Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση Σοπέν στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

ΕΚΘΕΣΗ  
«Ο  ΣΟΠΕΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ»  
20 Οκτωβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2010 στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι  της Μουσικής 
Μέγαρο  Μουσικής Αθηνών  
Σειρά ακουστικών, οπτικών και έντυπων ντοκουμέντων, και πίνακες με θέμα το έργο του  Σοπέν και τη ζωή του στο Παρίσι θα εκτίθενται από την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πλοηγούνται μέσω κομπιούτερ στο ηχητικό και οπτικό περιεχόμενο ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος.   
Η Έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Έτους Σοπέν, για τον εορτασμό 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και αποτελεί δημιουργία της Cité de la Musique του Παρισιού και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας.   
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.  
Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων και άλλες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο 210.72.82.553 και στην ιστοσελίδα library@megaron.gr.  
Η είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:  10:00 - 16.45  
Τετάρτη:  10:00 – 19:00  

SourLiBooM 3Days - Opening Art Blend, 22-24/10/2010


SourLiBooM 3Days - Opening Art Blend   
Οι SourLiBooM σας καλούν σε ένα τριήμερο καλλιτεχνικών κι εκπαιδευτικών δράσεων, σε ένα ξεκίνημα, για να γνωριστούμε, να αλληλεπιδράσουμε, να συνεργαστούμε…   
Οι SourLiBooM Μια παρέα νέων, που στο παρελθόν υπήρξαν μέλη μιας πανεπιστημιακής θεατρικής ομάδας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους νιώθοντας την ανάγκη να συνεχίσουν να εκφράζονται καλλιτεχνικά –ως επαγγελματίες πλέον– θέλησαν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα. Με αφετηρία το θέατρο, μια τέχνη εξ ορισμού πολυσυλλεκτική, γεννήθηκε η επιθυμία η καινούρια ομάδα να γίνει ένας χώρος συνάντησης και συν-δημιουργίας καλλιτεχνών από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία.  
 Έτσι, το 2008 με τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών καλλιτεχνών δημιουργήθηκαν οι SourLiBooM (μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) που, εμπλέκοντας ποικίλες και διαφορετικές μορφές Τέχνης, πραγματοποιεί καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, ομάδες και πολιτιστικούς φορείς. 3D   
Πρόγραμμα  
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010  
· 12:00-00:00 « Στα όρια του φανταστικού » - Έκθεση του Άγγελου Παπουτσή  
Η προσωπική διαδρομή ενός δημιουργού αφοσιωμένου στο σχέδιο, στην εικονογραφία, στα κόμικ, αλλά κυρίως στη ζωγραφική, με έργα που καλύπτουν -χρονικά και θεματικά- όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού του έργου. · 16:00-17:00 «Μικρές Στιγμές Χαλάρωσης: Ι. Χαλάρωση στην πόλη» Μάθημα σωματικής χαλάρωσης, για να ξεφύγουμε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Συνδυασμός διατατικών ασκήσεων για την ανακούφιση σωματικών πόνων. Με την Αλεξία Γούργουλη (μέλος των SourLiBooM) · 19:00-20:00 Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Δώρας Κασκάλη με τίτλο «Στο τρένο» · 21:15-21:45 «9:15» - Performance του ContACT art club Μια performance σε αληθινό χρόνο για την αναμονή, την υπομονή, την επιμονή, την προσμονή. Σύλληψη-σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη / Παρουσίαση: Αλεξία Σαπρανίδου · 22:30-00:00 «FARA» - Συγκρότημα Folk Jazz  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010   
· 12:00-00:00 «Dancer out of control» -Έκθεση φωτογραφίας της Εύης Μίτσαλα (μέλος των SourLiBooM) Ο φακός παρακολουθεί την πορεία του ανθρώπου-χορευτή προς τον απεγκλωβισμό από τα όρια του ελέγχου. · 16:00-17:00 «Μικρές Στιγμές Χαλάρωσης: ΙΙ. Χαλάρωση στην εργασία» Μάθημα σωματικής χαλάρωσης και ανακούφισης από πόνους και μικρές συμβουλές βελτίωσης της στάσης στον εργασιακό χώρο (εργονομία). Mε την Αλεξία Γούργουλη (μέλος των SourLiBooM) · 17:30-18:30 «Το σώμα δεν είναι μόνο για να περπατά» - Dance improvisation Ένα κάλεσμα σε ένα αυτοσχεδιαστικό «παιχνίδι» με το σώμα μας. Σύλληψη: Καλλιόπη Τζιτζίκα (μέλος των SourLiBooM) / Μουσική-πιάνο: Σταύρος Αγαπατιάν · 18:45-20:45 «Ανα-λόγια ν’ αγαπιόμαστε» - Performance από τους SourLiBooM Ένα φωτο-θεατρικό αναλόγιο για μια φωτογράφο και τρεις ηθοποιούς σε κείμενα της Φράνκα Ράμε. · 21:15-21:45 «Μια απ’ όλα» - Show ζογκλερικών με τους Double Jougle Η αναπαράσταση της ζωής ενός από τους πρώτους ζογκλέρ της σύγχρονης ιστορίας σε ένα show με συμμετοχή του κοινού · 22:30-00:00 «Aperito» - Live Latin Jazz Music 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010   
· 10:00-00:00 «Είσαι δέντρο» - Έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Παπαπέτρου Η έκθεση αναφέρεται στα δέντρα που γεννιούνται και πεθαίνουν στην ίδια θέση, όπως και οι άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν με τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες σκέψεις. · 11:00-13:00 «Ώρα για Δράση» - Παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της Νέλης Βυζαντιάδου 100+1 βιωματικές ασκήσεις για εφαρμογή σε παιδιά. · 13:30-16:00 «Ξεκινήματα» - Βιωματικό εργαστήριο ψυχοδράματος με τη Νέλη Βυζαντιάδου Ένα ξεκίνημα, σε οποιοδήποτε επίπεδο ζωής, σηματοδοτεί αλλαγή και η αλλαγή υποστηρίζει τη ζωή. · 17:00-19:00 «Το χιούμορ στην κλασική μουσική» - (!) Μια ανατρεπτική multimedia μουσική performance. Σύλληψη-σκηνοθεσία: Γρηγόρης Πυριαλάκος (μέλος των SourLiBooM). Συμμετέχουν: Βιργινία Γκαϊντατζή και Βαλέρια Χαριτίδου · 20:30-22:30 «Μ’ αρέσεις γιατί… (Reloaded)» – Παράσταση από τους SourLiBooM Mια μουσικο-θεατρική παράσταση με κείμενα ελλήνων λογοτεχνών και ελληνικά ρετρό τραγούδια.  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   
Χώρος Τέχνης SourLiBooM - Η παράσταση Μ’ αρέσεις γιατί… (Reloaded)» θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 και 20.00, αντίστοιχα. - Θα πραγματοποιηθούν τρεις σεμιναριακοί κύκλοι με θέμα «Ο ηθοποιός ως σκηνοθέτης»: 1ος κύκλος Αρχαίο Δράμα (22 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου). - Η Νέλη Βυζαντιάδου θα πραγματοποιήσει βιωματικά σεμινάρια ψυχοδράματος (27-28 Νοεμβρίου, 26-27 Φεβρουαρίου και 21-22 Μαΐου). - Επίσης, παραδίδονται μαθήματα φωνητικής-τραγουδιού, χορού, ορθοσωματικής, υποκριτικής, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης-θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά. - Οι SourLiBooM δημιουργούν το I ACT, ένα πολιτιστικό έντυπο (free-press) που θα παρουσιάζει πολιτιστικά γεγονότα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, πρόσωπα και χώρους από το εξωτερικό, για να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες και εικόνες. Θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. - O Χώρος Τέχνης SourLiBooM διατίθεται για σεμινάρια, workshops, πρόβες, εκθέσεις, παραστάσεις και για οποιοδήποτε καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό σκοπό.  
Πληροφορίες: 6944988067 και 6938235896 sourliboom@live.com   
facebook: SourLiBooM Thessaloniki (profile) και SourLiBooM (fan-page)   
Επικοινωνία: Art Minds

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ - Υδράργυρος, του Νιλ Στίβενσον

Νιλ Στίβενσον  
ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ  
ΚΥΚΛΟΣ ΜΠΑΡΟΚ - ΤΟΜΟΣ Ι    Μετάφραση: Μαίρη Περαντάκου-Κουκ   
Ξένη Πεζογραφία 
ISBN: 978-960-04-4048-5  
σελ. 1128  '
Οκτώβριος 2010    
ΤΟ ΕΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ   
Στην Ευρώπη του Δέκατου Έβδομου αιώνα, σ’ έναν κόσμο που κλυδωνίζεται από τις θρησκευτικές έριδες, τις πολιτικές φιλοδοξίες και τις κατακτητικές βλέψεις των ηγετών του, κάποιοι επιμένουν να μάχονται το χάος με τη λογική.   
Άλλοι, πάλι, βυθίζονται στην ακαταμάχητη γοητεία του υδράργυρου, αυτής της μυστηριώδους ουσίας που κρύβει το κλειδί της Δημιουργίας. Ο Ντάνιελ Γουοτερχάουζ, γόνος μιας οικογένειας περιφρονημένων Πουριτανών, θαρραλέος στοχαστής με κρυφό ενδιαφέρον για τη Φυσική Φιλοσοφία, «συνομιλεί» με τις διάνοιες της εποχής του.   
Σε μια αφήγηση-ποταμός που σαρώνει ηπείρους και δεκαετίες, η ιστορία του Ντάνιελ διασταυρώνεται με αυτήν του «Κουτσοψώλη Τζακ» Σάφτοου, του φτωχο-διάβολου τυχοδιώκτη που έγινε ο βασιλιάς των Βαγαπόντηδων, και της δαιμόνιας Ελάιζα, της γυναίκας που έσωσε ο Τζακ από ένα τουρκικό χαρέμι για να γίνει κατάσκοπος και πιόνι βασιλιάδων στο κυνήγι της δύναμης, της εξουσίας και του χρήματος. Ιστορία, περιπέτεια, επιστήμη, αλχημεία, πίστη και δογματισμός, έρωτας, τρέλα, πόλεμος και θάνατος συνθέτουν ένα μνημειώδες λογοτεχνικό έργο που παρασύρει στη δράση προσωπικότητες όπως ο Νεύτων, ο Λάιμπνιτς, ο Χουκ, ο Πέπις, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Γουίλιαμ της Οράγγης και ο Λουδοβίκος o ΙΔ΄. Η επική αφήγηση που εισάγει ο Στίβενσον με τον Υδράργυρο συνεχίζεται στους επόμενους τόμους του Κύκλου Μπαρόκ , Η σύγχυση και Το σύστημα του κόσμου. «Ο Υδράργυρος διερευνά τα φιλοσοφικά ερωτήματα της εποχής μας… μέσα από συναρπαστικά έξυπνες, μυστηριώδεις και διασκεδαστικές ανατροπές στην πλοκή.» New York Times Book Review «Ο Νιλ Στίβενσον ξαναγράφει την Ιστορία – για τον σκοτεινό πρίγκιπα της χάκερ λογοτεχνίας, το να ανατρέξεις στο παρελθόν είναι ένας τρόπος να δεις το μέλλον.» Wired Ο Αμερικανός συγγραφέας Νιλ Στίβενσον (Neal Stephenson) γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Γεωγραφία και Φυσική. Εκτός από την τριλογία Κύκλος Μπαρόκ (Υδράργυρος, Η σύγχυση, Το σύστημα του κόσμου), στα έργα του περιλαμβάνονται και τα μυθιστορήματα Cryptonomicon, The Diamond Age, Snow Crash και Zodiac.

Ο Πάνος Κατσιμίχας στον Μιχάλη Χατζηγιάννη...

Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή την Δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, πως, με τα λεγόμενά του, η έντεχνη αντιπροσωπεία , εκλεισε.  
Με άλλα λόγια ,ήθελε να πει πως δεν υπάρχει πια έντεχνο σήμερα. 
 Ο Πάνος Κατσιμίχας, ενας τραγουδιστής ο οποίος έβαλε το στίγμα του εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο έντεχνο τραγούδι, απάντησε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στέλνοντας μια επιστολή, έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.   
"Αγαπητό Επτά, 
Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και ανατρίχιασα.  
Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα. Θύμα των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν.  
Και τι δεν είπε το παιδί:  
"Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π.   
Και σαν να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ" .  
Καινούργιο είδος αυτό.  
Δική του ανακάλυψη. 
Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω:  
Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριβώς;  
Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα;  
Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις τον κούκλο και θησαυρίζεις; 
Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων:  
Οι "έντεχνοι" και το "έντεχνο" που με τέτοιο θράσος βγαίνεις και φτύνεις, αυτοί οι ίδιοι είναι που άνοιξαν το δρόμο της συναυλίας και των μεγάλων ακροατηρίων. Αυτοί υπερασπίζονται εδώ και είκοσι τόσα χρόνια το ελληνικό τραγούδι και την αξιοπρέπεια του δημιουργού, αν αυτά σου λένε κάτι.  
Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι αγράμματοι);
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το αποκαλείς μαγαζί" και "αντιπροσωπεία";  
Μήπως το μπέρδεψες με τα μαγαζιά που δουλεύεις;  
Δεν έχω τίποτα μαζί σου προσωπικά, όμως, κάποιος πρέπει να σου πει, ότι, θέλεις δε θέλεις, είσαι παράδειγμα για πολλούς πιτσιρικάδες, οπότε πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις. 
Παρεπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996;  
Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα.  
Πριν από μας τραγούδησες εσύ.  
Ένα παιδάκι 17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα.  
Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και παρακάλεσε να τον ακούσουμε και να βοηθήσουμε αν μπορούμε το Μιχάλη.  
Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις όλα;  
Και τότε, το βραβείο για την κατηγορία "έντεχνο τραγούδι" γιατί το παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε";  
Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;  
Aκουσε λοιπόν φιλαράκο δυο πράγματα και τελειώνω:  
Πρώτον, μη μιλάς πολύ και απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου τα παιδικά σου τραγουδάκια. 
Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα.  
Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;  
Δεύτερο και σπουδαιότερο:  
Ξεκαβάλησε το καλάμι, γιατί αν φυσήξει κανένας αέρας και το γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.  
Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου.  
"Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγατα".  
Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. 
Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή κάτσε και σκέψου."

Tiziano Calabrese : Ρεσιτάλ κιθάρας - 23/10/2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ   \
Κ.Ε.ΔΗ.Χ  
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077  
FAX : 28210 74332   
Web SIte : www.dipeh.gr   
Email : dipeh@otenet.gr   
Tiziano Calabrese : Ρεσιτάλ κιθάρας   
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, ο Tiziano Calabrese θα δώσει Ρεσιτάλ κιθάρας στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30.  
Πρόγραμμα Συναυλίας 
Tiziano Calabrese 
Συνθέσεις για Κλασική Κιθάρα και Κρουστά” 
“Δύο Συνθέσεις για Πόλεις και Φίλους” 
“Βόλος” αφιερωμένο στον Γεώργιο Φουντούλη 
“Πάφος” αφιερωμένο στον Πολύβιος Χαραλάμπους 
“Δύο Ασκήσες σε Αρχαίους Τρόπους”  
“Aspettando i Dori” δορικός τρόπος – αφιερωμένο στον Κ. Καβάφη  
“Eoli” αιολικός τρόπος  
“Letizia” αφιερωμένο στην Κόρη μου Λετίτσια  
“Preludio n. 4” από “Otto Preludi” του Μαουρίτσιο Κολόννα   
Διάλειμμα  
Tarantella” άσκηση σε νοτιοιταλικό λαικό ρυθμό “Compito” άσκηση πάνω σε “Moduli Scalari” 
“Semplice” αφιερωμένο στην Γυναίκα μου Κοστάντσα  “Finale” από “Sonata Studio” - αφιερωμένο στον Μαουρίτσιο Κολόννα 
Κιθάρα : Tiziano Calabrese 
Κρουστά : Βαγγέλης Καλαϊτζής    
TIZIANO CALABRESE  Μουσική εκπαίδευση  
Αρχικά ως αυτοδίδακτος κιθαρίστας μπλουζ, ξεκινάει να μαθαίνει Φλαμένγκο με τον Κέβιν Πέρκινς (Kevin Perkins) στις Η.Π.Α. και κατόπιν σπουδάζει στην Ολλάνδία με δάσκαλο τον Τέγιε Γουίντερπ (Teye Wijnterp). Ξεκίνησε τις κλασσικές σπουδές του στην Ιταλία με μαέστρο τον Μαουρίτσιο Κολόνα (Maurizio Colonna) με τον οποίο συνεργάζεται ακόμα.  
Σεμινάρια 
Renato Serio - Σύνθεση Mario Dell'Ara - μπαρόκ κιθάρα Barney Kessel - Jazz Guitar Angelo Gilardino - Σύγχρονη Κιθάρα Maurizio Colonna - Σύγχρονη Κιθάρα  
Συναυλίες    
Από την αρχή έπαιζε διαφορετικά στυλ, τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος ορχήστρας, στις Ιταλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο .
Τον Οκτώβριο του 2009, έκανε την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο Χανιώτικο κοινό , στην εισαγωγική συναυλία για τις “Βραδιές κλασσικής μουσικής” της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Χανίων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Στο 2010 συμμέτεχε στο “11ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας” στο Βόλο και στο “11ο Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας” στην Πάφο – Κύπρος. 
Εκδόσεις  
"Guitar Club" και "Tuttochitarre", Ιταλικά Μουσικά περιοδικά.  
Δισκογραφία  
- "Η φωνή των σκλάβων" (The voice of the slaves) με τον μπασίστα Luciano Saracino
- "STF" Της Casorati String Quartet feat. Tiziano Calabrese  
Σύνθεση Έργων   
Ρεπερτόριο Σύγχρονης Κιθάρας, Κουαρτέτα εγχόρδων, βιόλα, κιθάρα και κοντραμπάσο, θεατρική μουσική για το σκηνοθέτη Marco Alotto, μουσική για τον κινηματογράφο για το σκηνοθέτη Roberto Secci.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - Μεγάλη προσφορά από τις Εκδόσεις Ιωλκός

Με αφορμή την επέτειο του Ιστορικού ΟΧΙ, οι Εκδόσεις Ιωλκός σας προσφέρουν το βιβλίο - λεύκωμα «Το Αλβανικό Έπος 1940-41» με πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό και κείμενα των Κ. Παλαμά, Α. Σικελιανού, Ο. Ελύτη, Τ. Αθανασιάδη, Τ. Αγρα, Π. Κανελλόπουλου, κ.ά.   
Η τιμή του βιβλίου-λευκώματος είναι 70,00 ευρώ με ΦΠΑ.   
Πρόκειται για καλαίσθητη έκδοση με καλλιτεχνική βιβλιοδεσία (χοντρό κάλυμμα) σε σχήμα 29x23 εκ. που αποτελείται από 110 ολοσέλιδες ιστορικές φωτογραφίες και κείμενα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.  
Με την αγορά κάθε αντιτύπου δώρο τα 4 βιβλία της σειράς «Τα ωραιότερα δημοτικά τραγούδια» αξίας 34,70 ευρώ. .  
Η αποστολή του βιβλίου (2 - 4 εργάσιμες ημέρες) γίνεται με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ στη διεύθυνσή σας χωρίς να χρεώνεστε τα έξοδα αποστολής.  
Επίσης, σας ενημερώνουμε, ότι είναι εφικτή η πώλησή του και με Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο στα στοιχεία σας. Αριθμός έγκρισης: 091/123/145429 - Σ. 1012  

Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη - Το έγκλημα, που δεν πληρώνει ο δράστης, αλλά το θύμα

www.yourbaby.gr  
Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη - Το έγκλημα, που δεν πληρώνει ο δράστης, αλλά το θύμα   
Κάποτε ο Άντι Γουόρχολ ρωτήθηκε για το ποια είναι η εικόνα, που του προκαλεί τη μεγαλύτερη αποστροφή και απάντησε:  
«Μία έγκυος, που καπνίζει».  
Δεν είναι το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος, δεν είναι καν το ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η καταστροφική συνήθεια του καπνίσματος.   '
Είναι το «έγκλημα», που συντελείται, και η τιμωρία του δεν πληρώνεται από τον δράστη, αλλά από το θύμα του.   
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ V-PRC: ΠΡΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το σαφές προβάδισμα 5 και πλέον μονάδων του υποψηφίου ΠΑΣΟΚ-Δ.Α Φ. Φίλιου έναντι του "γαλάζιου" νυν δημάρχου Ν. Γκόντα, που διευρύνεται στο β' γύρο.   
Διαβάστε επίσης:  
1) ΠΑΣΟΚ κατά Φασούλα, υπερ ο Μιχαλολιάκος   
2) Δ. Πειραιά: Και ο Γ. Αμανατίδης με το Γ. Μίχα   
3) Π. Πελοποννήσου: Συνάντηση Π. Τατούλη με Φ. Χατζημιχάλη    
4) Επίσκεψη Σαμαρά στη Χίο   
5) Αττική: Eπίσημη παρουσίαση του συνδυασμού Αλ. Μητρόπουλου    
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8564      6) Π. Πελοποννήσου: Ο συνδυασμός του Δ. Δράκου    
7) Λάρισα: Παρουσίαση ψηφοδελτίου Οικολόγων      
8) Ζ. Μακρή: Οι προτάσεις της στον τομέα κοινωνικής πολιτική     
9) Χανιά: Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Μ. Σκουλάκη    
10) Δ.Α: Εκδήλωση με θέμα τις εκλογές του Νοέμβρη     
11) Ξάνθη:Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Α. Γιαννακίδη     
12) Αλ. Χρυσός: Παρουσιάζει την Πέμπτη το ψηφοδέλτιό του     
13) Αττική: Oι αντιπεριφερειάρχες του Κ. Διάκου     
14) Στερεά: Kατέθεσε πλήρες ψηφοδέλτιο το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα»     
15) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά     
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720       
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr    
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ   
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO   
* Περιμένω την συγγνώμη του κυρίου Παυλίδη!   
* Καμία κόντρα με την Δώρα Κόκλα, αναφέρει ο Νομάρχης Έβρου!  
* Υποψηφιότητα Παυλίδη στην Περιφέρεια … για γέλια και για κλάματα!  
* Η Ψυχοκινητική-Παιδαγωγική προσέγγιση στο νηπιαγωγείο. Ημερίδα με ομιλητή τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη

Greek Alert

Κανένα βουνὸ ἀπ᾿ ὅσα εἶδα στὴ ζωή μου - ἀπὸ τὸ Μὸν Μπλὰν μὲ τὰ - αἰώνια ἀπάτητα χιόνια ἴσαμε τὶς πιὸ ἄγριες ἱσπανικὲς «σιέρρες» δέ μου ἔκανε ποτὲ τὴν ἐντύπωση ποὺ αἰσθάνθηκα, ποὺ δέχθηκα, κατάστηθα θὰ ἔπρεπε νὰ πῶ, ὅταν ἀπὸ μία ψηλὴ καμπὴ τοῦ ἁμαξιτοῦ δρόμου πρὸς τὴ Σπάρτη ἀντίκρισα τὸν Ταΰγετο σ᾿ ὅλο τοῦτο ἐπιβλητικὸ ὕψος.  
Δὲ φανταζόμουν ποτὲ ὅτι θὰ ὑπῆρχε βουνὸ μὲ τέτοιο χαρακτῆρα, τέτοιαν ἀτομικότητα. Ἡ εἰκόνα του ἦταν ἄφθαστα μεγαλοπρεπής.   
Παρουσιάζεται στηριγμένος σὲ τεράστιες, συμπαγεῖς πλαγιές, παρόμοιες μὲ στηρίγματα τειχῶν, χρώματος μὸβ καὶ μολυβένιου, καὶ «οἱ κορφές του, ποὺ ἔχουν σχήματα πυραμίδων ξεκόβονται στὸ γαλανὸ οὐρανὸ κατακάθαρα καὶ σκληρά.   '
συνέχεια εδώ

Geopolitics-GR

* Από τον «καλό» Ταλάτ στον «κακό» Έρογλου  
* ΗΠΑ και Πακιστάν στηρίζουν ανοιχτά συνομιλίες με Ταλιμπάν   
* Χαρτογράφηση Γης με διαστημικό βαλς   
* Αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων της Αλ Κάιντα στην Υεμένη   
* Νετανιάχου: Ο Λίβανος γίνεται «δορυφόρος του Ιράν»   
* Συμμαχία της Αλ Κάιντα με την ιρανική πολιτοφυλακή   
* Ισπανία: Μόνιμη εκεχειρία ζητά από την ΕΤΑ ο εκπρόσωπος του Μπατασούνα  
* Μεντβέντεφ - Τσάβες και πυρηνικά   
* Οι ΗΠΑ ξανά στα Βαλκάνια  
* Οι επιπτώσεις της νέας έκθεσης

Μέτρα-ανάχωμα για την ανεργία - Ανακοινώνονται ρυθμίσεις για νέους, γυναίκες, απολυμένους

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Οδηγός για εργαζομένους, ανέργους και επιχειρήσεις  
Φρένο στην ανεργία από τον ΟΑΕΔ με 17 νέα προγράμματα   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης  
Υψους 2,3 δισ. ευρώ θα είναι τα 17 προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τεθεί ένα ανάχωμα στην έκρηξη της ανεργίας η οποία προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.  
Σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβεί το 2011 το 20% (1 εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας.  
Τονίζεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι το ποσοστό της ανεργίας το 2010 θα ανέλθει σε 11,6%- από 9,5% το 2009- εκτίμηση που θεωρείται σχετικά αισιόδοξη, δεδομένου ότι κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος η ανεργία είχε ανέλθει σε 11,8%. Για τα επόμενα έτη, το προσχέδιο προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης, με την ανεργία να ανέρχεται σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics   
* Μία νέα θέση στρατηγικής για το ζήτημα των Σκοπίων   
* Israel woos Greece after rift with Turkey   
* Εισβολή Σκοπιανών στην Πέλλα για να βγάλουν ταυτότητες!  
* Περιμένοντας την Ανγκελα Μέρκελ  
* Η διαφθορά το μέγα πρόβλημα  
* Ε/Κ κερνούν και οι Τούρκοι πίνουν   
* " Η Τουρκία σέβεται τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και το ΕΔΑΔ"   
* Επιστρέφει στα 83 ο Ερμπακάν στην τουρκική πολιτική   

* Προκλήσεις σχεδιάζει ο Ερντογάν   
* Μνήμη Αρμενίων, δάκτυλος Ρωμιών!   
* Παναγιώτης Σγουρίδης: "Παίζουν τη Θράκη ...στα ζάρια"!  
* Αύριο σας περιμένουμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΣΗΕΑ   
* Οι Πομάκοι της Θράκης (1) η πολιτική της Άγκυρας και η πολιτική των τζιτζιφιόγκων της Αθήνας   
* Μόνον ένας Ελληνας να μείνει - μόνος ένας σ' αυτή την Ελλάδα την ολόκληρη - πάντα θα πολεμούμε.  
* Νέο Σχολείο: το πειραματόζωο!!!  
* Ασπίδα της Κύπρου το Δίκαιο της Θάλασσας   
* Διαφάνεια...κατ΄επιλογήν  
* Τι ήθελε ο Αχμαντινετζάντ στη Βηρυτό  
* Διπλωματική βόμβα τα κοιτάσματα αερίου  
* Ο Αντ. Σαμαράς και οι δύο αντιφατικές πολιτικές σκοπιμότητες  
* Ομολογία Σοκ από τον πρώην πρωθυπουργό της FYROM, Γκεοργκέφσκι:  
* Οι επιπτώσεις της νέας έκθεσης   
* Αξιωματικοί... μετανάστες λόγω της κρίσης   
* Ο «ένοχος» μάλλον βρίσκεται στην Αγκυρα   
* Τα «ανοίγματα» της Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: "ΕΚΟΨΑΝ" ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ "ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΞΙΑΣ 1,1 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ "ΕΚΟΨΕ" ΤΟΝ Α. ΑΡΚΟΥΔΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΓΟΥΡΟΥ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   
1) Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΝΕΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ 
2) ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΛΕΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ" ΜΕΣΩ...ΠΑΡΟΥ   
3) ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" 
4) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.   
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr  
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Νέα από το e-Pontos

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ"   
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ"   
* "Αργοναύτες του έρωτα"  
* Η εικόνα της Παναγίας… στον Πόντο   
* Η Ποντιακή γαστρονομία χτες και σήμερα