Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το «Σχέδιο Β» των δανειστών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Το «Σχέδιο Β» των δανειστών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή
Τα «Επίκαιρα», στο τεύχος 132, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 26 Απριλίου, αποκαλύπτουν το «Σχέδιο Β» των δανειστών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή λόγω αποτυχίας των Μνημονίων.
• Ποιο μοντέλο εξετάζουν για να ελαχιστοποιήσουν τους κραδασμούς;
• Τι συζητούν κατ’ ιδίαν στα κέντρα αποφάσεων για την πορεία της Ελλάδας;
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Αποκάλυψη: Το απίστευτο παρασκήνιο με Παπαδήμο, που οδήγησε στη ματαίωση της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.
- Αποκλειστικό: «Γκρίζοι Λύκοι» στο Παρίσι. Στο δόκανο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών τουρκικές εθνικιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη με την καθοδήγηση της Aγκυρας.
- «Παιχνίδια πολέμου»: Οι συσχετισμοί ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας και τι θα γινόταν σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.
- «Σεισάχθεια»: Πανευρωπαϊκό κίνημα συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.
- Επιχείρηση «Αιγαίο»: Η αόρατη μάχη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ο ρόλος και οι επιδιώξεις των Γερμανών.
- Συνέντευξη του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ: Επιμένει σε ευρωπαϊκό μνημόνιο παρά τους κραδασμούς που προκαλούνται σε όλη την Ευρώπη από τις πολιτικές λιτότητας.

Ο Βιντάλ και οι δικοί του, Ημερίδα Α.Π.Θ.

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ετοιμάστηκε και σήμερα (Δευτέρα) ξεκινά το πακετάρισμα. Από αυτό το τεύχος έχουμε νέο λογότυπο http://www.disabled.gr/lib/?p=44966 και ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε προβλήματα με το ταχυδρομείο που τόσο πολύ μας έχει ταλαιπωρήσει τον τελευταίο χρόνο.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές στο έντυπο περιοδικό Αυτονομία και οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483
Τα προβλήματα με το ΕΟΠΥΥ και τις παροχές σε είδος συνεχίζονται. Φαίνεται πως η μόνη λύση για τους ασφαλισμένους είναι ένα ευγενικό ΝΤΟΥ στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ κάθε φορά που υπάρχουν προβλήματα http://www.disabled.gr/lib/?p=45102
Κάτι που έχουμε ξεχάσει είναι η χορήγηση πολύπλοκων τεχνολογικών βοηθημάτων από τον ΕΟΠΥΥ που όχι μόνο δεν προβλέπονται από το νόμο αλλά έχουν διαγραφεί και από την μνήμη μας http://www.disabled.gr/lib/?p=44809
Εάν δεν υπήρχε τόσο σοβαρό έλλειμμα χειραφέτησης των ασφαλισμένων η διαπραγμάτευση με τα ασφαλιστικά ταμεία θα ήταν υπερβολικά πιο απλή
http://www.disabled.gr/lib/?p=44806
Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρίες κατά τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 http://www.disabled.gr/lib/?p=45136
Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από διαδήλωση αναπήρων στο Λονδίνο http://www.disabled.gr/lib/?p=45124
Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και προσωρινή αναπηρική σύνταξη χωρίς διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας http://www.disabled.gr/lib/?p=45072
Chais’Art: η πρωτότυπη έκθεση τέχνης στις Βρυξέλλες http://www.disabled.gr/lib/?p=44937
Νέες προσλήψεις προστατευόμενων κατηγοριών βάσει προκήρυξης του ΟΑΕΔ
http://www.disabled.gr/lib/?p=44825
Νέες άδειες για ταξί και για προσβάσιμα πολυθέσια οχήματα http://www.disabled.gr/lib/?p=44784
Ο Stephen Hawking επιχειρεί να «μιλήσει» μέσω του iBrain http://www.disabled.gr/lib/?p=44754
Αλλαγές στην ιδιωτική ασφάλιση για τους ΑμεΑ http://www.disabled.gr/lib/?p=44751
Δημιουργήθηκε το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων http://www.disabled.gr/lib/?p=44714
O πρόλογος στο περιοδικό Αυτονομία http://www.disabled.gr/lib/?p=44703 με πληροφορίες για το περιοδικό.
Πού να απευθύνεστε για φυσικοθεραπείες κατ’ οίκον http://www.disabled.gr/lib/?p=44665
Προς «αρχηγούς» και υποψήφιους http://news.disabled.gr/?p=44554
Ποιες δαπάνες εκπίπτουν από τον φόρο http://news.disabled.gr/?p=44474
Γιατί το κοινωνικό κράτος είναι θύμα και ταυτόχρονα υποκείμενο της οικονομικής κρίσης http://news.disabled.gr/?p=44495
Παρακολούθησε τις εξελίξεις με το ΕΟΠΥΥ από το http://www.disabled.gr/lib/?cat=256 όπου υπάρχουν όλες οι νέες εγκύκλιοι και πολλά κείμενα. Από το http://www.disabled.gr/lib/?p=43726 μπορείτε να κάνετε μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα για τις παροχές του ΕΟΠΥΥ.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Τιμητική εκδήλωση για την Άλκη Ζέη την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, στις 7 μ.μ. στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, ΑΠΘ

ΚΘΒΕ: Τελευταίος μήνας παραστάσεων ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Η απολαυστική κωμωδία η οποία αποτελεί καθρέφτη της μεταπολεμικής Ελλάδας και αποδεικνύεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προφητικά επίκαιρη, συνεχίζεται με επιτυχία στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έως την Κυριακή 27/05/12. Με την παράσταση αυτή το ΚΘΒΕ τιμά τα 20 χρόνια από τoν θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

25 Απριλίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Δημοτικό Βιβλιοπωλείο Μοσχάτου-Ταύρου Βιβλιογητέματα σάς προσκαλούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 7.00 μ.μ. να συναντήσετε τον συγγραφέα Μήτσο Κασόλα σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του.
ΒΙΒΛΙΟΓΗΤΕΜΑΤΑ
Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού
Μοσχάτο
(Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου)
25 Απριλίου 2012
Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 7.00 μ.μ. ακριβώς στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη εγκαινιάζεται η σειρά «1x2» των ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)» με μιαν εκδήλωση που τιμά το μεταφραστικό έργο του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου και την ποίηση του Πούσκιν, του Μαντελστάμ και του Μαγιακόφσκι.
Διαβάζουν οι:
Σόνια Ιλίνσκαγια, στα ρωσικά
Ζήσης Δ. Αϊναλής, στα ελληνικά
Ώρα προσέλευσης: 6.45 μ.μ.
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 7.00 μ.μ.ακριβώς
Πέρας εκδήλωσης: 8.30 μ.μ. το αργότερο

«Ένας δεινόσαυρος στο… Τελλόγλειο»

«Ένας δεινόσαυρος στο… Τελλόγλειο» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Η εκδήλωση βασίζεται στο βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» και πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Τελλογλείου με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, η οποία έχει τα εξής χαρακτηριστικά: θεάση – ακρόαση, προβολή οπτικο – ακουστικού υλικού με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διαδραστικό παιχνίδι. Στη εκδήλωση συμμετέχει και ο συγγραφέας, ενώ το συντονισμό και την οργάνωση έχει η εκπαιδευτικός Δέσποινα Βενετούλια.
Η εκδήλωση «Ένας δεινόσαυρος στο… Τελλόγλειο» είναι σπονδυλωτή και χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Έτσι, αρχικά, ο συγγραφέας του βιβλίου Σάκης Σερέφας, η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Μένη Κανατσούλη κι ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Δίκαιος Χατζηπλής θα συζητήσουν για το βιβλίο. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Ζέφη Αθανασοπούλου θα παρουσιάσει την ταινία «Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης εν κινήσει» και θα αναφερθεί στη διαδικασία δημιουργίας της, για την οποία συμμετείχαν 29 μαθητές της Β’ Γυμνασίου, ενώ στο συντονισμό της δράσης συμμετείχε και η καθηγήτρια του σχολείου, Θωμαή Χουβαρδά. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης η καθηγήτρια Ζωή Παπαδοπούλου θα παρουσιάσει το επιτραπέζιο - διαδραστικό παιχνίδι, καρπό της δράσης, «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου». Στο τέλος θα μπορούν να τεθούν ερωτήσεις από τους επισκέπτες και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Με αφορμή την εκπόνηση της εργασίας τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης δημιούργησαν έργα ζωγραφικής σε χαρτί και καμβά με διαφορετικές τεχνικές, τα οποία είχαν θέμα το ταξίδι του Δεινόσαυρου και του Γιάννη στα μνημεία της Θεσσαλονίκης και θα εκτεθούν στο Τελλόγλειο.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
ΧΡΗΣΙΜΑ χ 3
1 Σχετικά με την ταινία:
“Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης εν κινήσει”
Η ταινία “Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης εν κινήσει” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ομώνυμου περιβαλλοντικού προγράμματος στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με τους μαθητές της Β΄Γυμνασίου Εικαστικών - Θεάτρου και με συντονίστριες καθηγήτριες τις:
Ζέφη Αθανασοπούλου ΠΕ08, Ζωή Παπαδοπούλου ΠΕ08, Θωμαή Χουβαρδά ΠΕ01.
Σενάριο: βασισμένο στο βιβλίο του συγγραφέα Σάκη Σερέφα “Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου”.
Στην ταινία έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική Stop Motion Animation η οποία διδάχτηκε στο εργαστήρι της κατεύθυνσης εικαστικών.
Παρουσιάζονται επίσης ζωγραφικά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα παιδιά στη διάρκεια του προγράμματος.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Ζέφη Αθανασοπούλου.
Προσαρμογή κειμένου - Ντεκουπάζ: Θωμαή Χουβαρδά
Κάμερα - Λήψεις: Νίκη Ιωακειμίδου
Κλακέτα: Αναστασία Αδαμίδου, Δημήτρης Ζαφειριάδης
Επιλογή Μουσικής: Θωμαή Χουβαρδά
Storyboard Εισαγωγής: Μαρία Γκίνη, Κωνσταντίνα Ζέζιου, Σταυρούλα Ζώη
Stop Motion Animation
Τίτλων αρχής: Μαρία Γκίνη, Κωνσταντίνα Ζέζιου, Σταυρούλα Ζώη
Σκοτάδι: Μαρία Γκίνη, Κωνσταντίνα Ζέζιου, Σταυρούλα Ζώη, Ιωάννα Γούναρη, Θέη Τσιρίδου, Αγγελική Αμπατζίδη, Δημήτρης Ζαφειριάδης, Ορέστης Δημητρίου
Μάριος: Νίκη Ιωακειμίδου, Θεόδωρος Τσιρώνας
Σαύρος: Ορέστης Δημητρίου
Ζωγραφική: Ελλάδα Καρυπίδου, Αναστασία Αδαμίδου, Μαρία Γκίνη, Ορέστης Δημητρίου, Αγγελική Αμπατζίδη.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος οι μαθητές της Β' Γυμνασίου:
Κατεύθυνση εικαστικών: Αναστασία Αδαμίδου, Αγγελική Αμπατζίδη, Μαρία Γκίνη, Ιωάννα Γούναρη, Μιχάλης Γυμνόπουλος, Ορέστης Δημητρίου, Δημήτρης Ζαφειριάδης, Κωνσταντίνα Ζέζιου, Σταυρούλα Ζώη, Ελλάδα Καρυπίδου, Μαρία Κατσικατσισβίλι, Γεωργία Κοκκώνη, Ελένη Μπαλτζή, Πέρσα Παλαπανίδου, Ντάριο Τζάρο, Θέη Τσιρίδου.
Κατεύθυνση Θεάτρου: Παναγιώτης Αργυράκης, Χάρις Αρώνη, Θεόφιλος Γιαννακούλας, Βασιλική Δαλαμήτρα, Νίκη Ιωακειμίδη, Αγάπη Κωστίδου, Δέσποινα Πύρτσιου, Παρασκευή Σαλαβγιά, Ρέα Στάμκου-Κοσάνοβιτς, Μάριος Τζόγκανος, Θεόδωρος Τσιρώνας, Νίκη Χριστοφορίδου.
2 Σχετικά με το παιχνίδι:
Συντελεστές:
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ζωή Παπαδοπούλου
Δημιουργοί: Κατεύθυνση Εικαστικών β' Γυμνασίου
Τα παιδιά σχεδίασαν το ταμπλό και δημιούργησαν μόνα τους όλο το περιεχόμενο και τη δομή του παιχνιδιού.
ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ
Οδηγίες του παιχνιδιού
Ηλικία: 8-99 ετών
Παίκτες: 2-7
Περιεχόμενα: ένα ταμπλό, 7 πιόνια (γλυπτά δεινοσαυράκια) 120 κάρτες με εικόνες, 50 κάρτες πάζλ, 140 κάρτες μνημείων (ερωτήσεων είκοσι για κάθε μνημείο), κάρτες bonus (όλα ζωγραφισμένα και κατασκευασμένα από τους μαθητές) και ένα ζάρι.
Στόχος του παιχνιδιού: κερδίζει ο παίχτης που θα συγκεντρώσει:
α) Τις επτά κάρτες των μνημείων (μια από κάθε μνημείο) εφόσον απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μνημείο.
β) Δύο κάρτες bonus με δεινοσαυράκι και τέλος φτάσει πρώτος στο μπαλκόνι με τον Γιάννη.
Προετοιμασία του παιχνιδιού: Διαχωρίζονται οι κάρτες των ερωτήσεων για το κάθε μνημείο σε επτά στοίβες (όσα είναι και τα μνημεία). Σε δύο στοίβες τοποθετούνται οι κάρτες με τις εικόνες και οι κάρτες παζλ αντίστοιχα. Οι παίκτες τοποθετούν τα δεινοσαυράκια τους στην αφετηρία στο μαύρο σχήμα που συμβολίζει το σκοτάδι.
Ξεκινάει ο μικρότερος. Ρίχνει το ζάρι και επιλέγει προς ποιο μνημείο θα κατευθυνθεί. Μόλις φτάσει στο μνημείο διαλέγει μια κάρτα ερωτήσεων σχετικών με το μνημείο και απαντά. Αν βρει την απάντηση παίρνει την κάρτα του μνημείου και κατευθύνεται στο επόμενο μνημείο της επιλογής του. Αν δεν απαντήσει θα πρέπει να φύγει από το μνημείο να επισκεφτεί το επόμενο και μετά να ξαναεπιστρέψει. Κατά τη διάρκεια της πορείας του και ανάλογα σε ποιο τετραγωνάκι θα πέσει του δίδονται διάφορες εντολές τι οποίες πρέπει να εκτελεί. Στις διασταυρώσεις του ταμπλώ υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται ομαδικά αλλά και ατομικά. Αυτά είναι το παιχνίδι των ιστοριών και της συσχέτισης καρτών και η συναρμολόγηση ενός παζλ.
Παιχνίδι ιστοριών: Ο παίκτης που θα πέσει στο τετραγωνάκι με το παιχνίδι ιστορίας διαλέγει μια κάρτα από τις κάρτες εικόνων και την τοποθετεί ανοικτή στο ταμπλό ώστε να είναι ορατή απ΄ όλους. Κατόπιν μοιράζει πέντε κάρτες (κλειστές) στους άλλους παίκτες. Ο ίδιος δεν παίρνει κάρτες διότι θα είναι ο κριτής. Οι άλλοι παίκτες πρέπει να κάνουν μια ιστορία με τρεις από τις κάρτες και την κάρτα που βρίσκεται στο ταμπλό. Η καλύτερη ιστορία επιλέγεται από τον παίκτη που έπεσε αρχικά στο τεραγωνάκι με το παιχνίδι ιστορίας και είναι ο κριτής.
Πάζλ: Συναρμολόγηση παζλ σε σύντομο χρονικό όριο
3 Σχετικά με τα έργα τέχνης:
Τα έργα ζωγραφικής σε χαρτί και καμβά δημιουργήθηκαν από τα παιδιά κατά τη διάρκεια του προγράμματος με διαφορετικές τεχνικές και με θέμα το ταξίδι του δεινοσαύρου και του Γιάννη στη Θεσσαλονίκη.
Δούλεψαν με πενάκι και μελάνη και με ακρυλικά. Με αφορμή το γλυπτό του Ζογγολόπουλου που βρίσκεται στη είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κατασκεύασαν κονστρουκτιβιστικά γλυπτά από χαρτί. Δύο ομάδες παιδιών κατασκεύασαν γλυπτά μεγάλου μεγέθους από σκληρό χαρτόνι. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα τον κοστρουκτιβισμό και την κατασκευή, ώστε να υπάρχει θεωρητική και πρακτική σύνδεση με το θέμα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΣΕΤΙΝΕΣ DVD

ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ανακοίνωση

Διακοπές στη Λευκάδα από 79€.....

Λευκάδα,Άγιος Ιωάννης στο ξενοδοχείο Verde Fenia 95€ για 4ήμερο για 2 άτομα
Λευκάδα,Άγιος Ιωάννης στο ξενοδοχείο Verde Fenia 95€ για 4ήμερο για 2 άτομα χωρίς πρωινό. Στη Λευκάδα στο σμαράγδι του Ιονίου το Villa Verde Fenia συνδυάζει την απλότητα και την κομψότητα και αποτελεί ένα καταφύγιο για χαλάρωση και αξέχαστες διακοπές.
Λευκάδα,Άγιος Ιωάννης στο ξενοδοχείο Verde Fenia 79€ για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος για 2 άτομα

Λευκάδα,Άγιος Ιωάννης στο ξενοδοχείο Verde Fenia 79€ για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος για 2 άτομα χωρίς πρωινό. Στη Λευκάδα στο σμαράγδι του Ιονίου το Villa Verde Fenia συνδυάζει την απλότητα και την κομψότητα και αποτελεί ένα καταφύγιο για χαλάρωση και αξέχαστες διακοπές.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Aκολουθήστε ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
MEDLABΝΕWS.GR
Τι είναι το ινοαδένωμα και πόσο είναι πιθανό να προκαλέσει καρκίνο;
Πρόκειται για το συχνότερο καλοήθη όγκο του μαστού. Ανευρίσκεται συνηθέστερα σε νεαρές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Μπορεί να είναι ένας ή όχι σπάνια πολλαπλά ογκίδια μπορεί να υπάρχουν στον ένα ή και τους δύο μαστούς. Κατά κανόνα πρόκειται για ογκίδιο σφαιρικό, σχετικά σκληρό, με ομαλή, λεία επιφάνεια, που δε συμφύεται με τους γύρω ιστούς, αλλά μετακινείται εύκολα, χαρακτήρες διαφορετικοί από αυτούς που χαρακτηρίζουν ογκίδια κακοήθους φύσεως. Read more
Ομοιοπαθητική: Μια άλλη προσέγγιση στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας (κι όχι μόνο αυτής)
H αλλεργική ρινίτιδα αποτελεί ένα συχνό χρόνιο νόσημα που εμφανίζεται με φλεγμονή στον βλεννογόνο της μύτης, όχι εξ αιτίας ιογενούς προσβολής, αλλά λόγω υπερευαισθησίας σε αλλεργιογόνους παράγοντες. Τέτοιοι είναι οι γύρεις φυτών και δέντρων, τα αγρωστώδη, τα ζιζάνια, τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, τα επιθήλια των ζώων (πχ τρίχωμα σκύλου, γάτας), οι μύκητες κά........... Read more
Η οικονομική κρίση κάνει επικίνδυνη την οδήγηση.
Η καθημερινή πίεση, τα προβλήματα που είναι σημαντικά και απρόβλεπτα, η μελαγχολία και το στρες, έχουν αυξήσει τα τροχαία ατυχήματα δραματικά. Ακόμα και το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο που μπορεί να μεταδίδει κάποια ενοχλητική είδηση, επηρεάζει την συμπεριφορά του οδηγού. Αλλά ας δούμε τους λόγους που μπορεί να έχουν επίδραση στην συμπεριφορά του οδηγού περισσότερο από ποτέ άλλοτε......... Read more
Εποχή για φράουλες, φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5-8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που τις καθιστά μια καλή επιλογή για απώλεια βάρους. Read more
KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Πλήρες αιματολογικό check up για άντρες και γυναίκες ή ένα τεστ ΠΑΠ ή έναν υπέρηχο μαστών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Συμμετοχή του MEDLAB σε ερευνητικό πρόγραμμα για το μελάνωμα
Το MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς φορείς για τη διαλεύκανση της βιολογίας του μελανώματος και την ανάπτυξη αποτελεσματικών μεθόδων πρόγνωσης και θεραπείας. Το μελάνωμα είναι ο πλέον θανατηφόρος τύπος καρκίνου του δέρματος. Είναι εύκολα ανιχνεύσιμο και θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί σε πρώιμα στάδια αλλά μπορεί να εξελιχθεί με θανατηφόρες συνέπειες αν αφεθεί και κάνει μετάσταση σε άλλα σημεία και όργανα του σώματος...,... Read more
Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά των εορτών.
Αυτές τις μέρες η διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν και φάγαμε κάτι παραπάνω. Μία η μαγειρίτσα, μία τα αυγά, μία το αρνί, μία οι μαζεμένες έξοδοι για ποτά, μας άφησαν να νιώθουμε φουσκωμένοι και με "λίγο" έξτρα βάρος. Τα κιλά αυτά μπορούν με σωστές και έξυπνες συμβουλές να εξαφανιστούν και ο οργανισμός να επανέλθει γρήγορα στους φυσιολογικούς διατροφικούς ρυθμούς. Read more

Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ : ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ

Ψηφιακή επιφάνεια κοπής για λαχανικά και κρέατα

Ψηφιακή επιφάνεια κοπής για λαχανικά και κρέατα
O ZX Spectrum κλείνει τα 30

Το Galaxy S III απoκαλύπτεται

Ελέγξτε την ασφάλεια των εφαρμογών του Facebook με το Privacyscore

Επίθεση χάκερ στο γενικό λογιστήριο του κράτους

Η Adobe παρουσιάζει τα Photoshop CS6 και Photoshop CS6 Extended

Όνειρα γλυκά με το iPhone

Διαθέσιμο το Skype 1.0 για Windows Phones

Ανακοινώθηκε η έκδοση beta του Panda Global Protection 2013

Ο αντιπρόεδρος της Google δίνει συμβουλές εξαγορών στις νέες επιχειρήσεις

Μίλησε ο Καραμανλής

Τα "αν" του Βενιζέλου για την πρωθυπουργία του Σαμαρά
Καμμένος: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αναφέρουν τίποτα για τα μέτρα που θα λάβουν τον Ιούνιο

Μίλησε ο Καραμανλής

Στη νέα Βουλή και ο Πύρρος Δήμας

Συνελήφθη ο Γιώργος Κουρής για μη απόδοση ΦΠΑ

Εικόνες παιδικής πορνογραφίας σε υπολογιστή της Εισαγγελίας Αθηνών

Η διαφωνία κατέληξε σε φόνο

Ο Βενιζέλος θέλει τον Δήμα στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος θέλει τον Δήμα στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Πύρρο Δήμα, από τη στιγμή που δεν «περπάτησε» ο σχεδιασμός να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος ο άλλοτε Εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
… και μετά τί;
Τα φαντάσματα επιστρέφουν…

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

♥ Έρωτας ♥

Γιώργος Πεταλωτής: «Να δώσουμε στην πολιτική μια καινούργια ιδέα»

Λίγο πριν την κάλπη και ο Καραμανλής το έριξε και πάλι στο φαγητό…

Άψογη η συνεργασία των φορέων της ΑΜ-Θ για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Καβάλα

Η Ροδόπη εκδηλώνει την εμπιστοσύνη της στον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Σύλληψη 33χρονου στην Αλεξανδρούπολη για κατοχή υγρής μεθαδόνης

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο Θανάσης Παφίλης στην Καβάλα

Την δική του εκλογική μάχη δίνει ο Κυριάκος Μπαμπασίδης

Επιστολή του Σπύρου Παπουτσή στην Piazza del Popolo

Τι γελάς ρε καραγκιόζη;

Ένα διαφορετικό κόμμα που αξίζει της προσοχής μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είμαστε Ζουλού Αντώνη!!!

Γυρίστε την πλάτη και κλείστε τα αυτιά σας στην ακροδεξιά!

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην βραχονησίδα Λαδόξερα

Επιστολή Στυλιανίδη για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Συνάντηση για τα έργα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Κοινά σημεία πολιτισμού ανάμεσα σε Δραμινούς και Σμυρνιούς καλλιτέχνες

Ι ΑΜ HELLENE: Το βίντεο για την Ελλάδα που συγκλονίζει, με ελληνικούς υπότιτλους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
Η πανέμορφη ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες!
Δείτε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους

Το ΠΑΣΟΚ... δεν έχασε το χιούμορ του

Το ΠΑΣΟΚ… δεν έχασε το χιούμορ του
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι η επιλογή του χώρου. Από το Πεδίο του Άρεως, στην Πλατεία Συντάγματος. Τι σχέση έχει αλήθεια το ΠΑΣΟΚ με το… Σύνταγμα, πλην της ακαδημαϊκής ιδιότητας του σημερινού Προέδρου του ως Συνταγματολόγου; [...]
Το “Mega” αδειάζει από “αστέρια”

Με τη συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον όσων είναι αναγνωρίσιμοι και με διαδρομή στην ΕΣΗΕΑ, να μην επιθυμούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας, τις οποίες προωθεί η διοίκηση. [...]
Ποιος έχει τη “μαγική” δίαιτα;

Εκμεταλλευόμενοι την «κατά συρροή» αποτυχημένη προσπάθεια πολλών να χάσουν βάρος, οι «κακοί της δίαιτας» πλασάρουν κάτι περίεργο και μαγικό για να «τσιμπήσει» ο «απεγνωσμένος» και να τον «αποτελειώσει» οικονομικά… γιατί η «μαγική λύση» κοστίζει ακριβά! [...]

Γαλλία και Ολλανδία αναστατώνουν την Ευρωζώνη

Γαλλία και Ολλανδία αναστατώνουν την Ευρωζώνη
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν χτες τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά οι δείκτες σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία, μετά την ήττα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, την έκπληξη 18% της αντιευρωπαϊκής ψήφου στη Μαρίν Λεπέν, αλλά και την παραίτηση της ολλανδικής κυβέρνησης συνασπισμού ως συνέπεια της αδυναμίας της να συμφωνήσει σε μέτρα λιτότητας. Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Η Ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να γίνει η νέα Βόρεια Θάλασσα
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΖΑΝΝΕΤΟΥ «ΑΓΚΑΘΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ Στο επίκεντρο των πετρελαϊκών εταιρειών βρίσκεται πλέον η Ανατολική Μεσόγειος μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα οικόπεδα του Ισραήλ, Λεβιάθαν και Ταμάρ, καθώς και στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι τα βλέμματα των εταιρειών στρέφονται πλέον στην

Η αρχή του κακού...

Η αρχή του κακού…
Επειδή, από εκείνο το «στοιχειωμένο» debate και μετά, όλοι θέλουν να γίνουν… Κένεντι, και κανένας… Νίξον. Κατά γενική ομολογία, ήταν το debate που έκρινε τις αμερικανικές εκλογές. [...]
Ναι μεν, αλλά…

Το αντίκτυπο ήταν έντονο και στην ομάδα του. Αρκεί κάποιος να δει τα αποτελέσματα των αγώνων του Παναθηναϊκού χωρίς τον Λέτο και να τα συγκρίνει με αυτά όπου ο χαρισματικός Σεμπάστιαν έπαιζε βασικός. Η απουσία του κόστισε στον Παναθηναϊκό. [...]
Η “οπισθοδρομική κομπανία” της Αριστεράς

Εκτός τόπου και χρόνου, κυρίως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημείο που η συντονίστρια της συζήτησης να ζητά απεγνωσμένα να «πέσουν διαφημίσεις» ώστε να σταματήσουν να ερίζουν μεταξύ τους. [...]
Και τώρα, τι θα κάνουμε… χωρίς debate;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το debate, όπως τουλάχιστον εφαρμόζεται στη χώρα μας, δεν προσφέρεται για να εξαχθούν συμπεράσματα. Είναι ένα βαρετό τηλεοπτικό θέαμα αλλά και μια άνευ ουσίας πολιτική συζήτηση. [...]

Ακριβαίνουν κατά 25% φως, νερό, συγκοινωνίες από το 2013!

www.marketbeast.gr
Ακριβαίνουν κατά 25% φως, νερό, συγκοινωνίες από το 2013!
Ευρωπαϊκά σενάρια δραχμής πριν τις εκλογές

Από τον Ιούλιο η πληρωμή των εισφορών στο ΙΚΑ κατά το α΄εργάσιμο 5ήμερο του επόμενου μήνα της απασχόλησης Εξετάζουν μέχρι και διάσπαση της ευρωζώνης
Στα ύψη το ιταλικό spread
Έλεγχος για όσους ξέχασαν να δηλώσουν τη δόση του δανείου
Παράταση ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΑΕΕ μέχρι 30-4-2012

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Παρουσίαση στου Παπάγου του βιβλίου του στρατηγού Ι. Παρίση "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ"
Κάλπικο δέκα και μηδέν!

Το λάβαρο της ομοσπονδίας

LE SCRUTIN FRANÇAIS EXPLIQUÉ AUX ÉTRANGERS

Τουρκία: 23η Απριλίου, τουρκική γιορτή των παιδιών - 24η Απριλίου, εξόντωση των Αρμενίων παιδιών

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ο Cem Özdemir, ηγέτης των Γερμανών Πράσινων: «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την πολιτική της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

New York Times :Greece’s Right-Wing Fringe

How To Lose Friends and Alienate Allies

Το μπλέξαν το παιδί στα λεφτά

Κούρδοι αγωνιστές σε απεργία πείνας στο Στρασβούργο

Ύστερα από 38 από την τουρκική εισβολή Οι σημαίες ακόμα «κυματίζουν» στο ύψωμα «ΟΧΙ»

Συνδιάσκεψη ΝΑΤΟ: Μπλόκο του Ισραήλ από την Τουρκία

Τι συμβαίνει στα οδοφράγματα;

Ναυπηγική υπερδύναμη έφτιαξε η Τουρκία

Άλλη μια επαλήθευση του βιβλίου "Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ"

Μεταρρυθμίσεις, μέρος πρώτο: οι ορφανές

Η βόρεια Ελλάδα γεμίζει Τούρκους μαθητές

«Ψήνουν» σαμποτάζ της κυπριακής προεδρίας >Μπροστάρηδες οι Πράσινοι και υποκινητές η Άγκυρα και «φίλιες ευρωδυνάμεις»

Αίνιγμα η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ Ο «τρομοκράτης» Πούτιν και το «σκληρό παιχνίδι» με την Κίνα

Οι πιό δύσκολες εκλογές

Ερντογάν: Τέλος στη μονοκρατορία στρατηγών

ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ: Ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει την επανάστασή του ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα, Τουρκία και ΑΟΖ. Επικίνδυνες είναι πλέον οι καθυστερήσεις!

Ομολογία Βενιζέλου για την μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

Ομολογία Βενιζέλου για την μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας
"Στόχος" αγνώστων έγινε και η Διαμαντοπούλου

Οι Anonymous έβγαλαν στη δημοσιότητα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Oριοθετήσεις ΑΟΖ: Η Περίπτωση της νήσου Serpent στη Μαύρη Θάλασσα

Έχασε τη ζωή του αναπαριστώντας τον θάνατο του Ιούδα

Στην Κρήτη ο γάμος της Jennifer

Προσφυγές κατά του PSI από χιλιάδες μικροομολογιούχους

Εκταφή του Τσαλικίδη, ζητά ο εισαγγελέας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Όλα τα είχαμε, ο Φέρχοφσταντ μας έλειπε! περισσότερα…
-Επί ερειπίων ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΠΟΝΤΟΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου – 30 Μαΐου 2012, Πρόγραμμα τιμητικών εκδηλώσεων

Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου – 30 Μαΐου 2012, Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Τιμητικές εκδηλώσεις - Σεμινάριο Ιστορίας

Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου – 30 Μαΐου 2012, Δισέλιδο Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου – 30 Μαΐου 2012, To Ποντιακό Τραγούδι στη Διαμόρφωση της Ιστορικής Μνήμης - Πρόγραμμα

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ