Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ

Περίμενα τόσο καιρό να δω τι θα γίνει με το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, στη χώρα του «ΠΟΤΕ», όπου η κάθε κυβέρνηση (λέμε τώρα) έχοντας την σιγουριά πως ο λαός της κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ, ψηφίζει ότι ναναι, γιατί το «ΑΠΑΙΤΟΥΝ» οι δανειστές της.
Ψηφίζει, και εμείς, «καταπίνουμε» τα πάντα, κάνοντας τα χατίρια των ντόπιων και ξένων αφεντικών μας, που βάλθηκαν να μας αφήσουν με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
Απλά τα πράγματα Συνέλληνες, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ Απλά, και μην περιμένουμε να δούμε κάποιο φως, γιατί χρόνο με το χρόνο, για να μην πω μέρα με τη μέρα, τη χώρα τη σκεπάζει όλο και πιο πυκνό σκοτάδι.
Έγραψα πολλές φορές, πως τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ, μας τα φέρνουν σιγά σιγά, γιατί υπάρχει στο βάθος και ο φόβος να…. Ξυπνήσουμε!
Βέβαια, ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, θα συμβεί αυτό, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα είναι πια αργά, πως ΑΝ και ΟΤΑΝ ξυπνήσουμε, θα είμαστε ΞΕΝΟΙ πια μέσα στην ίδια μας τη χώρα, χωρίς να έχουμε κάτι δικό μας.
Και ας λένε οι πολιτικοί πως «βγαίνουμε» από την κρίση, πως «βγαίνουμε» στις αγορές, πως «βγαίνουμε» γενικότερα.
Ουσιαστικά, βγαίνουμε από τα «παράθυρα» και δεν το πήραμε χαμπάρι…..
Τα «σχέδια» της καταστροφής μας είναι παλιά, και εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΝΑ……
Μήπως δεν τα ζούμε καθημερινά;
Ρίξτε μια ματιά Συνέλληνες σε ένα «φρέσκο» άρθρο….
««Μαχαίρι» σε κοινωνικά επιδόματα, «φρένο» στις απεργίες
Περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών, οικογενειακών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων φέρνει η τρίτη αξιολόγηση. Παράλληλα στο τραπέζι μπαίνουν και ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο βάζοντας «φρένο» στην προκήρυξη των απεργιών.
Ειδικότερα μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να υιοθετηθεί νέα νομοθεσία για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης των παροχών πρόνοιας. Η αναδιάταξη του προνοιακού χάρτη περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων επανεξέταση επί τα χείρω παροχών, κατάργηση, συγχώνευση ή και εξορθολογισμό αυτών ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους. Η εθνική νομοθεσία θα πρέπει να εγκριθεί έως τον Μάιο του 2018 ώστε να εναρμονιστούν παράλληλα όλοι οι κανόνες εισφορών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας. Η εθνική εφαρμογή του νέου νόμου θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων έως τον Νοέμβριο ώστε με το ξεκίνημα του 2018 όλα τα προνοιακά επιδόματα να έχουν περάσει στον ΟΓΑ με ηλεκτρονική διαχείριση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους.
Tα επιδόματα που ‘κινδυνεύουν’ είναι τα εξής:
1. Επιδόματα αναπηρίας: Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, ζητούν την ιδιωτικοποίηση των κέντρων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας (σ.σ., δηλαδή η πιστοποίηση να δίνεται από ιδιώτες γιατρούς), αλλά και την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο επιστημονικό εργαλείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ICF.
2. Οικογενειακά επιδόματα: Οι δανειστές (κυρίως το ΔΝΤ) ζητούν την περικοπή των ποσών για οικογένειες με τρία παιδιά και άνω και αναδιανομή των κονδυλίων ή την εξεύρεση πόρων από την περικοπή άλλων παροχών.
3. Στεγαστικό - φοιτητικό επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δανειστές έχουν ζητήσει επανεξέταση κριτηρίων επιμένοντας σε μείωση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
4. Επίδομα στέγασης: Το ΔΝΤ εμμένει στο να τεθούν από τώρα οι παράμετροι για την καταβολή του επιδόματος στέγασης ή επιδότησης ενοικίου ή αποπληρωμής μέρους δανείου για τους 600.000 πολίτες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας με το επιχείρημα ότι το πλεόνασμα του 2018 θα είναι χαμηλότερο από τον προβλεπόμενο στόχο. Η κυβέρνηση θα συμφωνήσει από τώρα για τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος στέγασης που θα δοθεί σε 600.000 δικαιούχους το 2019. Πρόκειται για ένα από τα αντίμετρα που νομοθέτησε, το οποίο θα καταβληθεί από το πλεόνασμα του 2018 και κοστίζει 600 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 θα προβλέπουν κατ' αρχάς ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία, θα πρέπει να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα πρωτοβάθμια σωματεία. Εκτιμάται ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης και η θέσπιση του ορίου του 51% των «οικονομικά τακτοποιημένων µελών» ενός σωματείου για τη λήψη απόφασης για απεργία θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως στα σωματεία εκείνα που έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα λόγω της φύσης της επιχείρησης στην οποία δραστηριοποιούνται. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 1264/1982 (άρθρο 8), για να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, εφόσον το καταστατικό του επιχειρησιακού σωματείου δεν ορίζει διαφορετικά, για να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση, στις συνελεύσεις απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός τρίτου (1/3) των οικονομικά τακτοποιημένων µελών.
Επίσης θα προβλέπεται ότι πρέπει να γίνει επανεξέταση του καταλόγου των δικαιολογημένων λόγων καταγγελίας της σύμβασης από την πλευρά των εργοδοτών για εργαζομένους που προστατεύονται ως μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και να εξορθολογιστούν τα προνόμια των συνδικαλιστών.
Επίσης, προαπαιτούμενο (το οποίο θα συζητηθεί) είναι πως πρέπει να νομοθετηθεί και διάταξη νόμου βάσει της οποίας τα δικαστήρια θα αποφαίνονται με διαδικασίες άμεσες - fast track όχι μόνο για τη νομιμότητα ή μη της απεργίας, αλλά και για τις νομικές αντιπαραθέσεις εργοδοτών - εργαζομένων από την εφαρμογή του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα στις περιπτώσεις απεργιών. Εξάλλου η τελική μορφή της επαναφοράς της αρχής της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων (δηλαδή της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων και στα μη μέλη των κλαδικών εργοδοτικών ενώσεων) θα αποσαφηνιστεί τον Σεπτέμβριο (σ.σ. το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 θα πρέπει να ελεγχθεί η αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών συμφωνιών).
Τέλος, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 να υποβάλει έκθεση (με βάση μια ανεξάρτητη νομική άποψη) σχετικά με τον ρόλο της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Εως τον Φεβρουάριο του 2018 θα πρέπει να επανεξετάσει, σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους (σ.σ. ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της μεσολάβησης και διαιτησίας. Και μέχρι τον Μάρτιο, ύστερα από διαβούλευση με τους θεσμούς και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως με παλαιότερη διάταξη είχε καταργηθεί η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2014 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη
Ηλίας Γεωργάκης
ΠΗΓΗ: news.in.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Και να σταθώ βέβαια στο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα, και στην απαίτηση των Δανειστών την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α.
Πρώτα απ’ όλα, τη νύφη και ΠΑΛΙ θα την πληρώσουν τα Α.Μ.Ε.Α.
Σε πολλούς τομείς….
Όσο για την «Ιδιωτικοποίηση» που απαιτούν των ΚΕΠΑ, εκεί είναι πλέον που θα γίνει το μεγάλο ΣΦΑΓΕΙΟ. Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ τα ΚΕΠΑ σε ιδιώτες;
Μήπως, λέω εγώ ο αφελής, για να δουλέψουν ακόμα καλύτερα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ, ΕΚΕΙΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;
Για σκεφτείτε το λίγο Συνέλληνες, γιατί η ΥΓΕΙΑ σε κάθε χώρα, είναι ένα χρυσορυχείο, και φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και η δική μας. Είναι γνωστά τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Ελλάδα (αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ).
Απογοητευθείτε Συνέλληνες, γιατί το «τοπίο» ξεκαθαρίζει, και μπροστά μας, στο μισό βήμα, είναι η άβυσσος στην οποία μας σπρώχνουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
Specifications 
Frequency range
28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
Modes
AM / FM / LSB / USB
Transmission power
FM: 50W
AM: 30W / SSB: up to 60W
Transmission power adjustable
Frequency steps
100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
Features
CTCSS and DCS encoder / decoder
Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
VFO display in frequency mode
FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
6 programmable memory slots
Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
Power / Signal Strength / SWR indication
Operating Voltage
Dual Watch
Scan mode
Roger beep
adjustable echo function
PA Function
Multi-color display (7 colors available)
Backlight key
Key lock
Hi Cut (on / off)
Noise Blanker (on / off)
Echo (on / off)
+10 KHz (on / off)
Roger beep (off, 1-5)
Microphone Gain (1-36)
NOG (monitor volume, 1-32)
TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
TSR (High SWR Protection, On / Off)
TDC (High Voltage Protection, On / Off)
SCM (Scan Mode, SQ / Time)
Programmable by computer (mini USB on backside)
Reset function
Microphone connector
6-pin
Antenna connection
PL female
Power supply
13.8 V DC
Dimensions W x H x D in mm
about 157 x 48 x 246
Weight
2.1 kg 

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Συγγραφέας: Λιούις Κάρολ
Απόδοση κειμένου:
Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144 

Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-126-6
Η μικρή Αλίκη, ακολουθώντας έναν άσπρο κούνελο, κατρακυλάει μέσα σ’ ένα λαγούμι και βρίσκεται σ’ έναν τόπο γεμάτο παράδοξα και θαυμαστά συμβάντα. Με φαντασία, χιούμορ και πολλά αλληγορικά στοιχεία ο συγγραφέας καυτηριάζει τον συντηρητισμό και την υποκρισία της εποχής του, σκιαγραφώντας μέσ’ από σουρεαλιστικές καταστάσεις την ασφυκτική καταπίεση των παιδιών από τους μεγάλους.
Μια ευφάνταστη ιστορία που δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

Πνοές ανέμων στο Τελλόγλειο

«Πνοές ανέμων» στο Τελλόγλειο
                                                                                                                          Διήμερη δράση για οικογένειες, 21 -22 Οκτωβρίου 2017

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα συμμετέχει στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης που διοργανώνει από το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Η φετινή δράση έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων». 
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Τελλόγλειο θα πραγματοποιήσει διήμερη δράση (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, 11.00 – 17.00), που απευθύνεται σε οικογένειες και εστιάζει σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης  «’Τέχνη’ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία: 65 χρόνια συλλογές», τα οποία σχετίζονται με το θέμα. Πρόκειται για τα έργα: «Μπουγάδα» του Ανδρέα Λαδόμματου, «Χαρταετός» του Δημήτρη Παπαγεωργίου και «Καράβι/Οδυσσέας και Σειρήνες» του Γιάννη Γαΐτη (φωτο).  
Με οδηγό  ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό φυλλάδιο οι επισκέπτες θα αναζητήσουν μέσα από τα έργα το ρόλο του στοιχείου του αέρα στη ζωή και τη δράση του ανθρώπου. Στο τέλος θα μπορούν να δημιουργήσουν σε ένα ανοιχτό εργαστήριο έναν μικρό, διακοσμητικό χαρταετό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.                                             

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Κατερίνα Καριζώνη

19 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων και Βαλς στην ομίχλη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Χριστόδουλος Λιτζερίνος, συγγραφέας
Νικόλαος Πιτσιόρλας, βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου
Οικία Τραγανού
Πολύγυρος


Ζοέλ Λοπινό

19 Οκτωβρίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Γιούλη Τσακάλου, διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας «Βιβλία-Παρουσιάσεις-Κριτικές».
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μελίνα Μαστραντώνη.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917



Ζοέλ Λοπινό

20 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής και Το διαμαντένιο σώμα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η παιδαγωγός-πολιστισμολόγος Ελένη Παπανικολάου.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17
Χολαργός , 210-65.23.515


Ρέα Γαλανάκη

21 Οκτωβρίου 2017
Freud Cafe στην Αθήνα - Ανοιχτές συζητήσεις ψυχαναλυτών με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ. - 2 μ.μ. η ψυχαναλύτρια Μαρίλια Αϊζεντσάιν συνομιλεί με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη με αφορμή το μυθιστόρημά της Η Άκρα Ταπείνωση.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


Ζοέλ Λοπινό

23 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ίαμβος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής και Το Διαμαντένιο σώμα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Λώρα Αγγέλου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Asteria Plage
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 13
Χαλκίδα , 22210-79.403


Φωτεινή Τσαλίκογλου

23 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν σε συνάντηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός της Η μετακόμιση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520


Ζυράννα Ζατέλη

24 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον σας προσκαλούν σε συνάντηση με τη Ζυράννα Ζατέλημε αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Τετράδια ονείρων την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718


20 Οκτωβρίου 2017
Το Hellenic American College (HAEC) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σας προσκαλούν στο συνέδριο με τίτλο «Αναζητώντας την Μεταρρύθμιση στην Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα».
Το συνέδριο διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για διάσωση της Νεάπολης ως Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους που έχουν την έδρα τους ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και οι Εκδόσεις Καστανιώτη.
Ημερομηνίες συνεδρίου:
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου: 18:00 – 20:30
Σάββατο 21 Οκτωβρίου: 10:00 – 20:00
Κυριακή 22 Οκτωβρίου:10:00 – 15:30
Πρόγραμμα συνεδρίου
Είσοδος ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής στο: eventbrite
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22
Αθήνα , 2103680052

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες 
Με απασχόλησε αρκετό καιρό η σκέψη του τίτλου στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Είχα αποφασίσει για το πρώτο μισό. Θα ήταν αφιερωμένο στην προφορική ιστορία, μια και ένιωθα πως αυτό το βιβλίο θα απεικόνιζε την επιστημονική μου πορεία, που αποτελείται από πολλά καγκέλια-στροφές, με αφήνουν αδιάφορο οι μεγάλες ευθείες.
Με κάνουν να βαριέμαι. Αντίθετα, είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου πως η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα καγκέλια, που προκαλούν ίλιγγο αλλά και ενδιαφέρον για κάτι που μπορεί να μην είναι χειροπιαστό αλλά που μπορεί να εμφανιστεί στην επόμενη στροφή. Το πρώτο μισό, λοιπόν, του τίτλου, ονομάζεται προφορική ιστορία, γιατί αυτή η καινούρια επιστήμη αποτέλεσε μια από τις βασικές μου ανησυχίες. Το δεύτερο μισό είναι αφιερωμένο στις λαϊκές μυθολογίες, ένα είδος προφορικής ιστορίας. Είναι μια οφειλή τον πρωτοπόρο Νικόλαο Πολίτη αλλά και μια πρόταση για απεγκλωβισμό από την ταξινομητική λογική. Αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός ως μια ολότητα, όπου οι χρονικές και χωρικές τομές αφορούν μόνο τους ερευνητές και όχι τα πολιτισμικά φαινόμενα. Συμπεριλαμβάνονται κείμενα για τη μνήμη, τον Εμφύλιο, τις σιωπές και τις αποσιωπήσεις, για τα πολιτισμικά τραύματα, την οργάνωση και την κοινωνικοποίηση του χώρου, τις θρησκευτικές πρακτικές, την ομορφιά και τον πόνο στα δημοτικά τραγούδια, τα αινιγματο-ανέκδοτα.
Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις. Βιβλίο 5ο
επιμέλεια σειράς:Ευάγγελος Αυδίκος
συγγραφέας:Ευάγγελος Αυδίκος
Isbn: 978-960-579-068-4
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

Από τις 26 Οκτωβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 θα ανανεώνεται το δελτίο μετακίνησης ΑμεΑ

Από τις 26 Οκτωβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 θα ανανεώνεται το
δελτίο μετακίνησης ΑμεΑ
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2017/10/26-30-2017.html?spref=tw
Σημαντικό! Ακατάσχετα τα κοινωνικά επιδόματα προς οικονομικά αδύνατους
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2017/10/blog-post_81.html?spref=tw
Η εκπομπή "Σκέψου Διαφορετικά" με τον Γεράσιμο Φεσιάν στη Σπάρτη για
το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Λακωνίας
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2017/10/blog-post_3.html?spref=tw
Άμεση η αποδοχή των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας των
εκδιδομένων πριν την 01-09-2011 για φορολογικά θέματα όπως ορίζει η
ΠΟΛ 1122 της 8ης Αυγούστου 2017 σε απόλυτη συνάφεια με την επιστολή
της Γ.Γ. Πρωθυπουργού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/08/01-09-2011-1122-8-2017.html
Απάντηση του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας
Πρωθυπουργού για το θέμα της αποδοχής των εν ισχύ πιστοποιητικών
αναπηρίας
"Μετά την ίδρυση των ΚΕ.Π.Α., οι ανωτέρω γνωματεύσεις διατηρούν την
ισχύ τους έως τη λήξη τους, ενώ αυτές των οποίων η κρίση είναι εφ’
όρου ζωής, μπορούν να χρησιμοποιούνται επ’ αόριστον".
Κατόπιν τούτου, στην περίπτωση όπου μία δημόσια υπηρεσία αρνείται να
δεχτεί το εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρία σας, σας καλούμε να
εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του επίσημου αυτού εγγράφου και να το
συνυποβάλλετε μαζί με το νόμιμο εν ισχύ εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό
αναπηρίας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/08/2017-08-0431.html
Αλεξανδράκης Τάκης
 skype name: liquid-takis
 blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
 mobile phone: +306932-312-912
 Facebook name: takis alexandrakis
 Twitter: @talexandrakis

513 μόνιμες προσλήψεις μέσω 4 διαγωνισμών ΑΣΕΠ

Κεφαλίδα
ΑΣΕΠ: 513 μόνιμες προσλήψεις μέσω 4 διαγωνισμών

ΑΣΕΠ: 513 μόνιμες προσλήψεις μέσω 4 διαγωνισμών

99 προσλήψεις για 3 χρόνια στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Νέα προκήρυξη 99 ατόμων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο διαγωνισμός με αριθμό 14Κ/2017 αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Ν.Π.Ι.Δ. Στην Αίτηση …
Κοινωφελής εργασία: 7.685 προσλήψεις ανέργων σε 34 δήμους

Κοινωφελής εργασία: 7.685 προσλήψεις ανέργων σε 34 δήμους

Το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε  34 δήμους της χώρας για 7.685 θέσεις απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων για διάστημα οκτώ μηνών και με καθεστώς …
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 15Κ/2017 για 335 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 15Κ/2017 για 335 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 15Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο Πίνακας Θέσεων ΠΕ …
Προκήρυξη 14Κ/2017: 99 προσλήψεις για 3 χρόνια στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»

Προκήρυξη 14Κ/2017: 99 προσλήψεις για 3 χρόνια στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 14Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Ν.Π.Ι.Δ. Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης είναι: 2 ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 48 ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 8 ΠΕ …
ΟΑΕΔ: Εργαστήρια ενεργοποίηση ανέργων σε Αττική & Θεσ/νίκη

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια ενεργοποίηση ανέργων σε Αττική & Θεσ/νίκη

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, θα υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών). Επισημαίνεται ότι μετά …
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση 1.380 ευρώ για ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση 1.380 ευρώ για ανέργους

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν την Πράξη "Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στο τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)" η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (2014-2020). Η …
132 θέσεις σε δύο Διαγωνισμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης

132 θέσεις σε δύο Διαγωνισμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προκήρυξη γενικών διαγωνισμών — Ειδικοί στον τομέα των ΜΜΕ και της ψηφιακής επικοινωνίας — EPSO/AD/347/17 — Διοικητικοί υπάλληλοι (AD 6) — 1. Ειδικός επικοινωνίας — EPSO/AST/143/17 — Βοηθοί (AST 3) — 1. Διαχειριστής ιστοτόπου — 2. Βοηθός επικοινωνίας — 3. Βοηθός οπτικής επικοινωνίας. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει δύο γενικούς διαγωνισμούς, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση …
Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Τα νέα Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ξεκινάνε στις 20 Οκτωβρίου 2017. 1) MSc in Bioeconomy Law, Regulation and Management (Βιοοικονομία και Δίκαιο, Ρυθμιστικό Πλαίσιο και Διαχείριση) Το Πρόγραµµα έχει µια διπλή δυναµική ανάπτυξης καθώς προσφέρει, αφ’ ενός, πρακτική γνώση του ρυθµιστικού πλαισίου της Βιοιατρικής σε στελέχη επιχειρήσεων και νέους επιχειρηµατίες, ώστε να αναλαµβάνουν πρωτοβουλίες  για την παραγωγή καινοτόµων θεραπευτικών …
Πότε και πώς θα γίνουν 5.000 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

Πότε και πώς θα γίνουν 5.000 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προσληφθούν 5.000 μόνιμοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά τα αιτήματα των δήμων για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας. Μέχρι αυτή τη στιγμή η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επεξεργαστεί …