Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου Ακόμα και η Ελληνική γλώσσα, η πιο πλούσια ίσως γλώσσα του κόσμου, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εκφράσει πλήρως την εποποιία της επανάστασης του Ελληνικού Έθνους ενάντια στον οθωμανικό ζυγό που ξεκίνησε σαν σήμερα, την 25η Μαρτίου του 1821. Οι πρωταγωνιστές σ’ αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα ήταν απλοί άνθρωποι του λαού μας. Αυτοί που δημιούργησαν την λαϊκή αρχιτεκτονική, την δημοτική ποίηση, αυτοί που έσωσαν την ελληνική γλώσσα, αυτοί που δεν αρνήθηκαν ποτέ, προτιμώντας συχνά το θάνατο, τη θρησκεία τους, ορεσίβιοι άνθρωποι που έγιναν στρατηγοί σε αυτόν τον αγώνα και ήξεραν να εμπνέουν και να πολεμούν για τη λευτεριά και την πίστη τους, αλλά και για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Τη στιγμή που ασκείται αφόρητη πίεση στην Ελλάδα από τα διάφορα κερδοσκοπικά κέντρα χρειάζεται μία γενναία απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι λόγω των σημερινών δραματικών οικονομικών δυσκολιών αυτή η χώρα θα υποκύψει. Την απάντηση αυτή θα δώσει με την προσπάθειά του ο ελληνικός λαός με ενότητα, αλληλεγγύη και ομοψυχία, προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες των αγωνιστών του 1821.

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η BLUES & JAZZ NIGHT στο "μικρό καφέ"

Πολύ όμορφες μουσικές από τον χώρο της blues και jazz σκηνής παίχτηκαν στο "μικρό καφέ" το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου. Οι μουσικοί Βασίλης Σωτηρίου (κιθάρα - τραγούδι), Ζαφείρης Φωτιάδης (κιθάρα), Γιάννης Παπατρυανταφύλλου (όρθιο μπάσο) και Χρήστος Γερμάνογλου (ντραμς) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι θαμώνες (όσοι χώρεσαν) και οι άνθρωποι του "μικρού καφέ".
Μια μαγεία από κομμάτια και απίστευτα αυτοσχεδιαστικά solos ενθουσίασαν τους θεατές αλλά απ΄ότι φάνηκε "ταξίδεψαν" και του ίδιους τους μουσικούς που για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί "επί σκηνής".
Και σε άλλα τέτοια παιδιά!!!!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι εκδόσεις Κέδρος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, το Σάββατο 27/03/2010, σάς προτείνουν βιβλία για παιδιά και γονείς:Οδυσσεβάχ, της Ξένιας Καλογεροπούλου Εικονογράφηση: Γιώργος Πάτσας ISBN: 978-960-04-3881-9
σελ. 64
Από τότε που υπάρχει η «Μικρή Πόρτα» άλλαξα συχνά απόψεις για το τι θα ‘πρεπε να ‘ναι μια παιδική παράσταση και σίγουρα θ’ αλλάξω ακόμα.
Το 1980 άρχισε να σχηματίζεται στη σκέψη μου, συγκεχυμένα, αλλά επίμονα, η μορφή του πρώτου θεατρικού έργου που θα ‘τανε «δικό μας».
Ήθελα να ‘ναι ένα έργο που, όπως τα παλιά παραμύθια, ν’ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κι όσα δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά, να τα μαντεύουν και να τα ονειρεύονται. Ψάχνοντας, λοιπόν, για θέμα, ξαναδιάβασα την «Οδύσσεια».
Ύστερα διάβασα τις «Χίλιες και μία νύχτες» κι έπεσα πάνω στο Σεβάχ το Θαλασσινό. Μετά, όσα παραμύθια βρήκα, ελληνικά και ξένα.
Αυτά τα παραμύθια τα κράτησα για μήνες πολλούς μέσα μου, κι ύστερα, με κέφι παιδιού και αγωνία ενηλίκου, προσπάθησα να φτιάξω το παραμύθι που θα ‘θελα να παίξουμε. Έτσι βγήκε ο «Οδυσσεβάχ», ή, όπως είπε μια μικρή μου φίλη, η «Οδυσσεβάχεια». Ξένια Καλογεροπούλου Σε μια σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά, των Κατερίνας Μπάκα-Ματιάτου και Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή ISBN: 960-04-2752-6
σελ.96
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο του θεάτρου – μια γνωριμία με όλα τα θεατρικά είδη που καθόρισαν την εξέλιξη του θεάτρου, με ξεναγό τη μούσα Μελπομένη.
Μέσα από τα κείμενα και την εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου, τα παιδιά θα γνωρίσουν το Αρχαίο θέατρο, την Κομέντια ντελ άρτε, το Ελισαβετιανό θέατρο, το θέατρο της Άπω Ανατολής, το μπαλέτο και την όπερα, το μιούζικαλ και το σύγχρονο θέατρο.
Αλλά και τον κόσμο του θεάτρου και τους ανθρώπους του, από την προετοιμασία μιας παράσταση μέχρι την πρεμιέρα. Ένα μπαλόνι μυστικά, των Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και Νικολίας Καραγιάννη από το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο Βιβλίο με CD
ISBN: 978-960-04-3874-1
σελ. 108
Αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της ξηρασίας, ο Βασιλιάς του Αγγελόκαστρου στέλνει ένα Χελιδόνι σε τόπους μακρινούς. Θα συναντήσει σοφά πλάσματα που, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, του παραδίνουν τα μυστικά για την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση. Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου, του Βασίλη Μαυρογεωργίου Εικόνες: Σοφία Μαυρογεωργίου ISBN: 978-960-04-3647-1
σελ. 96
Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά ο βασιλιάς κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου.
Δυο φιλόδοξοι παραμυθάδες καταφθάνουν εκεί με σκοπό να την ακούσουν.
Ο βασιλιάς τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος παραμυθάς, γράφοντας από ένα παραμύθι…

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γλύκατζη-Αρβελέρ Ελένη Γιατί το Βυζάντιο
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 287 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0326-2
Το «Γιατί το Βυζάντιο», το καινούργιο βιβλίο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, γραμμένο απευθείας στα ελληνικά, αποτελεί ένα απόσταγμα σχεδόν βιωματικό, από την πολύχρονη διδασκαλία της διαπρεπούς βυζαντινολόγου στη Σορβόννη.
Απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικά σε εκείνους που τους απασχολεί το ζήτημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας. «Το πόνημα αυτό», αναφέρει η ίδια, «απευθύνεται σε όσους από τους Νεοέλληνες ταλανίζονται με το πρόβλημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας και στους ξένους (κυρίως τους Δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς βλαστούς τους) που αρκούνται στην επιλεκτική γνώση του παρελθόντος τους, άσχετα από κάθε ιστορική πραγματικότητα και με μόνο μέλημα τη δικαίωση μιας σύγχρονης πολιτικής προσέγγισης, που υπαγορεύουν συμφέροντα και ενδιαφέροντα, ξένα συχνά από την ιστορία και το αντικείμενό της». Η συγγραφέας επιχειρεί να αποσαφηνίσει το Βυζάντιο δια του Βυζαντίου, με πολλαπλές αναφορές σε κείμενα - κλειδιά (Τριακονταετηρικός του Ευσεβίου, Κοσμογραφία του Κοσμά Ινδικοπλεύστη, Τακτικά του Λέοντος ΣΤ' τυο Σοφού, Βίος Ιακώβου του Νεοφωτίστου, Σχόλια του Τζέτζη, Επαναγωγή κ.ά.), τα οποία, κατά τη γνώμη της, εκφράζουν συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της βυζαντινής ψυχοσύνθεσης ή σημαδεύουν παραστατικά τομές και στροφές της ιστορίας του Βυζαντίου. Ο στόχος της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι ο εξής, όπως τον διατυπώνει στον Πρόλογό της: «Να βάλω, κατά το δυνατόν, έστω εκ του πλαγίου και λάθρα σχεδόν, το Βυζάντιο στη θέση που τα επιτεύγματά του μας υπαγορεύουν: να πω συνοπτικά, εννοώ, αυτά που το αναδεικνύουν ως την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και που εξηγούν, όχι μόνο το πολιτιστικό μεγαλείο του (και αυτό ανεπαρκώς ακόμη γνωστό), αλλά και την ασυνήθη για παγκόσμια δύναμη (όπως ήταν κάποτε το Βυζάντιο) μακροβιότητά του». Η επιλογή των θεμάτων που αναπτύσσονται σχετίζεται κυρίως με φαινόμενα μακράς διαρκείας και μπορούν να ερμηνεύσουν το «Γιατί» της βυζαντινής πολιτικής εμβέλειας (εξ ου και ο τίτλος «Γιατί το Βυζάντιο»). Αναλύονται οι σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία (αυτοκράτορα και πατριάρχη), του κέντρου με την περιφέρεια (Κωνσταντινούπολης και επαρχιών), του Βυζαντίου με τους πολυποίκιλους γείτονές του, φίλους, συμμάχους ή εχθρούς.
Οι συνοριακές συρρικνώσεις, οι δογματικές διαμάχες, οι στρατιωτικοπολιτικές αντιπαλότητες και οι άνισες κοινωνικές διαβαθμίσεις που ρύθμιζαν την καθεστηκυία τάξη εξηγούν τη δυσκολία της βυζαντινής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.
Η πτώση της αυτοκρατορίας πρώτα στα χέρια των Σταυροφόρων (1204) και τελικά στους Οθωμανούς (1453) προλογίζουν την χαλεπότητα της μετέπειτα εποχής που θεμέλιό της ωστόσο μένει η πολύχρονη βυζαντινή εμπειρία: θρησκευτική, ιδεολογική και βιωματική. Απόηχός της ως τις μέρες μας μπορεί να θεωρηθεί η αμφίσημη σχέση των Νεοελλήνων με τη Δύση και με την Ανατολή, πρόβλημα της νεοελληνικής ταυτότητας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Στη Ρωγμή του Χρόνου Συγγραφέας: Στέλιος Βισκαδουράκης Σελίδες: 206
Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προτείνουν τη σειρά διηγημάτων του Στέλιου Βισκαδουράκη Στη Ρωγμή του Χρόνου Ένας μάγκας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του '43 στον κατοχικό Λάκκο, τη γνωστή γειτονιά του Ηρακλείου χορεύει τον τελευταίο του ζεϊμπέκικο αγκαλιά με την Ιουλιέτα και τον Νεκρό Ιησού· ένας μεγάλος Έλληνας ποιητής προσπαθεί μέσα από τους μύθους μιας πόλης να βρει απαντήσεις στα διλήμματά του· ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ εμπνέεται από έναν απαγορευμένο έρωτα να ζωγραφίσει την Παναγιά με γαλάζια μάτια· ένας μοναχικός αγιογράφος προσπαθεί να δώσει χρώμα στον ασπρόμαυρο κόσμο ενός κοριτσιού που δεν βλέπει· ένας γέρος ριμαδόρος, ο εγγονός του, ένα παραμύθι για την Κυρά της Λίμνης, ένας έρωτας, μια ελπίδα, μια λύτρωση... Ο Στέλιος Βισκαδουράκης, πολυβραβευμένος λογοτέχνης της νεότερης γενιάς, αποδίδει ως φωτογράφος των συναισθημάτων Στη Ρωγμή του Χρόνου εικόνες της ανθρώπινης ψυχής, των απλών ανθρώπων του μόχθου, της αξιοπρέπειας και του έρωτα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο Παν. Μετάφραση Παύλος Νιρβάνας ISBN 960-8264-53-7 Κνουτ Χάμσουν
σελίδες 208
Η νουβέλα Ο Παν που συνέβαλε στην εδραίωση της φήμης του Χάμσουν ως σημαντικού Νορβηγού συγγραφέα, πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά από τον Παύλο Νιρβάνα, άγρυπνο πνευματικό άνθρωπο. Η νουβέλα ξετυλίγεται σε μια μικρή ερημική παραθαλάσσια νορβηγική κώμη, όπου κυριαρχούν τα πιο σκοτεινά και ανεξέλεγκτα γενετήσια ένστικτα.
Όλα συμβαίνουν και εξελίσσονται κάτω από τη διαβρωτική της λογικής και της ηθικής σκιά του τραγοπόδαρου ιθυφαλλικού θεού Πανός.
Ο λαχαγός Γκλαν, ο οποίος πέφτει στη ερωτική παγίδα της Εδουάρδας, αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τη γυναικεία ματαιοδοξία της.
Καταλήγει όμως στην Ινδία, κυνηγημένος από την οπτασία της «αιώνιας αγαπημένης», και υποχείριο της θέλησής του να δώσει τέλος στην άδεια ζωή του, μακριά από τον πολιτισμό που τον εξέθρεψε και δεν στάθηκε ικανός να τον θωρακίσει μπροστά στα δεινά του πολιτισμού και τις δίνες του έρωτα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ.
Από το ξεκίνημα του αγώνα ως την εξέγερση και την τελική λύση (1881-1923)
ΣΕΙΡΑ : ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ
ISBN : 9789604558018
ΣΕΛΙΔΕΣ : 216
ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 10
Το βιβλίο του Θωμά Ψύρρα Κιλελέρ – Στον ήλιο μοίρα είναι ένα ιστορικό αφήγημα, ή καλύτερα μια χρονογραφία, στην οποία ο αναγνώστης παρακολουθεί την εξέλιξη του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία (1881-1923) και διαβάζει μια γλαφυρή ανασύσταση της ζωής στον θεσσαλικό κάμπο εκείνη την εποχή.
Το καθαυτό ιστορικό αφήγημα συμπληρώνεται από αυθεντικό ιστορικό υλικό, δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, μαρτυρίες πρωταγωνιστών και απλών ανθρώπων, πρακτικά από δίκες, κείμενα από τη λογοτεχνία και φωτογραφικό υλικό.
Συγκεκριμένα περιγράφονται και αναλύονται:α. όσα προηγήθηκαν της προσάρτησης της Θεσσαλίας και καθόρισαν εν πολλοίς τις εξελίξεις του αγροτικού ζητήματος. β. τα γεγονότα της δύσκολης εικοσαετίας 1881-1900 (εγκατάσταση των ελληνικών αρχών, οι πρώτοι αγώνες κολίγων για τα δικαιώματά τους, πολιτική Τρικούπη, πόλεμος 1897) γ. τα γεγονότα που οδήγησαν στο Κιλελέρ (πολιτική Θεοτόκη, νομοσχέδιο «περί μορτής», κράτος τσιφλικάς, οργάνωση αγροτικού κινήματος) δ. η δράση και η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα, του συμβόλου του αγροτικού κινήματος ε. η εξέγερση των αγροτών και η εξέλιξή της (γεγονότα στην Καρδίτσα, στο Κιλελέρ και στη Λάρισα) στ. η σταθερή διεκδίκηση της απαλλοτρίωσης των τσιφλικιών στη δύσκολη δεκαετία 1912-1922 και η λύση που δόθηκε τελικά από τον Πλαστήρα.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Ανάμεσα Γκιούλμπαξε και Σμύρνη"
ISBN: 978-960-14-2020-2 Αρ. σελίδων: 235
Η υπόθεση του μυθιστορήματος αυτού εκτυλίσσεται στα παράλια της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα στα Βουρλά, μια παραθαλάσσια πόλη κοντά στη Σμύρνη.
Με κεντρικό άξονα μια ερωτική ιστορία και πρωταγωνιστές μια κοπέλα και τα δύο παλικάρια που τη διεκδικούν, ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει την ξένοιαστη και πλούσια ζωή των κατοίκων πριν από το 1919, την εκστρατεία του ελληνικού στρατού στην περιοχή, τον ενθουσιασμό των κατοίκων –χτυπούσαν οι καμπάνες των εκκλησιών επί ώρες, ο κόσμος είχε ξεχυθεί στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας, οι γυναίκες με τους δίσκους στα χέρια κερνούσαν τους πάντες γλυκά–, καθώς και το ρυθμό της ζωής τους μέχρι το 1922. Περιγράφεται στη συνέχεια το πώς οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να σωθούν και να καταφύγουν στην πατρίδα, στην Ελλάδα, και η ανατροπή που υπήρξε στις σχέσεις των τριών πρωταγωνιστών. «Εκείνη την Κυριακή, στα μέσα του Μαΐου, όλα συνηγορούσαν στο να γίνει το γλέντι των Καρενλήδων το πιο σημαντικό κοσμικό γεγονός στα Βουρλά.
Ο καιρός ήταν γλυκός και ήπιος. Οι κοπέλες φόρεσαν τα πιο ανάλαφρα ρούχα τους με τα μεγάλα ντεκολτέ, σήκωσαν τα μαλλιά τους ψηλά για να φαίνονται οι κρινένιοι λαιμοί τους, καλά προφυλαγμένοι όλο το χειμώνα από τις καιρικές μεταβολές, και φόρεσαν τα κομψά σκαρπινάκια τους, τα καπέλα τους και τα κοσμήματά τους.
Η Ελένη έβαλε το καλύτερο φόρεμά της, το γαλάζιο με τις άσπρες μπορντούρες στις άκρες του, και έσφιξε τη μέση της όσο περισσότερο μπορούσε, σε σημείο που να μην μπορεί να σκύψει για να βάλει τα γοβάκια της. ?ε φόρεσε στο κεφάλι ούτε μαντίλι ούτε καπέλο κι άφησε τα μαλλιά της ελεύθερα.
Έβαλε τα καλά χρυσαφικά της κι έδωσε δυο τσιμπιές στα μάγουλά της για να κοκκινίσουν».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

To χαμόγελο
Ντόνα Τζο Νάπολι (άλλα έργα του συγγραφέα)
Κωδικός 30191
Βάρος 0,52 kg
ISBN 978-960-422-811-9
Σχήμα 14x21
Εξώφυλλο Mαλακό με αυτιά
Σελίδες 360
Μεταφραστής Κώστια Κοντολέων
Πρώτη έκδοση 2009
Ποιο είναι το κορίτσι πίσω από το χαμόγελο; Η συγγραφέας υφαίνει μ' αξιοζήλευτη δεξιοτεχνία τον μύθο της Μόνα Λίζα, του πιο διάσημου πορτραίτου όλων των εποχών.
Μας παρασύρει σ' έναν κόσμο γεμάτο πάθος, ίντριγκες, απώλειες, μα κυρίως αγάπη. Η παρουσία της Μόνας Λίζα στην αστραφτερή Φλωρεντία της εποχής, θα αιχμαλωτήσει το βλέμμα και το ενδιαφέρον του μεγάλου Leonardo da Vinci, και θα προκαλέσει τον έρωτα του Τζουλιάνο των Μεδίκων.
Όμως κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού για τους Μεδίκους, αλλά και για όσους συνδέονται μαζί τους. Καθώς και το χάος απλώνεται στην Φλωρεντία απειλώντας την ευτυχία τους, η Μόνα Λίζα έρχεται αντιμέτωπη με την γλυκόπικρη αλήθεια της αγάπης. «Μου αρέσουν όλοι εκείνοι που μπορούν να χαμογελούν ακόμη κι όταν κάτι τους βασανίζει...» Leonardo da Vinci Ser Lenardo."
Σηκώνω το κεφάλι μου και βλέπω ένα πρόσωπο που δείχνει να γερνάει με γοργούς ρυθμούς -η μύτη του έχει χοντρύνει, τα μαλλιά και τα γένια του είναι μακριά κι ακατάστατα- αλλά τα μάτια του παραμένουν το ίδιο τολμηρά και φλογερά. Έχω σχεδόν χάσει την φωνή μου.
"Τι σε φέρνει εδώ; «Εσύ Μόνα Λίζα.» Μόνον ένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο μ΄έχει αποκαλέσει μ΄αυτό το όνομα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΛΟΙΜΩΔΗΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Το γεγονός αυτό οφείλεται ότι ορισμένα μικρόβια σαν λοιμογόνοι παράγοντες μπορεί να είναι υποδιαίστερης σημασίας αλλά η «αλλεργική» τους δράση εντός του νευρικού συστήματος προκαλεί μικρές ώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας τις οποίες οι ασθενείς περνούν στο πόδι θεωρώντας ότι πρόκειται για φυσιολογικές διακυμάνσεις.
Βέβαια κάθε μια τέτοια ώση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί είναι και δύσκολο να διαγνωστεί και ο ασθενής λογικά «βαριέται» την τακτική επίσκεψη στον γιατρό.
Η επικοινωνία όμως γιατρού και ασθενή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκρως αναγκαία διότι εκεί επάνω βασίζεται το συνολικό «Concept» μιας θεραπείας.
Αυτές οι μικρές λοιμώξεις πάντοτε αφήνουν ένα κατάλοιπο νευρολογικού υπολείμματος που προστίθεται στο ήδη υπάρχον και έτσι σαν αποτέλεσμα έχουμε μια αργή επιδείνωση η οποία εάν συνηθίσει σε αυτού του είδους επιθέσεις και δεν λυθεί έγκαιρα πολύ γρήγορα καταλήγει να γίνει βαριά.
Συνεπώς ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υπολογίζουν ακόμη και το μικρότερο «φτέρνισμα».
Για αυτούς μπορεί να είναι ένα λοιμώδες επεισόδιο πολύ περισσότερης και μεγαλύτερης σημασίας από έναν υγιή. Πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό και λαμβάνονται μέτρα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΛΕΝΙΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ Συγγραφέας(είς) : ΠΑΠΠΑ ΕΛΛΗ Κατηγορία(ες) : ΔΟΚΙΜΙΟ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2010 Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2010 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 1991 Σχήμα βιβλίου : 205x125 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΜΑΛΑΚΗ Αριθμός σελίδων : 232 ISBN : 978-960-325-888-9
Tο 1990 βρήκε την ηγεσία του Περισσού σε γενική αμηχανία στις καταιγιστικές διεθνείς εξελίξεις, πολύ περισσότερο που για εκείνη, πλην του καθαρά υλικού μέρους, σήμαινε και την απώλεια των βασικών ιδεολογικοπολιτικών σημείων αναφοράς.
Είχε όομως να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα, εντός συνόρων αυτό:
Με τη δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού το 1988, ο Περισσός έβλεπε τα μέλη και τα στελέχη του να συναγελάζονται με αναθεωρητές, με αποτέλεσμα να εκφράζουν συνεχώς απορίες, αντιρρήσεις και διαφωνίες.
Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η ηγεσία αποφάσισε να αποκόψει το τμήμα το μολυσμένο από το μικρόβιο του άναθεωρητισμού, προκειμένου να διασώσει τους υγιώς σκεπτομένους, συγκαλώντας ένα συνέδριο ιδεολογικοπολιτικής περιχαράκωσης του κόμματος ενάντια σε κάθε οπορτουνισμό, ρεβιζιονισμό κλπ., κλπ.
‘Ετσι προέκυψε το 13ο συνέδριο τον Φλεβάρη του 1991.Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό, η Έλλη Παππά είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρχε περίπτωση να γίνει διάλογος.
Έτσι αποφάσισε να συμβάλει με ένα ολόκληρο βιβλίο πολεμικής, σε « αυτοέκδοση » («σαμιζντάτ», σύμφωνα με την ορολογία της Επανάστασης του 1917), κάνοντας την έκτύπωση και τη βιβλιοδεσία σε ένα κατάστημα κομπιούτερ στοε Ζωγράφου. - Ν. ΜΠ. «Πιστεύω ότι οι σύντροφοι που επικαλούνται τον "μαρξισμό-λενινισμό ", κι οι περισσότεροι ανήκουν στη γενιά της Αντίστασης, φέρουν το "στίγμα " της γενιάς τους: Τον Λένιν τον γνώρισαν κυρίως μέσω του Στάλιν. Δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, γνώρισαν τον Λένιν λογοκριμένον από τον Στάλιν [...] που απομόνωσε ορισμένες θέσεις από την Ιστορική στιγμή κατά την όποια τις διατύπωσε ο Λένιν, αποσιώπησε κάθε αλλαγή που ο ίδιος ο Λένιν επέφερε αργότερα σέ προηγούμενες θέσεις του, και τις μετέβαλε σε ιερό και απαραβίαστο δόγμα. [...] Δεν ξέρω αν θα πείσω τους συντρόφους του ΚΚΕ για το πώς σκεφτόταν και δρούσε ο πραγματικός Λένιν, απαλλαγμένος από τη λογοκρισία που του επιβλήθηκε λίγο πριν και αμέσως μετά το θάνατο του, ο Λένιν εξω από την πλαστή εικόνα του από τα "Ζητήματα Λενινισμού ".
Πάντως είμαι βέβαιη πώς ο πραγματικός Λένιν, χωρίς λογοκρισία και εξω από το μαυσωλείο, κερδίζει πολύ μεγαλύτερη και ποιοτικά διαφορετική εκτίμηση.»Η "τριμερής διαίρεση " που εισήγαγε ο Πλάτωνας στη φιλοσοφική και στην πολιτική σκέψη θριάμβευσε, ο πλατωνισμός εκτόπισε το μαρξισμό, οι παγιωμένες "ιδέες " υποκαταστήσανε την επιστημονική αναζήτηση, η μεταφυσική βρήκε τα όπλα για να πάρει τη θέση της διαλεκτικής - και πίσω από το μαυσωλείο του Λένιν μπήκαν τα θεμέλια της πλατωνικής Πολιτείας.» - Ε. ΠΑΠΠΑ

Καλή Ανάσταση από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

EΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1, 144 52
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550
ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ : ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, 106 79 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210.36.02.535, FAX. 210.36.40.683

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Εύθραυστες ισορροπίες διαμορφώνει στη Μέση Ανατολή η κυβέρνηση Νετανιάχου Κωνσταντινούπολη: Μυστική συνάντηση προκαλεί ερωτηματικά στην Ευρώπη Mε το βλέμμα ακίνητο και το σθένος αμετακίνητο οι εύζωνοι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη Θ. Πάγκαλος: «Καμπανάκι» προς Τουρκία για τις προκλήσεις και το προξενείο Κομοτηνής «Μη ακριβής» η πληροφορία για παρενόχληση ελληνικού πλοίου από τουρκική κορβέτα .Διευκρινίζει το ΓΕΕΘΑ «Βουλιάζει» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις Η τραγική μοίρα των αγωνιστών του ‘21 ΟΟΣΑ: Χρειάζεται άμεση δράση για την ανεργία στην Ελλάδα Καταναγκασμός στο Αιγαίο και Κύπρο Υπέρ συνεργασίας με την Τουρκία η Μέρκελ Μέσα στο Μάρτιο το προσχέδιο των συνταγματικής μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία Σύμβουλος του ψευδοκράτους o πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ; Μνήμη ολίγων κιλομπάιτ (ΚΒ) Το παλιό πεθαίνει, αλλά το καινούργιο δεν έχει γεννηθεί ακόμα Αρματωλοί και κλέφτες - Η αντίσταση των Ρωμηών Τουρκία «Η επιστροφή στο Ισλάμ είναι η εκδίκηση των καταπιεσμένων» Αλλαγές στην Πολιτική , όχι μόνο στην Οικονομία Οταν ο επίτροπος «ξαναγράφει» την Ιστορία αποφεύγοντας την εισβολή στην Κύπρο και τη γενοκτονία των Αρμενίων ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ Επανέρχεται το θέμα της υφαλοκρηπίδας Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί για εμπλοκή ΔΝΤ; Η ΕΕ αποφάσισε: μας πετάει στο ΔΝΤ! Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων! Ο Αρχιεπίσκοπος στην Άγκυρα, ο Σιανέρ στην Αρχιεπισκοπή Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς μας στα κατεχόμενα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 24 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ομιλία του κ. Μανώλη Γλέζου σφραγίστηκε ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκδήλωση στην Σχολή με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου καθώς και σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας. Ακολούθησε ομιλία του κ. Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αναφέρθηκε με παραλληλισμούς στο ρόλο που διαδραμάτισε η Ελληνική Αστυνομία στην πάροδο των χρόνων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Γλέζο, ο οποίος την αφιέρωσε σε φοιτητή Ιατρικής, Υπαξιωματικό της Χωροφυλακής που δολοφονήθηκε τον Απρίλη του 1944 από τις δυνάμεις κατοχής, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του δώρισε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας την «Μαύρη Βίβλο» για τα εγκλήματα των Ναζί κατά του ελληνικού λαού. Χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ομιλία κ. Μανώλη Γλέζου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Αλυσοδεμένος πολιτισμός Πόντος-δικαίωμα στη μνήμη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ" "Ο απόδημος ελληνισμός ως μνήμη μέλλοντος της προσφυγιάς"

Σαμαράς: "Λύση εντός ευρωζώνης"

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/
Το μήνυμα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το μέλλον της ευρωζώνης είναι η λύση στο ελληνικό ζήτημα να αναζητηθεί αποκλειστικά και μόνον εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μεταφέρει στην Αγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, προσκεκλημένος της κ. Μέρκελ, είναι κεντρικός ομιλητής στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη. "Ο κ. Σαμαράς πάει στην Ευρώπη με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, πηγαίνει να βάλλει πλάτη για την χώρα" λέει η Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει σε λύση αμιγώς ευρωπαϊκή, χωρίς την εμπλοκή του ΔΝΤ, με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΕ για τη μείωση του κόστους δανεισμού ή με δανεισμό σε διμερές επίπεδο, μέσω ενός μηχανισμού συμβατού με τις προβλέψεις της ευρω -συνθήκης. Ομιλία προέδρου ΝΔ Αντώνη Σαμαρά Την πρόθεσή του να υπερασπιστεί την Πέμπτη, στην σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα εθνικά συμφέροντα "σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η ελληνική οικονομία" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι δύσκολη και δεν επιθυμώ να καλύψω τα λάθη του παρελθόντος ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας παράλληλα ότι η σημερινή επιδείνωση οφείλεται στην απίστευτη αναποφασιστικότητα και στη μεταχρονολογημένη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αντιαναπτυξιακά και κοινωνικά άδικα και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει την υιοθέτηση άλλων μέτρων που θα τραυματίσουν την ψυχολογία της αγοράς και θα δημιουργήσουν πρόσθετα κοινωνικά προβλήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε επίσης απευθυνόμενος προς τους Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προωθήσει νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο ωστόσο δεν προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία σε αντιδιαστολή προωθεί μεταρρυθμίσεις για την ψήφο των μεταναστών στην Ελλάδα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Το λόγο έλαβε επίσης με την ιδιότητα του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου του κόμματος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση "στο δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η Νέα Δημοκρατία".

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η Γεωπολιτική των Γενοκτονιών και η Εκκωφαντική Ένοχη Σιωπή στην Ελλάδα Σε διπλωματική κρίση Βρετανία-Ισραήλ Πρόσκληση : Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας και τα αδιέξοδα της Τουρκίας Ο άνθρωπος του προέδρου Ομπάμα Το σενάριο βομβαρδισμού του Ιράν Το μυστικό της Γαλλικής οικονομίας The Strong Horse: Power, Politics, and the Clash of Arab Civilizations Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Πιθανή μία παγκόσμια οικονομία λιγότερο εξαρτώμενη από το πετρέλαιο Στα 17,4 δισεκ. δολάρια το κόστος των εβραϊκών οικισμών στη Δ. Όχθη Εμπόδιο για το αζερικό αέριο οι τουρκο-αρμενικές σχέσεις «Πρωτεύουσα του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ» Εκατό χρόνια προσπαθειών χωρίς επιτυχία και το αίσιο τέλος Οι ιρακινές εκλογές δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή Ανυποχώρητη η Χίλαρι Κλίντον περί εποικισμών Γενοκτονική διπλωματία της Άγκυρας

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Σε μία πρωτόγνωρη πρόκληση προέβησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι Τούρκοι, παραμονή της εθνικής επετείου, με την τκορβέτα "Μπάρφα" να πλέει στο στενό του Καφηρέα. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απόπειρα ελέγχου παραπλέοντος εμπορικού πλοίου που, όμως διαψεύστηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Η φρεγάτα Κρυσταλλίδης που παρακολουθούσε στενά το τουρκικό πολεμικό σκάφος είχε επισημάνει με μήνυμα ότι παραβιάζει τις αρχές της αβλαβούς διελεύσεως. Στις δυόμιση η κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και αυτή την ώρα βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, νοτίως της Χίου, με κατεύθυνση νότια. Να σημειώσουμε ότι το δικαίωμα άσκησης ελέγχου σε πλοίο -εντός χωρικών υδάτων, το έχουν μόνο πλοία του λιμενικού ή του πολεμικού ναυτικού της χώρας, στην οποία ανήκουν τα ύδατα αυτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου στόλου, η συνομιλία που καταγράφηκε ήταν συνομιλία του λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου που διερχόταν στην περιοχή. Αναβολή επίσκεψης Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία Λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, που κορυφώθηκε με την διέλευση της κορβέτας «Bafra» από το στενό μεταξύ Τζιας και Κύθνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέβαλε το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του στην Άγκυρα, όπου θα συναντούσε τον τούρκο ομόλογό του για να συζητήσουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης. ΝΔ Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, δήλωσε: "Στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση που έγινε στη Βουλή, τη Δευτέρα 22-3-2010, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσε, με έμφαση και υπευθυνότητα, το θέμα της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Τακτική είναι πλέον η εμφάνιση τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά του Σουνίου, ενώ ακόμη και χθες τουρκική κορβέτα έπλεε δυτικά της Άνδρου. Η συχνότητα αυτών των διελεύσεων, όμως, αποκτά πλέον τη δική της σημασία. Την ίδια ανησυχητική σημασία που έχει η αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα, προκλήσεων ακόμη και έναντι πτητικών μέσων της FRONTEX. Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντά ακαριαία και αποφασιστικά σε αυτές τις προκλήσεις. Και διπλωματικά και αποτρεπτικά γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις έστω από μεμονωμένα και τυχαία συμβάντα τα οποία δεν μπορεί κανείς απολύτως να αποκλείσει." ΚΚΕ Σχολιάζοντας την…" βόλτα" της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει τις απανωτές προκλήσεις της τουρκικής κορβέτας «Bafra», που ενώ έπλεε για ώρες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, επιχείρησε να ελέγξει τα στοιχεία δρομολογίου εμπορικού πλοίου. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Οι κλιμακούμενες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και η διαμόρφωση κλίματος έντασης δεν αποκλείεται να υπηρετούν το σχέδιο ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου".

ΑΙΣΧΟΣ! Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 16χρονης!!!

ΑΙΣΧΟΣ! Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 16χρονης!!! http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/03/16_24.html
Απολίτιστο Στέκι

Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με αφορμή την υπόθεση με τα "φρουτάκια".
Διαβάστε επίσης:
1) «Λουκέτο» στα μπαρ της Πανόρμου, αν πει «ναι» το ΥΠΕΚΑ
2) ΥΠΕΣ: στους δήμους τα χρωστούμενα του 2009
3) 27 εκατ. ευρώ στις νομαρχίες για τον Μάρτιο
4) Με «αντάρτικο» υποψήφιος ο Μαντούβαλος στον Πειραιά http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6177
5) Χωρίς χρίσμα υποψήφιος ο Παπαγεωργόπουλος
6) Καθαιρέθηκε νομαρχιακός σύμβουλος στη Χίο
7)Πάρκο αθλητισμού και αναψυχής στο δήμο Καλλιθέας
ΠΩΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ GIS ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ...ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ