράγεται από το masca, το οποίο ακόμα και σήμερα στη διάλεκτο του Piemonte προσδιορίζει τη μάγισσα.          
Κατα τους Deviz, Dozy, Mahn το υστερολατινικό masca παράγεται από το αραβικό maskara (: γελωτοποιός).          
Kατά το συνεργάτη μας, τον κ. Ραχίμι, το maskara παράγεται από το ρήμα ΣΟΧΡ سخر που σημαίνει «κοροϊδεύω, ξεγελάω, αστειεύομαι». Από το ρήμα παράγεται το όνομα ΜΑΣΧΑΡΕ مسخره (: γελοίος). Πάντως είτε Ιταλική, είτε Αραβική είναι η λέξη στην ελληνική έδωσε τις λέξεις: μάσκα, μασκέ, μάσκαρα, μασκαράς, μασκαρεύω, μασκάρεμα μασκαριλίκι, μασκότ κ.ά.          
Στα 24γράμματα θα βρείτε περισσότερες λέξεις καθώς και το...           
και 1300 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.          
Δωρεάν e-books (αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο “Βαβυλωνία” του Δ.Κ. Βυζαντίου)            
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                    
24γραμματα© 2011.           
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.            
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Κατερίνα Μουρίκη           
Γίνομαι καλύτερος... με παραμύθια που σκίζουν ι          
Ευέλικτη ζώνη (αυτογνωσία-συνεργατικότητα)          
Συγγραφέας:Κατερίνα Μουρίκη            
Εικονογράφος: 'Ιρις Σαμαρτζή              
Έτος:18 Φεβρουάριου 2009          
Σχήμα:22x24          
Σελίδες:48           
Εξώφυλλο:Σκληρό             
ISBN:978-960-6638-98-5          
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Σεμινάριο ΕΚΕΒΙ- Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

Σεμινάριο            
ΕΚΕΒΙ- Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)              
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγραφείς & μεταφραστές: τι αλλάζει στο ψηφιακό περιβάλλον;             
Στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, το ΕΚΕΒΙ και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, διοργανώνουν σεμινάριο για τα Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους συγγραφείς και τους μεταφραστές στο ψηφιακό περιβάλλον, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στις 12.00-17.00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20-22, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο)           
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα συζητηθεί το βασικό νομικό πλαίσιο της πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει για τους συγγραφείς και τους μεταφραστές, τόσο στο αναλογικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον.         
Θα δοθεί έμφαση σε ειδικότερα ζητήματα που προκύπτουν από συμβάσεις μεταξύ δημιουργών και εκδοτών για την εκμετάλλευση των έργων των πρώτων κυρίως στο ψηφιακό περιβάλλον.         
Τέλος θα αναφερθούν τρόποι με τους οποίους ένας δημιουργός μπορεί να κινηθεί πρακτικά και νομικά σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων του.         
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:          
1. Ειρήνη Σταματούδη, διευθύντρια ΟΠΙ: Βασικό νομικό πλαίσιο για συγγραφείς και μεταφραστές           
2. Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου, δικηγόρος-επιστημονική συνεργάτις ΟΠΙ: Τι πρέπει να προσέχει κανείς σε μια σύμβαση εκμετάλλευσης έργου στο ψηφιακό περιβάλλον;          
3. Μαρία Γ. Σινανίδου, δικηγόρος-επιστημονική συνεργάτις ΟΠΙ: Πώς μπορώ να προστατεύσω το έργο μου στο ψηφιακό περιβάλλον; (πρόληψη και καταστολή)            
Το σεμινάριο θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, κα. Κατρίν Βελισσάρη, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΙ καθηγήτρια κα. Διονυσία Καλλινίκου και ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας.            
Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Ανδρέας Ζάννος, και εκπρόσωπος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).          
Τη συζήτηση με το κοινό που θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις, θα συντονίσει ο συγγραφέας και μεταφραστής, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Κώστας Κατσουλάρης.          
Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του χώρου των συγγραφέων και μεταφραστών και με το κοινό πάνω στα θέματα αυτά, εστιάζοντας στα προβλήματα που αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα με βάση την -πληρέστερη- διεθνή εμπειρία.

Στέλιος Καζαντζίδης - Έρχονται χρόνια δύσκολα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

02-03-2011: Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για ανακοίνωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, σχετικά με την παράταση αποστολής του Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία...

Τα επιδόματα που κινδυνεύουν - Δημόσιο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ               
Το νέο µισθολόγιο            
Στο στόχαστρο 54 επιδόµατα           
Προάγγελος περικοπών η µελέτη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονοµικών για τις αµοιβές στο Δηµόσιο             
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ             
Αντίστροφη µέτρηση για το ενιαίο µισθολόγιο, που αναµένεται να οδηγήσει σε περικοπές αµοιβών τουλάχιστον για τα «ρετιρέ» των δηµοσίων υπαλλήλων και ίσως σε κάποιες βελτιώσεις για τους «αδικηµένους»του σηµερινού συστήµατος,ξεκίνησε χθες µε τη δηµοσιοποίηση της σχετικής µελέτης των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονοµικών.          
Συνολικά, πάντως, όπως αναφέρει το Μνηµόνιο, στόχος του µισθολογίου είναι να µειωθεί η µισθολογική δαπάνη του ∆ηµοσίου.            
Στη µελέτη καταγράφονται 54 διαφορετικά επιδόµατα,που κυµαίνονται από 35 ευρώ και ξεπερνούν ακόµη και το ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και 15 ειδικά µισθολόγια.           
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics              
* Η αναγνώριση του νεκρού Αυξεντίου από τον πατέρα του             
* Αποτυπώσεις από την Ιστορία των Ιονίων νήσων             
* Τα υποβρύχια, οι κραυγές, και οι «απόρρητες» φωτογραφίες               
* Φήμες για χρησιμοποίηση των Βάσεων Ακρωτηρίου για επιχειρήσεις στη Λιβύη              
* Στρατιωτικός πυρετός στη Σούδα.              
* Τουρκία: Συνεχίζεται η δίκη της "17ης Νοέμβρη              
* Τον πρώην πρωθυπουργό Νετζμετίν Ερμπακάν αποχαιρέτησε η Τουρκία             
* Οι ‘προκλήσεις’ Έρντογάν στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα;                
* Ο Ογούζ Φελέκ πίσω από τους πυροβολισμούς στην εφημερίδαν "Αφρίκα"             
* Διαλλακτικό προφίλ ΠΓΔΜ               
* Ο τυποκτόνος νόμος ξαναχτύπησε               
* Η υπόθεση Μέρτεν, Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία;           
* Αλβανία: «Το σκάνδαλο των χωρικών υδάτων και ο ελληνικός αγωγός»             
* Αλβανία: Επιστολή προς τον πρόεδρο Μ. Τόπι, απέστειλαν 52 προσωπικότητες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι, για την μέθοδο απογραφής του πληθυσμού              
* "Μη φοβάσαι Αυγουστή..."             
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ GÖKTURK-1          
* "Τούτες τις μέρες ο Ελληνισμός ταπεινά, σκύβει ευλαβικά το γόνυ και προσκυνά"!              
* Το αργό τέλος του Καντάφι              
* U.S. Ambassador says Obama is to decide on Armenian Genocide               
* 21 Μαρτίου 2011: Θα γίνει το Ντιγιαρμπακίρ μια νέα Πλατεία Ταχρίρ;               
* Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ και τα κορόιδα οι Έλληνες που τους πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια όλους τους Πασόκους...             
* «Φύγε από δω μέσα, καραγκιόζη»            
* Το έγκλημα συνεχίζεται. Η τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζεται επί των Πομάκων, υπό το απαθές βλέμμα των Ελλήνων ιθυνόντων!              
* "Τυφώνας" Καρατζαφέρη, για διαρροή 40 φωτό των νέων υποβρυχίων!                
* Γερμανική οργή για δηλώσεις Ερντογάν

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΕ - ΟΤΑ: ΈΝΤΑΣΗ, ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διαβάστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το επεισόδιο των εργαζομένων στους δήμους και κατοίκων της Κερατέας με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,Ηλία Λιακόπουλο.           
Τι δείχνει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.         
ΘΕΜΑΤΑ                
1) Ζώης: 9 ερωτήματα προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τα οικονομικά των ΟΤΑ           
2) Γ. Ραγκούσης: Ισοσκελίζει τις διαφορές στους μισθούς το νέο μισθολόγιο           
3) Αλεξανδρούπολη: Τα 23,5 εκ. αγγίζει η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου             
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_alexandroipolis/10412                       
4) «Άγγιγμα του Μίδα» οι μεταφορές μαθητών           
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/10408                      
5) Επιμήκυνση του χρέους για το Δήμο Πειραιά ζητεί ο Β. Μιχαλολιάκος          
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_peiraia/10410                       
6) Δ. Πάτρας: Απολύονται 196 συμβασιούχοι               
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_patraion/10406                  
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ              
1) Συνέχεια του... φλέρτ Μπουτάρη-Ντόρας               
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10418                         
2) Το «μπαλάκι» στο Ραγκούση...                 
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10415                
3) Την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια...                
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10413                 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ                 
1) Φωτιές και αερόστατα στη Μακρυνίτσα                  
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/10404               
2) Λάγανα και... θέαματα στην Άρτα                  
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/10414                  
ΚΟΜΜΑΤΑ               
1) Ονομαστικοποίηση εισφορών και μείωση στη χρηματοδότηση               
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/10419              
ΒΙΝΤΕΟ                
1) Δ.Σ. Αθηναίων: Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο προκαλεί αλλά και κινηματογραφεί               
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr           
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ              
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΥΠ. ΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ Δ.Σ.Α & Δ.Σ.Θ

Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο - Υπ. Εσωτερικών         
περισσότερα       
Εξαρτημένα από το τραπεζικό κεφάλαιο τα δυο μεγάλα κόμματα...          
περισσότερα           
Τα αποτελέσματα εκλογών των Δικηγόρων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη            
περισσότερα             
Οι επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α στα ιδιωτικά αθλήματα Δ΄ κατηγορίας               
περισσότερα              
eklogika.gr: Πολύπλευρη αλλά και ...χρήσιμη πολιτική ενημέρωση          
περισσότερα

Η Υπουργός Παιδείας στη μαθητική εμπορική έκθεση "TRADE FAIR 2011"

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos             
* Εκδήλωση του περιοδικού Άμαστρις               
* Ο ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙ∆ΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ               
* Κυρίευσε και το Κιλκίς η Παναΐλα με το έργο “Ολα για την Παναΐλα” του Δ. Νικοπολιτίδη.             
* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"            
* ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»               
* Μαρτς