Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest
Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Ελαφρύ, συμπαγές και άνετο, ειναι κατάλληλο και για βιομηχανικές ναυτηλιακές και στρατιωτικές δραστηριότητες.
Προδιαγραφές
* Οπές Αερισμού
* Διηλεκτρική Αντοχή και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
* Εσωτερικές μετωπίδες από μαλακά πυρίμαχα υλικά για μεγαλύτερη άνεση.
* Ειδικό εύκολο ανοιγμα-κλείσιμο του υποσιάγωνου
* Ειδικοί αντάπτορες σε διάφορα σημεία για εφαρμογή μεγάλης γκάμας φακών, μασκών αναπνοής, προσωπίδες και γυαλιά.
* Σύμφωνο με ΕΝ 397:2001, EN443:199
Προτεινόμενη Χρήση
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες οπου απαιτείται προστασία απο θερμότητα και φωτιά κλπ.

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT.
Συχνότητα εκπομπής 406 406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής 5 W
Διαμόρφωση Φάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5 121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίας Lithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light 2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμού Τουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής 23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίας Τουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας 5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας -20 °C to +55 °C
Βάρος 770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Βήματα σε λιθόστρωτο

Βήματα σε λιθόστρωτο
Συγγραφέας: Γεράσιμος Δενδρινός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 19 Μαρτίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 304
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-149-5
Ο Γεράσιμος Δενδρινός συνεχίζει ν’ αναμετράται σ’ αυτό το βιβλίο με τη μνημονική περιπλάνηση στον ίδιο γνωστό και απέραντο χώρο, όπου αλλοδαποί και ντόπιοι, παραβιάζοντας ως νοοτροπία και στάση ζωής την αρχαία αίγλη του τόπου, υποτάσσονται στη μοίρα τους εντασσόμενοι σε ζωντανές ιστορίες. Μια βόλτα στην παραλία της Ελευσίνας πριν την απόσπασή του ήρωα σ’ ένα ελληνικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης κάνει τον συγγραφέα να καταφύγει στη φαντασία για να επινοήσει πρόσωπα, χαρίζοντάς μας χαρακτήρες που αναμετρούνται καθημερινά με τη σκιά μιας μονότονης ζωής, στην Ελευσίνα, στον Σκαραμαγκά, στη Λίμνη Κουμουνδούρου και στον Ασπρόπυργο. Η πλαστή μνήμη, ταλαντευόμενη από τον θάνατο στην άσφαλτο ενός νεαρού στις ιστορίες ενός καναρινιού και ενός παπαγάλου, ενταγμένες σε οικογενειακές αφηγήσεις, μεταφέρεται μοναδικά στον μίζερο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο της σύγχρονης εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, επ’ ευκαιρία της έκδοσης ενός βιβλίου, ο ήρωας περιφέρεται στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, περιγράφοντας τη ζωή ενός καθηγητή που έρχεται αντιμέτωπος με κρυφές χριστιανικές παραδόσεις μέσα στον ερεβώδη χώρο του Ισλάμ. Συνεχίζοντας καταγράφει την ιστορία μιας φιλικής παρέας, αποτελούμενης από ανθρώπους μοναχικούς και ασυμβίβαστους, με πάθη κι ερωτικές εμμονές, που βρέθηκαν στην ίδια πόλη. Ακολουθεί ένα διάλειμμα, με ένα κείμενο που εκτινάσσεται, θαρρείς, στο απώτερο διαστημικό μέλλον, περιγράφοντας μια κοινωνία όπου οι κινήσεις των κατοίκων εποπτεύονται με πανίσχυρες ακτίνες φωτός που εκπέμπει ένας πανίσχυρος ανιχνευτής. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με δύο ευτράπελες αφηγήσεις ενός παιδιού του Δημοτικού που ζει στη Μάνδρα Αττικής τη δεκαετία του ’60, τότε που, σύμφωνα με το μότο του συγγραφέα, οι άνθρωποι ήταν χαρακτήρες, συνδέοντας έτσι με θαυμαστό τρόπο δύο ιερούς τόπους τόσο δοκιμασμένους, το Θριάσιο Πεδίο και την Κωνσταντινούπολη.

Ασκητική από το ΚΘΒΕ στο Τελλόγλειο_Πέμπτη 31 Μαΐου_Υπαίθριο αμφιθέατρο

  «Ασκητική» από το ΚΘΒΕ
στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (Υπαίθριο αμφιθέατρο)
Πέμπτη 31 Μαΐου,  21.00
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη την Πέμπτη 31 Μαΐου, στις 21.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο.
Πρόκειται για μία ακόμη συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Τελλόγλειο μετά την παρουσίαση των θεατρικών δράσεων «Πίσω από τους πίνακες» τον περασμένο χειμώνα, «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά» το 2017, καθώς και το ανέβασμα της παράστασης «Δεν σε ξέχασα ποτέ» του Λ. Ναρ πέρυσι το καλοκαίρι.
Η «Ασκητική» είναι μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η  «Ασκητική» είναι μια «κραυγή» και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης. «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή».
Το ΚΘΒΕ παρουσίασε με επιτυχία το έργο σε σειρά παραστάσεων σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά τις sold out παρουσιάσεις της στο «18th Meet In Beijing Arts Festival» του Πεκίνου, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
«Διαβάζοντας την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, βυθίζεσαι σε ένα φιλοσοφικό κείμενο που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή.  Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν», τονίζει σε σημείωμά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Ανδρέας Κουτσουρέλης.
Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Χρήστος Μαστρογιαννίδης
Γενική είσοδος: 5 €

ARCTUROS News Απρίλιος-Μάιος 2018


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει τον Λουίτζι και την Σοφία
Δύο ορφανα αρκουδάκια, μόλις λίγων μηνών, φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με στόχο την επανένταξή τους στη φύση. Το ένα είναι ο Λουίτζι που βρέθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα και σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη ο οποίος το εντόπισε να περιπλανιέται σε επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο. Tου αρέσει πολύ να παίζει και να κρατάει μία μπάλα που του έχουν δώσει οι φροντιστές του. Έτσι κέρδισε και το όνομά του και στο εξής θα λέγεται Λουίτζι, από τον Ιταλό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Μαζί του μεγαλώνει και η Σοφία, που βρέθηκε στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας που βρέθηκε έπειτα από μία περιπετειώδη επιχείρηση.Διαβάστε περισσότερα

Μία αγέλη έξι λύκων από την Ιταλία
στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Μία αγέλη έξι λευκών λύκων προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Προέρχονται από τον ζωολογικό κήπο Parco Zoo D’Abruzzo, o οποίος έκλεισε πριν από αρκετούς μήνες. Και οι έξι λύκοι είναι θηλυκοί, ηλικίας 3 και 4 ετών, και προέρχονται από δύο διαφορετικές γέννες. Στις λύκαινες δόθηκαν αρχαιοελληνικά ονόματα που σύμφωνα με την παράδοση συνδέονται με το λύκο. Έτσι ονομάστηκαν Νέμεσις, Αγαύη, Αίγλη, Γλαύκη, Θέτιδα και Λητώ.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημοσίευσε την πρώτη ολοκληρωμένη
γενετική μελέτη της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα
Την πρώτη ολοκληρωμένη γενετική μελέτη της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, γεγονός που αποτελεί σταθμό στην έρευνα της βιολογίας του είδους στη χώρα μας. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο πιο πρόσφατο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Heredity, συντονίστηκε από τον επιστημονικό διευθυντή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη και συμμετείχαν, πλέον του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ερευνητικοί φορείς από τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία.
Διαβάστε περισσότερα
Ο Μπρούνο και η Μάσα ήρθαν για να μείνουν
Ο Μπρούνο και η Μάσα, τα δύο ορφανά αρκουδάκια που ήρθαν τον Ιούνιο του 2017 από το Μαυροβούνιο, θα ζήσουν τελικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο. Δυστυχώς, η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον δεν ήταν εφικτή για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Συγκεκριμένα, η αδυναμία συγκρότησης ομάδας άμεσης επέμβασης από τις αρχές του Μαυροβουνίου που θα παρακολουθούσε τα δύο αρκουδάκια μετά την επανένταξή τους στη χώρα με δυνατότητα επιχείρησης σε περίπτωση που πλησίαζαν σε κατοικημένη περιοχή. Ο Μπρούνο και η Μάσα ζουν πλέον μαζί με τον Ρέι σε χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου και όταν ενηλικιωθούν θα μεταφερθούν στο Καταφύγιο μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες.


Δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν σε τροχαία
Δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα τέσσερα μέσα στο 2018. Το πρώτο ατύχηχημα συνέβη τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 29 Μαρτίου στον Αετό Φλώρινας. Η αρκούδα μετά τη σύγκρουση κατάφερε να μεταφερθεί σε μικρή απόσταση σε παρακείμενο χωράφι, όπου και κάθισε ανήμπορη να περπατήσει. Στο σημείο έσπευσε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και εκπρόσωποι της Καλλιστώ και της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας. Κατόπιν εισήγησης των κτηνίατρων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας αποφασίστηκε για την καλύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού η μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Δυστυχώς όμως η αρκούδα εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της, καθώς όπως έδειξε η νεκροψία έφερε πολλαπλά κατάγματα στο στήθος και ρήξη πολλών εσωτερικών οργάνων. Στο πιο πρόσφατο, στις 25 Απριλίου, στην επαρχικά οδό Έδεσσας-Φλώρινας, μία νεαρή αρκούδα βρέθηκε νεκρή στο οδόστρωμα.
H A&D Natural Foods
στο πλευρό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Η A&D Natural Foods υποστηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής μέσω χορηγίας για τη διατροφή των λύκων του Καταφυγίου. Με την παροχή 100% φυσικής τροφής χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που δίνεται στους λύκους συμπληρωματικά και καλύπτει τις ανάγκες τους για ένα χρόνο.
Υποστηρίξτε την ανατροφή
του Λουίτζι και της Σοφίας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την βοήθειά σας για να συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις όπως η ανατροφή και επανένταξη στη φύση του μικρού Λουίτζι και της Σοφίας! Για να υποστηρίξετε το έργο μας μπορείτε να γίνετε μέλη με 50€/χρόνο ή να υιοθετήσετε κάποιο από τα αρκουδάκι ή να κάνετε μία δωρεά στο ύψος που εσείς επιθυμείτε.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ



Η επιστροφή

Η επιστροφή 
Δύο νέοι άνθρωποι!
Ο Χρήστος και η Βασιλική ήταν από εκείνους που "Δίνουν!"
Χρόνια των κοινωνικών αναζητήσεων, των αναγκών να ορθοποδήσει ο τόπος...
Επαρχιώτες κι οι δυο, σπουδαγμένοι δάσκαλοι σε μεγαλουπόλεις της περιφέρειας, γνωρίστηκαν στην Αθήνα.
Πριν προλάβουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στην ευθύνη της ανεξαρτησίας τους, βρέθηκαν παντρεμένοι.
Στα στέφανά τους οι λεμονανθοί μπλέχτηκαν με τα αιχμηρά αγκάθια της ενοχής, μέσα απ' την οποία οι γονείς τους πρόβαλλαν επιτακτικά τις απαιτήσεις τους απ' τη ζωή των παιδιών τους.
Το αίμα κι ο πόνος πυροδότησαν έναν πολύχρονο αγώνα εντός τους. Αγώνα αξιών, ιδεών, απόψεων, πίστεων, στάσεων ζωής, ρόλων… Σε έναν επίσης ρευστό κόσμο με τα ίδια ζητούμενα, στο δικό του αγώνα αυτός. Επώδυνη η γέννα του καινούριου κι οι αντιστάσεις πολλές. Κανένας τους δεν έμεινε αλώβητος. Μόνο η Βασιλική όμως, από τους δυο νέους, φανερώνοντας με ταπείνωση την ανημπόρια της, αποφάσισε να αναμετρηθεί με τις πληγές της στην ψυχοθεραπευτική καρέκλα. Μόνο αυτή δέχτηκε να καταδυθεί στο σκοτεινό πηγάδι του υποσυνείδητού της και να ανασυνθέσει, μέσα από τις διάσπαρτες ψηφίδες που ανέσυρε, τον εαυτό της, να βγάλει την αλήθεια του στο φως, ανοίγοντάς του το δρόμο να πορευτεί.
Ο Χρήστος δε θέλησε να απεκδυθεί την πανοπλία της δύναμης πίσω απ' την οποία έκρυβε μια ζωή τις αδυναμίες του.
Μόνο που εκείνη, αυτή τη φορά, δεν τον έσωσε…
Η επιστροφή
Συγγραφέας:Φωτεινή Μυλωνά-Ραΐδη
Isbn: 978-960-579-084-4
Διαστάσεις: 14Χ21 cm
Σελίδες: 672

Αγγίζουμε την τέχνη στην έκθεση των έργων της "Πινακοθήκης της Μύρτιδας"

Αγγίζουμε την τέχνη στην έκθεση των έργων της "Πινακοθήκης της Μύρτιδας"
Ειδικότερα, για τους Ανθρώπους με προβλήματα όρασης θα διατίθεται
φυλλάδιο στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών (braille), απτική
αποτύπωση ενός ζωγραφικού πίνακα, ενώ θα μπορούν να αγγίξουν ελεύθερα
τα γλυπτά έργα της έκθεσης αναγνωρίζοντας τα υλικά, τα χρώματα με την
αφή..
Η έκθεση στην πινακοθήκη της Gallery Δίανθος θα είναι προσβάσιμη, καθ'
όλη τη διάρκεια της, και για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, όπως
ακριβώς και η περιοδική έκθεση της Μύρτιδας.
Ειδικότερα, για τους Ανθρώπους με προβλήματα όρασης θα διατίθεται
φυλλάδιο στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών (braille), απτική
αποτύπωση ενός ζωγραφικού πίνακα, ενώ θα μπορούν να αγγίξουν ελεύθερα
τα γλυπτά έργα της έκθεσης αναγνωρίζοντας τα υλικά, τα χρώματα με την
αφή..
Για τους Ανθρώπους με προβλήματα ακοής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Καθ'
όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα αναπαράγεται σχετικό μαγνητοσκοπημένο
ενημερωτικό υλικό στη νοηματική γλώσσα.
Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.
Η Πινακοθήκη της Μύρτιδος στη Gallery Δίανθος
Πέμπτη 31/5-2018, στις 20:00, Ξενοδοχείο Lotus Center Hotel
Την Πέμπτη 31/5-2018, στις 20:00, εγκαινιάζεται στη Gallery «Δίανθος»
του Ξενοδοχείου Lotus Center Hotel, Ερμού 95, Μοναστηράκι, η έκθεση με
τον τίτλο «Το χαμόγελο της Μύρτιδος ως πολιτιστικό χαρακτηριστικό».
Η νεαρή Αθηναία του 5ου αιώνα π.Χ. απευθύνει μήνυμα στον κόσμο μέσω
των αρχηγών 26 κρατών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα το μεταφέρουν ως τα πέρατα
της Υφηλίου.
Στην έκθεση θα εκτίθενται επιλεγμένα έργα από την Πινακοθήκη της
Μύρτιδος καθώς και έργα νέων καλλιτεχνών, που τα προσέφεραν
αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του έργου μας.
Μετά τα εγκαίνια η κα Λίνα Γερακίνη και ο κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης
μας περιμένουν στο Roof Garden του Ξενοδοχείου Lotus Center Hotel, για
ένα κοκτέιλ, με θέα την Ακρόπολη.
http://takisalexandrakis.blogspot.com/p/blog-page_81.html
Αλεξανδράκης Τάκης
 skype name: liquid-takis
 blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
 mobile phone: +30-699-22-699-69
 Facebook name: takis alexandrakis
 Twitter: @talexandrakis

48 ώρες στην Κύθνο

ArtTravel

1

 Κύθνος

Δυο μέρες φτάνουν για να την ανακαλύψετε.
Πατήστε εδώ
2

Πελοπόννησος

Οι 18 καλύτερες παραλίες της.
3

Μυστικά

5 λάθη που κάνουμε στο αεροδρόμιο.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Αθήνα

5 cafe σε λόφους με υπέροχη θέα.
Πατήστε εδώ

Ιταλία: 10 νόστιμιές στην Ακτή Αμάλφι.

Ιταλία: 10 νόστιμιές στην Ακτή Αμάλφι.

Σημειώστε...

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στο φούρνο.
Θεϊκή καρμπονάρα με κοτόπουλο.
Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα.

Πού να πας διακοπές με την παρέα σου;

ArtTravel

1

 Κόσμος

Πού να πας διακοπές με την παρέα σου;
Πατήστε εδώ
2

Πόρος

Εδώ χτυπάει ΔΥΝΑΤΑ Ο παλμός της άνοιξης.
3

Ιταλία

Πού στην Τοσκάνη βρίσκεται το πέτρινο Μανχάταν;
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Αθήνα

Πού να βγείτε στα Πετράλωνα;
Πατήστε εδώ