Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αποκάλυψη: 510 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο

Αποκάλυψη: 510 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο
* ΔΩΡΕΑΝ με τα «Επίκαιρα» το βιβλίο, «Η απάντηση στην ανθελληνική θεωρία του Φαλμεράϊερ: Περί του εποικισμού σλαβικών φυλών στην Πελοπόννησο», του κορυφαίου έλληνα ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου
• Όλα τα αδιάσειστα στοιχεία είναι στη διάθεση της κυβέρνησης.
• Αδιανόητο να κρατούν το θέμα στο συρτάρι, ενώ η Ελλάδα συνθλίβεται από το υπέρογκο χρέος και το αδιέξοδο πρόγραμμα του Μνημονίου. 
• Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας από το κατοχικό δάνειο είναι νομικά απαράγραπτες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει άμεσα το ζήτημα στη γερμανική πλευρά.
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:  
- Μια περίεργη ιστορία: Η δράση και η απέλαση του Γερμανού κατασκόπου Ρολφ Μέρκελ από την Ελλάδα το 1940 την παραμονή του πολέμου.  
- Προδημοσίευση: Το βιβλίο αποκάλυψη του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" που ταράζει την Αγκυρα. Οι μειονότητες, οι κρυπτοχριστιανοί και οι "αθέατοι" Ελληνες στο σημερινό τουρκικό πληθυσμό.  
- Ειδικό τμήμα εκτελεστών δημιουργεί η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας. Ποιους στρατολογεί η ΜΙΤ για την ομάδα δολοφόνων. 
- Η κρίση στη Συρία κλειδί για ανατροπές στην περιοχή. 
- Σχεδιάζουν νέα σκληρή φορολόγηση αυτή τη φορά μέσω των δήμων. Μειώνουν τη χρηματοδότηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την παραδίδουν σε γερμανικές επιχειρήσεις και γερμανικούς δήμους.
- Ασκήσεις χρεοκοπίας; Μερική στάση πληρωμών στο εσωτερικό το Νοέμβριο;
- Η επιμήκυνση θα φέρει και νέα μέτρα. 
- Η Γερμανία επιμένει στη συνταγή του θανάτου. Γάγγραινα η λιτότητα!
- Τι θα χάσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα νέα μέτρα. 
- Παρά τη φτώχεια τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν. Ανίερες συμμαχίες στην πλάτη του ελληνικού λαού. 
- Codex Alimentarius: Παγκόσμια συνωμοσία για τον έλεγχο της τροφής; Ποιοι προωθούν νόμους για υποχρεωτική καλλιέργεια μόνο  μεταλλαγμένων και απαγόρευση των φυσικών προϊόντων!
- Συνεντεύξεις: 
• Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της Alpha Bank: Τα 25 δις ευρώ της επανακεφαλαιοποίησης δεν μπορεί να πάνε στη λιτότητα. 
Αννα Βαγενά ,ηθοποιός: Οι πολιτικοί μας είναι απερίγραπτοι.
Και πολλά ακόμα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ πουν κυκλοφορούν.
 - ΔΩΡΕΑΝ με τα «Επίκαιρα» το βιβλίο, «Η απάντηση στην ανθελληνική θεωρία του Φαλμεράϊερ: Περί του εποικισμού σλαβικών φυλών στην Πελοπόννησο», του κορυφαίου Ελληνα ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου.
 Η πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα είναι πάντοτε η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους ιστορικές διαστρεβλώσεις. Κλασική και κορυφαία είναι η περίπτωση του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου (1815-1891), του τακτικού καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα της μνημειώδους Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους, ο οποίος έβαλε «ταφόπλακα» στην ανθελληνική θεωρία του Αυστριακού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από τη φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους, οι οποίοι εισέβαλαν στη χώρα μας το Μεσαίωνα, και από Αλβανούς, που αναμείχθηκαν με ελληνόφωνους αλλά μη Ελληνες το γένος Βυζαντινούς πρόσφυγες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η ομάδα του Free Moodle (http://freemoodle.org) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δύο ηλεκτρονικών μαθημάτων με αντικείμενο τις Παρουσιάσεις και τα Λογιστικά Φύλλα.
Και τα δύο μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου οι Παρουσιάσεις και στις 27 Δεκεμβρίου τα Λογιστικά Φύλλα.

Τα μαθήματα θα προσφερθούν δωρεάν με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης και είναι κατάλληλα για αρχάριους χρήστες τόσο της σουίτας Open Office όσο και για τους χρήστες της σουίτας Libre Office.
Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους επιτυχόντες δίδονται Βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Το FreeMoodle.org είναι μία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle. Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτές και όχι μόνο, να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ηλεκτρονικά μαθήματα, ώστε κάποιοι άλλοι, οπουδήποτε στον κόσμο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Αυτός ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με την αποκλειστική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Human Resource Development International, επίσημου Συνεργάτη Moodle που εδρεύει στη Νέα

Ζηλανδία (http://www.hrdnz.com).
Σε αυτόν τον ιστοχώρο οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Moodle Βασίλης Παλίλης (Εκπαιδευτικός - Φυσικός), Γιώργος Χαλατζογλίδης (Φυσικός MEd) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα προσφέρουν ξανά τα βραβευμένα με την Σφραγίδα Καλής Πρακτικής της Δράσης Μάθηση 2.0 Plus (http:www.mathisi20.gr), ηλεκτρονικά μαθήματα:
"Παρουσιάσεις με τη χρήση του Libre Office Impress", την περίοδο 22 Οκτωβρίου - 16 Δεκεμβρίου 2012 και
"Λογιστικά Φύλλα με τη χρήση Libre Office Calc", την περίοδο 22 Οκτωβρίου - 27 Δεκεμβρίου 2012.
Τα παρόντα μαθήματα βασίζονται στα ηλεκτρονικά μαθήματα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: anna@hrdnz.com
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προταιρετότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες."

Προτάσεις μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων

Παραμύθια με μουσικά όργανα (με CD)
Συγγραφέας:Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος 14 Μαρτίου 2008
Σχήμα:24Χ22
Σελίδες:60
Εξώφυλλο:σκληρό
ISBN:978-960-6638-58-9
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Η μουσική του αέρα
Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:1 Μαρτίου 2011
Σχήμα:17Χ24
Σελίδες:64
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-74-2
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Μαθαίνω τα Ελληνικά Λαικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια
Συγγραφέας:Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος23 Μαίου :2008
Κάρτες: 72
ISBN:978-960-6638-68-8
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Μουσικό ντόμινο
Συγγραφέας:Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:10 Σεπτεμβρίου 2008
Κάρτες:59
ISBN : 978-960-6638-82-4
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
 

Η Παγκόσμια Βιβλιοθήκη Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen) συμπεριλαμάβει στο Ημερολόγιο 2013 ʽArche Kinder Kalnder 2013ʼ ένα ποίημα των εκδόσεων Διάπλαση.
Η έκδοση περιλαμβάνει 53 ποιήματα και αντίστοιχες εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα επιλέχθηκαν η συγγραφέας Καίτη Στάθούδη, η εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου για να ενταχθούν στο ημερολόγιο,.με ένα ποιήμα απ΄το βιβλίο Τραγουδώ τις παροιμίες των εκδόσεων Διάπλαση.

Πάρτε την παρέα σας και πάμε εκδρομή....

Πάτρα: 300€ για ένα 3ήμερο για 2 - 10 άτομα σε αυτόνομη βίλα  
Πάτρα: 300€ για ένα 3ήμερο για 2 - 10 άτομα σε αυτόνομη βίλα. Μια πολυτελής βίλα με όλες τις ανέσεις, σε μια από τις ομορφότερες πόλεις σε κομβικό σημείο για την εξερεύνηση της γύρω περιοχής. Ιδανικές διακοπές για μεγάλες παρέες ή οικογένειες!!!
Πάτρα: 800€ για ένα 8ήμερο για 2 - 10 άτομα σε αυτόνομη βίλα

Πάτρα: 800€ για ένα 8ήμερο για 2 - 10 άτομα σε αυτόνομη βίλα.Μια πολυτελής βίλα με όλες τις ανέσεις, σε μια από τις ομορφότερες πόλεις σε κομβικό σημείο για την εξερεύνηση της γύρω περιοχής. Ιδανικές διακοπές για μεγάλες παρέες ή οικογένειες!!!

Υπό την αιγίδα του ομίλου «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο όμιλος «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ» έθεσε υπό την αιγίδα του τρεις νέες σειρές εικονογραφημένων βιβλίων, των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ, με γενικούς τίτλους: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ», «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» & «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
Οι σειρές αυτές απευθύνονται σε παιδιά από 5 εώς 8 ετών και η θεματολογία τους εστιάζεται στον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τη μυθολογία.
Στόχο τους έχουν την εκπαίδευση αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς. Τα βιβλία κυκλοφορούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη Κινεζική και Ρωσική γλώσσα.
Οι τίτλοι που κυκλοφορούν είναι:

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ»

Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων
1.Οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων
2.Ο Τρωικός Πόλεμος
3.Οι άθλοι του Θησέα
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν επίσης:
Οδύσσεια , Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας και η αρπαγή της Ευρώπης.
«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Μέγας Αλέξανδρος

1.Ο Μέγας Αλέξανδρος
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσης:
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – ο Τελευταίος Αυτοκράτορας
«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
«Οι Καρυάτιδες μετράνε τα φεγγάρια»

Adventures of the Acropolis marbled girls
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ:Μυθολογία 60 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας
Μυθολογία 60 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας
Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, οι άθλοι του Ηρακλή, οι άθλοι του Θησέα και ο Τρωικός πόλεμος είναι τέσσερις από τις βασικές ιστορίες της μυθολογίας, για τις οποίες περιέχονται παιχνίδια και δραστηριότητες σε αυτό το βιβλίο. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν βασικά στοιχεία της κάθε ιστορίας με ψυχαγωγικό τρόπο.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«Κάτι με τρώει»
Τα συναισθήματα στο πιάτο μας
Βιωματικό εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία με αφορμή το βιβλίο

Η ψυχολογία της διατροφής
Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο

της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Η ψυχολόγος Καλλιόπη Εμμανουηλίδου συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο
με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα ταξιδέψουμε μαζί στον τρόπο που σχηματίσαμε τις πρώτες μας διατροφικές εμπειρίες. Θα θυμηθούμε πώς μας τάιζαν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά και πώς νιώσαμε όταν κοιτάξαμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη όταν γίναμε έφηβοι. Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές ανάμεσα στη συναισθηματική και την πραγματική πείνα και θα δούμε γιατί πολλές φορές δεν χορταίνουμε με τίποτα. Θα καταλάβουμε ότι η συμφιλίωση με το φαγητό μας σημαίνει και συμφιλίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά η καρδιά και το στομάχι... είναι πολύ κοντά!
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 7 μ.μ.
Εισηγήτρια: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012.

Μέρκελ: Η αποτίμηση | Ελληνοτουρικά | Ονομασία πΓΔΜ | Αισιοδοξία Στουρνάρα | Ειδικά μισθολόγια | Μπέρδεμα με τις συντάξεις ΙΚΑ

Επίσκεψη Μέρκελ: Ικανοποιημένη η κυβέρνηση - Φιάσκο λέει η αντιπολίτευση
περισσότερα

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την δόση - Νέα σύσκεψη με την τρόικα για τα «κενά»
περισσότερα

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας στην Ελλάδα και... λάθος στη μετάφραση για το Αιγαίο!
περισσότερα

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 επαρκούν τα ταμειακά αποθέματα του δημοσίου
περισσότερα

Μνημόνιο για την ονομασία της πΓΔΜ κατέθεσε η κυβέρνηση
περισσότερα

Μέχρι και 35% αναδρομικά από τον Ιούλιο το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια
περισσότερα

Παπαδημούλης: Αναπάντητα ερωτήματα για τις συχνότητες των ΜΜΕ
περισσότερα

Μπέρδεμα με τις απογραφές για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Συνεχίζει τον κατήφορο του το ΠΑΣΟΚ! «Θετική η επίσκεψη Μέρκελ» τονίζουν στελέχη της Ιπποκράτους
182 θέσεις εργασίας στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Γυμνή αλήθεια…

Ο διάλογος Μέρκελ με τον Στυλιανίδη

Επεισόδια στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Ο Δερμεντζόπουλος φωτογραφίζεται με τον Μπουμπούκο στις Βρυξέλλες

Πως καλωσόρισαν οι Έλληνες την Μέρκελ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Αλέξης Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των Μνημονίων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Δράμας από πολυμελή αντιπροσωπεία Βουλγάρων Δημάρχων

Γερακόπουλος προς Λασκαράκη: «Είσαι ψεύτης και συκοφάντης»

Διεθνές φιλικό παιχνίδι για τον Πανθρακικό

Αυτόνομα ενεργειακά σχολεία δημιουργεί ο Δήμος Δράμας

Στην Θράκη … οι λύκοι στην αναμπουμπούλα φαίνονται!

Η «υπεύθυνη» αριστερά στην Ελλάδα…

Καλή αρχή στο «λόμπυ της δεκάρας» (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ)

Συλλαλητήριο στην Χρυσούπολη ενάντια στην ερημοποίηση της περιοχής

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Έβρου

Διημερίδα για την ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ στην Κομοτηνή

Ερώτηση για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου

Θεμελιώθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Δράμα

Με 22 τζιπ ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας

Καθαρισμός ακτών στην Καβάλα

Γιορτή Καρυδιού

Ως και 35% οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - Τελικώς μας ψεκάζουν; - Επί ξηρού ακμής τα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ως και 35% οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
Ογδόντα εννέα αλλαγές σε μόλις οκτώ μέρες...

Τελικώς μας ψεκάζουν;

Πλήρωσε αλλιώς σου παίρνω το σπίτι!!!

Το γερμανικό περιοδικό Focus κυκλοφόρησε με μήνυμα προς τους έλληνες στην ελληνική γλώσσα

Η Τουρκία θα απαντήσει πιο δυναμικά αν συνεχισθούν οι ρίψεις όλμων από τη Συρία

Επί ξηρού ακμής τα περιφερειακά πανεπιστήμια

Κάνουμε σεξ σαν... Κενυάτες μαραθωνοδρόμοι

Αθώος λόγω τρέλας ο αμερικανός που χθες έτρεχε γυμνός στο Σύνταγμα - Νεαρός αγάπησε νεαρά και η αστυνομία τους αναζητά! - Στην Πάρο βρίσκεται ο "δράκος"

Ο ΓΑΠ προσφεύγει και πάλι στο ΔΝΤ, ζητώντας του βοήθεια για την Ελλάδα, ερήμην της κυβέρνησης!
Το νέο Ελ Ντοράδο λέγεται Ελλάδα

Νεαρός αγάπησε νεαρά και η αστυνομία τους αναζητά!

Αθώος λόγω τρέλας ο αμερικανός που χθες έτρεχε γυμνός στο Σύνταγμα

Η Ελένη ενδιαφέρεται να μάθει για τον Σισέ

Στην Πάρο βρίσκεται ο "δράκος"

Πάολα: Έχουν ακούσει τον Καζαντζίδη να γαυγίζει;

Γίναμε φτωχότεροι κατά 22,5% ως προς το ΑΕΠ της χώρας

Η Κύπρος ρίχνει λεφτά στην πραγματική οικονομία

Μία μέρα μετά ξύπνησε το ΠΑΣΟΚ

Θέματα Αιγαίου έθιξε ο Νταβούτογλου στον Αβραμόπουλο

Υπό αμφισβήτηση ο Νταβούτογλου εντός της Τουρκίας

Ανήκει όντως στον Καμπούρογλου το πτώμα ;

Υπέρ του Παναγιώτη Ψωμιάδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Το Ηνωμένο Βασίλειο «παγώνει» την Ευρώπη…

Το Ηνωμένο Βασίλειο «παγώνει» την Ευρώπη…
Μήπως η Fed δημιουργεί «φούσκες»;
Η εξίσωση της λιτότητας δεν φέρνει λύσεις
Τα «ξεχασμένα» βρετανικά έγγραφα
Το ευρώ αγωνίζεται με το χρόνο
Οι φωτογραφίες που έγραψαν «ιστορία» …
Προς νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Σ. Κεδίκογλου: «Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Τσίπρας»
Χριστόφιας: O ευρωπαϊκός προϋπολογισμός χρειάζεται συλλογική απόφαση
«Να το συζητήσουμε» είπε η Μέρκελ στον Σαμαρά για την επιμήκυνση
Δείτε το βίντεο από τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα
Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου
Καταγγελίες για βασανιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ. σε πρωτοσέλιδο του Guardian
Νέα τεστ αντοχής ζητεί για τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ η Fed
Πανελλαδική απεργία στις 17 Οκτωβρίου από επιστημονικούς φορείς
Συνάντηση Ολάντ - Ραχόι στο πλαίσιο της διμερούς γαλλο-ισπανικής συνόδου
Προϋπολογισμό ευρωζώνης ζητά το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής
Νοέμβριο η δόση, στο τραπέζι η επιμήκυνση λέει ο Στουρνάρας μετά την επίσκεψη Μέρκελ
Ψηφίστηκε και από τη Γαλλία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά με επιχειρηματίες
Η Ευρωζώνη ακολουθεί μία «πολλά υποσχόμενη οδό» για την επίλυση της κρίσης, λέει η ο Γκάιτνερ
Dionic: Πώληση συμμετοχής έναντι 1,6 εκ.
Προσφορά για Παιδο-οφθαλμίατρο από Ευρωκλινική
Εθνική: Συμφωνία με ΤΑΙΠΕΔ για Μικρό Καβούρι
ΔΕΗ: Παρέλευση πενταετίας για το μέρισμα 2006
Διάκριση της ΕΨΑ στα Famous Brands 2012
Διάκριση της WIND στα βραβεία «CEO CSR 2012»
Μέλος του GRECA και η Electronet
Πλώρη για το άρθρο 99 βάζει η Μπάμπης Βωβός

Real.gr

Τι έδωσε και τι πήρε η Άνγκελα Μέρκελ
Η Μέρκελ δεν δεσμεύθηκε και έμεινε στις ευχές

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίσκεψη Μέρκελ

Ακούστηκαν μέχρι την Γερμανία

Πυκνώνουν τα σενάρια για το «κούρεμα»

Στην Αθήνα ο Νταβούντογλου

Τον Φεβρουάριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

«Πολιτικό φιάσκο» η επίσκεψη Μέρκελ κατά τον Τσίπρα

Σε εξέλιξη οι εργασίες της επιτροπής Αξιολόγησης

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ στο Real.gr

Πανευρωπαϊκή άσκηση για την ασφάλεια του διαδικτύου

Καθησυχαστική η Φέκτερ για τη δόση

Προς νέα 24ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου

Προς κατάργηση οι κοινωνικοί πόροι

Μείνετε ήσυχοι... Η Μέρκελ έφυγε

Αμετάβλητο το σκηνικό του καιρού

Τα μαγικά κομμάτια της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας σας

Είναι πολλές 3 ελληνικές τράπεζες;

Είναι πολλές 3 ελληνικές τράπεζες;
Και έπειτα έγιναν τρεις. Ένα τρίο ελληνικών τραπεζών πρόκειται να αλλάξει χέρια, καθώς η τρόικα περιορίζει βαθμιαία τον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, από 6 σε 3. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν επιτύχει ταχεία εδραίωση ενός τομέα που βρέθηκε σε κατάσταση σύγχυσης από την κρίση του δημόσιου χρέους.
Συνέχεια
ΕΕ:Καμμια πρόοδος για την Τραπεζική Ένωση
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έκαναν μια νέα προσπάθεια την Τρίτη για να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για ένα ενιαίο σύστημα εποπτείας των τραπεζών, αλλά οι πιθανότητες για ένα μεγάλο βήμα αποδείχθηκαν ισχνές. Η δημιουργία μιας ενιαίας εποπτικής αρχής είναι σημαντική για τη στρατηγική της Ευρώπης ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος μεταξύ των προβλημάτων του χρέους των τραπεζών και των κυβερνήσεων, αλλά ένα αρχικό κύμα ενθουσιασμού για την ιδέα γρήγορα συνάντησε νομικές και πρακτικές δυσκολίες. 
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Στοχοποιούν αστυνομικό επειδή είχε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου - Παραπέμπει σε φασιστικές ομάδες λέει ο καταγγέλλων "ιατρός"
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ) ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ (ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ "Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ"! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: «Ανθρώπινη ασπίδα» έγινε διαδηλώτρια στα χέρια άνδρα των ΜΑΤ!

Υψηλόβαθμοι ελασίτες διαγωνίζονταν στα ψέματα μπροστά στον Σαράφη

Νέο-Μερκαντιλισμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΟΤΕ ΝΙΚΗ, ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Το νόημα της παρουσίας του Κώστα Γαβρά και του Γιώργου Νταλάρα στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Αντιπολίτευση-Τουρκία: Ο Νταβούτογλου είναι ηλίθιος

Επιθέσεις του ΡΚΚ κατά σχολείων στο Τουρκοκρατουμένο Κουρδιστάν

Κάντο όπως η Ισλανδία - Διδακτικά μαθήματα από τη χώρα των πάγων

Επιστολή του Μ. Γλέζου για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αγωνιώδης επιστολή-κραυγή των Πομάκων στον κ. Αρβαντιόπουλο: «Στην γλώσσα της πατρίδας μας»

"Πάγωμα" στις περαιτέρω μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών

Μια βραδιά περηφάνιας για τους Πόντιους

Ελλάδα-Γερμανία: Ποιος χρωστάει σε ποιον; (2) Οι πιστωτές προστατεύονται, o ελληνικός λαός θυσιάζεται

Τι γράφαμε για την εμπλοκή Καμπούρογλου στην "Υπόθεση Οτζαλάν"

Ο «Πυρρίχιος Δρόμος» περνά από το ΟΑΚΑ

Stratfor: Βρετανικό αντάρτικο στην ενοποίηση της Ευρώπης

«Να μην θεωρούνται έμπιστες» Κίνδυνο «κατασκοπείας» από δύο κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών βλέπει το Κογκρέσο

100 χρόνια από τους Βαλκανικούς πόλεμους, που μεγάλωσαν την Ελλάδα

Στη Συρία ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Ολάντ ξύπνα, πιάσαμε φωτιά…

Με τις Αμερικανικές Εξαγωγές LNG, η Ευρώπη Ίσως Δεν Χρειαστεί τον Αγωγό Nabucco

Συρία και Ενέργεια στο Επίκεντρο της Επίσκεψης αλ-Μάλικι στη Μόσχα

Την Επιτυχία του Λεβιάθαν Θα Προσπαθήσει να Μεταφέρει στην Ελλάδα η Ισραηλινή Ratio σε Συνεργασία με Ελληνικό Όμιλο

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς θα προτείνει τον Ιβιτσα Ντάτσιτς για επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας στο διάλογο με την Πρίστινα

Μοντέλο Κοσόβου Ο εφιάλτης της αποπομπής από το ευρώ έχει κι ένα «αδελφάκι»: το μοντέλο Κοσόβου

Το Ισραήλ εγκατέστησε αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Χάιφα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας Νέα πράξη βανδαλισμού κατά ορθόδοξης εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ

Γιάννης Σμπώκος: Δεν αναφέρεται σε μένα ο Άκης - Η μαντάμ του θεσσαλικού κάμπου - Ηλικιωμένη πήγε σε τράπεζα να κάνει ανάληψη, κραδαίνοντας ένα ψεύτικο πιστόλι!!!

Έρχεται το τέλος της ενωμένης ευρώπης;
Ηλικιωμένη πήγε σε τράπεζα να κάνει ανάληψη, κραδαίνοντας ένα ψεύτικο πιστόλι!!!

Μανιτάρι βάρους έξι κιλών στα Τρίκαλα

Παίρνουν πίσω τις μειώσεις μισθών για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών

Δημοψήφισμα για απόσχιση από την Βρετανία θα διεξαχθεί στη Σκωτία

Σε δίκη θα παραπεμφθεί ο ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση των 50 εκατομμυρίων ευρώ

Απόλυτη ισορροπία μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϋ

Παύθηκε ο δήμαρχος και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο

Γιάννης Σμπώκος: Δεν αναφέρεται σε μένα ο Άκης

Η μαντάμ του θεσσαλικού κάμπου

Ρεβανί με μαλεμπί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Η Μέρκελ, ο Ρίξινγκερ και η συνιστώσα «Ρόζα»! περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
1ο ποντιακό γλέντι Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων
Αντάμωμα Κρητών και Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα