Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Είχα σκοπό να συνεχίσω με το όγδοο μέρος του αφιερώματος στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όταν έλαβα μια ενδιαφέρουσα επιστολή από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργολίδας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΑΝΑ.
Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι πως πρέπει να αφήσετε (το ξαναέγραψα) τους καναπέδες, και να αρπάξετε τις μαγκούρες….
Ο κύριος ΓΚΑΝΑΣ, «φωτογραφίζει» ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί στην υγεία με τα ΟΛΕΘΡΙΑ αποτελέσματα του.
Αποφάσεις και ενέργειες από ανθρώπους ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που αυτή η χώρα είχε την κατάρα να τους έχει στο τιμόνι της υγείας της….. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΧΑΡΟΙ»…
Σας αφήνω να διαβάσετε την επιστολή του κυρίου Γκανά. Τη δημοσιεύω ως έχει, και καλά θα κάνετε αδέλφια να τη διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, γιατί ο άνθρωπος αναφέρεται στο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΛΙ…..
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ
Αγαπητέ κε Τσούγκαρη
Διαβάζοντας με προσοχή τις αναρτήσεις σας για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που γράφετε πολλές αλήθειες για την υγεία που μας αγγίζουν πλέον όλους, ως δυνητικά ασθενείς που βρισκόμαστε στο απόλυτο αδιέξοδο σε αυτή τη χώρα, γιατί έτσι το αποφάσισαν οι «πολιτικοί σωτήρες»σας αποστέλλω μία ανοικτή επιστολή δική μου με τίτλο «συγχώνευση κλινικών-Νοσοκομείων σε ένα ΕΣΥ που έχει καταρρεύσει και παρακαλώ, αν σας βρίσκει σύμφωνο να τη δημοσιοποιήσετε.
Επειδή ζούμε σε μία χώρα που επικρατεί πλέον η αυθαιρεσία, η σύγχυση και η κατεδάφιση όλων των υποδομών χωρίς να δίνεται έμφαση στις οργανωμένες υποδομές, στην εκπαίδευση των ιατρών-νοσηλευτών και συνακόλουθα στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών παίρνω αφορμή να σας γράψω τις σκέψεις μου που απορρέουν από την εμπειρία μου να διευθύνω επί 8 χρόνια μία χειρουργική κλινική σε Νοσοκομείο της περιφέρειας.
Προίσταμαι εδώ και 8 χρόνια μιας πολύ οργανωμένης και εκπαιδευμένης χειρουργικής και νοσηλευτικής ομάδας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Η ομάδα μου δίνει καθημερινά μάχη όχι μόνο με την αρρώστια, αλλά και με την οικονομική δυσκολία που προΐσταται πλέον και υπαγορεύει την καθημερινή αγωνία για εξοικονόμηση πόρων, διαφύλαξη πολύτιμων πλέον υλικών και φαρμάκων προς όφελος και διάσωση όλο και περισσότερων ασθενών. Η άρτια εκπαίδευση όλων των στελεχών της κλινικής μου αποτελεί εγγύηση για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού η πολυδάπανη ιατρική είναι συνυφασμένη με ανεκπαίδευτους και μη επαρκώς καταρτισμένους επιστήμονες.
Οι ειδικευμένοι χειρουργοί που στελεχώνουν την χειρουργική ομάδα έχουν ξοδέψει πολλά χρόνια από τη ζωή τους μέσα στα Νοσοκομεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ζώντας μία ζωή «ασκητή ιερομόναχου» με στέρηση και θυσίες με μοναδικό όραμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους, στους γονείς τους, στους ηλικιωμένους ασθενείς που τόσο μόχθησαν να κρατήσουν όρθια της πατρίδα μας στα πολύ δύσκολα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Επιστρέφοντας στην πατρίδα είναι εισηγητές σε Πανελλήνια Συνέδρια, προεδρεία Στρογγυλών τραπεζιών, εκπαιδευτές σε γιατρούς και νοσηλευτές μοιράζοντας απλόχερα τις γνώσεις τους σε νεώτερης γενιάς επιστήμονες.
Από την άλλη έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπηρετούμε μία περιοχή που δέχεται πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο( από όλα τα μέρη του κόσμου(Επίδαυρος, Μυκήνες) και θα πρέπει η παροχή των υπηρεσιών μας να λειτουργεί ως πρεσβευτής της Ελληνικής Ιατρικής στα πέρατα του κόσμου. Αυτό μας υπαγορεύει να λειτουργούμε καθημερινά ως πρεσβευτές αυτής της χώρας δίνοντας ότι καλύτερο διαθέτουμε επιστημονικά και ανθρώπινα στην υπηρεσία των ασθενών μας με ανταμοιβή την αναγνώριση και την εκτίμηση έξω από τα σύνορα της χώρας, τα ευχαριστήρια τηλεφωνήματα, τα γράμματα, τα emails, και τις ευχαριστήριες κάρτες από όλο τον κόσμο σε αναγνώριση και ανταπόδοση των υπηρεσιών μας.
Η σωστή οργάνωση συνοδευόμενη από άρτια εκπαίδευση των νοσοκομειακών ιατρών αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον ασθενή και την ορθολογική-εκλογικευμένη χρήση πόρων. Αυτό είναι ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο βασίζονται όλα τα δημόσια συστήματα υγείας στον κόσμο. Με βάση αυτό πιστεύω ότι πριν αποφασιστεί να συγχωνευτούν ή όχι κλινικές-εργαστήρια ΠΡΕΠΕΙ πρώτα να αξιολογηθούν και να προσμετρηθεί η παραγωγικότητα και το κόστος των υπηρεσιών τους. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε ακρότητες και παραλογισμούς που ο τελικός αποδέκτης θα είναι η κοινωνία που ήδη έχει χάσει τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ δηλ.8.000 νέους γιατρούς που ξενιτεύτηκαν μη αντέχοντας άλλο την αρρώστια του συστήματος.-
Η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου με υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα υπηρεσιών, με χειρουργική γκάμα όλο τα φάσμα της χειρουργικής ενός μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, που λειτουργεί σε μία τόσο νευραλγική για τον τουρισμό πόλη, όπως είναι το Ναύπλιο(Επίδαυρος και Μυκήνες έχουν ετήσια επισκεψιμότητα περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες), βρίσκεται σε καθεστώς κατάρρευσης και  σε πλάνο συγχώνευσης με την πραγματικότητα του μνημονίου που το μόνο που ενδιαφέρει πλέον είναι άδειοι τοίχοι, ουρές απελπισίας και άσπρες ιατρικές μπλούζες παραγεμισμένες με αμάθεια.

DR Παν. Γκανάς, Συντ. Δντής Χειρουργός
Μετεκαιδευθείς
The General Hospital of Birmingham
Lund Universitet Hospital Sweden.
3.Pupran Hospital Toulouse»
Αυτή ήταν λοιπόν αδέλφια η επιστολή. Πως σας φάνηκε;
Θα επανέλθω…………..

Βασίλης Τσούγκαρης

Διάλεξη για τα Βαρυτικά Κύματα στο ΑΠΘ, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Βαρυτικά
              Κύματα στο ΑΠΘ


Διάλεξη για τα Βαρυτικά Κύματα
«Βαρυτικά Κύματα» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν, Κωνσταντίνος Κόκκοτας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πρυτανεία και το Τμήμα Φυσικής.
Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κόκκοτας κατέχει την έδρα Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν της Γερμανίας, από το 2007. Υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, με αντικείμενο τη Θεωρία της Σχετικότητας, απ’ όπου παραιτήθηκε, το 2014. Από το 2010, είναι Καθηγητής (Adjunct) και στο «Georgia Institute of Technology» των ΗΠΑ.
Γεννήθηκε το 1959 στη Θεσ/νίκη και έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά από το ΑΠΘ, στη συνέχεια Μάστερ στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Αστρονομία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και Διδακτορικό απο το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.
Υπηρέτησε από το 1982 το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ διαδοχικά σ’ όλες τις βαθμίδες (Επιστ. Συνεργάτης, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής).
Εξελέγη το 2006 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν, Γερμανίας και το 2007 στη Θεσ/νίκη.

Είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της «Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας για τη Βαρύτητα, Σχετικότητα και Κοσμολογία», Πρόεδρος (2010-14) της «Ελληνικής Εταιρείας για τη Βαρύτητα, Σχετικότητα και Κοσμολογία», Αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας» (2004-6) και μέλος σε πολλές εθνικές και διεθνείς επιστημονικές ενώσεις.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εφαρμογή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στη μελέτη της δυναμικής των αστέρων νετρονίων και των μελανών οπών αλλά και τις διαδικασίες παραγωγής βαρυτικών κυμάτων.
Ο κ. Κόκκοτας ήταν επιστημονικός υπεύθυνος, για την Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την έρευνα στα Βαρυτικά Κύματα (1999-2003), επιστημονικός υπεύθυνος, για όλη την Ευρώπη, στον τομέα της Θεωρίας Βαρυτικών Κυμάτων το Δικτύου ILIAS (2004-9) και αναπληρωτής υπεύθυνος του Γερμανικού Δικτύου «Πηγές Βαρυτικών Κυμάτων» (2008-14).
Είναι επιστημονικός εκδότης του περιοδικού «Journal of Modern Physics D», από το 2009.
Έχει λάβει βραβείο/έπαθλο Ιδρύματος Εμπειρίκου 1997 για την καλύτερη επιστημονική εργασία στις Θετικές Επιστήμες.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ
190 δημοσιευμένες εργασίες
5700 αναφορές
87 ομιλίες σε διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής
46 ομιλίες σε Πανεπιστήμια/Ινστιτούτα
50+ οργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων
34 επιστημονικά περιοδικά – κριτής
8 διδακτορικές διατριβές (επίβλεψη)
25 μετα-διδακτορικοί ερευνητές (επίβλεψη)


Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με το κοινό.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1.- Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει μέσω skype η καθηγήτρια κ. Βίκυ Καλογερά, η οποία συμμετείχε στο πείραμα LIGO.
2.-LIVE STREAMING: Όσοι βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τις διευθύνσεις:
http://www.auth.gr/video/19884   
http://www.auth.gr/news/audiovisual
3.- Μετά την εκδήλωση ο καθηγητής κ. Νίκος Στεργιούλας, θα ανοίξει το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου και θα γίνει παρατήρηση του ουρανού.



ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Matrix AIS/GPS (GX2200)

Matrix AIS/GPS (GX2200) 


Owner's Manual

The Matrix AIS/GPS (GX2200) makes AIS simple and easy right out of the box!!!

Now with an Integrated 66 Channel GPS receiver and two integrated AIS receivers getting connected has never been easier. Having a VHF with DSC and integrated AIS/GPS provides REAL piece of mind in high traffic areas.
Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
Integrated dual channel AIS (Automatic Identification System) receiver
AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
4800 or 38400 NMEA baud rate selection, for plotters with 1 NMEA port
True and Magnetic bearing selection on AIS display
Contact Class A or B AIS Ship with DSC
Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
Meets ITU-R M493-13 Class D DSC (Digital Selective Calling)
Submersible IPX7 (3.3 feet or 1 meter for 30 minutes) front panel
80dB Commercial grade receiver
DSC position request and report functions
30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
ClearVoice noise canceling speaker microphone with channel selection and 16/9 key
GPS Compass, Waypoint and GPS status pages
Navigation (LAT/LON, Time, SOG and COG) information shown on display
Enter, Save and Navigate to waypoints with Compass page
E2O (Easy-To-Operate) menu system
User customizable soft keys for easy menu operation
Versatile user-programmable scanning, priority scan and Dual Watch
Oversized rotary channel knob with push to enter, backlit display and keys
Local/Distance attenuator
Optional connection for RAM3 second station remote microphone with AIS display
Intercom between radio and RAM3
Voice Scrambler (optional)

Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
The GX2200 MATRIX AIS/GPS, features a 66 channel WAAS GPS antenna integrated into the front panel of the radio, now there is no need to hassle with wiring the radio to a GPS for DSC (Digital Selective Calling) or AIS (Automated Identification System). Out of the box and ready to go, acquiring AIS and AIS SART targets, DSC calling, position sharing, waypoint navigation, and navigation to DSC distress calls can all be performed with just a few simple steps.AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
The MATRIX AIS/GPS displays AIS target information (MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG) allows you to contact an AIS Ship directly using DSC, shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm.30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
The MATRIX AIS/GPS includes a 30W Loud Hailer with Fog signals; Bells and Whistles with listen back. For added benefit, the last selected VHF channel can be heard when in the PA or Fog modes and the AIS Display may be accessed and used.
In addition, the MATRIX AIS/GPS allows you to start a fog horn and then view the AIS page simultaneously.Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
The GX2200 Matrix AIS/GPS shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm, or Time to Closest Point of Approach (TCPA) Alarm.RAM3 Second Station Compatible
Need to remotely control a VHF from your cockpit of fly bridge? The MATRIX AIS/GPS is RAM3 remote mic capable to control all VHF and DSC functions at a second station. In addition, the MATRIX AIS/GPS can show AIS displays and vessel information. The Intercom feature allows communication between the main radio and the remote station.Waypoint Navigation
The MATRIX AIS/GPS is capable of entering and saving up to 100 waypoints. These waypoints may be selected and navigated to by using a unique navigation compass display that shows your vessels SOG, COG, BRG (Bearing) and DST (Distance) to the waypoint.It's built better so it's backed better
Because the GX2200 is built better, it’s back better. If your Standard Horizon GX2200 ever fails for any reason including water damage during normal use in the first three years, STANDARD HORIZON will repair or replace it free, without hassle or charges…period! If it fails thereafter in normal use for the life time of the product it is covered by Standard Horizon’s Lifetime Flat Rate Service and Customer Loyalty Programs.

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ



Frequency range TX (transmitter)





  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Frequency range RX (receiver)





  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Transmission power





  • 50W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • Modes





  • FM (TX / RX)
  • AM (RX only)
  • Channel spacing





  • 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels





  • 758
  • Key Features
    • Display and keypad with backlight, various colors available
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • Integrated duplexer
    • various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
    • Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
    • numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
    • Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric marking of memory locations
    • Keyboard lock programmable
    • programmable via PC
    • Cloning function
    • Theft alarm function
    • Display of the operating voltage in the display
    • Monitor function
    • APO function
    • Time-Out Timer function
    • BCLO function
    • Password function
    • Reset function
    • two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
    Microphone connector





  • 8-pin
  • Antenna connector





  • PL-259 connector
  • Power supply





  • 13.8 VDC +/- 15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)





  • 139 x 40 x 212
  • Weight





  • approximately 1.14 kg
  • Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα

    Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα
    Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
    Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
    Ημερομηνία έκδοσης: 7 Οκτώβριου 2013
    Σχήμα: 21Χ29
    Σελίδες: 48
    Εξώφυλλο: Σκληρό
    ISBN: 978-960-567-018-4
    Ετικέτες Ζώα, Συνεργατικότητα, Φιλία
    Ο Χαρούλης είναι ένα μικρό, περίεργο και σκανταλιάρικο χελιδονάκι και που του αρέσει να γελάει και να πειράζει τους φίλους του. Όταν οι γονείς του έρχονται στην Ελλάδα για να περάσουν το καλοκαίρι τους, ο μικρούλης ενθουσιάζεται με την χώρα και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να επισκέπτεται τις φωλιές των άγνωστων γειτόνων προσπαθώντας να τους γνωρίσει και να τους κάνει φίλους του. Κι όταν κάποτε τελειώνει το όμορφο Καλοκαίρι κι ενώ οι γονείς του ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλη πιο ζεστή χώρα, ο Χαρούλης που έχει πλέον αγαπήσει την Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να τους ακολουθήσει και αποφασίζει να ξεχειμωνιάσει εδώ. Μα σαν έρχεται ο άγριος Χειμώνας, οι αγριοβοριάδες και ο χιονιάς, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για το χελιδονάκι που αρχίζει να πεινά επειδή δεν μπορεί να βρει σποράκια να τραφεί. Μετανοιωμένος για την απόφαση του να μείνει πίσω, αναλογίζεται με νοσταλγία την οικογένειά του που βρίσκεται πια πολύ μακριά. Όμως οι φίλοι που έκανε αρχίζουν να ανησυχούν όταν εκείνος παύει να τους επισκέπτεται.. Αραγε θα πάνε να τον βοηθήσουν ή θα τον αφήσουν στην τύχη του; Ένα υπέροχο παραμύθι που μας διδάσκει πως τα παθήματα της ζωής μας ωριμάζουν γρηγορότερα και μας κάνουν σοφότερους και πως οι πραγματικοί μας φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Μέσα από τον Χαρούλη το χελιδόνι του Χειμώνα θα μάθετε πως στην ζωή ερχόμαστε για να μαθαίνουμε…

    Τα νέα του Πολυχώρου



    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Μαγειρεύοντας ιστορίες
    Εργαστήριο παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου
    Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30 το πρωί
    Για παιδιά από 8 ετών
    Δίωρο εργαστήριο βασισμένο στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Μαγειρεύοντας ιστορίες, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά, με τη συντροφιά ηρώων της κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας, θα ζήσουν περιπέτειες στον βυθό, στο δάσος, στο σχολείο, στην Ιστορία, παντού. Και θα ανακαλύψουν πώς οι λέξεις μπορεί να γίνουν αεροπλάνα και βαπόρια, αερόστατα και ποδήλατα για να μας πάνε μακριά.
    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Μαγειρεύοντας ιστορίες (λιανική τιμή: 7,66 €), πριν από την έναρξη του εργαστηρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Πώς αισθάνεσαι σήμερα; της Μόλι Πότερ
    Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
    Για παιδιά από 3-6 ετών
    Αν λείπεις...ΦΟΒΑΜΑΙ.
    Όταν με κοροϊδεύουν ....ΘΥΜΩΝΩ και κλαίω.
    Αν με αγκαλιάσεις... νιώθω ΧΑΡΑ.
    ‘Όταν δε μου μιλάς... ΛΥΠΑΜΑΙ, να το ξέρεις!
    Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πώς μπορούμε να λέμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε; Πόσα χρώματα μπορεί να έχει ο θυμός και τι σχήμα θα δώσουμε στη χαρά;
    Η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη μάς βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας μέσα από θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δράσεις!
    Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



    ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
    Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
    Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
    Με τη Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων, συγγραφέα
    Τον Φεβρουάριο: Φοβίες και τρομάρες και πώς τις ξεπερνάμε Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, 7-9 μ.μ.
    Πολλές φορές εμείς οι γονείς αισθανόμαστε ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε τους φόβους των παιδιών μας μη ξέροντας πώς να τους μιλήσουμε για να αισθάνονται ασφάλεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσουμε:
    • πώς συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά ώστε να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους
    • ποιες είναι οι παγίδες και τι πρέπει να αποφεύγουμε
    • ποιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε λειτουργία που κάνουν τα παιδιά να αντιστέκονται
    • πότε να «ενθαρρύνουμε» και πώς, και πότε να «καλύψουμε» και να προστατέψουμε
    • πώς βοηθάμε τα παιδιά να επεξεργάζονται τις αρνητικές εμπειρίες στη ζωή τους.
    Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
    Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
    Δείτε ΕΔΩ τις υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο – Ο Σαυρής και η φωνακλού Λούσι της Ούτε Κράουζε
    Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
    Για παιδιά από 4 ετών
    Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! «Κατοικίδιο; Ούτε να το συζητάς» είπε η μαμά. «Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Έναν τοσοδούλη Βροντόσαυρο; Έναν μικρούλη πτερόσαυρο; Έστω, ένα πρωτόγονο ψαράκι;»
    Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι ο Σαυρής είναι σε θέση να το φροντίσει.
    Πώς θα καταφέρει ο μικρός μας φίλος να πείσει τους γονείς του ότι είναι ικανός και υπεύθυνος; Θα καταστρώσει ένα σούπερ σχέδιο!
    Φέρτε τη φαντασία σας, τις τρελές επιθυμίες σας και λίγη σκόνη πτεροβροντοδεινόσαυρου
    και μαζί θα προπονηθούμε για να περάσουμε τις δοκιμασίες και να αποκτήσουμε τον δικό μας μοναδικό φίλο.
    Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη.
    Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

    ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    Σεμινάριο κατάρτισης επιμελητών – διορθωτών κειμένων
    (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις)
    • Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
    • Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
    • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου και τις Παρασκευές του Απριλίου το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15.
    • Κόστος: 500 € - Για φοιτητές και ανέργους: 450 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… της Άννας Ιορδανίδου.
    Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
    Αναλυτικά το σεμινάριο περιλαμβάνει:
    α) 18 ώρες μαθημάτων που αναφέρονται στα βασικά κεφάλαια της νεοελληνικής γραμματικής και σχετίζονται άμεσα με το έργο της επιμέλειας και διόρθωσης (ορθογραφία, πεζά-κεφαλαία, μεταγραφή ξένων κύριων ονομάτων, χρήση των σημείων στίξης, πολυτυπία του ονοματικού και ρηματικού συστήματος, λόγιοι σχηματισμοί, συντακτικές αποκλίσεις, περιπτώσεις εννοιολογικής σύγχυσης κτλ.). Αναλύονται και σχολιάζονται οι ρυθμίσεις της σχολικής γραμματικής, με παράλληλες αναφορές σε γλωσσολογικές μελέτες και λεξικογραφικές περιγραφές.
    β) 32 ώρες εργαστηρίων, όπου γίνεται παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).
    Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.
    ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
    Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα
    (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις)
    • Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας
    • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 17:00-20:00
    • Κόστος: 260 € - Για φοιτητές και ανέργους: 245 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ένα κάποιο τέλος του Τζούλιαν Μπαρνς.
    Αναλυτικά: Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες. Οι συγγραφείς ξέρουν και να τις γράφουν.
    Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της.
    Μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν:
    • Ποια ιδέα προσφέρεται για ανάπτυξη και ποια όχι;
    • Τι κάνει αληθοφανή έναν λογοτεχνικό χαρακτήρα και πώς «δικαιολογείται» η παρουσία του σε μια αφήγηση;
    • Ποια οπτική γωνία οφείλει να επιλέξει ο συγγραφέας για να υπηρετήσει καλύτερα την ιστορία του;
    • Πώς παρουσιάζονται τα πράγματα χωρίς να εξηγούνται;
    • Τι σημαίνει αφηγηματική ανέλιξη;
    • Πώς επιτυγχάνεται η αφηγηματική οικονομία;
    • Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρυθμός;
    Τα μαθήματα στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αναφορικά με τη συγγραφή μυθιστορήματος ή διηγήματος και απευθύνονται τόσο σε εκείνους που φιλοδοξούν να γράψουν όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες.
    ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
    Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στοpolychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
    Έχουν επίσης προγραμματιστεί και τα παρακάτω εργαστήρια:
    Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέα-φιλόλογο
    Εντατικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Πώς έρχονται οι λέξεις – Η αρχή της ιστορίας (διάρκεια: 6 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέα
    Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
    Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
    Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με μοναδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: λογοτεχνικά έργα καταξιωμένων συγγραφέων, δοκίμια που πραγματεύονται ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, παιδικές σειρές με όλους τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας φίλων και πολλά ακόμα βιβλία για όλα τα γούστα, σε τιμές έκπληξη.

    ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
    ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
    Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
    WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
    Βρείτε μας στο facebook
    ΩΡΑΡΙΟ:
    Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
    Σάββατο: 09:00-15:00
    Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

    Σεμινάριο και Συναυλία Στον λαβύρινθο της Μουσικής του Μεσαίωνα


    Σεμινάριο και Συναυλία
    Στον λαβύρινθο της Μουσικής του Μεσαίωνα
    Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης
    Σεμινάριο: Τετάρτη 9 Μαρτίου, 18.00
    Με αφετηρία τον σπάνιο κώδικα του 15ου αιώναOxford, Bodleian Library Canonici Misc. 213, facsimile του οποίου βρίσκεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη , παρτιτούρες, βίντεο και ζωντανή μουσική από όργανα εποχής ξετυλίγουν το κουβάρι της μουσικής του Μεσαίωνα.
    Εισηγητής: Δημήτρης Κούντουρας,
    μουσικός και μουσικολόγος
    Συμμετέχει το Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών
    Συναυλία: Παρασκευή 11 Μαρτίου, 20.30
    Στο φθινόπωρο του Μεσαίωνα
    Έργα των Gilles Binchois, Guillaume du Fay, Johannes Legrant κ.ά.
    Συμμετέχει το σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών:
    Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, τραγούδι, Όλγα Παπακωνσταντίνου, τραγούδι, Ηλέκτρα Μηλιάδου, μεσαιωνική βιέλλα, Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος & μουσική διεύθυνση
    Σεμινάριο: €8 - Συναυλία: €10
    Σεμινάριο και Συναυλία: €15
    Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων:
    Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου
    Εισιτήρια: www.ticketservices.gr, 210 72.34.567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο,(Δ-Π και Κυριακή 10-4)
    Περισσότερες πληροφορίες
    Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
    Μουσικά Αριστουργήματα
    Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016
    Τα μαθήματα του Εργαστηρίου συνεχίζονται αυτή τηνΤετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 18:00 με την πρώτη από τις δύο ομιλίες του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Χριστοδούλου με θέμα τις
    συμφωνίες του Beethoven
    Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και παρακολουθήστε μία η και τις δύο επόμενες ενότητες του Εργαστηρίου:
    «Claude Debussy (1862-1918): Η μουσική για πιάνο», Λήδα Μασούρα,πιανίστα, καθηγήτρια πιάνου (Τετάρτη 2 & 9 Μαρτίου, 18:00-20:00)
    «Προσεγγίσεις στο μουσικό έργο του Γιάννη Ξενάκη», Ανάργυρος Δενιόζος, μουσικολόγος - συνθέτης (Τετάρτη 16 & 23 Μαρτίου, 18:00-20:00)
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνσηwww.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45).
    Κόστος συμμετοχής: 20€ για κάθε ενότητα
    Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
    Περισσότερες πληροφορίες

    Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
    για παιδιά
    Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 15:00
    Από τον Μπραμς στα Ντραμς
    για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
    Mουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι και μουσικός αυτοσχεδιασμός σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς
    Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση, την ανάπτυξη της φαντασίας, τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι με κρουστά μουσικά όργανα.
    Εισητήρια-πληροφορίες:
    www.ticketservices.gr , 210 72 34 567
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
    του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Online εκπαιδευτικό σεμινάριο
    Χρήση Ηλεκτρονικών Πηγών Έρευνας για τη Μουσική
    (RILM Abstracts of Music Literature & EBooks)
    Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου (17:00-18:00)
    Η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τηνEBSCO Information Services σας προσκαλούν σε ένα online εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο επικεντρώνεται στις δυνατότητες χρήσης ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
    Κατά την διεξαγωγή του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν βασικές αρχές σχετικά με τις στρατηγικές έρευνας και τις δυνατότητες επεξεργασίας των εγγράφων που αναζητάτε.
    Το Webinar είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους.
    Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει στα αγγλικά.
    Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Αίθουσα Πολυχώρου) με απευθείας μετάδοση.
    Εγγραφείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Απαγορεύεται η μουσική!
    Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
    Αυτή την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
    και κάθε Κυριακή στις 15:00
    το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι ή στο σχολείο.
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης
    210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Χίλιες και μία...σελίδες
    Η νέα ευρηματική μουσική θεατρική παράσταση «Χίλιες και μια...σελίδες» και το 2016 μαζί μας.
    Αυτή την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου.
    Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν (ακόμα και κλακέτες) και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι!
    Το έργο διαδραματίζεται παράλληλα στην πραγματικότητα και στον κόσμο της φαντασίας, δημιουργώντας απρόοπτες κωμικές καταστάσεις. Το πολύχρωμο ευρηματικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών με εκπλήξεις και διαδραστικά στοιχεία!
    Για παιδιά 3 ως 9 ετών
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης 210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες

    Παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου δίδεται για την υποβολή υποψηφιοτήτων στον Διαγωνισμό Πιάνου που προκήρυξε το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνηγια την απονομή του «Βραβείου Τζίνα Μπαχάουερ 2016» σε νέους Έλληνες σολίστ.
    Την οργανωτική στήριξη του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσφέρει
    ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής.
    Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sfm.gr.


    Φιλοξενία εκδηλώσεων
    Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
    πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
    Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
    Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
    προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
    Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
    Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
    Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
    με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
    Όλοι οι χώροι προσφέρουν
    ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
    και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
    Πληροφορίες: 210 7282569-570
    Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

    ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΔΥΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

    ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
    «ΚΟΝΤΡΑ ΝΤΟΥΕΤΟ»
    logo AKTHS
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
    ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 19/2 & 26/2

    ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ PARAPATAM

    ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
    “PARAPATAM”
    Στηρίζουμε τις Μ.Κ.Ο. "ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ", “ΑΡΣΙΣ” και “ΑΙΤΗΜΑ”
    που προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας στα νησιά του Αιγαίου και αλλού. 
    Ακούστε το τραγούδι στο Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=jH_MIaDIBx8
    Ο Κωστής Μαραβέγιας σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τις Μ.Κ.Ο. Άρσις & Αίτημα, ζητάνε τη βοήθειά μας. Εθελοντισμός, χρηματική δωρεά, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, είναι απαραίτητα στα νησιά του Αιγαίου και αλλού, σε καθημερινή βάση. 
    Ο Κωστής Μαραβέγιας έγραψε το τραγούδι, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το  parapatam.gr, ο αγαπημένος Manu Chao έπαιξε κιθάρα, τώρα περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή. Μάθετε πως στην ιστοσελίδα http://www.parapatam.gr
    Ακολουθεί προσωπικό σημείωμα του Κωστή Μαραβέγια. 
    “ Στεκόμαστε αμήχανοι, μετρώντας καθημερινά χαμένες ζωές συνανθρώπων μας στο Αιγαίο. Συμπολίτες μας,  είτε με ατομική πρωτοβουλία είτε μέσα από διάφορες συλλογικότητες και ΜΚΟ, βοηθούν καθημερινά όπου παρίσταται ανάγκη, με αξιοθαύμαστη υπέρβαση, αγάπη και αυτοθυσία.
    Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η ελάχιστη συνεισφορά σας για την ενίσχυση τους.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας.
    Επίσης ευχαριστώ όσους προσέφεραν για την κίνηση αυτή και προπαντός τον αγαπημένο Manu Chao για την πολύτιμη συνεισφορά στο τραγούδι, με την μοναδική Cavaquinho κιθάρα του.
    Το τραγούδι μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το ακόλουθο site. http://www.parapatam.gr ”
    Κωστής Μαραβέγιας

    ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα VOUCHER για 15.000 ανέργους

    Κεφαλίδα
    ΟΑΕΔ:
Αιτήσεις στο πρόγραμμα VOUCHER
για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24
ετών

    ΟΑΕΔ: Αιτήσεις στο πρόγραμμα VOUCHER για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών

    Απο σήμερα 16 Φεβρουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα VOUCHER  με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας». Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης VOUCHER …
    ΑΣΕΠ:
Εγκρίθηκαν 389 εποχικές
προσλήψεις (αναλυτικός
πίνακας με θέσεις)

    ΑΣΕΠ: Εγκρίθηκαν 389 εποχικές προσλήψεις (αναλυτικός πίνακας με θέσεις)

    Το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πρόσληψη 389 εποχικών υπαλλήλων για υτην την εβδομάδα. Δειτε παρακάτων ποιες θέσεις θα "ανοιξουν" αναλυτικά σε όλη την Ελλάδα και σε ποιους φορείς. ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ Ο.Κ.Α.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1 ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε Κλάδος Γραμμών ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ - ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ 1 ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε Κλάδος Υποσταθμών ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ 4 ΔΕΔΔΗΕ …
    Τιτάν: 70
θέσεις πρακτικής άσκησης
για φοιτητές

    Τιτάν: 70 θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές

    Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία που στηρίζει έμπρακτα ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, ενισχύει τις δράσεις του για την κατάρτιση και την απασχολησιμότητα των νέων. Ως μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρίες που υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth), με βασικό στόχο τη στήριξη των νέων στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην απασχολησιμότητα, ο …
    170
χειριστές και τεχνίτες στα
ΕΛΠΕ

    170 χειριστές και τεχνίτες στα ΕΛΠΕ

    Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρά ο ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονικης, Ασπροπύργου και Ελευσίνας.  Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας (ΧΛΝ4) – Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη – Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έντυπo αίτησης Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΧΛΒ3) –  Πατήστε …
    Δύο
«πακέτα» για 985 προσλήψεις
συμβασιούχων σε ΔΕΗ και
ΚΕΕΛΠΝΟ

    Δύο «πακέτα» για 985 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΔΕΗ και ΚΕΕΛΠΝΟ

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες αιτήσεων για 985 εποχικούς υπαλλήλους στο Δημόσιο. Αναλυτικά θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 23 Φεβρουαρίου.Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας …
    Απο πού
μπορείτε να πάρετε
πληροφορίες για τις
δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020

    Απο πού μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020

    Σε συγκεκριμένες επίσημες πηγές πληροφόρησης πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να ενταχθούν στις τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας. Επίσης το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα),www.ependyseis.gr Για τη δημοσίευση προσκλήσεων των νέων δράσεων επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 οι πηγές επίσημης ενημέρωσης για …
    Μετά τις
πανελλαδικές οι
απολυτήριες εξετάσεις

    Μετά τις πανελλαδικές οι απολυτήριες εξετάσεις

    Μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν οι απολυτήριες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι:  Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά …
    Ανοιχτές θέσεις στη MKO PRAKSIS
(Θεσσαλονίκη)

    Ανοιχτές θέσεις στη MKO PRAKSIS (Θεσσαλονίκη)

    Η MKO PRAKSIS ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την στελέχωση των Κοινωνικών δομών της πράξης«ΑΡΣΙΣ_Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» ως εξής: Προσωπικό Καθαριότητας στο Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του PRAKSIS Ιατρός στο Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του PRAKSIS Στα πλαίσια της παραπάνω πράξης λειτουργούν οι …