Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Πολύς ο θόρυβος που γίνεται τις τελευταίες μέρες και αφορά τα Νέα Μουδανιά. Θόρυβος που ξεκίνησε από ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, και η είδηση, γέμισε ΟΛΑ τα ηλεκτρονικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ τόσο της χώρας, όσο και στο εξωτερικό! Το ΘΕΜΑ, έχει να κάνει με οστά και άλλα είδη νεκρών τα οποία κατέληξαν στους κάδους απορριμμάτων και μπαζων του νεκροταφείου! Οι κάτοικοι της πόλης είναι ΕΞΑΛΛΟΙ με τον Δήμο, αλλά ας δούμε λίγο την είδηση όπως κυκλοφορεί, και θα τα πούμε στη συνέχεια.
«Χαλκιδική: Ξεθάβουν τους νεκρούς και πετούν τα οστά τους στα σκουπίδια

Αθήνα
Σοκάρουν οι εικόνες στο κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών στη Νέα Προποντίδα της Χαλκιδικής, όπου σοροί ξεθάβονται και πετιούνται σε κάδους απορριμμάτων. Αιτία ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Προποντίδας, το οποίο επέβαλε ειδικό τέλος ταφής, το οποίο για τους μη δημότες της περιοχής να φτάνει τα 1.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα στο κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών έλαβαν χώρα αλλεπάλληλες εκταφές νεκρών μετά την απόφαση αναπροσαρμογής των τελών (592/2014), σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα εξής ποσά:
Κατά οικογενειακή μερίδα δημοτών 10 ευρώ κατ' έτος.
Για μη δημότες και μη κατοίκους 1.000 ευρώ κατ' έτος.
Για μη δημότες, εφόσον βεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία στην περιοχή τα τελευταία πέντε χρόνια, 500 ευρώ κατ' έτος.
Σε περίπτωση εγγεγραμμένου στα δημοτολόγια που μεταδημότευσε, 500 ευρώ κατ' έτος.
Επίσης, για τη διατήρηση μονού τάφου μετά την επταετία επιβάλλεται τέλος διατήρησης 300 ευρώ, για διπλό τάφο 500 ευρώ και για τριπλό τάφο 800 ευρώ.
«Με αυτά τα ποσά ο κόσμος αναγκάζεται να βγάλει τους νεκρούς, χωρίς να υπάρχει δημοτικός υπάλληλος για αυτήν τη δουλειά» λέει στο in.gr ο Τριαντάφυλλος Χερουβείμ, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, με αποτέλεσμα, όπως προσθέτει, «οι συγγενείς να απευθύνονται σε μετανάστες για να γίνει η εκταφή, πληρώνοντας περίπου 100 ευρώ, δίχως αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις».
«Ως εκ τούτου, οι συγγενείς παίρνουν μεν κάποια οστά και το κρανίο στην οστεοθήκη, αλλά αφού οι συγκεκριμένοι εργάτες δεν έχουν την απαιτούμενη ειδίκευση, δεν ακολουθείται η σωστή διαδικασία» εξηγεί ο κ. Χερουβείμ για τις αποτροπιαστικές εικόνες από το κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, τόνισε πως «έχουμε 22 νεκροταφεία και δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό. Τι να πρωτοκάνουμε; Να καθαρίσουμε τις παραλίες, να μαζέψουμε τα σκουπίδια;» διερωτάται και καταλήγει λέγοντας «είμαστε τουριστικός δήμος, αφού η Θεσσαλονίκη είναι σε απόσταση αναπνοής και μέχρι πριν λίγα χρόνια όποιος πέθαινε στη Θεσσαλονίκη, τον έθαβαν σε εμάς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νεκροταφεία μας».
Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΔΟΛ»

Εδώ είμαστε…..
Βγήκε ο «τιμοκατάλογος» λοιπόν, πάρθηκαν οι «αποφάσεις» για εκταφές, και άρχισαν τα «όργανα». Να μην σχολιάσω τις δικαιολογίες του Δημάρχου που προσπάθησε να μαζέψει τα αμάζευτα, απλά, θα απαντήσω στην τελευταία ενότητα των δηλώσεων του. ΟΧΙ κύριε Δήμαρχε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΕΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΤΡΥΠΕΣ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Να σας θυμίσω, γιατί είστε στο Δήμο ΧΡΟΝΙΑ, πως για το θέμα του νεκροταφείου, ΔΕΝ ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν και έλεγαν ότι το συγκεκριμένο, η πρέπει να «επεκταθεί» γιατί η πόλη μεγάλωσε, η θα πρέπει να γίνει καινούργιο σε άλλο σημείο.
ΤΩΡΑ θυμηθήκατε να λειτουργήσει «βάσει κανονισμού» όπως τα νεκροταφεία των πόλεων; Και μάλιστα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, έρχεστε και βάζετε «τιμοκατάλογους», γνωρίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, άρα τι θα κάνει, θα ξεθάψει όπως μπορεί τον νεκρό του. Και φυσικά, η ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους ζωντανούς, προς τους δημότες σας, εκείνους που σας ψηφίσαν και εκείνους που δε σας ψήφισαν, επεκτείνεται και στους νεκρούς τους.
Αναρωτιέμαι γιατί να πετάτε τα κόκαλα των νεκρών στους κάδους, αφού τα Μουδανιά έχουν τόσα αδέσποτα….
Το λόγο έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.
Αυτό δεν θα περάσει έτσι, να είστε σίγουροι ΟΛΟΙ εκεί μέσα στο δήμο.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!

Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά, όχι πως τις προηγούμενες χρονιές ήταν …. «φτωχότερο»!
Φέτος όμως, ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά, σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20, και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών.

Η σχολή χορού ΣΥΝΘΕΣΗ, ετοίμασε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παράσταση χορού που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ.
Πρόκειται για τη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από διάσημους χορευτές.
Αυτή τη φορά, η παράσταση αυτή παρουσιάζεται στα Νέα Μουδανιά, από τα παιδιά των Μουδανιών, που με τη βοήθεια των δασκάλων χορού, πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τους μεγάλους χορευτές, τους επαγγελματίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τα τμήματα χορού της ΣΥΝΘΕΣΗΣ όπως έγραψα και παλαιοτερα ΣΑΡΩΝΟΥΝ τις διακρίσεις όπου και αν εμφανίζονται.
Βρέθηκα στις πρόβες και αυτό που αντίκρισα με εξέπληξε!

ΔΑΣΚΑΛΕΣ και παιδιά, να τα δίνουν πραγματικά ΟΛΑ, για να παρουσιάσουν κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ .
Έχω δει τρεις φορές την παράσταση αυτή, και είμαι σίγουρος πως τα παιδιά, που τα μικρότερα είναι γύρω στα πέντε, θα μας αφήσουν άφωνους.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δασκάλες χορού, που μαθαίνουν πραγματικά αυτά που πρέπει και διδάσκουν πως με κόπο και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, στα παιδιά, που δε το βάζουν κάτω στις δυσκολίες, μα και στους γονείς, που όσο ήμουν στις πρόβες τους έβλεπα να καμαρώνουν, δίκαια άλλωστε, τα βλαστάρια τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο το ραντεβού μας είναι στο Δημοτικό θέατρο Μουδανιών, στην παράσταση του καλοκαιριού, «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ».
Ώρα έναρξης 19:30, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα τα πούμε εκεί!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

4 νέα βιβλία και αναμέσά τους το νέο βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι
Από 10 Ιουνίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία τα οποία θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους βιβλιοπώλες ότι από 1 Ιουνίου τα βιβλία μας μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από μας γιατί καταργήσαμε τους μεσάζοντες (χονδρέμπορους).

Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)


Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)
βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

ΣΕΙΡΑ: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου,
Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα
Συγγραφέας:Στέφανι Ντάλε
Εικονογράφος:Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση:Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μαγικά Πόνυ. Ιστορίες των 3 λεπτών

Μαγικά Πόνυ
Ιστορίες των 3 λεπτών
Εικονογράφηση: Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μικρά μολύβια - Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί

Μικρά μολύβια
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2314004163 / 6932239102!!

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!


ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FREQUENCY HOPPING ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.
ΤΟ CRT 4CF ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FHSS SPREAD SPECTRUM (ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΑΣΜΑΤΟΣ) ME THN ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.
Οι μέθοδοι διασποράς φάσματος (Spread Spectrum, εναλλακτικά εξάπλωσης ή διεύρυνσης φάσματος) αποτελούν τρόπους με τους οποίους η ενέργεια ενός σήματος που καταλαμβάνει κάποιο σχετικά περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων, κατανέμεται εσκεμμένα σε πολύ μεγαλύτερο φασματικό εύρος με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, την αποφυγή υποκλοπών και τη μεγαλύτερη αντοχή στα παράσιτα και τις παρεμβολές.
Ο συγκεκριμένος ασύρματος επίσης ειναι εφοδιασμένος με AIRBAND συχνότητες (μονο λήψη) ενώ λαμβάνει και στις συχνότητες των βραχαίων!. (TRIBAND)
Έχει απεριόριστες δυνατότητες καθώς είναι Dual band , full Dublex και μπορεί να γίνει και αναμεταδότης!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FREQUENCY HOPPING

Η αυτοκινητιστική λέσχη της Αιγύπτου

Η αυτοκινητιστική λέσχη της Αιγύπτου
Συντελεστές
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Αλ - Ασουάνι Αλάα
Μεταφραστής : Στρίγκος Γιάννης

Περιγραφή
Δεκαετία του '40. Η Αίγυπτος βρίσκεται υπό βρετανική κατοχή. Ο Αμπντελαζίζ Χαμάμ, χρεοκοπημένος προύχοντας από την Άνω Αίγυπτο, αναγκάζεται να μετακομίσει στο Κάιρο και να εργαστεί ως αποθηκάριος στην αυτοκινητιστική λέσχη, κτίριο-σύμβολο της διεφθαρμένης μοναρχίας που συνεργάζεται με τους κατακτητές. Εκεί συχνάζει η αφρόκρεμα της κυρίαρχης τάξης, οι αριστοκράτες, οι ξένοι διπλωμάτες, οι αξιωματούχοι.Επικεφαλής τους ο ίδιος ο βασιλιάς, ο οποίος χαρτοπαίζει και διασκεδάζει, και μαζί του ο αμείλικτος αρχιθαλαμηπόλος του, Αιγύπτιος από τη Νουβία, που επιβάλλεται με τον πιο αυταρχικό τρόπο στους υπηρέτες, καταπατώντας κάθε τους δικαίωμα. Έξω από τη λέσχη, η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό και τα εκτός νόμου εθνικιστικά και απελευθερωτικά κόμματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους...
Ποιο είναι το τίμημα της επανάστασης και ποιο της υποταγής; Γύρω από αυτό το ερώτημα ουσιαστικά χτίζει ο Ασουάνι το πολυφωνικό του μυθιστόρημα με τους πολλαπλούς αφηγητές. Ένα μυθιστόρημα πλούσιο, πυκνό, γεμάτο δράση, γεγονότα και ανατροπές, όπου οι κοινωνικές συγκρούσεις διασταυρώνονται με τις προσωπικές ιστορίες και όπου η πολιτική εμπλέκεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Ο Ασουάνι επανέρχεται με την Αυτοκινητιστική λέσχη της Αιγύπτου στην πολυχρωμία της αφήγησης του Μεγάρου Γιακουμπιάν για να μιλήσει, μέσα από την ατμόσφαιρα και το πλαίσιο μιας άλλης εποχής, για το σήμερα και για την πάντα επίκαιρη και επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.
Βάρος: 0,806 kgr
Χαρακτηριστικά
Γενικά

ISBN: 9789601661452
Σελίδες: 640
B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 10145
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Μάιος 2015
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης: Μάιος 2015

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Ο 2ος Σπασικλο-μήνας είναι εδώ!






Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ: ΔΝΤ - ΝΤΡΑΓΚΙ - ΣΟΪΜΠΛΕ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:
Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr
ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ: ΔΝΤ - ΝΤΡΑΓΚΙ - ΣΟΪΜΠΛΕ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ
- Εβδομάδα ιστορικών αποφάσεων
- Αποκάλυψη: Βερολίνο - Λονδίνο - Παρίσι σχεδιάζουν τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης
- Ειδική Οικονομική Ζώνη θέλουν την Ελλάδα οι πιστωτές
- Οι καταναλωτές στο έλεος των Καρτέλ και των ολιγοπωλίων
- Μεταναστευτικό: Σένγκεν - Δουβλίνο παγιδεύουν τη χώρα και διχάζουν την ΕΕ
- Τα σκάνδαλα στα χρόνια του Μνημονίου
Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:
  • Οι αυτουργοί της ρήξης: ΔΝΤ - Ντράγκι - Σόϊμπλε - Γιούνκερ
  • Εβδομάδα ιστορικών αποφάσεων: Ο Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη με τους BRICS
  • Αποκάλυψη: Βερολίνο - Λονδίνο - Παρίσι σχεδιάζουν τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης
  • Ειδική Οικονομική Ζώνη θέλουν την Ελλάδα οι πιστωτές
  • Οι καταναλωτές στο έλεος των Καρτέλ και των ολιγοπωλίων
  • Μεταναστευτικό: Σένγκεν - Δουβλίνο παγιδεύουν τη χώρα και διχάζουν την ΕΕ
  • Τα σκάνδαλα στα χρόνια του Μνημονίου
    • ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Στον εισαγγελέα οι χαριστικές εκποιήσεις ακινήτων του Δημοσίου
    • ΕΛΣΤΑΤ Και με υπερτιμολογήσεις εξοπλισμών φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009
    • Η SIEMENS δρούσε ως εγκληματική οργάνωση και η BAYER λάδωνε γιατρούς

Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις

στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
Και...
Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα
www.metaixmio.gr



Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το δίκτυο Mikrasiatis.gr σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην Καππαδοκία, με ξεναγό τη Μαίρη Κόντζογλου και την τριλογία της «Τα Παλιά Ασήμια».
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το δίκτυο Mikrasiatis.gr διοργανώνουν από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2015 ειδικό θεματικό ταξίδι στην Καππαδοκία, βασισμένο στην τριλογία Τα Παλιά Ασήμια της συγγραφέα Μαίρης Κόντζογλου. Σας προσκαλούμε σε ένα οδοιπορικό στο μαγικό τοπίο της Καππαδοκίας, με ξεναγό την ίδια τη συγγραφέα, η οποία θα μας συνοδεύσει στην εκδρομή μας.
Όσοι ταξιδέψουν μαζί μας θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα περιπλανηθούν σε κάθε γωνιά αυτής της μαγικής γης, γνωρίζοντας τους θρύλους και τις παραδόσεις της, τραγουδώντας τα αξέχαστα τραγούδια της, θαυμάζοντας τους βυζαντινούς θησαυρούς της και τα σκαλισμένα στον βράχο διάσημα μοναστήρια της. Με οδηγό τα δύο πρώτα βιβλία της συγκλονιστικής τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου θα θυμηθούμε την ιστορία των προγόνων μας, υμνώντας την «Αγιοτόκο Καππαδοκία», όπου εδώ και αιώνες χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.
Καισάρεια, Μουταλάσκη, Ανδρονίκι, Ζιζίντερε, Σινασός, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος, Υπόγειες Πολιτείες, Καρβάλη, Περίστερμα, Σύλλη αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Και φυσικά, η Μονή των Παλιών Ασημιών, ένα μοναστηριακό συγκρότημα του 11ου αιώνα, σκαλισμένο εξολοκλήρου στον βράχο, το οποίο στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή της τριλογίας.
Ειδική μεγάλη προσφορά για τους αναγνώστες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιουλίου 2015 θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα ταξιδέψει δωρεάν στην Καππαδοκία με τον / τη συνοδό του. Για να κάνετε χρήση της προσφοράς, θα πρέπει να στείλετε e-mail στο diagonismos@metaixmio.gr, έως τις 31/7/2015, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) και γράφοντας: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Το όνομα του τυχερού θα αναρτηθεί στο www.metaixmio.gr, στις 3/8/2015.
Περισσότερα για το πρόγραμμα, τη διαμονή, το κόστος του ταξιδιού, πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θα βρείτε ΕΔΩ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ»
Η τριλογία Τα Παλιά Ασήμια είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και στιγμών φορτισμένων με συγκίνηση, θαυμασμό και ένα έντονο συναίσθημα επιστροφής στη γενέθλια γη. Η Μαίρη Κόντζογλου μας χαρίζει μια μεγαλειώδη ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες. Τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας Τα Παλιά Ασήμια και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
«Στην Καππαδοκία βρέθηκα πρώτη φορά τον Μάη του 2011. Ξαναπήγα τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Τώρα πια, ύστερα από τρία χρόνια -εξαντλητικής καμιά φορά- μελέτης του τόπου και της ιστορίας του, ήταν σαν να γυρνούσα στην πατρίδα μου. Η Καππαδοκία δεν με είχε υιοθετήσει, ούτε εγώ εκείνη. Ήταν λες και είχα γεννηθεί κάτω από τη σκιά των βράχων της, λες και είχα βαφτιστεί στον Κόκκινο ποταμό, λες και για πρώτη φορά είχα κοινωνήσει στην εκκλησία των Στεφάνων, στο Γκιόρεμε. Ήταν δική μου και ήμουν δική της».
Μαίρη Κόντζογλου
Διαβάστε περισσότερα για το πρώτο μέρος της τριλογίας, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε ενδεικτικά αποσπάσματα.
Για το δεύτερο μέρος με τίτλο Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

​8 μυστικά για να κοιμάστε άνετα στα ταξίδια σας.

ArtTravel
Το καλοκαίρι έχει γεννηθεί στη Μεσόγειο.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΤΟΠΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

Επώνυμα Blade Server από 24€!