Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2

Έχω γράψει πολλές φορές για την πάθηση ΚΑΤΑΡΑ, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας.
Μια πάθηση ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ κατά την ομολογία των επιστημόνων, για την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Υπάρχουν ΑΓΩΓΕΣ τις οποίες κάποιοι έχουν βαφτίσει θεραπείες, οι οποίες απλά, «καθυστερούν» την εξέλιξη – επιδείνωση της νόσου, με τα όποια προβλήματα τα οποία δημιουργούν στους ασθενείς, τις όποιες παρενέργειες.
Παρόλο που μιλάμε για ΑΓΩΓΕΣ, κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν «θεραπείες» τα όποια σκευάσματα, δίνοντας ουσιαστικά ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ στους ασθενείς οι οποίοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτή την πάθηση, και τις όποιες φαρμακευτικές περιπέτειες της.
Το έχω ξαναγράψει, πως οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, όπως επίσης έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως πιστεύω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Όπως ανακοινώσε η «NOVARTIS» έβγαλε «Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση».
Ούτε «θεραπεία», ούτε «αγωγή». Θα δούμε ΠΩΣ θα το παρουσιάσουν οι … «βαπτιστές φαρμάκων».
Ας δούμε το άρθρο…
«Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση
Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis έκανε γνωστό ότι κατέθεσε αίτηση σε ΗΠΑ και Ε.Ε. για την έγκριση ενός νέου φαρμάκου για τη δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.
Αυτή η μορφή της νόσου χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση της νευρολογικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από υποτροπές. Οι περισσότεροι άνθρωποι με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση θα προχωρήσουν τελικά στην ανάπτυξη αυτής της μορφής.
Περίπου το 85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.
Το νέο φάρμακο με την ονομασία Siponimod είναι ένας εκλεκτικός τροποποιητής ειδικών τύπων του υποδοχέα της φωσφορικής σφιγγοσίνης-1 (S1P). Ο υποδοχέας αυτός εντοπίζεται συχνά στην επιφάνεια  ειδικών κυττάρων, που βρίσκονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) και ευθύνονται για την πρόκληση της βλάβης, που οδηγεί στην απώλεια της λειτουργικότητας στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου.
Το φάρμακο εισέρχεται στον εγκέφαλο και δεσμευόμενο σε αυτούς τους ειδικούς υποδοχείς μπορεί να αποτρέψει την ενεργοποίηση των επιβλαβών κυττάρων, βοηθώντας στη μείωση της απώλειας σωματικής και νοητικής λειτουργίας ,που σχετίζονται με τη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Οι αιτήσεις που υπέβαλλε η Novartis στις ρυθμιστικές αρχές ΗΠΑ και Ε.Ε. περιλαμβάνουν δεδομένα από τη μελέτη EXPAND, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη,τυχαιοποιημένη μελέτη στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου μέχρι σήμερα. Το φάρμακο μείωσε:
Κατά 21% τον κίνδυνο τριμηνίας επιβεβαιωμένης εξέλιξης της αναπηρίας.
Κατά 26% τον κίνδυνο εξάμηνης επιβεβαίωσης της εξέλιξης της αναπηρίας.
κατά 55% το ετήσιο ποσοστό υποτροπής έναντι του εικονικού φαρμάκου.
«Το Siponimod είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση», δήλωσε ο Paul Hudson, διευθύνων σύμβουλος της Novartis Pharmaceuticals. «Εργαζόμαστε στενά με το FDA και το EMA για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς το συντομότερο δυνατό».
Το επόμενο βήμα στην εγκριτική διαδικασία του φαρμάκου αναμένεται γύρω στο Μάρτιο του 2019 για τις ΗΠΑ, ενώ στην Ε.Ε. γύρω στα τέλη του 2019.»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr
Άλλο ένα σκεύασμα, άλλη μια ΑΓΩΓΗ, για την καθυστέρηση, ΟΧΙ την θεραπεία της νόσου, που κατά ομολογία των ειδικών της NOVARTIS, «είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση».
Α, να μην το ξεχάσω, το σημείο που λέει ότι «…85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.» το διαβάσατε καλά;
Πριν κλείσω, θα πω ότι αν και ανέφεραν τα ποσοστά «επιτυχίας» του σκευάσματος, δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ, για τις παρενέργειες του, κάτι πολύ βασικό, αν σκεφτούμε ότι πολλοί ασθενείς, έχουν ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ τον οργανισμό τους από τις διάφορες αγωγές που παίρνουν…..
Θα μου πουν κάποιοι, πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα»…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το κράνος VFR2009 έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς σε κτίρια και άλλες δομές, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14458: 2006.

Κράνη πυροσβεστών, που παρέχουν απόλυτη προστασία από κτυπήματα και πτώσεις στερεών και υγρών προϊόντων, από χημικά, από θερμική ακτινοβολία, από UV και IR ακτινοβολία, υψηλής μηχανικής αντοχής, με δύο προσωπίδες (ματιών και προσώπου) ενσωματωμένες στο κέλυφος
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από κράμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου και Kevlar, από ειδικές ίνες υψηλής τεχνολογίας και ρητίνες τα οποία εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας.
Απορροφά και διανέμει την ενέργεια από την επίδραση ώστε να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου και βίαια στο κεφάλι και το λαιμό του χρήστη ενω για μεγαλύτερη δύναμη στο κράνος, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και εγκάρσια στρογγυλεμένες ενισχύσεις.
Επίσης προσφέρει μια τέλεια μόνωση μεταξύ του εξωτερικού του κράνους και το κεφάλι του χρήστη.
Διαθέτει σύστημα ρύθμισης προσαρμογής για μεγαλυτερη άνεση στην χρήση ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Διαφανές προστατευτικό κάλυμμα προσώπου VFR V1
Αντανακλαστική ασπίδα προσώπου VFR V2
Διαφανής ασπίδα ματιών VFR V3
Κελυφος από θερμοπλαστικό υλικό
Σύστημα ρύθμισης προσαρμογής
Αφαιρείται γρήγορα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας
EN 14458: 2006

Προτεινόμενη Χρήση:
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες όπου απαιτείται προστασία από θερμότητα και φωτιά.

Ραντάρ ICOM MXR-5000R 36NM


Black Box type Marine Rader (Radome 4KW)
To μοντέλο MXR-5000R marine radar, παρέχει σαφήνεια στη διάκριση στόχων. Τα σημεία αναφοράς καθώς και οι στόχοι AIS, μπορούν να τεθούν στην οθόνη του ραντάρ.
Το marine radar συντελεί στην αποφυγή συγκρούσεων και αυξάνει την ασφάλεια σας στη θάλασσα.
Οι εικόνες του ραντάρ μπορούν να τοποθετηθούν στην οθόνη του plotter στην ίδια κλίμακα, γεγονός που βοηθά την ανίχνευση επικίνδυνων αντικειμένων.
Simplified ATA (Automatic Tracking Aid)
Η απλοποιημένη λειτουργία ΑΤΑ σας επιτρέπει την παρακολούθηση έως και 10 στόχων. και το ραντάρ συνεχίζει να παρακολουθεί τους στόχους αυτόματα
Ο στόχοι ΑΤΑ μπορεί να επικαλύπτονται στην οθόνη plotter.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο 
Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλικός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 120
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-162-4
Ήρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου, το τελευταίο εκείνο μεσημέρι, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, τρυφερά. Μου είπες χωρίς φωνή το τελευταίο αντίο. Μ’ αποχαιρέτησες, με το σώμα σου. Μόνο που εγώ δεν το κατάλαβα τότε. Κοιμήθηκες λίγο απ’ την άλλη μεριά της καρδιάς σου. Αυτό ήταν το τελευταίο μας αγκάλιασμα. Η τελευταία φορά που τα σώματά μας αγγιχτήκαν. Δεν είπες τίποτα. Μ’ αποχαιρέτησες με τον τρόπο σου, ευγενικά, ωραία. Το λογικό σου δεν έπιανε το μήνυμα για να μου το εκφράσεις. Μα ούτε σου άρεσαν οι μελοδραματισμοί. Ένα βαθύ ευχαριστώ μου είπε το κορμί σου, που είκοσι χρόνια άλλη δεν γνώρισε απ’ την αγκαλιά μου.

Εκδηλώσεις και νέα της Μουσικής Βιβλιοθήκης


Εκδηλώσεις και νέα της Μουσικής Βιβλιοθήκης
 
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
1ος Κύκλος 2018 - 2019


Το Ελληνικό τραγούδι


Κάθε Τετάρτη από 10 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου
18:00 - 20:00


Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου ξεκίνησαν
Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε
τις επόμενες ομιλίες

Φόρμα εγγραφής

 
Θέατρο για παιδιά

αβγώ

για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους 


Κυριακή 14 Οκτωβρίου
και κάθε Κυριακή στις 10:30
στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης

 
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

 
Θέατρο για παιδιά

...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3 έως 10 ετών


Από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου
και κάθε Κυριακή στις 11:30
στη Μουσική Βιβλιοθήκη

 
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

Συγχαρητήρια για τη μουσική σας!
για παιδιά 6 έως 12 ετών


 Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 12:30
Συγχαρητήρια κύριε Μπαχ!

 
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

 
Θέατρο στη Βιβλιοθήκη

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως
Γεωργίου Βιζυηνού


Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

 
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη

Αδελφοί Καραβιώτη
Τα ερωτικά που αγαπήσαμε


Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 18:00 & 20:00
Αίθουσα Διδασκαλίας

 
Υποτροφίες Κυβέλη - Χορν

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προκηρύσσει τις νέες Υποτροφίες Κυβέλη–Χορν

Θα απονεμηθούν:
2 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικό πανεπιστήμιο στις ειδικότητες 

1)Μουσικολογία 
2)Μουσική Εκπαίδευση & Νέες Τεχνολογίες

και
3 ειδικές χορηγίες για
 εκπόνηση μελετών στα αρχεία και τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης

 
Δύο έργα του Μίκη Θεοδωράκη
Το Άξιον εστί
Αποκάλυψη - Ωδή στον Μπετόβεν


Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Μ. Σακελλαρόπουλος νέο βιβλίο με αφιέρωση & πόντοι x2!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος επιστρέφει με την ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα-γροθιά, που θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί, υπάλληλοι που βλέπουν τις ζωές τους να καταρρέουν και ένας αδίστακτος εργοδότης που δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων για την προάσπιση των δικών του συμφερόντων.
Κάνε την προπαραγγελία σου μέχρι τις 14/10, χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού SAKEL18, και επωφελήσου της προσφοράς, η οποία περιλαμβάνει:
• ενυπόγραφο αντίτυπο με προσωπική αφιέρωση,
• διπλασιασμό πόντων σε αυτή την παραγγελία,
• δωρεάν αποστολή στον χώρο σου στις 25/10 (για παραγγελίες άνω των 14,50 €).
(i) Πώς χρησιμοποιώ τον κωδικό κουπονιού;
Για να παραλάβεις το βιβλίο σου ενυπόγραφο και με προσωπική αφιέρωση, στο βήμα «Επιβεβαίωση παραγγελίας», παρακαλούμε σημείωσε μέσα στο πεδίο «Σημειώσεις για την παραγγελία σας» το όνομα στο οποίο θέλεις να αφιερωθεί.
Οι προσφορές αυτές αφορούν τα έντυπα βιβλία αποκλειστικά (όχι τα e-books).

ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα. Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Και η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες.
Μια συνταρακτική, καθηλωτική, ανθρώπινη ιστορία που κόβει την ανάσα και αγγίζει τις ψυχές. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή…
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 6.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ



Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Τον είχε κερδίσει ήδη η δημοσιογραφία, την οποία ταλαιπωρεί επί τριάντα εννιά συναπτά έτη. Ξεκίνησε μαθητής λυκείου ακόμα από το Φως, μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθλητική, Sportime, Derby, στα περιοδικά Εικόνες, Nitro, Active, Επίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM, SPORT 24) κι από το 1992 ως το 2017 ήταν στο Mega Channel. Έκανε τρεις φορές τον γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο, όλα με ένα δικό του χρώμα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά θέματα. Παραμένει έφηβος και εκρηκτικός, συνεχίζει να ονειρεύεται, να χαμογελάει, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται, και πιστεύει στην… άσπρη μέρα.


ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
FAX: 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654
FAX: 210 36 40 683

Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη

     Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη


Η κινηματογραφική εικόνα αποτελεί προνομιακό πεδίο έρευνας και εφαρμογής του σύγχρονου επιστημονικού κλάδου της δημόσιας ιστορίας.
Χάρη στη στενή σύνδεση μεταξύ κινηματογράφου και εθνικού κράτους, στις πολλαπλές δυνατότητες του συγκεκριμένου μέσου και στην ευρεία αξιοποίησή του από κρατικούς και μη φορείς για την αποτύπωση εκδοχών του ιστορικού παρελθόντος, ο τομέας αυτός θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για τη μελέτη της πρόσληψης του παρελθόντος και της διαμόρφωσης της επίσημης και συλλογικής μνήμης από τις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα, η εκπαίδευση των νέων στην κριτική θέαση και ερμηνεία της κινηματογραφικής εικόνας θεωρείται πλέον αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας οπτικού γραμματισμού, που συμπληρώνει τις παραδοσιακές μορφές διδασκαλίας στη βάση των συνθηκών και των απαιτήσεων του σύγχρονου κόσμου.
Η Έλλη Λεμονίδου, ιστορικός με πλούσια ερευνητική και διδακτική εμπειρία στον τομέα της σχέσης ιστορίας και κινηματογράφου, μελετά στο βιβλίο τις ενδεικτικές περιπτώσεις τεσσάρων χωρών (Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα) και παρουσιάζει τους τρόπους αποτύπωσης σημαντικών σελίδων του ιστορικού παρελθόντος στις χώρες αυτές, καθώς και πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που επιδρούν καθοριστικά σε αυτόν τον τομέα. Το βιβλίο πλαισιώνεται από εκτενή εισαγωγή για τις θεωρητικές βάσεις του θέματος, καθώς και από παράρτημα για τη διδακτική αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στη σχολική τάξη, μέσα από το επιλεγμένο παράδειγμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη
Ιστορία, κινηματογράφος και εθνικές ταυτότητεςΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.7) 
συγγραφέας: Έλλη Λεμονίδου
Isbn: 978-960-579-081-3
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 284
Λιανική Τιμή: 22.00 ευρώ

7 ελληνικά οινοποιεία-αφορμή για ταξίδι


7 ελληνικά οινοποιεία-αφορμή για ταξίδι

Σημειώστε...

Σαλάτα με τρία είδη φασολιών και μαϊντανό.
Κολασμένα κυδώνια γεμιστά με κιμά
Μωσαϊκό σοκολάτας με πορτοκάλι.

Οι 7 καλύτερες τροφές για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας

Έξι ασθένειες που προδίδουν τα χέρια σας