Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Ρεπορτάζ: Μαρία Παπαδημητρίου Πυρετός εργασιών επικρατεί στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών καθώς από το πρωί της Δευτέρας συναρμολογούνται οι τρεις προβλήτες στις κεντρικές λιμενικές εγκαταστάσεις, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη μαρίνα.Αναμένεται εντός των ημερών και η τοποθέτηση των pillars αλλά και των δεξαμενών καυσίμων ανεφοδιασμού σκαφών και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο κατασκευής της μαρίνας Μουδανιών θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2009. Ο Αντιδήμαρχος Μουδανιών κ. Γιώργος Κοκκινίδης δήλωσε «συνεχίζουμε τις εργασίες με στόχο χωρίς καθυστερήσεις το έργο να παραδοθεί και να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που είναι βέβαιο ότι θα αναβαθμίσει το δήμο Μουδανιών και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στον Τουρισμό.

“Άνθρωπος της CIA ήταν συνεργάτης του Μιλόσεβιτς”

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Ρενάτα Γρυπάρη Δημοσίευση : 03/03/2009 11:47 Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μιλόσεβιτς ήταν «αξιόπιστος συνεργάτης CIA», αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Los Angeles Times».
Σήμερα, ο Γιόβιτσα Στάνισιτς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται την μαρτυρία βετεράνου πράκτορα της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ο Στάνισιτς, ο οποίος κατηγορείται ότι έστησε «δίκτυα γενοκτονιών», ήταν «πολύτιμη πηγή της CIA», η οποία μάλιστα φέρεται να έχει προσκομίσει στις δικαστικές αρχές απόρρητο έγγραφο που αναφέρεται στη συμβολή του Στάνισιτς και τον βοηθητικό του ρόλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο με CD της Μαρίας Κυνηγού-Φλάμπουρα
Ένα νέο βιβλίο απ' τη σπουδαιότερη μουσικοπαιδαγωγό της χώρας μας, η οποία καινοτομεί πάντα! Ο μπαξές της Βερενίκης - (τραγούδια με κίνηση. Ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά με CD) Συγγραφέας:Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Έτος:10 Μαρτίου 2009
Σχήμα:22x22 Σελίδες:60 Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-04-9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79
Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕ Ο «ΑΝΕΜΟΣ»

Ο λόγος για τα χρήματα των ταμείων. Και βέβαια η κατάσταση ΔΕΝ είναι τόσο χάλια όπως γράφουν τα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, είναι πλέον ανεξέλεγκτη. ΤΠΔΥ 650,000,000 ευρώ (έτσι να μπουν τα μηδενικά ΟΛΑ για να δούμε την κατάντια μας). ΙΚΑ, λέει στο κόκκινο. Αλήθεια, το «κόκκινο», πόσα εκατομμύρια σημαίνει, η καλύτερα πόσα δισεκατομμύρια; ΟΑΕ ψάχνει και αυτό για καμιά 700,000,000! Οι «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ» τα κατάφεραν, Δημιούργησαν μια «κρίση» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα κάποιων λίγων, και τίναξαν στον αέρα τις οικονομίες όλου του κόσμου. Και φυσικά η «ψωροκώσταινα» δεν ηταν δυνατόν να την γλυτώσει, αν και τα «κανόνια» τα μεγάλα θα σκάσουν κατά τα τέλη του Απριλίου. ΟΛΑ τα ταμεία είναι μέσα. Τα ταμεία που στην κυριολεξία ρουφούν το αίμα των εργαζομένων και θα έπρεπε να έχουν τεράστια αποθεματικά. Ζητιανεύουν χρήματα στην χώρα των «νεοζητιάνων». Πόσο ακόμα θα αντέξουμε; Και οι πολιτικοί ΟΛΟΙ συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν παίζοντας το παιχνίδι τους. Να τους χαιρόμαστε. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Δρόμων

Δρόμων. Το σημαντικότερο πολεμικό πλοίο των βυζαντινών.
Τον 9ο αι. ήταν ένα μικρό γρήγορο ιστιοφόρο με ένα πανί, εξοπλισμένο με διάφορες κατασκευές (π. χ., ξυλόκαστρο, τοξοβολίστρες) και μια ειδική συσκευή στην πλώρη, τον σίφωνα, για το υγρό πυρ.
Οι ναυτικοί που επέβαιναν χρησιμοποιούσαν και μικρότερους εκτοξευτήρες υγρού πυρός, τους χειροσίφωνες.
Τον 13ο αι. ήταν το μεγαλύτερο πλοίο του βυζαντινού ναυτικού με δύο τριγωνικά ιστία, 100 κουπιά διατεταγμένα σε δύο σειρές, και επιπλέον ένα έμβολο στην πλώρη.
Δρόμων: μτγν. ουσιαστικό.
Θέμα της εβδομάδας: Ιστορία - Βυζαντινά πλοία
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση www.asprilexi.com.

Νοσταλγούμε τον... Αλογοσκούφη!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Νοσταλγούμε τον... Αλογοσκούφη! «Η στάση της κυβέρνησης, ομολογία χρεοκοπίας, εξαθλίωσης και εξευτελισμού» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βούλα Κεχαγιά
Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το κορυφαίο στέλεχος, που το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη αξιοποίησης του κ. Σημίτη, προσδιορίζει για πρώτη φορά με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» τον ρόλο που θα επιθυμούσε να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επαναλαμβάνει την άποψη πως η ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως μέσω των εντύπων της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη», και ευθέως κατηγορεί κάποιους οπαδούς τους ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με γκαζάκια που έγινε πριν από λίγο καιρό στο γραφείο του.
Στην ίδια συνέντευξη εντυπωσιάζει η απάντηση που δίνει ο πρώην υπουργός για τον νέο υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου σε σχέση με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του:
«Ποιος θα το ΄λεγε ότι θα ΄ρχόταν η καταραμένη ώρα που ο ελληνικός λαός θα νοσταλγούσε τον Αλογοσκούφη», λέει χαρακτηριστικά.

Πομάκοι σε κλοιό

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Για επιχείρηση πολιτισμικής εξόντωσης των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης κατηγορεί τους τουρκόφωνους της περιοχής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης.
Οι καταγγελίες περιλαμβάνονται σε επιστολή που έστειλε ο σύλλογος, τις προηγούμενες μέρες, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής. *Στο κείμενό τους οι Πομάκοι Ελληνες πολίτες του νομού επικρίνουν τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς άρχοντες ότι έχουν αναγάγει σε «προνομιακούς συνομιλητές» ορισμένους μουσουλμάνους παράγοντες οι οποίοι απαγορεύουν στην κοινότητά τους τον αυτοπροσδιορισμό των μελών της ως «Ελλήνων πομάκων, μουσουλμάνων το θρήσκευμα». Και καταγγέλλουν διώξεις που υφίστανται από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως «τούρκους» και το τουρκικό προξενείο.

Αγγελίες για προσωπικούς βοηθούς στο disabled.gr

Αγαπητοί μου φίλοι, πριν από λίγο έχει προστεθεί μια νέα θεματική ενότητα στις αγγελίες στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=19543 όπου καταχωρούνται μόνο αγγελίες που έχουν να κάνουν με την προσωπική βοήθεια. Καταχωρούνται δηλαδή αγγελίες που έχουν να κάνουν με ανθρώπους με αναπηρίες που αναζητούν προσωπικούς βοηθούς και με αγγελίες προσωπικών βοηθών που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της ανεξάρτητης διαβίωσης. Όσοι ενδιαφέρεστε να βρείτε προσωπικό βοηθό μπορείτε να στείλετε την αγγελία σας με e-mail στο admin@disabled.gr ή τηλεφωνικά σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που βρίσκονται πάντα στην κεντρική σελίδα του http://www.disabled.gr/ αλλά και στο τέλος της κάθε σελίδας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταχωρηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι γιατί με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσουμε να προσφέρουμε ως κοινότητα περισσότερες και καλύτερες εργασίες τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί αλλά ταυτοχρόνως και όσο περισσότερο μεγαλώνει η λίστα των ενδιαφερομένων θα μπορούμε να αναζητούμε προσωπικούς βοηθούς ανά πόλη, περιοχή ίσως και συνοικία. Εάν λοιπόν θέλετε να εργαστείτε ως προσωπικός βοηθός στείλτε μας το συντομότερο δυνατό τα στοιχεία σας για να τα καταχωρίσουμε στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=19543 Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/