Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Κρίσιμες στιγμές
Διηγήματα
Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 15,00 Σελίδες: 64
Ο βιβλιοθηκάριος
Μυθιστόρημα
Μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών;
Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα Λάρυ Μπέινχαρτ Σειρά EK: ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ Μετάφραση: Γιάννα Μυράτ Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 20,00 Σελίδες: 384
Το πιο μεγάλο ταξίδι
Μυθιστόρημα
Ε.Μ Φόρστερ Σειρά EK: ΞENH ΛOΓOTEXNIA / EIKOΣTOΣ AIΩNAΣ Μετάφραση: Δημήτρης Σαλταμπάσης Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 18,00 Σελίδες: 400
Υπόθεση Γκράνιν:
η λογοτεχνική κριτική στο εδώλιο Η δίκη της «Επιθεώρησης Τέχνης» το 1959 και η απολογία του Κώστα ΚουλουφάκουΑλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου Σειρά EK: MAPTYPIEΣ BIOΓPAΦIEΣ Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 22,00 Σελίδες: 368
Παραφυάδες ΙΙ
Κείμενα λογοτεχνίας και βιβλιοκρισίες 1999-2008 Εισαγωγή - Ανθολόγηση - Επιμέλεια: Σωτηρία ΣταυρακοπούλουΠερικλής Σφυρίδης Σειρά EK: NEOEΛΛHNIKH ΓPAMMATOΛOΓIA Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 30,00 Σελίδες: 576
Το ελληνικό σχολείο μετά είκοσι έτη
Η μαρμαρωμένη πρόοδος και τα παιδιά της
Ανδρέας Σπύρου Σειρά EK: ΔOKIMIA Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2008 Τιμή: € 15,00 Σελίδες: 248
Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ

(ΑΠΟ http://marinero2.blogspot.com/)
Μια φορά κι έναν καιρό σε κάποιο στενό δρομάκι στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένα μαγαζί. Μια μικρή τρυπούλα εκεί στο Μοναστηράκι, που το ‘χε ένας γεράκος πολύ παράξενος στ’ αλήθεια.
Το μαγαζάκι αυτό λοιπόν πουλούσε διάφορα παλιά παιγνίδια.
Όχι από αυτά τα σύγχρονα.
Κάποιο βραδάκι επισκέφτηκε το μαγαζί ένας φτωχός άνθρωπος από κάποιο νησί του Αιγαίου. Αυτός ο άνθρωπος ήτανε άνεργος Ναυτικός και γυρνούσε από γραφείο σε γραφείο για να βρει δουλειά.
Στο νησί του τον περίμεναν η γυναίκα του η Μαρία και ο μικρός του γιος.
Μπήκε λοιπόν στο μαγαζί και ζήτησε από τον γέρο-καταστηματάρχη να του πουλήσει ένα μικρό κόκκινο παλιό καραβάκι από τσίγκο, έτσι όπως έκαναν σε παλαιότερες εποχές τα παιγνίδια.
Πήρε λοιπόν το παιγνίδι και αφού το πλήρωσε σηκώθηκε να φύγει χωρίς να προσέξει το παράξενο χαμόγελο του.
Κατέβηκε στο λιμάνι για να προλάβει το καράβι της γραμμής, να στείλει μερικά λεφτά στο σπίτι του και το δώρο του παιδιού.
Ο ίδιος θα κάθονταν λίγο ακόμα στον Πειραιά.
Του είπαν για κάποιο φορτηγό του καπτα-Βασίλη του συμπατριώτη του εφοπλιστή, που έφτιαχνε πλήρωμα και ήθελε να κανονίσει το μπάρκο του.
Όταν το μικρό κόκκινο καράβι βρέθηκε στα χέρια του παιδιού, δεν ήξερε πώς να εκφράσει την χαρά του. Το μόνο που το στεναχωρούσε ήταν πως δεν ήρθε μαζί με αυτό και ο πατέρας του. Θα το ονομάσω «Λέων» σκέφτηκε.
Όπως εκείνο το πολεμικό που φούνταρε στ’ ανοιχτά.
Ήταν τόση η λαχτάρα και η μαγεία που εξασκούσε επάνω του το μικρό παιγνίδι, που το βράδυ όταν έπεσε για ύπνο πήρε και το καραβάκι μαζί στο κρεβάτι του. Η νύχτα προχώρησε για τα καλά.
Το μόνο που ταράζει την σιωπή της, είναι ο φλοίσβος της θάλασσας.
Ξαφνικά μία σκιά διαγράφεται στην άκρη του μισοφωτισμένου δωματίου.
Την ξέρουμε αυτή την σκιά.
Είναι ο γέρο-Καταστηματάρχης.
Αυτός που πούλησε το καραβάκι στον πατέρα του Κωστάκη.
Φαίνεται παιδιά πως αυτός ο γέρος είναι σπουδαίος μάγος και μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως να πούμε να πηγαίνει όπου θέλει αυτός.
Μαζί του είναι και οι δυο ακόλουθοί του.
Τα καλά μα σκανδαλιάρικα πνεύματα του ύπνου.
Ο Όνειρος και η Φαντασία.
Διαβάστε το υπόλοιπο παραμύθι, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα κάνοντας κλίκ εδώ.

ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Η υπόθεση της Βατοπαιδίου μάς απασχολεί τον τελευταίο χρόνο έντονα, κυρίως για τις εκτάσεις που αντηλλάγησαν στην Ουρανούπολη.
Σήμερα κάνουμε μιά σύντομη αναδρομή στα γεγονότα, όπως καταγράφηκαν από το ρεπορτάζ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ξεκάθαρα τις σχέσεις του δήμου με τη μονή Βατοπαιδίου. > Στις 17-7-2007 ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σταγείρων - Ακάνθου αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά για την ανταλλαγή του "Κοινόχρηστου Δάσους" της Ουρανούπολης.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει. > Στις 6-11-2007 ο ηγούμενος της Βατοπαιδίου, Εφραίμ, με επιστολή του προς το δήμαρχο της περιοχής, γράφει σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είμεθα βέβαιοι ότι έχομε κοινόν όραμα για την αξιοποίηση της περιοχής...». > Στις 20-11-2007 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη μέχρι εκείνη τη στιγμή καθυστέρηση εισαγωγής του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, λόγω των διαβουλεύσεών του με τις διάφορες υπηρεσίες και τη Μονή Βατοπαιδίου. > Στις 12-2-2008 κάτοικοι της Ουρανούπολης κατέθεσαν αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, ζητώντας την ακύρωση της 2823/22-5-07 συμβολαιογραφικής πράξης. > Τις πρώτες μέρες του Μάη 2008 εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέπτονται το Άγιον Όρος και, κατά πληροφορίες της "Γ.τ.Χ", συμφωνούν με τη μονή Βατοπαιδίου για συνεργασία και παράλληλα να αναγνωρίσει ο δήμος τη νομιμότητα της μεταβίβασης της έκτασης και να την εντάξει ο δήμοςστο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εκπονεί.
Το 50% της έκτασης θα περιέλθει στο Δήμο! > Στις 13-5-2007 η μονή Βατοπαιδίου καλεί τους προσφεύγοντες στην δικαιοσύνη κατοίκους της Ουρανούπολης να παραστούν στην εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης της Μονής στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Ιερισσού κ. Όλγας Χατζηλίδου, που είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων - Ακάνθου. > Στις 19-5-2008 το Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης ομόφωνα αποφασίζει να μη δεχθεί τις "προτάσεις" που προσκόμισαν από τη Μονή Βατοπαιδίου οι δημοτικοί σύμβουλοι, διότι, όπως δήλωσαν τότε, "δεν παζαρεύουν τη συγκεκριμένη έκταση" και εμμένουν στη θέση τους για συνέχιση του αγώνα τους, μέχρι την οριστική ακύρωση της 2823 συμβολαιογραφικής πράξης. > Στις 22-5-2008 οι κάτοικοι της Ουρανούπολης προσεπικαλούν σε παρέμβαση στη δίκη της 5-6-08 το δήμο Σταγείρων - Ακάνθου. > Στις 28-5-2008 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προσεπίκληση η Πρόεδρος του Δ.Σ., εισηγούμενη το θέμα, αναρωτήθηκε «...ποιος είναι ο σκοπός τους (του Τοπικού Συμβουλίου), η εκδίωξη της Ιεράς Μονής και η επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση...» και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (9 - 4) αποφάσισε την «μη παρέμβαση στη δίκη, διότι το περιεχόμενό της μας βρίσκει παντελώς αντίθετους διότι βλάπτονται τα συμφέροντα των δημοτών και των ιδιοκτητών της περιοχής». > Το Σεπτέμβρη 2008 ο βουλευτής Έβρου, κ. Γεροντόπουλος, κατέθεσε τροπολογία σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό έκτασης στο “Ξηροποτάμι” Ιερισσού του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου. Η τροπολογία αποσύρθηκε με παρέμβαση της κ. Αμανατίδου, ξέσπασε σάλος πανελλήνια και την επομένη ο δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου, με δηλώσεις του στην τηλεόραση "SUPER", είπε ότι καλώς έπραξε ο εν λόγω βουλευτής. O πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης Τρύφων Μίτιντζης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη "Γ.τ.Χ." σε δίστασε να δηλώσει ότι «αναδεικνύεται οσμή συνδιαλλαγής». Εφημερίδα: "Γνώμη της Χαλκιδικής"

Κινητά: Ο καρκίνος σας προωθείται

(ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/)
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΧΡΗΣΤΕΣ
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ Διαστάσεις επιδημίας υπάρχει κίνδυνος να λάβει στο μέλλον ο καρκίνος του εγκεφάλου για τις νεότερες γενιές εξαιτίας της χρήσης κινητού τηλεφώνου, υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι παιδιά και ενήλικοι έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα αν χρησιμοποιούν κινητό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την έκθεση στην ακτινοβολία από τα κινητά, τα ασύρματα τηλέφωνα και τις ασύρματες ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα, επειδή τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος για τα πολύ νεαρά άτομα επειδή ο εγκέφαλός τους όπως και το νευρικό τους σύστημα βρίσκονται ακόμη υπό εξέλιξη αλλά κι επειδή το κεφαλάκι τους είναι μικρότερο και το κρανίο πιο λεπτό, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία να διεισδύει περισσότερο μέσα στον εγκέφαλό τους. Εμφάνιση γλοιώματος
Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο μιας εκ των μεγαλύτερων ερευνών για τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου από την έκθεση σε ακτινοβολία, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέναρτ Χάρντελ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ορέμπρο της Σουηδίας.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής Χάρντελ, «σε άτομα που άρχισαν να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου πριν από τα 20 τους χρόνια» παρατηρήθηκε πενταπλάσια αύξηση της εμφάνισης γλοιώματος, του καρκίνου των γλοιακών κυττάρων που υποστηρίζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι οι νέοι που έκαναν χρήση κινητού είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακουστικό νεύρωμα ή καλοήθεις όγκους του ακουστικού νεύρου που συχνά προκαλούν κώφωση.
Για να υπάρχει και μια συγκριτική εικόνα, άτομα που άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητά μετά τα 20 τους, είχαν μόνο 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα και διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακουστικό νεύρωμα.
Ο καθηγητής προειδοποιεί ότι τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν.
Συνιστά τα παιδιά κάτω των 12 ετών να μην κάνουν χρήση κινητών παρά μόνο σε επείγουσες ανάγκες και οι έφηβοι να προτιμούν «hands-free» ή «bluetooth» συσκευές, καθώς και τα γραπτά μηνύματα από τις συνομιλίες.
Ο κίνδυνος αυξάνεται, επίσης, και για τους ενηλίκους που κάνουν χρήση κινητών πάνω από δέκα χρόνια.
Οι επιστήμονες εκτιμούν δε, ότι η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο ζοφερή με δεδομένο ότι για την ώρα δεν έχουμε στοιχεία για ακόμη πιο μακροχρόνια χρήση. (Πηγές: Independent, Repubblica) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2008

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Για να πάει καλά (όσο γίνεται) η εβδομάδα το καλύτερο ξεκίνημα γίνεται με τραγούδι.
Καλή ακρόαση, καλημέρα, και καλή εβδομάδα.
ΤΑ βίντεο είναι από το http://www.greektube.org/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

(ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ http://www.protoporia.gr/)Ο συνταγματάρχης και το παιδί-βασιλιάς Συγγραφέας: Ζιλμπέρ Σινουέ Θέμα:Ξένη πεζογραφία
Εκδότης:Ψυχογιός
Σελίδες: 400
Τιμή Εκδότη: 16,60€
Τιμή Πρωτοπορίας: 14,94€
Ο σολίστας Συγγραφέας: J. Dauven Θέμα:Ξένη πεζογραφία
Εκδότης:Πόλις
Σελίδες: 367
Τιμή Εκδότη:14,00€
ΤιμήΠρωτοπορίας: 12,60€
Οι κούφιοι άνθρωποι Συγγραφέας: John Connolly Θέμα: Ξένη πεζογραφία
Εκδότης: Χαρλένικ Ελλάς
Σελίδες: 496
Τιμή Εκδότη: 7,90€
Τιμή Πρωτοπορίας: 7,11€
Υποθέσεις συνωμοσίας Συγγραφείς: Thomas Kenn Θέμα: Κοινωνικές επιστήμες
Εκδότης: Τραυλός Π.
Σελίδες: 176
Τιμή Εκδότη: 24,00€
Τιμή Πρωτοπορίας: 21,60€
Σεξουαλική υγεία Συγγραφέας: Θάνος Ασκητής Θέμα: Υγεία- Διατροφή- Ιατρική
Εκδότης: Λιβάνης- Νέα Σύνορα
Σελίδες: 594
Τιμή Εκδότη: 22,00€
Τιμή Πρωτοπορίας: 19,80€
Για περισσότερα βιβλία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων πρωτοπορία.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ http://www.provoleas.gr/)Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο «Αριστοτέλειο» στο πλαίσιο των 43ων Δημητρίων η Ντόρα Μπακοπούλου και ο Ανδρέας Καρακότας θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των ήχων και των αισθήσεων σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας με το πιάνο η πρώτη και την φωνή του ο δεύτερος μελοποιημένους στίχους του ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνου Χριστιανόπουλου με τον τίτλο «Τα τραγούδια της Αμαρτίας», έναν τίτλο που έδωσε ο Μάνος Χατζιδάκις στη σειρά αυτή των τραγουδιών και που δεν βρήκε καθόλου σύμφωνο τον ποιητή.
Ο αρχικός τίτλος αυτού του κύκλου ήταν «Η Αμαρτία είναι Βυζαντινή και ο Έρωτας Αρχαίος», όπως μας είπε στη συνέντευξη τύπου ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και που απηχούσε περισσότερο το πνεύμα των στίχων του.
Ο δεύτερος τίτλος περισσότερο εντυπωσιακός και «φανταιζίστικος», δόθηκε και αυτός από τον Μάνο Χατζιδάκι, παρόλο που ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη αμαρτία στα ποιήματα του και για το λόγο αυτό δεν συμφώνησε με αυτόν τον τίτλο.
Όμως ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε πάντα του κεφαλιού του και δεν ρωτούσε κανένα όπως συμπλήρωσε.
«Έτσι εμπεδώθηκε ένας τίτλος που όχι μόνον αδικεί τον Χατζιδάκι, αλλά αδικεί λίγο και μένα»
«Τα τραγούδια της αμαρτίας» λίγο μετά την κυκλοφορία τους σε δίσκο, έγιναν και χορόδραμα από τον Δημήτρη Παπαΐωάννου με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία , με τον τίτλο «Ενός λεπτού σιγή» που είναι και ο τίτλος ενός από τα τραγούδια του κύκλου.
Η Ντόρα Μπακοπούλου και ο Ανδρέας Καρακότας υπήρξαν συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι.
Συναντήθηκαν για να δουλέψουν και να ηχογραφήσουν τα «Τραγούδια της Αμαρτίας», το τελευταίο έργο του μεγάλου δημιουργού σε ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά, το οποίο και παρουσίασαν για πρώτη φορά με ιδιαίτερη συγκίνηση στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού το Σεπτέμβριο του 2007.
Το έργο έχει παρουσιαστεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δυο παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στη Salle Moliere, το ποιο παλιό θέατρο της Λυών.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιάσουν τη σουίτα μπαλέτου «Το καταραμένο φίδι», έργο για το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου ηχογραφημένο τον Μάρτιο του 1951, καθώς και «Πέντε αγαπημένα τραγούδια» επιλογή τραγουδιών των δυο καλλιτεχνών από το συνολικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η Νομοθεσία για τη Φροντίδα στην Κοινότητα (Άμεσες Πληρωμές/Direct Payments) - Ηνωμένο Βασίλειο

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Ενημερωτικό κείμενο για την ανεξάρτητη διαβίωση και την πολιτική των «άμεσων πληρωμών» (direct payments) στην Αγγλία, στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη βόρεια Ιρλανδία.
Διαβάστε το προσεκτικά, γιατί περιέχει πολλά σημαντικά στοιχεία που αν ποτέ τα συνειδητοποιήσουμε σε βάθος θα βελτιωθεί κατά πολύ η διαπραγματευτική μας θέση απέναντι σε κάθε ασφαλιστικό ταμείο και σε κάθε κυβέρνηση. Η Νομοθεσία για τη Φροντίδα στη Κοινότητα (Άμεσες Πληρωμές/Direct Payments) 1996, Ηνωμένο Βασίλειο Η Νομοθεσία για τις Άμεσες Πληρωμές (1996) [1] στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να λαμβάνουν χρήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αντί κοινωνικών υπηρεσιών υποστήριξης από προσωπικούς βοηθούς, με σκοπό την αυτο-καθοδηγούμενη και εξατομικευμένη αυτο-υποστήριξη. Στην πράξη, ορισμένοι άνθρωποι με αναπηρίες εισπράττουν ένα χρηματικό ποσό από την τοπική αυτοδιοίκηση, και με αυτό το ποσό αγοράζουν τις υπηρεσίες υποστήριξης από προσωπικούς βοηθούς που έχουν ανάγκη.
Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: Είτε προσλαμβάνουν οι ίδιοι τους προσωπικούς τους βοηθούς, τους εκπαιδεύουν και τους καθοδηγούν με δική τους ευθύνη. Είτε αγοράζουν υπηρεσίες προσωπικής βοήθειας από ιδιωτικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν εκπαιδευμένους βοηθούς.
Σε αυτή την περίπτωση, εργοδότης των προσωπικών βοηθών είναι η επιχείρηση, και η παροχή των υπηρεσιών γίνεται με βάση το συμφωνητικό που υπογράφεται μεταξύ χρηστών και επιχείρησης. Σε σύγκριση με τις κοινωνικές υπηρεσίες υποστήριξης, οι «άμεσες πληρωμές» έχουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρουν την επιλογή στον χρήστη να αποφασίζει για το ποιος θα τον βοηθήσει, για το ποιος παρέχει υποστήριξη, πότε και πώς, αλλά και τον τρόπο που παρέχεται η υποστήριξη, σύμφωνα δηλαδή με τις δικές του υποδείξεις και προτιμήσεις. Οι «άμεσες πληρωμές» καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών υποστήριξης, από οικιακή βοήθεια, βοήθεια με καθημερινές προσωπικές ανάγκες, υποστήριξη για τα οικογενειακά καθήκοντα, έως συνοδεία σε εκπαιδευτικές, εργασιακές δραστηριότητες ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Χρήματα χορηγούνται επίσης για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, και για προσαρμογές στο σπίτι, αφού η απασχόληση προσωπικών βοηθών προϋποθέτει αρκετά εξοπλισμένη κατοικία, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μειωθούν δραστικά οι ώρες υποστήριξης. Οι «άμεσες πληρωμές» διατίθενται σε ανθρώπους μεταξύ 16-65 χρόνων, όπως επίσης και σε κηδεμόνες για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρία. Πρωταρχική και αναγκαία προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι να έχουν εξακριβωθεί οι ανάγκες υποστήριξης έπειτα από αξιολόγηση της κοινωνικής υπηρεσίας.
Σκοπός της αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί η φύση και ο βαθμός των αναγκών υποστήριξης, καθώς επίσης και ο κίνδυνος που διατρέχει η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία του ατόμου αν δεν του δοθεί υποστήριξη από την κοινότητα.
Δεν υπάρχει ελάχιστο ή μέγιστο όριο στις ώρες υποστήριξης, ούτε ως προϋπόθεση, ούτε ως όριο στην παροχή «άμεσων πληρωμών». Η αξιολόγηση των αναγκών είναι ανοιχτή σε όλους από τον νόμο, ωστόσο, η παροχή υπηρεσιών δεν είναι εγγυημένη πάντα, ακόμα και αν υπάρχουν διαπιστωμένες σοβαρές ανάγκες που ενδεχομένως να απειλήσουν την επιβίωση. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στις «άμεσες πληρωμές» ακόμη και όταν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Η νομοθεσία του 1996 δίνει το δικαίωμα σε κάθε τοπική αυτοδιοίκηση να κρίνει και να διαχειριστεί τη δυνατότητα παροχής «άμεσων πληρωμών» ανάλογα με τον προϋπολογισμό που διαθέτει.
Με άλλα λόγια, σε περιπτώσεις που ο προϋπολογισμός για τις «άμεσες πληρωμές» έχει εξαντληθεί, η απόφαση για τη παροχή τους αναβάλλεται μέχρι το επόμενο οικονομικό έτος. Επίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την ευχέρεια να προσδιορίσει συγκεκριμένα κριτήρια κάτω από τα οποία θα παρέχει υπηρεσίες ή «άμεσες πληρωμές», που συνήθως έχουν να κάνουν με τη σοβαρότητα και την επιτακτικότατα των αναγκών, τόσο των χρηστών όσο και των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεύτερη βασική προϋπόθεση είναι ότι οι υποψήφιοι χρήστες πρέπει να κριθούν ικανοί να αναλάβουν και να διαχειριστούν (με ή χωρίς βοήθεια από τρίτους) την προσωπική τους υποστήριξη, και να δώσουν τη συναίνεσή τους στις ευθύνες που αναλαμβάνουν υπό τους όρους που θέτει η κοινωνική υπηρεσία. Με την αποδοχή των Άμεσων Πληρωμών, η κοινωνική υπηρεσία απαλλάσσεται από το καθήκον της να εξασφαλίσει υποστήριξη στον χρήστη, καθώς επίσης και από την ευθύνη να τεκμηριώσει τη σωστή διαχείριση των πόρων.
Ο χρήστης των «άμεσων πληρωμών» έχει προσωπική ευθύνη για τις επιλογές του. Με την πολιτική των «άμεσων πληρωμών» διαπιστώνεται η αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, καθώς οι άμεσες πληρωμές μειώνουν αισθητά τον όγκο εργασίας και γραφειοκρατίας των κοινωνικών υπηρεσιών.
Συγχρόνως, η αυτο-διαχείριση που επιτρέπουν οι «άμεσες πληρωμές» μεταφράζεται σε αυξημένη ποιότητα υπηρεσιών και ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους με αναπηρία. Ο χρήστης αναλαμβάνει την ευθύνη να προσλάβει και να εκπαιδεύσει προσωπικούς βοηθούς, να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις του ως εργοδότης, καθώς επίσης και να κάνει σωστή διαχείριση των πληρωμών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο χρήστης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παραπάνω απαιτήσεις, ή ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η υποστήριξή του μέσα από τις «άμεσες πληρωμές», τότε αυτές διακόπτονται, και παρέχονται υπηρεσίες, αντί για μετρητά.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΧΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Νεράντζη 43α Δημήτρια Δήμου Θεσαλονίκης
Casa Bianca, Θεσσαλονίκη 25 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2008
Στιγμιότυπα από αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, σε ζώνες συγκρούσεων.
Εντός και εκτός των τειχών.
Από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Κύπρο έως τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Από το 1977 μέχρι το 2007.
Εν θερμώ, όπως τα κατέγραψε τότε ο φωτογραφικός φακός.
Σήμερα, σαν κιτρινισμένες σελίδες ενός δημοσιογραφικού σημειωματάριου.
Που δεν χάνουν, όμως, την αξία τους.
Ίχνη πολέμου.
Ο οδυρμός της μάνας.
Το κλάμα ενός παιδιού.
Η απόγνωση του πρόσφυγα.
Η ιαχή του μισθοφόρου.
Η βία του οργισμένου πλήθους. Η ατέλειωτη αναμονή. Ο φόβος που σε παραλύει.
Σε κάθε πόλεμο τα συναισθήματα είναι τα ίδια.
Όπως ίδιες είναι οι εικόνες βίας.
Το κροτάλισμα ενός πολυβόλου. Η σύγκρουση. Το κενό ενός βομβαρδισμένου σπιτιού. Τα συντρίμμια.
Η οδύνη της απώλειας.
Όσο κι αν η αλήθεια βομβαρδίζεται ολοένα και περισσότερο στη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων, η έρευνα στις σκοτεινές πλευρές των γεγονότων παραμένει πρώτιστη ανάγκη. Πόσο μάλλον που οι κάθε λογής προπαγανδιστές, αυτοί που μιλούν μονάχα για παράπλευρες ζημίες και «αόρατους πολέμους», υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν θύματα.
Μια φωτογραφία, αληθινή, όχι η σκηνοθετημένη, διατηρεί τη δύναμή της.
Η φωτογραφία που απαθανατίζει τη στιγμή, που καταγγέλλει τη βία, που αναδεικνύει τη δύναμη της ζωής και την ανθρωπιά δεν μπορεί να εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Οι εικόνες πολέμου ξεθωριάζουν.
Τα ίχνη θάβονται.
Η λήθη είναι αναγκαία για να συνεχίσει η ζωή.
Δίχως μνήμη, όμως, παραπαίουμε στο παρόν και δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον.
Οι φωτογραφίες είναι εκεί για να θυμούνται οι επόμενοι.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 19.30,
Casa Bianca, γωνία Β. Όλγας και Θ. Σοφούλη.
Ωρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 14.00, 18.00 – 21.00
Κυριακή 10.00 – 14.00,
Δευτέρα κλειστά
τηλ. Επικοινωνίας 6977 700401,

CHEMTRAILS: Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ.

(ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/)ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥΑμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια!! Μετά από το σύνηθες θερινό "διάλλειμα" στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών, από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν "δυναμικά", όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε καθημερινή σχεδόν βάση, κανείς αρμόδιος, ειδικός, επιστήμονας ή πολιτικός, δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος. Οι υποστηρικτές αλλά και μάρτυρες των αεροψεκασμών,έχουν χαρακτηριστεί,γραφικοί,φαντασιόπληκτοι,συνομωσιολόγοι και πολλά άλλα. Ήρθε όμως η ώρα των αποκαλύψεων και πληροφοριών, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να απαξιωθούν. Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα,εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων:
Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails.
Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η- καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα. Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin: "Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια.
Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας.
Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι.
Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε - τι θα κάνατε;
Τι θα μπορούσε να συμβεί; Ακριβώς αυτό.
Εσείς θα το αποφεύγατε.
Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails. Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν.
Γνωρίζουμε πως αυξάνονται.
Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος.
Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή».
Εγώ όχι, γι' αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις.
Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν.
Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.
Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο.
Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια.
Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως.
Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά.
Θέλω να πω έλα;
Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.
Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές.
Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί.
Γιατί;
Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα.
Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.
Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο εδώ.

Προβλήματα στην αγορά

(ΑΠΟ http://www.skai.gr/)
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι τελωνειακοί υπάλληλοι.
Λόγω της απεργίας αναμένονται προβλήματα στην αγορά.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση μόνο με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών προϊόντων ζωτικής και εθνικής σημασίας.
Οι τελωνειακοί αντιδρούν, καθώς ο Ειδικός Λογαριασμός των Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών εντάχθηκε στον προϋπολογισμό.
Σημειώνεται ότι αρχικά ο υπουργός Οικονομίας είχε εξαιρέσει τον Ειδικό Λογαριασμό των τελωνειακών υπαλλήλων.
Στη συνέχεια με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή τον ενέταξε για λόγους διαφάνειας στον προϋπολογισμό, όπως ακριβώς εντάχθηκε και ο Ειδικός Λογαριασμός των εφοριακών χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να εγείρουν θέμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΚΑΡΑ ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΑΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΤΖΟΥΡΗΣ πρωτοψάλτης Ι. Ναού Αγ. Ζώνης Κυψέλης Τηλέφωνο 6970948771 καθημερινά 8.00 –22.00

Απέκλεισε συνεργασίες η Παπαρήγα

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/)Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή με τον ΣΥΝ απέκλεισε χθες, σε ομιλία της στο Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Μια συμφωνία αντιπολίτευσης είναι στην ουσία και μια συμφωνία πιθανής διακυβέρνησης, ή με τη δική μας αντίληψη πολιτικής εξουσίας.
Μια κυβέρνηση όποια μορφή και να έχει, υποχρεώνεται να χαράξει μια συνολική στρατηγική που σε γενικές γραμμές απαντά στο ζήτημα ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, ή με τον ιμπεριαλισμό ή με το λαό. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, των χαμένων ελπίδων, με τη συμμετοχή και τη συναίνεση του ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης της ξεκινά και για εφέτος τις δραστηριότητες, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2008, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ • 19:00-19:50 Τμήμα μικρών αρχαρίων • 20:00-20:45 Μεσαίο τμήμα • 20:50-21:30 Τμήμα Ενηλίκων ΠΕΜΠΤΗ • 19:00-19:50 Τμήμα μικρών αρχαρίων • 20:00-20:45 Μεσαίο τμήμα • 20:50-21:30 Τμήμα Ενηλίκων Χοροδιδάσκαλος: Μιχαηλίδης Γιώργος ΚΥΡΙΑΚΗ • 20:00-9:30 (τμήμα επιδείξεων) Έναρξη 21-9-2008 Χοροδιδάσκαλος: Νικολαΐδης Ιάκωβος Email: spn1953@otenet.gr , όπου μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας. Τηλέφωνα πληροφοριών: 2310-632146, 6945079797 Η Πρόεδρος Ιμιρτζίδου Θ. Κυριακή ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Λόρδου Βύρωνα 21, Νεάπολη Τ.Κ. 56728 Τηλ. - Fax: 2310632146 www.pontioineapolis.gr spn1953@yahoo.gr

«Εν πολύχορδον όργανον εκ Πόντου, Κεμανές»

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/)
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου συναυλία – παρουσίαση του νέου μουσικού έργου του Γιώργου Πουλαντσακλή με τίτλο:
«Εν πολύχορδον όργανον εκ Πόντου, Κεμανές», με τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών του έργου στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ».
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκδοτικός Οίκος των Αδελφών Κυριακίδη, το «Ψωμιάδειον» Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού και ο Σύλλογος Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ».
Πρόγραμμα
Ενότητα 1 - Βυζαντινός Κεμανές ανακατασκευή από τοιχογραφία της μονής Ιβήρων, 12ος αιώνας
α. Ποντιακά Κάλαντα των Φώτων (Οινόης) καλημέρισμα που τραγουδούν των παραμονή των φώτων
δισκογραφία: "Αντίφωνα" "Τραγούδια Μ. Ασίας"
β. Σκοπός του Λυγέρη οργανικό της Καπαδοκίας & Δυτικού Πόντου δισκογραφία:
"Καράβ' ση μαύρην θάλασσαν"γ.
Σκοπός Καρσιλαμάς οργανικό Δυτικού Πόντου & Βιθυνίας δισκογραφία:
"Ασην Κεπέκ-κλισα σα παράλια της Κριμαίας
"Ενότητα 2 - Βιολί σε τεχνοτροπία των μεταλλείων του Πόντου
α. Ούτσαϊοργανικό της περιοχής Πάφρας δισκογραφία: "Χοροί του Πόντου"
β. Τικοργανικό της περιοχής των μεταλλείων του Πόντου
Ενότητα 3 - Λύρα πρίμο
α. Ξαν Βαΐωνεπιτραπέζιο περιοχής Γαρς δισκογραφία: "Μνήμης Εγκόλπιον"
β. Τ' όνομα μ' Ηλίαν επιτραπέζιο περιοχής Αλισόφι Καρς δισκογραφία: "Χρύσανθος 1964"
γ. Ποίον ρασίν επιτραπέζιο Κρώμνης δισκογραφία: "Μνήμης Εγκόλπιον"
δ. Συντέξα ματσου κάτσα επιτραπέζιο περιοχής Ματσούκας δισκογραφία: "Παράδοση 1961"
ε. Τικοργανικός σκοπός με τεχνοτροπία του ασκού (τουλούμ) & αυτοσχεδιασμός (Γώγου Πετρίδη)
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Mozilla Firefox: Επιλογή ανώνυμης περιήγησης

(ΑΠΟ http://www.newsnow.gr/)
Την επιλογή «ανώνυμης περιήγησης» θα προσθέσει ο Mozilla Firefox στο update που θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Οκτώβριο. Το «privacy mode», ή αλλιώς γνωστό ως «porn mode», δεν καταγράφει τα site που έχει επισκεφτεί ο χρήστης και δεν σώζει cookies από αυτά τα site.
Μέχρι σήμερα ο Mozilla Firefox 3 διαθέτει ένα extension με το όνομα Stealthier που δίνει τις δυνατότητες για «ανώνυμη» πλοήγηση αν και οι ανταγωνιστές του, ο internet explorer, ο Apple Safari και ο νέος Google Chrome, διαθέτουν ενσωματωμένη την επιλογή. Έτσι η ομάδα του Firefox θα ενσωματώσει την επιλογή για ανώνυμη περιήγηση στη νέα έκδοση browser που θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες μέσα στον Οκτώβριο. Δέκα σχεδόν χρόνια μετά τον αφανισμό του Netscape Navigator από τον Internet Explorer ο πόλεμος των browser ξεκίνησε και πάλι. Άραγε ποιον browser θα χρησιμοποιούμε μετά από πέντε χρόνια; Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΗΠΑ: Σε εταιρείες holding μετατρέπονται Morgan Stanley και Goldman Sachs

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr) Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες βράδυ πως αποδέχθηκε να μετατραπούν οι δύο τελευταίες επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και Goldman Sachs σ εταιρείες holding, μία νέα δομή που θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν την χρηματοοικονομική κρίση. Σε ανακοινωθέν της η Federal Reserve προσδιορίζει πως προκειμένου να χορηγήσει «μία αυξημένη βοήθεια στη ρευστότητα» των δύο αυτών τραπεζών, έχει εξουσιοδοτήσει την Fed της Νέας Υόρκης να χορηγήσει πιστώσεις στις μεσιτικές υπηρεσίες τους. Η αλλαγή της δομής των δύο τραπεζών θα επιτρέψει στις δύο αυτά κολοσσιαία, αμερικανικά και παγκόσμια, χρηματοοικονομικά ιδρύματα να επωφεληθούν από την πιστωτική πολιτική της oμοσπονδιακής τράπεζας, μ όλο που θεωρητικά οι επενδυτικές τράπεζες δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των κεντρικών τραπεζών. Μολαταύτα, οι κανονισμοί αυτοί έχουν τροποποιηθεί από τις αρχές του έτους, αλλά μόνον για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα, που εκπνέει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΤΟ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

(ΑΠΟ http://www.greekalert.com) ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων, αλλά και η άμβλυνση του εθνικού φρονήματος, ξεκινά από μικρά και ασήμαντα πράγματα’ 'Μην ανησυχείτε κύριε, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες' Αυτή ήταν η μόνιμη κουβέντα που έβγαινε από τα χείλη της κυρίας, της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, στην οποία τηλεφώνησα για να μάθω τι ενέργειες έχουν γίνει από την Ελληνική πλευρά, για να καταγγείλλει στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ από τον εδώ υπεύθυνό της Μ.Κ.Ο. ‘Ευρωπαϊκό Γραφείο Για τις Λιγότερο Ομιλούμενες Γλώσσες’ Παρίση Αθανάσιο, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τους λοιπούς –ελάχιστους ευτυχώς- υποστηρικτές του στο κράτος των Αθηνών. Η εν λόγω κυρία ακουγόταν ευγενική και ήξερε ακριβώς τι της έλεγα. Είχε όμως μια υποβόσκουσα ΕΠΑΡΣΗ, όσον αφορά την αντιμετώπιση των Σκοπιανών προκλήσεων: να ξέρετε ότι οι ξένοι φίλοι μας, γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και το τι ακριβώς συμβαίνει με τα Σκόπια! -Μα αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο!!! Επειδή λοιπόν στη χώρα αυτή, την Ελλάδα μας, όλα λειτουργούν με τον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, φυσικό είναι και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ να κάνουν το ίδιο. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.