Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

GARMIN VHF 300i AIS

GARMIN VHF 300i AIS

Ανώτερη ποιότητα στην επικοινωνία
Πλήρως αδιάβροχα σύμφωνα με το πρότυπο IPX7, NMEA 0183 & 2000
Εγκεκριμένου τύπου Class D, Digital Selective Calling
∆υνατότητα καταγραφής και αποστολής ηχητικού μηνύματος
∆έχεται μέχρι 3 διαφορετικά ενσύρματα χειριστήρια GHS 10
Καταγραφή των τελευταίων 90 δευτερολέπτων μετάδοσης
Ενεργό ηχείο με ρύθμιση έντασης, 30W hailer/ενδοεπικοινωνία
Έκδοση με προεγκατεστημένο δέκτη AIS (VHF 300i AIS)
∆εδομένα θέσης για έως και 3 σκάφη (η έκδοση με AIS)
Έγχρωμη οθώνη LCD 2 ιντσών
Περιλαμβάνονται στο κουτί: VHF 300i AIS, χειριστήριο GHS 10, ενεργό ηχείο, καλώδιο τροφοδοσίας, καλώδιο Deck 10m, υλικά τοποθέτησης, οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Ήταν ένα μικρό καράβι με CD και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια

Ήταν ένα μικρό καράβι με CD
και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια 
Συγγραφέας: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Τραγουδούν: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ28
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-103-7
Ήταν ένα µικρό καράβι γεµάτο όµορφα τραγούδια.
Τραγούδια που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν πολλές γενιές.
Σ’ αυτή την συλλογή είναι συγκεντρωμένα τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης τα οποία εκτός του ότι διασκεδάζουν το παιδί είναι και ευχάριστα στην ανάγνωση. Μια συλλογή με έξοχη εικονογράφηση απ’ την Ναταλία Καπατσούλια και μαγικές ερμηνείες απ’ την σπουδαία Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1. Ήταν ένα µικρό καράβι
2. Τι χαρά τι χαρά
3. Η καλή µας αγελάδα
4. ∆εν περνάς, κυρα-Μαρία
5. Στη µηλιά τη φορτωµένη
6. Το κουνελάκι
7. Βαρκούλα του ψαρά
8. Ντίλι Ντίλι
9. Η φρεγάτα
10. Ο µπαρµπα-Μπρίλιος
11. Μια ωραία πεταλούδα
12. Χαρωπά τα δυο µου χέρια
13. Ήταν ένας γάιδαρος

"ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ", του ΚΩΣΤΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Για την εξελικτική θεωρία έχουν εκδοθεί εξαιρετικά βιβλία, στα οποία παρατίθενται στέρεα επιχειρήματα και στοιχεία που δείχνουν όχι μόνον ότι η εξέλιξη έχει καθορίσει τη μορφή της ζωής στον πλανήτη μας, αλλά και ότι συνιστά την καλύτερη μέχρι τώρα επιστημονική εξήγηση για την προέλευση κάθε βιολογικού φαινομένου. Τότε λοιπόν, γιατί μαίνονται οι δημόσιες διαμάχες σχετικά με την εξέλιξη;
Ο Κώστας Καμπουράκης υποστηρίζει πως η ιδέα της εξέλιξης αντίκειται ψυχολογικά στη διαίσθησή μας, συνεπώς δεν μπορούν εύκολα να την κατανοήσουν όλοι οι άνθρωποι. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η εξελικτική θεωρία, όπως και κάθε επιστημονική θεωρία, είναι ένα μέσο για να καταλάβουμε τον φυσικό κόσμο, ότι υπόκειται στον επιστημονικό έλεγχο κι ότι είναι λάθος να την υιοθετούμε δογματικά.
Στο βιβλίο αναπτύσσονται όλες οι πτυχές της εξελικτικής θεωρίας, και ιδίως εκείνες που μας ξενίζουν, αναλύονται τα εννοιολογικά εμπόδια που δυσκολεύουν την κατανόησή της και εξετάζονται διεξοδικά οι σχέσεις της με τη θρησκεία. Όπως τονίζει ο συγγραφέας, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει κανέναν εγγενή σκοπό και η κατανόηση της εξελικτικής θεωρίας μπορεί να μας ελευθερώσει απ’ τη μοιρολατρία και να μας επιτρέψει να καταλάβουμε τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Κατόπιν μπορούμε να δώσουμε νόημα στη ζωή μας, μέσω της θρησκείας, της φιλοσοφίας, της τέχνης ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Ο Κώστας Καμπουράκης είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Τμήμα Βιολογίας και Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών), διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού Science & Education και της εκδοτικής σειράς Science: Philosophy, History and Education των εκδόσεων Springer. Εκτός από το Κατανοώντας την εξέλιξη, έχει γράψει το βιβλίο Making Sense of Genes (Cambridge University Press, 2017) και έχει επιμεληθεί τα βιβλία Newton’s Apple and Other Myths about Science (Harvard University Press, 2015) και The Philosophy of Biology: A Companion for Educators (Springer, 2013).

ISBN 978-960-524-318-0, 17x24εκ., σελ.384, 25€
ΣΕΙΡΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗ
www.cup.gr

Εκδοτικό Πρόγραμμα Α2017 | Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Νέες Εκδόσεις | Φεβρουάριος - Ιούλιος 2017
Για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2017 ετοιμάζουμε ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα. Θα περιλαμβάνει βιβλία σημαντικών ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τους χώρους της πεζογραφίας, της ποίησης και των επιστημών, καθώς και έργα νεότερων δημιουργών που θα ανανεώσουν με τον δικό τους τρόπο το λογοτεχνικό τοπίο.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκδοτικό μας πρόγραμμα.


 
Αλέξης Σταμάτης

23 Φεβρουαρίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Ιωάννειος Βιβλιοθήκη του δήμο Αθηναίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Ο έβδομος ελέφαντας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι μαθητές του από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής Ελίνα Βαρβαργήγου, Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου και Αντώνης Τζήμας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Ιωάννειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Πανόρμου 59, 3ος όροφος
Αθήνα , 210-69.83.905

 
Σωτήρης Πράπας

23 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα Όπου ταξίδεψε η καρδιά / Journeys of the heart την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.
Θα μιλήσουν οι Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Λόλας, Γιώργος Βότσης και Λάκης Παπαστάθης.
Θα συντονίσει ο Θανάσης Θ. Νιάρχος.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917

🔔 -20% σε όλα τα μουσικά όργανα, αξεσουάρ και μουσικά βιβλία!

Η μετάβαση στο «Εθνικό Νόμισμα»

Η μετάβαση στο «Εθνικό Νόμισμα» 
Το ζήτημα του «εθνικού νομίσματος» πλανάται τα τελευταία χρόνια σαν «φάντασμα» πάνω στην ελληνική κοινωνία.
Οι κυρίαρχες ελίτ στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, «εξορκίζουν» κάθε ουσιαστική συζήτηση για το «εθνικό νόμισμα», επιμένοντας για λόγους συμφέροντος, στην «πάση θυσία» παραμονή στην «ευρωζώνη-ευρώ» με την εφαρμογή αλλεπάλληλων Μνημονίων, φτωχοποιώντας και καταδυναστεύοντας τον ελληνικό λαό.
Στην παρούσα έκδοση δίνονται με εκλαϊκευτικό τρόπο απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται σε κάθε πολίτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότη, κάθε νέο και νέα, γύρω από το ρόλο του «εθνικού νομίσματος». Μέσα από τις θεματικές ενότητες αποκαλύπτονται τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με το «ενιαίο νόμισμα-ευρώ», όχι μόνο με όρους οικονομικούς, αλλά πάνω από όλα με όρους εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Από αυτήν την άποψη το βιβλίο έχει μια πρωτοτυπία και καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ωστόσο, παρ’ ότι η μετάβαση στο «εθνικό νόμισμα» αποτελεί την «αναγκαία» προϋπόθεση, δεν είναι και «ικανή» από μόνη της να εξασφαλίσει μια εναλλακτική φιλολαϊκή πολιτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται ταυτόχρονα η εφαρμογή δέσμης ριζοσπαστικών μέτρων και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τα εφαρμόσει, με την ενεργητική στήριξη του ελληνικού λαού.
Η μετάβαση στο "εθνικό νόμισμα"
Αφετηρία εξόδου από την κρίση 

Μελέτη Οικονομία
συγγραφέας:Γιάννης Τόλιος
Isbn: 978-960-579-065-3
Σελίδες:112
Λιανική Τιμή: 10,00 ευρώ

Θέσεις μαθητείας σε επιχειρήσεις με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη

Κεφαλίδα
Θέσεις μαθητείας σε
επιχειρήσεις με πλήρη
ασφαλιστική κάλυψη

Θέσεις μαθητείας σε επιχειρήσεις με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη

Το πράσινο φως ώστε επιχειρήσεις χωρίς κανένα εργαζόμενο, μπορούν να δέχονται ένα μαθητευόμενο, έδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Οικονομικών και Παιδείας. Οι προϋποθέσεις Οι εργοδότες που απασχολούν από ένα έως δέκα άτομα μπορούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας που αντιστοιχούν στο 25% (ένα έως δύο άτομα) των εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας. Ειδικότερα, για εργοδότες που απασχολούν από ένα έως …
Στον "αέρα"
οι προσκλήσεις για τα δύο
νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ
για 15.000 ανέργους

Στον "αέρα" οι προσκλήσεις για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ καλεί τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των είκοσι (20) θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση ασκώντας τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται …
Εως την
Παρασκευή τα
αποτελέσματα του Voucher 29-64

Εως την Παρασκευή τα αποτελέσματα του Voucher 29-64

Εως την Παρασκευή 24/2 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του επιδοτούμενου προγράμματος Voucher 29-64. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας, ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και ολοκληρώνονται οι λίστες με τα αποτελέσματα. Yυπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε 23.000 άνεργους, 29-64 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης των …
ΟΑΕΔ:
Πρόγραμμα κατάρτισης 6.339
ωφελούμενων από την
κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης 6.339 ωφελούμενων από την κοινωφελή εργασία

Ξεκινά η υλοποίηση της δράσης για τα προγράμματα κατάρτισης των 6.339 ωφελούμενων, οι οποίο εργάζονται στο πλαίσιο της β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους της χώρας. Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), με συνολικό προϋπολογισμό 5.616.646 ευρώ. Αντικείμενο …
Δωρεάν
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
"Διδασκαλία της
Ελληνικής ως Δεύτερης/
Ξένης Γλώσσας"

Δωρεάν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας"

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα για τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας λειτουργεί στη Φιλοσοφική Σχολή από το 1993 και αποτελεί το μοναδικό Πρόγραμμα με τον συγκεκριμένο στόχο διεθνώς. Την επιστημονική και διοικητική ευθύνη του Προγράμματος έχουν από κοινού το Τμήμα Φιλολογίας και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και, ειδικότερα, οι Τομείς Γλωσσολογίας και Παιδαγωγικής αντιστοίχως. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποτελεί μέρος …
Πρακτική
ασκηση και ευκαιρίες
εργασίας μέσω του
προγράμματος Nestlé needs YOUth

Πρακτική ασκηση και ευκαιρίες εργασίας μέσω του προγράμματος Nestlé needs YOUth

As you may have heard, Nestlé has launched the European Youth Initiative - .EYI; in this frame, some opportunities will rise in the coming months. Do you want to be part of it? Are you a talented and dynamic student looking for a professional experience? Do you want to add to your career path a true hands-on adventure? Do you …
Ερχεται νέα προκήρυξη μέσω
ΑΣΕΠ για προσλήψεις στον
ΟΑΣΑ

Ερχεται νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις στον ΟΑΣΑ

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ ενέκρινε με σημερινή του απόφαση, σχέδιο Προκήρυξης διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 για την κάλυψη αναγκών καθαρισμού του Ομίλου. Εως τώρα το έργο καθαριότητας των λεωφορείων του ΟΑΣΑ είχε ανατεθεί σε εργολαβική εταιρεία. Το σχέδιο της νέας προκήρυξης αναμένεται να σταλεί τις επόμενες μέρες στο ΑΣΕΠ για …

Γνωρίστε την πρώτη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου

ArtTravel

1

Κόσμος

Γνωρίστε την πρώτη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου.
Κάντε κλικ
2

Ναύπλιο

Η φοβερή άφιξη που μας φέρνει πιο κοντά του.
3

Ρώμη

Όλα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε με τίποτα.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

7 ρετρό ταβερνάκια που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.
Κάντε κλικ