Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"ΜΑΓΕΨΑΝ" ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Η αντίθεση πολυχρωμίας και ασπρόμαυρου καθώς και η σύμπραξη αφήγησης, μουσικής και χορού μάγεψαν τους περίπου 1000 μαθητές Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων στις τέσσερις πρωινές (15 - 17Δεκεμβρίου) αλλά και τους μεγάλους που γέμισαν το Δημ. Θέατρο Ν. Μουδανιών το βράδυ της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου.              
Όλοι φεύγοντας μόνο συγχαρητήρια και μπράβο είχαν να πουν στα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που για μιάμιση περίπου ώρα ταξίδεψαν, όσους παραβρέθηκαν στο θέατρο, στο χώρο του φανταστικού, στον όμορφο χώρο του παραμυθιού μέσα από τα μονοπάτια της μουσικής, του λόγου, της εικόνας και του χορού.                         
Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι, παρόλο που τα μέσα που διατίθενται είναι πενιχρά, υπάρχουν παραστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που υπερτερούν από επαγγελματικές δουλειές.                      
Την Τετάρτη 22 του μήνα στις 18:30 στη κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ θα αποχαιρετίσει το 2010 με μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει μουσική και χορό..                       

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τα 13 ΡΟΛΟΓΙΑ του Τζέημς Θέρμπερ από την ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ

Τα 13 Ρολόγια του James Thurber από την Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ             
22-23 & 30 Δεκεμβρίου 2010 και από το νέο έτος κάθε Πέμπτη            
στο Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4          
Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα του Δεκεμβρίου η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα ζωντανεύει επί σκηνής το μαγικό παραμύθι Τα 13 Ρολόγια του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζέημς Θέρμπερ, της μουσικοθεατρικής παράστασης που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και η οποία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό στις πρώτες της παρουσιάσεις.                 
Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι:                         
22-23 & 30 Δεκεμβρίου 2010 και από το νέο έτος κάθε Πέμπτη, στο Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, στις 21:00                  
Το μαγικό παραμύθι «Τα 13 Ρολόγια» του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζέημς Θέρμπερ ζωντανεύει στη μουσικοθεατρική παράσταση της Ούγκα Κλάρα. Νέες σκηνικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το διεθνές ρεπερτόριο ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.                     
Ένας παγερός και κακότροπος Δούκας που έχει σκοτώσει το Χρόνο, ένας πρίγκιπας που το όνομα του αρχίσει από Ξ αλλά και δεν αρχίζει, μια πριγκίπισσα πιο λαμπερή από την λάμψη του ήλιου, ένας Γκόλουξ που ξεχνά ακόμα κι αυτά που δεν θυμάται και μια αποστολή ζωής και θανάτου ενάντια στο απόλυτο Κακό, μπλέκονται με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και θεατρική δράση δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση σε μια παράσταση υψηλής μουσικής ποιότητας και σκηνικού θεάματος γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.                
Ταυτότητα της παράστασης:                 
Συγγραφέας: Τζέημς Θέρμπερ                     
Δραματοποίηση και επεξεργασία κειμένου – στίχοι τραγουδιών: Πένυ Φυλακτάκη                    
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Δημήτρης Σακατζής                         
Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο                           
Χρήστος Μπάρμπας, πνευστά                             
Παναγιώτης Μανουηλίδης, κιθάρα                             
Νίκος Ψοφογιώργος, κρουστά                                            
Έλσα Μουρατίδου, φωνή                                     
Animation: Ίλια Κατσαρίδου                       
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com               
INFO:                       
Ημέρες: Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010                        
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 και από το νέο έτος κάθε Πέμπτη                      
Χώρος: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, τηλ. 2310535747                  
Ώρα: 21:00                    
Διάρκεια: 70’               
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.

Ημερολόγιο 2011 - Συναισθήματα

Τα «Συναισθήματα» είναι ένα Βιβλίο-Ημερολόγιο αποτελούμενο από μικρά λογοτεχνικά κείμενα συνοδευόμενα από ασπρόμαυρες συλλεκτικές ρετρό εικόνες, με θέμα τα ποικίλα, έντονα και πολλές φορές αντικρουόμενα συναισθήματα στον έρωτα.            
Το Ημερολόγιο εστιάζει στις εντάσεις των δύο φύλων, στα πάθη και στους πόθους τους, στα ανεκπλήρωτα όνειρά τους, στις κρυφές επιθυμίες τους. Οι εικόνες ενισχύουν και αναδεικνύουν τα κείμενα, τα δε κείμενα προβάλλουν και «ζωντανεύουν» τις εικόνες.            
Σε ποθώ, σε θέλω, σε χρειάζομαι...            
Εσύ μόνο μ' αγαπάς...           
Αυτός θέλει να κοιμηθεί.                   
Αυτή θέλει να διαβάσει.                   
Διαφωνούν.              
Τελικά συμβιβάζονται και κάνουν έρωτα.                  
Όποτε σε σκέφτομαι, ένα ποτάμι ορμητικό πλημμυρίζει την ψυχή μου. Ξεδιψάω και πνίγομαι ταυτόχρονα...                     
Τα κείμενα έχει γράψει ο Γιώργος Καστρουνής και ο σχεδιασμός έγινε απο το γραφείο G

Χρόνια Πολλά από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

Κάλαντα ηχούν

Παραδοσιακά κάλαντα από ολόκληρη την Ελλάδα, διάσημα εορταστικά κομμάτια της κλασικής μουσικής αλλά και αντιπροσωπευτικά τραγούδια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού περιλαμβάνει η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς η οποία διεξάγεται την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».              
Στο πρώτο μέλος της εκδήλωσης θα εμφανιστούν η ορχήστρα εγχόρδων, η ορχήστρα πνευστών και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου οι οποίες εκτός από το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα θα συμπράξουν στην παρουσίαση του «Γαλάζιου Δούναβη» του Γιόχαν Στράους.                 
Στο δεύτερο μέρος θα εμφανιστεί ο ορχήστρα λαϊκής μουσικής του Ωδείου η οποία θα παρουσιάσει γνωστά κομμάτια του έντεχνου ρεπερτορίου.                  
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Τελετή ορκομωσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη καθώς και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που ανεδείχθησαν από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 34917, της 3/12/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης,  αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 7.30 το βράδυ.                    
Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως γωνία) και αποτελεί μια διαδικασία η οποία προβλέπεται από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010, ΦΕΚ Α΄87.

Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ - Η ΦΛΟΓΑ [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ]

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας εύχεται Χρόνια Πολλά!

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟ

Αγαπητοί αναγνώστες,                   
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το βιβλίο:                       
Ernst Mayr                
Αυτή είναι η βιολογία                
Η επιστήμη του έμβιου κόσμου                  
Χαρτόδετο, 358 σελ., 17 × 25 εκ., Α/Μ                    
Ο Ernst Mayr έχει τιμηθεί με το Βραβείο Crafoord (ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ στο πεδίο της βιολογίας) για το 1999.              
Για περισσότερες πληροφορίες, σας παρακαλούμε δείτε το site των εκδόσεών μας: www.katoptro.gr

Χριστουγεννιάτικες Ευχές σπό τη Μουσική Βιβλιθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ www.sdtv.gr

Καλά Χριστούγεννα από τις εκδόσεις Λιβάνη!

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο η Μπίλλειος στέγη νηπίων

Παρουσία του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, της προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Κυριακής Μπαλτατζή-Φοροπούλου, του πρώην δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου 2010, η Μπίλλειος Στέγη Νηπίων.                  
Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε το ζεύγος Μπίλλη για την ευγενική τους χειρονομία που όπως τόνισε, αποτελεί για το Δήμο σημαντική συμβολή και κομμάτι του πλούσιου κοινωνικού έργου που επιτελούν και τους απένειμε το ασημένιο καράβι της ΑΡΓΩ, σύμβολο του Δήμου Καλαμαριάς.              
Τις ευχαριστίες της εξέφρασε επίσης η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Φοροπούλου αλλά και ο πρώην δήμαρχος κ. Οικονομίδης. Ο κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Αναστασίου Μπίλλη.                 
Η νέα στέγη νηπίων, η οποία κατασκευάστηκε σε οικόπεδο του Δήμου, με χρήματα του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, αποτελεί ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό κτίσμα και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαλκηδόνος και Λευκωσίας.                    
Η υψηλή αισθητική, οι σύγχρονες υποδομές και οι εικαστικές παρεμβάσεις κάτω από την ίδια στέγη, δημιουργούν έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο μέσα στον οποίο τα νήπια θα ολοκληρώνονται και θα ωριμάζουν ως προσωπικότητες.                    
Το κτίριο αποτελείται από τρείς ορόφους συνολικού εμβαδού 902 τ.μ. και είναι πλήρως εξοπλισμένο με παιδαγωγικό υλικό ειδικών προδιαγραφών.                  
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αυλή του παιδικού σταθμού, όπου τοποθετήθηκαν παιχνίδια ειδικών προδιαγραφών και δάπεδο ασφαλείας, δημιουργώντας μια μικρή ονειρούπολη για τα παιδιά.                
Η Στέγη Νηπίων φιλοξενεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα 65 συνολικά νήπια, τα οποία μέχρι τώρα φιλοξενούνταν στον Παιδικό Σταθμό της οδού Κολοτούρου 14.

Τα πάνω κάτω για τα κλειστά επαγγέλματα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                             
Ανοίγουν όλα τα επαγγέλµατα               
Αίρει όλους τους όρους το νοµοσχέδιο που συζητείται αύριο στο Υπουργικό                   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά                   
Ολα τα επαγγέλµατα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρχει λόγος δηµοσίου συµφέροντος που επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς.              
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η βασική ρύθµιση του νοµοσχεδίου για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, που έρχεται τελικά αύριο - µε µία ηµέρα αναβολή - στο Υπουργικό Συµβούλιο.               
Η γενική αυτή ρύθµιση αποτελεί το ένα τµήµα του νοµοσχεδίου που αγγίζει δεκάδες επαγγελµάτων µε διαφορετικούς τρόπους, από τους µεσίτες ακινήτων µέχριτις κοµµώτριες και από τους αρτοποιούς µέχρι τους ιδιοκτήτες ταξί.                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics              
* Ο εκβιασμός του πολέμου…                    
* Οι Τούρκοι φοιτητές στο πόδι                       
* ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!                       
* Ατλαντικές σφήνες και ευρωπαϊκοί άξονες                   
* WikiRebels - The Documentary                   
* «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» το μήνυμα του Ραούλ Κάστρο προς τους Κουβανούς                     
* Φεραίος Ρήγας:"Νέα Πολιτική Διοίκησις των κατοίκων της Ρούμελης (ηπειρωτικής Ελλάδας), της Μ. Ασίας, των Μεσογείων Νησιών και της Βλαχομπογδανίας"                 
* Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά                      
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ                  
* Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ : "Οικεία" φιγούρα στους Έλληνες                     
* «Καμία συνεκμετάλλευση με τα σημερινά δεδομένα»

Νέα από το e-Pontos

* ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ                   
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ                        
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΙΛΚΙΣ                  
* Μνήμες του Ποντιακού έπους 1913-1922