Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τα δύο πολυαναμενόμενα βιβλία

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ...Οι δύο πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, με τεράστια εμπειρία και γνώση, φέρνουν στο φως απόρρητα τηλεγραφήματα των αμερικανικών υπηρεσιών μέσα από τα οποία προκύπτουν οι προθέσεις των πρωταγωνιστών, τα λάθη που έγιναν, και αποκα-λύπτουν παράλληλα όλες τις λεπτομέρειες των λεπτών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην αποτροπή της κλιμάκωσης της κρίσης και, ενδεχομένως, του πολέμου.
Καταγράφονται επίσης οι διαφορές στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από τα αμερικανικά τηλεγραφήματα αλλά και τις μακρές συζητήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών με τους συγγραφείς.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!
Αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους, αλλά και να δώσεις άφεση στους ανθρώπους και στα προβλήματα που δεν είναι δικά σου, να τα προσπεράσεις και να μη σε βασανίζουν στο υπόλοιπο της ζωής σου.
Αραγε έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας;
Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους άλλους ή να διορθώσουμε τον εαυτό μας για να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί τους;
Μας αφήνει όμως η πίεση της σκέψης να ελέγξουμε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος;
Όχι, γιατί ποτέ δεν κοιτάξαμε τι δώσαμε, μόνο κοιτάμε τι πήραμε σαν απάντηση και μας εκνεύρισε...
Τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που δώσαμε, αυτό πήραμε, συγχρόνως όμως αυτό που είχαμε, αυτό και δώσαμε γιατί τούτο είναι η είσπραξη της φύσης και του ανθρώπου: ό,τι δίνει, αυτό να παίρνει.
Αυτό που είμαστε είναι αυτό που μας ενοχλεί στον άλλο, γιατί αν δεν το είχαμε, δε θα το παρατηρούσαμε.
Είσαι κακός; Θα πεις ότι όλοι είναι κακοί.
Είσαι καλός;
Θα πεις ότι όλοι είναι καλοί...
Λύσεις; Υπάρχουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Απίστευτο βίντεο! Δείτε πως πανηγυρίζουν αλλοδαποί τη νίκη Πασοκ!!!

Παπαθεμελής¨Οχι στην κατάργηση του Υπουργείοιυ Μακεδονίας Θράκης

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/10/09 O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης (Υπουργείο Γενική Διοίκηση Μακεδονίας αργότερα Βορείου Ελλάδος) από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η μετονομασία του από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε Μακεδονίας Θράκης, καθώς και η σύσταση πάλι από τον Ανδρέα Παπανδρέου του Υπουργείου Αιγαίου, εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες, κυρίως υπενθυμίζοντας προς πάσαν κατεύθυνση την αιώνια ελληνικότητα των συγκεκριμένων χώρων.
Ενδεχόμενη κατάργησή τους δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πράξη σοφίας».

Υπουργείο Μακεδονιας-Θράκης

Παιδιά μου, καλησπέρα.
Ως δάσκαλος σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΑΛΤΕΡ και μάλιστα με την ευγενή παρουσία δύο κυριών (βουλευτίνων που ίσως πάρουν και υπουργικά χαρτοφυλάκια) ΔΗΛΩΣΑ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ότι...."εάν ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ότι ο νέος μας Πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (και το Αιγαίου, που μάλλον είχε μισοκαταρηθεί λόγων συγχώνευσης) ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, ΠΟΛΥ, μα ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ!...
Με ΄"διόρθωσε" ο Κώστας Χαρδαβέλας λέγοντας ότι αυτό είναι τοπικιστική αντίληψη των πραγμάτων
Τον ΔΙΟΡΘΩΣΑ λέγοντάς του ότι πέραν της ιστορικής σημασίας υπάρχει και θέμα διατήρησης του τίτλου ενόψει των εξελίξεων με τα Σκόπια....
Τώρα πληροφορούμαι ότι "άνοιξε παράθυρο" και η Αθήνα ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ πρύμνην με τη ΓΕΝΝΗΣΗ μιας Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης στα σπλάχνα του Υπουργείου Εσωτερικών...
Ο δάσκαλος
Γιώργος Πιπερόπουλος,
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Συμπατριώσσες – τες Η χώρα, μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλάζει σελίδα, η Χαλκιδική αλλάζει σελίδα. Με πολύ μεγάλη συγκίνηση και τιμή, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, στον Γ. Παπανδρέου και στο πρόσωπό μου. Από σήμερα, ξεκινάμε μαζί μια μεγάλη προσπάθεια.
Μια προσπάθεια για να βάλουμε ξανά τη χώρα και τη Χαλκιδική μας σε πορεία προόδου και ανάπτυξης. Στη νέα αυτή προσπάθεια, σας καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί χρειάζεται πολύ, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας θα είμαι, όπως μέχρι τώρα, δίπλα σας, σε κάθε πολίτη χωριστά αλλά και σε όλους τους φορείς του τόπου.
Πάντα ειλικρινής μαζί σας, χωρίς ρεβανσισμούς και αλαζονείες. Από σήμερα η ελπίδα ξαναγεννιέται. Και πάλι, από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη. Με εκτίμηση Γιάννης Δριβελέγκας Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - πρόσφυγας
Θέμα της εβδομάδας: Μετανάστες-πρόσφυγες: Οι πρωταγωνιστές μιας σύγχρονης Οδύσσειας Ο πρόσφυγας ήδη από τα αρχαία ελληνικά σήμαινε αυτόν που ζητάει προστασία, που καταφεύγει κάπου για προστασία.
Πρόσφυγας είναι αυτός που δεν είχε άλλη επιλογή παρά να φύγει από την πατρίδα του.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Σύμβαση της Γενεύης 1951), ο πρόσφυγας είναι κάποιος που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του, κινδυνεύει πραγματικά να υποστεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του στη χώρα του εξαιτίας της ταυτότητάς του ή των πεποιθήσεών του και δεν μπορεί ή δε θέλει να επιστρέψει, επειδή η κυβέρνησή του δεν μπορεί ή δε θέλει να τον προστατέψει.
Για το λόγο αυτό δικαιούται προστασία από μια εξαναγκαστική επιστροφή στη χώρα καταγωγής του (αρχή της μη επαναπροώθησης), από δίωξη για παράνομη είσοδο ή για έγγραφα ταυτότητας και ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως και πρόσβαση σε μια μακροπρόθεσμη λύση.
Αυτή μπορεί να είναι η ενσωμάτωση στη χώρα που του παρέχει άσυλο, η επανεγκατάσταση σε μια άλλη χώρα ή ο εθελούσιος επαναπατρισμός στη χώρα καταγωγής του, εφόσον αυτή γίνεται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Όμως, οι πρόσφυγες, ενώ αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστή κατηγορία από τους μετανάστες, πέφτουν θύματα των ίδιων κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων και πολλές φορές αντιμετωπίζουν τις ίδιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες μετάβασης ή στις χώρες προορισμού.«Στην τρίτη μπίρα, μου λέει ο Μπαχτιάρ.
Είμαστε μουσαφερίμ, ταξιδιώτες στο πουθενά, “in nowhere”. Κι εδώ στο πουθενά είμαστε.
Το ταξίδι μας, το μουσαφεράτ, είναι στο πουθενά» γράφει ο Πατρινός συγγραφέας Βασίλης Λαδάς στο βιβλίο του «Μουσαφεράτ» και συνεχίζει: «Τι είναι όλοι αυτοί, Αφγανοί και Κούρδοι;
Είναι μετανάστες, που σημαίνει θεληματική φυγή για καλύτερη ζωή, ή πρόσφυγες, που σημαίνει αθέλητο ξερίζωμα από το σπίτι τους λόγω πολέμων και βίας; Είναι και τα δύο. Αλλά τους θεωρούμε, εφόσον έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, πρόσφυγες. Έτσι αποφάνθηκαν πατρινά δικαστήρια.
Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, ο όρος πρόσφυγας “εφαρμόζεται επί παντός προσώπου το οποίο, συνεπεία δικαιολογημένου φόβου διώξεων, λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων, στη χώρα της υπηκοότητάς του δεν δύναται ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να απολαύσει την προστασία της χώρας του.
Την απόδειξη αν είναι πρόσφυγας την έχει ο ίδιος ο ισχυριζόμενος την ιδιότητα αυτή.
Όμως, λόγω των περιστάσεων, σε περίπτωση αμφιβολιών, υπερισχύει η δήλωση του πρόσφυγα”.
Αυτά έχουν πει τα τριμελή πλημμελειοδικεία που δίκαζαν μετανάστες, επειδή δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Αν δήλωναν πρόσφυγες και επιθυμία ασύλου, τους αθώωναν».
Ο πρόσφυγας διαφέρει από τον εκτοπισμένο, κυρίως κατά το ότι ο πρώτος διασχίζει διεθνή σύνορα, ενώ ο δεύτερος είναι ένα άτομο που εξαναγκάζεται να καταφύγει σε άλλο τόπο στο εσωτερικό της χώρας του.
Υπενθύμιση:Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων λεξικογραφίας της άσπρης λέξης με έγκριτους πανεπιστημιακούς.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑνατροπέςμε νέους και γυναίκες Αντίο και από Σουφλιά μετά τη συντριβή Πρωταθλήτριες του άγχους οι νοικοκυρές Θρίαμβος ΠΑΟ - Ναυάγιο ΑΕΚ ΑΕΙ - ΤΕΙ: θύελλα για τις άδειες σε 40 κολέγια Τηλεφωνήστε από το ρολόι σας Ο εκλογικός θρίαμβος έκανε τον γύρο του κόσμου Θα ζούμε ώς τα 125 Η πατρίδα τριών πρωθυπουργών

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» Δήλωση Λαβρόφ για τα Κατεχόμενα Ρωσία:Συνομιλίες σχετικά με τον South Stream «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μπορεί να επαναλειτουργήσει, δίχως να χρειαστεί αλλαγή στους νόμους» Συγχαρητήρια Μεντβέντεφ στον Γ. Παπανδρέου Η ελπίδα και τα περιθώρια Βρετανία: Στο φως τα άδυτα της MI5 «Σήκωσαν» κινητήρα ελικοπτέρου Η Ελλάδα σε αναζήτηση Προσανατολισμού Ειρήσθω:Ο Ελ. Βενιζέλος, οι S-300 και «Αβέρωφ» 5.10.1912 Εκτός βουλής δυο ντουζίνες υπουργών της Νέας Δημοκρατίας Γράφτηκε και δημοσιεύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 Γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2007 Οι ΝΟΤΑΜ Δεν «τέλειωσε» τίποτα, ούτε η Ελλάδα ούτε οι Έλληνες Καρογιάν: Θα της ακυρώσουμε τα όνειρα Το Δίκαιο της Θάλασσας σε σχέση με την Κύπρο Μήπως δεν λέγατε πως το ταγκό είναι για δύο; Θύματα των εκλογών τα εξοπλιστικά deals Παλαιστινιακή οργή για την υπαναχώρηση Αμπάς από την διεθνή «καταδίκη του Ισραήλ» Γιώργος Παπανδρέου στο "Εθνος της Κυριακής" Ευχές ξένων ηγετών στον Γ. Παπανδρέου Καρατζαφέρης: "Ο ρόλος μας είναι πιο υπεύθυνος" Τσίπρας: "Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης" Παπαρήγα: "Αλλαγή καπετάνιου, αλλά η ρότα ίδια"

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ «ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ» ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Την πρώτη θέση σε ένταση πόνου έχει η νευραλγία του τριδύμου.
Η νευραλγία του τριδύμου είναι ένα κλινικά σχεδόν άλυτο θέμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ευτυχώς εμφανίζεται μόνο σε 2% περίπου των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αντίθετα πρώτα σε εμφάνιση σε ποσοστό 18% περίπου είναι ο διαισθητικός πόνος που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα με φάρμακα.
Πολύ τακτικές είναι και οι οσφυο-ισχιαλγίες σε ποσοστό 16%-17% οι οποίες στην περίπτωση αυτή χρειάζονται και επιπλέον θεραπεία με κορτικοστεροειδή.
Τέλος ένα σημαντικό μέρος αποτελούν και οι επώδυνοι τονικοί σπασμοί με 11% και η κεφαλαλγία.

Η Οφηλία είναι έγκυος | NIXON BAR screening room

«Η Οφηλία είναι έγκυος» του Vimal Shab από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο: NIXON BAR screening room, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός Αν ο Άμλετ και η Οφηλία ζούσαν σήμερα θα ήταν Emo ή Trendy;
Ο Άμλετ ήταν bisexual;
Είναι τελικά η Οφηλία έγκυος; Και οι θεατές τι δουλειά έχουν μέσα σ’ ένα καμαρίνι; Δυο ηθοποιοί ανάμεσα στη ζωή και στο θέατρο μπλέκονται στην κωμικοτραγική περιπέτεια της ίδιας τους της ύπαρξης. «Η Οφηλία είναι έγκυος»… ξανά!
Αυτή τη φορά «κυοφορεί», ή έτσι νομίζει, στο Nixon.
Μετά την επιτυχία της παράστασης στο Επί Κολωνώ μεταφέρεται σε ένα καινούριο θεατρικά χώρο. Εκεί οι δύο ήρωες του έργου, δυο φίλοι και συνάδελφοι στα τριάντα, συγκρούονται απροκάλυπτα, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας τους ένα μυστικό έρχεται να τα διαλύσει όλα.
Μέσα από αυτό το υπέροχο χάος η σχέση τους εκτίθεται και δοκιμάζεται.
Το χιούμορ προσπαθεί να ισορροπήσει με το ρεαλισμό και το συναίσθημα δηλώνει παρόν, όπως πάντα στις ιστορίες των ανθρώπων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, η παράσταση μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό θεατών. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6981982591 ή στο 210 8839657 Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Αθηνά Αλεξοπούλου, Χάρης Μπόσινας Κείμενα: Vimal Shab Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου Χάρης Μπόσινας Συμεών Τσακίρης Σκηνοθεσία video: Πέτρος Καλκόβαλης & Μελίνα Tσαμπάνη Σκηνικά-κουστούμια: ομάδα Annada Kadda και Μαριανίνα Σέττα Μουσική: Carlos Cuervas Galvez (Misteregg) Οργάνωση παραγωγής: 4actors www.4actors.gr LΙΝΚ: http://www.youtube.com/watch?v=ieK1yXkryHA INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 Bar ΝΙΧΟΝ (screening room) Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591 Διάρκεια της παράστασης: 60’ Τιμή εισιτηρίου: 15 € με ποτό (γενική είσοδος)

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.
Στο http://news.disabled.gr/ μπορείτε να βρείτε όλα τα δημοσιεύματα από την προεκλογική περίοδο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, καθώς επίσης όλα τα δημοσιεύματα από όλες τις προεκλογικές περιόδους από το 2003 μέχρι σήμερα για να μπορέσετε να συγκρίνετε.
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν φαίνεται να ακούστηκαν και πολλά για τις πολιτικές αναπηρίας που ενδεχομένως απουσιάζουν από την νεοελληνική πολιτική πρακτική.
Αυτό που ωστόσο ακούστηκε είναι πώς θα επιχειρηθεί για μια ακόμη φορά η μεταρρύθμιση και η «επανεκκίνηση» του κράτους κάτι που ενδεχομένως να συμβάλει στην ορθολογικοποίηση της πολιτικής θέσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρίες.
Αλλά προκύπτει ένα τεχνικό ερώτημα:
Θα έχει η κυβέρνηση τους τεχνοκράτες εκείνους που ύστερα από την επανεκκίνηση θα κάνουν το κράτος να λειτουργεί χωρίς να εμποδίζει ή τουλάχιστον χωρίς να εμποδίζει υπερβολικά πολύ;
Θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε με σοβαρότητα πως είναι άλλο πράγμα η διεκδίκηση της προτίμησης του «λαού» και άλλο η ορθολογική πολιτική διαχείριση του κράτους.
Η ψήφος εύκολα διεκδικείται ειδικά όταν οι διεκδικούντες και οι διεκδικούσες είναι γνωστοί και γνωστές σε όλους κατά κανόνα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Όμως άλλα προσόντα χρειάζονται για να διεκδικήσεις και να επιτύχεις την έξοδο σου από την αφάνεια και άλλα προσόντα απαιτούνται για να διοικήσεις τεχνικά το κράτος ή μέρος του κράτους.
Οι διοικούντες και οι διοικούσες θα πρέπει πλέον να αντιληφθούν πως είναι τελείως διαφορετικές οι ικανότητες που απαιτούνται για να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και τελείως διαφορετικές ικανότητες που απαιτούνται για να συγκροτήσουν αποτελεσματικές πολιτικές που δεν θα εμποδίζουν και θα απονέμουν δημόσια προϊόντα και υπηρεσίες που δεν εμποδίζουν και καταλήγουν στην ίση μεταχείριση όλων των πολιτών.
Πολύ σύντομα θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα με ποιους και πώς πρόκειται να διοικήσουν;
Προς ποια κατεύθυνση θα τραβήξει η Ελλάδα και εάν η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες θα είναι οργανικά συνδεδεμένη μειονότητα στην πορεία που πρόκειται να ακολουθηθεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης που μόλις έχει εκλεγεί.
Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευθεί κάποιες αξιόλογες ειδήσεις που βρίσκονται στις παρακάτω γραμμές:
Καρκίνος και γονιμοποίηση http://news.disabled.gr/?p=25552
Παράταση για ΑΜΚΑ http://news.disabled.gr/?p=25550
Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής μύθοι και πραγματικότητες http://news.disabled.gr/?p=25544
Επιστημονική Έρευνα Το χάπι που δυναμώνει τους μυς http://news.disabled.gr/?p=25540
Κύπρος- Πολιτισμός Φεστιβάλ κατά των διακρίσεων και της διαφορετικότητας http://news.disabled.gr/?p=25538
«Αφήνει» την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο Στίβεν Χόκινγκ http://news.disabled.gr/?p=25533
Ανθρωποειδές ρομπότ που ελέγχεται με τη σκέψη από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! http://news.disabled.gr/?p=25529
Κόβουν τα χρήματα από τους τυφλούς μαθητές http://news.disabled.gr/?p=25525
Κίνηση σε παράλυτα άκρα με «ηλεκτρικά ερεθίσματα» http://news.disabled.gr/?p=25510
Τη συνεχή ροή των ειδήσεων μπορείτε να τη διαβάζετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά.Λίγο πριν από τις εκλογές είχε ανακοινωθεί πως πρόκειται να προκηρυχθούν κάποια προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η προκήρυξη τους έχει καθυστερήσει λόγω εκλογών.
Πάντως μόλις ανακοινωθούν τα δημοσιευθούν στο http://www.disabled.gr/biz/
Τα πολύ σημαντικά κείμενα βρίσκονται πάντα στην κεντρική σελίδα στο http://www.disabled.gr/ όπου θα βρείτε και όλο το αρχείο του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αλλά και τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με τεχνικά κείμενα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες σε αυτό το newsletter οφείλονται σε ένα κάταγμα στο δεξί μου χέρι που άρχισε να βελτιώνεται (επιτέλους), αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το δεξί μου χέρι με τον τρόπο που το χρησιμοποιούσα πριν από το κάταγμα.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Η πανελλαδική γιορτή οικολογίας και χειροτεχνίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια στην Θεσσαλονίκη από μια χούφτα ανθρώπους, που την εποχή εκείνη θεωρούνταν λίγο γραφικοί, γιατί ονειρευόταν μια ζωή με περισσότερο σεβασμό στην φύση και τον άνθρωπο.
Σήμερα η οικολογία είναι πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια, πριν 16 χρόνια όμως το να μιλάς για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη θεωρούνταν κινδυνολογία και αντιμετωπιζόταν με χλευασμό.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις γιορτές είναι άνθρωποι που ακολούθουν έναν λίγο ή πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που προτείνουν οι κοινωνικές νόρμες. Αντί να τρέχουν πίσω από το καρότο του χρήματος επέλεξαν αυτό το καρότο να το φυτεύουν με τα χεράκια τους και να το γεύονται με χιλίους δυο τρόπους στο καθημερινό τους τραπέζι. Την εμπειρία αυτήν και την χαρά του να φτιάχνεις πράγματα με τα χεριά σου, να ζεις πιο κοντά στην φύση, να παράγεις με φυσικό τρόπο και να διαθέτεις τα προϊόντα σου απευθείας στον καταναλωτή δημιουργώντας μαζί του σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας θέλησαν να τα μοιραστούν μέσα από τις πανελλαδικές γιορτές και με άλλους ανθρώπους. Οι σχεσεις που δημιουργουνται με αυτον τον τροπο γίνονται εξαιρετικά γόνιμες μέσα από την ανταλλαγή προβληματισμών γύρω από θέματα όπως ο κίνδυνος της εξαφάνισης των ντόπιων ποικιλιών και αυτοχθόνων ζωών, η πατεντοποίηση των σπόρων από τις εταιρίες, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αναδάσωση με φυσικό τρόπο, οι επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην διατροφή μας και στο περιβάλλον, και αλλά πολλά, Αυτός είναι ένας από τους κύριους λογούς που αυτές οι γιορτές συνεχίζονται τόσα χρόνια και ο κόσμος τις αγκαλιάζει με συνεχώς περισσότερο ενδιαφέρον και αγάπη.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους, η άλογη χρήση των πρώτων υλών του πλανήτη, η τεραστία αύξηση της ανασφάλειας και του άγχους που βιώνουμε όλο και περισσότερο, βάζουν το θέμα της επανεξέτασης του μοντέλου ζωής μας και κάνουν την φετινή γιορτή πιο επίκαιρη από ποτέ. Η γιορτή οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας.
Eφέτος είχε προγραμματισθεί να γίνει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 2-3 και 4 του Οκτώβρη.
Λόγω όμως της αιφνιδιαστικής αναγγελίας των εκλογών η ημερομηνία μετατοπίζεται στις 8 - 11 του Οκτώβρη Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πέμπτη 8/10/09 21.00 - Μουσική βραδιά με τον Αλέξανδρο Χατζή και τους ΝΑΜΑΣΤΕ Παρασκευή 9/10/09 09.00-11.00 Επίσκεψη Δημοτικών σχολείων Νομού Χαλκιδικής 11.00-13.00 Επίσκεψη Γυμνασίων και Λυκείων Νομού Χαλκιδικής 17.00-18.00 Πλέξιμο καλαθιών από την μοναχή Σοφία 18.00-19.00 Παρασκευή φυσικών σκευασμάτων για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών των φυτών (Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου, Γεωπόνος) 19.00-20.00 Εργαστήριο για την παρασκευή κηραλοιφών (Χατζηπαναγιώτου Μένη) 20.00-21.00 Ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Γ. Δαουτόπουλου με θέμα “Τοπική παραγωγή για τοπική κατανάλωση” 22.00- Μουσική βραδιά με τους Ιχνηλάτες της παράδοσης Σάββατο 10/10/09 11.00-12.00 Εργαστήρι παρασκευής φυσικού σαπουνιού (Μαρία Σκαρλή ) 12.00-13.00 Εργαστήρι Ξύλου (Τάσος Βασιλειάδης) 13.00-14.00 Οικολογικές κατασκευές κτιρίων-βιοκλιματικοί σχεδιασμοί εφαρμογή καθαρών τεχνολογιών (Έλλη Γεωργιάδου) 18.00-19.00 Κατασκευή αχυρόκουκλας (Βάσου Πετρίνα) 19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό 19.30-20.00 Παράσταση-Παρουσίαση για παιδιά “ Πως να σώσουμε τον πλανήτη με τα ελαττώματα μας” (Κώστας Χαραλάς Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους) 20.00-21.00 Οικολογικές επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική (Τόλης Παπαγεωργίου Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων) 22.00- Μουσική βραδιά* Κυριακή 11/10/09 11.00-12.00 Ανακύκλωση αποβλήτων ελαιοτριβείων για δημιουργία κόμποστ (Βλυσίδης Απόστολος καθηγητής Μετσόβιου Πολυτεχνείου) 12.00-13.00 Εργαστήρι Αργαλειού (Στράτος Μυλωνάς) 13.00-14.00 Εργαστήρι κατασκευής γυάλινων κοσμημάτων (Άννα Βοζικάκη) 17.30-19.00 Εργαστήρι πηλοπλαστικής με τροχό (ομαδικό εργαστήριο) 19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό 19.30-20.30 Πως να επαναχρησιμοποιήσουμε πράγματα που θεωρούμε “σκουπίδια” (ομαδικό εργαστήριο) 20.30-21.00 Υδροβιότοποι (Σταύρος Καλπάκης) 22.00- Μουσική Βραδιά με τους αδελφούς Τσικούρη Όσοι από τους επισκέπτες παίζετε κάποιο όργανο η τραγουδάτε είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στις μουσικές μας βραδιές. Στην διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί οικολογικό κυλικείο τα έσοδα του οποίου θα καλύψουν τα έξοδα της γιορτής. Φιλοδοξούμε αυτή να είναι μια γιορτή που δεν θα οργανωθεί από την επιτροπή που την ανέλαβε μόνο, αλλά με την βοήθεια όλων των συμμετεχόντων παλιών και νέων. Ελπίζουμε αυτή η ιστοσελίδα να γίνει ένας τόπος ανοιχτού διαλόγου με προτάσεις και ιδέες που θα έχουν σχέση όχι μόνο με την διοργάνωση της γιορτής αλλά και με προβλήματα που απασχολούν καλλιεργητές, χειροτέχνες, καταναλωτές και όλη τη κοινωνία γιατί πιστεύουμε ότι η λύση των προβλημάτων εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα χωριστά.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής ΜΕΤΑ από έφοδο που πραγματοποίησε σε ύποπτο studio στα Νέα Μουδανιά, εντόπισε τρομοκρατικό υλικό αποτελούμενο από κιθάρες, κλασικές και ηλεκτρικές, πιανα κλασικά και ηλεκτρικά και διάφορα άλλα ύποπτης προέλευσης (οι ταμπέλες των κατασκευαστών είχαν αφαιρεθεί) φερόμενα ως «μουσικά όργανα», αλλά και προκηρύξεις που ανακοίνωναν το ΝΕΟ τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίαζαν οι άγνωστοι μέχρι εκείνη την ώρα τρομοκράτες! Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελλ.ΑΣ δήλωσε στα ΜΜΕ . Κατόπιν καταγγελίας της κυρά Μαρίκας που μένει δίπλα στο κτίριο που στεγάζεται το studio κληθήκαμε να διερευνήσουμε ύποπτους θορύβους που ερχόταν από μέσα και δεν την άφηναν να κλείσει μάτι. Η καταγγέλλουσα έκανε λόγο και για καπνούς που έβγαιναν από ένα μικρό παράθυρο που έβλεπε στην αυλή της και είχαν ντουμανιάσει το σύμπαν από χημικά «Κερανης, Παπαστράτος, Τρακαστράστος» κλπ. Κατά την έρευνα μας βρήκαμε επίσης τασάκια γεμάτα αποτσίγαρα, μπουκάλια με μολότοφ jack Daniels cutty shark chivas, κλπ. Αφού στείλαμε δείγμα από τα αποτσίγαρα και τα ποτήρια για εξέταση DNA, μάθαμε από τα εργαστήρια ότι η γιάφκα αυτή (γιατί περί γιάφκας πρόκειται) στην οποία παρασκευάζονται και προβάρονται τα πλέον επικίνδυνα μουσικά κοκτέιλ ανήκει στο γνωστό και άκρως επικίνδυνο τρίο Β.Σ (Βασίλης Σωτηρίου), Φ.Κ (Φίλιππο Κωσταβέλη), και Ζ.Φ (Ζαφείρη Φωτιάδη) άτομα άκρως επικίνδυνα για την σοβαρή μουσική! Πληροφορίες που έφτασαν εκείνη την ώρα στον εκπρόσωπο τύπου, έκαναν αναφορά και για την εμπλοκή νέου μέλους στο τρίο, της αμείλικτης Φ.Π (Φαίη Πανισκάκη) νεαρής μεν, αλλά έμπειρης τρομοκράτισσας με πλούσια δράση στο ενεργητικό της! Βάσει της προκήρυξης το ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 22:00 στο ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο της Ένωσης στα Νέα Μουδανιά, και θα χρησιμοποιηθούν όπλα τύπου BLUES, SOUL, ROCK, and KALAMATIANOSDANCE. Ανταπόκριση από τα Μουδανιά Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

ΤΟ "ΔΙΑΒΑΖΩ" ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 33 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ 500 ΤΕΥΧΗ! Φτάσαμε στο τεύχος 500! Μας πήρε, βέβαια, 33 χρόνια! Γι’ αυτό γιορτάζουμε. Και σας περιμένουμε όλους, τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, στο Metropolis Live Stage (Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη, 3ος όροφος, Αθήνα), στις 7 το απόγευμα, για να σας παρουσιάσουμε το νέο ΔΙΑΒΑΖΩ και να ευχηθούμε στο περιοδικό του βιβλίου άλλα 33 χρόνια ζωής! Την ίδια μέρα θα τιμήσουμε τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο στον οποίο είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος του περιοδικού. Είσοδος ελεύθερη

«ΑΥΤΙΣΜΟΣ–ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ»-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ «ΑΥΤΙΣΜΟΣ–ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ»Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΕΨΥΥΠΕ, διοργανώνουν μονοετές σεμινάριο με θέμα η «Ψυχοπαθολογία στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» που απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2009 για το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS). Διαβάστε περισσότερα Αίτηση συμμετοχής
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στις 22,23,24 Ιανουαρίου 2010 για το πρόγραμμά TEACCH στη Θεσσαλονίκη.

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς

Τραγουδάμε για την Παιδεία
Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο και την Ποιοτική του Αναβάθμιση Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009, στις 7μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητικά μουσικά συγκροτήματα Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, που ενώνουν το τραγούδι τους για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την ποιοτική της αναβάθμιση.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟN STURE LINNER [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Στιγμές με τον Sture Linner Συγγραφέας - Συντελεστές Καρόκη, Λεωνή Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-446-086-1 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 14x21 εκ. Σελίδες 104
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Πριν αναχωρήσω για τη Σουηδία, είχα ακούσει πολλά για τον ελληνιστή καθηγητή Sture Linner.
Ο Sture Linner γεννήθηκε στη Στοκχόλμη και σπούδασε αρχαία ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας.
Το 1943 βρέθηκε στην κατοχική Eλλάδα με τον Σουηδικό Eρυθρό Σταυρό, υπηρετώντας κυρίως στη Θεσσαλία.
Mετά τον πόλεμο υπήρξε, για ένα διάστημα, διευθυντής μεγάλων σουηδικών εταιριών, όπως της Electrolux.
Στη συνέχεια, όμως, και με την προτροπή του φίλου του Dag Hammarskjold, υπηρέτησε στον O.H.E., κατέχοντας υψηλά αξιώματα.
Διετέλεσε βοηθός του Γενικού Γραμματέα και Ειδικός Απεσταλμένος του O.H.E. στο Κονγκό, μέχρι τη στιγμή που σκοτώθηκε ο Hammarskjold.
Aργότερα υπήρξε, μεταξύ άλλων, μεσολαβητής του O.H.E. στην Kαμπότζη. Είναι διπλωμάτης, φιλόλογος και λογοτέχνης.
Το συγγραφικό έργο του είναι εξαιρετικά πλούσιο και πολυσχιδές.
H συμβολή του στη βιβλιογραφία του Bυζαντίου και της Αρχαιότητας θεωρείται, όπως και η αρθρογραφία του για τη σύγχρονη Eλλάδα, από τις πιο σημαντικές στο Σκανδιναβικό χώρο: Oι μεταφράσεις και τα βιβλία του για τον Όμηρο, την Άννα Kομνηνή, τον Mιχαήλ Ψελλό και τον Aισχύλο, για παράδειγμα, αλλά και για πολλά άλλα ελληνικά θέματα, πολιτικά, λογοτεχνικά και ιστορικά, αποτελούν πηγές γνώσης για πολλούς βόρειους και – γιατί όχι; – και για πολλούς από μας, αφού καταφέρνει να συνδέσει, με τις καίριες αναφορές του, τον κόσμο του τότε με τον κόσμο του σήμερα.
Είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουψάλας και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Είναι ένας από τους εμπνευστές της ίδρυσης της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Είναι επίσης ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της σουηδικής επιτροπής για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων στην Ελλάδα.
Μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του, Κλειώ, περιπλανήθηκε και έζησε σε χώρες μακρινές και σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.
Έζησε για πολλά χρόνια στην Αθήνα και στις Σπέτσες, αλλά ύστερα από το θάνατό της, το 2005, ο Linner επέστρεψε στη Σουηδία όπου και ζει εκεί μέχρι σήμερα.
Το 2004 η ελληνική κυβέρνηση τού απένειμε τον τίτλο του Πρεσβευτή του Ελληνισμού, ενώ πρόσφατα τού απονεμήθηκε η ύψιστη τιμητική διάκριση της Σουηδίας, το μετάλλιο Serafimer. Το βιβλίο αυτό είναι φόρος τιμής στον πολυτάλαντο, φιλειρηνικό, ουμανιστή και εξέχοντα φιλέλληνα του βορρά, του οποίου η καρδιά χτυπάει ακόμα για την Ελλάδα.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

CSI Βερολίνο

CSI Βερολίνο Κείμενο: Γιάννης Χατζημανώλης Φωτογραφία: wikipedia Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού συνομωσιολάγνους, μιας και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το κρανίο που μέχρι τώρα θεωρείτο ότι άνηκε στον Αδόλφο Χίτλερ, είναι τελικά γυναικείο. Σύμφωνα με τα επισήμως καταγεγραμμένα γεγονότα, ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας βρέθηκε νεκρός σε μια αποθήκη μαζί την ερωμένη του Εύα Μπράουν από Σοβιετικούς στρατιώτες μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τις συμμαχικές δυνάμεις εν έτει 1945. Οι λεπτομέρειες αναφέρουν ότι ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι αφού είχε πρώτα καταναλώσει ένα χάπι κυανίου.
Το κομμάτι του κρανίου του αποτέλεσε μέρος συλλογής που διατηρήθηκε από την Σοβιετική αντικατασκοπεία και ήρθε σε κοινή θέα μόλις το 2000. Περισσότερα στο http://www.blue-planet.gr

Το έπος ενός θλιμμένου χθες.

Το έπος ενός θλιμμένου χθες.
Η Ελλάδα το τσιφλίκι,
τους πληρώνουμε και νοίκι,
πέντε-έξι μασκαράδες
τρώνε με χρυσές κουτάλες.
χάψες,μάσες, αραλίκι,
στης Ελλάδας το τσιφλίκι.
#
Μίτσι κότσι η μαρμίτα,
του Λαού όλη η πίτα,
να προγούλια από τη μάσα,
θα πλαντάξεις ρε μπαγάσα.
#
Θα μας φάει η μαρμάγκα,
θα τη βγάλουμε στη πάντα,
μας τη πέσανε οι λύκοι
στης Ελλάδας το τσιφλίκι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΛΗΣ

Ισλαμική τρομοκρατία στην Ελλάδα;

Ισλαμική τρομοκρατία στην Ελλάδα; Κεραυνός εν αιθρία το δημοσίευμα της έγκυρης ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ρεπορτάζ της οποίας υποστηρίζει ότι πυρήνας μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, απ' όπου σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια και σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Πρόκειται για την οργάνωση Φατάχ Αλ Ισλάμ η ιδεολογία της οποίας εμπνέεται από την αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται λιβανικές πηγές, τα μέλη της Φατάχ Αλ Ισλάμ έχουν μπει στην Ελλάδα είτε με πλαστά είτε με κλεμμένα έγγραφα, που τους προμήθευσαν «ταχυδρόμοι» από τη χώρα μας. Ο εκ των ηγετών της Φατάχ Αλ Ισλάμ, Μοχάμεντ Μούσα ή Αμπού Μουσλίμ, που το 2008 είχε καταφέρει «θεαματικό χτύπημα» στη διοίκηση της κατασκοπίας του Λιβάνου στη Βηρυτό, φέρεται να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μαζί με «πυρήνα μαχητών» πριν από μερικούς μήνες. Στόχος τους είναι «να δημιουργήσουν επιμελητειακή βάση, από την οποία θα εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη».
Ο Μοχάμεντ Μούσα είχε φροντίσει «να νοικιάσει με ασφάλεια διαμερίσματα, όπου κρύφτηκαν οι πρώτοι μουτζαχεντίν».
Ορισμένοι έμειναν, άλλοι μετακινήθηκαν προς την Ευρώπη, ώς τη Σκανδιναβία, και άλλοι πήγαν στο Μαρόκο.
Την εγκατάσταση ακολούθησε η επιχείρηση της «αναγνώρισης». Εκαναν συχνά ταξίδια στην Ευρώπη ώστε να εντοπιστούν και να επιλεγούν οι στόχοι, μεταξύ των οποίων οι αερομεταφορές, κυβερνητικά κτίρια και σημεία με μεγάλο συμβολισμό, γράφει η Corriere. Η τρίτη φάση, οι επιθέσεις, θα ξεκινήσει όταν στην Ελλάδα φτάσει «ο μάγος των βομβών», Αμπν Αλ Γκάνι Τζαουχάρ, που φέρεται να βρίσκεται ακόμα στη Μέση Ανατολή.