Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.
Στο http://news.disabled.gr/ μπορείτε να βρείτε όλα τα δημοσιεύματα από την προεκλογική περίοδο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, καθώς επίσης όλα τα δημοσιεύματα από όλες τις προεκλογικές περιόδους από το 2003 μέχρι σήμερα για να μπορέσετε να συγκρίνετε.
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν φαίνεται να ακούστηκαν και πολλά για τις πολιτικές αναπηρίας που ενδεχομένως απουσιάζουν από την νεοελληνική πολιτική πρακτική.
Αυτό που ωστόσο ακούστηκε είναι πώς θα επιχειρηθεί για μια ακόμη φορά η μεταρρύθμιση και η «επανεκκίνηση» του κράτους κάτι που ενδεχομένως να συμβάλει στην ορθολογικοποίηση της πολιτικής θέσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρίες.
Αλλά προκύπτει ένα τεχνικό ερώτημα:
Θα έχει η κυβέρνηση τους τεχνοκράτες εκείνους που ύστερα από την επανεκκίνηση θα κάνουν το κράτος να λειτουργεί χωρίς να εμποδίζει ή τουλάχιστον χωρίς να εμποδίζει υπερβολικά πολύ;
Θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε με σοβαρότητα πως είναι άλλο πράγμα η διεκδίκηση της προτίμησης του «λαού» και άλλο η ορθολογική πολιτική διαχείριση του κράτους.
Η ψήφος εύκολα διεκδικείται ειδικά όταν οι διεκδικούντες και οι διεκδικούσες είναι γνωστοί και γνωστές σε όλους κατά κανόνα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Όμως άλλα προσόντα χρειάζονται για να διεκδικήσεις και να επιτύχεις την έξοδο σου από την αφάνεια και άλλα προσόντα απαιτούνται για να διοικήσεις τεχνικά το κράτος ή μέρος του κράτους.
Οι διοικούντες και οι διοικούσες θα πρέπει πλέον να αντιληφθούν πως είναι τελείως διαφορετικές οι ικανότητες που απαιτούνται για να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και τελείως διαφορετικές ικανότητες που απαιτούνται για να συγκροτήσουν αποτελεσματικές πολιτικές που δεν θα εμποδίζουν και θα απονέμουν δημόσια προϊόντα και υπηρεσίες που δεν εμποδίζουν και καταλήγουν στην ίση μεταχείριση όλων των πολιτών.
Πολύ σύντομα θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα με ποιους και πώς πρόκειται να διοικήσουν;
Προς ποια κατεύθυνση θα τραβήξει η Ελλάδα και εάν η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες θα είναι οργανικά συνδεδεμένη μειονότητα στην πορεία που πρόκειται να ακολουθηθεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης που μόλις έχει εκλεγεί.
Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευθεί κάποιες αξιόλογες ειδήσεις που βρίσκονται στις παρακάτω γραμμές:
Καρκίνος και γονιμοποίηση http://news.disabled.gr/?p=25552
Παράταση για ΑΜΚΑ http://news.disabled.gr/?p=25550
Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής μύθοι και πραγματικότητες http://news.disabled.gr/?p=25544
Επιστημονική Έρευνα Το χάπι που δυναμώνει τους μυς http://news.disabled.gr/?p=25540
Κύπρος- Πολιτισμός Φεστιβάλ κατά των διακρίσεων και της διαφορετικότητας http://news.disabled.gr/?p=25538
«Αφήνει» την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο Στίβεν Χόκινγκ http://news.disabled.gr/?p=25533
Ανθρωποειδές ρομπότ που ελέγχεται με τη σκέψη από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! http://news.disabled.gr/?p=25529
Κόβουν τα χρήματα από τους τυφλούς μαθητές http://news.disabled.gr/?p=25525
Κίνηση σε παράλυτα άκρα με «ηλεκτρικά ερεθίσματα» http://news.disabled.gr/?p=25510
Τη συνεχή ροή των ειδήσεων μπορείτε να τη διαβάζετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά.Λίγο πριν από τις εκλογές είχε ανακοινωθεί πως πρόκειται να προκηρυχθούν κάποια προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η προκήρυξη τους έχει καθυστερήσει λόγω εκλογών.
Πάντως μόλις ανακοινωθούν τα δημοσιευθούν στο http://www.disabled.gr/biz/
Τα πολύ σημαντικά κείμενα βρίσκονται πάντα στην κεντρική σελίδα στο http://www.disabled.gr/ όπου θα βρείτε και όλο το αρχείο του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αλλά και τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με τεχνικά κείμενα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες σε αυτό το newsletter οφείλονται σε ένα κάταγμα στο δεξί μου χέρι που άρχισε να βελτιώνεται (επιτέλους), αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το δεξί μου χέρι με τον τρόπο που το χρησιμοποιούσα πριν από το κάταγμα.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: