Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2

Έχω γράψει πολλές φορές για την πάθηση ΚΑΤΑΡΑ, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας.
Μια πάθηση ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ κατά την ομολογία των επιστημόνων, για την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Υπάρχουν ΑΓΩΓΕΣ τις οποίες κάποιοι έχουν βαφτίσει θεραπείες, οι οποίες απλά, «καθυστερούν» την εξέλιξη – επιδείνωση της νόσου, με τα όποια προβλήματα τα οποία δημιουργούν στους ασθενείς, τις όποιες παρενέργειες.
Παρόλο που μιλάμε για ΑΓΩΓΕΣ, κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν «θεραπείες» τα όποια σκευάσματα, δίνοντας ουσιαστικά ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ στους ασθενείς οι οποίοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτή την πάθηση, και τις όποιες φαρμακευτικές περιπέτειες της.
Το έχω ξαναγράψει, πως οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, όπως επίσης έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως πιστεύω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Όπως ανακοινώσε η «NOVARTIS» έβγαλε «Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση».
Ούτε «θεραπεία», ούτε «αγωγή». Θα δούμε ΠΩΣ θα το παρουσιάσουν οι … «βαπτιστές φαρμάκων».
Ας δούμε το άρθρο…
«Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση
Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis έκανε γνωστό ότι κατέθεσε αίτηση σε ΗΠΑ και Ε.Ε. για την έγκριση ενός νέου φαρμάκου για τη δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.
Αυτή η μορφή της νόσου χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση της νευρολογικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από υποτροπές. Οι περισσότεροι άνθρωποι με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση θα προχωρήσουν τελικά στην ανάπτυξη αυτής της μορφής.
Περίπου το 85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.
Το νέο φάρμακο με την ονομασία Siponimod είναι ένας εκλεκτικός τροποποιητής ειδικών τύπων του υποδοχέα της φωσφορικής σφιγγοσίνης-1 (S1P). Ο υποδοχέας αυτός εντοπίζεται συχνά στην επιφάνεια  ειδικών κυττάρων, που βρίσκονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) και ευθύνονται για την πρόκληση της βλάβης, που οδηγεί στην απώλεια της λειτουργικότητας στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου.
Το φάρμακο εισέρχεται στον εγκέφαλο και δεσμευόμενο σε αυτούς τους ειδικούς υποδοχείς μπορεί να αποτρέψει την ενεργοποίηση των επιβλαβών κυττάρων, βοηθώντας στη μείωση της απώλειας σωματικής και νοητικής λειτουργίας ,που σχετίζονται με τη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Οι αιτήσεις που υπέβαλλε η Novartis στις ρυθμιστικές αρχές ΗΠΑ και Ε.Ε. περιλαμβάνουν δεδομένα από τη μελέτη EXPAND, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη,τυχαιοποιημένη μελέτη στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου μέχρι σήμερα. Το φάρμακο μείωσε:
Κατά 21% τον κίνδυνο τριμηνίας επιβεβαιωμένης εξέλιξης της αναπηρίας.
Κατά 26% τον κίνδυνο εξάμηνης επιβεβαίωσης της εξέλιξης της αναπηρίας.
κατά 55% το ετήσιο ποσοστό υποτροπής έναντι του εικονικού φαρμάκου.
«Το Siponimod είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση», δήλωσε ο Paul Hudson, διευθύνων σύμβουλος της Novartis Pharmaceuticals. «Εργαζόμαστε στενά με το FDA και το EMA για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς το συντομότερο δυνατό».
Το επόμενο βήμα στην εγκριτική διαδικασία του φαρμάκου αναμένεται γύρω στο Μάρτιο του 2019 για τις ΗΠΑ, ενώ στην Ε.Ε. γύρω στα τέλη του 2019.»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr
Άλλο ένα σκεύασμα, άλλη μια ΑΓΩΓΗ, για την καθυστέρηση, ΟΧΙ την θεραπεία της νόσου, που κατά ομολογία των ειδικών της NOVARTIS, «είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση».
Α, να μην το ξεχάσω, το σημείο που λέει ότι «…85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.» το διαβάσατε καλά;
Πριν κλείσω, θα πω ότι αν και ανέφεραν τα ποσοστά «επιτυχίας» του σκευάσματος, δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ, για τις παρενέργειες του, κάτι πολύ βασικό, αν σκεφτούμε ότι πολλοί ασθενείς, έχουν ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ τον οργανισμό τους από τις διάφορες αγωγές που παίρνουν…..
Θα μου πουν κάποιοι, πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα»…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το σακίδιο είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμένο για την ξεκούραστη μεταφορά ενός πλήρους σετ εξοπλισμού πυροσβεστών. Είναι κατασκευασμένο από υλικό το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή ανθεκτικότητα του σε τριβές και άλλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς επίσης είναι αδιάβροχο και διατηρεί τις ιδιότητες του ακόμα και ύστερα από μακρόχρονη χρήση.
Το εξυπνότερο σακίδιο φωτιάς στην αγορά. Με 2200cu χωρητικότητα φορτίου σε τσάντα εξοπλισμού, συνδυασμένο με μεγάλη τσέπη και θηλιές δεσίματος, μπορεί να κουβαλήσει ότι χρειαστείτε στην πράσινη γραμμή. Ξελύνοντας δυο φερμουάρ μπορείτε να αφήσετε την τσάντα εξοπλισμού και να κουβαλήσετε μόνο τα απαραίτητα- 3lt σακίδιο νερού, fire shelter, και όσα χωράτε στην τσέπη των 300cu.
Με σύστημα ανάρτησης SCS.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Αφαιρούμενη θήκη για καταφύγιο (Fire Shelter)
Αφαιρούμενη τσάντα υλικών χωρητικότητας 250cu
Αφαιρούμενη τσέπη που κρατά μια φιάλη 1 lt
Προαιρετικά Σύστημα Νερού 3lt
Προτεινόμενη Χρήση:
Kατάλληλο για εξωτερικές εργασίες, πυρόσβεση, διάσωση κλπ.

Επαγγελματικό Radar για σκληρή χρήση. Map Overlay και παρακολούθηση 100 στόχων ΑRPA και 1,000 στόχων AIS.

Η σειρά Black Box Radar MDC-7000 έχει όλα τα πλεονεκτήματα της σειράς MDC-5500 μόνο που συνδέεται με οποιαδήποτε οθόνη επιθυμείτε. Η ευελιξία αυτή προσφέρει πολλαπλές λύσεις για πλοία, ρυμουλκά, αλιευτικά ή Yachts που επιλέγουν να έχουν ίδιες οθόνες για όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους ή επιθυμούν μεγάλες οθόνες με χαμηλό κόστος.

οθόνη επιλογής μας και ξεχωριστό χειριστήριο
μοναδική μέθοδος ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, που εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο μικροί, μακρινοί στόχοι παρουσιάζονται ευδιάκριτα χωρίς παράσιτα
λειτουργία ‘true-trail’ για καταγραφή του ίχνους μονό των κινούμενων στόχων ακόμα και όταν το σκάφος είναι σε πορεία
overlay με χάρτη (δέχεται χάρτη C-MAP και εμφανίζει τους στόχους πάνω στο χάρτη)
ένδειξη στίγματος και απεικόνιση waypoints σε συνεργασία με GPS course-up και north-up (σε συνεργασία με GPS ή δορυφορική πυξίδα), true motion (σε συνεργασία με δορυφορική πυξίδα και speed log)
παρακολούθηση μέχρι 100 στόχων (ARPA) και έξοδος σε plotter ή PC
δυνατότητα απεικόνισης μέχρι 1,000 στόχων AIS
ο χειρισμός του Radar μπορεί να γίνει από δύο θέσεις πλοήγησης (π.χ. γέφυρα και κόντρα γέφυρα)
περιστροφή scanner 24 rpm ή 36 rpm ή 48 rpm

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT S 8040 CB RADIO

CRT S 8040 CB RADIO
40 CX AM/FM European multinorms
Output power 4W AM/FM.
UP/DW key
Backlit keys
Squelch Auto (ASQ).
SCAN function
Channel 9/19.
Microphone 6Br with UP/DW
Call beep.
External speaker plug
WARRANTY 2 YEARS

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία 
Συγγραφέας: Γιάννης Παπαγιάννης
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 496
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-161-7
Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινάει να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή και τη χρηματοδότηση ενός μικρού κινηματογραφικού παραγωγού, ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει από τα χέρια τους, και η ζωή του εικονικού Ιάκωβου Αθανασίου προκύπτει διαφορετική από εκείνη του πραγματικού.
Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου προσπαθεί ανάμεσα σε δύο εθνικές χρεοκοπίες (1893 και 1932) να επιτύχει το όνειρό του: να διοριστεί μηχανοδηγός στα τρένα. Όμως οι προσπάθειές του συνήθως ανταμείβονται με ξύλο. Ο Ιάκωβος τρώει τη στιγμή της γέννησής του ξυλιές κι αυτό το μοτίβο θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Παράλληλα, δύο παθιασμένες ερωτικές ιστορίες, ο πραγματικός σκανδαλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη για την Πηνελόπη Δέλτα κι ο φανταστικός αταίριαστος του Ιάκωβου για την Αλεξάνδρα Μπενάκη, γεννούν το ερώτημα: μπορεί η αγάπη όλα να τα καταφέρει;
Ιστορικά πρόσωπα διατρέχουν το μυθιστόρημα και διασταυρώνονται με τους ήρωες της μυθοπλασίας: ο Βενιζέλος, ο Ανδρέας Συγγρός, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ίων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Παύλος Μελάς… Η αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία και αφηγείται την τύχη όχι μόνο του πρωταγωνιστή, αλλά και της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
Μαύρη κωμωδία, μυθιστόρημα αιρετικό και βλάσφημο, όπου οι μύθοι καταρρίπτονται. Όμως, σύμφωνα με τη ρήση του Διονύσιου Σολωμού, «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ; (18+19 Οκτωβρίου: Διεθνές Συμπόσιο Εταιρείας Συγγραφέων)

image.png
                                                                  
Υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018–Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
«Γιατί διαβάζουμε; Ο ρόλος του συγγραφέα & του βιβλίου τον 21ο αιώνα»
18 & 19 Οκτωβρίου 2018, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

«Γιατί διαβάζουμε; Ο ρόλος του συγγραφέα & του βιβλίου τον 21ο αιώνα» αποτελεί το γενικό θέμα διεθνούς συμποσίου της Εταιρείας Συγγραφέων, που διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018. Γιατί και πώς διαβάζουμε; Γιατί γράφουμε; Γιατί μεταφράζουμε; Γιατί δημοσιεύουμε; Πτυχές των ερωτημάτων αυτών απασχολούν διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, κριτικούς, μεταφραστές και πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στο συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από την Εταιρεία Συγγραφέων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Συγκριτικής Λογοτεχνίας & Κοινωνίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ανάδειξης από την UNESCO της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου. Οι εργασίες του συμποσίου διεξάγονται σε 4 συνεδρίες (11:00 με 13:30 και 16:00 με 18:30, Πέμπτη και Παρασκευή) και στρογγυλή τράπεζα (19:00 με 21:00, την Παρασκευή) στο Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Γλώσσες: ελληνικά & αγγλικά. Συμμετοχή ελεύθερη.

Ποιο είναι το μέλλον της γραφής; Πώς εξελίσσονται οι σχέσεις συγγραφέων, βιβλίων & αναγνωστών, γλώσσας & μετάφρασης; Έχουν κοινά κίνητρα οι συγγραφείς όλων των εποχών; Ποιοι είναι οι μελλοντικοί αναγνώστες; Πώς προκύπτουν φιλαναγνωσία και εχθραναγνωσία; Πώς επιμερίζονται προφορικός, γραπτός και ηλεκτρονικός λόγος; Πώς διαπλέουν γραφή & λογοτεχνία τον ωκεανό της προφορικότητας; Πώς συναρτώνται από υλικούς όρους παραγωγής & κυκλοφορίας, κοινωνικό & πολιτικό περιβάλλον, διεθνείς καταμερισμούς στον χώρο του πολιτισμού; Ποιες σχέσεις διαμορφώνονται ανάμεσα σε “μικρές” και “μεγάλες” γλώσσες, από πλευράς αριθμών, σε συνθήκες πολυγλωσσίας, μονογλωσσίας, αγλωσσίας; Πού βρίσκονται τα ελληνικά; Πώς υπεισέρχεται η κριτική; Υπάρχει λογοτεχνία χωρίς μετάφραση;

Πρόκειται για ερωτήματα η διερεύνηση των οποίων διευρύνει τη συμβολή του κόσμου του βιβλίου στην αυτογνωσία, στον πολιτισμό, στη χώρα. Διαρθρωμένο σε τέσσερις συνεδρίες (Συγγραφείς & αναγνώστες, Γλώσσα & μετάφραση, Συγγραφείς & βιβλία, Το μέλλον της γραφής) και στρογγυλή τράπεζα (Γιατί διαβάζουμε;), το διεθνές συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων – με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και άλλων σταθερών υποστηρικτών της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως το Ίδρυμα Κώστα & Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο Ξενοδοχείο Κίμων, την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ArtsPr και την εταιρεία γραφιστικών τεχνών Pencilcase.

Η διάρθρωση των εργασιών του συμποσίου έχει ως εξής:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ & ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
11:00 - 13:30 1η συνεδρία
(15λεπτο διάλειμμα στις 12:30)
Εισηγητές  (αλφαβητικά)
                  Αναστάσης Βιστωνίτης
                  Στάθης Γουργουρής
                  Κρίστοφερ Μέριλ
                   Φωτεινή Τσαλίκογλου                
Συντονίζει  Εριφύλη Μαρωνίτη 

ΓΛΩΣΣΑ & ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
16:00 - 18:30 2η συνεδρία
(15λεπτο διάλειμμα στις 17:30)
Εισηγητές  (αλφαβητικά)
                  Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης       
                  Αναστασία Παπακωνσταντίνου
                  Αλίσια Στόλινγκς
                  Χριστόφορος Χαραλαμπάκης     
Συντονίζει  Κώστας Αθανασίου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ & ΒΙΒΛΙΑ
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
11:00 - 13:30 3η συνεδρία
(15λεπτο διάλειμμα στις 12:30)
Εισηγητές (αλφαβητικά)
                  Τάσος Γουδέλης                 
                  Φίλιππος Δρακονταειδής               
                  Αμάντα Μιχαλοπούλου
                  Γιάννης Τροχόπουλος
Συντονίζει Αγγελική Στρατηγοπούλου

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
16:00 - 18:30 4η συνεδρία
(15λεπτο διάλειμμα στις 17:30)
Εισηγητές (αλφαβητικά)
                 Ρέα Γαλανάκη
                  Γιώργης Γιατρομανωλάκης
                  Μιχάλης Μοδινός
                  Κρίστοφερ Μπάκεν
Συντονίζει Λιάνα Σακελλίου

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
19:00 - 21:00 Στρογγυλή τράπεζα
Εισηγητές (αλφαβητικά)
                  Θανάσης Βαλτινός
                   Βασίλης Βασιλικός
                   Τίτος Πατρίκιος
                  Τζίνα Πολίτη
                   & εισηγητές από προηγούμενες συνεδρίες
Συντονίζει   Γιώργος Χουλιάρας

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη στήριξη δωρητών. Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ               
Κοδριγκτώνος 8, 112 57 Αθήνα
Τ +30 210. 823.1890, F +30 210 823.2543, 

RADIO TRIP - Μια παράσταση - εκπομπή - ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ PLUS

Μια παράσταση - εκπομπή
του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ
με τον ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 & 26/10
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 &9/11

Ο Χρήστος Παπαμιχάλης για να γιορτάσει τα 20 χρόνια του στο ραδιόφωνο βάζει τον Θοδωρή Μαυρογιώργη να κάνει μια διαδρομή μ’ ένα αυτοκίνητο που έχει χαλασμένο ραδιόφωνο και αλλάζει σταθμούς, εποχές και ρεπερτόριο όποτε αυτό θέλει. Από μόνο του.
Στο ανεξέλεγκτο αυτό ζάπινγκ θα πέσουμε πάνω στις φωνές των παραγωγών που μας έχουν κάνει ατελείωτες ώρες ραδιοφωνικής παρέας και στις φωνές των καλλιτεχνών που στην 20χρονη αυτή πορεία βγήκαν από το ραδιόφωνο και μπήκαν στην ζωή. Έγιναν φίλοι δηλαδή.
Στις παραστάσεις συμμετέχουν:
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: Γιάννης Κότσιρας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος, Κόμης Χ
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου: Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Katerine Duska, Γιάννης Παπαγεωργίου, Sneaky Blackbird
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου: Φοίβος Δεληβοριάς, Παυλίνα Βουλγαράκη, Ορέστης Ντάντος, Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου: Κωστής Μαραβέγιας, Marietta Fafouti, Σπύρος Γραμμένος, Word of mouth, Γιώργος Ζιώρης, Γιάννης Μαργάρης

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά
Ένθετα δύο έργα θεάτρου για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι: Ο χρόνος είναι ένα παιχνίδι που παίζει. Το δαχτυλίδι του Μίνωα
Λάκης Κουρετζής
Ταξιδευτής, 2018
292 σελ.
ISBN 978-960-579-086-8,
"Το παιχνίδι είναι μια περίπτωση αγωγής που το παραδοσιακό σχολείο απέκλεισε γιατί του φαινόταν πως δεν διέθετε καμία λειτουργική σημασία", είχε διαπιστώσει κάποτε ο Jean Piaget. Το παιχνίδι το θεωρούσαν μόνο μια ξεκούραση ή εκτόνωση μιας πλεονάζουσας ενέργειας. Αυτή η απλουστευτική άποψη δεν εξηγεί ούτε τη σημασία που τα παιδιά αποδίδουν στα παιχνίδια τους, ούτε στη σταθερή μορφή που παίρνουν τα παιχνίδια των παιδιών, τις συμβολικές ή φανταστικές επινοήσεις (J. Piaget - Psychologie et pedagogie).
Οι βιωματικές, λειτουργικές, παραστατικές όψεις της γνώσης και της έκφρασης του παιδιού που βρίσκεται μέσα σε κάθε μαθητή, η ανθρώπινη ανάπτυξη της νόησης που οδηγεί από στοιχειώδεις αισθήσεις, κίνησης και λόγου, λογικές που συντελούν στην ανάδειξη του προσώπου, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια σύγχρονη - προοδευτική διαμόρφωση συστημάτων και μεθόδων ικανών να παράγουν καταστάσεις μετασχηματισμού δεδομένων στερεότυπων με εργαλεία τη μίμηση, την κίνηση, τις αντιλήψεις του παιδιού δια μέσου της μετατροπής μιας διανοητικής εικόνας σε πράξη.
Συμβάντα και γεγονότα, συμπεριφορές και ανάγκες που απασχολούν ένα παιδί, οφείλουν να ενδιαφέρουν κάθε παιδαγωγό, εκπαιδευτικό, ψυχολόγο, θεατρολόγο.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί αυτό το βιβλίο να κινηθεί. Με εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι - την παιδαγωγική θεάτρου ως κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό. Διότι το αυθεντικό Θεατρικό Παιχνίδι είναι ικανό να λειτουργήσει από έναν έγκυρο και έμπειρο εμψυχωτή ως πολυεργαλείο, διαμάθημα, όχημα που μπορεί να συμβάλει ως μέθοδος, να συνδράμει τα παιδιά, να τα οδηγήσει στην προσέγγιση και εξοικείωση με το θεατρικό φαινόμενο.
Γιατί το θέατρο εστί
μια τέχνη σύνθετη,
κοινωνική,
έντονα παιδευτική.
"Αφού όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή" (William Shakespeare) σε αυτήν την σκηνή δε μπορούν να λείπουν τα παιδιά. Όσο ακόμα υπάρχουν "παιδιά".
Λάκης Κουρετζής

Αθήνα: 12 εστιατόρια που μας κάνουν το γύρο του κόσμου.

Αθήνα: 12 εστιατόρια που μας κάνουν το γύρο του κόσμου.

Σημειώστε...

Σπιτικά κρουασανάκια με γέμιση τυριού.
Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο.
Αλμυρές αυγοφέτες με παρμεζάνα.

Αδύναμα μαλλιά, κόπωση, μελανιές: Ποιες διατροφικές ελλείψεις φανερώνουν

Σβήσε το φως να κοιμηθούμε-Παπαιωάννου-Ντάλια

-60% Καρπενήσι 5*Avaris Hotel με 2 Παιδιά Δωρεάν+1 Ημέρα Δώρο+Ημιδιατροφή!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι-60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 22/04/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
✔ Υπέροχη Τοποθεσία ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Παιδότοπος ✔ Δωμάτια / εγκαταστάσεις για ΑμεΑ
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Γυμναστήριο ★ Παιδότοπος ★ Spa
€189 από €478Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3/5 Πηγάδια Νάουσας
Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3/5 Πηγάδια Νάουσας- 55%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Έως 21/12/2018
 Ποταμίσιο ψάρεμα καραβίδας ή ποδηλασία και Late check out στις 17:00!
€99 από €220Δες το Τώρα!
Panellinion Luxury Rooms - Καλαμάτα
Panellinion Luxury Rooms - Καλαμάτα- 30%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 31/03/2019
 1 Μπουκάλι Κρασί στο Δωμάτιο
€59 από €84Δες το Τώρα!
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 56%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 έως 23/10/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€109 από €250Δες το Τώρα!
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων- 38%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€199 από €320Δες το Τώρα!
5* ViP Chalet 4 Season - Αράχωβα
5* ViP Chalet 4 Season - Αράχωβα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 31/10/2018
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€66Δες το Τώρα!
Hotel Kalloni - Αλυκές Βόλου
Hotel Kalloni - Αλυκές Βόλου- 29%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€85 από €120Δες το Τώρα!
Ξενοδοχείο Ταξιάρχες - Αρίστη Ζαγοροχώρια
Ξενοδοχείο Ταξιάρχες - Αρίστη Ζαγοροχώρια- 45%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 30/09/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00!
€139 από €255Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 48%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 28/10/2018)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€230 από €440Δες το Τώρα!
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα- 48%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Υδρομασάζ
€239 από €460Δες το Τώρα!
Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι
Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2019
 Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό!
€239 από €478Δες το Τώρα!
Anastassiou Hotel - Καστοριά
Anastassiou Hotel - Καστοριά- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Free Wi Fi
€90 από €129Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 31/10/2018
 Free WiFi!
€219 από €438Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (26/10 - 29/10/2018)
 Free Wi Fi
€189 από €315Δες το Τώρα!
4* Nevros Hotel Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα
4* Nevros Hotel Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα- 41%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+7 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 21/04/2019
 Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον Διανυκτέρευση Δωρεάν!
€129 από €220Δες το Τώρα!
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€99 από €198Δες το Τώρα!
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €470Δες το Τώρα!
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ- 50%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 25/04/2019
 Ελεύθερη χρήση Εσωτερικής Πισίνας ή Υδρομασάζ!
€78 από €156Δες το Τώρα!
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα